|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
dzien dobry
- 3mam kciuki za Weronike i Madzie -gratuluje nastepnych tygodni -sliczne macie brzuszki Cytat:
- herbatka z kopru wloskiego / espumisan - maść majerankowa ( na katar) - cos w razie gorączki w czopkach - Witaminę K i D o kurcze wogole nie pomyslalam o tym ze moze sie przeziebic;p - mleko w proszku juz mleko w proszku? a jesli chce karmic piersia to tez potrzebuje mleko w proszku? - rękawiczki a nie masz kombinezonku na zime? bo przy nim sa takie jakby rekawiczki.. |
|
|
|
|
#2222 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytnie jaki macie sluz teraz? zmienił sie wam cos w ciazy?? Bo ja zauwazyłam ze od jakiegos czasu mniej wiecej od dóch moze 3 tygodni jest go wiecej, ciagnący, a czasem taki wodnisty , no po prostu czesto czuje mokro w majtkach jak to jest u was? juz sie oczywiscie naczytalam, o sączeniu wód płodowych itd itp i zaczynam sie martwi
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
dzis glowka urosla o 1 cm a w nocy mała 2 razy zapomniala sie oddychac i serduszko biło za wolno....jeszcze dzis zobacza a jak nie to bedzie musiala dostac leki...
|
|
|
|
#2225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trzymam kciuki ![]() ![]() musi być dobrze, nie ma innej opcji.
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
muminku masz w sobie tyle sily naprawde cie podziwiam...i trzymam kciuki mocno!!!!
dedkajka a powiedz mi na co ta maść majerankowa?bo podobno ją sie smaruje pod nosek ale po co?(widzialam na wrzesniowkach ze one smarują pod nosek ale nie wiem na co) i szare mydlo-gdzie mozna kupic?bo ja nei wiem mozecie sie smiac ale ja nie wiem ..to jest cos podobnego do mydła biały jeleń? |
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jest szary jelen i bialy jelen ) jest tez szary wielblad )
|
|
|
|
|
#2229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- mysle ze warto miec mleko w proszku np na wypadek gdybys nie miala pokarmu czy maly nie umial ssac .. jesc przeciez trzeba dac .. Ja kupuje napewno bo albo zamierzam tylko karmic mm albo mieszanie .. - akurat w moim kombinezonie nie ma rekawiczek .. wiec musze jakies kupic . Cytat:
Cytat:
A szare mydlo kupisz w kazdym kosmetycznym , tam gdzie masz normalne mydelka .. w zwyklym supermarkecie ..
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
co do prania to ja w polowie pazdziernika lub wczesniej-zalezy jak remont sie skonczy, narazie absolutnie nie ma to u nas sensu bo na pewno by sie zakurzyly przy remoncie , chociaz troche zaczynam sie martwic czy nie za pozno z tym bo to juz 32 tydzien a wg usg jeszcze dalej bo koniec 34 ..no nie no musze zdazyc no
![]() ![]() ale ogolnie jestem w tyle..nie mam kosmetykow, jakichs aptecznych rzeczy i nei wiem kiedy to pokupuje bo nie mam siana..dzis ogladalm dla siebie kurtke piekna ale kurcze 300 zl ja czekam na kase z zusu i nic nie mam, tż tez bez siana bo czeka na wyplate bo ma na koncu meisiaca no i du..pano nic no jakos sie opbede bez kurtki tej..chociaz ladna ![]() tyłek mnie tak napi..prza ze nie moge chyba to ta rwa kulkszowa, normalnie kuleje i promieniuje na nogę... jak starowinka madzia trzymam kciuki!!! kurcze a zta weroniczka to przeciez ona ma długa szyjkę wg mnie no ale nic no tylko szkoda mi jej bo taka biedna i z ta gabrysia ehhhno ale jeszcze dwa dni![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze lodowka pelna i mam z czego obiady robic .. Ale jak tylko przyjdzie pazdziernik to zaszaleje .. wreszcie bedziemy ''bogaci ''.. obkupie sie jak glupia ..
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahaaaa dzięki teraz juz wiem![]() tez mam śluz od jakiegos miesiaca taki wieksza ilosc, mleczno biały ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
nawet do lujmpka nie mam po co isc![]() a y znając zycie bogaci bedziemy przez jakies dwa tyg po wyplacie..potem znowu od nowa ..nie wiem co bedzie jak mały sie urodzi ale fakt faktem ani ja ani tz nie jestesmy specjalnie oszczedni
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-22 o 19:15 |
||
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
muminek przykro mi ,ze wiesci niezbyt dobre,ale zrobili jej wentylek? moze po lekach sie unormuje
![]() gratuluje wszystkich nowych tygodni ![]() u nas malowanko pelna para, na raz juz jest, jutro drugi raz i listwy przy podlodze trzeba bedzie przykrecic. Moj tz nie ma reki do takiej roboty, wiec zobaczymy czy to jutro w ogole skonczy. Kolor mi sie w sklepie inny wydawal,ale przyzwyczajam sie. Jest tak zarabiscie slodki cukierkowy,ze az zeby bola Tesciowa kupila wczoraj dywanik i powiedziala,ze jeszcze narzute inna na lozko kupi,bo ta w paski jej wizje zaburza. Szczerze to wkurza mnie jak nie wiem,bo chcialaby sama wszystko wybrac i o swojemu urzadzic. Oczywiscie farba jej sie nie podobala i mowila,zebysmy jej nie kupowali,tylko inna. Wczoraj maznelismy kawalek sciany,zeby rano zobaczyc jaki to bedzie kolor jak wyschnie,to wpadla do nas rano i mowi: "Na drugi raz mnie bedziecie sluchac.Mogliscie kupic ten kolor co Wam pokazywałam" No myslalam,ze pierdykne z fotela. Wczoraj jej pokazalam posciel jaka na poczatek chce zalozyc, tzn. przescieradlo, ochraniacz i ew. moze kolderka (gdyby sie rozek nie sprawdzil) to malo mnie wzrokiem nie zabila,bo brzydko bedzie i jej do wizji chyba nie pasuje. Wymyslila,ze sie material kupi na zaslonki i z takiego samego poszyje powloczki na posciel i ochraniacz, chyba ja pogniotlo, bede sobie zakladac taka jaka mam i nie mam zamiaru kupowac, jak mam 2 pelne komplety poscieli z ochraniaczami i chyba ze trzy kolderka+podusia, bo wszystko dostalam. Wyzalilam sie tz-towi,ze mnie wku..wia to jej wpierniczanie i ze zrobie po swojemu koniec i kropka,ale srednio mnie wspomogl,wiec sie wole Wam wyzalic,bo wy mnie predzej zrozumiecie o co mi chodzi. A mala chce kapac w kuchni,a potem w reczniczku do jej pokoiku nosic,zeby ubrac i ululac.
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
co do zabaqwek to ja mma dwie grzechotki, dwie przytulanki takie szmatkowe no nie wiem jak je nazwac, pokazywalyscie keidys , karuzele na lozeczko, bede tez miec leżaczek bujaczek z fisher proice, mate kupie jakos po mieisacu zrsezta jest boże narodzenie to licze ze jednak cos tam mały dostanie
i mikołaj no w koncu ma dziadkow i prababcie ..wiem straszna jestem ale no te zabawki są tak drogie, ze mi narazie żal aksy po prostu
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na piatek jak na zbawienie .. potem TŻet bierze wolne we wtorek i caly dzien poswiecamy na zakupy .. a lumpki to chyba wszystkie w Kielcach oblecę ..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakbym swoją slyszla"nastepnym razem macie mnie sluchac " itd..no zywcem moja ![]() jak mnie to denerwuje..straszliwie bo traktuje nas jakbysmy byli dzieciakami co gówno wiedza a tylko ona jedna ma racje a my mamy sie sluchac Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-22 o 19:22 |
|
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
heheh wiedzialam,ze tu znajde zrozumienie
weronika i Madzius wracajcie do nas w poniedzialek, wielkie ![]() czarna moja ma jakies tam dobre intencje w tym wszystkim,ale sie zapomina,bo takie dekorowanie mieszkania to jej zywiol i kazdy detal musi do siebie pasowac,a ja az takiej jazdy nie mam. Do tego jak juz wkreci sobie jakas wizje, tak jak na malej pokoj,to moje zdanie sie nie liczy. Kupilam ten worek sako to juz chyba z piec razy powiedziala,ze szkoda,ze nie normalny fotel,ze to jest niewygodne,srakie owakie,ale ogolnie to jej sie podoba,ale... niewygodnie,niskie,wielki e,srakie owakie Tak samo ten kolor,ze ładny,ale tamten bylby lepszy, bez sensu ,ze jej nie posluchalismy i bla bla gadanina.
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-22 o 19:29 |
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla malego jedynie cos na wiekszy rozmiar bo do pol roku to ma w czym chodzić az nadto ...tylko mam nadz ze du..pa przestanie mnie bolec bo narazie to ja sie do chodzenia nie nadajebyle do piątku
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Skorzystam Anielko ze akurat jestes na forum i spytam ..
Dlaczego akurat jeż w avatarku ???
|
|
#2240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja przyjezdza na nastepny weekend to na pewno bede się wam żalic.. ![]() ![]() moj tz wlasnie konczy malowac parapet bo też maznelismy na miętowy ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() ale nawet wczoraj szukalam czegos nowego tylko jakos nic nie znalazlam ![]() a jeza w koncu jej nie kupilam bo sie okazalo-ona myslala ze one takie wiecznie małe i slodkie a sie okazalo w sklepie, że jednak one rosna no i to już jej sie srednio podobalo jak to dziecku wiec nie kupilam
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-22 o 19:29 |
||
|
|
|
#2241 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem przeciwna kupowaniu dzieciom zwierzat, no chyba,ze swojemu dziecku i w pelnej swiadomosci,ze sie bedziemy sami zajmowac, bo dzieciom szybko sie takie rzeczy nudza,bo obowiazki nie sa fajne, a przy zwierzakach kupa roboty, wiem co mowie, bo mamy dwa psy, legwana i rybki,a pare lat temu byl kot,waz i krolik.
Małe śliczne słodkie,a potem zdziwienie ,ze to kupe robi, je i rosnie. Lecimy na spacer z psami,a potem wieczor telewizyjno-filmowy. Kolor wysycha i jej co raz ładniejszy, jasnieje na szczescie Dobrego wieczorku
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-22 o 19:41 |
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Poleżałam sobie troszkę, TŻ karze dużo mi odpoczywać i się nie przemęczać he he Adaśko tak fajnie się wypinał nie wiem czy to piętka czy kolanko, no normalnie się bawił ze mną
![]() Idę zrobić sobie kanapeczki z pomidorkiem i ogóreczkiem a później obejrzę Mam talent.
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego zanim ją kupilam sama psozlam do sklepu zoo i wypytalam pana co i jak, pozniej to przekazalam siostrze i siostrtzenicy i po namysle jednak padla decyzja na nie
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Rozeznanie
|
Jeeej jakie Wy już zorganizowane i zorientowane! A ja w lesie
Całe szczęscie magisterka napisana (tylko detale do poprawienia), świnka rozebrana na części (bo dotalam od teściów chyba 500kg prosiaka ), posprzątane więc biorę się za zamawianie wyprawki na allu. Pewnie zaraz zasypie Was pytaniami
|
|
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
Antoś pozdrawia wszystkie ciocie i oznajmia, że ma już 33 tygodnie zaraz idę ponadrabiać, chociaż nie wiem czy mi się uda - za dużo piszecie
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Ajjjj pewnie nikt nie zauwazyl ze Nas nie bylo ale wrociliiiiismyyy
![]() Wyprawa do warszawki udana, bylo kino, pogaduchy z kumpela - tez ciezarowka i zakuuupki fizycznie poszalelismy wiec teraz juz bedziemy podoczywac![]() Jutro wizyta! trzymajcie kciuki Kochane!! prosimy
|
|
|
|
#2247 |
|
Rozeznanie
|
HEJ DZIEWCZYNY
![]() Madzia, weronika zaciskajcie nogi, naprawde nikomu nie życze tego stresu związanego z urodzeniem wcześniaka. 5 dni w szpitalu jak w amoku przeleciały. Mały przekroczył wagę urodzeniową o 5g ale jestem z niego dumna je już 24ml czasami jak nie ma zalegań. jest taki malutki i kochany a jak ziewa sobie, no jest przesłodki. oby te kilka tyg szybko zleciało bo chce mieć mojego synka w domu![]() Muminek mocno wam kibicuje i wierze że będzie dobrze z Laurką ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Nie moge was czytać jak o jedzeniu piszecie trzymam diete matki karmiącej, bo mały wcześniak i nie chce mu brzuszka podrażnić. Z nadią na więcej sobie pozwalałam. Jak przestane karmić to najem się czekolady aż mnie zemdli popije butlą coli 'Jak leżałam w szpitalu w dzień cc to mi Tż za 50 zł batoników czekoladowych nakupował, zjadłam jednego
|
|
#2248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) napewno po mamie )czekamy jak bedzie juz w domku i bedziemy mogli zobaczyc jak wyglada nasz pierwszy chlopak na forum a slodycze sa niedobre i psuja zeby wiec nie masz czego zalowac;p ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wstawiłam frytkownicę, zgrzeszę troszkę
![]()
|
#2250 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Muminku -
jesteśmy z Tobą i z Laurką, jesteś bardzo silna i ona też, trzymam kciuki ![]() Nie wiedziałam - ale teraz już wiem ![]() Cytat:
troszkę zazdroszczę zawsze chciałam oprócz 2 braci mieć jeszcze siostrę . Z bratową nie mam takiego kontaktu żeby była dla mnie jak siostra (niestety - chciałabym ale się nie udało) więc nawet jakby zaszła w ciążę to nie będę miała tak fajnie jak Ty ![]() Cytat:
Cytat:
Mieszkam w Warszawie. Jak mi mąż trafił w lipcu do szpitala i wrócił i miał robić nasiadówki z kory dębu+szarego mydła to uwierzcie mi to wcale nie było łatwe. Przeleciałam 4 sklepy, 5 aptek i nic - oczywiście było 30st na plusie i ja z brzucholem W aptekach powiedzieli (nawet w takiej co ma baaaaardzo dużo kosmetyków) że nie mam co u nich szukać. Mam Rosmanna pod nosem i pytam się o szare mydło (tłumaczę że kiedyś był biały jeleń) i mają kilka wersji mydeł z serii Biały Jeleń (tak, tak bo to teraz seria jest a nie jak kiedyś jedno szare mydło) ale żadne nie było szarym mydłem - tylko jakieś hipoalergiczne odmiany. W końcu trafiłam w jednym super markecie co prawda nie z serii Biały Jeleń tylko jakieś mało znane ale "szare mydło". Ale może ja miałam jakiegoś pechowego Rosmanna koło siebie...Cytat:
Cytat:
He, he.... moja jest miła, sympatyczna itd.... ale co do wnętrz to ma swoje wizje również bo jest dekoratorką wnętrz wiem po części co czujesz.Cytat:
Ale te jeżyki są przesłodkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madzia, Weronika - kciuki żebyście jak najszybciej wróciły do domków i Maleństwa posiedziały jak najdłużej w brzuszkach
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-09-22 o 21:31 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

ja czekam na kase z zusu i nic nie mam, tż tez bez siana bo czeka na wyplate bo ma na koncu meisiaca no i du..pa
no ale nic no tylko szkoda mi jej bo taka biedna i z ta gabrysia ehhhno ale jeszcze dwa dni

.. potem TŻet bierze wolne we wtorek i caly dzien poswiecamy na zakupy .. a lumpki to chyba wszystkie w Kielcach oblecę ..