Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 22:19   #1111
Dusiia
Zadomowienie

Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy

ja tez sie obawiam o pogode! jak nie bedzie to prawdopodobnie nie pojedziemy bo bez sensu....
Stary 2012-07-14, 19:40   #1112
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

Drogie wizażankki,
macie pomysły co można robić w deszczową pogodę w okolicach Trójmiasta i Helu?
Zapowiadają załamanie pogody, a my mimo wszystko nie chcemy rezygnować z zaplanowanego wypoczynku .

Tj. chodzi nam o wycieczki i spędzanie czasu hmm.. w zabudowanych miejscach. Jest to jakieś wyjście, jeśli rzeczywiście miałby siąpić deszcz, tak jak zapowiadają .
Stary 2012-07-16, 15:22   #1113
SambaMamba
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Jesli chodzi o Trójmiasto to właściwie można jechać w ciemno - zawsze jest coś ciekawego do obejrzenia, mnóstwo muzeów, narodowe, archeologiczne, historyczne, podobnie Gdynia - polecam muzeum morskie!!

Jeśli chodzi o Hel to raczej wszystkie atrakcje sa pod chmurką, ale pomimo wszystko polecam Muzeum Obrony Wybrzeża - to trzeba zobaczyć, część jest pod dachem.
SambaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 13:53   #1114
Anonimka1992
Wtajemniczenie

wczoraj przyjechalam z Dziwnowa i pogoda taka zmienna.... tylko dwa razy bylam w wodzie... pogoda nie byla az tak tragiczna ale mocno wiało jak to nad morzem ale polecam Dziwnow
Anonimka1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 23:43   #1115
camilka22
Przyczajenie

Ja mam zamiar jechac do Dziwnowa ale ciezko mi ogarnac dojazd tam. Moze orientujecie sie o jakis pewnych busach itd?
camilka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 18:08   #1116
Anonimka1992
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez camilka22 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar jechac do Dziwnowa ale ciezko mi ogarnac dojazd tam. Moze orientujecie sie o jakis pewnych busach itd?
ogolnie napewno jest pociag do Kamienia Pomorskiego i to jest niedaleko ale pozniej to nie wiem
Anonimka1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 11:44   #1117
Siupmadera
Przyczajenie

Szczerze mówiąc osobiście najlepiej wypoczywam z moją rodzinką w miejscowości Wicie kolo Darłówka. Okolica spokojna i urokliwa. Nie ma tam tłumów jak gdzie indziej i można fajne kwatery zarezerwować. W pobliżu jezioro , a do morza tylko 200 m. Polecam
Siupmadera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-24, 15:10   #1118
201604191507
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Siupmadera Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc osobiście najlepiej wypoczywam z moją rodzinką w miejscowości Wicie kolo Darłówka. Okolica spokojna i urokliwa. Nie ma tam tłumów jak gdzie indziej i można fajne kwatery zarezerwować. W pobliżu jezioro , a do morza tylko 200 m. Polecam
Byliśmy z TŻ w Wiciu rok temu, na szczęście tylko przez 4 dni. Jeśli ktoś lubi kompletną pustelnię i własne wyżywienie- proszę bardzo, my się nie piszemy.
Za to w tym roku, tak jak i rok temu, ruszamy do Dąbków
201604191507 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 18:45   #1119
justka01081987
Raczkowanie

hejka, co roku jeździłam do Karwii, do morza miałam minutkę, było słychać szum fal w tym roku jedziemy na Hel, mam nadzieję ze będzie rewelacyjnie, zobaczmy... może ktoś jedzie z początkiem sierpnia ??
Stary 2012-07-25, 19:54   #1120
serduszkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justka01081987 Pokaż wiadomość
hejka, co roku jeździłam do Karwii, do morza miałam minutkę, było słychać szum fal w tym roku jedziemy na Hel, mam nadzieję ze będzie rewelacyjnie, zobaczmy... może ktoś jedzie z początkiem sierpnia ??
mogłabyś polecić ośrodek w Karwii, w którym przebywałaś? My 30lipca planujemy wyjechać do Władysławowowa, ale kto wie gdzie los nas rzuci;p
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-26, 15:13   #1121
justka01081987
Raczkowanie

hejka, osrodek wypoczynkowy firmy protektor mieszczącej siew lublinie, niestety kilka dni temu zostal sprzedany w prywatne ręce, i dlatego w tym roku jedzemy na hel, zaluje bardzo, ze w tym roku nie moge w nim sprzedzic urlopu, bo do morza minutka drogi, szum fal itp, ale neistety, on miesci sie na ul, wojska polskiego, drewniane domki, dokladnie 12, plus świetlica, wszystko ogrodzone, ciekwe ile beda kosztowac domki, po przejeciu nowego wlasciciela, bede miec porownanie, bo do tej pory bylo nie duzo, zapraszam na hel, zawsze mozna se poznac itp
Stary 2012-07-29, 21:35   #1122
Brangien
Rozeznanie

Wybieram się w tym roku na festiwal Słowian i Wikingów w Wolinie i czy może mnie ktoś z was uświadomić czy tam jest plaża? Jadę na festiwal, ale jeśli będzie ładna pogoda, chciałabym zostać parę dni dłużej i poleniuchować. Nie wiem tylko czy mam sobie szukać miejscówki bliżej morza, żeby się móc poopalać? Czy ten Wolin wystarczy?
Stary 2012-07-30, 15:05   #1123
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez camilka22 Pokaż wiadomość
Na pewno dojedziesz PKSem bezpośrednio do Dziwnowa
Stary 2012-07-31, 09:08   #1124
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Wybieram się w tym roku na festiwal Słowian i Wikingów w Wolinie i czy może mnie ktoś z was uświadomić czy tam jest plaża? Jadę na festiwal, ale jeśli będzie ładna pogoda, chciałabym zostać parę dni dłużej i poleniuchować. Nie wiem tylko czy mam sobie szukać miejscówki bliżej morza, żeby się móc poopalać? Czy ten Wolin wystarczy?
są busy i autobusy bezpośrednio i dość często do różnych bliskich miejscowości (Dziwnów, Międzyzdroje, Świnoujście) ale sam Wolin nie leży nad morzem

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez gnomcia Pokaż wiadomość
Byliśmy z TŻ w Wiciu rok temu, na szczęście tylko przez 4 dni. Jeśli ktoś lubi kompletną pustelnię i własne wyżywienie- proszę bardzo, my się nie piszemy.
Za to w tym roku, tak jak i rok temu, ruszamy do Dąbków
chyba do Dąbek
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 10:51   #1125
wiosenka92
Raczkowanie

Witajcie Kochane!
Mam pewien problem..otóż jestem mężatką od 2 lat..14 sierpnia będzie nasza rocznica..nie byliśmy jeszcze nigdy na wspólnych wakacjach bo nas po prostu nie stać..co miesiąc liczymy każdy grosz..w tym roku jednak moi dziadkowie zaproponowała nam wspólny wyjazd nad morze, dokładnie do Krynicy Morskiej lub Stegny na 4 dni. Akurat dzień po naszej rocznicy. Mój TZ nigdy nie był nad morzem dlatego jest tak zafascynowany że aż miło popatrzeć jak cieszy się jak małe dziecko i tu pada moja prośba..czy któraś z Was mogłaby mi poradzić co mogę pokazać mojemu TZ podczas tego pierwszego pobytu nad morzem?Chodzi mi o Krynicę albo Stegnę..nie będziemy się zapuszczać gdzieś indziej bo będziemy z dziadkami.

wiosenka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 14:56   #1126
201604191507
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

chyba do Dąbek

forma, której użyłam jest jak najbardziej poprawna, więc nie wiem, o co chodzi

Edytowane przez 201604191507
Czas edycji: 2012-07-31 o 15:56
201604191507 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-01, 00:33   #1127
camilka22
Przyczajenie

http://miasteria.pl/miejsce/Kosciol-w-Stegnie.html
http://miasteria.pl/miejsce/Ulica-Teleexpressu.html
http://pl.wikipedia.org/wiki/Latarni...Krynica_Morska
Nigdy tam nie bylam ale posatnowiłam poszperac i o to co znalazłam. Ja jade w poniedziałek do Dziwnowa. Wiecie co mozna tam zobaczyc ciekawego ?
camilka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-01, 10:31   #1128
anies1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiosenka92 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!
Mam pewien problem..otóż jestem mężatką od 2 lat..14 sierpnia będzie nasza rocznica..nie byliśmy jeszcze nigdy na wspólnych wakacjach bo nas po prostu nie stać..co miesiąc liczymy każdy grosz..w tym roku jednak moi dziadkowie zaproponowała nam wspólny wyjazd nad morze, dokładnie do Krynicy Morskiej lub Stegny na 4 dni. Akurat dzień po naszej rocznicy. Mój TZ nigdy nie był nad morzem dlatego jest tak zafascynowany że aż miło popatrzeć jak cieszy się jak małe dziecko i tu pada moja prośba..czy któraś z Was mogłaby mi poradzić co mogę pokazać mojemu TZ podczas tego pierwszego pobytu nad morzem?Chodzi mi o Krynicę albo Stegnę..nie będziemy się zapuszczać gdzieś indziej bo będziemy z dziadkami.
Polecam zatrzymac się w Krynicy, gdyz tam jest po prostu wiecej rozrywek niż w Stegnie. Przejdźcie sie nad zalew Wiślany po drugiej stronie Krynicy. Stamtąd też odpływają łodzie wycieczkowe do Fromborka. Polecam muzem w Sztutowie pare kilometrów od Krynicy. Możecie wypożyczyc rowery i przejechac się wzdłuz Parku krajobrazowego położonego wzdłuż Mierzei Wiślanej. Jest też Park Rozrywki. Też się właśni wybieram na dniach do Krynicy i nigdy się nie nudzę
anies1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-01, 10:39   #1129
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gnomcia Pokaż wiadomość

forma, której użyłam jest jak najbardziej poprawna, więc nie wiem, o co chodzi
Kiedyś mieszkałam niedaleko i nigdy nie słyszałam, żeby ktokolwiek powiedział do "Dąbków"
ale tak naprawdę o nic mi nie chodzi
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-01, 15:47   #1130
ama09
Zakorzenienie

Będę spędzać wakacje we Władysławowie.
Ale chciałabym też na jeden dzień wyskoczyć do Trójmiasta - tutaj pytanie - czym się poruszać aby jak najwięcej zwiedzić ciekawych i znanych miejsc?
Szczerze mówiąc sprawdzałam SKMki i trochę się w tym gubię.
Czy da radę zrobić taką 'naszpikowaną' wycieczkę jednodniową?
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-01, 15:50   #1131
HelenaTrojańska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Będę spędzać wakacje we Władysławowie.
Ale chciałabym też na jeden dzień wyskoczyć do Trójmiasta - tutaj pytanie - czym się poruszać aby jak najwięcej zwiedzić ciekawych i znanych miejsc?
Szczerze mówiąc sprawdzałam SKMki i trochę się w tym gubię.
Czy da radę zrobić taką 'naszpikowaną' wycieczkę jednodniową?
Jeden dzień na trójmiasto? Pewnie się da, ale bardzo po łebkach
My byliśmy z TŻ w tamtym roku też w ramach wypadu do Władka i Gdańsk nam zajął cały dzień. Piękne miasto, szkoda się tak spieszyć. Gdynia i Sopot może na drugi dzień.
Stary 2012-08-01, 18:29   #1132
justka01081987
Raczkowanie

nikt nie jedzie na Hel ??? ah szkoda
Stary 2012-08-02, 11:36   #1133
zuzanna90
Raczkowanie

Drogie Wizażanki!
Mam nadzieję, że mnie poratujecie.
Za ponad tydzień mamy w planach wyjechać z TŻ-em nad morze. Nie rezerwowałam niczego wcześniej, bo urlop TŻ-a był pod znakiem zapytania.
Co do miejscowości, ja wielkich wymagań nie mam, zresztą byłam w wielu nadmorskich miejscowościach, ale to na koloniach Ważne, aby była ładna plaża, i można było gdzieś wyjść wieczorem ( będę obchodzić akurat urodziny)
Miasta które rozważamy to Łeba, Mielno, Kołobrzeg, Rewal/Niechorze, Międzyzdroje.
Jeśli któraś z Was może polecić pokoje, kwatery to bardzo proszę o pomoc Konkrety, gdzie i za ile doba.
Dodam, że za os/dobę dam max 45-50zł, jednak bardzo by mi było na rękę jeszcze taniej.
Liczę na Was dziewczyny

Edytowane przez zuzanna90
Czas edycji: 2012-08-02 o 11:38
zuzanna90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 13:34   #1134
Brangien
Rozeznanie

Ja dzisiaj rano wróciłam znad morza, jechałam z TŻ samochodem w ciemno, nie mieliśmy nic zarezerwowane. Jechaliśmy z Warszawy i jako główny cel mieliśmy imprezę w Wolinie, szukanie miejscówki zaczęliśmy wzdłuż drogi 102 biegnącej wzdłuż morza, gdzie leżą mniejsze miejscowości: Niechorze, Rewal, Trzęsacz itd. Wjechaliśmy na drogę w Rewalu, zaparkowaliśmy i przechodząc po Rewalu dzwoniliśmy na numery telefonów na banerach, gdzie była wywieszka o wynajmie pokoi. Znaleźliśmy wolny pokój już po szóstym telefonie Za 60 zł za osobę, więc raczej drogo, ale za to przy samej plaży i deptaku. Pod jednym z numerów, pod które dzwoniłam, pani powiedziała, że ma wolny pokój od 11 sierpnia czy coś takiego. Jak chcesz to wyślę ci na PW te kilka numerów (wszystkie w Rewalu), możesz zapytać czy w interesującym cię terminie coś będzie.
Stary 2012-08-07, 16:18   #1135
zuzanna90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj rano wróciłam znad morza, jechałam z TŻ samochodem w ciemno, nie mieliśmy nic zarezerwowane. Jechaliśmy z Warszawy i jako główny cel mieliśmy imprezę w Wolinie, szukanie miejscówki zaczęliśmy wzdłuż drogi 102 biegnącej wzdłuż morza, gdzie leżą mniejsze miejscowości: Niechorze, Rewal, Trzęsacz itd. Wjechaliśmy na drogę w Rewalu, zaparkowaliśmy i przechodząc po Rewalu dzwoniliśmy na numery telefonów na banerach, gdzie była wywieszka o wynajmie pokoi. Znaleźliśmy wolny pokój już po szóstym telefonie Za 60 zł za osobę, więc raczej drogo, ale za to przy samej plaży i deptaku. Pod jednym z numerów, pod które dzwoniłam, pani powiedziała, że ma wolny pokój od 11 sierpnia czy coś takiego. Jak chcesz to wyślę ci na PW te kilka numerów (wszystkie w Rewalu), możesz zapytać czy w interesującym cię terminie coś będzie.
Dziękuję Ci, ale jednak już zdecydowaliśmy z TŻ-em, że stawiamy na Łebę i też jedziemy w ciemno. Mam nadzieję, że znajdziemy jakieś noclegi w dobrych warunkach i w dobrej cenie
Stary 2012-08-08, 16:50   #1136
zla panienka
Zadomowienie

chcielibyśmy z Tżtem pojechać nad morze we wrześniu, ok 15 i zastanawiamy się czy wykupić jakiś kupon czy jechać w ciemno? ile mniej więcej może kosztować wtedy nocleg? możecie polecić jakieś ciekawe miejsca?

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 00:41   #1137
Brangien
Rozeznanie

Moim zdaniem wrzesień jeszcze mieści się w sezonie, więc ceny będą sezonowe. Z ciekawych miejsc to raczej duże miasta, ja bym wybrała Trójmiasto Małe mieścinki nadmorskie nie różnią się od siebie wg mnie.
Stary 2012-08-09, 07:35   #1138
HelenaTrojańska
Rozeznanie

My z Tż w tamtym roku jechaliśmy po 20sierpnia i już mieliśmy cenę za nocleg tańszą- w sezonie 50zł/os, my płaciliśmy 35zł/os, więc spokojnie liczyłabym na niższe ceny
Stary 2012-09-02, 15:28   #1139
confused women
Zakorzenienie

Ja wybieram się z TŻ nad morze najprawdopodobniej w październiku, na taki weekendowy wyjazd. Nie wybraliśmy żadnej konkretnej miejscowości, po prostu chcemy aby nocleg był przy samym morzu, a sam pokój oczywiście z łazienką i czyściutki. Fajny byłby domek w jakiejś przyzwoitej cenie. Czy możecie polecić coś konkretnego?
Stary 2012-09-22, 18:16   #1140
x2martynaL
Przyczajenie

W tym roku zabrałam się z dziećmi do Rowów - taka mała mieścinka niedaleko Ustki. Mieszkałam w domkach Morskie Chaty. Mogę polecić z całego serca tak miejscowość jak i domki, zwłaszcza na wakacje z rodziną.

PS
confused women - podobno w październiku mają bardzo dobrą cenę, nie wiem tylko, czy tam będzie co robić w tym czasie ale spokój gwarantowany.

Edytowane przez x2martynaL
Czas edycji: 2012-09-22 o 18:19
x2martynaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości