|
|
#1591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
niech mi ktoś zabierze ta czekoladę ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
cholerka ze mój mąż tak nie kucharzy, zjadłabym taką sałetkę z czym jeszcze ebdzie? |
||
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
moze kladz ja czesciej na plasko na brzuszko nawet naj bedzie piszczala to jej nie zabieraj od razu.
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastuś jak dla mnie, to się bardzo stresujesz tą laktacją, podejdź do tego na luzie, podawaj na początku pierś, ale bez stresu, jak mała będzie chciała zjeść to fajnie, jak nie - podasz mm i tyle. I wywal ten laktator skoro on tak Cię stresuje
![]() A co do trzymania głowy - mojej czasem jeszcze się głowa delikatnie zachwieje, ostatnio znowu się obraziła na leżenie na brzuchu - co ją tak położę to płacz i krzyk i tyle z ćwiczeń Ale jeśli Cię coś niepokoi, to pogadaj z pediatrą i tyle, może on coś ewentualnie podpowie albo Cię uspokoi. Bo inaczej to Ty niedługo nerwicy dostaniesz, za bardzo się wszystkim przejmujesz ![]() oddaj! Ja chętnie przygarnę. Mogę się ewentualnie wymienić na żelki
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
no to prosze
co do tego co pisałas cistakowi to fakt, dziewczyna wszystkim sie bardzo przejmuje, ja na poczatku sie stresowałam laktacja, az wkońcu wytłumaczylam sobie z egdy podam mm to przeciez nic strasznego, i po tym okazalo sie ze wcale nie musze tego mm dawac |
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu skoro mm byloby zle to by go nie bylo. nie ma co panikowac trzeba podejsc na luzie
|
|
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna też mi mówiła że to nic takiego, ona sama też jest wykarmiona mm - a baba wielka jak dąb - wysoka ja też jestem po mm (mama miała ten sam problem co ja) mój mąż i jego siostra okazało się niedawno że też cycem nie byli karmieni. a termoforek tak tylko do foty przyłożony ![]() a no masz rację deposion - pupcia też się załapała
|
|
#1598 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Dzis był świetny dzień - w końcu. Mała do południa zrobiła 3 mega duze kupy (sorry jeśli zbyt obrazowo Spokojna, roześmiana, zajmująca się sama sobą i gadająca do misiów. Idealne dziecko. A jeszcze wczoraj płakała i krzyczała na zmianę. Mam pewność, że to brzuszek, kolki - jak zwał tak zwał. Każdy dzień kiedy kupki nie ma, jest trudny...Wielokrotnie czytałam że to wit. K może nasilać te problemy, więc od dziś na próbę odstawiamy na tydzień i obserwujemy. Cytat:
też mam podobne, również z H&M Cytat:
potem chyba się skuszę - tylko na jednego oczywiscie Cytat:
Cytat:
po jakim czasie od karmienia lub poprzedniego odciągania to było? u mnie bezposrednio po karmieniu nie ma nic (no bardzo mało) max 40 ml Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-22 o 21:26 |
|||||
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co Amelia nauczyla sie zasypiac z tetra na glowie i jak jej chce zabrac to otwiera oczy :P
najgorsze ze zaciaga ja sobie na cala buzie. |
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
jaaa aż się obśliniłam
![]() ja pewnie jakbym się zestresowała na początku to bym teraz piersią nie karmiła. Fakt, zależało mi na kp z różnych względów, ale jak zaraz po urodzeniu nie mogłam małej przystawiać i była karmiona mm to sobie przetłumaczyłam, że owszem, zrobię co w mojej mocy, żeby karmić moim mlekiem, ale jak się nie uda to trudno, nie koniec świata, wiele dzieci wychowało się na mm i są zdrowe. I chyba tylko dzięki takiemu podejściu udało się laktację rozbudzić. Tylko jedna sprawa - gdyby mała odrzuciła pierś i chciała jeść tylko z butli to pewnie bym już swoim nie karmiła. Po prostu na początku wymiękałam z tym odciąganiem co chwilę, za dużo czasu to wszystko zajmowało, za bardzo zmęczona się czułam, aż w końcu postawiłam wszystko na jedną kartę - albo przechodzimy na samą pierś i odstawiamy butlę, albo mm. Mała szczęśliwie załapała, ale jakby się skończyło na mm nie miałabym wyrzutów sumienia.
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie. Bo jak kładę Igę na brzuchu to ona tak bierze kolanka pod brzuszek jak by chciała pełznąć, i tak aż się huśta z jednego boku na drugi i przy tym mocno wypina dupkę... tylko że nie ma jeszcze zbyt silnych rąk i za bardzo do przodu nie idzie choć parę cm przez te nóżki udaje jej się zrobić.. wasze też tak mają ???
|
|
|
|
#1602 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w zasadzie to nie mam się czym chwalić, zwykłe codzienne bodziaki, no ale jak sfoce to pokażę Prince nie przejmuj się już tą laktacją ![]() u nas główka nadal się chwieje a nawet więcej, na przedramionach podparł się tylko raz do tej pory, jeszcze się nie przejmuję ![]() Mamcia pytałaś wczoraj o zmniejszony obwód brzuszka mojego malucha, chyba Ci nie odpisałam, u nas dalej jest rozlazły, to że jest szczuplejszy widzę po spodenkach, jakiś czas temu wyciągnęłam z nich gumkę bo cisnęły i teraz muszę ją znowu włożyć ![]() Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-22 o 21:37 |
||
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laktacją tez sie przejmuję a moze bardziej wagą niz laktacją, bo mała jest chudzielcem. Samym mm bym się nie martwiła. To tez pokarm. Inny, a czy lepszy czy gorszy to są różne teorie. |
|
|
|
|
#1604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Leń jesienny mnie dopadł
Mam to samo... Cytat:
Kupiliśmy zaproszenia na chrzest. Najzwyklejsze jakie były, ale już są I będziemy testować Pampki Sleep&Play
|
|
|
|
|
#1606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No własnoe do kiedy daje sie K? do 3 miesiaca (w sensie skonczonego czy do poczatku 3 czyli skonczonego 2?) Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek weź nie marudź
Co Ty się tak stresujesz? Jak nie będziesz mogła karmić piersią to mówi się TRUDNO. Nie ma co płakać z tego powodu! Teraz MM są tak podobne do mleka matki, że Rozalka tak czy siak dostanie to co najlepsze. Podejdź do karmienia na luzie! A jak się nie dostosujesz do tych rad to patelnią przez łeb dostaniesz
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
mi mówili że do skończonego 3 miesiąca
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Nela śliczne fotki!
![]() Iga słodziutka! |
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Pdhwao dopiero jak zasnie snem kamiennym to jej sciagam :P to jest rusek maly
![]() co do wit K, tutaj tylko przy porodze sie dziecku podaje, moja mala dostala. i to by bylo na tyle w tym temacie. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- SOl pytalam o cos
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a czytałam o tym bo od dwóch dni mam kryzys laktacyjny, nie wiem czy to ten z 3 miesiąca ale bardziej stawiam na katar małego, przez kilka dni jadł mniej, ja miałam ciągle twarde piersi no i laktacja się dostosowała a młodemu apetyt wrócił, dziwnie tak mi z małymi i miękkimi piersiami, czuje się jakby były puste choć nie są, karmienie teraz trwa godzinę i z obu piersi
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie
Ślepa jestem, widziałam tylko pytanie o to co się dzieje i odpowiedziałam
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
to się dogadałyście
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei muszę trochę odbudować laktację w prawej piersi. Częściej przystawiałam do lewej (tak mi wygodniej) i efekt jest taki, ze w lewej pokarmu dużo a w prawej bardzo mało Muszę opanować sytuację...
|
|
|
|
|
#1619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mala sie najada teraz troche wydlyzyly sie jej pory karmienia, je minimum co 2 godziny w ciagu dnia a potrafila jesc co godzine, no i chyba tez sie najada bo rosnie jak smok. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
lewy cyc jak u Pameli a prawy no coz.. :P |
||
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się czyta moje posty?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

i bede teraz myslała
z czym jeszcze ebdzie?

Ale jeśli Cię coś niepokoi, to pogadaj z pediatrą i tyle, może on coś ewentualnie podpowie albo Cię uspokoi. Bo inaczej to Ty niedługo nerwicy dostaniesz, za bardzo się wszystkim przejmujesz 
ja też jestem po mm (mama miała ten sam problem co ja) mój mąż i jego siostra okazało się niedawno że też cycem nie byli karmieni. 

Za to tak myślę, że mój brat będzie kiedyś niezłą partia dla dziewczyny. Ledwo skończył 16 lat, a już takie pyszności potrafi upichcić

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Co Ty się tak stresujesz? Jak nie będziesz mogła karmić piersią to mówi się TRUDNO. Nie ma co płakać z tego powodu! Teraz MM są tak podobne do mleka matki, że Rozalka tak czy siak dostanie to co najlepsze. Podejdź do karmienia na luzie! A jak się nie dostosujesz do tych rad to patelnią przez łeb dostaniesz
Ślepa jestem, widziałam tylko pytanie o to co się dzieje i odpowiedziałam