Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 22:47   #1651
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

tez mam ochote na te pomaranczowe pampki..
ktos mi powiedzial ze to najgorsza seria z pampersa.. no ale coz zobaczymy.
teraz mam pampers 3.
byly na promocji.
Dla mnie te białe póki co były najgorsze... Fabi 2 razy siknął i pampek przesikany
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
mnie w zasadzie wszystko jedno bo wyszedł jak Mała zasnęła, a cały dzień był kochany, jak sie obudziałyśmy o godz. 10 to on już wrócił z rynku z zakupów, zajmował sie Małą, zrobił obiad, no, zasłużył na godzinne wychodne
Mój się ostatnio rehabilituje i coś pomaga (w końcu!) przy Fabim

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:50   #1652
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
tak to się kończy jak zamiast pilnować karmienia proporcjonalnie z obu piersi to się karmi częściej lewą żeby było jak na kompie nawigować
Moja prawa jest większa

Cytat:

tez mam ochote na te pomaranczowe pampki..
ktos mi powiedzial ze to najgorsza seria z pampersa.. no ale coz zobaczymy.
teraz mam pampers 3.
byly na promocji.
jak to pragnienia się zmieniają
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:52   #1653
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Plan na jutro - przeglądnąć ciuchy młodego i uzupełnić zapasy. Moje dziecię przestaje się mieścić w gro swoich ubrań więc czekają mnie zakupy. Ja się cieszę, a mąż marudzi, że wydatki... Ech, mężczyźni
A teraz idę spać. Życzę dobrej nocki mamusiom i ich dzieciaczkom No, pozostałym członkom rodzin oczywiście też. Pa dziewczęta
A u nas odwrotnie: on by ciagle coś kupował Małej a ja nie chcę

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Moje ciało jest okropne
Twoje ciało jest wspaniałe bo dzięki niemu między innymi masz wspaniałą zdrową córę. A poza tym, jesteś szczupła i młoda więc nie narzekać mi tu

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Mój się ostatnio rehabilituje i coś pomaga (w końcu!) przy Fabim
super!

Cytat:

jak to pragnienia się zmieniają
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:54   #1654
Soleilka
Zakorzenienie

Pochwalę się jeszcze. Takie zwykłe zaproszenia kupiliśmy. Stwierdziłam, że nie ma sensu wydawać 60 zł na kilka kartek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ffgggh.jpg (34,4 KB, 31 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-09-22, 22:56   #1655
chce_byc_mama
Zakorzenienie

moja mala przebudzila sir jak zmienialam jej pampka odlozylam ja na 5 sekund na lozko zeby siegnac po fasolke patrze a ona kima dalej ha ha. no i teraz je spiocha z prawego cycka zeby nie bylo. choc lewy peka w szwqch.
o matko ale sie sprukala wlasnie masakra.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

sol bardzo ladne a kiedy chrzciny?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:58   #1656
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

sol bardzo ladne a kiedy chrzciny?
Zależy kiedy wiedźma przyjedzie Ja planuję na 30 grudnia

Bloguję
Stary 2012-09-22, 23:00   #1657
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blue prosze mnie nie lapac za slowka :P

Sol juz Ci wspolczuje...

Amelcia
Stary 2012-09-22, 23:03   #1658
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Sol juz Ci wspolczuje...
Ja sobie też... Tym bardziej, że przyjedzie pewnie na ponad miesiąc
Ostatnio przez telefon rządziła się moimi cyckami, że mam karmić. Co jej do tego

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

O i powiedziała do TŻ, że się dzieckiem nie zajmuję tylko obowiązki zwalam na TŻ Tak ją opieprzył od góry do dołu, że szok. I przyznał, że on przy dziecku praktycznie nic nie robi. Ale gdzie... Ja i tak leżę do góry dupą i pachnę całymi dniami

Bloguję
Stary 2012-09-22, 23:05   #1659
chce_byc_mama
Zakorzenienie

na miesiac??!!! o matko co Ty biedna zrobisz. a jak Ty do szkoly pojdziesz to kto bedzie z Fabim?

moglas jej powiedziec ze temat Twoich cyckow juz Ci sie znudzil i zeby znalazla sobie inny . co xa baba.

Amelcia
Stary 2012-09-22, 23:06   #1660
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn. pensję w ramach macierzyńskiego przez lipiec i sierpień dostałam
Aha bo jakoś zakodowałam sobie, że wszystkie dokumenty składasz a nie tylko świadectwo pracy

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

czego poszukujesz?/

cholerka ze mój mąż tak nie kucharzy, zjadłabym taką sałetkę z czym jeszcze ebdzie?
Na allegro wszystkiego Tym bardziej, że nie lubię chodzić po sklepach. A dzisiaj pościeli.
Małż dzisiaj w sklepie kupił jedną 180x200, ale potrzebuję kupić na zmianę. I uwaga kupił różową Na brzegach jest szeroki pas fioletu a środek różowy. Pościel była tak złożona, że w opakowaniu widać było tylko fiolet, a jak rozłożyliśmy w domu to naszym oczom ukazał się róż

Sałatka z makreli, jajek i ogórków konserwowych. Do tego majonez, sól i pieprz. Pycha

Cytat:
A i od 3 dni używamy tego żelu http://img1.cokupicstatic.pl/c_big712340.jpg i Fabi zasypia w ciągu 15 minut od kąpieli wcześniej zasypiał po ok. godzinie...
Hania chyba kiedyś pisała, że go używają i bardzo chwaliła.

Cytat:
tak to się kończy jak zamiast pilnować karmienia proporcjonalnie z obu piersi to się karmi częściej lewą żeby było jak na kompie nawigować
Hehe a ja mam prawą większą. Znaczy, że mało wizażuję

Cytat:
a moj na urodzinowym piwku u kumpla a ja jak zwykle w domu
Za chwilę mała odrośnie i bedziecie razem wychodzić

Cytat:
Heh, założyłam bieliznę do spania, którą kiedyś dostałam od męża - ile można spać w staniku sportowym. To są majtki i taki miękki stanik. Moje ciało jest okropne
Kochana nie mów tak i tym bardziej nie myśl. Jesteś piękna

Cytat:
Pochwalę się jeszcze. Takie zwykłe zaproszenia kupiliśmy. Stwierdziłam, że nie ma sensu wydawać 60 zł na kilka kartek
Ładne
Chociaż ja z czystego lenistwa i tak zamówię na allegro - nie chce mi się wypisywać.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 23:10   #1661
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
na miesiac??!!! o matko co Ty biedna zrobisz. a jak Ty do szkoly pojdziesz to kto bedzie z Fabim?

moglas jej powiedziec ze temat Twoich cyckow juz Ci sie znudzil i zeby znalazla sobie inny . co xa baba.
Niestety miesiąc Ostatnio była chyba 1,5 miesiąca... Z Fabim teraz siedzi TŻ bo ma wolne, później będzie go pilnować moja mama póki jest sezon, a jak się skończy sezon to TŻ powiedział, że go przypilnuje... Póki co jest problem, bo nie chce pić z butli nawet mojego mleka

Powiedziałam głośno i dosadnie, więc w telefonie usłyszała, że ma się przestać rządzić moimi cyckami, bo sobie tego nie życzę
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ładne
Chociaż ja z czystego lenistwa i tak zamówię na allegro - nie chce mi się wypisywać.

Ja mam brzydki charakter pisma, dużo osób nie może się doczytać co piszę

Bloguję
Stary 2012-09-22, 23:11   #1662
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blue Ty jestes taka laska !! my bedziemy po 50tce a Ty dalej bedziesz mloda i piekna!!! a cialo zawsze da si poprawic na wiosne rower mala do koszyka i w trase!

Amelcia
Stary 2012-09-22, 23:14   #1663
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Twoje ciało jest wspaniałe bo dzięki niemu między innymi masz wspaniałą zdrową córę. A poza tym, jesteś szczupła i młoda więc nie narzekać mi tu
Cytat:
Aha bo jakoś zakodowałam sobie, że wszystkie dokumenty składasz a nie tylko świadectwo pracy

Kochana nie mów tak i tym bardziej nie myśl. Jesteś piękna
Wszystko składałam. Do tej pory przelew szedł z zakładu pracy. Skończyła się umowa. Dostałam papiery wraz ze świadectwem i to składałam.

Heh, dzięki Kochane Lepiej nie będę o tym myśleć, bo płakać mi się chce. Wkurza mnie to tym bardziej, że straciłam pewność siebie jako kobiety atrakcyjnej. Normalnie się wstydzę. Wiem, że urodziłam dziecko, wspaniałe i kochane. I tak nie mogę na siebie patrzeć.
Stary 2012-09-22, 23:15   #1664
Soleilka
Zakorzenienie

Blue nie narzekaj, jesteś piękna i młoda. Z buźki dalej nastolatka, cyc jak Pamela, figura jak modelka! A ciało jeszcze ma czas na regeneracje i nabranie jędrności Głowa do góry, biust do przodu i uśmiechnij się, bo naprawdę jesteś śliczna!

Bloguję
Stary 2012-09-22, 23:16   #1665
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Blue Ty jestes taka laska !! my bedziemy po 50tce a Ty dalej bedziesz mloda i piekna!!! a cialo zawsze da si poprawic na wiosne rower mala do koszyka i w trase!

Chyba faktycznie będę musiała przekonać się do koszyków na rower Z drugiej strony wreszcie będę miała silną motywację do ćwiczeń. Zaczynam, jak już tylko będę mogła - niech mnie ten brzuch już przestanie boleć!!!
Stary 2012-09-22, 23:19   #1666
chce_byc_mama
Zakorzenienie

widzisz ja juz moge a jeszcze nie zaczelam :p co niedziele obiecuje sobie ze zaczne od poniedzialku i dooopa :p ale chyba w koncu zaczne mam 7 kg do zgubienia.

Amelcia
Stary 2012-09-22, 23:20   #1667
anna99302
Zadomowienie

Kurcze bierze mnie przeziębienie. czy wiecie co można brac podczas kp? tak bardzo się boję żeby nie zarazic maluszka
na razie wypiłam wapno i wzielam rutinacea...i mały mi bardzo ulał przed chwilą. Myślicie, że to mogło byc spowodowane jakąś reakcją na te środki?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 23:41   #1668
Soleilka
Zakorzenienie

Stwierdziłam, że zrobię taki album-pamiętnik Fabiemu i się za to właśnie zabrałam

Bloguję
Stary 2012-09-23, 00:37   #1669
Maciejka__
Zakorzenienie

Hej!

Moja Różyczka odwiedziła babcię w domu po prababci.
Babcia jest wnuczką zachwycona i już po chwili mówiła, ż teraz będzie za nią tęsknić.

Ja mamie i tż mówę, że mam taki problem z tym ulewaniem i że odkąd zagęszczam jest znacznie lepiej, ale nie idealnie, a mała przy nich ulała zaladwie 3-4 razy w ciągu paru godzin, a przez nos i z wielkim płaczem dopiero w domu, jak zostałam z nią sama. Tracę wiarygodność.
Znowu po karmieniu musiałymy szukać dla niej wygodnej pozycji, ale już nie było tak źle, jak wczoraj i przedwczoraj. Mam nadzieję, że idzie ku lepszemu.

Wątek nadrobię jutro.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 07:29   #1670
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Kurcze bierze mnie przeziębienie. czy wiecie co można brac podczas kp? tak bardzo się boję żeby nie zarazic maluszka
na razie wypiłam wapno i wzielam rutinacea...i mały mi bardzo ulał przed chwilą. Myślicie, że to mogło byc spowodowane jakąś reakcją na te środki?
gdzieś czytałam że jak się karmi piersią to dziecię się nie zarazi i nie trzeba rezygnować z karmienia. A co można brać w tym czasie to niestety nie wiem.

wiecie co....tak chodząc po tym lumpku wczoraj stwierdziłam że ludzie na allegro oszaleli. te same ubranka które kupują po 20zł i więcej ja wczoraj kupiłam po kilka zł. a jak już jest coś z kubusiem puchatkiem lub z innym bohaterem z tej bajki to jest istny szał.

widziałam przynajmniej 2 rzeczy które kupiłam na allegro....oczywiście taniej by wyszło jakby je tam kupiła

no właśnie, idę zrobić foty tego co wczoraj kupiłam

edit:

największa jest ta bluza z czaszką bo dopiero za rok lub więcej będzie dobra ale wzięłam ją bo mój mąż się lubuje w takich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_7336.jpg (40,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7338.jpg (38,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7339.jpg (55,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7340.jpg (38,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7342.jpg (48,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7343.jpg (46,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7344.jpg (56,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7345.jpg (44,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7347.jpg (50,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7348.jpg (38,4 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-09-23 o 08:32
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 08:23   #1671
prince_polo
Zakorzenienie

Agunia(nie zacytowało mi)
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Prince nie przejmuj się już tą laktacją mm to nie koniec świata, a rada Aguni żeby wyrzucic laktator - bezcenna
u nas główka nadal się chwieje a nawet więcej, na przedramionach podparł się tylko raz do tej pory, jeszcze się nie przejmuję
:
Cytat:
Ciastek, masz zdrową i śliczną córeczkę, wszystko jest w porzo
Laktacją tez sie przejmuję a moze bardziej wagą niz laktacją, bo mała jest chudzielcem. Samym mm bym się nie martwiła. To tez pokarm. Inny, a czy lepszy czy gorszy to są różne teorie.
Cytat:
Ciastek weź nie marudź Co Ty się tak stresujesz? Jak nie będziesz mogła karmić piersią to mówi się TRUDNO. Nie ma co płakać z tego powodu! Teraz MM są tak podobne do mleka matki, że Rozalka tak czy siak dostanie to co najlepsze. Podejdź do karmienia na luzie! A jak się nie dostosujesz do tych rad to patelnią przez łeb dostaniesz
Cytat:
a tak a propos, to czy Ciastek też nie pisała, że w prawej ma mniej mleczka? Przyznawać się, która jeszcze? tym bardziej, że podobno to zwykle w prawej piersi jest więcej mleka
tak ja pisąłma. Wtedy mialam mniej a teraz niemam nic
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
21? to by było nie najgorzej - mi niestety mówiono (i pediatra, i w szpitalu), że powinno być około 18 (przynajmniej w nocy)

ale jak leży na brzuszku, czy w ogóle? bo moja na brzuszku różnie, często się kiwa. W pionie trzyma znacznie lepiej
:
na brzuchu w ogole nie chce podniesc sie na raczkach. U lekarz aładnie sie podniosła i to jaki czas temu! a w domu nie chce, najgorsze jets to ze ja jak Ona sie drze to Ja odwracam. Bo Ona bezposrednio nosem a przewijak i boje sie ze sie udusi

Cytat:
Ciastek, Kochanie Podawaj mm, a pierś tyle, ile się da. Bez spiny. Nie będzie pokarmu, to nie. Przejdziesz w całości na mm. Poza tym jeszcze trochę i zaczniemy podawać inne jedzonko Niepotrzebnie się tak przejmujesz Ja już bym na pewno odpuściła - jesteś bardzo silna
Na przedramionach podniosła się raz,a głowa trochę się kiwa.
Cytat:
bardzo ładne
Cytat:
.

Heh, dzięki Kochane Lepiej nie będę o tym myśleć, bo płakać mi się chce. Wkurza mnie to tym bardziej, że straciłam pewność siebie jako kobiety atrakcyjnej. Normalnie się wstydzę. Wiem, że urodziłam dziecko, wspaniałe i kochane. I tak nie mogę na siebie patrzeć.
ja tez sie tak czuje. momentami jak popatrze na siebie to mi sie płakac chce. Ostatnie 3 kilo nie chcą juz spadac, moze dlatego z emniej kp? Cwiczyc bym chciala ale z kazdej strony slysze z ejeszcze po cc nie mozna a przeciez miala bym kiedy i zapał tez mam i lubie tez
Cytat:
Stwierdziłam, że zrobię taki album-pamiętnik Fabiemu i się za to właśnie zabrałam
ja tez chce. Bo mam nie zuzytą ksiege gosci na slub(zapomnialam Ją wziac ) a Ona jest gruba taka łądniutka i chce tam cos takiego na pamiątke dla Niuni zrobic. Nawet niewiem czy jest sens zamawiac ten dziennik. Zastanawiam sie dzis podejme decyzje bo jak cos to zamowie i jutro wlace pieniadze.
pozniej zrobie zdjecie tej ksiegi i pokaze

dzieki dziewczyny za to co pisałyscie Wiem ze przesadzam moze, ze za bardzo sie stresuje ale mi zalezało na kp zawsze. kazdy mowil ze po cc moge nie miec pokarmu a ja sie cieszylam ze mam. Najgorsze jest to wlasnie ze przez te kapturki ktore są za duze(a najmniejsze u mnie w miescie bo rozmiar s a siegają mi do polowy sutka) laktacja pewnie sie zmniejszyła....
Wczoraj przepłakałam jakos z 3 godziny. W nocy na oczy nie widzialam taka spuchnieta bylam, nie karmiłam małej w nocy nie mialam sily psychicznie jestem wykonczona. Rano sciagnełam mleko to z calej nocy mialam az (tylko) 60 ml. No ale podam je małej jak wstanie. Wypiłam pierwszy raz kawe, bo glowa peka mi w szwach......

zastanawialam sie nad odstawieniem calkiem Duzo myslalam w nocy bo nie mogłam spac, czytałam nawet taka ksiazeczke o karmieniu(znalazłam na wieczor) i tak jak zwykle naczytałam sie ze to najlepsze co moze byc dla dziecka , jakie sa kozysci dla mamy tez, ze to ze tamto i juz calkiem sie zdolowalam, przeszłam na strone jak pobudzic laktacje i ja to wszystko robie. Tyle ze nie moge przystawiac małej co chwile bo jak pisąłam Aguni Ona jak poczuje mleko to zaraz chwile pochlipie mojego (o ile leci a jest niecierpliwa nie chce ssac i czekac az zacznie ) i trzeba jej robic mm. A co chwile to tez nie moge bo bedzie jadła na umór i zygała.... zreszta chyba nawet mm tak czesto podawac nie mozna...

Ona placze wtedy bo nie leci, babka wpada do pokoju ze Jej nie daje jesc, tz tez ze moze glodna i robi mm i co ja mam zrobic, sama jestem z tym wszytskim. mama moja tez zaciesza ze tyle mm wypija ze pulchna sie robi ze na moim taka nie byla..... Wczoraj sciagalam na wieczor przed pisaniem Wam ile sciagnełam to tz mowi do mnie po co sciagasz jak i tak nic nie leci

Jeszcze mnie ta glowka doluje niby ja trzyma jak mam Ją na rekach to czesto jej naweet nie podtrzymuje ale sa momenty z ejej sie kiwa raz w ta raz w ta albo z bani mi da az sie uderzy i placze NO i jak pisałam na brzuskzu podnosic sie nie chce. Pojde do lekarki i mnie opieprzy bo moiwla ostatnio ze kilkanascie razy dziennie mam Ja klasc i cwiczyc i ja Ją klade ale ona nosem w pieluche i dosc ze slini to jeszze moze sie udusic

teraz patrze ze niezacytowało mi w szystkiego. W kazdymrazie chyba odpisałam na kazde pytania i ogólnie Wam wszytskim dziekuje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-09-23 o 08:34
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 08:30   #1672
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Agunia(nie zacytowało mi)

tak ja pisąłma. Wtedy mialam mniej a teraz niemam nic

na brzuchu w ogole nie chce podniesc sie na raczkach. U lekarz aładnie sie podniosła i to jaki czas temu! a w domu nie chce, najgorsze jets to ze ja jak Ona sie drze to Ja odwracam. Bo Ona bezposrednio nosem a przewijak i boje sie ze sie udusi

bardzo ładne

ja tez sie tak czuje. momentami jak popatrze na siebie to mi sie płakac chce. Ostatnie 3 kilo nie chcą juz spadac, moze dlatego z emniej kp? Cwiczyc bym chciala ale z kazdej strony slysze z ejeszcze po cc nie mozna a przeciez miala bym kiedy i zapał tez mam i lubie tez

ja tez chce. Bo mam nie zuzytą ksiege gosci na slub(zapomnialam Ją wziac ) a Ona jest gruba taka łądniutka i chce tam cos takiego na pamiątke dla Niuni zrobic. Nawet niewiem czy jest sens zamawiac ten dziennik. Zastanawiam sie dzis podejme decyzje bo jak cos to zamowie i jutro wlace pieniadze.
pozniej zrobie zdjecie tej ksiegi i pokaze

dzieki dziewczyny za to co pisałyscie Wiem z eprzesadzam moze, ze za bardzo sie stresuje ale mi zaleząło na kp zawsze. kazdy mowil z epo cc moge nie miec pokarmu a ja sie cieszylam z emam. Njagorsze jest to wlasnie ze przez te kapturki ktore są za duze(a najmniejsze u mnie w miescie bo rozmiar s a siegają mi do polowy kapturka) laktacja pewnie sie zmiejszyła....
Wczoraj przepłakałam jakos z 3 godizny. W nocy an oczy nie widzialam taka spuchnieta bylam, nie karmiłam małej w nocy nie mialam sily psychicznie jestem wykonczona. Rano sciagnełam mleko to z calej nocy mialam az 60 ml. No ale podam je małej jak wstanie. Wypiłam pierwszy raz kawe, bo glowa peka mi w szwach......

zastanawialam sie nad odstawieniem calkiem Duzo myslalam w nocy bo nie mogłam spac, czytałam nawet taka ksiazeczke o karmieniu(znalazłam na wieczor) i tak jak zwykle naczytałam sie ze to najlepsze co moze byc dla dziecka , jakie sa krozysci dla mamy tez, ze to ze tamto i juz calkiem sie zdolowalam, przeszłam na strone jak pobudzic laktacje i ja to wszystko robie. Tyle ze nie moge przystawiac małej co chwile bo jak pisąłam Aguni Ona jak poczuje mlekot o zaraz chwile pochlipie mojego (o ile leci a jest niecierpliwa nie cce ssac i czekac az zacznie ) i trzeba jej robic mm. A co chwile to tez nie moge bo bedzie jadła na umór i zygała.... zreszta chyba nawet mm tak czesto podawac nie mozna...

Ona placze wtedy bo chce babka wpada do pokoju ze Jej nie daje jesc, tz tez ze moze glodna i robi mm i co ja mam zrobic, sama jestem z tym wszytskim. mama moja tez zaciesza ze tyle mm wypija ze pulchna sie robi ze na moim taka nie byla..... Wczoraj sciagalam na wieczor przed pisaniem Wam ile sciagnełam to tz mowi do mnie po co sciagasz jak i tak nic nie leci

tz sie pyta l wczoraj co mi jest ja nawet nie chcialam z Nim gfadac. widzial z eplacze albo moze nie chcial widziec bo wkrecilam mu ze mam katar. Ale lezac kolo niego i nagle miec katar ze niemoge nosem oddychac z placzu to chyba kazdy glupi by sie zainteresował a On tylko co mi jest ja ze katar mam i poszed spac..... wsumie to mzoe i dobrz emoglam sie w spokoju wyplakac.

Jeszcze mnie ta glowka doluje niby ja trzyma jak mam Ją na rekach to czesto jej naweet nie podtrzymuje ale sa momenty z ejej sie kiwa raz w ta raz w ta albo z bani mi da az sie uderzy i placze NO i jak pisałam na brzuskzu podnosic sie nie chce. Pojde do lekarki i mnie opieprzy bo moiwla ostatnio ze kilkanascie razy dziennie mam Ja klasc i cwiczyc i ja Ją klade ale ona nosem w pieluche i dosc ze slini to jeszze moze sie udusic
kładź jak najczęściej na brzuszku. Mój jest taki siłacz że hoho aż się wszyscy dziwią. Póki jesteś przy niej to nic się nie stanie, daj jej troszkę poćwiczyć popłacze troszkę i jej przejdzie

Stary 2012-09-23, 08:34   #1673
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
kładź jak najczęściej na brzuszku. Mój jest taki siłacz że hoho aż się wszyscy dziwią. Póki jesteś przy niej to nic się nie stanie, daj jej troszkę poćwiczyć popłacze troszkę i jej przejdzie
to by niebył problem, ale Ona oddychac nie moze jak nos wsadzi w pieluche podnosze Ją tz glowke i chwile polezy i zaraz znowu bezposrednio nos w pielche

Ciuszki super! ta kurteczka boska

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-23, 08:40   #1674
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
to by niebył problem, ale Ona oddychac nie moze jak nos wsadzi w pieluche podnosze Ją tz glowke i chwile polezy i zaraz znowu bezposrednio nos w pielche

Ciuszki super! ta kurteczka boska
czemu w pieluchę? połóż tak by bezpieczna była.

była jeszcze fajniejsza kurteczka ale rozmiar 54

Stary 2012-09-23, 09:08   #1675
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
czemu w pieluchę? połóż tak by bezpieczna była.

była jeszcze fajniejsza kurteczka ale rozmiar 54
klade Ja na przewijaku. Ale przewijak moj nie ejst taki naciagniety, a i zimny wiec pediatra mowila bym peiluszke kladła by na samym nie lezała. Ale czy lezy na tym czy na tym to jednio i to samo jest. Teraz Ja kladłam i az sie obsmarkała zakrztusila i tyle.
Mam wrazenie z ejak była lzejsza i chudsza to była zwinniejsza bo podnosila chpciaz na chwile a teraz kloc za ciezki chyba jest oczywiscie sie skonczylo placzem strasnzym i tyle....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-23, 09:17   #1676
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

nel_a aż się wierzyć nie chce że to z second-handu!!! cudowne ubranka,masz nosa do zakupów

prince a co ja mam powiedzieć jak tylko miesiąc karmiłam? i od początku był dokarmiany,już w szpitalu? a teraz przetłumaczyłam sobie że tak miało być i koniec. Niunio jest szczęśliwy,zdrowy, zobacz już 2 razy miałam anginę,brałam antybiotyk a on nic!!! mąż miał grypę a on nic. A śpi z nami. Mąż jak kichał pół nocy to już byłam pewna że Oskar się zarazi drogą kropelkową a tu szok, nawet najmniejszego katarku nie złapał.
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 09:53   #1677
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
nel_a aż się wierzyć nie chce że to z second-handu!!! cudowne ubranka,masz nosa do zakupów

prince a co ja mam powiedzieć jak tylko miesiąc karmiłam? i od początku był dokarmiany,już w szpitalu? a teraz przetłumaczyłam sobie że tak miało być i koniec. Niunio jest szczęśliwy,zdrowy, zobacz już 2 razy miałam anginę,brałam antybiotyk a on nic!!! mąż miał grypę a on nic. A śpi z nami. Mąż jak kichał pół nocy to już byłam pewna że Oskar się zarazi drogą kropelkową a tu szok, nawet najmniejszego katarku nie złapał.
kochana pocieszyłas mnie, tym bardziej ze zdecydowałam ze bede Ją karmic tylko z butelki jak nazbieram mleczka. To moze z 2razy po nocy odciagne rano i moze po całym dniu an wieczor. Takim sposobem bede jeszcze do 3 miesiąca czyli 2 tygodnie. I raczej odstawie całkiem. Albo moze z nocy bedzie mleczko dostawała jedynie tyle ile bedzie. az sie skonczy. Bo ja musze sie tez wziac za siebie isc do lekarza z zoladkiem moze beda konieczne leki.....moze boli mnie ze stresu!!

niewiem czy to dobra decyzja ale chyba tak.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-23, 09:54   #1678
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Na allegro wszystkiego Tym bardziej, że nie lubię chodzić po sklepach. A dzisiaj pościeli.
Małż dzisiaj w sklepie kupił jedną 180x200, ale potrzebuję kupić na zmianę. I uwaga kupił różową Na brzegach jest szeroki pas fioletu a środek różowy. Pościel była tak złożona, że w opakowaniu widać było tylko fiolet, a jak rozłożyliśmy w domu to naszym oczom ukazał się róż

Sałatka z makreli, jajek i ogórków konserwowych. Do tego majonez, sól i pieprz. Pycha
heheh to wesoło

sałatkę bym wszamała
Cytat:
Kochana jesteś zgrabna niesamowicie i nie dołuj się, bo nie masz czym. Cyc do przodu(chociaz u Ciebie sam wychodzi) głowa do góry i zwróc uwage ilu facetów na ciebie spogląda jestes bardzo atrakcyjna
Cytat:
ale fajnie ja nie mam czasu zbytnio
Cytat:
gdzieś czytałam że jak się karmi piersią to dziecię się nie zarazi i nie trzeba rezygnować z karmienia. A co można brać w tym czasie to niestety nie wiem.

wiecie co....tak chodząc po tym lumpku wczoraj stwierdziłam że ludzie na allegro oszaleli. te same ubranka które kupują po 20zł i więcej ja wczoraj kupiłam po kilka zł. a jak już jest coś z kubusiem puchatkiem lub z innym bohaterem z tej bajki to jest istny szał.

widziałam przynajmniej 2 rzeczy które kupiłam na allegro....oczywiście taniej by wyszło jakby je tam kupiła

no właśnie, idę zrobić foty tego co wczoraj kupiłam

edit:

największa jest ta bluza z czaszką bo dopiero za rok lub więcej będzie dobra ale wzięłam ją bo mój mąż się lubuje w takich
superowe zakupy

helo
moje dziecko coraz lepiej sypia a co za tmy idzie ja sie wyspałamrano stękał, zrobiłam mu herbate koperkowa i po godzienie puścil bombę i ejst teraz taki spokojny
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 09:58   #1679
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
helo
moje dziecko coraz lepiej sypia a co za tmy idzie ja sie wyspałamrano stękał, zrobiłam mu herbate koperkowa i po godzienie puścil bombę i ejst teraz taki spokojny
kochana super powiem CI ze na moją nie dziala koperkowa az tak pediatra kazxala odstawic a dziala taka sama hipa w granulkach ale na lepsze trawienie napije sie Jej i bąki murowane i kupa tez. Bo ja Ją przepajam bo czesciej i wiecej dostaje mm. Jak widze ze sie meczy i prezy z bakamim to daje herbatke i zaraz puszcza

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-23, 10:02   #1680
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana pocieszyłas mnie, tym bardziej ze zdecydowałam ze bede Ją karmic tylko z butelki jak nazbieram mleczka. To moze z 2razy po nocy odciagne rano i moze po całym dniu an wieczor. Takim sposobem bede jeszcze do 3 miesiąca czyli 2 tygodnie. I raczej odstawie całkiem. Albo moze z nocy bedzie mleczko dostawała jedynie tyle ile bedzie. az sie skonczy. Bo ja musze sie tez wziac za siebie isc do lekarza z zoladkiem moze beda konieczne leki.....moze boli mnie ze stresu!!

niewiem czy to dobra decyzja ale chyba tak.
nie myśl o tym karmieniu mm jak o czymś złym. Ja też płakałam,pisałam tu do dziewczyn i mnie pocieszyły,od tamtej pory nie zadręczam się już tym tak,trudno,może przy następnej dzidzi uda mi się karmić dłużej,będę walczyć ze wszystkich sił ale jak się też nie uda to trudno. A Ty prince piszesz jakbyś miała jej podać co najmniej mleko krowie a teraz te mleczka modyfikowane NAPRAWDĘ mają świetny skład, zresztą wiesz jaki dobry nasz Hipp
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości