Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 21:15   #1081
gkatarzynka
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

a to z TŻ jesteście z tego samego miasta ??? i rodziliście się w tym samym szpitalu??

No spoko teraz tylko trzeba młodych poznać ze sobą

U Nas też nie szczepią przy objawach przeziębienia.

Nie martwię wiem że na bank nam przesuną na inny termin

no to kiepsko ;/

Oskar dał mi dziś w kość nie dziwię zresztą się , bo sama nie lubię jak mi z nosa cieknie.
Tak więc były w sumie 3 drzemki gdzie 2 -30min w wózku a 1 to musiałam 40min bujać na rękach a potem iść z nim spać na godzinę
Od 19.45 śpi w łóżeczku w śpiworku i przykryty kołderką i czasem coś mruczy przez sen .

Patrzę na Mam talent -świetny ten z tymi kartami był i kocham reagge
Ja jestem spod Łańcuta a Mąż z Rzeszowa i oboje urodziliśmy się w jednym szpitalu...
A my byliśmy na Sląsku w sierpniu... ale spoko, zdążą się spotkaćjuż nasza w tym głowa

Hania śpi od 18.40 - normalnie z każdym dniem zasypia 5minut wcześniej, a potem się rano o 6 budzi i nie idzie Jej przetrzymać dłużej, bo ma dwie drzemki w ciągu dnia i znów się przestawiła, że z drugiej budzi się przed 14... no i do 18 ciężko Ją przetrzymać, nie mówiąc o tym, że chcieliśmy Ją przestawić na kąpiel o 19 albo przynajmniej 18.30...
Dałam Jej na noc paracetamol bo strasznie płakała przygryzając wszystko co było pod ręką... ale i tak śpi niespokojnie.

Nowaken, szkoda, że wyjście nie wypaliło uda się następnym razem...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 21:15   #1082
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
przykro mi że z wypadu nici, czasem takie wyjście jest dobre. Może ona sie denerwowała bo chciała je uśpić a one to czuły...
Przez przypadek dała im dzisiaj obiadku z masłem a nie powinny tego jeść a to swoją drogą że czuły że chce wyjść my się śmiejemy że stworzyłyśmy towarzystwo wzajemnej adoracji i tylko my siebie zrozumiemy bo inni to tak słabo a ona twierdzi żę tylko mi może ponarzekać. Dwie ciaze razem przeszłyśmy Antek z jej córką chodzi razem do grupy w przedszkolu i to jest pierwsza miłość Antka

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 21:18   #1083
gkatarzynka
Zadomowienie

A ja oglądam Epokę lodowcową II - już któryś raz z kolei, ale i tak mam ubaw...
Kurka, muszę Młodej kupić jakiś kombinezon na zimę i czapki, ale się zastanawiam jaki rozmiar bo rośnie jak na drożdżach na długość....
Stary 2012-09-22, 21:22   #1084
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
A ja oglądam Epokę lodowcową II - już któryś raz z kolei, ale i tak mam ubaw...
Kurka, muszę Młodej kupić jakiś kombinezon na zimę i czapki, ale się zastanawiam jaki rozmiar bo rośnie jak na drożdżach na długość....
A ja muszę udać się do mojej mamy i odkopać kombinezony po Antku

Stary 2012-09-22, 21:28   #1085
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem spod Łańcuta a Mąż z Rzeszowa i oboje urodziliśmy się w jednym szpitalu...
A my byliśmy na Sląsku w sierpniu... ale spoko, zdążą się spotkaćjuż nasza w tym głowa

Hania śpi od 18.40 - normalnie z każdym dniem zasypia 5minut wcześniej, a potem się rano o 6 budzi i nie idzie Jej przetrzymać dłużej, bo ma dwie drzemki w ciągu dnia i znów się przestawiła, że z drugiej budzi się przed 14... no i do 18 ciężko Ją przetrzymać, nie mówiąc o tym, że chcieliśmy Ją przestawić na kąpiel o 19 albo przynajmniej 18.30...
Dałam Jej na noc paracetamol bo strasznie płakała przygryzając wszystko co było pod ręką... ale i tak śpi niespokojnie.

Nowaken, szkoda, że wyjście nie wypaliło uda się następnym razem...
a gdzie to byliście na tym śląsku ?? :P

No to u Nas jest tak że ja do Orzesza przeprowadziłam się jakieś 7-8 lat temu i mój TŻ mieszkał niecałe 300m ode mnie i sopiero po 6 latach zauważyłam że mam takiego fajnego sąsiada on mnie częściej widywał jak autem jeździł na pocztę ... i u mnie sprawdziło się "miłości nie musisz daleko szukać masz ją po nosem "
Stary 2012-09-22, 21:31   #1086
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Przez przypadek dała im dzisiaj obiadku z masłem a nie powinny tego jeść a to swoją drogą że czuły że chce wyjść my się śmiejemy że stworzyłyśmy towarzystwo wzajemnej adoracji i tylko my siebie zrozumiemy bo inni to tak słabo a ona twierdzi żę tylko mi może ponarzekać. Dwie ciaze razem przeszłyśmy Antek z jej córką chodzi razem do grupy w przedszkolu i to jest pierwsza miłość Antka
to super że macie dzieciaki w tym samym wieku fajne takie pierwsze miłości. Kiedys zaczynało sie w podstawówce, potem w przedszkolu, a teraz juz wieku niemowlęcym - swatanie na wizażu
Stary 2012-09-22, 21:32   #1087
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

No to u Nas jest tak że ja do Orzesza przeprowadziłam się jakieś 7-8 lat temu i mój TŻ mieszkał niecałe 300m ode mnie i sopiero po 6 latach zauważyłam że mam takiego fajnego sąsiada on mnie częściej widywał jak autem jeździł na pocztę ... i u mnie sprawdziło się "miłości nie musisz daleko szukać masz ją po nosem "

A ja mojego tż poznałam w pracy i na początku byliśmy na pan pani co to za czasy i cały rok mu zajęło robienie podchodów do mnie a na końcu się okazało że moja mama i jego ciocia dobrze się znają

Stary 2012-09-22, 21:33   #1088
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja muszę udać się do mojej mamy i odkopać kombinezony po Antku
Ja już odkopałam zimowe czapy i kombinezon po Ninie, teraz muszę zrobić listę co trzeba jeszcze kupić,szczególnie dla Niny.

Nowaken ech no masz babo placek z tym wyjściem....ja w tygodniu byłam na plotach, jak sobie człowiek pogada na żywo to od razu psychicznie się lepiej czuję.Muszę sobie jeszcze wyjście knajpowe zorganizować, ale szczerze mówiąc brak koleżanek do takich wyjść....taki urok tego wieku, jedne ciężarne wysoko, drugie z dziećmi ...życie, na starość sobie odbijemy, a tymczasem czekam na andrzejki
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 21:33   #1089
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
to super że macie dzieciaki w tym samym wieku fajne takie pierwsze miłości. Kiedys zaczynało sie w podstawówce, potem w przedszkolu, a teraz juz wieku niemowlęcym - swatanie na wizażu
najbardziej nam się chce śmiać jak Antek i Maja bawią się w dom i się zastanawiamy czy za parę lat razem na imprezy będą chodzić

Stary 2012-09-22, 21:35   #1090
karo_z
Rozeznanie

No i kupiliśmy tego miśka Piotrusiowi mam nadzieję że mu się spodoba

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie bardzo rozumiem?Dofinansowanie do czego?Dom jest za darmo,mozna starac sie o dofinansowanie do czynszu.
no wiesz, w Polsce jest to nie do pomyślenia, że państwo coś daje a co dopiero dom!

Cytat:
Moja Madzia już śpi, dzis trochę ciężko mi było bo cały dzień sama, mąż na 10 do pracy bo mecz i kibice i jeszcze go nie ma Madzia chwilę się bawiła sama a tak chciała żebym ją nosiła lub bawiła się z nią, potem poprzewracałyśmy się na łóżku i śmiała sie do rozpuku
Byłyśmy tylko chwilę na spacerze bo bardzo wiało.

To który kawaler jeszcze wolny, bo Madzia nadal wolna
Cytat:
No właśnie staną pod znakiem zapytania bo koleżanka ma miesiąc starsze od Ani bliźniaczki i coś dzisiaj nie mogą zasnąć

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Moja Ania też wolna bo Gosia Eryczka "sprzedała" innej Ani
No dziewczyny, mój Piotruś do wzięcia dalej która chętna na blondaska? mi się podobają obie dziewczynki
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 21:39   #1091
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja już odkopałam zimowe czapy i kombinezon po Ninie, teraz muszę zrobić listę co trzeba jeszcze kupić,szczególnie dla Niny.

Nowaken ech no masz babo placek z tym wyjściem....ja w tygodniu byłam na plotach, jak sobie człowiek pogada na żywo to od razu psychicznie się lepiej czuję.Muszę sobie jeszcze wyjście knajpowe zorganizować, ale szczerze mówiąc brak koleżanek do takich wyjść....taki urok tego wieku, jedne ciężarne wysoko, drugie z dziećmi ...życie, na starość sobie odbijemy, a tymczasem czekam na andrzejki
No my ostatnio zamykałyśmy sezon ogrodowy skończyło sie wielkim bólem głowy wiesz my prawie codziennie się widzimy bo chodzimy razem na spacery nieraz jadę jej przypilnować dziewczyn na ogrodzie żeby chociaż mogła butelki wyparzyć. Ale odbijemy to sobie

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

no wiesz, w Polsce jest to nie do pomyślenia, że państwo coś daje a co dopiero dom!

No dziewczyny, mój Piotruś do wzięcia dalej która chętna na blondaska? mi się podobają obie dziewczynki
Biorę w ciemno tylko mój tz jest bardzo wybredny w teściowych dla swoich dzieci

-

Stary 2012-09-22, 21:42   #1092
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:

W Opolu....
a my oboje z podkarpacia, ale poznaliśmy się w Lublinie... akurat rozstałam się z Jego kolegą, z którym miał mieszkać.... no i ten kolega chciał, żebym porozmawiała z Marcinem o tym wszystkim (tzn moich wątpliwościach, itd) no i tak zaczęliśmy sie przyjaźnić - przegadaliśmy wtedy całą noc i tak juz nam zostało...nie wiedzieć kiedy staliśmy się nierozłączni...
No a jak mi się oświadczał, to dopiero były jaja... bo ja po powrocie z pracy wzięłam się za gotowanie obiadu a On ogladał jakiś sport w tv... przyszedł do kuchni jak akurat kroiłam kurczaka i uklęknął (ja trzymałam nóż w ręku) a ja myślałam, że coś Mu wypadło... no i wtedy wypalił te swoje oświadczyny, a ja Mu kazałam powtórzyć, bo nie usłyszałam - akurat się zastanawiałam gdzie ja mam oliwę, żeby tego kurczaka usmażyć, No i On powtórzył, a mi nóż wypadł z ręki... Na szzęśćie nikomu nic się nie stało...
Jak Go potem pytałam, co Mu strzeliło do łba akurat wtedy (bo ponoć chodził z pierścionkiem ponad miesiąc szukając dobrej okazji), to stwierdził, że to był najlepszy moment, bo na cały tydzień mieliśmy plany tak, że nie było czasu tylko we dwójkę - tego dnia też byliśmy umówieni do znajomych...
No ale cóż... mój Mąż nigdy nie należał do romantycznych

Edytowane przez gkatarzynka
Czas edycji: 2012-09-22 o 21:47
Stary 2012-09-22, 21:53   #1093
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Biorę w ciemno tylko mój tz jest bardzo wybredny w teściowych dla swoich dzieci

-
oj tam, oj tam

Cytat:
W Opolu....
a my oboje z podkarpacia, ale poznaliśmy się w Lublinie... akurat zerwałam z Jego kolegą, z którym miał mieszkać.... no i ten kolega chciał, żebym porozmawiała z Marcinem o tym wszystkim (tzn moich wątpliwościach, itd) no i tak zaczęliśmy sie przyjaźnić - przegadaliśmy wtedy całą noc i tak juz nam zostało...nie wiedzieć kiedy staliśmy się nierozłączni...
No a jak mi się oświadczał, to dopiero były jaja... bo ja po powrocie z pracy wzięłam się za gotowanie obiadu a On ogladał jakiś sport w tv... przyszedł do kuchni jak akurat kroiłam kurczaka i uklęknął (ja trzymałam nóż w ręku) a ja myślałam, że coś Mu wypadło... no i wtedy wypalił te swoje oświadczyny, a ja Mu kazałam powtórzyć, bo nie usłyszałam - akurat się zastanawiałam gdzie ja mam oliwę, żeby tego kurczaka usmażyć, No i On powtórzył, a mi nóż wypadł z ręki... Na szzęśćie nikomu nic się nie stało...
Jak Go potem pytałam, co Mu strzeliło do łba akurat wtedy (bo ponoć chodził z pierścionkiem ponad miesiąc szukając dobrej okazji), to stwierdził, że to był najlepszy moment, bo na cały tydzień mieliśmy plany tak, że nie było czasu tylko we dwójkę - tego dnia też byliśmy umówieni do znajomych...
No ale cóż... mój Mąż nigdy nie należał do romantycznych
ale zaręczyny!

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

dziś muszę ściągnąć mleczko na jutro, bo idziemy na urodziny do siostry tż i mam zamiar zjeść tiramisu i tort śmietanowy
jej, jak ja dawno nie jadłam sera i śmietany

a póki co idę poleżeć w wannie i się zrelaksować

Stary 2012-09-22, 21:57   #1094
Mravka
Zadomowienie

Nowaken tak w skromnym rozmiarze 41 ;p, ale grunt to misie na naszywce przy sciagaczu;]
To już Antek ma „narzeczona”?

Zia wygląda profesjonalnie, przynajmniej samemu nie trzeba się zaciagac;]. A jak z sila „ciągu”? cos tam jeszcze zostaje w nochalu,czy czysci do czysta?

Konia,, wlasnie sobie wizualizuje jak rzucasz się z frida w nosie Nawet sama bym się skusila na fridowanie po takiej zachecie . Co do Niny to pozazdroscic Małej pomocnicy;] Kochane dziecie masz i kolejne też z pewnością takie będą

Gosia my mamy zyrafe;] Sophie…z początku zero zainteresowania, ale teraz to jedna z ulubieńszych zabawek. Robson lubi chwycić za szyje i uderzać w podloge,bo fajnie piszczy. Taki Maly Sadysta się w Nim budzi . A tak serio to dobrze się ją trzyma tj piszesz..a do tego ładnie masuje po dziąsłach

Kurka widze,ze tu już forumowe pary się porobilu,a Mój Robson się ostał . Ja wiem,ze chłopak trochę zdrowotnie nie domaga…ale się wyrobi;]. Także może jednak ktoras Krolewna się skusi na takiego Szalonego Księcia?

Sweet Synek ma fryzurke pierwsza klasa i sliczny chłopak !

Widze,ze przeziebieniowo na watku się robi. Dolaczam do grona zagilanych..juz wszyscy we troje w domu siorpiemy. Masakra, katar to upierdliwe i meczace cholerstwo. Już nie wspomnę,ze odciąganie frida w nocy(Robsonowi nie sobie;p) zapewne budzi sasiadow w całym bloku.

Emigra co do kapieli to raz T probowal, ale Rob znacznie lepiej się bawi jak ma cala wanne dla siebie. Zdawac by się moglo,ze tata Mu przeszkadza. Smiga na czworakach i probuje wyciagnąc „korek” w wannie…tylko czemu zebami. Ogolnie na pewno taka kapiel to we dwie osoby,bo nie wyobrażam sobie ogarniecia siebie i dziecka ręcznikowo. Zreszta przerabialiśmy to na basenie i przyznam,ze było ciężkawo

Lenka wlasnie ten Bio Bazar co konia link wkleila. Dzis T.byl i zakupil po 3kg marchwi i ziemniaka, także Rob ma zapasy…do osiemnastki;] A tak serio to już mnie rece bolały na sama myśl o krojeniu tego wszystkiego,bo sobie wymyslilam,ze będzie kosteczka. Wtedy szybciej się ugotuje. Jednak T. zasial ziarenko nadzieji i przypomniał, ze przecież mamy robota,który rach ciach zrobi z tego ladne plastry i problem z glowy. Odetchnelam. Jednakze po pocięciu jakichś 4 sztuk marchwi pękla jakas plastikowa czesc i powrocila wizja odciskow od noza;]. Jestem z siebie jednak dumna…pol zamrażarki do zapasy Robsona
Musze się pochwalić,ze bylam dziś u fryzjera doprowadzić się do porządku..i prawie zasnelam przy myciu glowy . Ulozonymi włosami cieszyłam się jakies 2,5min, bo wyszłam z salonu i spadl deszcz. Także image a la zmokla kura już nie był seksi
Swoja droga kiedyś zasnelam u dentysty,a myslalam,ze to niemożliwe.

o gkatarzynka dobrze,ze z wrazenie nie rzucilas nozem..bo roznie by sie to moglo skonczyc;]. Wiesz romantyzm to pojecie wzgledne...kto powiedzial, ze w kuchni nie moze byc romantycznie

Moj T.oswiadczyl mi sie na lotnisku przed wyjazdem na dluzsza delegacje iii....w sumie bylam tak zaaferowana ,ze z wrazenie wsiadlam do zlego autobusu powrotnego do domu;]

Nikki no widzisz,bo czasem czlowiek daleko szuka,a ma pod nosem;]. Potwierdzam,bo u nas tez ...jakies 15 lat mieszkania w jednym bloku na innnych pietrach,a dopiero sie "spotkalismy" jak kazde wyjechalo z domu. Ja uwazam, ze jak ludzie maja ze soba byc..to poprostu spotykaja się w odpowiednim momencie.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 21:58   #1095
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
oj tam, oj tam

ale zaręczyny!
Hehe... na rocznicę ślubu wkroczył do pokoju ze słonecznikiem (takim doniczkowym - a ja uwielbiam słoneczniki i ze słoneczników miałam bukiet ślubny) i mówi : "Proszę"... a ja: "Ale o co chodzi?" - nie załapałam, że to rocznica... a On "no, rocznicę mamy"...
Romantyczny nie jest, ale się wcale nie dziwię... u nich w domu kobieta była, żeby ugotować (i przynieść a potem wynieść jaśniepanom do ich pokojów przed komputery), posprzątać, uprasować, itd... Na szczęście zobaczył, że taki układ wcale nie jest w porządku i nawet nie próbować u nas czegoś takiego - choć do gotowania nie da się zagonić...
Stary 2012-09-22, 21:58   #1096
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dobry wieczorek
Nikki zdrowka Oskarkowi,
Sweet sliczny Twoj synekja tak jak natkulec lubie ciemnookich a moj Tz tez niebieskie ma
Ja Hanki nie swatam bo bez sensu...ona I tak do osimnastki bedzie z nami pewnie w lozku spacchociaz musze powiedziec ze Mravkowy Robson taki troche Hankowy jest z opisow

Nowaken szkoda ze wypad nie wypadlswpja droga...podziwiam mamy blizniakowgdybym miala dwie Hanki to chyba sama bym sobie nie poradzila.

my z tz poznalismy sie w pracy w wawie,jestesmy ze soba 6lat,a nasi rodzice jeszcze sie nie widzieli nawet,no to dlatego ze moja rodzina na lubelszczyznie a tz na mazurach.wiec nasze domy rodzinne prawie 400km od siebie.

Dzis Hania miala dobry dzien...pierwszy raz od dawien dawna,duzo smiechu malo marudzenia,wiec pierwszy raz chyba od dwoch miesiecy zostawilam ja z tz I pojechalam na zakupy.wrocilam po 1.5h a Hania rozesmianajutro tz sie nia zajmuje a ja bede tylko karmic.ugorowalam jej dzis ziemniaczka...smakowal jej...mi tez

Tz pojechal niedawno do kina.

Gosiu to ja nawet nie wiedzialam ze tak to fajnie wyglada z tymi cauncil mieszkaniami.w poniedzialek bylam U kolezanki tej co Hania sie boi,no I kolezanka mieszka wlasnie w takim domu,fajne mieszkanko.
Obyscie wode ciepla mieli jak najszybciej.ja z kolei musze powiedziec pracodawcy ze okna w sypialni trzeba zmienic I fajnie byloby gdyby te wsxystkie wykladziny wymienic np.na cos innego...ale pewnie nie ma na to drugie szans.
dobrych nocek

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:03   #1097
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Nowaken tak w skromnym rozmiarze 41 ;p, ale grunt to misie na naszywce przy sciagaczu;]
To już Antek ma „narzeczona”?
Antek już zajęty był jak jeszcze w ciąży chodziłam oświeć mnie z tym pierwszym bo nie mogę zakumać

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dobry wieczorek

Nowaken szkoda ze wypad nie wypadlswpja droga...podziwiam mamy blizniakowgdybym miala dwie Hanki to chyba sama bym sobie nie poradzila.
No ja też ją podziwiam i nie raz się nie dziwię że ma takie momenty że musi wyjść z domu bo by oszalała

Stary 2012-09-22, 22:08   #1098
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Antek już zajęty był jak jeszcze w ciąży chodziłam oświeć mnie z tym pierwszym bo nie mogę zakumać

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

No ja też ją podziwiam i nie raz się nie dziwię że ma takie momenty że musi wyjść z domu bo by oszalała
heh skarpetki Aniowe w misie :P..
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:10   #1099
natkulec
Zadomowienie

Cytat:

My już mamy Jolkowego Michałka dogadane na fb
Stary 2012-09-22, 22:12   #1100
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
heh skarpetki Aniowe w misie :P..
A widzisz nie mogłam skojarzyć

Stary 2012-09-22, 22:21   #1101
Sterretje
Przyczajenie

dobry wieczor

co prawda nie mialam okazji was poznac wczesniej (jestem tu 'nowa'), ale mam nadzieje, ze sie tu zadomowie.

Jestem mama 5-cio miesiecznej Ewy (ur. 9 kwietnia) i razem z mezem mieszkamy w Holandii. Pare dni temu odkrylam to forum i mam nadzieje, ze znajde tutaj rowniez polskie wsparcie

Pozdrawiamy serdecznie
Sterretje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:30   #1102
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Sterretje Pokaż wiadomość
dobry wieczor

co prawda nie mialam okazji was poznac wczesniej (jestem tu 'nowa'), ale mam nadzieje, ze sie tu zadomowie.

Jestem mama 5-cio miesiecznej Ewy (ur. 9 kwietnia) i razem z mezem mieszkamy w Holandii. Pare dni temu odkrylam to forum i mam nadzieje, ze znajde tutaj rowniez polskie wsparcie

Pozdrawiamy serdecznie
Witaj zapraszamy

Stary 2012-09-22, 22:32   #1103
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
dobry wieczor

Pozdrawiamy serdecznie
Witamy serdecznie mam nadzieję że będziesz się udzielać
Stary 2012-09-22, 22:40   #1104
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Dobra laseczki spokojnych nocek życzę wszystkim Mamusiom

Stary 2012-09-22, 22:46   #1105
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
dobry wieczor

Pozdrawiamy serdecznie
Witamy serdecznie jesteśmy przyjaźnie nastawione do wszystkich mamuś, także zaglądaj do nas często

Mravka Jak już wcześniej pisałam, moja Barbara jest wolna. Wspominałaś, że Rob nie będzie miał okazji wakacjować na wsi, toteż niech się bierze za moją córę to będzie miał ich mnóstwo. Swoją drogą do Warszawy mam jakieś 4-5 h także nie jest to mocno daleko

Nowaken Szkoda, że wypad się nie udał. Jeszcze znajdzie się okazja do takiego wypadu Czasem z takich planów to nic nie wychodzi, bo właśnie się planuje, a te nasze dzieci jak by przeczuwały takie okazje
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:46   #1106
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
ja w tygodniu byłam na plotach, jak sobie człowiek pogada na żywo to od razu psychicznie się lepiej czuję.Muszę sobie jeszcze wyjście knajpowe zorganizować, ale szczerze mówiąc brak koleżanek do takich wyjść....taki urok tego wieku, jedne ciężarne wysoko, drugie z dziećmi ...życie, na starość sobie odbijemy, a tymczasem czekam na andrzejki
Ale zazdroszcze takiego wyjscia na ploty o wyjsciu do knajpy ze znajomymi to juz w ogole szczyt marzen.No ale moi znajomi czesciowo w Polsce,a czesciowo rozjechani po swiecie.Jak do Pl pojade po takim dlugim czasie to chyba bede jak z buszu wypuszczona,zdziczalam tu normalnie

Cytat:
Nie wiem jak to teraz,ale kiedys wiem,ze mozna bylo skladac papiery na takie mieszkanie od panstwa,tyle ze czekalo sie bardzo dlugo,po kilkanascie lat.Juz tego nie ma,jak to wyglada?

Cytat:

Gosiu to ja nawet nie wiedzialam ze tak to fajnie wyglada z tymi cauncil mieszkaniami.w poniedzialek bylam U kolezanki tej co Hania sie boi,no I kolezanka mieszka wlasnie w takim domu,fajne mieszkanko.
Obyscie wode ciepla mieli jak najszybciej.ja z kolei musze powiedziec pracodawcy ze okna w sypialni trzeba zmienic I fajnie byloby gdyby te wsxystkie wykladziny wymienic np.na cos innego...ale pewnie nie ma na to drugie szans.
dobrych nocek
No wlasnie,a wy nie chcecie sie starac o taki domek z councilu?Jak byscie nie chcieli zostawac tu na stale to mozna np po kilku latach wykupic i wynajmowac komus.

Cytat:
dobry wieczor

Pozdrawiamy serdecznie
Witaj!
Moj szwagier mieszka w Holandii,a na watku nikogo stamtad nie mamy,jestes pierwsza
Stary 2012-09-22, 23:06   #1107
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Hehe... na rocznicę ślubu wkroczył do pokoju ze słonecznikiem (takim doniczkowym - a ja uwielbiam słoneczniki i ze słoneczników miałam bukiet ślubny) i mówi : "Proszę"... a ja: "Ale o co chodzi?" - nie załapałam, że to rocznica... a On "no, rocznicę mamy"...
Romantyczny nie jest, ale się wcale nie dziwię... u nich w domu kobieta była, żeby ugotować (i przynieść a potem wynieść jaśniepanom do ich pokojów przed komputery), posprzątać, uprasować, itd... Na szczęście zobaczył, że taki układ wcale nie jest w porządku i nawet nie próbować u nas czegoś takiego - choć do gotowania nie da się zagonić...
dobrze, że nie miałaś problemu ze zreformowaniem go ale z tym gotowaniem to chyba za dużo byś chciała
mój to przy mnie nauczył się gotować i nawet mu to sprawia frajdę! ostatnio zrobił sam leczo i teraz robi co chwilę i taki dumny, że wychodzi dobre! mam dwa litrowe słoiki jeszcze zapasteryzowane na "zaś", bo tak dużo mu tego wychodzi

Cytat:
My już mamy Jolkowego Michałka dogadane na fb
aj, no tam mnie dawno nie było
nowaken już Piotrusia zarezerwowała
Cytat:
dobry wieczor

Pozdrawiamy serdecznie
witamy!

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ale zazdroszcze takiego wyjscia na ploty o wyjsciu do knajpy ze znajomymi to juz w ogole szczyt marzen.No ale moi znajomi czesciowo w Polsce,a czesciowo rozjechani po swiecie.Jak do Pl pojade po takim dlugim czasie to chyba bede jak z buszu wypuszczona,zdziczalam tu normalnie

Nie wiem jak to teraz,ale kiedys wiem,ze mozna bylo skladac papiery na takie mieszkanie od panstwa,tyle ze czekalo sie bardzo dlugo,po kilkanascie lat.Juz tego nie ma,jak to wyglada?

No wlasnie,a wy nie chcecie sie starac o taki domek z councilu?Jak byscie nie chcieli zostawac tu na stale to mozna np po kilku latach wykupic i wynajmowac komus.

Witaj!
Moj szwagier mieszka w Holandii,a na watku nikogo stamtad nie mamy,jestes pierwsza
jest, ale chyba w teorii tylko. Jakiś czas temu słyszałam że ktoś dostał propozycję jakiejś ruiny na poddaszu z dziurawym dachem
czeka się latami na te mieszkania a jak coś zaproponują to więcej kasy by trzeba było w remont wpakować niż gdyby się kupiło samemu. szkoda słów...

Stary 2012-09-22, 23:39   #1108
sweet_papaya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Ale przystojniacha!

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Widzę, ze mój Morfik rozchwytywany
Oby tylko wyrósł na mądrego, grzecznego chłopca..

Sweet Filipek słodziutki a co do mebli vox to ja też bardzo lubię..Morficzek w łóżeczku od nich śpi...
Morfik na Twoim avatarku bardzo wygląda na bardzo grzecznego No i to jego spojrzenie
Filiś jest słodki, przede wszystkim jak śpi i pozuje do zdjęć a poza tym to wariat
Cytat:
A ja mojego tż poznałam w pracy i na początku byliśmy na pan pani co to za czasy i cały rok mu zajęło robienie podchodów do mnie a na końcu się okazało że moja mama i jego ciocia dobrze się znają
My też się w pracy poznaliśmy, byliśmy oboje na stażu w jednej firmie i juz po pierwszym dniu spędzonym w jednym pokoju wiedziałam, że to jest to
Cytat:
Kurka widze,ze tu już forumowe pary się porobilu,a Mój Robson się ostał . Ja wiem,ze chłopak trochę zdrowotnie nie domaga…ale się wyrobi;]. Także może jednak ktoras Krolewna się skusi na takiego Szalonego Księcia?

Sweet Synek ma fryzurke pierwsza klasa i sliczny chłopak !

Musze się pochwalić,ze bylam dziś u fryzjera doprowadzić się do porządku..i prawie zasnelam przy myciu glowy . Ulozonymi włosami cieszyłam się jakies 2,5min, bo wyszłam z salonu i spadl deszcz. Także image a la zmokla kura już nie był seksi
Rob o jakim piszesz to mega zabawny facet, a tacy zawsze maja wzięcie
Co do fryzurki Filipa to jak się urodził to włoski miał prawie czarne i gęste, pierwsze co powiedział mój lekarz (miałam cc) to : "ale włosy!". Z czasem baaardzo się przerzedziły i zjaśniały trochę, ale mam nadzieję, że będzie miał ciemne jak tż. Przez kilka miesięcy miał irokeza ale większość z tych sterczących włosków już wypadła
Cytat:
Sweet sliczny Twoj synekja tak jak natkulec lubie ciemnookich a moj Tz tez niebieskie ma
Ja Hanki nie swatam bo bez sensu...ona I tak do osimnastki bedzie z nami pewnie w lozku spacchociaz musze powiedziec ze Mravkowy Robson taki troche Hankowy jest z opisow
dzięki
Ciemne oczy ma po mnie (tż ma zielono-szare) ale rzęsiska czarne i długie to już po tatusiu brwi oboje mamy ciemne i gęste więc Filipek taki ciemnooki raczej zostanie.
Z Twojej Hani i Roba byłaby fajna parka
Cytat:
dobry wieczor

Pozdrawiamy serdecznie
Witaj

Gosia, super opisałaś swojego Kluseczka, dokładnie go sobie wyobraziłam
Jak nazbieram w końcu postów i będę mogła zajrzeć na maila, to go chętnie pooglądam, bardzo lubie takie pluszowe dzieciaczki
Mój Filip jest długi i raczej szczupły chociaż od kilku dni ubieram go w rajstopki a to ładnie podkreśla krągłe udka, aż mi się samo śmieje jak na niego w tych rajtkach patrzę
sweet_papaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 23:59   #1109
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_papaya Pokaż wiadomość
Co do fryzurki Filipa to jak się urodził to włoski miał prawie czarne i gęste, pierwsze co powiedział mój lekarz (miałam cc) to : "ale włosy!". Z czasem baaardzo się przerzedziły i zjaśniały trochę, ale mam nadzieję, że będzie miał ciemne jak tż. Przez kilka miesięcy miał irokeza ale większość z tych sterczących włosków już wypadła
Zobacz Ewelinkę jak wyglądała po urodzeniu i potem jak zmieniał się jej fryz

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-09-27 o 22:19
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 00:02   #1110
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez sweet_papaya Pokaż wiadomość

Gosia, super opisałaś swojego Kluseczka, dokładnie go sobie wyobraziłam
Jak nazbieram w końcu postów i będę mogła zajrzeć na maila, to go chętnie pooglądam, bardzo lubie takie pluszowe dzieciaczki
Mój Filip jest długi i raczej szczupły chociaż od kilku dni ubieram go w rajstopki a to ładnie podkreśla krągłe udka, aż mi się samo śmieje jak na niego w tych rajtkach patrzę
No to szybko szybko pisz,nazbieraj poscikow No i daj na maila cos od siebie do podziwiania!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości