|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
A my byliśmy na Sląsku w sierpniu... ale spoko, zdążą się spotkać już nasza w tym głowaHania śpi od 18.40 - normalnie z każdym dniem zasypia 5minut wcześniej, a potem się rano o 6 budzi Dałam Jej na noc paracetamol bo strasznie płakała przygryzając wszystko co było pod ręką... ale i tak śpi niespokojnie. Nowaken, szkoda, że wyjście nie wypaliło |
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my się śmiejemy że stworzyłyśmy towarzystwo wzajemnej adoracji i tylko my siebie zrozumiemy bo inni to tak słabo a ona twierdzi żę tylko mi może ponarzekać. Dwie ciaze razem przeszłyśmy Antek z jej córką chodzi razem do grupy w przedszkolu i to jest pierwsza miłość Antka
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
A ja oglądam Epokę lodowcową II - już któryś raz z kolei, ale i tak mam ubaw...
Kurka, muszę Młodej kupić jakiś kombinezon na zimę i czapki, ale się zastanawiam jaki rozmiar bo rośnie jak na drożdżach na długość.... |
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to u Nas jest tak że ja do Orzesza przeprowadziłam się jakieś 7-8 lat temu i mój TŻ mieszkał niecałe 300m ode mnie i sopiero po 6 latach zauważyłam że mam takiego fajnego sąsiada on mnie częściej widywał jak autem jeździł na pocztę ... i u mnie sprawdziło się "miłości nie musisz daleko szukać masz ją po nosem "
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajne takie pierwsze miłości. Kiedys zaczynało sie w podstawówce, potem w przedszkolu, a teraz juz wieku niemowlęcym - swatanie na wizażu
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mojego tż poznałam w pracy i na początku byliśmy na pan pani |
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już odkopałam zimowe czapy i kombinezon po Ninie, teraz muszę zrobić listę co trzeba jeszcze kupić,szczególnie dla Niny.
Nowaken ech no masz babo placek z tym wyjściem....ja w tygodniu byłam na plotach, jak sobie człowiek pogada na żywo to od razu psychicznie się lepiej czuję.Muszę sobie jeszcze wyjście knajpowe zorganizować, ale szczerze mówiąc brak koleżanek do takich wyjść....taki urok tego wieku, jedne ciężarne wysoko, drugie z dziećmi ...życie, na starość sobie odbijemy, a tymczasem czekam na andrzejki
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1090 | |||
|
Rozeznanie
|
No i kupiliśmy tego miśka Piotrusiowi
mam nadzieję że mu się spodoba Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
która chętna na blondaska? mi się podobają obie dziewczynki
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
tylko mój tz jest bardzo wybredny w teściowych dla swoich dzieci- |
||
|
|
|
#1092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a my oboje z podkarpacia, ale poznaliśmy się w Lublinie... akurat rozstałam się z Jego kolegą, z którym miał mieszkać.... no i ten kolega chciał, żebym porozmawiała z Marcinem o tym wszystkim (tzn moich wątpliwościach, itd) no i tak zaczęliśmy sie przyjaźnić - przegadaliśmy wtedy całą noc i tak juz nam zostało...nie wiedzieć kiedy staliśmy się nierozłączni... No a jak mi się oświadczał, to dopiero były jaja... bo ja po powrocie z pracy wzięłam się za gotowanie obiadu a On ogladał jakiś sport w tv... przyszedł do kuchni jak akurat kroiłam kurczaka i uklęknął (ja trzymałam nóż w ręku) a ja myślałam, że coś Mu wypadło... no i wtedy wypalił te swoje oświadczyny, a ja Mu kazałam powtórzyć, bo nie usłyszałam - akurat się zastanawiałam gdzie ja mam oliwę, żeby tego kurczaka usmażyć , No i On powtórzył, a mi nóż wypadł z ręki... Na szzęśćie nikomu nic się nie stało...Jak Go potem pytałam, co Mu strzeliło do łba akurat wtedy (bo ponoć chodził z pierścionkiem ponad miesiąc szukając dobrej okazji), to stwierdził, że to był najlepszy moment, bo na cały tydzień mieliśmy plany tak, że nie było czasu tylko we dwójkę - tego dnia też byliśmy umówieni do znajomych... No ale cóż... mój Mąż nigdy nie należał do romantycznych
Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-09-22 o 21:47 |
|
|
|
|
#1093 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- dziś muszę ściągnąć mleczko na jutro, bo idziemy na urodziny do siostry tż i mam zamiar zjeść tiramisu i tort śmietanowy ![]() jej, jak ja dawno nie jadłam sera i śmietany ![]() a póki co idę poleżeć w wannie i się zrelaksować
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
Nowaken tak w skromnym rozmiarze 41 ;p, ale grunt to misie na naszywce przy sciagaczu;]
To już Antek ma „narzeczona”? ![]() Zia wygląda profesjonalnie, przynajmniej samemu nie trzeba się zaciagac;]. A jak z sila „ciągu”? cos tam jeszcze zostaje w nochalu,czy czysci do czysta? Konia,, wlasnie sobie wizualizuje jak rzucasz się z frida w nosie ![]() ![]() ![]() Nawet sama bym się skusila na fridowanie po takiej zachecie . Co do Niny to pozazdroscic Małej pomocnicy;] Kochane dziecie masz i kolejne też z pewnością takie będą![]() Gosia my mamy zyrafe;] Sophie…z początku zero zainteresowania, ale teraz to jedna z ulubieńszych zabawek. Robson lubi chwycić za szyje i uderzać w podloge,bo fajnie piszczy. Taki Maly Sadysta się w Nim budzi . A tak serio to dobrze się ją trzyma tj piszesz..a do tego ładnie masuje po dziąsłachKurka widze,ze tu już forumowe pary się porobilu,a Mój Robson się ostał . Ja wiem,ze chłopak trochę zdrowotnie nie domaga…ale się wyrobi;]. Także może jednak ktoras Krolewna się skusi na takiego Szalonego Księcia? Sweet Synek ma fryzurke pierwsza klasa i sliczny chłopak ! Widze,ze przeziebieniowo na watku się robi. Dolaczam do grona zagilanych..juz wszyscy we troje w domu siorpiemy. Masakra, katar to upierdliwe i meczace cholerstwo. Już nie wspomnę,ze odciąganie frida w nocy(Robsonowi nie sobie;p) zapewne budzi sasiadow w całym bloku. Emigra co do kapieli to raz T probowal, ale Rob znacznie lepiej się bawi jak ma cala wanne dla siebie. Zdawac by się moglo,ze tata Mu przeszkadza . Smiga na czworakach i probuje wyciagnąc „korek” w wannie…tylko czemu zebami . Ogolnie na pewno taka kapiel to we dwie osoby,bo nie wyobrażam sobie ogarniecia siebie i dziecka ręcznikowo. Zreszta przerabialiśmy to na basenie i przyznam,ze było ciężkawoLenka wlasnie ten Bio Bazar co konia link wkleila. Dzis T.byl i zakupil po 3kg marchwi i ziemniaka, także Rob ma zapasy…do osiemnastki;] A tak serio to już mnie rece bolały na sama myśl o krojeniu tego wszystkiego,bo sobie wymyslilam,ze będzie kosteczka. Wtedy szybciej się ugotuje. Jednak T. zasial ziarenko nadzieji i przypomniał, ze przecież mamy robota,który rach ciach zrobi z tego ladne plastry i problem z glowy. Odetchnelam. Jednakze po pocięciu jakichś 4 sztuk marchwi pękla jakas plastikowa czesc i powrocila wizja odciskow od noza;]. Jestem z siebie jednak dumna…pol zamrażarki do zapasy Robsona Musze się pochwalić,ze bylam dziś u fryzjera doprowadzić się do porządku..i prawie zasnelam przy myciu glowy . Ulozonymi włosami cieszyłam się jakies 2,5min, bo wyszłam z salonu i spadl deszcz. Także image a la zmokla kura już nie był seksi![]() Swoja droga kiedyś zasnelam u dentysty,a myslalam,ze to niemożliwe. o gkatarzynka dobrze,ze z wrazenie nie rzucilas nozem..bo roznie by sie to moglo skonczyc;]. Wiesz romantyzm to pojecie wzgledne...kto powiedzial, ze w kuchni nie moze byc romantycznie ![]() Moj T.oswiadczyl mi sie na lotnisku przed wyjazdem na dluzsza delegacje iii....w sumie bylam tak zaaferowana ,ze z wrazenie wsiadlam do zlego autobusu powrotnego do domu;] Nikki no widzisz,bo czasem czlowiek daleko szuka,a ma pod nosem;]. Potwierdzam,bo u nas tez ...jakies 15 lat mieszkania w jednym bloku na innnych pietrach,a dopiero sie "spotkalismy" jak kazde wyjechalo z domu. Ja uwazam, ze jak ludzie maja ze soba byc..to poprostu spotykaja się w odpowiednim momencie.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Hehe... na rocznicę ślubu wkroczył do pokoju ze słonecznikiem (takim doniczkowym - a ja uwielbiam słoneczniki i ze słoneczników miałam bukiet ślubny) i mówi : "Proszę"... a ja: "Ale o co chodzi?" - nie załapałam, że to rocznica... a On "no, rocznicę mamy"...
Romantyczny nie jest, ale się wcale nie dziwię... u nich w domu kobieta była, żeby ugotować (i przynieść a potem wynieść jaśniepanom do ich pokojów przed komputery), posprzątać, uprasować, itd... Na szczęście zobaczył, że taki układ wcale nie jest w porządku i nawet nie próbować u nas czegoś takiego - choć do gotowania nie da się zagonić... |
|
|
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczorek
![]() Nikki zdrowka Oskarkowi, Sweet sliczny Twoj synek ja tak jak natkulec lubie ciemnookich a moj Tz tez niebieskie ma![]() Ja Hanki nie swatam bo bez sensu...ona I tak do osimnastki bedzie z nami pewnie w lozku spac chociaz musze powiedziec ze Mravkowy Robson taki troche Hankowy jest z opisow![]() Nowaken szkoda ze wypad nie wypadl swpja droga...podziwiam mamy blizniakow gdybym miala dwie Hanki to chyba sama bym sobie nie poradzila.my z tz poznalismy sie w pracy w wawie,jestesmy ze soba 6lat,a nasi rodzice jeszcze sie nie widzieli nawet,no to dlatego ze moja rodzina na lubelszczyznie a tz na mazurach.wiec nasze domy rodzinne prawie 400km od siebie. Dzis Hania miala dobry dzien...pierwszy raz od dawien dawna,duzo smiechu malo marudzenia,wiec pierwszy raz chyba od dwoch miesiecy zostawilam ja z tz I pojechalam na zakupy.wrocilam po 1.5h a Hania rozesmiana jutro tz sie nia zajmuje a ja bede tylko karmic.ugorowalam jej dzis ziemniaczka...smakowal jej...mi tez![]() Tz pojechal niedawno do kina. Gosiu to ja nawet nie wiedzialam ze tak to fajnie wyglada z tymi cauncil mieszkaniami.w poniedzialek bylam U kolezanki tej co Hania sie boi,no I kolezanka mieszka wlasnie w takim domu,fajne mieszkanko. Obyscie wode ciepla mieli jak najszybciej.ja z kolei musze powiedziec pracodawcy ze okna w sypialni trzeba zmienic I fajnie byloby gdyby te wsxystkie wykladziny wymienic np.na cos innego...ale pewnie nie ma na to drugie szans. dobrych nocek
|
|
|
|
#1097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oświeć mnie z tym pierwszym bo nie mogę zakumać ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dogadane na fb
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Przyczajenie
|
dobry wieczor
co prawda nie mialam okazji was poznac wczesniej (jestem tu 'nowa'), ale mam nadzieje, ze sie tu zadomowie. Jestem mama 5-cio miesiecznej Ewy (ur. 9 kwietnia) i razem z mezem mieszkamy w Holandii. Pare dni temu odkrylam to forum i mam nadzieje, ze znajde tutaj rowniez polskie wsparcie ![]() Pozdrawiamy serdecznie
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że będziesz się udzielać
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra laseczki spokojnych nocek życzę wszystkim Mamusiom
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mravka Jak już wcześniej pisałam, moja Barbara jest wolna. Wspominałaś, że Rob nie będzie miał okazji wakacjować na wsi, toteż niech się bierze za moją córę to będzie miał ich mnóstwo. Swoją drogą do Warszawy mam jakieś 4-5 h także nie jest to mocno daleko Nowaken Szkoda, że wypad się nie udał. Jeszcze znajdzie się okazja do takiego wypadu Czasem z takich planów to nic nie wychodzi, bo właśnie się planuje, a te nasze dzieci jak by przeczuwały takie okazje
|
|
|
#1106 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moj szwagier mieszka w Holandii,a na watku nikogo stamtad nie mamy,jestes pierwsza
|
|
#1107 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale z tym gotowaniem to chyba za dużo byś chciała ![]() mój to przy mnie nauczył się gotować i nawet mu to sprawia frajdę! ostatnio zrobił sam leczo i teraz robi co chwilę i taki dumny, że wychodzi dobre! ![]() aj, no tam mnie dawno nie było ![]() nowaken już Piotrusia zarezerwowała ![]() Cytat:
Cytat:
czeka się latami na te mieszkania a jak coś zaproponują to więcej kasy by trzeba było w remont wpakować niż gdyby się kupiło samemu. szkoda słów...
|
|
#1108 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i to jego spojrzenie![]() Filiś jest słodki, przede wszystkim jak śpi i pozuje do zdjęć Cytat:
Cytat:
Co do fryzurki Filipa to jak się urodził to włoski miał prawie czarne i gęste, pierwsze co powiedział mój lekarz (miałam cc) to : "ale włosy!". Z czasem baaardzo się przerzedziły i zjaśniały trochę, ale mam nadzieję, że będzie miał ciemne jak tż. Przez kilka miesięcy miał irokeza ale większość z tych sterczących włosków już wypadła Cytat:
Ciemne oczy ma po mnie (tż ma zielono-szare) ale rzęsiska czarne i długie to już po tatusiu brwi oboje mamy ciemne i gęste więc Filipek taki ciemnooki raczej zostanie.Z Twojej Hani i Roba byłaby fajna parka ![]() Cytat:
Gosia, super opisałaś swojego Kluseczka, dokładnie go sobie wyobraziłam ![]() Jak nazbieram w końcu postów i będę mogła zajrzeć na maila, to go chętnie pooglądam, bardzo lubie takie pluszowe dzieciaczki ![]() Mój Filip jest długi i raczej szczupły chociaż od kilku dni ubieram go w rajstopki a to ładnie podkreśla krągłe udka, aż mi się samo śmieje jak na niego w tych rajtkach patrzę |
|||||
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-09-27 o 22:19 |
|
|
|
|
#1110 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No i daj na maila cos od siebie do podziwiania!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

wiem że na bank nam przesuną na inny termin 

my się śmiejemy że stworzyłyśmy towarzystwo wzajemnej adoracji i tylko my siebie zrozumiemy bo inni to tak słabo a ona twierdzi żę tylko mi może ponarzekać. Dwie ciaze razem przeszłyśmy Antek z jej córką chodzi razem do grupy w przedszkolu i to jest pierwsza miłość Antka

mam nadzieję że mu się spodoba 
Madzia chwilę się bawiła sama a tak chciała żebym ją nosiła lub bawiła się z nią, potem poprzewracałyśmy się na łóżku i śmiała sie do rozpuku