|
|
#481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
już nie wiem jak z nim gadac ...
Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym glosie po marzeniach w pył obróconych, sercu na pół złamanym i ramionach rozpaczliwie pustych po imionach nie nadanych i łzach w ukryciu wylanych po smutku lepiej lub gorzej skrywanym po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy |
|
|
|
|
#482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba jak wróci to czeka Was poważna rozmowa, albo ciche dni... Lepsza rozmowa. Chciał rodzinę to należy o nią dbać. Wstrętne takie wciskanie alkoholu. Dla mnie nie jest istotne, czy jesteś ciężarna, chora, czy co tam. Mówię 1x dziękuję i powinno wystarczyć! Powodzenia życzę i wszystkiego dobrego ![]() Dziewczyny, ale mam brzuszysko. Wyglądam jakbym połknęła arbuza ...w całości chyba :P
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2012-09-23 o 13:12 |
|
|
|
|
#483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do brzucha to powiem Wam wydaje mi się że mam bardziej zaawansowaną ciąże bo po 1 mam juz spory brzuszek a to niby dopiero 3 mc a po 2 wczoraj i przedwczoraj wieczorem czułam tam "coś" tzn nie żeby jakieś takie wyrazne ruchy dzieciatka no ciężko mi tak to opisać ale nigdy wcześniej czegos takiego nie czułam a mi lekarz obliczył ciąże według okresu a ja miałam strasznie nieregularny okres i bardzo krawy a ten niby ostatni to takie lekkie plamienie przez niecale 3 dni. Zapisałam sie na wizyte do innego lekarza żeby zobaczyc co on powie ale niestety dopiero na 19 października. Myślicie że mogę mieć "starsza" ciąże czy sie poprostu za dużo myśle?
Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym glosie po marzeniach w pył obróconych, sercu na pół złamanym i ramionach rozpaczliwie pustych po imionach nie nadanych i łzach w ukryciu wylanych po smutku lepiej lub gorzej skrywanym po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy |
|
|
|
|
#484 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to współczuje kiepskiej nocy Cytat:
![]() a tż też bardzo niedojrzale się zachował naprawdę zostawić cie samą w ciąży jeszcze jak źle się czułaś. Cytat:
Cytat:
ciekawe z czego sie smial twoj facet, mnie nic nie bawiło, heh ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki. 3mam kciuki za Wasze niepokoje, boleści i plamienia- na pewno bedzie dobrze. Mnie dzis tez brzuch pobolewa, sporo leże, a ze mój Tz zakatarzony i oczywiście marudzi jak dziecko to poleguję z nim
Obejrzeliśmy "Jak urodzic i nie zwariowac" Fajne, ale bez fajerwerków, poza tym motyw z poronieniem mnie troche zdołował... 3majcie się ciepło udanej słonecznej niedzieli!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staram się nie czytać o chorobach, problemach, powikłaniach... mało o tym wiem - ale to co wiem i tak przekłada się na to, że się denerwuję - czasami mi się śni... Może jestem niepoważna, ale dla mnie niewiedza jest zbawieniem...
|
|
|
#489 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Choć mam nadzieję, że sie o tym nie przekonamMegi, ja już jestem przerażona tym co piszesz - tzn., wiem że tez będę świrowac gdy już będę czuła ruchy, jesli za długo ich nie będzie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
z Gutka, z baterii, z lutowania sluchawek, z laczenia z netem na modemie, z nagrywania muzy na dyskietki
![]() nawet nie wiesz jak bardzo zazdroszcze Ci takiego stanu. i rozumiem w 100% takie nastawienie.
|
|
#491 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nooo a ja wróciłam właśnie z zakupów, od razu mówię krakowianki że w galerii kazimierz nie ma działów ciążowych ale w bonarce są, więc kupiłam dżinsy, legginsy, 2 tuniki, 3 bluzki tylko lipa z sukienkami ciążowymi i spódnicami... w ostatnim sklepie były jakieś ale już mi nogi do tyłka właziły i nie miałam siły przymierzać. O ten: http://www.happymum.pl/, ale same ski były wystawione i w sumie nie zapytałam jakie u nich są wielkościowo mki i lki, ale będę się tam musiała wybrać jakoś na spokojnie w tygodniu. Więc w sumie okupiłam się w takie rzeczy na luzie, ale nadal nie mam eleganckich rzeczy do pracy, mam wrażenie że projektanci większości rzeczy dla lasek w ciąży zakładają że one nie chodzą do pracy Potem pojechaliśmy na obiadek na Kazimierz, korzystając z ostatnich ciepłych dni, a teraz zaległam bo serio po tym całym leżeniu ostatnio jestem całkiem bez formy i padam
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
oj wolę nieee, to ten ząb z zapaleniem okostnej, nosiłam lekarstwo 2 tyg i jutro mam zdjęć i przeczyścić kanały i wypełnić je, by znowu nic się nie stało.
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dzis konkubent zaopatrzyl w pierwszy ciazowy ciuch legginsy z h&mu. hehe. jutro mam lekarza i stwierdzilam, ze musze cos miec tia. jestem generalnie w rozmiarze xl. ale xl ciazowe ![]() nogawki mam jak dresiki (u dolu moge sobie zawinac) a gora konczy sie nad obfitym biustem. chlop jednakze stwierdzil, ze najwyzej kupi jeszcze mniejsze ale te zostawiamy, bo teraz pewnie zaczne rosnac...
|
|
|
#495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja dziś umieram
spędziłam chyba łącznie 5 godzin w kibelku! rano zatwardzenie - jelita bolały jak oszalałe, skęcało mnie z bólu a teraz mam rozwolnienie!!! zrobiłam sobie smecte! znacie jeszcze jakieś inne sposoby????Cytat:
Cytat:
ja kupiłam dwie pary spodni w h&m ciążowych i zamówiłam na allegro leginsy czekam na paczke
|
|
|
#496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo musisz w nich pływać ! Ja też te kupiłam, a że była kolejka do przymierzalnie wzięłam na oko, przymierzyłam przed chwilą w domu i luzy mam wszędzie, i sięgają pod sam biust a mam 176
Ale ogólnie jak brzuch zacznie rosnąć będą pewnie ok, plus dodatkowo na pewno jak ogólnie spuchnę to nie będzie mnie obciskać :P---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Raaany przeglądam allegro i powiem Wam laski, że mam lekki mętlik w głowie, nie wiem w jakim rozmiarze kupować rzeczy, hmm boję się wtopy, jednak takie ciążowe warto przymierzyć chyba..
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wzięłam z allegro leginsy rozmiar L, zobacze czy będą dobre. Niby są ocieplane. Jak będą ok to dam Wam namiary
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
na bieganke mi mama dawala suszone jagody lub czekolade...
Cytat:
ale gume moje kolezanki skladaly po prostu, dol sie podwinie i lumpiak jak malowanie ![]() ![]() koszule nocne mam poki co dobre... moze kiedys wyjde na zakupy na razie chlop chodzi z listami. lista - drogeria, lista - empik, lista - varia (obrazki logiczne, jajka od ulubionej babinki )
|
|
|
#499 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na pocieszenie powiem Ci, że za to dżinsy z H&M będą świetnie na Tobie leżeć, mi się ta gumka ciążowa kończyła, zanim się mój brzuch zaczął :P na niższe dupeczki są ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- A co to obrazki logiczne?
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
hehe moj ulubiony rodzaj szarad (od kiedy nie ma jolki w duzym formacie). jest to wydawane, ale strasznie trudno dostac (mam punkty w ktorych wiem, ze bywaja, ale chlop wie oczywiscie lepiej). http://www.wydawnictwologi.pl/
|
|
#501 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja również polecam czekoladę. Przyjemne z pożytecznym. Co do ciuchów - ja jeszcze biduję w starych. Jedne jeansy dzisiaj założyłam do kościoła - rozporem rozpięty, guziki na gumce (wg patentu szwagierki) Przykryłam toto płaszczykiem i wyglądałam dobrze... w trakcie musiałam rozpiąć płaszcz, ale się pilnowałam coby majtkami przed ołtarzem nie świecić. Ja sobie założyłam, że będę chodzić głównie w sukienkach/tunikach i do tego leginsy/rajstopy... nie wiem czy kupię spodnie ciążowe. Moje ukochane gacie - są dość płytkie, z materiału i kroju jak bryczesy na konie i myślę, że tej jesieni i zimy je znoszę do upadłego - są miłe, materiałowe, elastyczne no i płytkie ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
tylko złoję mężowi dupcie w Scrabble
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
jak nie znajdowalam partnera, to swego czasu cielam non-stop na kurniku.
powodzenia!
|
|
#503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eh to były czasy...
|
|
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ta happy mum to chyba droga co? Cytat:
co do krzyzówek logicznych to ja sie miłuje w sudoku
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej lubilam z moim chlopem ciac na kurniku - obydwoje hazardzisci, obydwoje lubimy grac, ale i wygrywac. tylko on zna lepiej ortografie ode mnie (i to mnie wnerwia)a liste 2 i 3 lit. mam wydrukowana i tak sfatygowana juz ![]()
|
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wolałam dłuższe czasy po to, żeby skończyć partię
Taaaaa... wydrukowana lista słówek- mimo, że miałam w koszulce to i tak taka podniszczona, z dopiskami bo dość często się zmieniała... Jak grywałam najwięcej (a było to ... O MATKO z 7-8 lat temu) oszustów było mało Najbardziej lubiłam z moją koleżanką z akademika - obok siebie siedziałyśmy, monitory odwrócone i naparzałyśmy w Literaki albo w Tysiąca
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-09-23 o 19:39 |
|
|
|
#507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eh.. a najlepiej z drineczkiem i papieroskiem Cytat:
![]() A tuniki i sukienki masz, czy będziesz kupować dopiero ? Ja w sumie głównie chodzę w spódnicach i sukienkach, więc na bank w tych jednych spodniach przelecę - gdzieś na zakupy, czy na spacer.. a poza tym właśnie legginsy do sukienek i tunik - kilka mam, a kilka pewnie będę chciała dokupić, ale to później... bo w 3 na krzyż nie przelecę raczej a tyle mi zostało, bo reszta była raczej dopasowana mocno w talii hm ![]() Chyba dość droga, ale była to już drugie centrum handlowe, bo pierwsze okazało się niewypałem i na samej końcówce, po zaliczeniu 3 sesji przymierzania i miałam już dość, więc w zasadzie oceniłam że wszystko strasznie małe / pani mi wyjaśniła że na wieszaki dają s i xs żeby mniej msc zajmowały/ ale ogólnie w sklepie pustki bo uwierzcie mi - te ubrania nie wyglądały jakby się w nie miała jakkolwiek kobieta w ciąży zmieścić poza jakąś kate moss w fazie ostrej anoreksji no a jak zapytałam to się okazało, że pełna rozmiarówka na zapleczu...ale jak sprawdziłam przed chwilą.. ich xl to w biuście 108 a ja się właśnie zmierzyłam...i mam teraz 109 więc sukienek tam nie kupię ani bluzek ![]() A ceny zależy jak liczyć od 70 zł za tshirt od 100 w górę spódnice.. więc tak chyba jak to w centrum handlowym.
|
|
#508 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
![]() Cytat:
Co za ludzie..?!? Zachowanie teściowej i tż mocno naganne - trzymam kciuki za udaną poważną rozmowę, która zapewne już się odbyła, bo wrócił..? Daj znać.Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobra, lecę oglądać MasterChef, ciekawa jestem, co tam dziś będą pichcić
|
|
#509 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja jestem za gUpia, nie kumam
![]() Cytat:
![]() kiedys musimy sie spotkac w realu ![]() Cytat:
ale i tak moi rodzice sa nalepsi - specjalne sukno zielone, d
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
o matko oglądałam te happy mum tragedia cenowa jak dla mnie. na wyprzedaży mozna cos normalnie kupic ale tak to szok cenowy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

już nie wiem jak z nim gadac ...

chciałabym więcej pisać ale czas mi na to nie pozwala za bardzo ale stram sie na bieząco przegladac co piszecie. Wczoraj bylam na weselu teściowej i to był koszmar Ci ludzie są nienormalni
twierdząc że dziecku kilka kieliszków niezaszkodzi 

Choć mam nadzieję, że sie o tym nie przekonam
Potem pojechaliśmy na obiadek na Kazimierz, korzystając z ostatnich ciepłych dni, a teraz zaległam bo serio po tym całym leżeniu ostatnio jestem całkiem bez formy i padam