|
|
#1681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Znów ZUO wstąpiło w Zosię, nawet w nocy była marudna (a wczorajszy dzień to już był taki hardcore, jakiego dawno nie mieliśmy - wyła praktycznie bez przerwy, nawet w nosidle czy na kolanach). Myśleliśmy więc, że zmęczona będzie spała prawie do rana. A gdzie tam! Padła jakoś po 22, o 2 wycie, o 5 wycie, od 7 wycie, tym razem już nieutulone
nel_a - rewelacyjne zdobycze! Ciastuś, nie smutaj się Z ta Twoją laktacją chyba najgorsze nie jest to, że mleka ściągasz niewiele, tylko że masz tak mało wsparcia w najbliższych ![]() A co do trzymania główki - moja, choć starsza od Rozalki, zachowuje się podobnie! Po sekundzie nos w przewijak i prycha wściekle. I też ją wtedy przekładam, bo jak próbuję choć chwilkę przetrzymać, to jest cała zasmarkana i przez pół dnia ma nos czerwony. Musi mieć naprawdę dobry dzień, by choć chwilę poleżeć w tej pozycji. /Ale ja stwierdziłam, że się na razie nie przejmuję - w innych pozycjach trzyma głowę całkiem nieźle, a ja jako niemowlę też ponoć strasznie się wściekałam jak mnie kładli na brzuchu. I choć głowę trzymałam - to nie lubiłam tego, zaraz robiłam awanturę/ |
|
|
|
#1682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ale trudno, kiedys wygarne tztowi z emnie nie wpsierał![]() dziekuje dziewczyny jestescie kochane, dobrze z emoge tutaj napsiac i mnie wesprzecie!!!
|
|
#1683 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dla TŻ brawo, że się mamusi postawił i przyznał, że jest leniem śmierdzącym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ciastuś jak kp ma Cię tak stresować to naprawdę lepiej będzie jak przejdziesz na mm a swojego mleczka będziesz podawać tyle, ile dasz radę. I też będzie dobrze. Pamiętaj - szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, co z tego, że będziesz karmić kp jak masz wiecznie zdołowana chodzić? Dziecko to wyczuwa i też będzie się denerwować. A kto wie, może jak zluzujesz to coś się z laktacją ruszy. A jak nie to będzie mm i fajnie. I tak już trochę czasu niunia jadła Twoje mleczko! A próbowałaś kłaść na brzuszku tak, żeby ramionka były pod klatką piersiową, zbliżone do siebie, a piąstki złączone? Tak jest dzieciom wygodniej i chętniej ćwiczą, a już spokojnie tak małą możesz kłaść. Nie poddawaj się, próbuj kłaść jak najczęściej, chociaż na chwilę. My długo walczyłyśmy żeby mała chociaż 5 sekund poleżała na brzuchu bez ryku, w końcu w którymś momencie załapała, ale i tak musi mieć dobry dzień, żeby chętnie ćwiczyła. Często nadal mamy takie dni, że tylko się ją obróci to ryczy jak oparzona i nici z ćwiczeń. Ja się tym nie przejmuje, niech się rozwija w swoim tempie, wg pani neurolog i tak jest świetnie. A jak jest pionowo też jej się potrafi główka kiwnąć i mnie z bańki uderzyć, pani neurolog to widziała i wcale się tym nie przejęła, i tak powiedziała, że mała super trzyma główkę. Sama widzisz, że nie ma co się tak przejmować i stresować Cytat:
moja jak kwili po położeniu na brzuchu to jest szansa na ćwiczenia, ale jak zaczyna ryczeć od razu przekładam bo wiem, że może być tylko gorzej
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() kurteczka była za 16zł ![]() a reszta od 6zł do 11zł ja to bym tam nabrała więcej rzeczy ale kasa ograniczona. Coś mi się syn "zepsuł"....nie śpi w dzień, pada dopiero między 15 a 16
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-09-23 o 10:42 |
|
|
|
#1685 |
|
Rozeznanie
|
Prince a może jak nosisz córcię to noś ją hmmm jakby to powiedzieć... przodem do kierunku Twojego chodu i w pozycji mocno pochylonej do przodu (podtrzymując za kroczek i klatkę piersiową - wiesz o co mi chodzi?) ? wtedy będzie musiała główkę trzymać w górze i trochę będzie ćwiczyć. Nasz Minio bardzo lubi być tak noszony. I np siadając na kanapie kładź ją sobie "na klacie" w pozycji żabki przodem do siebie - nóżki i bioderka zapadną się jej lekko w Twój brzuch a główkę będzie jej łatwiej podnieść kiedy będzie się opierała rączkami o Twoją klatkę piersiową - nasz Minio w takiej pozycji też lubi być, zwłaszcza jak za mną na oparciu kanapy jest coś ciekawego, jakaś zabawka. Może Ci to jakoś pomoże
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- A dla babci, mamy i tża duże minusy za brak wsparcia i pitolenie że córcia teraz pulchniejsza na mm. Ja bym się nie poddawała jeszcze. Spróbuj może bez tych kapturków? mała się podenerwuje ale kurde może w końcu załapie? a może spróbuj jak nie jest jakaś mega głodna - żeby na spokojnie podzydzała? dzieci mają przecież odruch ssania więc nawet jak nie będzie mega głodna to może possie? potraktuj to na zasadzie zabawy, bez stresu. Znowu napiszę o moim synku - on lubi "bawić się cycem" i memlać nawet jak nie jest głodny. Zawsze dotyk prawdziwego sutka jest dla dziecka przyjemniejszy niż dotyk silikonu Jak się nie uda to trudno przecież na mm świat się nie kończy ale może warto jeszcze popróbować?
|
#1686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki
Wiadomo z pobudkami, ale krótkimi na jedzonko. Potem ją nakarmiłam, a małż zrobił śniadanko.Cytat:
Wiadomo brzuch musi dojść do formy po ciąży, ale to da się zrobić, tylko trzeba czasu.A jak Twój mąż? Komplementuje Cię? Masz w nim wsparcie? Ja ważę więcej niż przed ciążą, mam większy brzuch i uda, więcej rozstępów i cellulitu... ale wcale mi to nie przeszkadza. Mam bardzo duże wsparcie ze strony męża, często mi powtarza, że jestem piękna. No i często mi to okazuje - niesamowicie "leci" na mnie ![]() Cytat:
Pochwal się jak coś zrobiszCytat:
Jestem pod wrażeniem cen, rzeczywiście bardzo warto.
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-09-23 o 11:06 |
|||
|
|
|
#1687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz racje, moze powinnam wyluzowac...... ![]() Cytat:
a co do kp spróbuje jeszcze Ją tak jak najedzona jest d cyca dla zaba3wy przykladac. Ale wiem jak sie skonczy bedzie dalej glodna....... zobacze. jeden chociaz dzien poswiece,....... mamy dzis gosci, tescie i babcia tzta. Bed epiekła jakies ciasto
|
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Prince po tym co tu napisałaś:
Cytat:
Wiesz my wczoraj byliśmy u prababci Martynki i tez powiedziała, że wydaje jej się, że powinna ważyć więcej, więcej jeść. Nie przejęłam się, ale jak znów pożaliłam się TZtowi że trochę zbyt drobna jest na tym moim mleku, to on na to: chcesz by zdrowo rosła czy chcesz by nabierała masy? Jakimś tam kleikiem nie sztuka dziecko utuczyć. Poza tym, nie przejmuj sie tak tym kp. Naprawdę. Jest duży nacisk by karmić piersią, a pokarmowi przypisywane są wręcz jakieś cudowne właściwości, co już jest według mnie przegięciem. Zobacz syn Ollcii nie zachorował, a inne dzieci karmione piersią przeziębione... A tak w ogóle to jest też teoria, że WHO tak promuje kp ze względu na kraje trzeciego świata - łatwiej promować kp niż wspierac inne sposoby karmienia niemowląt, bo to już by kosztowało Tym niemniej na Twoim miejscu jeszcze trochę powalczyłabym, no ale ja tak mam, że nie poddaję się latwo, obojętnie o co chodzi. Kp to jednak wygoda. Szkoda, ze mała nie jest bardziej cierpliwa, moja to może ssać godzinami. I to mnie ratuje A powiedz mi, czy jak ona zasysa brodawkę w tym kapturku, to ona się powiększa w trakcie ssania tak, ze wypełnia cały kapturek? Moja tak robi. I druga sprawa. Czy prawidłowo zakładasz kapturek? To znaczy czy wywijasz go na drugą stronę przy zakładaniu?Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-23 o 11:41 |
||
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ze niemam wsparcia ale co zrobic. tz czasem powie dobre slowo a czasem palnie cos ze mnie zamuruje....
|
|
#1690 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o kleiku też dobrze napisałaś ostatnio mi matka opowiadała jak w czasach gdy ja byłam malutka jej sąsiadka dosypywała swojemu synkowi do mleka mąki, żeby było bardziej konkretne i się cieszyła że dziecko takie okrąglutkie---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
tylko lis nie pomyśl że się wymądrzam czy coś tak tylko piszę z własnego doświadczenia, może jakaś rada Ci się przyda a może nie
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z nad kubka kawy. w moja core rowniez cielilo sie ZUO marudzi od 4.30 z przerwami na drzemki,, tz ja rano przejal a ja pospalam do 10.30. teraz wysi na cycu. spi i ciumka na zmiane.
ehh... Ciastek muisz wrzucic na luz , zobacz Maciejka tez krmi glownie mm a swoje podaje glownie ze wzgledu na przeciwciala, nawet lyzka stolowa wystarczy zeby je dziecku dostarczyc. nie przejmuj sie tak jak dziewczyny pisaly szczesliwa mama to szczesliwe dziecko. Bedzie dobrze ![]() Nela urocz ciuszki |
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeździło mu w brzusie strasznie a teraz chetnie sprobuje jak działabylismy na spacerze, młody usnał, nie miałam pomysłu na obiad więc robię zapieknakę ziemniaczaną z warzywami Mandi Ty wiesz? powiedziałam TŻ żeby mi tez zrobił taka pyszną sałatkę mówiąc: że na wizazu to dziewczynom męzowie robią obiad, sałatki itd. i tak sie wkurzył ze smiac mi sie chciało. Móiw ze no pewie maja tyle czasu ze sobie moga robic |
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao ja tę pastę z makreli TZtowi w piątek robiłam
![]() makrela, ogórek kiszony, jajka, troszkę cebulki, pieprz i majonez |
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, jesteście Kochane |
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blue ja też mam kilka zastrzeżeń do siebie ale jakoś wrzuciłam na luz. Daję sobie czas. Teraz karmię więc o odchudzaniu mowy nie ma. No ale ja teraz mam dużo mniejszego "fioła" na punkcie wyglądu niż kiedyś. Kiedyś to była masakra. Bardzo byłam skoncentrowana na wyglądzie. Aż trochę wstyd się przyznać. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Moje dziecko przeszło cudowną metamorfozę. Wczoraj i dziś (tfu tfu) jest cichutkie, wspaniałe. Jem to co jadłam, bez zmian. Bobotic podaję tak jak podawałam. Skok to chyba nie był bo żadnych nowych umiejętności nie zaobserwowałam. |
|
|
|
|
#1697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy to ta?? http://www.hipp.pl/?id=248
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-09-23 o 14:35 |
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Chyba jednak nie nadrobię dzisiaj wątku. * Na dworze świeci słońce, ale bardzo wieje, a ja mam nieszczelne okna. Jak na moje wymagania jest zimno, więc dogrzewam mieszkanie farelką, ale to pomaga na krótko. Do tego od rana chyba zaczyna mi się przeziębienie, więc głównie leżę, zajmuję się małą i czytam. Dzięki takiej temperaturze córcia już drugą noc w całości przespała w moim łóżku. Jeszcze tylko dzisiaj, a jutro mają włączyć ogrzewanie. Mimo włączonej farelki mam dreszcze, a jutro i pojutrze czekają mnie wizyty u endokrynologa i hematologa, czyli jazda po mieście tramwajem, z wózkiem. Przy przystankach, z których byłoby najbliżej są tunele, w związku z czym wysiądę na wcześniejszych i "zaliczymy" też spacerek. * Już pada. ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
* A kąpię małą pomiędzy 19 a 21 - tak, żeby wypadło przed jedzeniem. Z racji temperatury w mieszkaniu i tego, że właśnie po trzech dniach robi kupę, to dzisiaj będzie wcześniej. |
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie z cycków od początku nic nie leciało.. i nawet bym nie nazwała tego karmieniem a podawaniem ciepłego smoczka... tak piszecie często o tych przeciwciałach, że chociaż troszkę ale żeby były... Iga nie dostała ani grama tych przeciwciał ... trochę mi przykro... |
|
|
|
|
#1700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
a my dziś byliśmy rodzinnie na spacerze
i to w zasadzie był pierwszy spacer bo jak do tej pory tylko wychodziłam na podwórko mały spał - w końcu.....teraz też na szczęście śpi i rodzice mają chwilę dla siebie - kawka i film
|
#1704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, które już po chrzcie,czy któraś z Was nie chciała by pozbyć się ubranka? Jak coś to pisać do mnie na priv ![]() Nie mam czasu do Was zajrzeć ostatnio. Mąż był na wyjeździe związanym z pracą trzy dni, dzisiaj rano wrócił i dopiero co mam chwilę dla siebie. Prince Współczuję bardzo, ale Ciebie rozumiem, bo mi ja mam też coraz mniej mleka...odciągam jakieś 2 godziny po karmieniu 40-60 ml....i niestety nieraz młoda płacze, że nic nie leci i muszę ją dokarmiać, a dopiero za 5 dni skończy miesiąc. Poza tym mam wrażenie, że im bardziej się tym przejmuję, tym jest gorzej... ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- PhdwaoJa ostatnio też jadam za dużo słodkiego,bo mąż mnie dopieszcza....ale co ma tak leżeć i się zmarnować
|
|
|
|
|
#1705 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziwczyny
![]() U mnie noc jakiej jeszcze nie było - Kuba poszedł spać ok. 21 i pierwsza pobudka o 2.30. Nawet się dobrze nie obudził (nawet jak zmieniałam pampersa), picumkał trochę cyca i odłożyłam go do łóżeczka o 3.00. No i kolejna pobudka o 7.00 Co prawda o 6.30 zaczęło się stękanie ale obudził się o 7. Zrobił kupę w okolicach 8.00 i o 8.45 po zjedzeniu znowu zasnął i spał do 11 Dochodzę do wniosku, że nadrabia spanie za dzieciaczki, które nie chcą spać w dzień ![]() Cytat:
![]() no wklasnie, Blue bez marudzenia!!!dziewczyna z Ciebie cud a nie takie bzdury nam tu pisac. jeszcze pare dni i zibaczysz, ze wszystko bedzie jak wczesniej - kazdy potrzebuje troche czasu zeby sie zregenerowac Cytat:
Cytat:
niech swoimi cyckami sobie rzadzi. wspolczuje tego ile bedzie siedziec Cytat:
za lepsze ![]() Cytat:
bardzo mi sie podobają. Chyba też się muszę wybrać na takie ale nawet nie wiem gdzie u mnie w mieście ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz wrzucę zdjęcia nabytków z wrocławskiego second handu, ale najpierw zdjęcie dedykowane Mamci. Wczoraj pisałaś o pielusze na głowie - znajomy widok, nie?
|
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
moje dzecie odkrylo nowa umiejetnosc... ssanie kciuka... chyba jej te rece zwiaze!
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że byłam w pokoju i od razu to zobaczyłam
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
to Ci Lu. terz trzeba byc ostroznym bo tak juz bedzie coraz czesciej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a teraz te mleczka modyfikowane NAPRAWDĘ mają świetny skład, zresztą wiesz jaki dobry nasz Hipp

Wiem ze przesadzam moze, ze za bardzo sie stresuje ale mi zalezało na kp zawsze. kazdy mowil ze po cc moge nie miec pokarmu a ja sie cieszylam ze mam. Najgorsze jest to wlasnie ze przez te kapturki ktore są za duze(a najmniejsze u mnie w miescie bo rozmiar s a siegają mi do polowy sutka) laktacja pewnie sie zmniejszyła....

Pochwal się jak coś zrobisz

jeździło mu w brzusie strasznie

i to w zasadzie był pierwszy spacer bo jak do tej pory tylko wychodziłam na podwórko
za lepsze