Czy to jest normalne??? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-23, 16:45   #271
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Czy to jest normalne???

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Tylko zobacz, jak ten kotek spłonie to sobie kupisz nowego i też będziesz go kochać, więc DLA CIEBIE wyjdzie na to samo.
Tymczasem z ludźmi to tak nie działa.
Poważnie tak uważasz? O ludzie..

Równie dobrze można by powiedzieć - zginie Ci dziecko, to se zrobisz nowe i będziesz je kochać. Głupi przykład, nie?

Edytowane przez karolynka90
Czas edycji: 2012-09-23 o 16:47
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 16:45   #272
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Poza tym.... mam wrażenie, że taki kot czy pies, szybko by wyczuł niebezpieczeństwo i zwiał... a taki niechodzący berbeć by spłonął żywcem .
Nie no, ale to nawet nie chodzi o to, jakby to wyglądąlo w praktyce, bo w praktyce, to może mi płonąca belka zawalić drzwi i spłonęlibyśmy wszyscy albo ta sama belka odgrodziła by mnie od dziecka/kota i dupa z bohaterstwa, tylko o to, które życie byłoby dla ciebie bardziej warte uratowania
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 16:46   #273
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym.... mam wrażenie, że taki kot czy pies, szybko by wyczuł niebezpieczeństwo i zwiał... a taki niechodzący berbeć by spłonął żywcem .
No to wyobraź sobie, że ktoś zostawia do spłonięcia Twoje dziecko, bo woli swojego kota czy tam chomika, jego życie jest ważniejsze niż Twojej córki.

karolynka, nie chodzi o narażanie życia, tylko o nadawanie niższej rangi życiu ludzkiemu niż życiu zwierzęcia. Sytuacja z pożarem to tylko abstrakcyjny przykład ilustrujący wybór wartości. Myślę, że jest wiele przykładów w historii ludzkości pokazujących, jak takie chore wartościowanie się kończy.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 16:47   #274
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, Ty kochasz, spoko, czyli zdajesz sobie sprawę z tego, że ratujesz go DLA SIEBIE i ZE WZGLĘDU NA SIEBIE, a nie dla niego i ze względu na niego. Tylko zobacz, jak ten kotek spłonie to sobie kupisz nowego i też będziesz go kochać, więc DLA CIEBIE wyjdzie na to samo.
Kiedyś gdzieś pojawiła się na wizażu opinia, że "dzieciaka to się robi w 5 minut"... więc ten tego.... słabo się robi

Co by nie było, ja bym uratowała tyle istnień z pożaru, ile bym mogła.

edit.

Przeraża mnie myśl, że ktoś nie uratowałby drugiego człowieka, bo piesek, kotek, cokolwiek

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-09-23 o 16:50
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 16:48   #275
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, Ty kochasz, spoko, czyli zdajesz sobie sprawę z tego, że ratujesz go DLA SIEBIE i ZE WZGLĘDU NA SIEBIE, a nie dla niego i ze względu na niego.
Stary 2012-09-23, 16:50   #276
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
karolynka, nie chodzi o narażanie życia, tylko o nadawanie niższej rangi życiu ludzkiemu niż życiu zwierzęcia. Sytuacja z pożarem to tylko abstrakcyjny przykład ilustrujący wybór wartości. Myślę, że jest wiele przykładów w historii ludzkości pokazujących, jak takie chore wartościowanie się kończy.
Ja myślę, że jednak trochę chodzi.
Bo o ile jestem w stanie na dzień dzisiejszy powiedzieć "Gdyby mój pies był w płonącym budynku, zrobiłabym wszystko żeby go uratować", to nie jestem w stanie powiedzieć tego samego o obcym człowieku.
Oczywiście nikt nie wie jakbym się faktycznie wtedy zachowała, ale to juz swoją drogą.
Stary 2012-09-23, 16:55   #277
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Tylko zobacz, jak ten kotek spłonie to sobie kupisz nowego i też będziesz go kochać, więc DLA CIEBIE wyjdzie na to samo.
I tutaj bym mogła dać argument, że jak dziecko spłonie, to też możesz zrobić następne i też będziesz je kochać. Jak facet spłonie, to pokochasz następnego, czyż nie? Ale to nie będzie ta sama miłośc, to nie będzie ta sama istota.
Powiem tak: mój wilczur zmarł jakies dwa lata temu (nie zginął w pozarze, oczywiście, umarł na nosówkę), mam psów kilka, kotów mam kilka, więc możnaby pomysleć, że strata olana, miłość zastąpiona. Bzdura, dalej go kocham i dalej, jak o nim pomyślę zbiera mi się na płacz, bo dla mnie to była duża strata.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
karolynka, nie chodzi o narażanie życia, tylko o nadawanie niższej rangi życiu ludzkiemu niż życiu zwierzęcia.
Ja nie nadaję ludzkiemu życiu niższej rangi, tylko nie nadaję mu wyższej rangi.
W przypadku, gdy do wyboru mam uratować MOJE zwierzę i OBCE dziecko, wybieram moje zwierzę.
Przy wyborze: obce dziecko czy obce zwierzę, to, z bólem serca, ale jednak, wybieram dziecko.
Stary 2012-09-23, 16:56   #278
Cola_Ola
Zakorzenienie

No, ale chyba jednak łatwiej zastąpić zwierzątko nowym zwierzątkiem, niż dziecko, które nosiłaś w sobie, urodziłaś i miało być Twoim całym szczęściem.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 16:58   #279
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
I tutaj bym mogła dać argument, że jak dziecko spłonie, to też możesz zrobić następne i też będziesz je kochać. Jak facet spłonie, to pokochasz następnego, czyż nie? Ale to nie będzie ta sama miłośc, to nie będzie ta sama istota.
Powiem tak: mój wilczur zmarł jakies dwa lata temu (nie zginął w pozarze, oczywiście, umarł na nosówkę), mam psów kilka, kotów mam kilka, więc możnaby pomysleć, że strata olana, miłość zastąpiona. Bzdura, dalej go kocham i dalej, jak o nim pomyślę zbiera mi się na płacz, bo dla mnie to była duża strata.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Ja nie nadaję ludzkiemu życiu niższej rangi, tylko nie nadaję mu wyższej rangi.
W przypadku, gdy do wyboru mam uratować MOJE zwierzę i OBCE dziecko, wybieram moje zwierzę.
Przy wyborze: obce dziecko czy obce zwierzę, to, z bólem serca, ale jednak, wybieram dziecko.
Chciałabym zobaczyć, jak wychodzisz z płonącego budynku ze swoim zwierzakiem na rękach mijając obojętnie zapłakanego malca . Powodzeni
Stary 2012-09-23, 17:01   #280
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cola_Ola Pokaż wiadomość
No, ale chyba jednak łatwiej zastąpić zwierzątko nowym zwierzątkiem, niż dziecko, które nosiłaś w sobie, urodziłaś i miało być Twoim całym szczęściem.
Pewnie tak, ale tu nie ma wyboru między ratowaniem swojego dziecka a swojego kota, tylko między ratowaniem swojego kota a obcego dziecka. A ja, niestety, pod pewnymi względami jestem egoistką i nie chciałabym zastępować mojego zwierzaka innym, z powodu obcych dla mnie ludzi (czy to dziecka, czy to matki). Niezależnie od waszego przerażenia moim brakiem empatii, nie mam zadatków na altruistkę i nie tego nie ukrywam
Stary 2012-09-23, 17:02   #281
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym zobaczyć, jak wychodzisz z płonącego budynku ze swoim zwierzakiem na rękach mijając obojętnie zapłakanego malca . Powodzeni
No może nie tak obojętnie, trochę przykro by było, jakby niemowlę przerażone darło się wniebogłosy czekając na śmierć w płomieniach
Ciężko sobie wyobrazić, ze ktoś, kto ma serce we właściwym miejscu, a nie kieruje się tylko egoizmem i dziwnie pojmowaną miłością do zwierząt, mógłby tak postąpić.
Stary 2012-09-23, 17:03   #282
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Ale czy ja mówię, ze bym to dziecko zostawiła własnemu losowi? Nie, ja tylko odpowiadam na pytanie, co bym wybrała: swojego kota czy cudze dziecko.
Stary 2012-09-23, 17:03   #283
Cola_Ola
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie tak, ale tu nie ma wyboru między ratowaniem swojego dziecka a swojego kota, tylko między ratowaniem swojego kota a obcego dziecka. A ja, niestety, pod pewnymi względami jestem egoistką i nie chciałabym zastępować mojego zwierzaka innym, z powodu obcych dla mnie ludzi (czy to dziecka, czy to matki). Niezależnie od waszego przerażenia moim brakiem empatii, nie mam zadatków na altruistkę i nie tego nie ukrywam
Nie obraź się Demi93, ale zachowujesz się jakbyś miała 15 lat

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 17:04   #284
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cola_Ola Pokaż wiadomość
Nie obraź się Demi93, ale zachowujesz się jakbyś miała 15 lat
Mam tylko kilka lat więcej, więc może kiedyś mi się zmieni, ale na chwilę obecną jest tak, jak napisałam
Stary 2012-09-23, 17:06   #285
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czy ja mówię, ze bym to dziecko zostawiła własnemu losowi? Nie, ja tylko odpowiadam na pytanie, co bym wybrała: swojego kota czy cudze dziecko.
No jeśli wychodzisz z sierściuchem pod pachą, to dokonujesz wyboru i pozostawiasz człowieka (nie ważne w jakim wieku) samemu sobie
Stary 2012-09-23, 17:09   #286
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
No jeśli wychodzisz z sierściuchem pod pachą, to dokonujesz wyboru i pozostawiasz człowieka (nie ważne w jakim wieku) samemu sobie
Ja po prostu nie wybiegam za bardzo w przód i nie dorabiam scenariuszy. Ale dobra, niech wam będzie: o ile bym nie zgłupiała lub nie próbowała ratować swojej skóry, pewnie próbowałabym uratować i dziecko, i kota. Ale ja jestem strasznym tchórzem, więc mało prawdopodobne, że zachowałabym wystarczająco dużo zdrowego rozsądku i umiejętności racjonalnego myślenia.
Stary 2012-09-23, 17:29   #287
Narrhien
Zakorzenienie

Wiecie co, dziewczyny, naprawde jesteście popierniczone rzucając takimi tekstami:
"Chciałabym zobaczyć, jak wychodzisz z płonącego budynku ze swoim zwierzakiem na rękach mijając obojętnie zapłakanego malca . Powodzeni "

Nie życzę żadnej z was żeby coś takiego przeżyły, ale na litość - OPANUJCIE SIĘ!!! Omawiacie hipotetyczną ludzką tragedię, a zachowujecie się jak przekupki na targu, licytując się, która racja jest jest lepsza! Do żadnej z was nie dociera, że tego typu opisana sytuacja jest jedną na milion? Że takie gadanie nie ma sensu?

Wszystkie zachowujecie się jak dzieci, które NIE MAJĄ POJĘCIA jak człowiek zachowa się w obliczu prawdziwej tragedii! Teoretyzujecie, przeciągacie linę, a prawda jest taka, że g***o możecie na ten temat powiedzieć i tyle. ŻENADA.

Zamknijcie już ten temat, bo normalnie wstyd czytać.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 17:46   #288
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Wiecie co, dziewczyny, naprawde jesteście popierniczone rzucając takimi tekstami:
"Chciałabym zobaczyć, jak wychodzisz z płonącego budynku ze swoim zwierzakiem na rękach mijając obojętnie zapłakanego malca . Powodzeni "

Amen.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 19:02   #289
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Poważnie tak uważasz? O ludzie..

Równie dobrze można by powiedzieć - zginie Ci dziecko, to se zrobisz nowe i będziesz je kochać. Głupi przykład, nie?
Nie, bo dziecko to człowiek. Człowiek to istota myśląca i posiadająca uczucia wyższe. Kot to zwierzę i takowych nie posiada.

Cytat:
Ale widzisz, ja bym to dziecko ratowała DLA NIEGO, a nie dla siebie, nie dlatego że jesli zginie to JA BĘDĘ W ROZPACZY i co ja pocznę bez niego. Czaisz różnicę?

Cytat:
No i w tym właśnie jest problem. Ja tego nigdy nie pojmę. Gdybym miała mieć taką mentalność jak Ty, to do dziś płakałabym po swoim starym komputerze mimo że już mam nowego laptopa, ale przeciez to była wielka strata (też się spalił, btw)

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 19:06   #290
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
No i w tym właśnie jest problem. Ja tego nigdy nie pojmę. Gdybym miała mieć taką mentalność jak Ty, to do dziś płakałabym po swoim starym komputerze mimo że już mam nowego laptopa, ale przeciez to była wielka strata (też się spalił, btw)
Porównujesz laptopa do psa?
Matko, to się robi absurdalne.
Stary 2012-09-23, 19:33   #291
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Nie, bo dziecko to człowiek. Człowiek to istota myśląca i posiadająca uczucia wyższe. Kot to zwierzę i takowych nie posiada.

Po prostu wyjdź.
Stary 2012-09-23, 19:55   #292
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym podbiegła do tego dziecka i również je chwyciła, ale na pewno nie olałabym swojego kota i nie mogę sobie wyobrazić sytuacji, w której mam podjąć taki wybór. Niezależnie od tego, ile płonących bel miałoby mi się walić na łeb, nie miałabym serca zostawić dziecka, ale nie pozwoliłabym spalić się zwierzęciu, za które jestem odpowiedzialna i które mi ufa. Ktoś znowu porównał zwierzę do pluszaka, aż mną zatelepało, ale tłumaczenie nie ma sensu - przeciętne dziecko już w podstawówce uczy się rozróżniać jedno od drugiego, ale w niektórych przypadkach z tego wątku jest już chyba za późno, by pojąć różnicę... Narrhien ma rację, ta dyskusja, choć ciekawa, nie ma większego sensu, to jak pytanie ,,jeśli miałbyś zdecydować, które z rodziców umrze pierwsze, czy wybrałbyś mamę czy tatę?'' - czysty absurd musieć w ogóle się nad tym zastanawiać, prawda? Dlatego na dzień dzisiejszy stwierdzam, że moja zryta bania sprawiłaby, że w takiej sytuacji cała trójka by wyszła poparzona, ale postarałabym się, żeby była wciąż żywa.

Edytowane przez Darkoz
Czas edycji: 2012-09-23 o 20:09
Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 19:56   #293
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Ta analogia jest nie na miejscu. Odpowiednie byłoby porównanie: na co byś się zdecydowała mając wybór między ratowaniem swojego kota a cudzego kota. I wtedy spoko, ratuj sobie swojego a cudzego zostaw. Ale nie gdy w grę wchodzi istota ludzka.
Cytat:
A Ty w ogóle dostrzegasz różnice między człowiekiem a kotem czy nie?.
No wlasnie sie dzis zastanawialam, czy jednak sie nie odezwac i nie napisac tego samego, ze ta anologia jest bezsensowna, my tu rozmawiamy o tym, ze sa ludzie wartosciujacy zycie zwierzat powyzej ludzkiego a w zamian dostajemy porownanie miedzy zyciem jednego czlowieka a drugiego

i jeszcze trzeba za kazdym razem tlumaczyc i dodawac, ze nikt tu nie mowi o tym, ze zwierzeta sa niewazne i ze ich zycie nie jest wartosciowe badz ze ma ich sie nie ratowac z pozarow czy innych wypadkow

ale stwierdzilam, ze i tak osoby pokroju Demi nie zrozumieja i jak sie okazalo, mialam racje, bo nie zrozumiala, ze nie mozna stawiac na rowni zwierzecia i czlowieka, i to wcale nie znaczy, ze przez to sie je deprecjonuje

Cytat:
A dla mnie jest na miejscu, bo ja w tym sporze widzę wybór pomiędzy MOIM zwierzakiem a OBCYM dzieckiem. Właściwe pytanie brzmiałoby: czy ratowałabyś obcego kota czy obcego dzieciaka? I wtedy wybór jest zupełnie inny.-
dalej masz problem ze zrozumieniem czytanego tekstu

Cytat:
Nie no, ale to nawet nie chodzi o to, jakby to wyglądąlo w praktyce, bo w praktyce, to może mi płonąca belka zawalić drzwi i spłonęlibyśmy wszyscy albo ta sama belka odgrodziła by mnie od dziecka/kota i dupa z bohaterstwa, tylko o to, które życie byłoby dla ciebie bardziej warte uratowania
Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość

Nie życzę żadnej z was żeby coś takiego przeżyły, ale na litość - OPANUJCIE SIĘ!!! Omawiacie hipotetyczną ludzką tragedię, a zachowujecie się jak przekupki na targu, licytując się, która racja jest jest lepsza! Do żadnej z was nie dociera, że tego typu opisana sytuacja jest jedną na milion? Że takie gadanie nie ma sensu?

Wszystkie zachowujecie się jak dzieci, które NIE MAJĄ POJĘCIA jak człowiek zachowa się w obliczu prawdziwej tragedii! Teoretyzujecie, przeciągacie linę, a prawda jest taka, że g***o możecie na ten temat powiedzieć i tyle. ŻENADA.

naprawde nie rozumiecie, ze tu nie chodzi teraz o jakies wizualizacje pozaru i dopisywanie historii do tego pozaru, ze nie to jest tematem?
ani o hipotetyczne tragedie bo wiadomo jest, ze nikt nie wie, jak by sie zachowal, juz tyle razy bylo to tlumaczone
ani o rozwijanie do jakis abstrakcyjnych pytan a kogo uratujesz, babcie czy dziadka, mame czy tate, czy moze kosmetyczke

chodzi o konkretne przekonania zobrazowane akurat takim pozarowym przykladem

rownie dobrze moze byc, ze np. jestes swiadkiem wypadku samochodowego i w pierwszej kolejnosci udzielasz pierwszej pomocy kotu a nie czlowiekowi (czlowiekowi, bo to nawet nie chodzi czy dziecko czy nie dziecko)

chodzi o to, ze sa osoby, ktore sie nie wstydza mowic: ze w sytuacji zagrozenia zdrowia lub zycia wazniejszy dla mnie jest moj kotek niz czlowiek, bo obcy

rozumiem piecioletnie rozpieszczone dzieczynki, ale dorosli ludzie.... dla mnie to jest niedojrzalosc, patologia, zaburzenia w pojmowaniu rzeczywistosci, w emocjach, niezdolnosc do pojmowania zachowan spolecznych i konsekwencji swoich dzialan, brak empatii, brak wyobrazni
krotko mowiac, normalne to to nie jest na pewno
kto nie wierzy niech zapyta jakiegos lekarza psychiatre

Cytat:
absurdalne to jest to, ze porownujesz czlowieka do kota i stawiasz na jednym poziomie, bo to "Twoj" kot, a czlowiek "obcy"
a jeszcze bardziej absurdalne jest to, ze tego nie rozumiesz
trawa_morska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 20:00   #294
201604190949
Konto usunięte

Sama zapytaj psychiatre. Mozesz sie zdziwic odpowiedzia Bo te swoja "diagnoze" to wyssalas nie wiem skad ale nawet nie z palca.
Stary 2012-09-23, 20:02   #295
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Ja bym podbiegła do tego dziecka i również je chwyciła, ale na pewno nie olałabym swojego kota i nie mogę sobie wyobrazić sytuacji, w której mam podjąć taki wybór. Niezależnie od tego, ile płonących bel miałoby mi się walić na łeb, nie miałabym serca zostawić dziecka, ale nie pozwoliłabym spalić się zwierzęciu, za które jestem odpowiedzialna i które mi ufa.

Narrhien ma rację, ta dyskusja, choć ciekawa, nie ma większego sensu, to jak pytanie ,,czy jeśli miałbyś zdecydować, które z rodziców umrze pierwsze, czy wybrałbyś mamę czy tatę?'' - czysty absurd musieć w ogóle się nad tym zastanawiać, prawda? Dlatego na dzień dzisiejszy stwierdzam, że moja zryta bania sprawiłaby, że w takiej sytuacji cała trójka by wyszła poparzona, ale postarałabym się, żeby była wciąż żywa.
ze sie powtorze, nie chodzi o wizualizacje calej akcji "strazaka Sama" i kogo bys uratowala po drodze podczas omijania spadajacych belek, mame tate czy psa, ani o pisanie na ten temat scenariuszy, ze wzielabym kota do kieszeni, po drodze dziecko pod pache i w nogi
albo ze staralabym sie uratowac oba albo wcale bo bym sie bala albo co innego
nie chodzi nawet o zaden pozar, to byl tylko przyklad
te wszystkie okolicznosci sa bez znaczenia, a juz w ogole pisanie kto pierwszy ma umrzec, mama czy tata - co to ma do rzeczy? to jest zupelnie inna sprawa, zreszta odpowiedz jest jasna, ani mama ani tata

chodzi o krotka prosta elementarna kwestie - wybor kotka kosztem czlowieka, bo obcy i ze to jest w porzadku
Stary 2012-09-23, 20:03   #296
201607231707
Konto usunięte

Kocham wizaż. Prezentuję pogląd skrajnie odmienny od cudzego - to nie jest normalne, zapytaj psychiatrę
Stary 2012-09-23, 20:04   #297
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Sama zapytaj psychiatre. Mozesz sie zdziwic odpowiedzia Bo te swoja "diagnoze" to wyssalas nie wiem skad ale nawet nie z palca.
wcale mnie nie dziwi, ze nie wiesz skad
juz sie domyslilam po twoich postach w tym temacie
jezeli nie rozumiesz, ze nie ma nic wazniejszego niz zycie ludzkie to moze sobie po prostu poczytaj
proponuje zaczac od kanonu szkolnych lektur
Stary 2012-09-23, 20:05   #298
Bananalama
jestę wieszczę

Kotek z pieskiem niby nie myślą, ale to im nie przeszkadza ludzi ratować i to nie tylko tym przeszkolonym.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 20:07   #299
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
To wartościowanie jest na pewno bardziej zasadne niż Twoje odnośnie psa i człowieka.
Przecież mogłam się do tego komputera przywiązać, co nie? Tak samo jak Ty się przywiązałaś do swojego pupilka. O komputer też trzeba dbać, bywać z nim u "lekarza", kupować mu różne dodatki, czyścić go i tak dalej. A ile radości przysparza! Rozumiem że nie miałabyś nic przeciwko, gdybym z tonącego statku (bo już mi gorąco od tego pożaru w każdym poście ) uratowała swój komputer a Twojego zwierzaka zostawiła. No co, w końcu to MOJE, a MOJE = ważniejsze.

Cytat:
Napisane przez trawa_morska Pokaż wiadomość
dla mnie to jest niedojrzalosc, patologia, zaburzenia w pojmowaniu rzeczywistosci, w emocjach, niezdolnosc do pojmowania zachowan spolecznych i konsekwencji swoich dzialan, brak empatii, brak wyobrazni
krotko mowiac, normalne to to nie jest na pewno
Dokładnie.

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.

Edytowane przez TheKey
Czas edycji: 2012-09-23 o 20:10
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 20:07   #300
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez trawa_morska Pokaż wiadomość
wcale mnie nie dziwi, ze nie wiesz skad
juz sie domyslilam po twoich postach w tym temacie
jezeli nie rozumiesz, ze nie ma nic wazniejszego niz zycie ludzkie to moze sobie po prostu poczytaj
proponuje zaczac od kanonu szkolnych lektur
No a popatrz, ja nie rozumiem. I żyję, nawet mam się dobrze.
Dla ciebie mogę być nienormalną, nieempatyczną, zaburzoną, niedojrzałą psychopatką - ale i tak zdania nie zmienię.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości