|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
jesli z piekarnika to martus zapiekanki albo np papryka faszerowana-moja mama robi w wodzie w garnku, ja robie w piekarniku
![]() moze zobacz sobie przepisy bezglutenowe one sa bez mąki moge ci pare podac ja jak robie kotleta czy cos to panieruję w swojej mące, makaron kupuje ryżowy może tez bys mogla go? |
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Sola - ja własnie chce ten sam fotelik ! Jaki kolorek wybraliście ?
No i brawa za udane zakupy
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Sola - poszalałaś Zrób fotki ![]() Kamilka wyglądasz bosssssko |
|
|
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. jak mu miejsca brakuje to probuje mi skore przebic nozkami i raczkami .. A i mowil zeby liczyc od 9 rano do 9 wieczorem i ma byc min 10 .. ![]() Kaaamila - slonce jakas Ty sliczna .. a zdjecie strasznie mi sie podoba .. jest pieeeknie Niedziela a ja sama siedze .. ale jeszcze 2,5 godziny i przyjedzie moje TŻeciątko .. i zamowimy pizze
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jesteście Kochane, dziękuje
Karolka- nasza położna ze SR dała nam karty liczenia ruchów płodu i właśnie jest to od godziny 9 do 21 .. No i 10 ruchów i zaznaczamy godzinę w której poczujemy je wszystkie. Powiedziała, że z każdym tygodniem będzie później, bo maluch ma mniej miejsca na ruchy.. Ja nic nie zaznaczam, bo moja mała jest tak ruchliwa, że tracę rachubę
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięliśmy czarny. Jest fajny taki elegancki. Dobrze te kolory w ogóle zobaczyć na żywo. Na początku zastanawialiśmy się nad jakimiś żywszym kolorem, ale stwierdziliśmy, że w sumie fotelika używa się głównie w samochodzie, gdzie dobrze byłoby żeby dziecko spało, a nie się dodatkowo pobudzało. ![]() Mieliśmy trochę stresa z tym fotelikiem, bo kupiliśmy w sklepie bez mierzenia, bo mieliśmy samochód zawalony z rzeczami z Ikei. Powiedzieli nam jednak, że mamy 7 dni na zwrot. Okazało się, że pasuje idealnie. Nawet zrobiliśmy test w samochodzie - pojechaliśmy na przejażdżkę, żeby zobaczyć jak się zachowuje w trasie, ale ładnie się trzyma. Sąsiedzi to chyba myślą, że zwariowaliśmy, bo tak chodziliśmy w tą i z powrotem z tym fotelikiem bez wkładu tj. dziecka
|
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie licze jak narazie .. nie ma sensu bo jak juz zacznie skakac i sie rozpychac to w ciagu godziny jest wiecej niz 10 a co dopiero jakby na caly dzien patrzec ..
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Tak jak piszesz muszę kolorki zobaczyc na żywo..My jedziemy na zakupy dzieciowe w sobotę i już nie mogę się doczekac
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie wychodzi ze bede miec 3 foteliki
.. jeden od siostry, drugi bedzie przy wozku a trzeci od tego mojego bylego pracodawcy .. I co ja z tym zrobie ???
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Łóżeczko, przewijak mam jeszcze nie poskładane. A resztę mogę zrobić
. Tylko dzisiaj to już nie dam rady, bo jestem padnięta. W sumie od wczoraj jestem cały czas na nogach. ![]() Cytat:
Liczę tylko jak są dni kiedy mała jest spokojniejsza i wzbudza to jakoś mój niepokój, ale rzadko się to zdarza.
|
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy w innym kolorze ?
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do lotów - to u mnie najgorszy jest start i lądowanie - jak już osiągnie pułap to mogę i dobę lecieć Raz miałam 'ciekawe' lądowanie.. właśnie podchodził przy silnym wietrze.. odbił się kołami kilka razy o płytę lotniska i od razu silniki cała moc i do góry znów.. nie powiem - mój tż miał siną rękę tak go ściskałam W jakich ciekawych miejscach byłaś?
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Co do latania samolotem to ja strasznie sie boję..jestem panikarą
Leciałam już kilka razy, ale za każdym razem jak jestem w samolocie czuje się strasznie niespokojna i napięta.. Najdłużej leciałam 3 godzinki tak więc króciótko, ale dla mnie to była cała wiecznośc..
|
|
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja widziałam taki żywo niebieski, ale chyba, że mają też inny odcień niebieskiego, bo widziałam np. 2 odcienie czerwonego, z tym jeden od razu wyglądał jakby był używany - taki dziwny kolor jak dla mnie, ale rzecz gustu. Brązowy też był ładny, również się nad nim zastanawiałam, ale ten co widziałam to miał jaśniejszy środek, który wydał mi się za jasny - jak dziecko wybrudzi to czymś to plama może być widoczna po spraniu. W ogóle to bardziej podobał mi się materiał od Maxi Cosi City - bo chyba łatwiejszy w utrzymaniu czystości, ale tutaj mówią, że to nowszy model i bardziej bezpieczny i ma na stałe taki materiałowy daszek, co jest praktyczne. Cytat:
|
||
|
|
|
#2357 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem psychiczna bo uwielbiam moment startu jak mnie wciska w siedzenie, lądowanie też kocham chociaż jak raz nasz kochany LOTowski pilot przygrzmocił o płytę lotniska w Atenach to czułam jak mi się kręgi szyjne składaja
![]() halwaya w moim profilu jest kilka zdjęć i namiary na mojego bloga gdzie możesz sobie poczytać - niestety w tym roku siedzimy na tyłku ze względu na ciążę, ale na przyszły rok już planujemy jakis wypad we trójkę
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam teraz trochę czasu.. ![]() My staraliśmy się co roku gdzieś pojechać, ale jak na razie to były wycieczki w obrębie Europy - głównie stolice i inne ciekawe miasta.. bo u mnie urlop typu leżenie przy hotelowym basenie mnie nie jara wolę zwiedzać, oglądać, chodzić.. Urlop zawsze musimy tak zorganizować, żeby jeszcze nam na wyjazd do Polski starczyło, bo głupio tak przez rok z rodziną się nie widzieć (zwłaszcza, że święta i tak zawsze w Anglii spędzamy). Z lataniem to wydaje mi się, że im więcej latam tym gorzej.. pierwszy raz mi się podobało.. potem już doszedł strach przed startem (czy poleci, czy sie przy tych przechyłach nie przekręci.. czy maszyna wytrzyma :P) - bo lądowanie to przyjemne, bo zwiastuje koniec lotu potem po tym incydencie z podwójnym lądowaniem - a potem katastrofą smoleńską to już i lądowania się boję
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-23 o 17:14 |
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Kaaamila cudna fota
Co do uczucia w majtkach, tez tak mam..już sie chyba nawet przyzwyczailam, wkladke nie używam bo gdzieś wyczytałam ze wtedy o infekcje dużo łatwiej.Wiec jak mogę to staram sie podcierac po prostu. Sola mam identyczny fotelik tylko z baza pod isofix, chociaż baza wala sie w bagażniku bo jeszcze mój Tz nie wie jak to podłączyć....tzn na pewno możemy ale te isofixy trzeba jakoś wyciągnąć z kanapy, a on zbiera sie do tego od miesiąca ![]() Mam jeszcze drugi fotelik bo był z wózkiem mutsy play czy jakoś tak, ale tego to już w ogóle nie wiemy jak podłączyć...tez go proszę żeby najpierw u siebie sprawdził bo ja mam auto 3 dzwiowe i byłoby mi cieżko, ale na to czekam już 2 miesiące w efekcie fotelik stoi cały czas w salonie, już raz pralam tapicerke, myśle ze jest już niezłe zakurzona... Obiad z teściami udany, posiedzieli z bratem Tz chyba 5 h, teścia upililismy było śmiesznie ![]() Gratulacje za wszystkie rozpoczęte tygodnie, ja mam ostatnie godziny z 2 z przodu, jutro 30 tydzień hip hip hurra ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
, to jesteśmy juz dwie
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Sola- ja właśnie jestem również zwolenniczką czerni
Na żywo będzie mi łatwiej wybrac kolorek ![]() Halwaya- mnie również katastrofa smoleńska zraziła do lądowania.. boje się chyba tego lądowania najbardziej z całego lotu.. Gabi- dziękuje ![]() ................. Moja mama dzwoniła, że upiekła szarlotkę i wpadną wieczorkiem ![]() ............... Wczoraj z mężem oglądaliśmy komedię- ,,Jak urodzic i nie zwariowac" no i szczerze jak dla mnie przereklamowana..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-23 o 17:21 |
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Niee!! takich rzeczy się nie pisze na forum gdzie są babki w ciąży!
![]() mam tylko 3 jabłka w domu :/
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Sola - mam zmienić imię na pierwszej stronie? ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- A ja właśnie wysłałam Małża po sernik do cukierni A co, jedną zachciankę mogę mieć przez całą ciążę żeby miał później co kolegom opowiadać jak to mi w środku nocy po śledzie jeździł I przywiózł mi jeszcze chałwę |
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Zielony , niebieski i czerwony
![]() Jeden zostawie siostrze a ten 3 to nie wiem .. pomysle jeszcze .. moze komus oddam .. bo sprzedawac cos co dostalam to jakos tak glupio . Uwielbiam .. a mi sie tak chce slodkiego ![]() Cytat:
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
witam ponownie . podczytałam was troszke i widze że piszecie o fotelikach ... ja to będę... chcę wziąść razem wózkiem w zestawie
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
hejka!
Kiedy pakujecie się do szpitala? ja przyniosłam torbę i narazie to wszystko
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buuu.. sernik, napoleonkę!albo coś takiego.. http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...-i-truskawkami
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Prześlę tak telepatycznie
![]() Majka- ja właśnie nie wysyłałam męża jeszcze po żadną zachciankę.. muszę go w październiku pomęczyc aby poczuł, że ma żonę w ciąży Karolka tak pod kolor bluzki ![]() Myślę, że tak w połowie października.. 4 tygodnie przed terminem..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Zrób fotki 

. jak mu miejsca brakuje to probuje mi skore przebic nozkami i raczkami ..

.. jeden od siostry, drugi bedzie przy wozku a trzeci od tego mojego bylego pracodawcy .. I co ja z tym zrobie ???