|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Kamilka
za wizytę - będzie dobrze.AnnaEf - my kupiliśmy materacyk na hurra w biegu praktycznie - i z tego co widzę przepłaciliśmy (bo ponad 200 zł kosztował), no ale materacyk wygląda solidnie - jest on piankowo-sprężynowo-kokosowy (strona z pianką do 1 roku życia, strona z kokosem powyżej 1 roku
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie zakupów ciąg dalszy - tym razem allegro. Ale to już takie drobiazgi. Zostanie mi już w sumie tylko kilka rzeczy do kupienia.
W ogóle wczoraj kupiłam śpiworek do spania w Ikei za 39,99 zł. Wydaje mi się, że jak za nowy to nie jest wygórowana cena. Cytat:
|
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam materac pianka-gryka-kokos .. Kosztowal 70 zl .. na allegro zamawialam .
|
#2404 |
|
Rozeznanie
|
Pamiętam, że któraś z Was już kiedyś pokazywała tę aukcję łóżeczka w komplecie z dodatkami, ale chciałam ponownie zapytać o opinie Wasze. http://allegro.pl/serca-safari-lozec...643853192.html opłaca się? Kurde jedyne wzory poszewek, falbanek itd które mi się podobają. Nie lubię pstrokacizny a wszedzie tylko misie, kwiatuszki, księżyce, gwiazdki i serduszka. Nie mogę tego przeżyć
|
|
|
|
#2405 |
|
Raczkowanie
|
My kupiliśmy materacyk lateksowy - niestety tanie one nie są
|
|
#2406 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja mała urosła 2 cm i 200g przytyła ale wciaz mamy jakieś "upadki" po drodze... dzis byla koljna punkcja,dzis plynu az 8 ml ale byl troszke zadszy i przejrzysty niz ostatnio,mała ma czesto bedechy i serducho niebije tak jak ma i mała dostaje lek |
|||
|
|
|
#2407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rodzice już pojechali
Szarlotkę wszamałam Telepatycznie Wam przesłałam ![]() Babcia była z nimi i dostałam kolejną reklamówkę z rzeczami dla małej Babcia szaleje, ale kupuje większe rozmiary, głównie na 6-9 m-cy ![]() Cytat:
Cytat:
Jak pojadę w sobotę na zakupy to się podpytam tych kobietek w sklepach.. Muminku- modle się o Was każdego dnia ! Oby malutkiej poprawił się stan zdrówka..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-23 o 21:22 |
||
|
|
|
#2408 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A łóżeczko świetne - lubię żyrafki - tylko ja wybrałam takie, żeby ze wszystkich stron były szczebelki i żeby była osłonka na ramę, gdy już jako starsze dziecko chciałoby się wgryzać w drewno.
|
|
#2410 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I dziękuję ![]() Cytat:
Co do pyłu - właśnie dlatego się cieszę ze już niedługo koniec i będzie ślicznie ![]() Właśnie te rzeczy są śliczne, idealne jakie bym chciała - ale cena... Cytat:
Gratuluję zakupów.Ja wczoraj też kupiłam co prawda 1 stanik do karmienia z Kappahlu na promocji (bo tam gdzie byłam był tylko jeden typ i kolor). ![]() Cytat:
- nie denerwuj się, będzie dobrze i wszystko ok ![]() Marti - pomogłabym Tobie z pomysłami na obiad ale dobrze byłoby wiedzieć coś jeszcze - czy każdej mąki nie możesz, czy możesz np. jogurt naturalny czy maślankę (można zamarynować np. piersi z indyka/kurczaka w maślance z przyprawami), czy pieczone w piekarniku wchodzi w grę? Mój mąż ma 1000 pomysłów kulinarnych i bardzo często pieczemy coś w piekarniku - zamiast smażyć i zamiast na tłusto. On nie może zbyt tłustego. Wychodzi pyszne.
|
||||
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, to właśnie do pół roku tylko na kokosie powinno spać.
Gryka lubi uczulać |
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a skad mam wiedzoiec z ktorej str mam gryke z ktorej kokos??wiecie moze?
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- muminku co dzien mysle jak tam Laurka i trzymam mocno kciuki, żeby sie poprawilo, ustabilizowało
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
................ Boziu..dosłownie moje dziecko rozerwie mi brzuch.. zadziwiające jakie jest już duże..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn mam przescieradlo, kocyki dwa , trzy rożki -az tyle dostalam, ktore tez moga sluzyc jako kocyki i śpiworek do spania wystarczy jak dziecko bedzie juz wieksze to kupie i tyle ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- to lozeczko co ktops wstawil-bardzo ladne.ja mam z glucka,niestety bez szuflady, ale dotalam wiec nie narzeksam..zreszta sobie wykombinowalam i kupilam takie pasujące pod lozko pojemniki z ikei i tam bede trzymnala jakies kocyki czy coś |
||
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla nie jest to pewnie też nie są przyjemne zabiegi. Naprawdę mam nadzieję, że wszystko się unormuje i szybko wrócicie razem do domku.![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
moj nie jest galaretkowaty jo_manh..spytalabym gina ..ktory masz tydzien?bo galaretkowaty to taki chyba czop
nie mam pojecia..moj jest taki mleczno biały,płynny---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
slodki tylko taki wielki jakis i od razu umial siedziec hehehehhe
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Anielko- moja mała również jest dosc duża
Lekarz powiedział, ze w normie, ale w górnej granicy Jutro będę znała dokładną wagę.. no, ale czuje, że będzie długa 56 cm w górę..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-...-60x120cm.html ale muszę przeglądnąć co ma ten sprzedawa, którego wkleiłaś bo chyba ma taniej |
|
|
|
|
#2421 |
|
Zadomowienie
|
Mnie zaprzyjaźniona pediatra powiedziała ze jesli chodzi o materacyk to zaczyna się od miękkiego a kończy na twardszym- pianka a potem kokos lub gryka, powyżej pól roku. Pianka jest miękka, gryka ziarnista w dotyku a kokos to takie twarde nitki...można wyczuć jak się dobrze pomaca.
Muminku, Jesteś mega silna i jeszcze mega pokłady tej siły masz w sobie, jeszcze się przekonasz
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamila zapomniałabym - widziałam zdjęcie - BOSKIE
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka- dzięki
................... Idę już lulac Rano muszę wstac aby przygotowac się do ginka Buziaki i do jutra
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad rożkiem medytuje, nie wiem czy mi się przyda
|
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wracając do tematu. Ja mam 2 rożki, które dostałam. Rożki są w sumie takie wielofunkcyjne. Jak np. śpiworek się zapaskudzi i pójdzie do prania to w sumie można użyć rożka. Ja nie miałam w planach go kupować, ale jak już je dostałam to stwierdziłam, że będę go używać w takich awaryjnych sytuacjach. Może służyć też jako przykrycie do wózeczka jak będzie zimno. |
|
|
|
|
#2426 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam i rożki i śpiworki i kupiłam już pościel - w praktyce wyjdzie co maluszkowi odpowiada najbardziej, a biorąc pod uwagę że to okres zimowy to wszystko się może przydać.
Nikt nie wie jaka bedzie zima, ale obserwując moje zwierzaki i zwierzaki znajomych śmiem twierdzić że bedziemy mieli dość ostrą zimę (zwierzaki jedzą od jakiegoś miesiąca trzy razy tyle co normalnie )Pościel (kołderka i podusia) zamówiłam z Feretti - ona jest taka lekka i płaska, wzięłam ten większy rozmiar kołderki 100x135 cm aby można było ją włożyć pod materacyk żeby dziecko się nią nie nakrywało.
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój czarny kot strasznie teraz przytył, mam wrażenie, że to po hormonach, bo dostała zastrzyk antykoncepcyjny, ale fakt faktem, że je jak opętana Drugi kot zawsze dużo jadł, różnicy nie widzę. Pies jest młodziutki, więc też dużo je. ![]() My mamy bardzo ciepłe mieszkanie i w zimę nawet nie włączamy kaloryferów, bo z każdej strony ktoś nas ogrzewa. A pościeli i kołderki nie chcę używać, bo jakoś mam takie dziwne wrażenie, że to dziecko pod tą kołderką mi znika Może to moje widzimisie, ale każdy zrobi tak jak uważa A poduszka niepotrzebna takiemu maluchowi |
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czop? juz ? Mysle ze to zwykle uplawy .. ja tez mam ich teraz wiecej .. ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Ja nawet jak nie bede malucszka przykrywac kolderka to napewno ja poloze na materacyk .. bez tego wydaje mi sie tak malo przytulnie .. jakos tak golo ..
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja akurat kołderki nie kupuję, bo myślę, że 2 rożki i 2 grube koce mi wystarczą, tym bardziej w domu, gdyż mam ciepłe mieszkanie, ale na wyjście warto mieć w razie czego. Generalnie warto na to zwrócić na to uwagę. Mój pies też ostatnio ma zwiększony apetyt. ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Na pewno to ładniej wygląda, ale jak coś się przedostanie z pampersa to ja wolę mieć do prania tylko śpiworek i prześcieradło Na materac już kupiłam ochraniacz.
|
||
|
|
|
#2430 |
|
Raczkowanie
|
No u mnie mieszkanie niby ciepłe, ale przy większych mrozach już nie jest tak kolorowo bo okna niby nowe - wymienione przez poprzednich właścicieli ale niestety nieszczelne ..... chyba z tych najtańszych ehhhhh tak to jest kupować mieszkanie częściowo wyremontowane.
No i u nas mieszkania wysokie bo 2,85 m. więc taka normalna temperatura zimą to 20-21 stopni ale przy większych mrozach potrafi spaść do 16-17 stopni więc już się robi chłodnawo. Też się zaopatrzyłam w ochraniacz na materac
Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-09-23 o 23:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

za wizytę - będzie dobrze.
w biegu praktycznie - i z tego co widzę przepłaciliśmy (bo ponad 200 zł kosztował), no ale materacyk wygląda solidnie - jest on piankowo-sprężynowo-kokosowy (strona z pianką do 1 roku życia, strona z kokosem powyżej 1 roku

je już 24ml czasami jak nie ma zalegań. jest taki malutki i kochany a jak ziewa sobie, no jest przesłodki. oby te kilka tyg szybko zleciało bo chce mieć mojego synka w domu
Szarlotkę wszamałam 

Dla nie jest to pewnie też nie są przyjemne zabiegi. Naprawdę mam nadzieję, że wszystko się unormuje i szybko wrócicie razem do domku.
Drugi kot zawsze dużo jadł, różnicy nie widzę. Pies jest młodziutki, więc też dużo je.