Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-23, 20:58   #2401
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Kamilka za wizytę - będzie dobrze.

AnnaEf - my kupiliśmy materacyk na hurra w biegu praktycznie - i z tego co widzę przepłaciliśmy (bo ponad 200 zł kosztował), no ale materacyk wygląda solidnie - jest on piankowo-sprężynowo-kokosowy (strona z pianką do 1 roku życia, strona z kokosem powyżej 1 roku

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:08   #2402
Sola1
Zakorzenienie

A u mnie zakupów ciąg dalszy - tym razem allegro. Ale to już takie drobiazgi. Zostanie mi już w sumie tylko kilka rzeczy do kupienia.

W ogóle wczoraj kupiłam śpiworek do spania w Ikei za 39,99 zł. Wydaje mi się, że jak za nowy to nie jest wygórowana cena.

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ale Ci fajnie !!!

......................... ..................

Jestem już lekko poddenerwowana, bo jutro na 11 jadę do kliniki na USG III trymestru..Mam nadzieję, że z maluszkiem wszytsko ok..
Trzymam kciuki. Będzie wszystko dobrze
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:09   #2403
DeKajka
Zakorzenienie

Ja mam materac pianka-gryka-kokos .. Kosztowal 70 zl .. na allegro zamawialam . Tylko nie wiem na ktorej stronie najpierw ma maluch spac

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:10   #2404
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Pamiętam, że któraś z Was już kiedyś pokazywała tę aukcję łóżeczka w komplecie z dodatkami, ale chciałam ponownie zapytać o opinie Wasze. http://allegro.pl/serca-safari-lozec...643853192.html opłaca się? Kurde jedyne wzory poszewek, falbanek itd które mi się podobają. Nie lubię pstrokacizny a wszedzie tylko misie, kwiatuszki, księżyce, gwiazdki i serduszka. Nie mogę tego przeżyć
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:19   #2405
Kamalika
Raczkowanie

My kupiliśmy materacyk lateksowy - niestety tanie one nie są

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:19   #2406
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
muminku masz w sobie tyle sily naprawde cie podziwiam...i trzymam kciuki mocno!!!!
musze dla moich synkow,Laury i meza...nie wiem jak daje rade po tych wiecznych upadkach nadal wstawac ale wiem ze musze walczyc a czasu juz nic nie cofnie...tylko kto znalazl sie w sytuacji jak ja moze to pojać...czasem mam ochote tylko plakac z bezsilnosci ale nie mogę....

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
muminek przykro mi ,ze wiesci niezbyt dobre,ale zrobili jej wentylek? moze po lekach sie unormuje
.
nie,dopiero w czwartek zrobią wiec czuej ze po drodze ok wtorku znow punkcja :/

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
HEJ DZIEWCZYNY

Madzia, weronika zaciskajcie nogi, naprawde nikomu nie życze tego stresu związanego z urodzeniem wcześniaka. 5 dni w szpitalu jak w amoku przeleciały.

Mały przekroczył wagę urodzeniową o 5g ale jestem z niego dumna je już 24ml czasami jak nie ma zalegań. jest taki malutki i kochany a jak ziewa sobie, no jest przesłodki. oby te kilka tyg szybko zleciało bo chce mieć mojego synka w domu

Muminek mocno wam kibicuje i wierze że będzie dobrze z Laurką[COLOR="Silver"]
dziekuje tez wam kibicuje....jak mały? co przeszedl przez swoje wczesniactwo??ile u was trzeba byc w szpitalu?do wagi czy tc??

moja mała urosła 2 cm i 200g przytyła ale wciaz mamy jakieś "upadki" po drodze...

dzis byla koljna punkcja,dzis plynu az 8 ml ale byl troszke zadszy i przejrzysty niz ostatnio,mała ma czesto bedechy i serducho niebije tak jak ma i mała dostaje lek
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:20   #2407
kaaamila1
Zakorzenienie

Rodzice już pojechali Szarlotkę wszamałam Telepatycznie Wam przesłałam

Babcia była z nimi i dostałam kolejną reklamówkę z rzeczami dla małej Babcia szaleje, ale kupuje większe rozmiary, głównie na 6-9 m-cy

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Hej kobitki, mam pytanie odnośnie śluzu...
Pojawił się u mnie taki zbity, galaretkowaty przezroczysty śluz, macie te z taki? Wiem, że teraz może się wiele zmieniać bo już powoli mój organizm szykuje sie do porodu, ale ciekawa jestem czy ten śluz jest w porządku....
Mój jest raczej taki wodnisty i taki białawy..

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Dziewczyny na jaki materac do łóżeczka się zdecydowałyście? Gryka, pianka, kokos? i co zaważyło na decyzji
Ja chyba gryka-kokos.. szczerze to ja się nie znam, ale koleżance tak polecała pani z hurtowni dziecięcej..
Jak pojadę w sobotę na zakupy to się podpytam tych kobietek w sklepach..

Muminku- modle się o Was każdego dnia ! Oby malutkiej poprawił się stan zdrówka..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-09-23 o 21:22
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:21   #2408
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ja mam materac pianka-gryka-kokos .. Kosztowal 70 zl .. na allegro zamawialam . Tylko nie wiem na ktorej stronie najpierw ma maluch spac
gryka do pół roku,potem kokos
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:22   #2409
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam, że któraś z Was już kiedyś pokazywała tę aukcję łóżeczka w komplecie z dodatkami, ale chciałam ponownie zapytać o opinie Wasze. http://allegro.pl/serca-safari-lozec...643853192.html opłaca się? Kurde jedyne wzory poszewek, falbanek itd które mi się podobają. Nie lubię pstrokacizny a wszedzie tylko misie, kwiatuszki, księżyce, gwiazdki i serduszka. Nie mogę tego przeżyć
Ja powtarzam do znudzenia - w pościele się nie bawię - te wszystkie bibeloty to może i przytulnie wyglądają, ale przy noworodku to wydaje mi się zbędne. Nawet do rożka się nie przekonałam.. może się mylę, ale postanowiłam postawić na prostotę.. prześcieradło i śpiworek (czy otulak na początku) i to wszystko. W pościel się będę bawić jak dziecko będzie nieco większe - jak już się będzie odwracać.
A łóżeczko świetne - lubię żyrafki - tylko ja wybrałam takie, żeby ze wszystkich stron były szczebelki i żeby była osłonka na ramę, gdy już jako starsze dziecko chciałoby się wgryzać w drewno.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:26   #2410
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Co do gotowania kazdemu co innego,to u nas jest od zawsze,bo ja wielu rzeczy nie lubie i dla mnie sie odklada bez cebuli,pora,czosnku,szczy piorku,papryki,ryb,owocow morza,koperku,pietruszki, tatara,sledzi itd itd i stu milionow innych rzeczy. Tz sie czasem wkurza,bo on to wszystko lubi,a ja gotuje bez,a jak chce cebule to musi sam sobie pokroic oddzielnie Takze dobrze cie Marti rozumiem jakie to meczace Ja nawet skrzydelek nie umyje,a tym bardziej nie zjem,bo sie brzydze,a moj tz takie chrupiace uwielbia. Kurczaka surowego nie pokroje. Srowki kupnej zadnej nie zjem. Czyli mocno uposledzona kulinarnie jestem
Dobrze,ze u Ciebie to przejsciowe

niteczka duzo zdrowka
Ileż u Ciebie rzeczy odchodzi takich co nie lubisz? Ja to tylko owoce morza i tatar bym odrzuciła
I dziękuję - staram się nie dawać

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Kuruj się kochana - ja na początku w marcu się przeziębiłam tak że myślałam że zejdę.

Współczuję tego pyłu ale pomyśl sobie jak niebawem będziesz miała ładnie. Dobrze że wszelkie remonty już za mną

No niestety Mothercare do tanich nie należy - my kupiliśmy tam kilka rzeczy na wyprzedaży a teraz wanienkę i musimy dokupić do niej stelaż .... czaję się jeszcze na jeden kocyk u nich taki milusi że sama się w nim zakochałam ale cena 99 zł powala
Ostatnio też oglądałam ochraniacz do łóżeczka za 279 zł fakt bardzo miękki z takiego pluszu no ale ta cena ?
Dziękuję .
Co do pyłu - właśnie dlatego się cieszę ze już niedługo koniec i będzie ślicznie
Właśnie te rzeczy są śliczne, idealne jakie bym chciała - ale cena...

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja jestem po zakupach.
Kupiliśmy fotelik maxi cosi cabrio fix i to się tak szybko zakłada pasami, że byłam w szoku. Ja myślałam, że trzeba się namachać, żeby to pozapinać, a okazuje się, że raz dwa i założone. Wcześniej zastanawiałam się nawet czy nie kupić jakiejś bazy przystosowanej do pasów, ale chyba bym się wkurzyła jakbym ją kupiła, bo różnica w bezpieczeństwie pewnie żadna, a pieniądze wyrzucone w błoto. ( nie piszę o tych z isofixem, bo ja tego nie mam).
Mam już łóżeczko ( ale nie złożone), przewijak, materac, wanienkę i inne duperele. Większość z Ikei.
W Tesco kupiłam m.in. kombinezon i ciepłą bluzę.

Udało mi się kupić też w Kappahlu ostatnie 2 staniki do karmienia z promocji w moim rozmiarze o których mówiła Gabi - dzięki za informację
Sola - ale poszalałaś Gratuluję zakupów.
Ja wczoraj też kupiłam co prawda 1 stanik do karmienia z Kappahlu na promocji (bo tam gdzie byłam był tylko jeden typ i kolor).

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Witam sie w 30 tygodniu!!

Cytat:
Jestem już lekko poddenerwowana, bo jutro na 11 jadę do kliniki na USG III trymestru..Mam nadzieję, że z maluszkiem wszytsko ok..
- nie denerwuj się, będzie dobrze i wszystko ok

Marti - pomogłabym Tobie z pomysłami na obiad ale dobrze byłoby wiedzieć coś jeszcze - czy każdej mąki nie możesz, czy możesz np. jogurt naturalny czy maślankę (można zamarynować np. piersi z indyka/kurczaka w maślance z przyprawami), czy pieczone w piekarniku wchodzi w grę? Mój mąż ma 1000 pomysłów kulinarnych i bardzo często pieczemy coś w piekarniku - zamiast smażyć i zamiast na tłusto. On nie może zbyt tłustego. Wychodzi pyszne.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:30   #2411
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
gryka do pół roku,potem kokos
Z tego co wiem, to właśnie do pół roku tylko na kokosie powinno spać.
Gryka lubi uczulać
Stary 2012-09-23, 21:38   #2412
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

kurcze a skad mam wiedzoiec z ktorej str mam gryke z ktorej kokos??wiecie moze?

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

muminku co dzien mysle jak tam Laurka i trzymam mocno kciuki, żeby sie poprawilo, ustabilizowało
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:38   #2413
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Anielko a może jest jakieś oznaczenie ???

................

Boziu..dosłownie moje dziecko rozerwie mi brzuch.. zadziwiające jakie jest już duże..

Stary 2012-09-23, 21:44   #2414
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja powtarzam do znudzenia - w pościele się nie bawię - te wszystkie bibeloty to może i przytulnie wyglądają, ale przy noworodku to wydaje mi się zbędne. Nawet do rożka się nie przekonałam.. może się mylę, ale postanowiłam postawić na prostotę.. prześcieradło i śpiworek (czy otulak na początku) i to wszystko. W pościel się będę bawić jak dziecko będzie nieco większe - jak już się będzie odwracać.
A łóżeczko świetne - lubię żyrafki - tylko ja wybrałam takie, żeby ze wszystkich stron były szczebelki i żeby była osłonka na ramę, gdy już jako starsze dziecko chciałoby się wgryzać w drewno.
ja tez nie kupuje pościeli
tzn mam przescieradlo, kocyki dwa , trzy rożki -az tyle dostalam, ktore tez moga sluzyc jako kocyki i śpiworek do spania
wystarczy
jak dziecko bedzie juz wieksze to kupie i tyle

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:

................

Boziu..dosłownie moje dziecko rozerwie mi brzuch.. zadziwiające jakie jest już duże..
nie wiem teraz zglupialam..musze wyciaganc kiedy moj materacyk z szafy (narazie gleboko schowany) i zobaczyc bo juz nie wiem

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

to lozeczko co ktops wstawil-bardzo ladne.ja mam z glucka,niestety bez szuflady, ale dotalam wiec nie narzeksam..zreszta sobie wykombinowalam i kupilam takie pasujące pod lozko pojemniki z ikei i tam bede trzymnala jakies kocyki czy coś
Stary 2012-09-23, 21:50   #2415
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

za wizytę
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:50   #2416
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
musze dla moich synkow,Laury i meza...nie wiem jak daje rade po tych wiecznych upadkach nadal wstawac ale wiem ze musze walczyc a czasu juz nic nie cofnie...tylko kto znalazl sie w sytuacji jak ja moze to pojać...czasem mam ochote tylko plakac z bezsilnosci ale nie mogę....

nie,dopiero w czwartek zrobią wiec czuej ze po drodze ok wtorku znow punkcja :/

dziekuje tez wam kibicuje....jak mały? co przeszedl przez swoje wczesniactwo??ile u was trzeba byc w szpitalu?do wagi czy tc??

moja mała urosła 2 cm i 200g przytyła ale wciaz mamy jakieś "upadki" po drodze...

dzis byla koljna punkcja,dzis plynu az 8 ml ale byl troszke zadszy i przejrzysty niz ostatnio,mała ma czesto bedechy i serducho niebije tak jak ma i mała dostaje lek
Obydwie z malutką tyle się nacierpicie Dla nie jest to pewnie też nie są przyjemne zabiegi. Naprawdę mam nadzieję, że wszystko się unormuje i szybko wrócicie razem do domku.

Cytat:
Moja tak samo jak się rozprostuje to czuję, że mi brzucha brakuje.
Stary 2012-09-23, 21:51   #2417
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Hej kobitki, mam pytanie odnośnie śluzu...
Pojawił się u mnie taki zbity, galaretkowaty przezroczysty śluz, macie te z taki? Wiem, że teraz może się wiele zmieniać bo już powoli mój organizm szykuje sie do porodu, ale ciekawa jestem czy ten śluz jest w porządku....
Może to ten słynny czop
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:56   #2418
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Może to ten słynny czop
moj nie jest galaretkowaty jo_manh..spytalabym gina ..ktory masz tydzien?bo galaretkowaty to taki chyba czop nie mam pojecia..moj jest taki mleczno biały,płynny

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:

................

mnie ciaglke żebra bolą i żoladek tak mi sie wciska..ja sie boje co mi powie gin na temat wagi jak meisiac temu bylo prawie 2 kilo w 28 tyg...dzis mi sie snilo ze urodzilam dziecko 4100, mały był łysy slodki tylko taki wielki jakis i od razu umial siedziec hehehehhe
Stary 2012-09-23, 21:58   #2419
kaaamila1
Zakorzenienie

Anielko- moja mała również jest dosc duża Lekarz powiedział, ze w normie, ale w górnej granicy Jutro będę znała dokładną wagę.. no, ale czuje, że będzie długa 56 cm w górę..

Stary 2012-09-23, 22:00   #2420
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
moim zdaniem opłaca się a pościel mi się bardzo podoba - sama myślałam, żeby zamówić taką z tej strony
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-...-60x120cm.html
ale muszę przeglądnąć co ma ten sprzedawa, którego wkleiłaś bo chyba ma taniej
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 22:01   #2421
karolamankowa
Zadomowienie

Mnie zaprzyjaźniona pediatra powiedziała ze jesli chodzi o materacyk to zaczyna się od miękkiego a kończy na twardszym- pianka a potem kokos lub gryka, powyżej pól roku. Pianka jest miękka, gryka ziarnista w dotyku a kokos to takie twarde nitki...można wyczuć jak się dobrze pomaca.

Muminku,
Jesteś mega silna i jeszcze mega pokłady tej siły masz w sobie, jeszcze się przekonasz
Stary 2012-09-23, 22:09   #2422
natallkaa
Wtajemniczenie

Kamila zapomniałabym - widziałam zdjęcie - BOSKIE
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 22:14   #2423
kaaamila1
Zakorzenienie

Natalka- dzięki

...................

Idę już lulac Rano muszę wstac aby przygotowac się do ginka

Buziaki i do jutra

Stary 2012-09-23, 22:22   #2424
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja robię tak samo, prześcieradełko do łóżeczka włożę i kocyk cieplejszy na zimę. Mam śpiworek taki mięciutki dla malucha, jak będzie chciało w tym spać to będzie. Uważam, że pościel dla takiego malucha jest zbędna.
Nad rożkiem medytuje, nie wiem czy mi się przyda
Stary 2012-09-23, 22:29   #2425
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Ja robię tak samo, prześcieradełko do łóżeczka włożę i kocyk cieplejszy na zimę. Mam śpiworek taki mięciutki dla malucha, jak będzie chciało w tym spać to będzie. Uważam, że pościel dla takiego malucha jest zbędna.
Nad rożkiem medytuje, nie wiem czy mi się przyda
Kurczę, dostaję szału od tej reklamy L'oreal na górze. Czy Was też tak wkurza?

Ale wracając do tematu. Ja mam 2 rożki, które dostałam. Rożki są w sumie takie wielofunkcyjne. Jak np. śpiworek się zapaskudzi i pójdzie do prania to w sumie można użyć rożka. Ja nie miałam w planach go kupować, ale jak już je dostałam to stwierdziłam, że będę go używać w takich awaryjnych sytuacjach. Może służyć też jako przykrycie do wózeczka jak będzie zimno.
Stary 2012-09-23, 22:37   #2426
Kamalika
Raczkowanie

Ja mam i rożki i śpiworki i kupiłam już pościel - w praktyce wyjdzie co maluszkowi odpowiada najbardziej, a biorąc pod uwagę że to okres zimowy to wszystko się może przydać.

Nikt nie wie jaka bedzie zima, ale obserwując moje zwierzaki i zwierzaki znajomych śmiem twierdzić że bedziemy mieli dość ostrą zimę (zwierzaki jedzą od jakiegoś miesiąca trzy razy tyle co normalnie )

Pościel (kołderka i podusia) zamówiłam z Feretti - ona jest taka lekka i płaska, wzięłam ten większy rozmiar kołderki 100x135 cm aby można było ją włożyć pod materacyk żeby dziecko się nią nie nakrywało.

Stary 2012-09-23, 22:48   #2427
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:

Nikt nie wie jaka bedzie zima, ale obserwując moje zwierzaki i zwierzaki znajomych śmiem twierdzić że bedziemy mieli dość ostrą zimę (zwierzaki jedzą od jakiegoś miesiąca trzy razy tyle co normalnie )
Też to zauważyłam.
Mój czarny kot strasznie teraz przytył, mam wrażenie, że to po hormonach, bo dostała zastrzyk antykoncepcyjny, ale fakt faktem, że je jak opętana Drugi kot zawsze dużo jadł, różnicy nie widzę. Pies jest młodziutki, więc też dużo je.

My mamy bardzo ciepłe mieszkanie i w zimę nawet nie włączamy kaloryferów, bo z każdej strony ktoś nas ogrzewa. A pościeli i kołderki nie chcę używać, bo jakoś mam takie dziwne wrażenie, że to dziecko pod tą kołderką mi znika Może to moje widzimisie, ale każdy zrobi tak jak uważa
A poduszka niepotrzebna takiemu maluchowi
Stary 2012-09-23, 22:53   #2428
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie gryka to takie jakby ziarenka .. da sie wyczuc ..

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Może to ten słynny czop
Czop? juz ?
Mysle ze to zwykle uplawy .. ja tez mam ich teraz wiecej ..

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Ja nawet jak nie bede malucszka przykrywac kolderka to napewno ja poloze na materacyk .. bez tego wydaje mi sie tak malo przytulnie .. jakos tak golo ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 23:10   #2429
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam i rożki i śpiworki i kupiłam już pościel - w praktyce wyjdzie co maluszkowi odpowiada najbardziej, a biorąc pod uwagę że to okres zimowy to wszystko się może przydać.

Pościel (kołderka i podusia) zamówiłam z Feretti - ona jest taka lekka i płaska, wzięłam ten większy rozmiar kołderki 100x135 cm aby można było ją włożyć pod materacyk żeby dziecko się nią nie nakrywało.
Zgadzam się z Tobą, że musimy wziąć pod uwagę, że to okres zimowy. Możemy za to sobie darować zakup moskitiery na wózek

Ja akurat kołderki nie kupuję, bo myślę, że 2 rożki i 2 grube koce mi wystarczą, tym bardziej w domu, gdyż mam ciepłe mieszkanie, ale na wyjście warto mieć w razie czego. Generalnie warto na to zwrócić na to uwagę.

Mój pies też ostatnio ma zwiększony apetyt.

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ja nawet jak nie bede malucszka przykrywac kolderka to napewno ja poloze na materacyk .. bez tego wydaje mi sie tak malo przytulnie .. jakos tak golo ..
Każdy robi jak uważa. Na pewno to ładniej wygląda, ale jak coś się przedostanie z pampersa to ja wolę mieć do prania tylko śpiworek i prześcieradło Na materac już kupiłam ochraniacz.
Stary 2012-09-23, 23:14   #2430
Kamalika
Raczkowanie

No u mnie mieszkanie niby ciepłe, ale przy większych mrozach już nie jest tak kolorowo bo okna niby nowe - wymienione przez poprzednich właścicieli ale niestety nieszczelne ..... chyba z tych najtańszych ehhhhh tak to jest kupować mieszkanie częściowo wyremontowane.

No i u nas mieszkania wysokie bo 2,85 m. więc taka normalna temperatura zimą to 20-21 stopni ale przy większych mrozach potrafi spaść do 16-17 stopni więc już się robi chłodnawo.

Też się zaopatrzyłam w ochraniacz na materac

Edytowane przez Kamalika
Czas edycji: 2012-09-23 o 23:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości