|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2012-09-23 o 20:59 |
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz będziemy czekać na relacje ze ślubu i wesela
|
|
#4473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe jak nasz pies zareaguje na takiego misiaka w domu ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ale jestem zadowolona, zagadalam wlasnie z kolezanka, ktora ma 3 letnia coreczke i od slowa do slowa okazalo sie ze moze mi pozyczyc, monitor oddechu pod materacyk, nianie i podgrzewacz do butelek ... zawsze troszke kaski zaoszczedzonej ... Po rozmowie z nia zdecydowalam, ze kupuje taki lezaczek jak pokazywala Djerba ... http://allegro.pl/lezaczek-tiny-love...643256554.html Ona miala troszke mniejszy i tanszy i mowi ze bardzo jej sie przydal ... musze wpisac na liste i pokazac dziadka ... moze sie skusza i kupia wnusi
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz wydaje mi się że jak będzie marzec a jeszcze w niego wejdzie to można ubrać kocykiem nakryć i nic nie będzie. Ja dziś z ciekawości wesżłam do smyka, raz że wszystko drogie to jeszcze żaden wózek mi się nie podobał (nawet z tych najdroższych ) ogólnie jakoś tam tak wszystko i nic....
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-09-23 o 21:27 |
|
|
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj mam podły dzień wszystko przez mojego męża
Wczoraj byliśmy na weselu i zachował się bardzo nieelegancko po prostu jak prawdziwy burak o godzinie 22 opuścił imprezę i pojechał do domu Dzisiaj cały dzień się do niego nie odzywam bo takiego zachowania się nigdy po nim nie spodziewałam ale jak to powiedziała mi mama życie jeszcze cie nie raz zaskoczy ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Wczoraj wesele a dzisiaj wieczorem wiadomość o śmierci mojej bardzo dobrej cioci i trzeba się szykować na pogrzeb. Jakie to nasze życie jest nieobliczalne i nie przewidywalne ![]() Jak myślicie mogę iść na pogrzeb bardzo bym chciała bo to jest bardzo bliska ciocia i strasznie ją lubiłam i całe życie spędziłam z nimi. Mama mówi żebym nie szła bo to niewskazane aby kobieta w ciąży chodziła na pogrzeb i oglądała trumnę i to wszystko.
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pogrzebu, no to to tylko głupie zabobony są, więc nie wiem, czy warto się tym przejmować. Tym bardziej, że to była bliska Ci osoba... A nie ktoś całkowicie obojętny.
|
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym normalnie poszła na pogrzeb, w końcu to bliska osoba.
Nie powinnaś tylko w kontekście takim, że cię to za bardzo emocjonalnie pogrąży i się tego obawiasz. A nie, że zabobony.... |
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się wydaje że to zabobony i jedyne co to może chodzi o emocje i stres który pogrzeby wytwarzają a nie jakieś przesądy....
A to nasze skromne kopniaczki... oczywiście tż umieszczał filmik, stad tytuł, już nie mam sił http://www.youtube.com/watch?v=jOX9P...eature=mh_lolz
|
#4479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uuuuuu...co z tymi chłopami... :con fused:jak tak sobie czytam na wątku o różnych tżtowych akcjach..to mam wrażenie, że się czasem zachowują jak baba w ciąży ![]() zobaczymy jak u mnie będzie za 2 dni i przez kolejne 1,5 miesiąca hehehe![]() dziewczyny... nogi mi w D wchodzą...dzisiaj byłyśmy z mamką w ikei...i jak wyszłam o 11 to wróciłam o 18 kupiłam parę fajnych pierdółek...ogarnęłam pokoik dziewczyn i w koooońcu siedzę na dupsku uuh
|
|
|
|
|
#4480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do pepkow - mi tez nic nie wylazi i podejrzewam, ze nie wyjdzie, bo mam bardzo wklesly ![]() Wyszlam wczoraj wieczorem z mieszkania i dopiero przed chwila wrocilam. Najpierw spotkanie ze znajomymi, potem noc u TZ. Rano wizyta jego rodziny (w tym 7-miesiecznej kuzynki ![]() Nazarlam sie (bo "najedzeniem" nie mozna tego nazwac ) tortem, jablecznikiem i salatka gyros, mniam!
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-09-23 o 22:35 |
||
|
|
|
#4481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile musialas czychac z telefonem, zeby ja tak uchwycic, bo ja jak biore aparat, telefon badz reke, mala od razu sie uspokaja
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak czuje że coś się święci i będzie brykanie to szybko za telefon i czatuje
|
|
#4483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurna u mnie te ruchy ostatnio sa jakies duzo slabsze, niz na wyjezdzie ... oj chyba trzeba jeszcze troche poczekac ...
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
czasem najpierw takie naprężenie jakby taka gula w brzuchu :P i potem jakiś kopniak, albo takie smyrniecie
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co polecacie do prania dzieciowych ubranek?
Zamierzam już je wyprać i schować do szafy, a nie wiem, co do tego kupić...
|
|
|
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
Bokeh wiec wszystko przede mna, bo u mnie takie wiercenie i bulgotanie, potem kopniak i na tym koniec ruchow ... musze jeszcze poczekac widocznie mala dopiero sie rozkreca ....
Co do prania, ja chyba poszukam tego proszku dzidzius, bo z tego co czytalam na watku jest chyba najmniej uczulajacy, wydaje mi sie jednak ze nie widzialam go w tesco, ale moze slabo patrzylam ... Podobno ariel wypuscil tez serie dla niemowlaczkow, ale to niesprawdzone, wiec chyba nie ma co ryzykowac ... zastanawiam sie tez nad plynem do plukania, bo chyba sam proszek to malo ... jutro bede miala sprawny samochod, to poszukam w tesco co maja dla maluszkow do prania .... Jutro czekam na 3 paczki, 2 ciuszkowe dziecinne i leginsy ![]() mam nadzieje, ze porzyjda, bo pogoda coraz gorsza
|
|
#4487 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana. ja idę dziś na glukoze, na szczęście tylko z obciążeniem. wypiłam ją20 min temu i chyba zaraz
![]() dziewczyny czy w razie warto iść na badanie?
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki... Wyprawiłam już męża do pracy i teraz mam czas... od zeszłego czwartku czuję ruchy maleństwa...już się bałam że ich długo nie czuje..a tu proszę są delikatne ale takie fajne o uczucie...mąż zazdrości bo też by chciał poczuci wiecznie maca mi brzuszek..ale to jeszcze trochę za delikatne te ruchy.
Od soboty za ro dopadło m nie przeziębienie i gardło boli..i co tu brac jak prawie nic nie można... a ja odkurzałam..spociłam się i wyszłam dalej na werandę odkurzać i musiało mnie przewiać...taka moja głupota... DZis mam połówkowe i chyba skusimy się na 3d a co tam..już od 28 lipca kruszynki nie widziałam ... no i może płeć zobaczę... Bardzo byśmy chcieli...bo ja dla swojej dzidzi nic jeszcze nie mam...a chciałabym już zacząć coś kupowac...tylko nie wiem od czego zacząć...czego..ile ..jestem podniecona !!
|
#4489 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A mnie ciekawi czy te ciuszki to pierzecie w pralce czy ręcznie??? Ja już od 5 na nogach, bo mój TZ po półrocznym kursie do pracy wreszcie pojechał i jakiegoś stresa chyba za niego miałam. Najpiękniejsze chwile przyszło mi przeżywać. Moja Ola tak kopie, że masakra, a dzisiaj ok. 6 rano poczułam ją pierwszy raz po przyłożeniu ręki do brzucha. Niesamowite uczucie.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-09-24 o 07:48 |
||
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Poranne dzien dobry bardzo
![]() tak mi wczoraj wizaz zamulał,, że nie szło dodac posta... sluchajcie, byłam wczoraj u mamy i wiecie czego się dowiedziałam? Otóz, moja mama chodzi do gina, który jest wprost rozrywany- taki fachowiec- i pochwaliła mu się, że babcią będzie. Pierwsze co powiedział to cytat: "Niech córka nie je cytrusów ani mocno przyprawionych (w sensie ostrych) dań, bo potem bedą kolki u maluszka." Podobno już teraz to co jemy wpływa na manie albo niemanie kolek przez dzieciaczka. Ja się starałam wystrzegac cytrusów od początku ciąży, ale to dlatego, ze kuzynka mamy pracująca na połóżniczym ostrzegała przed zatruciem ciążowym. Poza tym, strasznie mnie odrzucało od ukochanych dotąd grejpfrutów. to tyle tytułem wiedzy encyklopedycznej ![]() starsznie nnie wzięło na gruszki, ale takie twarde, lekko kwaśne chyba zaraz małża z łóżka pogonie ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
nie owijaj w bawełne, tylko z grubej rury mu! niech się w nim obudzi poczucie winy, ja tak robie z moim - działa. A jaki potem, grzeczniutki i milutki, to szok
|
|
|
|
|
#4491 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
nic tak dobrze nie upierze jak pralka. |
|||
|
|
|
#4492 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć ale pospałam. Chyba wczorajszą wycieczkę i przemarźnięcie tak odsypiałam.
Cytat:
ja do tej proy próbuje i zawsze jak wlącze tel. To przestaje.
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Ja się zaraz ogarniam na śniadanko, nie chce mi się wychodzić z łóżeczka, bo jest tak cudownie cieeeeepło, ale cóż... Trzeba w końcu podnieść tyłek. Czekam na paczuszki z ciuszkami dla mojej Oliwki. Wczoraj się dowiedziałam, że koleżanka z byłej licealnej klasy też jest w ciąży i właśnie wzięła szybki ślub z chłopakiem. Fajnie. Tzn tego szybkiego ślubu nie popieram, ale ciąża to coś cudownego. A, no i mój Łukasz wczoraj wieczorem czytał bajkę Oliwce, ale szalała! O matko. Cytat:
Właśnie chyba kupię Jelp, mama mi mówiła, żeby to kupić, bo to od lat jest na rynku i sprawdzone... No i chyba najtańszy jest też? Ja wypiorę w pralce, wydaje mi się, że lepiej i dokładniej się wtedy te ciuszki wypiorą...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-24 o 09:10 |
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki,
Witam z rana, znowu musze za godzine wyjsc a ja nie ogarnięta haha wiecie co ale mialam stracha !!!!!!!! tak więc pogodziłam się z tztem, poszlismy wczoraj z tztem do kina, przy okazji polecam film ;p 'Jestes Bogiem" super. No i wieczorem przyszlo na amory, kurde chyba troche za ostro. Moj tzt pojechal o 3.30 do Wawy a ja poszlam do wc siku, a tam patrze krew. Mowie o ku$%#$%#wa kur$$#$wa ku#$#$wa. Na szczescie tylko mnie obtarło, ten jego wielkolud
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam takie filmiki dziewczyny, czy Wy też macie taki wilczy apetyt na .....sex? kurde ja chodzę jak jakaś napalona kotka, mój Tz już ucieka ode mnie a ja przez cały czas tylko o jednym myślę,aż mi się ciężko skupić co się robi aby obniżyć libido ![]() na normalnej robocie się skupić nie mogę tylko ciągle świństwa mi w głowie ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- prawda, u mnie beż żelu nie daje rady mimo iż wydaje mi się mokra bo z podniecenia aż mi po udach cieknie ale w środku TZ mówi,że nie jest tak mokro jak zawsze- kup zwykły żel ale na bazie wody, durex, feminum, ky, cokolwiek |
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to witam się w 6. miesiącu! |
|
|
|
|
#4497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie co kobitki, jak wstaję rano i nie zjem zaraz śniadania to mnie muli jak diabli. Jutro jadę na wyniki i ciekawi mnie jak na czczo wytrzymam, nie wspominając już o tej krzywej cukrowej.
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego apetytu na sex, wlasnie wczoraj mialam i troche wymusilam na tzcie bo on sie boi chyba ze cos dzidzi zrobi i to tez chyba przez to ze dawno nie bylo bzykanka.
|
|
|
#4499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale to leci. Mi się zacznie 10 października.
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musialam napisac bo mnie męczyło to hehe GRATULUJE:d ale leci ja sie witam w 26 tygodniu !!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

dziewczyny byly ubrane na mesko koszule spodnie i muszki a ja mialam ubrac spodniczke, potem dostalam zadanie znalesc faceta z imieniem na M i wziac od niego nr telefonu, nastepnie mialam zdobyc prezerwatyywe od jakiegos chlopaka na upojna panienska noc
mial jeszcze byc jakis goly facet ktory nie dotarl za sprawa nieporozumienia, jak sie potem okazalo mial to byc moj TŻ
Wczoraj byliśmy na weselu i zachował się bardzo nieelegancko po prostu jak prawdziwy burak
o godzinie 22 opuścił imprezę i pojechał do domu
i trzeba się szykować na pogrzeb. Jakie to nasze życie jest nieobliczalne i nie przewidywalne 
bardzo bym chciała bo to jest bardzo bliska ciocia i strasznie ją lubiłam i całe życie spędziłam z nimi. Mama mówi żebym nie szła bo to niewskazane aby kobieta w ciąży chodziła na pogrzeb i oglądała trumnę i to wszystko.

, ale to leci. Mi się zacznie 10 października.