|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cześć.
Lucia pewnie już tuli swoje maleństwo, ale kciuki zaciśnięte. ![]() Weronika mam nadzieje, że zdjecie będzie dobre i Jasiu będzie już dzisiaj z Wami w domku. Ja właśnie czekam, aż przyjdą majstry i dokończa pokoik. Ze sprzątaniem poczekam na TŻ, bo 2 dni w pracy będzie i dopiero w środę wróci, a troche boje sie sama coś w domu robić bo już nie czuje się najpewniej. Też mi wszystko z rąk leci i zaczynam sie potykać.
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Weroniko trzymam za Jasia zeby było bardzo dobrze. Zapalenie płuc to wstrętna choroba. Trzymam
za pozytywne wiadomości
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika kciuki aby Jasko wrocil juz do domku z wami
|
|
|
|
#2644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale porodem sie nie stresuje wcale,za to wczoraj posprzeczałam się z mężem to może przez to ale to boli nie przyjemnie bardzo![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() czekam na informacje ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- A tak ogólnie to dzień dobry ![]() te kłucia w pipce szczególnie jak chodze są okropne ja chce iść rodzić ![]() jutro mam spotkanie z położną,zobaczymy co mi powie,może coś się ruszyło
|
||||
|
|
|
#2645 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zresztą nie boli aż tak masakrycznie .. tylko troszkę ![]() Cytat:
przybiera ładnie ale to ulewanie mnie martwi bo jakby raz na dzień ale ona potrafi po każdej butli ... Cytat:
Cytat:
wercia obyście pojechali po Jasiulka .. ![]() a powiedz to zapalenie to już w ciąży miał? nie wiedziano o tym ? Cytat:
wieści od Luci o 4:28 Boli strasznie ale rzadko teraz ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- i dzień dobry ... moje dziecię ładnie w nocy spało .. o 18:30 zjadła i przed 20 spała już obudziła się o 22:15 na butle zjadła 125 później obudziła się o 1:30 i 4:40 gdzie zjadła po 100 i teraz o 7:40 też zjadła 100 ml ... przy czym miała jedno obfite ulewanko .. a tak póki co ładnie .. Asiua ile razy je Jasiu ? on wiem że po 90 ml CI zjada ?
|
|
#2646 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Nocka dzisiejsza super, mała karmiłam o 20, potem obudziła sie dopiero o 3 i spi jak susel do teraz ![]() Mąż pojechał po moj wypis i pozałatwiac wszystkie sprawy urzedowe ![]() Nie wiem czy to normalne ,ale dostałam skierowanie do poradni endokrynologicznej dla dzieci ze wzgledu na moja tarczyce? ale nas tu mało z tarczyca wiec pewnie żadna nie powie mi czy to profilaktycznie czy jak? bede sie teraz zamartwiac pewnie.. Ogolnie wszystko mnie rwie , szwy mnie tak ciagna ze mam juz dosyc ![]() 3mam kciuki za Lucie i gratuluje nowym mamusiom ![]() |
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
jejku ale Wasze dzieciaczki długo śpią .. cudnie ..
a jak z aktywnością w dzień ?????
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
poleciała mi rano krew z nosa
ta końcówka ciąży zdecydowanie mi nie służy.Któraś tu pisała,że bierze Tardyferon,bo ja na tą swoją hemoglobine też biore i jestem ciekawa jakie macie dawkowanie? |
|
|
|
#2649 |
|
Wtajemniczenie
|
moja różnie czasami oczy jak 5 zł i tak moze dlugo dlugo, a nieraz spi ze nawet przebranie pieluchy ja nie ruszy:P
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po długiej nieobecności. Mama do nas przyleciała i nie mam czasu na internet. Ja niestety jeszcze w dwupaku, a tylko 4 dni do terminu.
![]() Cytat:
![]() Gratuluję wszystkim Mamusiom. Dużo już maluszków mamy i jakie śliczne są. |
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę,że wieści od Luci brak to ide sie wziaść za robote
![]() muszę umyć włosy,tylko najgorsze to schylanie się .I powiesić pranie
|
|
|
|
#2652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam napisane ze kontrola w poradni w 3miesiacu zycia takze jeszcze mamy czas ale skierowanko juz dostałam. |
|
|
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Ale wiadomości z samego rana. ![]() A my już po wizycie położnej. Dzisiaj serduszko Małego złapała po lewej stronie. Może po nocy był lekko przesunięty. Sama nie wiem co o tym myśleć. Na wizycie za 2 tygodnie ma nauczyć mnie parcia... Cytat:
![]() Cytat:
Tak sobie pomyślałam, że pewnie Twoje milczenie wynika z faktu, że już jesteś rozpakowana. Skoro nadal w dwupaku to za Was również trzymam , aby coś ruszyło.
|
|
#2654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadal je 100 ml i to mu najwidoczniej wystarcza Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2655 |
|
Raczkowanie
|
witam się poniedziałkowo
![]() no coż ja zbieram się do szpitala - ciekawe co mnie tam czeka- nie mam żadnych objawów porodu, boje się indukcji - ale pewnie już mnie do domu nie wypuszczą. nie udzielam się zbyt czesto na wątku i nie mam namiarow na żadną z WAS więc pewnie po powrocie dopiero bede informaowac -chyba że któraś z WAS ma ochotę wymienic się numerem tel na pw?? trzymajcie kciuki prosze bo cholernie się boje - cała noc nie spałam, już sama nie wiem co lepsze indukcja czy cc
|
#2656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki i mam nadzieję ze Lucia już tuli Natanielka. Cytat:
Kciuki zaciśnięte,wszystko będzie dobrze Weronika mam nadzieję że szybko Jasia do domku będziecie mogli zabrać Gda,Tamlin słodkie te Wasze chłopaki My pobudki w nocy równo co 3 godziny,mała nie chce dłużej dać pospać,w dzień też już mniej śpi,teraz troszkę przysypia ale co chwilę oczka otwiera a ja jeszcze w piżamie bo nie miałam czasu się ubrać ![]() Właśnie zaczyna jęczęć.
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
Zośka ładnie nocki przesypia, może to dlatego że mniej więcej od 17.30-18 nie daje już jej spać do 20 do kąpieli, w ciągu dnia mała coraz mniej śpi, ale zbawieniem jest huśtawka!!! wpatruje się w maskotki na pałąku i nic jej dookoła innego nie interesuje :P
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
sojeczko dzieki
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Patrzę na listy na pierwszej stronie i kurczy nam się ilość mamusiek z brzuszkami w zastraszającym tempie, a tu jeszcze tydzień września nam został.
![]() Cytat:
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za kciuki ja zmykam się zbierać
|
#2663 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() JA na chwilke bo mlody spi a mam w planach jesienne porzadki ![]() Lucia juz pewnie tuli malenstwo. Buziaki dla niej Trzymam mocno kciuki za Jasia. Mam nadzieje ze wyjdzie dzisiaj do domku. Coventry trzymaj sie tam Patrze dzisiaj w lustro i tak jak bylam bardzo zadowolona zaraz po porodzie tak teraz juz widze na swojej twarzy te nieprzespane noce
|
|
|
|
#2664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta baba mnie rozwala Cytat:
trzymam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczyny! przepraszam, ale nie nadrabiam- Mikus jest szalenie absorbujacy, nawet jesli spi tylko bym na niego patrzyla
![]() gratuluje wszystkim nowym mamusiom! no i trzymam kciuki za Lucie, choc pewnie juz ma swojego bobasa
|
#2666 | |
|
Raczkowanie
|
hejka z rana.
nie odzywalam sie dwa dni bo net mi cos szwankowal i cierpiwosci nie mialam. kurcze w nocy nie spie. w dzien tez nie. dziwne to jakies. no ale w sumie nie musze miec nie wiadomo jak bystrego umysłu więc do piatku jakos dotrwam. jesssu juz w piatek cc. troche wpadam w panike. i jeszcze ta lewatywa w domu, cholera jak to zrobic? ech pewnie niepotrzebnie wymyslam. zazdroszcze Wam ze juz maluchy w domu i już możecie pisać ile śpią, ile jedzą... ale my też juz niedlugo. Cytat:
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Coventry zaciskam za Was kciuki
Ciekawe co z Lucią,że cisza taka ![]() Dearlie jeszcze troszke i październikowe mamy zaczną się rozpakowywać to znaczy ja już mogę ale pewnie sobie jeszcze poczekam .czuje sie dzisiaj okropnie,słabo mi jakoś,łeb mnie boli i spać mi sie chce a tym czasem idę robić kopytka
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka ja nie nadrabiałam powiedz mi kochana, w jakiej pozycji malutka siedzi na tej huśtawce, bo ja mam bujaczek fisher price i sie zastanawiam czy małej do niego nie wsadzić ma wibre i inne cudawianki, Piszę, że można od pierwszego miesiąca życia, Sonia skończy w środę 4 tygodnie.
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po CC - kiedy Was ta rana przestala bolec?
|
|
|
|
#2670 |
|
Raczkowanie
|
gda a Ty mialas zo? jesli tak to po jakim czasie pozwolili ci wstac? i czy dawali po cc jakies kroplowki?
bo mi lekarz mowi ze kroplowe bede miala przez 24h! zeby sie nie odwodnic bo pic normalnie nie pozwalają, a mi się to jakies dziwne wydaje... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

Jestem żonką 

Czasami muszę malucha dosłownie opieprzyć, bo tak mi naciąga skórę, że jest to aż bolesne.
Jak chodzę to czuję cały czas jakby parcie na pęcherz, ciężar i takie jakby gmeranie. Ciągnięcie w dół czuję czasami, choć przyznam się, że w ostatnim czasie nie pokonuję jakiś większych odległości, bo paskudnie się męczę przy chodzeniu nawet na krótkich trasach.
ale porodem sie nie stresuje wcale,za to wczoraj posprzeczałam się z mężem to może przez to
cholera a budowac sie pewnie z dwa lata bedziemy grrrr

no i trzymam kciuki za Lucie, choc pewnie juz ma swojego bobasa