|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
![]() A spróbuj pociągnąć za szewek. Powinien wyjść. Nie boli to. Mi już jeden wylazł, odstawał więc pociągnęłam i poszedł. |
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie za szybko? no niby rodzilam 16 dni temu,ale kurde jakos boje sie ingerowac sama w tym
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny, to możliwe że mój synek jest taki grzeczny i przespał cały dzień, bo piłam meliskę wczoraj 2 razy i dziś 2 razy...? Położna w szpitalu mi poradziła melisę na laktację po posiłku 3 razy dziennie. Laktacja już jest, ale zastanawiam się, czy mam takie cudowne dziecko czy ta melisa go tak usypia...
|
|
|
|
#2614 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koniecznie masuj wszelkie stwardnienia w piersiach, najlepiej pod prysznicem.Cytat:
![]() Kurczaki, dokarmiać małą czy nie? Dzisiaj raz daliśmy butelkę to pospała ze 2,5 godzinki, tak to na piersi pośpi 0,5 - 1 godziny i dalej jeść. Najlepsze, że jak dajemy butelkę to mam wyrzuty sumienia |
||
|
|
|
#2615 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
piszecie o kilogramach i sama się zastanawiam kiedy moje pójdą w zapomnienie a jest 17 na plusie i wiem że dziecko, wody, łożysko itd ale to mi nie robi wałków na ramionach i udach Czytając Was pomyślałam że to strasznie dobrze że jesteście bo bardzo bardzo chcę karmić piersią i dajecie dobre wsparcie !!
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My na cycu. Faktycznie było ciężko się przyssać, bo twardy, ale teraz juź 20 minut na cycu i dalej ssiemy! A kąciki ust pełne mleczka
|
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja urodzilla sie z waga 4090g a przy wypisie wazyla 3940g.ale teraz ladnie przybiera na wadze.też byla żółta,szczegolnie pod oczami i polozna kazala mi ją jak najwiecej do swiatła dawac,.zeszlo po kilku dniach i piekna jest ![]() a jak juz temat kilogramów wskoczyl to ja tez sie pożale zostalo mi jeszcze 8 do zrzucenia i oponka na brzuchu w pierwszej ciązy przytylam 20 kg i w 2 tyg wrócilam do starej wagi,a teraz przytylam 16,zrzucilam 8 i jeszcze 8 zostalo,ale od 2 tygodni waga stoi w miejscu![]() moje dziecie spi dzis cały dzień i czuje,ze w nocy spanka nie bedzie ![]() bylam na mailu--śliczne brzdące gda a twój synek to skóra z ciebie zdjęta
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-09-23 o 20:23 |
|
|
|
|
#2618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, ale dziś rąbnęłam
![]() na szczęście nie na brzuch ale na kolana i dłonie... mała fika normalnie ale tak się zestresowałam, że głowa mała... kurcze, coraz bardziej nieporadna jestem, żeby tak pieprznąć na prostej drodze
|
|
|
|
#2620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie bardzo się przestraszyłaś... Mnie wszystko leci z rąk od jakiegoś miesiąca, rozbiłam 2 pudry w kamieniu, rozsypałam kulki brązujące, rozsypałam mąkę po całej kuchni, upuszczanie noży to standard, rozbiłam 3 talerze i 2 szklanki, jem jak świnka bo jak nie myślę o tym żeby uważać to zawsze mi coś zleci w widelca, ja nie wiem co się dzieje
|
|
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
wiem,duma oddzialo,je gorna swoja granice a rano jeszcze cyc,tez sie dziwia ze mala zaciaga czasem już :P
musze dla moich synkow,Laury i meza...nie wiem jak daje rade po tych wiecznych upadkach nadal wstawac ale wiem ze musze walczyc a czasu juz nic nie cofnie...tylko kto znalazl sie w sytuacji jak ja moze to pojać...czasem mam ochote tylko plakac z bezsilnosci ale nie mogę.... dzis byla koljna punkcja,dzis plynu az 8 ml ale byl troszke zadszy i przejrzysty niz ostatnio,mała ma czesto bedechy i serducho niebije tak jak ma i mała dostaje lek |
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Wróciliśmy od znajomych. Pokoik prawie skończony, jeszcze podłoga została do położenia, lampa do zamontowania, kontakty i koniec. Ale syf w domu niemiłosierny.
Dearline czy Twoje dziecię też się strasznie rozpycha i jak idziesz to brzuch Ci w dół ciagnie?
|
#2623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do karmienia to podawaj samą pierś,bo piszesz,że mały śpi ładnie po karmieniu i jest spokojny,więc on się najada. Odstaw mm do ważenia ![]() Tamlin Mateuszek jest uroczy a mój ciekawe ile jeszcze posiedzi![]() mam od wczoraj te kłucia i bóle podbrzusza i tyle wogóle dokuczają mi okropne bóle jakby klatki piersiowej promieniujące pod łopatki strasznie to nie przyjemne,ażutrudnia oddychanie,nie wiemco to. Raz jakiśczas to mam![]() byliśmy na grzybkach i nic nie było,gdzieś Nam grzyby wyginęły ![]() U Nas zaczęli grzać to dobrze,bo już zimno było,szczególnie rano.Miłego wieczorku,bo do niczego sie czuje
|
|||
|
|
|
#2624 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin dziekuje za link o wkladkach
Chyba musze sprobowac z ta meliska. ![]() Wrzuce cosik na mail. |
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod koniec ciąży też traciłam równowagę i strasznie się bałam upadku... Sandra - zobaczyłabyś mojego męża, to byś zmieniła zdanie. Jak dwie krople wody, tylko nosek mój ![]() Walczę z nawałem - gorący prysznic, karmienie godzinę jedną i potem 40 minut drugą ( swoją drogą, wcześniej jadł 20 i 10, więc nie rozumiem za bardzo...), zaraz zrobię zimny okład z pieluszki. Ale ta moja gula mnie niepokoi. Masowałam ją po prysznicem i teraz karmiąc, ale nadal pobolewa. |
|
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku, jesteś taka dzielna... Aż mi głupio, że ja się takimi bzdurami przez ostatnie dni zamartwiam i przeżywam...
Silna ta Twoja córeczka, na pewno sobie poradzi ze wszystkim i wkrótce traficie spokojnie do domku! |
|
|
|
#2627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gda możesz mnie dopisać do fanklubu Henia!
Cytat:
![]() Cytat:
Czasami muszę malucha dosłownie opieprzyć, bo tak mi naciąga skórę, że jest to aż bolesne. Jak chodzę to czuję cały czas jakby parcie na pęcherz, ciężar i takie jakby gmeranie. Ciągnięcie w dół czuję czasami, choć przyznam się, że w ostatnim czasie nie pokonuję jakiś większych odległości, bo paskudnie się męczę przy chodzeniu nawet na krótkich trasach.Cytat:
A tak w ogóle to widzę, że wiele z Was na grzybach w weekend było. Ja co roku jeździłam, ale ostatnio jak mama mi zaproponowała wyjazd z nimi to odmówiłam, bo jakoś nie widzę siebie chodzącej godzinami po lesie. Sapię okrutnie jak idę do piekarni, która jest 200m od mojego bloku, a co dopiero takie spacery. Mam nadzieję, że jak brzuch trochę opadnie to będę mogła być bardziej aktywna. Anusiu, a to nie są nerwobóle jakieś czasami? Nie stresujesz się za bardzo zbliżającym się porodem? Może spróbuj pić meliskę na lekkie wyciszenie?
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku mam nadzieje ze lekj pomoga i stan Laury bedzie sie poprawial
Jak ja nue cierpie tego mojego domu! Nie wiem kto projektowal te chalupy ale chyva jakus idiota! Jest nie ustawny chociAz sprzatam mam wielkusyf chcialabym lasnie ale po prostu nie idzie cholera a budowac sie pewnie z dwa lata bedziemy grrrr
|
|
|
|
#2629 |
|
Wtajemniczenie
|
gda ta gule najlepiej jakby ci henio wyssal. predzej czy pozniej to zrobi.
A tak w ogole co taki zastoj sie zrobil? w sensie na watku ![]() Lece do lozeczka laseczki. Dobranoc Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-09-23 o 23:09 |
|
|
|
#2630 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny co rodziły juz powiedzcir mi czy te bóle porodowe to takie okropnie mozne napieranie na szyjke i jak by na odbyt troche i na podbrzusze? ciagle mam wrazenie ze chce mi sie srać i mam takie właśnie skurcze straszne są jak to sa tw jwszcxze nie bolesne to nie chce wiedziec jak bolą rte bolesne!Boli jak cholera skurcze od 2 godzin mam co około 5-3 minuty czasem 7 boże chyba umre
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie martw się! Chwila-moment i będzie dzidzi! Jedziecie do szpitala? Wzięłaś prysznic ciepły lub kąpiel...? Mi położna kazała właśnie wejść do wanny i wziąć dwie nospy, jak nie przechodzi, jechać do szpitala. ![]() Trzymam kciuki przez sen! |
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
lucia rodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
4 cm rozwarcia, postępuje szybko, boli jak cholera .... kciuki trzymać !!
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi właśnie też dostałam sms akurat przebierałam Sonie.
Lusia . Ale mnie łeb napiernicza. Jak mala sie naje to zaraz jakiś amol wsmaruje. Czaszkę chce mi rozerwać.
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bafi bidulko ... nasmaruj się ... ja karmiłam i mi się jasność zrobiła normalnie ... a tu dwa smsy więc już byłam pywna że Lucia na porodówce Natuś będzie za chwile na świecie i Lucia z Onym będą najszczęśliwsi lalalaa ... spać nie mogę ..moje dziecko znowu ulało .. kurcze martwię się tym ..
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam noc pod znakiem nawału... Na szczęście mój łaskawy syn pociągnął z jednej piersi aż 40 minut, a z drugiej po małym wstępie z laktatorem, 8 minut aktywnego ssania, co dało mi niezwykłą ulgę... Kocha mamusię
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
No to kciuki choc pewnie juz za pozno
Konczita ja bym sie nie martwila poki Dusia przybiera a wnioskuje ze nawet super przybiera z racj kazania odchudzania
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi dużo Dusia ulewa bo jeśli trochę to sie nie martw. Moja ulewa jak za dużo sie naje.
Gda widzisz jak synek wie moja robiła dokładnie to samo jak miałam nawal to jakby wiedziała ze mamie trzeba pomoc. A jak mnie bardzo rwało zrobiłam okład ze zbitych liści białej kapusty i pięknie wyciągnęły ból. Ale Sonia stanęła na wysokości zadania i przystawiała sie często na drugi dzien juz było super .Jejku ciekawe jak tam nasza Lucia pewnie Natanielek jest juz w jej ramionach .Łeb nasmarowałam ale dalej w nim dudni mało co spałam. Będzie żyć.
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki oczywiście zaciśnięte choć pewnie malutki już na świecie ![]() A ja spać nie nogę, denerwuje się . Jaś o 7 miał mieć zdjęcie pluc , po 9 będę dzwoniła żeby dowiedzieć się jak opis i albo pojedziemy po niego albo do niego ... 3majcie kciuki .
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

a to nie za szybko? no niby rodzilam 16 dni temu,ale kurde jakos boje sie ingerowac sama w tym

co chwile bym cos przekasila,potrafie zjesc duzo wiecej niz w ciazy. Ciekawe czy to przez ta produkcje mleka czy co
W nocy muszę coś wpierdzielić,bo się skręce.W szpitalu wsuwałam pół paczki naraz.Nie wiem kiedy schudne...
w pierwszej ciązy przytylam 20 kg i w 2 tyg wrócilam do starej wagi,a teraz przytylam 16,zrzucilam 8 i jeszcze 8 zostalo,ale od 2 tygodni waga stoi w miejscu

pewnie bardzo się przestraszyłaś... 

, a goście niedługo przychodzą