|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Witam
Zabciaa, Madzia za chrzciny, dobrze, że wszystko sie udałoA co do tego wypadku z hustawką...brrrr! okropne, dobrze , że nic sie nie stało. U mnie tragedia, jak wychodziłam z domu było 6st ![]() A ponic pod koniec tygodnia ma byc 28st u mnieŚmiga po kawusie, bo czuje sie jakby był późny wieczór, tak ciemno i paskudnie
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Jak kto? ![]() Dziś go nie lubię, bo wczoraj się wspólnie wylegiwaliśmy, chciałam, żeby zszedł, a on na mnie zaczął warczeć...ma szlaban na czułości i ogólnie jesteśmy dla niego oschli... Cytat:
Nadrobiałam Was w weekend, ale nie miałam weny do pisania...Jakaś jestem ogólnie zmęczona...
|
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie mój 4letni siostrzeniec powiedział jak zobaczył mnie w sobotę w nowej fryzurze "Ciociu,ale jesteś piękna" No i wymiekłam
|
|
#4414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile córeczka znajomych ma m-cy/lat? Do mnie chyba jeszcze obawy nie dochodzą. Na pewno przyjdzie cała wataha, jak już będziemy o krok przed staraniami Cytat:
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja często wymiękam przy siostrzenicach...ale co z tego...są kochane, ale po jakimś czasie idą do domu, można odpocząć itp...od własnego dziecka nie można odpocząć...przynajmniej na początku. Dziwnie to czuję, bo z jednej strony czuję wielką 'presję' i chęć ze strony własnego organizmu, żeby mieć dziecko, z drugiej ogarnia mnie panika i przerażenie, które jakby 'mówią', że może to jeszcze nie czas.. ależ jestem pokręcona Dziewczyny, super, że chrzciny się udały ![]() Madziu, całe szczęście, że 'wypadek' z huśtawką niegroźny ![]() Żabciu, nie wątpię, że było pięknie. Pamiętam zdjęcia pokoju Domino i wystroju baby shower!! Masz mega talent. Podtrzymuję, że powinnaś się tym zająć w celach zarobkowych |
|
|
|
|
#4416 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatni znowu mi się odmienia, tzn. czuje, że mimo tych obaw to w głębi chcę maleństwa. To wszystko jest takie trudne. Boję się, ze sobie nie poradzę, że się podłamię czy coś. Do pracy chodze z niechęcią, czuję się spalona ostatnimi miesiącami. To tez wpływa na moje samopoczucie, myśli. |
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do cierpliwosci to mi jej też brak. Ale jak mąż siostry jeździł w delegacje na kilka dni to czesto na jej prośbe jej pomagała. Kąpałysmy go, walczyłysmy z kolkami itp. Dziecko samo w sobie uczy cierpliwości
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2012-09-24 o 08:50 |
|
|
|
|
#4418 |
|
Konto usunięte
|
Napaliłam się
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() aaby i co?? Wykorzystałeś instynkt?? ![]() Iza tak, tak w tym samym miejscu je robiliśmy. Mysia ![]() Butter dasz radę, wiadomo że każdy ma obawy, ale jak tylko maleństwo pojawi się na świecie, to ręczę ci , ze nagle wszystko będziesz wiedziała. Dziś mam jazdę na 13.00
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Today cieszę się, że wizyta ok i że Maya zdrowa! Tomalinko z plackiem na pewno sobie poradzisz, bo jak ja sobie poradziłam to i Ty dasz radę! Przepis za sekundę wrzucę do k. Tynkusia gratuluję 30tygodnia! Bika brawo za donoszenie Emilki! To teraz czekamy Abby a co stoi na przeszkodzie, żebyście teraz zaczęli się starać? Izabella nie przejmuj się! Żabcia ciesze sie że chrzciny udane! Czekam na zdjęcia! Do kiedy rodzinka męża zostaje? Magda fajnie, że z bratem się udało na chrzestnego. Może jeden normalny ksiądz się u Was trafił... choć i tak śmieszni są! No i fajnie, że impreza udana! Dobrze, że Małej nic się nie stało! Nikita jak Wasz grill? Strong ładna ta suknia, choć zupełnie nie w moim stylu ![]() Buter spokojnie! Myslę, że cierpliwość do swojego dziecka przychodzi sama i na pewno jest większa niż do dzieci znajomych, rodziny itp. Także spokojnie! Witajcie, Nasz weekend bardzo udany! W sobotę byliśmy u tych znajomych na wsi, a wczoraj wróciliśmy przed 16 i jeszcze skoczyliśmy na rynek. Rewelacyjny dzień! ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- UWIELBIAM!!!!! Choć jeszcze bardziej lubię męskie... oczywiście dla siebie! ![]()
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia oj tak, jeden normalny ksiądz, szkoda że teraz mało takich. Fajnie, że weekend udany, ale u Was to raczej norma
Zawsze w weekendy szalejecie
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety nie. Rozsądek znów wziął górę
![]() Tylko i wyłącznie $. Mamy do spłacenia mały dług u mojej siostry, a przed dzieckiem chcemy jeszcze odświeżyć mieszkanie, na co też potrzebnych będzie kilka tysięcy...
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
aaby
na drugi raz jak cie najdzie to idź po wino. Jak sie napijesz to nie będziesz trzeźwo myślała
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Ale się stęskniłam za wami Przyznaję się, że zaniedbałam wizaż przez ostatnie 4 dni, ale mieliśmy urlop i chcieliśmy z tż "wyłączyć się ze świata" ![]() Urlop cuuudowny ![]() ![]() A teraz powrót do rzeczywistości Postaram się nadrobić, ale jakby mi ktoś streścił w kilku słowach to bym była dozgonnie wdzięczna |
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks witaj
I wiesz... brawa za taki urlop
|
|
|
|
#4427 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powodzenia na jazdach! ![]() Cytat:
![]() Jak się wykorzysta dzień na maksa to jest satysfakcja. My też w końcu cały weekend w rozjazdach i fajnie. ![]() Staram się nie przejmować, ale juz sama nie wiem. Może nie mam wyczucia. Może jestem za mało "słodka" i czasem niepotrzebnie mówię co myślę. Choć tak naprawdę nie chodzi mi o to żeby kogoś urazić. Raczej z troski to wynika. Jak widzę, że jest coś nie tak to źle się czuję jak udaję, że jest okej. Później jak się okaże, że miałam rację i nie powiedziałam nic to mam wyrzuty sumienia. Jakbym Wam keidyś powiedziała coś zbyt dobitnie to powiedzcie. :/ |
||
|
|
|
#4428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córeczka ma prawie 5 m-cy Jest przesłodka ![]() Cytat:
Kochana, ja się zajmowałam swoją siostrzenicą, jak moja siostra wróciła do pracy, więc zajmowanie się dzieckiem nie jest mi obce... E tam, takie poranne obawy To pewnie dlatego, że jest poniedziałek
|
||
|
|
|
#4429 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja obstawiam, ze to brak słońca albo własnie poniedzialkowy ranek tak wpływa na Twój mózg. Aczkolwiek obawy rozumiem jak najbardziej. Tez miewam, ale tłumacze sobie, że tyle kobiet ma dzieci i sobie radza to i ja też ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
|
#4431 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witajcie, Nasz weekend bardzo udany! W sobotę byliśmy u tych znajomych na wsi, a wczoraj wróciliśmy przed 16 i jeszcze skoczyliśmy na rynek. Rewelacyjny dzień! [COLOR="Silver"][/QUOTE] hej ![]() za udany weekend![]() Cytat:
![]() Super,z e wypoczeliscie ![]() Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() Witam w deszczowy poniedzialek ![]() Dzis o 13 mamy wizytacje z Seby przedszkola(tego 2 godzinnego) ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- W DDTVN własnie mówia o torebkach z filcu
|
|
#4432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#4433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Uwielam
Cytat:
Cytat:
Trzymamy kciuki za wizytację |
||
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks, super, że urlop udany. Takie dni są bardzo potrzebne od czasu do czasu
![]() Blonde, oczywiście, że własne dziecko to coś innego. Mi chodziło o to, że wiem jak wygląda opieka nad dzieckiem nie na zasadzie posiedzenia przed godzinkę u kogoś, kto ma maluszka, tylko wiem, jak to wygląda od rana do wieczora, z wszystkimi tego plusami i minusami... eh nieważne, ciężko mi wyjaśnić, o co mi chodzi
|
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co jak opiekowałś sie siostry maluchem to nie miałas cierpliwosci??
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
W piątek byliśmy na zakupach, buszowałam za podkładem i nic nie kupiłam. Wróciłam z twarzą pomalowaną pół na pół i stosem próbek w torebce
Muszę na KWC poczytać jeszcze
|
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wpadam po weekendzie i chyba długo nie posiedzę W pracy mamy teraz gorący okres i nie wiadomo kiedy się uspokoi. W sumie to fajnie, bo coś sie dzieje Ale przez to jest mnie mniej na wątku. Mam nadzieję, że mi to wybaczycie ![]() Nasz weekend bardzo udany, oj bardzo Szybciukto Was przeleciałam i Strippi - mam nadzieję, że skończy się na strachu
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
A wogóle to wczoraj już metkaa pisała, że mamy "gorący tydzien"
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
Madzia i Żabcia- super, że chrzciny udane i że jesteście zadowolone ![]() Madzia sytuacji z huśtawką nie zazdroszczę, dobrze, że nie stało się nic złego. Strippi oszczędzaj się kochana, a na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Aaby no jakoś nie po drodze mi było ![]() Butter wszystkie wątpliwości są normalne i z pewnością będą się pojawiać do samego porodu ![]() Strong cieszę się, że możesz cieszyć się się macierzyństwem i wesołym Kamilkiem ![]() Bika gratuluję donoszenia ![]() I znowu poniedziałek Mój humor ostatnio kuleje i potrzebuję porządnego zresetowania się !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

za chrzciny, dobrze, że wszystko sie udało

ależ jestem pokręcona 

na drugi raz jak cie najdzie to idź po wino. Jak sie napijesz to nie będziesz trzeźwo myślała 

W pracy mamy teraz gorący okres i nie wiadomo kiedy się uspokoi. W sumie to fajnie, bo coś sie dzieje