|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
ze mną zdecydowanie jest coś nie tak , boli i boli mnie brzuch , za wcześnie na ciążę a za poźno na owulację , bolą mnie jajniki raz jeden raz drugi a raz cała macica , wczoraj lezałam 2h zanim zasnęłam aż w końcu poszlam do kuchni po ibiprom,dopiero wtedy przeszło
mogł gin przeoczyć jakieś zapalenie w usg ? duphaston biore dopiero od 2 dni a boli mnie od 7 albo castagnus mogł wywołać takie bole??
|
|
|
|
#3092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziekuje... Jak z naszą kawą poranna? Cytat:
Czyli od owulki sie nie bzykacie? |
||
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjj pewnie,że bym się z Tobą napiła, ale nie było mnie przez chwile i już pewnie wypiłaś beze mnie ![]()
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boli prawa strona, całkiem mocno, prawie jak na @. Nie będę jadła przeciwbólowych, ale magnez może pomoże. aaaa tylko go nie mam .. no nic. Wytrzymam
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide wstawić kawke... Cytat:
Widziałas co Ci pisałam???? Cytat:
Ufff...jużmyslałam, ze tylko w owu i klamka ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego nie wiem co jest objawem czego tak na prawde. Piersi mnie kłują w sumie 90% cyklu,brodawki mam wrażliwe zawsze już od owu. W tym miesiącu zmieniło sie tylko to ze mnie brzyuch tak napierdziela straszetnie. Od 2 miesięcy przyjmuje magnez w bardzo duzych dawkach , pomógł jeśli chodzi o skórcze macicy przy @ , zelżały o ok.50%. Ale teraz czuje kłucie,promieniowanie i inne takie dziwne rzeczy już mi nawet przyszło do głowy czy nie mam zapalenia wyrostka.. Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-09-24 o 10:57 |
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam, kurczę, nie chcę się nakręcać..Może to był jednorazowy wybryk koty .. Chociaż ona nawet jak przyjdzie się przytuli czy wejdzie pod kołdrę to na 5 min max i potem wyłazi i kładzie się gdzieś obok. A wczoraj leżała dość długo. Potem sobie poszła. Cytat:
Za to brzuch tak aż nigdy nie bolał, z drugiej strony to po Clo mogą być przeboje.
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) przyłazi do mnie i dziwnie obwąchuje i 'ugniata'. Wczoraj leżałam cały dzien z leniem i tez przylazł zobaczyc co sie dzieje i pougniatał brzuch i zasnął opierając sie o mnie. Raz na kilka miesięcy ma takie zachowanie, Ale faktycznie do luftu sie czulam bede 19go października u endokrynolog to poprosze o wyjaśnienie mi tego bólu brzucha i wariackiego cyklu. |
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe no moja mnie też pougniatała, ale ona akurat to bardzo lubi robić. Tyle, że najczęściej ugniata samą kołdrę czy poduszkę, czasem moje kolana, ale jak leżę w łóżku to rzadko mnie ugniata. A wczoraj wygniotła brzuchola
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygniata to znaczy, ze chodzi w kołko i ugniata tak? Moj pie stak robi...ale ja pisałam, ze On jak kooocur typowy |
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na przemian, przednimi łapkami :dKto ma kota wie o co chodzi ![]() To trochę jak młode kociaki przy karmieniu ugniatają brzuch mamusi ![]() http://www.youtube.com/watch?v=3QTT1ewINjY Coś takiego, tylko moja kota na stojąco to robi i fajną ma minę skupioną wtedy
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-09-24 o 11:25 |
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa ja sie na kotach nie znam...moj to chodzi w kołko cały czas i tak z 2-4 minut i dopiero sie kładzie
|
|
|
|
|
#3104 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
po dość długiej przerwie. Nie było mnie z tydzień czasu a tu ponad 20 str do nadrobienia aż myślałam że sobie krzyknę jak to zobaczyłam. No nic. Nadrobiłam piąte przez dziesiąte Widzę, że fasolek nowych nie ma na forum, ale coś staraczek nowych przybyło A co u mnie?? Byłam we wtorek u ginka i dał mi kartkę na usg (które mam w ten czwartek) Znów mam cykl z dupkiem w roli głównej. Będę go łykać od piątku. A reszta się okaże. Dziś mój 11 dc. Mąż jeszcze w domu także działaliśmy Tak ogólnie to już troszkę się mniej nakręcam. Nie liczę kiedy co i jak bo i tak w moim przypadku to sensu nie ma... Bo Tżta i tak mam tylko w weekendy ( i dziś wyjątkowo) Tydzień czasu jest już moja ciotka z kanady więc trochę po części dlatego mnie nie było. W ten weekend miałam 2 zjazd w szkole Ale wczoraj to ledwo wytrzymałam. znów miałam silną migrenę. Położyłam się o 18 do łóżka w ubraniu. Po 19 budzi mnie Mąż z miską frytek z keczupem To zjadłam trochę, on przy mnie posiedział, pogłaskał mnie po głowie, a ja znowu spać. Wyszedł jak zasnęłam. Budzę się przed 21 (myślę) warto makijaż zmyć bo bo rzęsy mi jeszcze by odpadły od tego tuszu. No i znowu spać. Obudziłam się po 6 i już nie mogłam dalej leżeć. Wstałam, pooglądałam już seriale i nadrabiałam wizaż. Zastanawiam sie kiedy ja czas na wizaż znajdę jak za tydzień studia zacznę :/
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3106 |
|
Raczkowanie
|
Dzieeen dooobryyy!
nie bylo mnie troche a tu tyle czytania. ![]() Kwitka ale trzeba sie cieszyc, bo zaraz znow bedzie mozna działac hehmaru podobno wlasnie kociaki to czują mojej tesciowej edek kot kladl mi sie kolo brzucha od poczatku i grzal i grzal tak samo jak boli brzuch albo gardeło to tez tak robi czasem to az dusi, bo tak sie polozy na szyi..![]() widzialam, ze pisalyscie cos odnosnie slubow i wesel i dziekuje za gratulacje moj to juz chcialby w wakacje nastepne, ale to oczywiscie zalezy od terminow, a tego dowiemy sie w tym tygodniu powiedzial, ze jest na to gotowy psychicsznie (nie wie co czyni chłop hehe) i finansowo, ze uzbieral dosc pieniazkow.. nawet nie wiedzialam O.o ale jak tak patrzylam i czytalam na forach ile kosztuje taka impreza cala to az mi zle.. na impreze do 70 osob trzeba liczyc tak ok 23 tysiecy.. ;/ masakra! ale tak sobie mysle od dawna ze moze wesele w piatek bez poprawin tez mogloby byc fajne?! bylam raz na takim i bylo ok mam pytanie do was.. bo moja mamka uparla sie, ze na wesele wypada zaprosic tesiową mojej siostry.. co wy o tym myslicie? ja tak nie lubie tej kobiety.. i jakos nie czuje sie z nia w zaden sposob zwiazana.. ![]() szejda ta niespodzianka to miedzy innymi wyjazd do heide parku odkad sie poznalismy zawsze mu marudzilam, ze nigdy nie bylam no to wymyslil..;/![]() a teraz musze jechac z mamka do szczecina.. |
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
No a ja za raz wychodzę na kurs i po test
Aż zabrakło mi mleka do kawy teraz i wypiłam czarną i to był chyba błąd
|
#3108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ten sposob wywiązała sie oczywiscie walka u mnie rodzinie. Babcia nalega abym zaprosiła moją chrzetną..tłumacze jej ze nie ma wesela a jest przyjęcie ślubne na małą ilośc osob a poza tym nie widziałam mojej chrzestnej od 10 lat.Ona nie dzwoni , unika kontaktu wiec mam ją gdzieś Moj narzeczony też nie zaprasza chrzestnej bo jakby ją zaprosił ( ciocia - siostra taty) poszedł by cały łańcuszek jej rodziceństwa i z 1 cioci wyszło by ok 12 osob. My życzymy sobie na przyjęciu tylko bardzo nam bliskie osoby,a reszte to możemy na popijawe w innym terminie zaprosić. Niektórzy mowią ze to egoistyczne i nie zgodne z etykietą. Trudno Jak chca wesele..niech nam dadzą kase na to, wtedy zrobimy dla wszystkich ciotek,wujków itd ANTERIA trzymam mocno kciuki,bardzo mocno!!!!!!!! Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-09-24 o 11:39 |
|
|
|
|
#3110 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam dziewczynki! Podczytywałam was na telefonie przez weekend, bo inaczej ciężko byłoby nadrobić wszystkie posty. Weekend dość intensywnie mi minął. W piątek zadzwoniła kuzynka, że robi małą imprezkę, więc nie wracając do domu, a jeszcze po drodze zahaczając o fitnessklub poszłam do niej. Wróciłam do domku pod humorkiem, bo winko było dobre do kolacji. Wpakowałam się do łóżeczka i zbałamuciłam TŻta, bo w ten piątek chyba owu była. Szczyt śluzu i w dodatku otwarta szyjka. ![]() W sobotę malowaliśmy kuchnię, obrobiliśmy się dopiero wieczorem. Ledwo żyłam po piątkowym wieczorze, ale jakoś dałam radę. W końcu jak to mówią, na kaca najlepsza jest praca Niedziela była dniem kompletnego lenistwa i wypoczynku na maxa. Także dziś z nowymi siłami wkroczyłam w kolejny ciężki tydzień ![]() Dziś 14dc, tak jak napisałam wcześniej owulka chyba nastąpiła w piątek, czyli w 11dc. Czy to możliwe? Może to ziółka przyspieszyły? ![]() W każdym bądź razie jeszcze dla pewności powtórzyliśmy pukanko w niedzielę z rańca
Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-09-24 o 11:45 |
|||
|
|
|
#3111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak apropo to chyba pójde jakiegoś kota poszukać i sprawdze na sobie czy się położy na tym brzuchu czy nie Ciekawe czy to się sprawdza.![]() Cytat:
Cytat:
Też miewam migrenowe bóle głowy więc wiem co czujesz. Masakra:/ Frytkiiiii,kurde narobiłaś mi ochoty![]() I przytulajcie się tam przytulajcie oby owocnie! Cytat:
![]() 23 koła za wesele??? o kurna padłam Chyba,że już liczysz,ze wszystkim, wypasiona suknia,limuzyna orkiestra i takie tam![]() Bo sala to nie wiem gdzie ale przeważnie między 100-200zł za osobę chyba. Ale warto poświęcić tyle kasy jeśli ma się tyle,aby ten dzień był niezwykły )
|
|
|
#3113 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- i wcale nie mieliśmy orkiestry tylko dj.
|
|
#3114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już po lekarzu.Niestety chyba nie jest dobrze.Lekarz powiedział że prawdo podobnie kolejny cykl bez owulacyjnyMam brać tą luteine od 12 do 22 dc cyklu.I tak przez 2 cykle.Jeżeli nie zajde w ciąże to w 3 cyklu ponownr badanie progsteronu,i będzie dalej myślał co zrobić żeby była owulacjaMam doła.Pęcherzyk był malutki bo 7 mm Powiedział żenieliczyłby na owulke w tym cyklu.Ale mam przyjsć dla pewnosci jeszcze za tydzień na monitorng bo cykle mam długie i z moich obserwacji wynika że owulke mam 19-21 dc.Ehh:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-24 o 11:54 |
||||
|
|
|
#3115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
linka no wlasnie ja raczej tez tak zrobie.. no to niby dwie dodatkowe osoby, wole zaprosic w to miejsce dobrych znajomych
|
|
|
|
|
#3116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiecuję,że nakarmię,napoję i nawet pogłaszcze![]() Cytat:
|
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak,pije ziółka cały czas.2 cykle mam brać ta luteine,a jak sie nie uda to w 3 cyklu badanie tego progesteronu i dalsze leczenie ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc trzymajta kciuki ![]() Zobaczymy co dziś kota będzie odprawiać ![]() Cytat:
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz nie wiem co zrobić
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

mogł gin przeoczyć jakieś zapalenie w usg ? duphaston biore dopiero od 2 dni a boli mnie od 7 

) przyłazi do mnie i dziwnie obwąchuje i 'ugniata'. Wczoraj leżałam cały dzien z leniem i tez przylazł zobaczyc co sie dzieje i pougniatał brzuch i zasnął opierając sie o mnie. Raz na kilka miesięcy ma takie zachowanie, Ale faktycznie do luftu sie czulam