|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Cytat:
Mi też się dziś nie chce.. lodówka niby pełna, ale nie chce mi się tylko dla siebie gotować.. do sklepu bym się chętnie wybrała, ale bez samochodu to bez sensu.. no i leje.. Chyba się położę do łóżeczka i zrobię sobie leniwy dzień z gazetą - od biedy mam mrożoną pizzę
|
|
#2642 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pod podpisaniu potwierdzenia odbioru reklamacji nie uwzględnia się
|
|
#2643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ozesz
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-09-24 o 12:38 |
||||
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Nie, mam dość wszystkiego... Cytat:
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ma takie zajawki ![]() Jak mówisz, że brat tż rozsądny chłopak i chce się uczyć, to ja nie wiem co ta baba wymyśla. Sama robi z igły widły...jeszcze się młodemu odechce uczyć przez nią i potem będzie problem. Aż się nóż w kieszeni otwiera na prawdę... Miałam gotować i coś ogarnąć, a i tak z Wami siedzę |
|
|
|
|
#2647 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą tu strasznie zimny chów jest - dzieci z bosymi nóżkami o każdej porze roku.. to wydaje mi się, że my mamy tendencje do przegrzewania dzieci.Co do ubranek - to ja poukładałam rodzajami przedewszystkim.. w jednej szufladzie body i pajacyki - w drugiej body z długim rękawem i śpichy i półspiochy - żeby tż miał łatwo robić zestawy - wszystkie praktycznie ciuszki mam w rozmiarze 0-3 więc nie ma problemu. Mam trochę ciuchów od koleżanki dla wcześniaka - ale te jak na razie leżą w torbie i nie wkładam ich z innymi ciuchami. Co do soli morskiej - to na opakowaniu u mnie pisze, żeby stosować 2-6 razy dziennie i można spokojnie przez długi okres czzasu - jak jest w praktyce to nie wiem - dopiero zacznę się interesować tematem
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo maluszek jeszcze nie potrafi sam tego zrobic potem lekko zaciagalam frida i wychodzilo to co zalegalo i to nie chodzi o jakis katar, przeziebienie tylko zwykla wydzielinke, ktora moze zalegac, bo przeciez maluszek caly czas lezy dopiero pozniej wody morskiej uzywalam do tgeo celu, bo jak jest w sprayu to silne cisnienie moze wystraszyc maluszka i ni ejest to przyjemne tutaj link o czyszczeniu jak to robic http://kaszeludzieci.pl/oczyszczanie...niemowlat.html |
|
|
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
NOO ,to w końcu jestem i mogę z Wami dłużej posiedzieć niż 5 min
))miałam dziś piękny sen
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#2652 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widać od razu, że świetna z Ciebie modelka. Ja też muszę się w końcu wybrać na jakąś sesję. Wypadałoby uwiecznić mój brzuszek jakoś![]() Magdaef - szczerze współczuję teściowej, strasznie wymyśla z tym psychologiem. Aż szkoda chłopaka. Jak ma się problemy z jakąś częścią materiału w szkole to właśnie idzie się na korki a nie do psychologa
|
|
#2653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też odkładam gotowanie, i odkładam...ale teraz lecę kobitki, bo gulasz się sam nie ugotuje, a pies od 10 minut przesuwa pustą miskę nosem.
|
|
#2654 |
|
Raczkowanie
|
No to zamówiłam wózek i fotelik
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=3339 Czas oczekiwania około 4 tygodni więc mam nadzieję że zdążą żebyśmy mieli w czym małą zabrać ze szpitala
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny i kolor śliczny - ja też u nich kupiłam swój wózek - ale byłam osobiście w sklepie. No i nie pomyślałam, żeby torbę do tego kupić (nie była w zestawie) - to musiałam tutaj na miejscu kombinować i jakoś ta torba mi się mała wydaje.. bo ja to lubię ze sobą tachać pół domu - moja torebka to obrazuje
|
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
brrrrrrrrrrr jak ja nie cierpie pająków, chyba bym na drzewo wlazła jak bym je zobaczyła
![]() Cytat:
![]() co do ciuszkow na razie wypralam część i poukladalam w takich koszach jak wszytskie wypiore to poukladam w szafie rozmiarami rodzajami nei bedzie to latwe bo fakt co innego na metce, a co innego w rzeczywistosci ![]() przyszla paczka od rodzyneczek znalazlam dl asiebie nosidełko najlepsze dla malutkich dzieci http://zachustowani.pl/nosidlo-marsu...tml?cPath=2_29 potem sprzedam i kupie juz dla wiekszych dzieci ze sprzedaniem nie powinno byc problemu ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() fajny wozeczek |
||
|
|
|
#2657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezły sen haha Cytat:
piękny
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
A w ogole duży pokój skonczony u nas w końcu
za 2 tygodnie tata przyjdzie skonczyc kuchnie ,mama mi posprzata . I pozniej przewieziemy moje graty . a w niedziele bylam na "jesteś bogiem" i bardzo polecam !
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za postępy ![]() ![]()
|
|
|
#2660 |
|
Raczkowanie
|
Pocytowała was i zamknęłam stronę
![]() Dzisiaj byłam w mieszkaniu pokazac moje wizję Dziewczynki będą miały pokoje obok siebei i chce im zrobić takie małe drzwiczki w ścianie co by miały tajemne przejście do siebie i musiałam pokazać gdzie to wykuć. Planuję też zrobić Marcie w pokoju w rogu "domek na drzewie". Drzewa sadzić nie będę ale będzie miała taki domek w tym stylu z drabinką i zjeżdżalnia . Tż się na mnie wkurza, że zamiast wybierać kolory do sypialni i salonu to ja tylko w pokojach dziewczynek siedzę![]() magdaf wspołczuję teściowej. Z mojego doświadczenia mogę Ci tylko doradzić w miarę się od niej odciąć, bo jak się maleństwo urodzi to dopiero będzie wymyslanie Ja u mojej mieszkałam 3 miesiące i wyprowadziłam się ze śpiącym dzieckiem na rękach o 23![]() A propo teściowej, to moja chyba przeżywała menopauzę, że jej okres zanikł. I tak jak z nimi mieszkaliśmy to mój tż przybiega do mnie i się pyta jaki wynik ja sobie myślę o co mu chodzi. On mówi no co jestes w ciąży? okazało się, że zobaczył test w śmieciach i myślał, że ja robiłam a to teściowam (50lat ma- późno zaczęła się starać o córkę )później zawsze ię śmiałam do tż: Nie denerwuj mamy bo Ci siostrę zafunduje .
|
|
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
Uzupełniłam nowy kalendarzyk książkowy: pozakreślałam ważne daty, urodziny i imieniny najbliższych, powpisywałam adresy i numery kont.
Wstawiłam zmywarkę. Wstawiłam na herbatkę z cytrynką. I znów zaglądam do Was ![]() Sola1 ja uwielbiam soczewicę, muszę pogrzebać w necie i fajny przepis na zupkę znaleźć co do farszu, to 400g soczewicy, 20 deko boczku, 1 cebula zeszklona na patelni, sól i mnóstwo pieprzu ausente co za sen ![]() Pokrzywka znowu brzuch mam twardy
|
|
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
nasza kochana madzius90 i Bartuś dzisiaj wychodzą ze szpitala ( w dwupaku rzecz jasna )!!!!! kciuki zadziałały, Madzia później się zamelduje na wątku ![]() mąż mnie wczoraj wyciągnął na imprezę o 1 w nocy ![]() i nawet załapaliśmy się na filmik z klubu ![]() wrzuciłam na moją tablicę na fejsie - jesteśmy w lewym dolnym rogu - nawet jak dostałam buziaka to sfilmowali idę Was nadrabiać gadulińskie
|
#2663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jeszcze Weronika została w szpitalu |
|
|
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
MoOoNiA na pewno będzie pięknie
agasobo kurcze podziwiam że na takie imprezy masz jeszcze siły szok a buziak słodki ![]() madzius90 nareszcie |
|
|
|
#2666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez biorę ten wózek pod uwagę, wydaje się solidny i jest fajnie przedstawiony na filmiku na yt. Zastanawiam się jeszcze nad tym : http://allegro.pl/ballerina-leather-...666444162.html Dziewczyny co polecacie do jedzenia, jeśli zupełnie nie jestem w stanie przełknąć mięsa? A wiem, że teraz maluszkowi szczególnie potrzeba białka, bo twardnieją kości... Gratuluję Wam wizyt i kolejnych tygodni
|
|
#2667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-------------------------------------------------------- Kochane mamusie, właśnie robię listę zakupową do szpitala. Powiedzcie mi ile powinnam zamówić podkładów poporodowych? Jeśli w paczce jest 10 sztuk to 3-4 opakowania wystarczą? Bo czytałam, że potem i tak kobiety przerzucają się na duże podpaski.
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() fajnie fajnie... aż mi sie zachciało iść potanczyc ;d ale pójde jak urodze. już zapowiedziałam tż, że przynajmniej raz w miesiacu musi isć ze mną do klubu na balety samej by mnie nie puścił bo wie jak to sie konczy - poszedł mi po piwo, 3 minuty go nie było. Prawie by sie pobił z gościem![]() nie bałaś sie, że ktoś Cie potrąci, szturchnie? Wogóle gapili by sie na mnie ludzie dziwnie jakbym z brzuszkiem poszła heh ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

myślałam, że się posikam ze śmiechu
)
"

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

czaimy się z mężem na ten wózek: