|
|
#1801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę moj to sam z siebie zasypia tylko na spacerach i w aucie
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co nie wiem powiem szczerze, tzn tu nie chodzi o niego tylko ogolnie o malzenstwo.
moich rodzicow malzenstwo zaczelo sie sypac po 18 latach bycia razem, wiem ze to nie regula ale tak jak kiedys bardzo chcialam byc zona dzis nie jestem juz tak tego pewna. |
|
|
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Przyszłam się pożalić... Właśnie była u mnie health visitorka i mój mały przybrał tylko 200g w ciągu 2 tygodni Nie wiem, co się stało, wcześniej przybierał bardzo ładnie
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty tez karmisz przez kapturki? nie wydaje Ci sie ze ten smoczek przypomina ksztaltem kapturek? ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- a cos Ci powiedziala na to? |
|
|
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
Powiedziała, że patrząc na poprzednie pomiary spodziewała się znacznie większego przyrostu i że w takim razie przyjdzie go zważyć ponownie za tydzień. No i że mam dbać o siebie oraz więcej i zdrowiej jeść. Taaa... żebym tylko miała kiedy
Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-09-24 o 13:04 |
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przyrostem sie nie przejmuj, to napewno tylko chwilowe i maly raz dwa nadrobi. a jak w nocy Ci je ? moze wybudzaj go czesciej na jedzonko. |
|
|
|
|
#1808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny byłam dzisiaj z Nadią na badaniu przesiewowym słuchu i znowu nie wyszło Lekarka twierdzi , że ma mocno pozapychane od woskowiny uszka i żeby wkraplać preparat Remo -wax , który ma usunąć wydzielinę. Ja się chyba wykończę kolejna wizyta 24.10 ,a w Bydgoszczy prywatna 04.10 . Dzisiaj znowu od nerwów siedziałam na kibelku sporo czasu . Kobitka uważa , że ona słyszy |
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie karmię już przez kapturki-karmiłam ok 2 tygodnie, po tym jak po porodzie miałam obolałe sutki, ale potem jak się ogarnęły karmię normalnie, no i dodatkowo MM
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
musze sprobowac ta butelke. zdecydowanie.
|
|
|
|
#1812 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale co do jedzenia to nie ma, że nie ma kiedy. Dla dobra dziecka i swojego musisz zdrowo się odżywiać. Najwyżej dziecko chwilę popłacze, nic mu się nie stanie jak 5 minut poświęcisz na chociażby zrobienie sobie kanapek.No i oby za tydzień waga była już lepsza ![]() Cytat:
Głowa mnie coś boli ![]() Aha byłam dzisiaj w rossmanie, i uwaga, jak ktoś ma żel do kąpieli babydream seria 11/2014 11 i 11/2014 12 to trzeba go zwrócić do sklepu, znaleźli w nim jakieś szkodliwe substancje, które ponoć w dużym rozcieńczeniu szkodliwe nie są, ale lepiej uważać. Tutaj więcej info: http://media.rossmann.com.pl/pr/2228...ieli-babydream
|
|
#1813 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1814 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ze słuchem Nadii na pewno jest wszystko ok! Cytat:
Odżywiam się zdrowo - tego jestem pewna. Tylko z częstotliwością jedzenia jest trochę gorzej... Spróbuję też więcej pić |
|||
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka, nie ma czego gratulować, póki nie ma brylanta na palcu to nic z tego
Kasik, będzie dobrze z tymi uszkami, musisz byc cierpliwa i poczekać jeszcze na wizytę, a w między czasie wkrapiać te kropelki. Nitka, dzieci czasem przybierają nierównomiernie, więc na razie wydaje mi się, że nie ma powodów do obaw. Za tydzień zobaczysz jak ta waga. Rozalka Prince też miała chwile, że mniej przybierała. Grunt to nie wpadać w panikę tylko słuchać lekarzy - na pewno jakby się coś działo, poinformują i zalecą jakąś suplementację. Phdwao, widzisz jakiego masz aniołka Ja chyba po prawie 3 miesiącach rozgryzłam moją bestię i wiem, jaki popełniałam ciągle błąd i czemu mi dziecko nie spało !! Zamiast utulić ją do spania, gdy płakała, to ja szukałam innej przyczyny. To zmieniałam jej pieluchę, to nosiłam (bez rożka ani kocyka), to huśtałam, to pokazywałam jakieś zabawki, zagadywałam do niej itd. A moje dziecko po prostu chciało spaaaaććć !!!!!!! A wyrodna matka nie pozwalała. I teraz wiem, że jak się zaczyna marudzenie, to trzeba dziada zapakować szczelnie w rożek lub jakiś kocyk, opatulić, dać smoczek i spanie murowane!!!!
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Pumas widzisz ile to czlowiek sie nameczy zanim pozna wlasne dziecko!
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
no i polozna kazala wybudzac co 2.5-3 h bo nocny pokarm jest ponoc najlepszy |
|
|
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
To mój też tak przesypia, niemal od samego początku. A myślisz, że jakbym odciągnęła mleko w nocy i potem podała je dodatkowo w ciągu dnia, zamiast go wybudzać, to byłoby ok?
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym dziecię z cyca raczej zje więcej niż odciągniesz laktatorem
|
|
#1820 |
|
Rozeznanie
|
Mówię do Adasia "a gu", a on na to "a hu"
![]() |
|
|
|
#1821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana bedzzie dobrze, trzymamy kciuki, a Ty wkrapiaj jej ten plyn i odetla sie i bedzie od razu dobrze, ja mialam raz zatkane ucho to naprawde duzo slabiej sie slyszy, to napewno ta przyczyna Cytat:
ale pracuję nad tym |
||
|
|
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
I tak często wstaję na odciąganie, bo budzą mnie pełne cyce. Zajmuje mi to 5 - 10 minut i w tym czasie odciągam ok 100ml. A mleczko mrożę.
Cytat:
Postanowiłam, że przez ten tydzień postaram się jeść i pić więcej oraz zrezygnuję z kapturków, a jeśli dalej nie będzie poprawy to od przyszłego tygodnia zacznę go wybudzać w nocy tak jak radzicie Myślicie, że takie rozwiązanie jest ok? Dodam tylko że według hv, mały nie wygląda na chore, ani tym bardziej niedożywione dziecko i dlatego sama tak bardzo się zdziwiła jego wagą. |
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1824 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam po długiej nieobecności
Dalej jestem u mamy i piszę z doskoku. Maciusiowi na kolki pomaga sab simplex. Odstawiłam go zupełnie od piersi i jest na mm. Lekarz zalecił Hippa HA i Hippa na zaparcia - mieszać po połowie. DO tego mamy zapisany debridat na lepsze trawienie. No i jest w miarę ok. Ja jednak mam sama ze sobą problem. Któraś pisała, że jej dziecko ostatnie pół godziny się pręży, przeciąga, wzdycha, itp. Mój tak robi przez całą noc z przerwami około 10-15 min. A ja zamiast spać to na każde kwęknięcie otwieram oko i sprawdzam czy się nie dusi, nie ulewa, itp. I w ogólnym rozrachunku nie śpię. Nie wiem jak sobie poradzić z moim przewrażliwieniem. Jak tak dalej pójdzie to będę chodzącym zombi. Mały je co 3-4h. Wypija różnie od 30 do 120 ml. Zapisuję wszystko aby nie przekroczyć dawek z opakowania mleka. Powiedziałam o tym lekarzowi, bo Młody przybiera w ekspresowym tempie a ona mi, że to są dane szacunkowe i wcale nie musi tak być. Maksymalna objętość dziennego spożycia hippa to coś około 840 ml. Maciek zjada około 700. (650/670) Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
nie powiedziałam Wam, że w sobotę podjęłam z Małżem niestety nieudaną próbę powrotu do seksu...bolało....także mój cały entuzjazm uleciał...i nawet nie wiem kiedy podjąć kolejną próbę
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez ten "pierwszy raz" byl niecieawy, za drugim juz bylo lepiej :P
|
|
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, a jak dlugo trwa u Was karmienie jednorazowo?
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
okolo 20-25 minut z dwoch piersi.
|
|
|
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
Takiego aktywnego ssania, to ok 20-30 minut, a potem zaczyna udawać że je, byle tylko przy cycku poleżeć
|
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamcia ale u mnie praktycznie do niczego nie doszło....kiedy podjęłaś się drugiej próby??
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

Przyszłam się pożalić... Właśnie była u mnie health visitorka i mój mały przybrał tylko 200g w ciągu 2 tygodni
Nie wiem, co się stało, wcześniej przybierał bardzo ładnie

Mam całe bordowe i strasznie bolą 

ale pracuję nad tym