|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rudowłose - część II - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() wiesz co moze i ja dodam pura do 8.44 ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- kolor teki sobie bo 2 tygodnie temu farbowałam tylko odrost....i juz mnie męczy, mysle nad nowym
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie!
Chialam zapytac,czy któras z Was ma moze doswiadczenie z farba WELLA 6.34 ? ![]() Ruda jeszcze nie jestem,ale w przyszlym tygodniu mam umówiona wizyte. Wybralysmy z Fryzjerka nr 6.34,ale teraz cala drze czy nie jest za jaskrawy. Nigdy w zyciu nie mialam zadnych rudosci na glowie,raczej ciemne brazy ewentualnie mahoniowe brazy. Bede wdzieczna z aodpowiedziec
|
#3573 |
|
Zadomowienie
|
Przekopałam połowę wątku, ale potrzebuje Waszej pomocy!
Obecnie mam włosy czerwone, mniej więcej na poziomie 6, rubinowa czerwień Palette od paru lat, przez ostatnie 3 miesiące tylko szampon Palette, kolor naturalny mysi blond. Zdecydowanie chcę zmiany na rudy ale nie wiem jaki Wiem tylko jakiego nie chcę: marchewki i jasnych blondowych rudości. Może mi doradzicie który z kolorów by mi najlepiej pasował i jaką farbą taki wyczarować? Myślałam na kąpielą rozjaśniającą na początek, ale trafia mi się odbarwiacz koloru Allwaves, co będzie lepsze? Foto 1 ja, przez światło kolor trochę ciemniejszy i nierówny, reszta kolory które mi się podobają.
|
#3574 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny
! Ostatnio ciągle farbowałam się Joanną Płomienną iskrą, ale jednak ten odcień to nie do końca jest to, czego pragnę Mogłybyście mi poradzić, jakiej farby użyć, by uzyskać taki odcień: http://fryzurki.blox.pl/resource/tum...bobo1_1280.jpg Widzę, że często polecane są farby Vitalitys. Aż takie dobre są ?
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3576 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wada: niestety trzeba trochę zapłacić, wybrać się do fryzjera i odsiedzieć 3 do 4 godzin. koszt to około 150-200 zł w trójmieście. Możesz sobie poczytać: o samej koloryzacji: http://alejapieknosci.bialystok.pl/f...ja-elumen.html wizaz: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ll-elumen.html tu spot reklamowy, taki kolor i blask możesz uzyskać: http://fryzjerstwo-zywiec.pl/elumen |
|
|
|
|
#3578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- niestety wszystkie rudości szybko się wypłukują, minusem farb drogeryjnych jest to że nie rozjaśniają wystarczająco.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2012-09-19 o 10:49 |
|||
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego kazda ruda farba tak szybko sie wyplukuje z moich wlosow i zostaje mi na glowie ciemny blond?
jak osiagnac trwaly marchewkowy kolor bez rozjasniacza? polecacie Vitalitys, ale one sa dla mnie w tym momencie nieosiagalne
|
|
|
|
#3580 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję dziewczyny za rady
! Niestety na takie wydatki jak Elumen mnie jeszcze nie stać, ale będę pamiętać na przyszłość, bo opis wydaje się być naprawdę kuszący . Kathy a ten Vitalitys 8.34 to jest jakaś mieszanka kolorów, bo nigdzie nie umiem go znaleźć. Ani na stronach fryzjerskich, ani na allegro. Albo 8.44 albo 7.34 są. A coś mi się tak wydaje, że właśnie na tę farbę się skuszę, chcę wypróbować coś nowego
|
|
|
|
#3581 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
mam do was pytanie, macie doświadczenie to może któraś z was będzie w stanie mi coś poradzić. Mam teraz włosy farbowane jasnym blondem ale z recji że wkurzają mnie mocno i szybko widoczne odrosty(naturalne moje to ciemny blond) stwierdziłam że pofarbuje sie na coś miedzy rudym a brązem, znalazłam zdjęcie dziewczyny z idealnym jak dla mnie kolorem, gdzieś wyczytałam że po Syoss'ie "płomienna lawa" takie wychodzą ale boje sie że jeśli nałoże ją na mój jasny blond wyjdzie jakaś marchewka czego bym nie chciała, może znacie jakąś farbe po której wyszedł by mi taki kolor, albo co sądzicie o syoss'sie, z góry dzięki, w załączniku zdjęcie upragnionego koloru
Edytowane przez felicity00 Czas edycji: 2012-09-19 o 17:11 |
|
|
|
#3582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam ogromny dylemat co robic z wlosami, a musze COS zrobic
, z jednej strony podobaja mi sie kolory z poziomu 7 i 8, ale z drugiej nie moge znalesc 7 , ktora nie wychodzi czerwono z kolei 8 przybieraja barwy zolci lub blondu .szukam toneru bo farbe na odrosty moge latwo kupic, ale te z kolei maja kolory zdechle na maksa ...kathy co radzisz?? bo patrzylam na fotki i na kazdej doslownie mam czerwonawe wlosy/brazowawe wlosy opcjonalnie zdechle
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
#3584 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
myślę że takiej farby nie znajdziesz, ale to jest bardziej blond pofarbowany szamponetką w kolorze rudym |
||
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
jak dbacie o kolor? bo moj rudy robi sie po kilku myciach blondem
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
regenerują i nadają kolor, takie maski znajdziesz:artego, vitalitys, ce-ce, loreal
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
Kathy579 dzieki
![]() Zrobilam juz Wella Koleston 6 34 . Dla ciekawych wklejam zdjecia przed i po. Niestety aparat bardzo przeklamuje kolory. Mam do Was pytanie ![]() Czy Wy równiez wygladacie w swoich rudosci,rudych brazach,itd fatalnie bez makijazu? ![]() Wczesniej mialam odrosty naturalny ciemny blond+ciemny splukany braz na reszcie wlosów i wygladalam bez makijazu "w miare" normalnie. A teraz
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli natomiast chcesz coś bardziej ostrego to rudego to 8.44 + koncentrat pomarańczowy typu pure do tego odżywka lub olej kokosowy i woda 9%.
|
|
#3589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3591 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ten kolor to karmel, zloto i blond ![]() Cytat:
, a ja mam wrecz odwrotnie, bez makijazu wygladam dobrze tylko w ostrym rudym, jesli dac mi zgaszony, delikatny kolor - 20 lat wiecej, szara ziemista cera itd ![]() Cytat:
![]() przejze Twoje fotki z colorance i zamowie na probe z netu . w sumie artego ten toner ma sliczna 9.44natomiast na dzisiaj zrobie odrosty tym co mam, coby nie straszyc innych ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|||
|
|
|
#3592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), po farbowaniu i bez zakwaszania użyłam właśnie tej odżywki użyłam i przy myciu włosów woda jest cały czas przezroczysta, z moich obserwacji wynika że mega domknęła łuski.Udał mi się też dobrać idealny kolor podkładu ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...aca-kolor.html
|
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
kathy odzywki sprobuje baardzo chetnie, ale zdradz sekret co to za podklad
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a slyszalas moze o jakims szamponie do wlosow lub czyms w ten desen, ktory mozna stosowac codziennie, a ktory bedzie tak jakby lekko farbowal wlosy? nie chodzi mi tu o henne, bo ja trzeba trzymac dlugo na wlosach, ale o jakis srodek do codziennego uzytku. bo naprawde meczy mnie ten blond kolor - niezaleznie na jaki odcien rudego farbowalam, to wszystko sie splukuje. co innego jak mialam blond czy czarne wlosy - co bym nie zrobila, to kolor wygladal super. EDIT: mam kupic wersje z miodem czy melonem? z miodem rozjasni mi wlosy? Edytowane przez tekila901 Czas edycji: 2012-09-21 o 16:39 |
|
|
|
|
#3595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
- kupiłam an allegro małą wersję 25 ml - w zasadzie nie jest mi to potrzebne bo przy prawidłowej pielęgnacji kolor nie wypłukuje się.jeśli chodzi o mycie włosów to te które są najdelikatniejsze, można myc tez odżywką, najlepiej jakbyś znalazła szampon dziecięcy bez sls i sles z prostym składem bez silikonów, i tak zawsze używamy odżywkę po szamponie, taki szampon mniej wypłukuje farbę ale za to bardzo plącze włosy, więc do mycia można dodać troszkę odżywki i jest ok. Np. do szamponu hipp/babydream dziecięcego który jest pozbawiony siarczanów dodajemy odrobinę odżywki (np. isana babbasu) również bez silikonów i tak bezpiecznie myjemy włosy.
|
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
kathy baardzo sie ciesze
i ten kolorek dopasowany
|
|
|
#3597 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

Wiem tylko jakiego nie chcę: marchewki i jasnych blondowych rudości. Może mi doradzicie który z kolorów by mi najlepiej pasował i jaką farbą taki wyczarować?
?