Farby do włosów

Goldwell Elumen Farba do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 24 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 stycznia 2022 o 19:57
    Lepszej nie znalazłam
    Włosy farbuję od ok 20 lat, głównie dominowały u mnie rudości i czerwienie. Są to kolory bardzo wymagające, szybko się wypłukują i trzeba często je boostować. Paleta Elumen jest najlepsza na świecie pod kątem trwałości koloru- uczciwie nie znalazłam nigdzie lepszego nasycenia barwy. Nie jest to jednak farba do włosów sama w sobie, gdyż pożądany efekt daje położona na włosy wcześniej ufarbowane. Nie jest tania , w dodatku kolory, których ja używam są dość trudne do zdobycia ( w tej chwili mówimy o czerwieni) . Mam włosy krótkie, więc odrost jest na nich dość szybko widoczny, w tej chwili używam Elumena bardzo oszczędzanie tylko na końcówki, dzięki temu efekt jest fajniejszy dłużej. Uwaga- produkt nieumiejętnie nałożony brudzi okropnie, wobec czego polecam osobom już wprawionym :)
    Zalety:
    • żelowa konsystencja, najlepsza gama nasyconych pigmentów
    Wady:
    • cena, mała dostępność na rynku, trzeba się naprawdę naszukać, produkt nieumiejętnie nałożony brudzi okropnie, wobec czego polecam osobom już wprawionym :)
  • 23 lutego 2021 o 20:40
    Daje radę
    Używa od:próbka
    Wlosy są odżywione. Produkt wydajny. Polecam stosować na jasne wlosy ,jednokolorowe by nie było różnych odcieni. Na ciemne wiadomo nie daje rady. Ogolnie jest okej.
    Zalety:
    • Odżywienie
    • Kolory
    Wady:
    • Tylko rozjaśnione wlosy lub jasne
    • Cena mogła być trochę nizsza
  • 27 października 2020 o 11:28
    Do uzyskania fioletowych włosów to jedyna możliwość
    Gdy już od jakiegoś roku farbowałam włosy na czerwono, nagle zachciałam fioletu. Nie sądziłam jednak że uzyskanie tego koloru może być aż tak trudne... Najpierw bawiłam się z farbami fryzjerskimi, jednak to były pieniądze wyrzucone w błoto, bo te (mimo wszystko jednak drogie) farby nie trzymały się nawet tygodnia na włosach. Później próbowałam z gencjaną, następnie gencjaną wymieszaną z pianką koloryzacjną, samą pianką... Wszystko zmywało się z zbyt szybkim tempie. W pewnym momencie ktoś mi polecił elumena. Cena trochę odstrasza ale czułam że to moja ostatnia nadzieja, że jak to nie wyjdzie to mogę zapomnieć o fiolecie. Ale ta farba okazała się być strzałem w dziesiątkę :) Pierwsze nałożenie na włosy faktycznie było niezbyt równomierne i dosyć szybko mi spłynęło (nakładałam na rozjaśnione, bez locka ale z prepare). Drugie utrzymało się zdecydowanie lepiej. Trzecie już było mocno kryjące i za czwartym razem farba trzyma się tak mocno, że teraz farbuję co 2 miesiące! Kolor nawet po 2 miesiącach jest wyraźny (niestety z odrostem inna sprawa). Mimo bardzo mocnego wypłukania i umycia włosów po farbowaniu, kolor spływa mi z nich zabarwiając wodę przy dosłownie każdym myciu. Nawet po dwóch miesiącach. A mimo to nadal moje włosy są fioletowe. Nie mam pojęcia z czego to wynika, ale trzeba uważać bo wilgotne włosy mogą zafarbować ubranie (choć na szczęście w praniu wszystko się spiera). Początkowo nie używałam preparatu lock, teraz go używam. Nie zauważyłam jakieś szczególnej różnicy... Z tego co rozumiem ten preparat zakwasza włosy, więc w zasadzie po farbowaniu można zrobić sobie płukankę z piwa lub octu jabłkowego i warto używać kwaśnego szamponu (jeśli ktoś nie chce kupować tego z Goldwella). Farba nie niszczy mi w ogóle włosów, a wręcz rodzina i przyjaciele ulegają pokusie dotknięcia moich końcówek i mówią jakie mam ładne, zdrowe włosy :) Obcy ludzie też zaczęli mówić komplementy na temat włosów i ich koloru. Ze względu na to że ta farba jest zupełnie inna niż te amoniakowe, włosów nie niszczy wczesywanie farby a nawet lepiej się wtedy rozprowadza. Bo z równomiernym pokryciem włosów... No, jest problem. Trzeba farbować je bardzo skrupulatnie, pasemko po pasemku, co jakiś czas rozczesując włosy. Przed farbowaniem włosów polecam nałożyć na odsłonięte części ciała balsam/krem i na to olej - i nie żałować ilości. Dzięki temu jak się pobrudzicie, łatwiej to zmyć nawet bez preparacu clear. Ale nawet z tym mogą wam zostać plamy farby (mi z twarzy i rąk się ładnie zmywa, ale na karku zawsze zostaje). Ale spokojnie, po paru dniach już nie ma po nich śladu. Mimo wszystko jeśli macie możliwość, to warto zainwestować. Farba farbuję też skórę głowy co na przedziałku może dziwnie wyglądać - można to wytrzeć patyczniek higienicznym z płynem micelarnym. Niestety, farba jest stosunkowo droga, ale mi jedna buteleczka na długie wlosy (poniżej biustu) wystarcza na ok 1.5 farbowań, jednak na pierwsze farbowania warto przeznaczyć więcej farby. Przy farbowaniu może się przydać też specjalny aplikator do farby, jednak... Szczerze mówiąc jeśli chcecie farbę wyłącznie wypróbować, tak naprawdę nie mając nic poza farbą i grzebieniem też dacie radę. Tylko nie oceniajcie tej farby po pierwszej a nawet drugiej aplikacji ;) Dopiero przy trzeciej pokazuje swoje najlepsze oblicze. A im więcej farbowań tym lepiej się trzyma. Niestety ze względu na formę farby, nie rozjaśni ona tonu włosów, więc jeśli chcecie mieć piękny, żywy kolor, warto włosy najpierw rozjaśnić. Na ciemnych włosach kolor też będzie widoczny, ale po prostu będzie ciemny... Moje włosy są o tyle fajne do fioletu, że naruralnie są ciemno popielate, dlatego nie muszę się zbytnio martwić się o zbyt widoczny odrost, robiąc ombre (na dole mocniej rozjaśnione, a na samej górze farba jest bezpośrednio na naturalnych włosach). A i muszę jeszcze wspomnieć że ta farba nie śmierdzi. Nie potrafię sobie przypomnieć czy w ogóle ma zapach... A nawet jeśli, to bardzo delikatny. Nie jestem pewna czy działanie farby będzie różne na różnych rodzajach włosów więc dodam jeszcze jakie ja mam, może dla kogoś będzie to przydatne. Moje włosy są średnio porowate w stronę nisko porowatych, zdrowe i gładkie, ale z tendencją do częstego wypadania. A, parę osób może mieć problem ze znalezieniem tej farby, ja sama też długo nie mogłam jej znaleźć. Jedyne miejsce w którym znalazłam fioletową to strona wszystkodowlosow. Uff, mam nadzieję, że rozwiałam wszystkie albo chodzić większość wątpliwości, z czego na większość tych pytań sama kiedyś szukałam odpowiedzi :)
    Zalety:
    • Są niecodzienne kolory (w tym fiolet)
    • Fiolet jest bardzo trwały
    • Farba nie niszczy włosów w ogóle, a nawet sprawia, że ładnie błyszczą i są gładkie
    • każde kolejne farbowanie wzmacnia kolor, więc im dłużej farbujemy tym rzadziej musimy to robić
    • nawet jeśli farba pobrudzi ubrania, spiera się w pierwszym praniu
    • nie śmierdzi
    Wady:
    • cena zarówno farby jak i dodatków, jednak po dłuższym czasie farbowania, wychodzi zdecydowanie taniej
    • pierwsze 1-2 farbowania nie są wystarczająco mocne
    • żelowa konsystencja farby sprawia że trudno ją równomiernie nałożyć
    • łatwo się pobrudzić i trudno to zmyć
    • jak pobrudzi się coś plastikowego tą farbą, to w zasadzie już na amen, (ale z ceramiki zmywa się bez żadnego problemu)
  • 9 kwietnia 2020 o 22:18
    Pomocy
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    A powiedzcie mi Kobietki gdzie kupię farbę elumen goldwell vv@all? Bo szukam już tyle czasu i nie potrafię znalesc a chciałam spróbować po waszych recenzjach
  • 2 marca 2020 o 14:34
    Produkt godny polecenia
    Farbuje włosy na kolor czerwony od kilku lat. Przerobiłam już wszystkie drogeryjne farby. Jest to najlepsza czerwona farba z jaką miałam do czynienia.
    Zalety:
    • trwałość
    • intensywność koloru
    • świetny czerwony odcień mimo, że farbuje brązowe włosy (nie trzeba schodzić najpierw do blondu jak w wypadku zwykłej farby)
    Wady:
    • o ile to można potraktować jako minus)
    • farba jest bardzo mocna przebija nawet przez rękawiczki! trzeba uważać aby sie nie pobrudzić bo plama na ciele trzyma sie kilka dni