Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 14:19   #2701
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość

nasza kochana madzius90 i Bartuś dzisiaj wychodzą ze szpitala ( w dwupaku rzecz jasna )!!!!!
kciuki zadziałały, Madzia później się zamelduje na wątku
:

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
A w czym będziecie "wynosić" dzieci ze szpitala? w takich własnie fotelikach? czy w czym innym? Bo nieraz w wózkach jest takie cos ale nie wiem jak to się nazywa
Zamierzam w foteliku
Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Rewelacyjna wiadomość!!!
--------------------------------------------------------
Kochane mamusie, właśnie robię listę zakupową do szpitala. Powiedzcie mi ile powinnam zamówić podkładów poporodowych? Jeśli w paczce jest 10 sztuk to 3-4 opakowania wystarczą? Bo czytałam, że potem i tak kobiety przerzucają się na duże podpaski.
Kupiłam jedna paczkę, jak coś to są apteki. I tak jak piszesz np duże podpaski.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:20   #2702
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie

Ogólnie mała zdrowa i duża..waży 2215 (+- 323 g) Tak więc kruszynka z niej nie będzie.. ułożona jest główkowo i liczę na to, że tak już zostanie.

Ze złych wieści to to, że ma szyjkę owiniętą pępowiną.. Poród naturalny wchodzi w grę, ale leżący i kontrolowane musi byc tętno dziecka..

Noi dwa razy odjechałabym lekarzowi leżąc na wznak..to przez macicę, która jest wysoko i bardzo uciska mi żyłę główną..Puls mi strasznie podskoczył i lekarz powiedział, że jest taki jakbym biegła.. mam codziennie go sprawdzac i jak będzie powyżej 110 to mam iśc do kardiologa, bo przede mną straszny wysiłek..

Chciałam aby ten lekarz potwierdził płec, ale mała miała stopę w kroczu..

Na szczęście pokazała buźkę Przyciśnięta była twarzyczką do scianki macicy i wszystko jest jakby przygniecione, ale zarysy buźki widac Lekarz powiedział, że ma duże usta

Zaraz wrzucę jej fotkę do albumu.

.....................

Cieszę sie, że Dziewczyny wychodzą ze spzitala !
Brawa za kolejne tygodnie
Cieszę się, że małą wszystko w porządku. Z tą pępowiną to jest jeszcze szansa, że się odwinie?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:21   #2703
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem już po wizycie

Ogólnie mała zdrowa i duża..waży 2215 (+- 323 g) Tak więc kruszynka z niej nie będzie.. ułożona jest główkowo i liczę na to, że tak już zostanie.

Ze złych wieści to to, że ma szyjkę owiniętą pępowiną.. Poród naturalny wchodzi w grę, ale leżący i kontrolowane musi byc tętno dziecka..

Noi dwa razy odjechałabym lekarzowi leżąc na wznak..to przez macicę, która jest wysoko i bardzo uciska mi żyłę główną..Puls mi strasznie podskoczył i lekarz powiedział, że jest taki jakbym biegła.. mam codziennie go sprawdzac i jak będzie powyżej 110 to mam iśc do kardiologa, bo przede mną straszny wysiłek..

Na szczęście pokazała buźkę Przyciśnięta była twarzyczką do scianki macicy i wszystko jest jakby przygniecione, ale zarysy buźki widac Lekarz powiedział, że ma duże usta

oj bidulka.... oby obyło się bez komplikacji przy porodzie!!!
a to już do konca tak owinięta bedzie? nie rozplącze sie?

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:23   #2704
emylka86
Zakorzenienie

Kamilka gratuluję wizyty!

a co się stało, że Weronika wylądowała w szpitalu?!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:23   #2705
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:

nasza kochana madzius90 i Bartuś dzisiaj wychodzą ze szpitala ( w dwupaku rzecz jasna )!!!!!

mąż mnie wczoraj wyciągnął na imprezę o 1 w nocy
Całe szczęście, że ich wypuszczają! Nie wiem, czy to tylko ja tak mam, że szpitalne łóżko jeszcze bardziej osłabia...

A Ciebie podziwiam, że Ci się chciało...ja bym już najchętniej nie wychodziła z łóżka, cały czas mogę spać.

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
magdaf wspołczuję teściowej. Z mojego doświadczenia mogę Ci tylko doradzić w miarę się od niej odciąć, bo jak się maleństwo urodzi to dopiero będzie wymyslanie Ja u mojej mieszkałam 3 miesiące i wyprowadziłam się ze śpiącym dzieckiem na rękach o 23
No nie wiem, jak to dalej będzie wyglądało, ale na chwilę obecną TŻ nie zakłada ich obecności na chrzcinach. Oczywiście i tak moja teściowa obleci całą rodzinę z tekstem, że to ja go tak napuściłam przeciwko rodzicom, że nawet ich nie zaprosił, ale szczerze, to mam już to gdzieś...Jakąkolwiek decyzję on w tej kwestii podejmie, taką zaakceptuję i będę go w tym wspierać, w końcu to chodzi o jego relacje z rodzicami, nie mam prawa w nie ingerować.

Cytat:
Nie pisałam Wam, ale musze prosic o kciuki. Ostatnio miałam hemoglobinę 9,4. Lekarz chciał mnie już położyć na dożylne żelazo, ale go uprosiłam. miałam po 2ch tyg sprawdzić czy nie spada, ale się głupia boję iść na badania. Biorę żelazo jakieś silniejsze zmieniłam dietę i mam nadzieję, że mi wzrośnie. Jutro idę zrobić bdania trzymajcie kciuki, bo jak spadnie to mnie polożą, a mi to w ogole teraz nie potrzebne
Jaki poziom Wy macie i coś mówili Wam o szpitalu? Bo ja nie wiedziałam w ogóle, że się podaje dożylnie (przecieżmogli by mnie ściagać np 3 razy na zastrzyk a nie kłaść nie)
Wiesz, że Ci się lańsko należy, za to, że dopiero teraz idziesz na badanie? Mam nadzieję, że jednak wyniki będą ok!

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Hej kobitki ja tylko weszlam teraz na chwilke przekazac wiesci od Weroniki ze dzis wychodza ale dopiero jutro sie pojawi bo chce sie nacieszyc corciaja zajrze wieczorkiem bo obiad robie i gosci mam.buziaki
Świetnie!

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

I pochwalę się jakiż już mam piękny przedpokój Mąż właśnie skończył malować jak śnieżno biało nareszcie Jeszcze tylko sypialnia w najbliższy weekend i po remoncie.

Dobra mykamy na obiad do teściowej trzymajcie kciuki żeby to była przyjemna wizyta bo jak usłyszę po raz 50 coś o tv w pokoju albo o meblach, albo po co wydajemy na coś pieniądze skoro tamto jeszcze się całkiem nie rozwaliło to nie wiem - ale ostatnio agresywna się robię i pierwszy raz powiem co myślę
dla męża! A teściowej się nie daj

A mój dzisiejszy gulasz wygląda jak kupa, bo jest z zielonej papryki...
Stary 2012-09-24, 14:25   #2706
kaaamila1
Zakorzenienie

Zdjecie Małej w moim albumie

Co do tej pępowiny to mała ma jeszcze z 2 tygodnie na zmianę pozycji..no, ale lekarz twierdzi, ze skoro jest już ułożona główkowo to wątpi w to, że się zmieni..tak więc raczej odplątac jej się nie uda.. Mam nadzieję, że gorzej się nie zaplącze..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-09-24 o 14:27
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:25   #2707
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Nie pisałam Wam, ale musze prosic o kciuki. Ostatnio miałam hemoglobinę 9,4. Lekarz chciał mnie już położyć na dożylne żelazo, ale go uprosiłam. miałam po 2ch tyg sprawdzić czy nie spada, ale się głupia boję iść na badania. Biorę żelazo jakieś silniejsze zmieniłam dietę i mam nadzieję, że mi wzrośnie. Jutro idę zrobić bdania trzymajcie kciuki, bo jak spadnie to mnie polożą, a mi to w ogole teraz nie potrzebne
Jaki poziom Wy macie i coś mówili Wam o szpitalu? Bo ja nie wiedziałam w ogóle, że się podaje dożylnie (przecieżmogli by mnie ściagać np 3 razy na zastrzyk a nie kłaść nie)
Koniecznie przed porodem zadbaj o to żeby ci wzrosło. Ja w chwili przyjścia do szpitala miałam 12,3 a po cesarce 9,6. nie mogłam wstać długo, źle się czułam. teraz biore żelazo i mam nadzieje że się poprawi, ale naprawde po porodzie przez tą hemoglobine dużo gorzej mi było niż innym dziewczyną po cc[/QUOTE]
No własnie pamiętam, że po pierwszym porodzie też mi nieźle poleciała, ale w ciąży była ok. Teraz mam wytlumaczenie czemu ja taka do d..y jestem
Cytat:
Hej kobitki ja tylko weszlam teraz na chwilke przekazac wiesci od Weroniki ze dzis wychodza ale dopiero jutro sie pojawi bo chce sie nacieszyc corciaja zajrze wieczorkiem bo obiad robie i gosci mam.buziaki
Same dobre wieści dziś. Pewnie nie wypuści Gabi z rąk

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Nie wolno sie dołować.Dzieciaczki to wszystko czują.III trymestr jest straszny,wiem o tym.Ale każda z nas tak ma.To wszystko minie po porodzie.Ale teraz najlepiej aby bobaski jak najdłużej siedziały w naszych brzuszkach żeby później nie było z nimi problemu i były jak najzdrowsze.
Mnie też wkur...za ,że wszystko mnie boli.Kręgosłup,brzuch,cyc ki.Nie moge siedzieć bo od początku ciązy mnie pod prawym żebrem napiernicza.Nie mam się w co ubrać,mąż na mnie patrzy dziwnie (może podziwia i nie wierzy,że kobieta moze być taka gruba ) co mnie dołuje bo zaraz myślę,że mu się nie podobam,że się mnie brzydzi i znajdzie sobie inną.Ale to wszystko niedługo się skończy.A zdrowie naszych maluszków jest najważniejsze.I skoro juz tyle wytrwałyśmy to myslę,że damy radę już do tego końca bez załamywania się.Będziemy grzecznie i cierpliwie czekać a napewno zostanie nam to wynagrodzone

Oj spadam tymczasem bo już po 14.Miłego popołudnia kochane mamuśki
podziwiam Ciebie My tu narzekamy, a przecież ty masz podwójny "ciężar" I tak wydaje mi się, że dobrze się trzymasz jak na bliźniaki. Wśród znajomych 2 dziewczyny lezały od połowy ciąży i się nie ruszały praktycznie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Witam się popołudniowo
Nie nadrobię Was - nie mam szans.
Widziałam tylko tak kątem oka że Madzius wychodzi ze szpitala i Weronika
Gratuluję nowych tygodni

Ja miałam zawsze baaardzo niski poziom hemoglobiny; więc w ciąży wcale nie jest lepiej tylko gorzej pomimo iż biorę żelazo. Troszeczkę mi się poprawiło ale cały czas mam poniżej normy. Lekarz na razie nic nie mówi.

Coś rano czytałam o papierze toaletowym do szpitala - wczoraj rozmawiałam ze znajomą położną ze szpitala w którym zamierzam rodzić i... też wspomniała o papierze toaletowym (żebym wzięła jak najdelikatniejszy i mięciutki) i o ręcznikach jednorazowych (ale to juz na sr też mówili). Ale tym papierem mnie zagięła....

I pochwalę się jakiż już mam piękny przedpokój Mąż właśnie skończył malować jak śnieżno biało nareszcie Jeszcze tylko sypialnia w najbliższy weekend i po remoncie.

Dobra mykamy na obiad do teściowej trzymajcie kciuki żeby to była przyjemna wizyta bo jak usłyszę po raz 50 coś o tv w pokoju albo o meblach, albo po co wydajemy na coś pieniądze skoro tamto jeszcze się całkiem nie rozwaliło to nie wiem - ale ostatnio agresywna się robię i pierwszy raz powiem co myślę
A powiedz mi kochana jaki jest Twoj poziom hemoglobiny??
Ja zawsze mówiłam teściowej co myślę i efekt tego taki, że już prawie półtoraroku z nia nie rozmawiałam, a widziałam przelotem na pogrzebie (dla mnie komfortowa sytuacja, spokój mam).

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
W takim razie trzymam kciuki!!! Tabletki i dieta na pewno coś pomogły
Ja hemoglobinę mam 11,8 - ginka przepisała mi Tardyferon-Fol. Powiedziała, że nie jest źle, ale nie jest też rewelacyjnie. Dodała, że w czasie porodu dobrze jest mieć dobry poziom hemoglobiny. Mi powoli zaczyna spadać, ale nie przejmuję się tym tak bardzo, bo to jednak bardzo częste w ciąży. A o dożylnym żelazie słyszałam, ale to już chyba musi być przy naprawdę niepokojących przypadkach.

Gratulacje 28 tygodnia i jednocześnie rozpoczęcie 7 miesiąca

Gratki nabijaczko

Też już coraz bardziej chcę być rozpakowana, ale trochę jeszcze trzeba się przemęczyć. Nawet nie chcę myśleć jak będę się czuć na kilka tygodni przed porodem. Poród chyba faktycznie będzie dla mnie ulgą. Ale musimy to przetrwać, głowa do góry
No właśnie ten tardyferon też dostałam, bo prędzej to miałam jakies bez recepty.
Ja teraz tez wole nie mysleć jak to będzie z samopoczuciem np miesiac przed. A z Martą to pamiętam, że dzień przed porodem pisałam egzamin (uczelnie mam 60km od domu) i biegłam (!!) na pociąg żeby zdążyć. Rodziłam w środę, a we wtorek już byłam na egzaminie (wrócilam z zastojem w cyckach, a niby nie było mnie 3 godziny).
Teraz juz raczej nie zrobię tak wsyztkiego na wariata.

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:26   #2708
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A to jest dobrze jak ta naturalna wydzielina ( nie katar) jest regularnie usuwana?
Pytam się, bo ja w ciąży mam wysuszoną śluzówkę nosa - nie wiem od czego, chyba hormony i nie jest to dla mnie zbyt komfortowe. Drażnią mnie wszystkie pyłki.
chodzi o to , ze sie glutki robia suche i maluch niekoniecznie to sam usunie kichajac, no i sol fizjologiczna dobrze nawilza
ja nie robilam tego od poczatku i myslalam ze maly chory jest bo tak mu to charczało w srodku, dopiero pediatra mi powiedziala ze to nic takiego, ale mozna ulzyc maluszkowi
to robilam dopoki przewaznie lezal nieruchomo, potem juz bylo oki

tez mam wysuszona sluzowke teraz i sobie woda morska psikam i baaardzo pomaga
Cytat:
Jestem już po wizycie

.....................

oby ta pepowin asie jeszcze odwinela
ale duza malutka juz jest

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:27   #2709
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Mooonia z zelazem niestety nie ma żartów dlatego Mi stopniowo zwiększal dawkę bo zamiast rosnąć tez spadało a do tego jeszcze nawet żadne ilości wołowiny mi nie pomagały...dopiero przy konskiej dawce tabletek ostatnia morfologia pokazała rekordowe 11,9 wow
I moja mama sie przyznała ze cała ciążę miała to samo i właśnie miała żelazo dozylnie, więc wiem komu dziękować za ten niski poziom (podobno to można dziedziczyc)

kaaamila super ze badanie ok, z ta pepowina kiepsko ale nie Ty pierwsza. Mojego brata córka moja chrzesnica miała tez owinięta i co gorsze oni nie wiedzieli o tym więc nie było tego monitoringu całego. Usta ma jak Angelina Śliczne fotki

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha

Edytowane przez Gabi2
Czas edycji: 2012-09-24 o 14:30
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:31   #2710
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość

No nie wiem, jak to dalej będzie wyglądało, ale na chwilę obecną TŻ nie zakłada ich obecności na chrzcinach. Oczywiście i tak moja teściowa obleci całą rodzinę z tekstem, że to ja go tak napuściłam przeciwko rodzicom, że nawet ich nie zaprosił, ale szczerze, to mam już to gdzieś...Jakąkolwiek decyzję on w tej kwestii podejmie, taką zaakceptuję i będę go w tym wspierać, w końcu to chodzi o jego relacje z rodzicami, nie mam prawa w nie ingerować.
Jesteś taką niedobrą synową

Cytat:
Zdjecie Małej w moim albumie

Co do tej pępowiny to mała ma jeszcze z 2 tygodnie na zmianę pozycji..no, ale lekarz twierdzi, ze skoro jest już ułożona główkowo to wątpi w to, że się zmieni..tak więc raczej odplątac jej się nie uda.. Mam nadzieję, że gorzej się nie zaplącze..
Będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
chodzi o to , ze sie glutki robia suche i maluch niekoniecznie to sam usunie kichajac, no i sol fizjologiczna dobrze nawilza
ja nie robilam tego od poczatku i myslalam ze maly chory jest bo tak mu to charczało w srodku, dopiero pediatra mi powiedziala ze to nic takiego, ale mozna ulzyc maluszkowi
to robilam dopoki przewaznie lezal nieruchomo, potem juz bylo oki

tez mam wysuszona sluzowke teraz i sobie woda morska psikam i baaardzo pomaga
Aha, to już rozumiem Dzięki
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:33   #2711
aerien83
Zadomowienie

super wieści widzę Weronika wychodzi
kaaamila1 gratki, maleństwo faktycznie spore śliczna jest, podejrzałam w albumie i nie martw się, trzymam kciuki, żeby jednak zdołała się "odwinąć" z tej pępowiny.

a ja uciekam już dzisiaj do jutra
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:37   #2712
Pokrzywka19
Zakorzenienie

2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:37   #2713
Dojotka1987
Zakorzenienie

bardzo sie ciesze ze Madzia i Weronika wychodza dzis ze szpitala)

Kamila duza masz core a co do pepowiny to podobno polowa dzieci sie nią owija... wiec bez paniki) bedzie dobrze

a TSH to sa na co badania?? rozmawialam z moja mam przez tel. i mowila ze dusznosci w ciazy to normlana rzecz;p ze bedzie gorzej ale kilka dni przed porodem podobno przechodza i mozna oddychac normalnie (wiec po tym mozna poznac ze juz blisko);p
Stary 2012-09-24, 14:39   #2714
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Kurcze jak ja zazdroszcze wrzesniowką .. chce byc juz rozpakowana .. zajmowac sie moim maluszkiem .. tulić go .. karmic .. chodzic na spacerki . A tak to siedzi tylko w tym brzuchu , kopie mnie po zebrach , ja sie zle czuje , spac nie moge , plecy bolą , do tego ta cholestaza czy co to jest . Ehh .. cos mnie dol lapie ..
jeszcze będziesz chiała, żeby chociaż na chwilę do brzucha wrócił
Stary 2012-09-24, 14:40   #2715
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
bardzo sie ciesze ze Madzia i Weronika wychodza dzis ze szpitala)

Kamila duza masz core a co do pepowiny to podobno polowa dzieci sie nią owija... wiec bez paniki) bedzie dobrze

a TSH to sa na co badania?? rozmawialam z moja mam przez tel. i mowila ze dusznosci w ciazy to normlana rzecz;p ze bedzie gorzej ale kilka dni przed porodem podobno przechodza i mozna oddychac normalnie (wiec po tym mozna poznac ze juz blisko);p
Na tarczycę
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:41   #2716
Dojotka1987
Zakorzenienie

apropo co trzeba do szpitala wziasc to ja mam pytanie, pampersy wiadomo ze trzeba... ale czy np sudokrem i inne rzeczy do przewijania trzeba wziasc ze soba? czy w kazdym szpitalu jest inaczej?

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Na tarczycę
no tak;/ ale jestem debil;/ zamiast pomyslec chociaz troche to ja sie pytam;/
Stary 2012-09-24, 14:42   #2717
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

kamila córcia śliczna, cc sie nie martw moja siostra tez siostrzenica była owinieta ( w mojej rodzinie wszystkei rodza sie owinięte), miala cc i ok, od razu ją odplatali ..moj brat tez hbyl owiniety, ja tez a naturalnie urodzona , brat tez , a to na usg widac takim zwyklym , że jest owiniete?

nazarłam się żeberek jestem padnieta..
judkama czyli roztworu wody morskiej nie musze narazie kupowac wystraczy sól tak??
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:43   #2718
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Jestem już po wizycie

.....................

Faktycznie duża dziewczyna z niej (moja biorąc pod uwagę granicę błedu miała tyle przy porodzie w terminie) O jej, może jakoś się odkręci. Wolisz sn czy cc?

Cytat:

Mój TŻ wręcz nie dopuszcza takiej myśli by jego rodzice byli na chrzcinach. (ja nie wiedziałam jak to rozwiązać). Mówi, że teraz my jesteśmy jego rodziną, nie szuka kontaktu z rodzicami. Zresztą tu jest ewidentny błąd mojej teściowej, bo jej drugi syn od 5 lat z nią nie rozmawia. Ja z moją kontaktu nie chcę już mieć, nawet obiecałam jej że nie zobaczy Marty do 18 roku żcyia. (oczywiście zminiłabym, zdanie ze względu na dobro Marty, żeby miała kontakt z babcią, ale skoro teściowa sama prób kontaktu nie podejmuje..). U nas też oczywiście wsyztko spadło na mnie, chodziła po rodzicie i głupoty o mnie rozpowaidała, do czasu aż tż powiedział jaka była prawda (u nas doszło do rękoczynów, w sensie że teściowa wyżyła się na mnie).

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Mooonia z zelazem niestety nie ma żartów dlatego Mi stopniowo zwiększal dawkę bo zamiast rosnąć tez spadało a do tego jeszcze nawet żadne ilości wołowiny mi nie pomagały...dopiero przy konskiej dawce tabletek ostatnia morfologia pokazała rekordowe 11,9 wow
I moja mama sie przyznała ze cała ciążę miała to samo i właśnie miała żelazo dozylnie, więc wiem komu dziękować za ten niski poziom (podobno to można dziedziczyc)

kaaamila super ze badanie ok, z ta pepowina kiepsko ale nie Ty pierwsza. Mojego brata córka moja chrzesnica miała tez owinięta i co gorsze oni nie wiedzieli o tym więc nie było tego monitoringu całego. Usta ma jak Angelina Śliczne fotki
Wiem, Wiem jutro zerknę co mi tam wyjdzie. Już nawet próbowałam sposobu Weroniki z burakiem

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:45   #2719
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Kamilka gratuluję wizyty!

a co się stało, że Weronika wylądowała w szpitalu?!
maly sie przekrecil i zbyt napieral na szyjke ktora sie skrocila, miala byc niby 3 dni w szpitalu na zastrzykach na plucka zeby wrazie porodu mogl oddychac normalnie do szpitala trafila chyba w piatek
Stary 2012-09-24, 14:46   #2720
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Dziewczyny kupowałyście może coś od tego allegrowicza? r_p77
Tu link do jego aukcji: http://allegro.pl/show_user.php?uid=4222926
Stary 2012-09-24, 14:49   #2721
karolla12
Rozeznanie

No ja już po obiadku.Dzisiaj była rybka z ziemniaczkami i surówką,a przed obiadkiem wsunęłam ciasto drożdżowe z kruszonką Ale jestem napchana!

Super,że Madzia I weronika będą już dzisiaj w domku

Kamilka za wizytę,a córeczka słodziutka.A jaka duża!

Ja ostatnio też miałam hemoglobinę 10,zażywałam tardyferon i teraz zrobiłam badania jutro odbiorę wyniki.

Przyszło mi dziś łóżeczko:jupi : Mąż powiedział,że złoży wieczorem
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:50   #2722
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
nie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:54   #2723
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Kochana co jest??

Cytat:
(u nas doszło do rękoczynów, w sensie że teściowa wyżyła się na mnie).
o kurdę

ale super, że Madzia i Weronika wyszły ze szpitala:jupi :
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:55   #2724
kaaamila1
Zakorzenienie

Dziewczyny właśnie chce urodzic sn Bardzo mi na tym zależy.. no, ale wiadomo, że jej zdrowie jest dla mnie najważniejsze..

Co do wielkości to byłam w szoku, ale lekarz stwierdził, że wychodzi z wielkości na 6 dni starszą tak więc nie jest to jakaś spora różnica Zresztą wg. pierwszego usg termin wychodził mi na 14.11. a ja sama wiem, że miałam dużo szybciej owulkę.. Cieszę się, że nie miał zastrzeżeń co do wagi.. Mojej koleżanki mała w 33 t.c. ważyla 1833 i kazał jej robic badania na tarczycę, bo jest za mała..

No i dzięki za komplementy dla córci

Stary 2012-09-24, 14:55   #2725
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
ja nie ale ktoś tu chyba kupował i polecał
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:57   #2726
musso4
Zakorzenienie

ja też mam problem z hemoglobinąmiałam 11,3 dostałam żelazo a mam 10,8 a w pierszej ciąży miałam po żelazie 15

w sumie miałam iść dzisiaj do ginka, ale że tydzień temu byłam w szpitalu i mnie wymacali na wszystkie strony i nawet mój ginek robił mi pomiar szyjki to idę za tydzień, będzie już 32 tc to mi przy okazji usg zrobi chyba że nie będzie już robił, bo robili w szpitalu
Stary 2012-09-24, 15:01   #2727
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Ona ma chyba wieczną menopauzę, wściekliznę macicy jakąś. Przypuszczam nawet, że ona po prostu ma dwie macice - jedną zamiast mózgu i dlatego wydaje jej się, że jej dzieci są od niej zależne 24h/dobę...jak w życiu płodowym

Cytat:
cześć dziewczynki

Super Czekamy na nią

Cytat:
Kciuki

Cytat:
Kolejna dobra wiadomość

Cytat:
Jestem już po wizycie

Cieszę się, że jest ok Dobrze, że lekarz zauważył to owinięcie pępowiną, to będą mogli monitorować w trakcie porodu
Fotkę widziałam, piękna
Stary 2012-09-24, 15:02   #2728
ausente
Zadomowienie

coś chyba mało rozmowa dzis jestem i nie umiem wbic sie w tematy...
Za niedlugo lece bo bede malowac sobie drzewko na scianie i w pokoju od dzidzi hello kitty
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 15:05   #2729
kaaamila1
Zakorzenienie

Idę jesc obiadek i idę na spacer z koleżanką i jej córeczką Będę później

Stary 2012-09-24, 15:06   #2730
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Właśnie się zważyłam...62,5kg! To przekroczyło moje najśmielsze oczekiwania. A gdzie tam koniec

Od początku ciąży +13 kg

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości