|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
![]() Cytat:
U nas TZ caly czas powtarzal, ze chce zostac ojcem, ale chyba nie zdawal sobie do konca sprawy, ile to zmian przyniesie... I dalej nie zdaje. Czekam az sie w koncu przebudzi z zimowego snu, bo ile mozna sie denerwowac? |
||
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę Ci w takim razie córci i mam nadzieję, ze się dzisiaj dowiesz, bo ta niepewność związana z płcią jest beznadziejna, ciężko nawet kupować ciuszki... |
|
|
|
|
#4593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
jak ja bym chciała tak kupić z dobrego źródła...
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() No idę się zdrzemnąć bo głowa mi pęka od tego przeziębienia i czas do gina szybciej zleci... oczywiście opowiem Wam później jakich ciuszków będę szukać...dziewczęcych czy chłopięcych... ))))
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2012-09-24 o 14:21 |
|
|
|
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz wydaje mi sie, ze jeszcze beda dziewczyny na watku, ktore beda chcialy odsprzedac ciuszki ... Kazda z nas kupowala na poczatku w ciemno ... sa tez dziewczyny, ktorym plec sie zmienila, wiec moze uda ci sie odkupic ....
Ja rowniez jestem chetna jakby jeszcze, ktoras dziewczyna na watku, miala dziewczynskie ciuszki na zbytku, to ja bioree ... nawet sie nie zastanawiam ![]() ![]() ![]() Jade wlasnie po autko w koncu, po drodze wjade chyba do tesco, po te bodziaki na dlugi rekaw, chociaz nie wiem czy mi sie bedzie chcialo ... dzis musze zrobic choc czesc porzadku z ciuchami, bo w takim tempie, to ja do porodu nie popakuje tych rzeczy do kartonow ... No i robie 1 pranie ciuszkowych rzeczy, bo zapach paczki od Illusion mnie powalil, wiec najwyzszy czas wyprac tez moje
|
|
#4596 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny co ja mogę jeszcze zrobić??
Jestem przeziębiona od ponad tygodnia i nic mi się nie cofa.Nie mam gorączki, ale mam katar, czuję się jakby ktoś mnie w głowę czymś walnął i boli mnie gardło. Chleję prawie co wieczór mleko z miodem i czosnkiem, non stop herbatki z lipy z cytryną, z miodem, z malinami. Ssam jakieś durne cukierki na gardło. I nic mi nie przechodzi. Dzisiaj to mam wrażenie, że jeszcze mi się pogorszyło Do lekarza nawet nie chcę iść bo jak nie mam gorączki i do tego ciąża to co on mi może - pewnie nic |
|
|
|
#4597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My z tztem od 2 lat bez zabezpieczenia zadnego, ale od grudnia postanowilismy ze chcemy dzidzie i juz nie uwazalismy na nic... szaleństwo było ![]() Wlasnie wrocilam z miasta, cholera jaka moja opiekunka od praktyk jest zakręcona nic nie zalatwiłyśmy z dziewczynami.... ;/ zakręcona jak słoik po ogórkach... ;/ poza tym kupiłam pare rzeczy w lumpkach, juz nie mogę kupować bodów z krótkim no i mialam nie kupować sukieneczek... ale takie ladne no i nie moge dlugo chodzić jednak, ciągnie mnie ten brzuchol.. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
co do herbaty z miodem! jesli dajecie od razu miód do gorącej herby, miód traci swoje wlasciwosci. zrób sobie syrop cebulowy i wez paracetamol
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
teraz dopiero usnela jak ja polozylam mam nadzieje ze w nocy pojdzie spac normalnie ![]() podczytalam Was na szybkiego i jedyne co pamietam to to ze moje libido ostatnio tez wynosi 0.. kurde nigdy tak nie mialam, to nie w moim stylu
|
#4599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pytałam, ale znalazłam na 1 stronie i skasowałam prośbę.Mimo wszystko dziękuję.
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w lumpku ręczniczek z "czapeczką", na której jest Maleństwo z Kubusia Puchatka
Za całe 2 zł
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4602 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny odzywam się i zarazem usprawiedliwiam. Milczę od kilku tygodni, bo mój komputer jest w opłakanym stanie. Ledwie dyszy, a do tego internet tak zamula, że ciężko jest cokolwiek zrobić.
U nas bez zmian... Agatka rośnie, mamy 26 tydzień, za 4 tygodnie ślub, więc wir przygotowań, a do tego promotor odrzucił moją pracę w całości, bo stwierdził, że jest "powierzchowna"!!! Jakoś 3 miechy temu była ku*** dobra! Szału idzie dostać, do tego zrobiłam się bardzo nerwowa, zmęczona i męczy mnie od kilku dni ból jakbym miała rwę kulszową. Umieram z bólu. Pozdrawiam!
|
#4603 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój też nie myśli... Chyba nie wiedzą ile tego jest...Cytat:
Trzymaj się I odzywaj częściej![]() Ale jestem wsciekła 4 h szyłam bluzę dla niemowlęcia i dupa nic z tego nie wyszło nie nadaje się do używania;/ Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2012-09-24 o 16:25 |
||
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Która kobietka robila przelew na te leginsy, ktore Djerba zamawiala? bo tam mam nie pelne dane, potrzebuje pelnego adresu, nazwiska i jeszcze co w tytule wpisac? LEGINSY FORUM WIZAZ?
|
|
|
#4605 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dużo siły Ci zycze i oby bóle minęły;* Ja też dziś prawie na czworakach chodze tak mnie boli kosc ogonowa ![]() Cytat:
ul. Bacha 10 02-743 Warszawa w tytule wpisałam wlasnie oplata za leginsy forum wizaz ![]() Dziewczyny mam prośbę wytłumaczcie mi jeszcze raz jak to się robi to badanie z glukozą? Mam na skierowaniu napisane ze to ma byc stezenie po 1godz i po 2 godz. Czy ja tą glukoze mam wypic w domu i pojsc na badanie czy pojsc na czczo i w przychodni wypic ?? Wiem że już duzo razy o tym pisałyscie ale jakoś nie pamiętam ;/ |
||
|
|
|
#4606 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Co do ciuszków to na początek nie warto za dużo kupować, dziecko b.szybko wyrasta. Ja miałam kupioną wyprawkę na wyjście do szpitala i oprócz tego jeszcze kilka śpiochów, pajaców, tak żeby starczyło mi na kilka dni po wyjsciu ze szpitala. Potem koleżanka pożyczyła mi ubranka po swojej córci. Wszyscy goście, którzy przychodzili powitać małą przynosili jakieś upominki i na ogół były tp ciuszki, więc ja już praktycznie nie musiałam kupować. Pieluszki - również polecam Dada. Choć na początku używałam Pampersów, to od czasu jak kupiłam Dada innych nie używam. Są rewelacyjne i połowę tańsze. Dla dzidzi kupiłam 2 paczki Pampersów new born do szpitala (u nas trzeba mieć swoje), potem przerzucam się na biedronkowe. Tak samo dobre są chusteczki nawilżane Dada, a przetestowałam już niejedną firmę ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Ciebie pewnie będą pobierać i po godzinie i po dwóch. No ale nie wiem dokładnie jak bo wydaje mi się że jak pomiar po godzinie to inne stężenie glukozy podają (bodajże 50 mlg ), bo jak po 2 godzinach to 75 mlg.
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie
![]() Byłam dziś u gina i wiecie ile przytyłam przez miesiąc? Prawie 5 kg Jak to zobaczyłam to prawie padłam. Ale co się dziwić jak ciągle bym jadła, a najlepiej słodycze Co prawda zaraz po wizycie zważyłam się u rodziców i waga pokazała 1,5 kg mniej niż ta u gina. Dostałam też skierowanie na tę glukozę, ale to dopiero za 3 tygodnie
|
|
|
|
#4609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś miałam dżinsy i trampki, a na poprzedniej leginsy i japonki, więc to raczej nie jest duża różnica Ale myślę, że wpływ na wagę mogą mieć też męczące mnie zaparcia ![]() Kurde kiedy skończy się ta chcica na słodycze?! Żebym taką ochotę miała np. na męża
|
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion, ja mam wizyte w środe i aż boje się pomyslec, ile waga pokaze.....
własnie pochałaniam ciasteczka w czekoladzie- jedzeniem tego nazwac nie mozna ![]() cały czas chodzą za mną gruszki, a na bazarku nie było ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Illusion, ja mam wizyte w czwartek i aż boje się pomyslec, ile waga pokaze..... własnie pochałaniam ciasteczka w czekoladzie- jedzeniem tego nazwac nie mozna ![]() cały czas chodzą za mną gruszki, a na bazarku nie było |
|
|
|
#4612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że chyba jestem jedną z niewielu osób, które nie boją się stawać na wadze...
Ewik, bardzo możliwe, że zaparcia mają tutaj sporo do gadania, bo jednak organizm nie oczyszcza się dobrze. Tzn nie jednocześnie, osobno. ![]() Galaretka mi tężeje w lodówce, jak dobrze pójdzie, to zjem na kolację. ![]() ![]()
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-24 o 17:48 |
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
dodało mi posta podwójnie, why
![]() małż na noc do pracy jedzie, a miałam ochotę go dopasc ![]() pisałyście o libido- moje po krotkiej przerwie wkroczyło teraz na wyższy level
|
|
|
|
#4615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze i nie warto, ale szkoda mi nie kupić w lumpku pare body za np 2 zl albo jakiejs sukieneczki czy sweterka, co do nowych rzeczy, fakt, szkoda wydac kase na jednego pajaca 30zl. ja nie licze na kogoś ze ktoś mi pozyczy, da itd. wiadomo koleżanki, ktos z rodziny mi przyniesie po ciuszku, ale to jest kropla w morzu potrzeb. Wole nie liczyć na kogoś bo mozna sie niezle przeliczyć ;] Cytat:
do Lodzi i nici ze wspolnego spędzonego wieczorka...Ja jutro ide sie dowiedziec o te badanie glukozy a rano jade zrobić wymaz... z psitki ;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-09-24 o 17:57 |
||
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczorem TŻ idzie na pępkówkę - żona kolegi urodziła dziś 2gie dziecko, tym razem córeczkę Lenkę
Fajnie, mają już maleństwo, tu jeszcze tyle czekania dla nas
|
#4617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo, że jeśli możesz kupić używane w dobrym stanie za grosze to można szaleć. U mnie jak szukałam czegoś w lumpku dla dziecka to rzeczy były w opłakanym stanie, poplamione, za darmo bym tego nie wzięła, więc musiałam kupować nowe. Pewnie, ze trzeba liczyć na siebie, ja to akurat mam taką fajną koleżankę, co od razu powiedziała mi że pożyczy mi te ciuszki jeśli bedę chciała, a teraz to już od niej odkupiłam część ubranek neutralnych - najpierw używa ich moja siostra dla córki, a za ok. 4 m-ce przejmę je ja. |
|
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Łojej, ale mam dzis rewolucje zoladkowe.
Musialam zjesc cos nieswiezego, tak mnie przycielo, ze myslalam, ze nie zdaze doleciec do wc :/ Teraz juz jest ok, zjadlabym cos, ale nie wiem co, zeby znow nie pogorszyc sytuacji... Ide nadrabiac. |
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd bierzesz wykroje? ja właśnie dziś znalazłam w końcu materiał na pościel dla maleństwa tylko cholera nie znam się na gramaturach- muszę napisać do sprzedawcy, czy ten materiał nadaj się na pościel ![]() Delicjanko- ja też mam fioła na punkcie bodziaków, wszędzie wpadają mi w łapki takie piękne a praktycznie mam ich już całą szufadę no ale w sumie ja rezygnuję z kaftaników więc myślę,że nie będzie za dużo |
|
|
|
|
#4620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hhehe my tez przez ponad 2,5 roku lecielismy bez zadnego zabezpieczenia (z tym, ze bylismy przekonani, ze nie mozemy miec dzieci). Az tu nagle pewnego pieknego poranka wyszly 2 kreski ![]() Dzis sie wlasnie ostro o to poklocilismy. Po czym po kilku godzinach zadzwonil ze skrucha, ze wyslal mi na maila pare ciekawych ogloszen dot. sprzedazy mieszkania i nareszcie wpadl na to, zeby kupic jakis zestaw ciuszkow dla malucha. Takze sa postepy. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

I tak
Życzę Ci w takim razie córci i mam nadzieję, ze się dzisiaj dowiesz, bo ta niepewność związana z płcią jest beznadziejna, ciężko nawet kupować ciuszki... 

wszystko uzywki z allegro. Jak narazie 3 paczki od 3 sprzedawców. ta 3 paczka była naprawde meeeega!!! czekam na resztę 

Jak to zobaczyłam to prawie padłam. Ale co się dziwić jak ciągle bym jadła, a najlepiej słodycze
Co prawda zaraz po wizycie zważyłam się u rodziców i waga pokazała 1,5 kg mniej niż ta u gina. Dostałam też skierowanie na tę glukozę, ale to dopiero za 3 tygodnie