Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 13:55   #4591
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kazde zdjecie jest podpisane nr paczki wiec mozecie sobie zobaczyc co tam bylo i ile sztuk I tak
paczka nr 1 - 33 zl (z przesyłką)
paczka nr 2 -21(z przesyłką)
paczka nr 3 - 76,50 (z przesyłką)
O, dzieki

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ja byłam ciążą zaskoczona bo to była wpadka (jesteśmy małżeństwem co prawda rok ale stwierdziliśmy że będziemy uważać bez dodatkowych zabezpieczeń).Mój mąż dwa razy błagalnym wzrokiem zapytał czy może "skończyć"...i ten drugi raz starczyło...przyznam że wcale się nie cieszyłam i nawet ze złości popłakałam jak robiła 3ci test ciążowy....mój mąż już chciał szkraba..ale chcieć dzieciątka a zdawać sobie sprawe co się z tym wiąże to u mężczyzn....ciężka sprawa. ale mój mąż mnie rozbraja poczuciem humoru a pozatym gdybyście dziewczyny go zobaczyły...no żadna raczej nie powiedziała by ze jest tak ciepłym i wrażliwym człowiekiem jakim jest...jestem czasem taka wredna zołza dla niego a on to wszystko przyjmuje..choć czasem wiem jak muszą go ranic moje słowa...
Gdy juz oswoiłam się z myslą o dzieciątku zaczęłam przeglądać i czytac wszystko co dotyczy tego tematu i z zapałem opowiadałam swojemu mężczyźnie..i niby słuchał uśmiechał sie...ale tak jakby nie dociera do niego np...ile rzeczy maleństwu trzeba kupic...że musimy zmienić coś w pokoju (mamy jeden)..że musimy kupić łóżeczko itd..sprzety..że to koszta a nie należmy do zamożnych..więc wszystko musimy rozłożyć w czasie.....i on to wie...tyle że czas mija a jak ja nie podejmuje tematu to on nic..więc ja powoli sobie szukam zapisuje..i uświadamiam go ..i powiem Wam że coraz częściej widze że zaczynaja pewne rzeczy do niego docierać..że to już połowa..że zleci...myśle że należy gadać do znudzenia....ale bez kłótni i złośliwośći...Bo ona jakby powoli oswaja się z myślą o tej całej wyprawce dla dzidzi...i sam zaczyna nie raz o tym..czy o tamtym co będzie potrzebne - mówić.
A gdybym zaczęła temat z moim mężem na np. o kielni....pacy i jakiego goldbandu na ściane najlepiej użyć w łazience którą właśnie robi znajomemu..gadałby o tym dłuuuugo...
Wlasnie, bardzo ciezka sprawa.
U nas TZ caly czas powtarzal, ze chce zostac ojcem, ale chyba nie zdawal sobie do konca sprawy, ile to zmian przyniesie...
I dalej nie zdaje. Czekam az sie w koncu przebudzi z zimowego snu, bo ile mozna sie denerwowac?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:04   #4592
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie...chciałabym dziewczynke...ale jestem prawi pewna że bedzie chłopak...u mojego męża same chłopaki się rodzą...
Może właśnie dla odmiany pyknął Wam dziewczynkę? Życzę Ci w takim razie córci i mam nadzieję, ze się dzisiaj dowiesz, bo ta niepewność związana z płcią jest beznadziejna, ciężko nawet kupować ciuszki...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:11   #4593
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka dziewczynki ... jak wroce z autem, bo mechanik dzownil ze zrobione, to wstawie wam fotki jaka piekna paczuszke dostalam od Ilussion
Takie targio to bym mogla dobijac ciagle, ona ma chlopca, a troszke dla dziewczynki kupila .. jestem zachwycona ... no i dostalam 2 lizaki w prezencie Dziekuje kochana ciuszki sa sliczne
Nawet nie wiesz jak się cieszę, że jesteś zadowolona
Stary 2012-09-24, 14:20   #4594
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz jak się cieszę, że jesteś zadowolona
jak ja bym chciała tak kupić z dobrego źródła...

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Może właśnie dla odmiany pyknął Wam dziewczynkę? Życzę Ci w takim razie córci i mam nadzieję, ze się dzisiaj dowiesz, bo ta niepewność związana z płcią jest beznadziejna, ciężko nawet kupować ciuszki...
dzięki...o tak !!
No idę się zdrzemnąć bo głowa mi pęka od tego przeziębienia i czas do gina szybciej zleci... oczywiście opowiem Wam później jakich ciuszków będę szukać...dziewczęcych czy chłopięcych... ))))

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2012-09-24 o 14:21
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:35   #4595
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
jak ja bym chciała tak kupić z dobrego źródła...
Wiesz wydaje mi sie, ze jeszcze beda dziewczyny na watku, ktore beda chcialy odsprzedac ciuszki ... Kazda z nas kupowala na poczatku w ciemno ... sa tez dziewczyny, ktorym plec sie zmienila, wiec moze uda ci sie odkupic ....

Ja rowniez jestem chetna jakby jeszcze, ktoras dziewczyna na watku, miala dziewczynskie ciuszki na zbytku, to ja bioree ... nawet sie nie zastanawiam

Jade wlasnie po autko w koncu, po drodze wjade chyba do tesco, po te bodziaki na dlugi rekaw, chociaz nie wiem czy mi sie bedzie chcialo ... dzis musze zrobic choc czesc porzadku z ciuchami, bo w takim tempie, to ja do porodu nie popakuje tych rzeczy do kartonow ...

No i robie 1 pranie ciuszkowych rzeczy, bo zapach paczki od Illusion mnie powalil, wiec najwyzszy czas wyprac tez moje
Stary 2012-09-24, 14:35   #4596
ilkas
BAN stały

Dziewczyny co ja mogę jeszcze zrobić??
Jestem przeziębiona od ponad tygodnia i nic mi się nie cofa.Nie mam gorączki, ale mam katar, czuję się jakby ktoś mnie w głowę czymś walnął i boli mnie gardło.
Chleję prawie co wieczór mleko z miodem i czosnkiem, non stop herbatki z lipy z cytryną, z miodem, z malinami. Ssam jakieś durne cukierki na gardło. I nic mi nie przechodzi. Dzisiaj to mam wrażenie, że jeszcze mi się pogorszyło
Do lekarza nawet nie chcę iść bo jak nie mam gorączki i do tego ciąża to co on mi może - pewnie nic
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:39   #4597
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja dzis zaczynam 20 tydzien - rowno polowa za mna
Strasznie mi sie dluzy, juz bym rodzic chciala

Juz sama nie wiem jak to jest z tymi cytrusami - mozna jesc czy raczej unikac?
ja tam jem ::P ;d

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Ja też coś wiem o tym kończeniu u nas to wyszło z nieporozumienia i pod koniec było coś w stylu "jak to nie mogłem? myślałem że moge bo zaraz masz okres".... nie miałam
hahaha lepiej My z tztem od 2 lat bez zabezpieczenia zadnego, ale od grudnia postanowilismy ze chcemy dzidzie i juz nie uwazalismy na nic... szaleństwo było

Wlasnie wrocilam z miasta, cholera jaka moja opiekunka od praktyk jest zakręcona nic nie zalatwiłyśmy z dziewczynami.... ;/ zakręcona jak słoik po ogórkach... ;/

poza tym kupiłam pare rzeczy w lumpkach, juz nie mogę kupować bodów z krótkim ale jak ja widzę takie maleństwa... to aż normalnie ach...
no i mialam nie kupować sukieneczek... ale takie ladne później wstawie, a tak to nic konkretnego nie było.

no i nie moge dlugo chodzić jednak, ciągnie mnie ten brzuchol..

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ja mogę jeszcze zrobić??
Jestem przeziębiona od ponad tygodnia i nic mi się nie cofa.Nie mam gorączki, ale mam katar, czuję się jakby ktoś mnie w głowę czymś walnął i boli mnie gardło.
Chleję prawie co wieczór mleko z miodem i czosnkiem, non stop herbatki z lipy z cytryną, z miodem, z malinami. Ssam jakieś durne cukierki na gardło. I nic mi nie przechodzi. Dzisiaj to mam wrażenie, że jeszcze mi się pogorszyło
Do lekarza nawet nie chcę iść bo jak nie mam gorączki i do tego ciąża to co on mi może - pewnie nic
mi pomóg sos czosnkowy z duzą mega duzą iloscią czosnku i jadlam, teraz jak sobie pomysle to bleee...

co do herbaty z miodem! jesli dajecie od razu miód do gorącej herby, miód traci swoje wlasciwosci.
zrób sobie syrop cebulowy i wez paracetamol

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:41   #4598
eff8
Zakorzenienie

Cześć Wam moja córcia się buntuje i coś już mi nie chce spac w dzień ;/
teraz dopiero usnela jak ja polozylam mam nadzieje ze w nocy pojdzie spac normalnie

podczytalam Was na szybkiego i jedyne co pamietam to to ze moje libido ostatnio tez wynosi 0..
kurde nigdy tak nie mialam, to nie w moim stylu

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:51   #4599
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
http://www.dzieciologia.blogspot.com...co-mamowa.html

Hejka dziewczynki ... jak wroce z autem, bo mechanik dzownil ze zrobione, to wstawie wam fotki jaka piekna paczuszke dostalam od Ilussion
Takie targio to bym mogla dobijac ciagle, ona ma chlopca, a troszke dla dziewczynki kupila .. jestem zachwycona ... no i dostalam 2 lizaki w prezencie Dziekuje kochana ciuszki sa sliczne

Czekam na leginsy ... kurcze bylam pewna ze dzis przyjda, ale byl juz listonosz z poczty polskiej, wiec chyba jednak dzis juz nie dojda ... chyba ze kurier, ale w sumie placilam 7 zl za przesylke, to chyba troche malo, jak na firme kurierska

Edit, teraz nie wiem, dlaczego ja cytowalam Twoja wypowiedz Maluchna ... wydawalo mi sie ze pytalas, czy gdziues nie bylo jakiegos spisu wyprawkoweg ... cos pokickalam :P
pytałam, ale znalazłam na 1 stronie i skasowałam prośbę.Mimo wszystko dziękuję.
Stary 2012-09-24, 15:03   #4600
Hosenka*
Zakorzenienie

Kupiłam w lumpku ręczniczek z "czapeczką", na której jest Maleństwo z Kubusia Puchatka Za całe 2 zł

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 15:13   #4601
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Neti, to dla ciebie, jakbys miala jeszcze jakies wątpliwości wszystko uzywki z allegro. Jak narazie 3 paczki od 3 sprzedawców. ta 3 paczka była naprawde meeeega!!! czekam na resztę
super ciuszki

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 15:47   #4602
Authentic
Raczkowanie

Dziewczyny odzywam się i zarazem usprawiedliwiam. Milczę od kilku tygodni, bo mój komputer jest w opłakanym stanie. Ledwie dyszy, a do tego internet tak zamula, że ciężko jest cokolwiek zrobić.
U nas bez zmian... Agatka rośnie, mamy 26 tydzień, za 4 tygodnie ślub, więc wir przygotowań, a do tego promotor odrzucił moją pracę w całości, bo stwierdził, że jest "powierzchowna"!!! Jakoś 3 miechy temu była ku*** dobra! Szału idzie dostać, do tego zrobiłam się bardzo nerwowa, zmęczona i męczy mnie od kilku dni ból jakbym miała rwę kulszową. Umieram z bólu.

Pozdrawiam!

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 16:24   #4603
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O rzeczach dla dziecka tez narazie nie mysli. Na wszystkie moje zarzuty odpowiada "nie denerwuj sie, damy rade" - jak mnie to drazni!!!!!!!!!!!
Przykro mi Mój też nie myśli... Chyba nie wiedzą ile tego jest...

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Dziewczyny odzywam się i zarazem usprawiedliwiam. Milczę od kilku tygodni, bo mój komputer jest w opłakanym stanie. Ledwie dyszy, a do tego internet tak zamula, że ciężko jest cokolwiek zrobić.
U nas bez zmian... Agatka rośnie, mamy 26 tydzień, za 4 tygodnie ślub, więc wir przygotowań, a do tego promotor odrzucił moją pracę w całości, bo stwierdził, że jest "powierzchowna"!!! Jakoś 3 miechy temu była ku*** dobra! Szału idzie dostać, do tego zrobiłam się bardzo nerwowa, zmęczona i męczy mnie od kilku dni ból jakbym miała rwę kulszową. Umieram z bólu.

Pozdrawiam!
Też mam te bóle... Ginka nic mi nie zaradziła na to Trzymaj się I odzywaj częściej

Ale jestem wsciekła 4 h szyłam bluzę dla niemowlęcia i dupa nic z tego nie wyszło nie nadaje się do używania;/

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2012-09-24 o 16:25
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 16:32   #4604
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Też mam te bóle... Ginka nic mi nie zaradziła na to Trzymaj się I odzywaj częściej

Ale jestem wsciekła 4 h szyłam bluzę dla niemowlęcia i dupa nic z tego nie wyszło nie nadaje się do używania;/
A ja nie mam sily, chcialam posprzatać ale jakos tak nijak.

Która kobietka robila przelew na te leginsy, ktore Djerba zamawiala? bo tam mam nie pelne dane, potrzebuje pelnego adresu, nazwiska i jeszcze co w tytule wpisac? LEGINSY FORUM WIZAZ?

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-24, 17:01   #4605
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość

Pozdrawiam!
No to zrozumiałe ze teraz jestes zabiegana
Dużo siły Ci zycze i oby bóle minęły;*
Ja też dziś prawie na czworakach chodze tak mnie boli kosc ogonowa

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
A ja nie mam sily, chcialam posprzatać ale jakos tak nijak.

Która kobietka robila przelew na te leginsy, ktore Djerba zamawiala? bo tam mam nie pelne dane, potrzebuje pelnego adresu, nazwiska i jeszcze co w tytule wpisac? LEGINSY FORUM WIZAZ?
Robert
ul. Bacha 10
02-743 Warszawa

w tytule wpisałam wlasnie oplata za leginsy forum wizaz

Dziewczyny mam prośbę wytłumaczcie mi jeszcze raz jak to się robi to badanie z glukozą? Mam na skierowaniu napisane ze to ma byc stezenie po 1godz i po 2 godz. Czy ja tą glukoze mam wypic w domu i pojsc na badanie czy pojsc na czczo i w przychodni wypic ??
Wiem że już duzo razy o tym pisałyscie ale jakoś nie pamiętam ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:07   #4606
suzi31
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Co do ciuszków to na początek nie warto za dużo kupować, dziecko b.szybko wyrasta. Ja miałam kupioną wyprawkę na wyjście do szpitala i oprócz tego jeszcze kilka śpiochów, pajaców, tak żeby starczyło mi na kilka dni po wyjsciu ze szpitala. Potem koleżanka pożyczyła mi ubranka po swojej córci. Wszyscy goście, którzy przychodzili powitać małą przynosili jakieś upominki i na ogół były tp ciuszki, więc ja już praktycznie nie musiałam kupować.

Pieluszki - również polecam Dada. Choć na początku używałam Pampersów, to od czasu jak kupiłam Dada innych nie używam. Są rewelacyjne i połowę tańsze. Dla dzidzi kupiłam 2 paczki Pampersów new born do szpitala (u nas trzeba mieć swoje), potem przerzucam się na biedronkowe. Tak samo dobre są chusteczki nawilżane Dada, a przetestowałam już niejedną firmę

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
IDziewczyny a jakie macie ulozenie plodu??? Ja np posladkowe i wydaje mi sie ze pewnie tez przez to mam mniejszy brzuch bo sie na boki rozchodzi a nie do przodu....
Mój dzidziuś na ostatnim usg leżał poprzecznie miednicowo, ale nie zagłębiałam się w temat, mam nadzieję że się odpowiednio odwróci
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:10   #4607
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę wytłumaczcie mi jeszcze raz jak to się robi to badanie z glukozą? Mam na skierowaniu napisane ze to ma byc stezenie po 1godz i po 2 godz. Czy ja tą glukoze mam wypic w domu i pojsc na badanie czy pojsc na czczo i w przychodni wypic ??
Wiem że już duzo razy o tym pisałyscie ale jakoś nie pamiętam ;/
Ja miałam tylko po 2 godzinach. Wyglądało to tak że poszłam oczywiście na czczo i wzięłam ze sobą połówkę cytryny. Pielęgniarka pobrała mi krew z zyły i kroplę z palca. Rozrobiła glukozę z wodą (nie musiałam mieć swojej,mieli w laboratorium), wcisnęłam tam połówkę cytryny, wypiłam. 2 godziny nie można jeść ani ruszać się za bardzo. Pozwoliła dojechać do domu i w domu siedzieć. Wróciłam do laboratoium, po równych 2 godzinach ponownie pobrali mi krew, tym razem tylko z żyły.
U Ciebie pewnie będą pobierać i po godzinie i po dwóch. No ale nie wiem dokładnie jak bo wydaje mi się że jak pomiar po godzinie to inne stężenie glukozy podają (bodajże 50 mlg ), bo jak po 2 godzinach to 75 mlg.
Stary 2012-09-24, 17:24   #4608
Ewik86
Zakorzenienie

Witam się po weekendzie

Byłam dziś u gina i wiecie ile przytyłam przez miesiąc? Prawie 5 kg Jak to zobaczyłam to prawie padłam. Ale co się dziwić jak ciągle bym jadła, a najlepiej słodycze Co prawda zaraz po wizycie zważyłam się u rodziców i waga pokazała 1,5 kg mniej niż ta u gina. Dostałam też skierowanie na tę glukozę, ale to dopiero za 3 tygodnie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:29   #4609
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie

Byłam dziś u gina i wiecie ile przytyłam przez miesiąc? Prawie 5 kg Jak to zobaczyłam to prawie padłam. Ale co się dziwić jak ciągle bym jadła, a najlepiej słodycze Co prawda zaraz po wizycie zważyłam się u rodziców i waga pokazała 1,5 kg mniej niż ta u gina. Dostałam też skierowanie na tę glukozę, ale to dopiero za 3 tygodnie
Miesiąc temu było ciepło i na pewno byłaś dużo lżej ubrana i stąd ta różnica na pewno
Stary 2012-09-24, 17:40   #4610
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Miesiąc temu było ciepło i na pewno byłaś dużo lżej ubrana i stąd ta różnica na pewno
Fajnie by było, gdyby to była kwestia ubrań Dziś miałam dżinsy i trampki, a na poprzedniej leginsy i japonki, więc to raczej nie jest duża różnica Ale myślę, że wpływ na wagę mogą mieć też męczące mnie zaparcia

Kurde kiedy skończy się ta chcica na słodycze?! Żebym taką ochotę miała np. na męża

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:42   #4611
sylwietta1988
Zakorzenienie

Illusion, ja mam wizyte w środe i aż boje się pomyslec, ile waga pokaze.....

własnie pochałaniam ciasteczka w czekoladzie- jedzeniem tego nazwac nie mozna

cały czas chodzą za mną gruszki, a na bazarku nie było

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Illusion, ja mam wizyte w czwartek i aż boje się pomyslec, ile waga pokaze.....

własnie pochałaniam ciasteczka w czekoladzie- jedzeniem tego nazwac nie mozna

cały czas chodzą za mną gruszki, a na bazarku nie było
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:45   #4612
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Witam się po weekendzie

No to mnie troszeczkę pobiłaś, ja ostatnio przez miesiąc przytyłam 4,5 kg Może nie tyle zgubiły mnie słodycze, co apetyt i nakazane ,,oszczędzanie się". Teraz postaram się ograniczyć i zobaczę jaki będzie rezultat tego, ale co mam zrobić jak ciągle jestem głodna, nie łakoma, tylko głodna
Stary 2012-09-24, 17:46   #4613
BlackSanctum
Zakorzenienie

Widzę, że chyba jestem jedną z niewielu osób, które nie boją się stawać na wadze...
Ewik
, bardzo możliwe, że zaparcia mają tutaj sporo do gadania, bo jednak organizm nie oczyszcza się dobrze. Spróbuj zmiksować mleko i wodę z ogórków. Tzn nie jednocześnie, osobno.

Galaretka mi tężeje w lodówce, jak dobrze pójdzie, to zjem na kolację.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-24 o 17:48
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:47   #4614
sylwietta1988
Zakorzenienie

dodało mi posta podwójnie, why

małż na noc do pracy jedzie, a miałam ochotę go dopasc

pisałyście o libido- moje po krotkiej przerwie wkroczyło teraz na wyższy level
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:55   #4615
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Co do ciuszków to na początek nie warto za dużo kupować, dziecko b.szybko wyrasta. Ja miałam kupioną wyprawkę na wyjście do szpitala i oprócz tego jeszcze kilka śpiochów, pajaców, tak żeby starczyło mi na kilka dni po wyjsciu ze szpitala. Potem koleżanka pożyczyła mi ubranka po swojej córci. Wszyscy goście, którzy przychodzili powitać małą przynosili jakieś upominki i na ogół były tp ciuszki, więc ja już praktycznie nie musiałam kupować.

Pieluszki - również polecam Dada. Choć na początku używałam Pampersów, to od czasu jak kupiłam Dada innych nie używam. Są rewelacyjne i połowę tańsze. Dla dzidzi kupiłam 2 paczki Pampersów new born do szpitala (u nas trzeba mieć swoje), potem przerzucam się na biedronkowe. Tak samo dobre są chusteczki nawilżane Dada, a przetestowałam już niejedną firmę

Mój dzidziuś na ostatnim usg leżał poprzecznie miednicowo, ale nie zagłębiałam się w temat, mam nadzieję że się odpowiednio odwróci
a te pampersy DADA to w biedronce mozna dostac czy w lidlu?

Moze i nie warto, ale szkoda mi nie kupić w lumpku pare body za np 2 zl albo jakiejs sukieneczki czy sweterka, co do nowych rzeczy, fakt, szkoda wydac kase na jednego pajaca 30zl.
ja nie licze na kogoś ze ktoś mi pozyczy, da itd. wiadomo koleżanki, ktos z rodziny mi przyniesie po ciuszku, ale to jest kropla w morzu potrzeb.
Wole nie liczyć na kogoś bo mozna sie niezle przeliczyć ;]

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
dodało mi posta podwójnie, why

małż na noc do pracy jedzie, a miałam ochotę go dopasc

pisałyście o libido- moje po krotkiej przerwie wkroczyło teraz na wyższy level
Moj tzt tez jedzie do Lodzi i nici ze wspolnego spędzonego wieczorka...

Ja jutro ide sie dowiedziec o te badanie glukozy a rano jade zrobić wymaz... z psitki ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-09-24 o 17:57
Stary 2012-09-24, 18:01   #4616
Hosenka*
Zakorzenienie

Wieczorem TŻ idzie na pępkówkę - żona kolegi urodziła dziś 2gie dziecko, tym razem córeczkę Lenkę Fajnie, mają już maleństwo, tu jeszcze tyle czekania dla nas

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 18:02   #4617
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
a te pampersy DADA to w biedronce mozna dostac czy w lidlu?

Moze i nie warto, ale szkoda mi nie kupić w lumpku pare body za np 2 zl albo jakiejs sukieneczki czy sweterka, co do nowych rzeczy, fakt, szkoda wydac kase na jednego pajaca 30zl.
ja nie licze na kogoś ze ktoś mi pozyczy, da itd. wiadomo koleżanki, ktos z rodziny mi przyniesie po ciuszku, ale to jest kropla w morzu potrzeb.
Wole nie liczyć na kogoś bo mozna sie niezle przeliczyć ;]

Moj tzt tez jedzie do Lodzi i nici ze wspolnego spędzonego wieczorka...

Ja jutro ide sie dowiedziec o te badanie glukozy a rano jade zrobić wymaz... z psitki ;p
Dada z Biedronki.
Wiadomo, że jeśli możesz kupić używane w dobrym stanie za grosze to można szaleć. U mnie jak szukałam czegoś w lumpku dla dziecka to rzeczy były w opłakanym stanie, poplamione, za darmo bym tego nie wzięła, więc musiałam kupować nowe. Pewnie, ze trzeba liczyć na siebie, ja to akurat mam taką fajną koleżankę, co od razu powiedziała mi że pożyczy mi te ciuszki jeśli bedę chciała, a teraz to już od niej odkupiłam część ubranek neutralnych - najpierw używa ich moja siostra dla córki, a za ok. 4 m-ce przejmę je ja.
Stary 2012-09-24, 18:15   #4618
nafiyqa
Zakorzenienie

Łojej, ale mam dzis rewolucje zoladkowe.
Musialam zjesc cos nieswiezego, tak mnie przycielo, ze myslalam, ze nie zdaze doleciec do wc :/
Teraz juz jest ok, zjadlabym cos, ale nie wiem co, zeby znow nie pogorszyc sytuacji...

Ide nadrabiac.

Stary 2012-09-24, 18:31   #4619
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

a skąd bierzesz wykroje?

ja właśnie dziś znalazłam w końcu materiał na pościel dla maleństwa tylko cholera nie znam się na gramaturach- muszę napisać do sprzedawcy, czy ten materiał nadaj się na pościel

Delicjanko- ja też mam fioła na punkcie bodziaków, wszędzie wpadają mi w łapki takie piękne a praktycznie mam ich już całą szufadę
no ale w sumie ja rezygnuję z kaftaników więc myślę,że nie będzie za dużo
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 18:37   #4620
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam jem ::P ;d

hahaha lepiej My z tztem od 2 lat bez zabezpieczenia zadnego, ale od grudnia postanowilismy ze chcemy dzidzie i juz nie uwazalismy na nic... szaleństwo było
Ja tez bede jesc

Hhehe my tez przez ponad 2,5 roku lecielismy bez zadnego zabezpieczenia (z tym, ze bylismy przekonani, ze nie mozemy miec dzieci). Az tu nagle pewnego pieknego poranka wyszly 2 kreski

Cytat:
Dzis sie wlasnie ostro o to poklocilismy.
Po czym po kilku godzinach zadzwonil ze skrucha, ze wyslal mi na maila pare ciekawych ogloszen dot. sprzedazy mieszkania i nareszcie wpadl na to, zeby kupic jakis zestaw ciuszkow dla malucha.
Takze sa postepy.

Cytat:
Kurde kiedy skończy się ta chcica na słodycze?! Żebym taką ochotę miała np. na męża
Hehhe, ja mam na to i to

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości