|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
A ja dopiero wstalam .. znowu przespałam pol dniab
Cytat:
Nie bede chciala . i juz nigdy wiecej w ciaze nie zajde Cytat:
Start : 57 .. teraz : 72 a wiec 15 na plusie ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- A co do hemoglobiny to ja mialam 11,5 i juz kazal mi brac ascofer 3 razy po 2 . ale stwierdzilam ze to za duzo i bralam 3 razy po jednej .. No i ladnie przyrosla do 12,5.. a brac mam dalej zeby nie spadlo i tak robie .. Matko jak mi sie koncowka miesiaca dluuuuuzy Juz chce pazdziernik .. a tu ciagle ten wrzesien i wrzesien .. wogole to zauwazylam ze zyje z dnia na dzien .. byleby tylko wstac i polozyc sie spac zeby szybko przyszedl kolejny dzien ..
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki zmykam, mąż z pracy wrócił i podobno ma coś dla mnie
powiedzial, ze jak pójdziemy do garażu to mi da.... co to moze być no... teraz poszedł sie wykąpać
|
#2763 |
|
Raczkowanie
|
Ja zamawiałam na all u tego rp_77 i wszystko w jak najlepszym porządku
polecam , przesylka szybko i wszystko okiJa na osttaniej wizycie miałam 67,7;/ a teraz to juz bankowo mam ponad 70 ;/ a startowałam z waga 54,5, takze u mnie tez z 15 kg na +
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
Dzis za Wam nie nadaze Nocke mialam do bani i spalam w dzien,ale i tak w kiepskiej formie jestem ![]() Gratuluje wszystkich nowych tygodni. Ciesze sie,ze dziewczyny wychodza ze szpitala. Ja mam spotkanie z kolezankami z pracy o 20,ale nie wiem jeszcze czy pojade, bo ciezko mi sie ogarnac. Dobija mnie bol nog, w nocy caly czas mnie budzil i teraz jak zasnelam tez sie z rwacym bolem obudzilam. To nie sa skurcze. Bardziej cos jak na zmiane pogody tylko silniej.
|
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
od 9 godzin mam zgage a teraz to juz taką ze mam ochote walnąc łbem o sciane
![]() ja startowalam z 49 teraz mam 59,2 w sumie waze najwiecej w zyciu, nigdy nawet nie przekroczylam 50 kilo a teraz dobije spokojnie chyba do 61-62 zaraz umre przez ta zgage ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() my nie mamy garażu.. ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie nie denerwuj na pewno da sie wszytsko wyprostowac i bedzie oki daj znac co Ci tam powiedza, jakby co bedzimey mysleli Cytat:
Cytat:
![]() w ogole jak czasami piszesz o swojej mame to ma wrazenie ze czegos Ci zazdrosci moze bylas oczkiem w glowie swojego taty co?
|
|||
|
|
|
#2768 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle, to poruszyłyście mój ulubiony temat, bo ja mam trochę ześwirowane na punkcie świąt. Uwielbiam je od dziecka i te wszystkie kiczowate światełka, figurki, ozdóbki itp ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za to żelazo. I podczytałam o mieszkanku, super pomysł z tym domkiem i przejściem Dziewczynki na pewno będą zadowoloneCytat:
Peperonik, współczuję gorszej formy Super, że Madzia i Weronika wychodzą ze szpitala Kamilka, śliczna i duża córcia Mi gin powiedział, że Mikołaj będzie miał duży nos i też jestem ciekawa A Twoje zdjęcie z brzuszkiem cudneAnnaEf, ja zamawiam to łóżeczko z żyrafką. też chciałam taką pościel stonowaną, chyba weźmiemy oliwkową. Magdaef, współczuję teściowej. A co do szwagra, to dokładnie myślę to co Ty. W nowej szkole trzeba się odnaleźć, zobaczyć jaki jest nauczyciel, jakie ma wymagania i wszystko się poukłada. Sama uczę w średniej szkole i bym chyba pod sufit skakała, jakby wszyscy chcieli 3 poprawiać, dla niektórych 2 to szczyt marzeń, niestety gratuluję nowych tygodni, skończonych remontów i samych dobrych wiadomości
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() on tez uaza, ze moja matka mi zazdrosci , on nawet wysnul teorie ze to chodzi o mojego dziadka jej ojca , ktory zmarlk-bo fakt bylam jego ukochana wnusią ...mama byla jedynaczka..nie wiem może jak sie urodzilam to wg niej zabralam tą uwage która wczesniej poświecal jej nie wiem...aha bylam pierwsza wnuczką pije maslanke niby pomaga-tak bylo napisane w necie , przetestowalam juz dzis mięte, migdały, mleko, i nic kurde nie pomoglo---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- aha -tez mam podwyżsozne tętno-88 ale polozna mowila ze niby normalne w ciązy ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- pepperonik wspolczuje nocki na pocieszenie-ja mma co noc jakies przeboje poza tym ciagle sikam, pies mnie denerwuje bo chrapie i spac nie moge, albo mam zgage albo plecy mnie bolą albo ch..j wie co..ciągle cos Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-24 o 17:54 |
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tetno jak dla mnie masz idealne, takie to ja przed ciaza mialam heheh na co dzien laski nie wiem czy ktoras kupowala z rossmanna plyn do kapieli dla malucha na wrzesniowkach znalazlam info http://media.rossmann.com.pl/pr/2228...ieli-babydream Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-09-24 o 18:00 |
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
gusia
czarna zeby pomoglokaaamila jaka sliczna buziulka jasiu zdradz nam co dostalas albo maz dostal ![]() piszecie,ze juz sie nie mozecie doczekac porodu i dzieci na raczkach. Moj tz ez dzis tak mowil,ze juz chcialbyzeby mala byla,ze ciekawy jest jak wyglada,ze boi sie,ze nie bedzie umial jej brac na rece itp. a ja jeszcze nie chce Czy ja jakas dziwna jestem? Mi sie nie spieszy do tego. Tak duzo spraw nie zalatwionych, tylu rzeczy mi jeszcze brakuje,ze bardzo sie ciesze,ze to jeszcze jest czas. A w ogole to lubie swoj brzuchol i dopoki moge oddychac i nie sikam po nogach (mam nadzieje,ze do konca tak zostanie) to moge w ciazy byc (niech tylko te nogi przestana bolec ). A moze to strach przeze mnie przemawia i chce to wszystko jak najdluzej od siebie odsunac A moze ja jakas nienormalna jestem ?
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A strach to swoją drogą - jak sobie pomyślę o porodzie to umieram ze strachu...
|
|
|
|
|
#2775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam tak samo.. mnie się nigdzie nie śpieszy ale rozumiem te dziewczyny, które już chcą maluszki na rączkach ) w pierwszej ciąży tez tak miałam- a teraz jestem juz bardziej świadoma ile poświęcenia i wszystkiego trzeba włożyć dla dziecka- zwłaszcza noworodka Wole mieć wszystko pozałatwiane i zapięte na ostatni guzik wtedy na spokojnie mogę urodzic i cieszyć się maleństwem będzie jeszcze czas że będziemy błagać aby z powrotem do brzuszka wskoczyło hihihi Niech rosną nam te dzieciaczki w brzuszkach silne i zdrowe ![]() Ale bądź co bądź- jutro wizyta i nie potrafię sie doczekać może usg zrobi ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
nikt nie będzie mi wytykał, że dziecko mi wychowywał... będę dumna z tego co będziemy wspólnie osiągać z dzieciakami mam nadzieję, że mąż będzie w stanie na tyle mi pomóc, że będzie mi troszkę lżej
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
na tydzień odzyskałam mojego laptopa, więc będę z Wami dziś wieczorkiem trochę i jutro ![]() Wieczorkiem wrzucę fotkę mojego brzucholka bo i aparat odzyskałam ![]() A teraz Wam się pochwalę, że byłam dziś na wizycie. Lekarz liczył i liczył no i według niego to już jest 33 tydzień, a nie tak jak wcześniej liczyłam 32. Tak więc 8 miesiąc w pełni! ![]() USG mam 15 października, do tego za 2 tygodnie muszę zrobić wymaz z pochwy ale to w laboratorium. No i serduszko bije pięknie, a ja przytyłam kolejne pół kilo Dopiero teraz do mnie to dotarło, że już tak niewiele czasu zostało! Masakra ![]() Będę wieczorkiem to trochę poczytam sobie Was i wejdę na dłużej |
|
|
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez myslalam o nieuchronnym koncu macierzynskiego,a co dalej? ja pracowalam od 10 do 18 x2 i od 10 do 20x3 plus po 40 minut na dojazd w jedna strone , czyli caly dzien w pracy. Przy takim maluszku nie ma mowy,zebym do tego wrocila,a w ogole to nie chcialabym do tej firmy wracac. Bede szukac nowej pracy - to jest pewne. Tylko nie takie proste. Troche moze tesciowa sie mala zajac,ale szczerze,to dosc ryzykowny pomysl - patrzac na jej pomysly, jak zamknieie przypadkiem psa na balkonie (5 miesiecznego chichuachua, malej,delikatnej kruszynki) i pojscie do pracy, to az sie boje. A na wychowawczy nas nie stac A jak jest w Anglii? Wszyscy tak chwala sie ze pojechali i odrazu kupe pieniedzy na dziecko dostaja,ze pracowac nie musza, jakos mi sie w to wierzyc nie chcialo,ale 3 osoby tak powiedzialy. natalka i imortal wy tez
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-24 o 18:21 |
|
|
|
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
cześć zyny , jestem wykończona...
czym sie różni badanie glukozy od krzywej glikemicznej ? Bo wyszło że na badaniu miałak krzywą. łącznie przesiedziałam 3 godziny. nie wyło zbyt wesoło ale do ostatniego badania wytrzymałam , zastanawiam sie tlko czy nie bedę musiała powtóżyc badania moczu... bo normalnie .... mąż mi taki poranek ufundował że mmmmmm . nie mogłam nie skożystać .. bo takie coś zadko się zdaża. Wróce do badania , jakoś je wytrwałam, pierwsze pół godziny szybko mi zleciałą , nie zjadłam zadnej staruszki bo żadnej nie byłoKolej dziwo szła tak płynnie że nie zdążyłam wejść do labolatorium i już wchodziłam do gabinetu. Gorzej było juz po wszystkich badaniach . na początku czyłam się w miare, le dzieku Bogu mama po mnie przyjechała bo do rodziców bym nie dotarła . Zaszłam na rynek z mamaą bo musiałam kupić wkładki do butów, zatrzymałayśmy się przy gryszkach ..... z ledwością ustałam. Najpierw pisk w uszach i gorą potem zanikły głosy ludzi, światło zrobiło sie jaskrawe.... a ja wyglałam jak trup. zPostałysmy chwilę, ptem powoludku do pierwszej ławki w parku dobrze że to tylko kilka kroków... posiedziałyśmy i powoli pozłysmy do domu. nie zdążyłam wejśc do rodziców ojciec z hasłem rób se jeść!! nawet nie spojrzał na mnie a ja z ledwością m po klatce to pościanie szłam a on tylko o jedzeniu nawijał .... ale już po wszystkim jestemlko zmęczona i głowa boli , więc zapewne długo nie wie tu dziś zaczeliśmy 27 tydzień
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony niech sobie siedzi w brzuszku i się rozwija. Jak dla mnie może siedzieć do 40 tygodnia. Może dłużej już nie, bo po 6 grudnia będą pewnie codziennie telefony czy już rodzę i nie chcę mieć wywoływanego porodu ani myśleć o tym ![]() Czasem już mam trochę dosyć bólów kręgosłupa i innych dolegliwości, ale to jest u mnie chwilowe. Może później będzie inaczej
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie ze wszystko wporzadku? a jak tam sprawy mieszkaniowe? |
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dorcia za 27 tc ![]()
|
|
|
|
|
#2783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biorę teraz Maalox i ulga od razu ![]() Cytat:
![]() zaczynam myśleć że prawie nic nie mam, zaczyna przerażać mnie poród i to jaką będę matką i czy w ogóle sobie poradzę ![]() dzidziuś niech posiedzi nawet do tego 22-go ale byle nie dłużej bo przechodzić 2-3 tygodnie też mi się nie uśmiecha
|
||
|
|
|
#2784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
JA sie boje najbardziej, ze odsune od siebie moją ukochana Oliwke ![]() ze nie bede miała czasu dla meza. ze sobie poprostu nie poradze z tym wszystkim. Ale trzeba myslec pozytywnie tak? Dziś zakupy zaliczone;] mam juz prawie wszystko. Tylko teraz cierpie;/ czuje miedzy nogami napierajacą głowke, przy twardnieniu brzuchola... nospa mi sie skonczyla i zapomnialam kupic |
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Łącze się w bólu z Dziewczynami, które mają już dosc ciąży.. ja mimo dobrego samopoczucia i braku dolegliwości czuje się już źle.. Ostatnio mam tylko wrażenie, ze macica uciska mi płuca, serce itp..ciężko mi się oddycha i szybko się męczę..
Ja również liczę już dni aby był ten październik ! ![]() Dorcia- gratki za kolejny tydzień ![]() Ewcia- fajnie, ze wpadłaś !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2786 |
|
Raczkowanie
|
Oj tak... Jak czuje ze mi pluca usiska to zaraz mi serce zaczyna szybciej bić.
Szczegolnie jak na chwile chce sobie polezeć na plecach. |
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
ja też miałam problemy z oddychaniem - z ziewaniem tym bardziej
![]() Jednak jakby lepiej już było - już mi 3 osoby powiedziały, że mi brzuch opadł trochę - ja tam nie widze tego - ale może być coś na rzeczy
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz powiedział, że macice uciska żyłę główną..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
to mi humor dziewczynki poprawilyscie
dorcia gratulacje 27 tyg ![]() dobrze,ze juz lepiej sie czujesz, no po glukozie to sa rozne odloty czasem,wiec dobrze,ze mama z Toba byla. Na szczescie juz masz za soba. halwaya ja wiedzialam,ze to jakas sciema jest, ze nic nie robisz, kase daja i jest kolorowo. Faktycznie jak chce sie miec zdolnosc kredytowa to krzywo popatrza na kogos kto na zapomogach jezdzi. Juz sie domyslam,kto z tych zapomog nagminnie korzysta i niestety znam tez takie osoby,ktore jak uslychalam,ze jada do UK to sie zalamalam,ze nasz narod tacy ludzie reprezentuja. Nie dziwne,ze potem niektorzy maja wypaczone zdanie o Polakach,jak sie napatrza na takie barachlo. Ciesze sie,ze sa tez normalne osoby jak Wy, ktore dobry wizerunek nam tworza zmykam na ploty z dziewczynami z pracy - jako tako sie ogarnelam i lepiej jak wyjde,to chociaz nogi rozchodze , zajrze jak wroce
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-24 o 19:00 |
|
|
|
#2790 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Tak więc kruszynka z niej nie będzie.. ułożona jest główkowo i liczę na to, że tak już zostanie.
Poród naturalny wchodzi w grę, ale leżący i kontrolowane musi byc tętno dziecka..
Przyciśnięta była twarzyczką do scianki macicy i wszystko jest jakby przygniecione, ale zarysy buźki widac 
To przekroczyło moje najśmielsze oczekiwania. A gdzie tam koniec 
.. a tu ciagle ten wrzesien i wrzesien
.. wogole to zauwazylam ze zyje z dnia na dzien .. byleby tylko wstac i polozyc sie spac zeby szybko przyszedl kolejny dzien .. 
*

moze bylas oczkiem w glowie swojego taty co?

. Biorę żelazo jakieś silniejsze zmieniłam dietę i mam nadzieję, że mi wzrośnie. Jutro idę zrobić bdania trzymajcie kciuki, bo jak spadnie to mnie polożą, a mi to w ogole teraz nie potrzebne
za to żelazo. I podczytałam o mieszkanku, super pomysł z tym domkiem i przejściem
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

ale ja mam tak samo.. mnie się nigdzie nie śpieszy