|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Cytat:
|
|
#2762 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na spacerku pierwszym
![]() Cytat:
A pozwu nie napisałam jeszcze, pójdę się najpierw dowiem co i jak. Ciocia mi podpowie bo w sądzie rodzinnym pracuje. Jutro mam plan tam iść, napiszę co się dowiedziałam. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.okazjum.pl/biedronka/gaze...012,12087.html Od 26-tego będą. Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale się stracha najadłam tym bardziej że tego żelu używa cała moja rodzina i jak tu mieć zaufanie do marki chyba już więcej nie kupię mimo iż mój płyn nie miał tego nr co pozostałe ale niesmak pozostaje.....
|
|
|
|
|
#2764 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że Soni te odparzenia szybko przejdąto zaczynamy szukać się na fb? Cytat:
A w ciąży wszystko (dosłownie wszystko, co napisane w tym artykule) robiłam odwrotnie: obcinałam i farbowałam włosy kilka razy, nosiłam chusty i łańcuszki, malowałam się, patrzyłam na księżyc, przytulałam i głaskałam mojego futrzaka (BTW Agaton, za naszym do tej pory się wszyscy oglądają. Dziś nam 2 kobietki rzuciły tekst "Ależ nasza maskotka urosła" a ma 4 kg i 1,5 roku. Kokardek mu nie wiązałam, ale smycz i szelki ma czerowne choć to przypadek, bo jakoś mi ta czerwień pięknie pasowała do jego czarno-białych włosów), tańczyłam, itede... I moja Zuzanka ani oplątana pępowiną nie była, ani łysa ani do psa podobna. i miło mi, gdy wszyscy się moim skarbem zachwycają. A jak przesądna babcia mojego męża powiedziała, że brzydkie mamy dziecko (żeby niby jej nie urzec) to myślałam ,że strzelę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
a ja jestem dziś dobrą wróżką!!!!!!
Coventry jest na porodówce, po masażu- krwawi, skurcze są ale jeszcze lekkie, czekamy na rozwój akcji i oby szybko poszło!!!!!!!!
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Starałam się Was nadrobić, ale to mało możliwe, chociaż widzę, że poruszałyście wiele ciekawych tematów. My dzisiaj wróciłyśmy do domu. Trochę to trwało bo Mai ropiało oko i zrobili posiew, wyszło, że to jakaś bakteria, ale nie groźna więc mamy tylko je zakrapiać i dbać o higienę. Ja karmię piersią i po pierwszych niepowodzeniach, czyli bolących brodawkach i znacznym spadku wagi Mai wszystko powoli się stabilizuje. Mała zjadła po przyjeździe do domu i cały czas śpi ![]() Jestem trochę zestresowana tym wszystkim i myślę jak sobie poradzimy, ale chyba jakoś to będzie, prawda? Poród był w moim przypadku szybki i wesoły, przynajmniej do pewnego momentu. Zostałam w Częstochowie, przyszła Rafała chrzestna i trochę dotrzymała mi towarzystwa, a że pracuje na położnictwie to wszyscy ją znają. Pewnie miało to znaczenie w traktowaniu mnie podczas porodu. Dokładnie na porodówkę weszłam o 19:40 a o 23:10 było po sprawie. Rafał przeciął pępowinę i był niesamowicie dzielny. Ja czuję się bardzo dobrze fizycznie. Co prawda zasłabłam w łazience rano po porodzie, ale teraz jest świetnie. Niewiele krwawię, ból też nie jest duży. Byłam nacinana, ale niewiele. Załatwiam się normalnie. Nawet brzuch nie wygląda tak bardzo źle. Jutro postaram się wrzucić fotki ![]() Tymczasem gratuluję wszystkim nowym mamusią i życzę powodzenia
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-09-24 o 19:19 |
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czuje ze mnie lapie przeziebienie
![]() u mojej babci grzeja a u mnie nie,no szlak mnie trafi!
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konczi masz jakieś wieści od Luci? Jak sie czują? Mnie bolą nogi,no nie wiem jak je ułozyć,żeby nie bolały. takie jakby mięśnie czy co Zielona no u Nas na szczęście zaczęligrzać,bo zimno było już
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde zazdroszcze Wam ze rodzicie
ja znowu chcialabym to przejsc tylko zadzwonilabym po tzeta to przede wszystkim i chcialabym przy porodzie "trzezwo" myslec,bo jak sobie przypomne to wszystko dzialo sie jakbym byla na haju
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Anuś niestety nie .. dostałam tylko focie Natka ale nie mam wieści czy mogę tu wrzucić więc czekam ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
bedzie kolejny dzidziuś tak parami idziemy ![]()
|
|
#2772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Mężul znowu wyjechał na trzy tygodnie.... a potem cały miesiąc będzie w domu. Tak załatwił, żeby być przy porodzie . Gorzej jak zacznę rodzić wcześniej...A mi został tylko jeden króciutki podrozdział magisterki, ale dziś chyba dam sobie spokój, bo mi się mózg lansuje.... A później częścią doświadczalną muszę się zająć - na szczęście polega tylko na opracowaniu ankiety... Przez rok jakoś zdążę, no nie? ![]() Muszę sobie druknąć i na porodówce poczytywać... Strasznie się boję. |
|
|
|
#2774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Lucia gratki!!
Coventry trzymam kciukasy! Cytat:
Cytat:
Dzisiaj się podłamałam niepokój czuję i w ogóle mam już dość.Byłam w ZUSie bo kasy nie widziałam od ponad miesiąca, a okazuje się że przelew wyjdzie 26.9 i oczywiście za część zwolnienia. A ja nie mam kasy na badania przed porodem czyli to krzepnięcie, owa, hbs i resztę nie że mamy osobne budżety ale przez to moje zwolnienie on pokrywa wszystkie wydatki a ja na łasce zusu jestem Poszłam potem odebrać wyniki z paciorkowca i go nie mam, ale się okazało że gupia babka nie oznaczyła dobrze próbek i z odbytu miałam znowu pobrane ![]() I chyba wypadł mi kawałek czopu Jak się napatrzyłam na te wszystkie podpachy i podkłady to mi się słabo zrobiło i nie chcę rodzić Podły humor mam
|
||
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie pierzesz już i prasujesz ubranka małego? Bo ja się jeszcze nie zabrałam za pranie w tym dzidziusiowym proszku.
|
|
|
|
#2776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale coś nie podziałało.. Zażyczyła sobie do wstążeczki medalik.Więc.. Medaliki zawieszacie? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nic to, jakos przezyjemy bo kupowac juz nie bede!o medalikach nigdy nie slyszalam! ani nie widzialam. wstazeczki tylko. czerwone. |
|
|
|
|
#2778 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2779 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a mi gin nie dał skierowania na krzepniecie. zapomnial? czy jak? powinnam miec?
cc mam w piatek to jeszcze zdarze w razie czego do laboratorium, tylko powiedzcie czy powinnam to zrobic i jak to sie dokladnie nazywa. pierwszy raz słyszę o tym badaniu
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- zapomniałam napisać,że jak byłam na tętnie u gin dzisiaj to mąż poczekał z synkiem w aucie i jak przyszłam to Gracjanek mówi do mnie: nie ma dzidzi?? a ja mówie:nie jeszcze nie ma,ale nie długo będzie a on do mnie:ahhhaaa |
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki za mnie bo zaraz pierwszy raz będę sama kąpać Zuzię bo mąż dzisiaj do pracy wrócił.
Dam znać po kąpieli jak nam się udało.
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Laurose teraz dopiero zauważyłam,że mamy ten sam termin porodu
|
|
|
|
|
#2783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za szybką i jak najmniej bolesną akcję Cytat:
Witamy w domku Cytat:
![]() Cytat:
Mati śpi więc idę się myć i do wyrka zalegnę. Matko Kropek odlicza dni do seksu, a ja biorąc pod uwagę konsekwencje seksu, czytaj poród, mam ochotę wprowadzić dożywotni celibat. |
||||
|
|
|
#2784 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
u nas zrobiło się lato i cały dzień spędziłam na zewnątrz - super teraz trochę podnadrabiam
|
|
#2785 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po jednej tabletce jest lepiej ![]() Cytat:
![]() ale uczucie straszne, najgorzej jest jak idę siku, czasem mam wrażenie, że mała mi zaraz wyskoczy, taki napór czuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój też ma czerwone szelki, ale też przez przypadek ![]() Cytat:
cholera, ja też po tym masażu trochę krwawiłam i miałam lekkie skurcze, ale przeszło. pewnie jak byłabym w szpitalu to daliby coś na rozwój akcji. Cytat:
Cytat:
zielona, ja się chętnie zamienię. chcę mieć małą przy sobie ale poród niekoniecznie ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2786 |
|
Wtajemniczenie
|
Anusia - tak tak
zobaczymy jak się to ułoży Dzięki Sojka masz rację, mam dość na dziś, czuję się jakbym miała gorączkę. Wzięłam termometr który kupiliśmy dla małej i k**wa nie działa! chyba baterie się wyczerpały a użyłam termometru raz na początku jak nie urok to sraczka.
|
|
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam na dziś, więc dobranocka!
|
|
|
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
mam wieści od Eleny,
od soboty są już w domku. malutka tylko je i śpi (kolejny aniołek ). Elena zajrzy do nas później bo po porodzie trochę ją pocerowali i na tyłku ciężko siedzieć. od wczoraj walczy z nawałem pokarmu. gratuluje nowym mamusiom. |
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem jakaś załamana... Płakać mi się chce strasznie. Wrócił nasz pies od rodziców i na mnie nawarczała jak ją głaskałam... Tak jak nigdy
![]() I do tego szczeka jak maluszek wydaje dźwięki i popłakuje... A na dokładkę ma cieczkę! |
|
|
|
#2790 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cudna córunia. Cytat:
Cytat:
Biorę się za to teraz, bo dopiero w weekend przytargaliśmy meble, w których będę trzymać maluszkowe rzeczy. Spokojnie, nic się nie stresuj... mamy jeszcze troszkę czasu, więc napewno zdążymy tę kwestię ogarnąć.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.