Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 18:35   #2761
sandra23s
Zadomowienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jezusie, czy Wasze pociechy też po przebudzeniu albo w momencie jak jedzą i im cycek z buzi wypadnie to drą sie w nieboglosy???
Przecież to jest masakra jakaś - tak jakby wpadał mi w histerie
moja sie tak wczoraj rozwyłaaz mi w uszach piszczało

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Ja generalnie sceptyk jestem i realista zarazem ale raz miałam taką dziwną przygodę: szłam do sklepu przez osiedle, i przecina mi drogę babcinka zgarbiona, na czarno ubrana (to nie dzwine akurat w jej wieku), z dwoma pustymi metalowymi wiadrami (na co jej te wiadra na srodku osiedla w miescie?), przechodzi przede mna i mówi "ojej, pani na taką miłą wygląda, mam nadzieje że nie przyniosę pani pecha".hmmm no to ja jej na to, ze na pewno nie i milego dnia. w koncu dzien byl ladny i nic specjalnego nie mialam w planach.
i godzine pozniej niz gruchy ni z pietruchy moj tz po 7 latach stwierdzil ze ze mna zrywa. jak grom z jasnego nieba.
na poczatku nie polaczylam tych dwoch faktow, ale kilka dni pozniej jak sobie tą babinke przypomnialam i ten jej dziwny tekst to jednak ciarki mnie przeszły.
OMG

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 18:38   #2762
tamlin111
Zakorzenienie

Byliśmy na spacerku pierwszym Mati obudził się głodny jak do domku wchodziliśmy
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
[B]Jasko Weroniki niestety zostaje na tydzien jeszcze

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

TAMLIN kurcze masz juz pozew napisany??? jak tak to moglabys podrzucic na pw dla wzoru?? oczywiscie bez zadnych nazwisk, sama tresc nie wiem jak sie za to zabrac a na necie same pozwy ojców ktorzy chca sie wymigac od dzieciaków a pozwu matki nie znalazłam zadnego
Ojej, to dla Werci dużo siły, aby bez Jasia w domku wytrwała
A pozwu nie napisałam jeszcze, pójdę się najpierw dowiem co i jak. Ciocia mi podpowie bo w sądzie rodzinnym pracuje. Jutro mam plan tam iść, napiszę co się dowiedziałam.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dziś w nocy myślałam,że umre...to nie jest zwykły ból macicy przy kurczeniu,bo tamten znam.Boli mnie bardziej z lewej strony brzucha i to tak jakby macica miała zaraz pęknąći to nie tylko,gdy Kuba ssie cyca.W ogóle to zaczęło mną trząść,chyba z zimna mimo,że mąż już włącza piec odkąd wróciliśmy ze szpitala,więc w domku mamy ciepło.Strasznie mną telepało,bałam się,ze to jakaś padaczka,ale mąż mnie bardzo przytulił i dobrze,że był ze mną.Paracetamol nie pomaga,biore apap,mniej boli.Dzwoniłam wczoraj do gina i powiedział,że tak może być po wyłyzeczkowaniu.Ja chyba zwariuje
Pytam,po co oni mi to zrobili?że teraz zwijam się z bólu...
Biedna A może wybierz się do lekarza bo takie bóle to dziwne są.

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Tamlin - dzięki za opis kurcze w piatek rano bedę testowac

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a powiedz mi, jeśli mam się zgłosić do szpitala w poniedziałek to lepiej ją zrobić wieczór przed czy na drugi dzień z samego rana?
Lepiej chyba w poniedziałek rano.

Cytat:
dziewczyny, pytam z ciekawości bo akurat trafiłam na onecie temat o zabobonach ciążowych... przyczepiłyście do wózka czerwoną kokardkę?
Zapomniałam o kokardce Niby nie wierzę ale niech będzie.

Cytat:
Napisane przez Aneczka_G Pokaż wiadomość
Cześć!!
Dołączę się do dyskusji jeśli można Co prawda do terminu zostało mi kilka dni ale nie pogniewałabym się na dziecinę moją gdyby już zechciała wyjść Ciężko mi strasznie no i chciałabym mieć maluszka przy sobie. W ramach rozruszania się wymyślam najróżniejsze prace domowe... może to coś przyspieszy
Hej

Cytat:
w takim razie moje mama będąc z nią w ciąży musiała co jakiś czas włosy podcinać
Moja z siostrą to łysa jak kolano musiałaby być, a miała bujne włosy a siostra rozumku zero.

Cytat:
Jezusie, czy Wasze pociechy też po przebudzeniu albo w momencie jak jedzą i im cycek z buzi wypadnie to drą sie w nieboglosy???
Mój tak pierwszą noc miał, teraz nie odstawia cyrków.

Cytat:
tamlin gdzie Ty widziałas te chusteczki w biedrze?kiedy mają być??????????
Tutaj strona numer 7
http://www.okazjum.pl/biedronka/gaze...012,12087.html
Od 26-tego będą.

Cytat:
ja wprawdzie nie Tamlin ale mam ulotkę z biedronki i widzę, że chusteczki będą od 26 września. oprócz tego mają być w promocji pieluchy dada, wszystkie rozmiary
Na pieluchy jest cena normalna, nie ma żadnej promocji, na codzień są w tej cenie.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
A oto moja perełka wśród zabobonów:
Będac w ciąży trzeba uważać żeby przy zmywaniu lub praniu nie zachlapać brzucha wodą bo dziecko będzie...pijakiem!
O matko, będę mieć dzieci alkoholiki
Stary 2012-09-24, 18:39   #2763
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
aż poleciałam sprawdzić. na szczęście mam 08/2014 więc dobrze. kurcze, ale co z tymi co zdążyli już zużyć jakąś część aż strach coś kupować...
hej,

ale się stracha najadłam tym bardziej że tego żelu używa cała moja rodzina
i jak tu mieć zaufanie do marki chyba już więcej nie kupię mimo iż mój płyn nie miał tego nr co pozostałe ale niesmak pozostaje.....
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 18:52   #2764
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Lusia urodziła prze cc!!!!!!!!!!!!! potem napisze cos wiecej jak dojdzie troche do siebie
Lucia gratulacje! czekamy na zdjęcia!
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Wziełam apap po który rano wysłałam mojego męża jak jechał zawieźć córkę do przedszkola. Jedna tabletka i po pół godzinie zapomniałam o bólu. Masakroza, normalnie głowa rzadko mnie boli ale jak już rypnie to na maksa.

Kurcze laski, walczę od 5 dni z odparzeniem u Sonii zjadłam kasze na obiad, młoda dzięki temu naprodukowała kupy, że o mamo a do tego w nocy smacznie spała ponad 5 godzin, efekty opłakane. Ubranie do zmiany bo pielucha przeciekła ale za to zaogniona skóra i ranki, teraz nie dopuszczam do tego, cuduje już i staje na rzęsach, pupę myje woda, wietrzę, w ruch poszedł sudocrem (trochę złagodził), z cięższego kalibru clotrimazol (zmniejszyło się ilość) ale kurczaki dalej są, no nie jestem w stanie zapobiec tym kupom, bo co karmienie kupa leci. Widzę, że przez to młoda jest mniej spokojna i częściej drze się, ma problem z zaśnięciem, śpi pięknie w nocy nie wiem czemu tylko w nocy . A ja cuduje jak idiot jakiś i próbuje wyleczyć to dziadostwo.

Dzisiaj piję melisę, żeby ją trochę wyciszyć. I wieczorem wykąpie w krochmalu, do tego pupsko posmarowałam maltanem. Kiedy to zlezie

Powiem jedno pod względem ranek i odparzeń to obydwie siostry idą łeb w łeb . Przy Klaudii miałam super maść od kuzynki, którą w szpitalu mieli na odleżyny u przewlekle chorych leżących, takie odparzenie leczyło się w jeden dzień. Chyba się znów o nią uśmiechnę.
Bafi, my też długo walczyłyśmy z odparzeniami przez te kupki. wydaje mi się, że dopiero tormentiol pomógł. Nam ten tormentiol kilka położnych polecało i pediatra... a sudocremu nie można stosować w fałdkach skórnych, bo za bardzo wysusza skórę i pieluszka może podrażnić i ranki porobić. no i wietrzenie pumpernikla Mam nadzieję, że Soni te odparzenia szybko przejdą
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

A co do FB, to przynajmniej wiem kto .
to zaczynamy szukać się na fb?
Cytat:
dziewczyny, pytam z ciekawości bo akurat trafiłam na onecie temat o zabobonach ciążowych... przyczepiłyście do wózka czerwoną kokardkę?

pamiętam, że jak kupiliśmy szczeniaka to na spacerze każdy się nim zachwycał, zaczepiał mnie co to za rasa, głaskał i wtedy teściowa kazała mi przyczepić mu czerwoną kokardę by go nie zauroczyli

coś mi się zdaje, że z małą będzie podobnie... czeka nas kolejna ciężka wojna, choć ta o chrzest jeszcze nie skończona
też to czytałam i powiem Wam, że ja nie wierzę w zabobony i przesądy. dlatego nie zamierzam wiązać żadnych kokardek.
A w ciąży wszystko (dosłownie wszystko, co napisane w tym artykule) robiłam odwrotnie: obcinałam i farbowałam włosy kilka razy, nosiłam chusty i łańcuszki, malowałam się, patrzyłam na księżyc, przytulałam i głaskałam mojego futrzaka (BTW Agaton, za naszym do tej pory się wszyscy oglądają. Dziś nam 2 kobietki rzuciły tekst "Ależ nasza maskotka urosła" a ma 4 kg i 1,5 roku. Kokardek mu nie wiązałam, ale smycz i szelki ma czerowne choć to przypadek, bo jakoś mi ta czerwień pięknie pasowała do jego czarno-białych włosów), tańczyłam, itede... I moja Zuzanka ani oplątana pępowiną nie była, ani łysa ani do psa podobna. i miło mi, gdy wszyscy się moim skarbem zachwycają. A jak przesądna babcia mojego męża powiedziała, że brzydkie mamy dziecko (żeby niby jej nie urzec) to myślałam ,że strzelę

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
a dla mnie zabobony i kokardka to dwie różne rzeczy. Zawsze może na ulicy znaleźć się jakaś wredna baba (szczególnie na wsi) która dziecko zauroczy i będzie kłopot i to nie ma nic wspólnego z wiarą w zabobony.

Raz jakaś obca baba powiedziała że ma mojej sąsiadce że ma śliczne włosy a ta nie zdążyła dojść do domu i zrobił jej się taki kołtun na głowie że musiała to obciąć, dobrze że miała gęste i kręcone to jakoś nie było widać tego ubytku.
Dziewczyno, wierzysz w coś takiego? jak kobieta może "zdalnie" komuś kołtuna zrobić? rzucić czar? urzec? dziwię się, jak młode wykształcone kobiety w XXI wieku mogą w coś takiego wierzyć...
Cytat:
to samo.. i też czerwoniutka się robi i później gorzej jej tego cyca wepchnąć do buziaka, bo się pręży i wygina i kręci główką. to samo jest, jak się obudzi, "pogada" troszkę, pokaże, że chce jeść a ja w porę (czyt. w krótkim czasie, który mi daje moje dziecię) nie zdążę cyca wyciągnąć
Cytat:
tamlin gdzie Ty widziałas te chusteczki w biedrze?kiedy mają być??????????
od środy
Cytat:
ja wprawdzie nie Tamlin ale mam ulotkę z biedronki i widzę, że chusteczki będą od 26 września. oprócz tego mają być w promocji pieluchy dada, wszystkie rozmiary
dziś kupowałam w biedrze pieluszki jedynki i są w identycznej cenie, jak niby w promocji

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:03   #2765
Sojka1990
Zadomowienie

a ja jestem dziś dobrą wróżką!!!!!!
Coventry jest na porodówce, po masażu- krwawi, skurcze są ale jeszcze lekkie, czekamy na rozwój akcji i oby szybko poszło!!!!!!!!
Stary 2012-09-24, 19:05   #2766
Nisia4
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Starałam się Was nadrobić, ale to mało możliwe, chociaż widzę, że poruszałyście wiele ciekawych tematów.
My dzisiaj wróciłyśmy do domu. Trochę to trwało bo Mai ropiało oko i zrobili posiew, wyszło, że to jakaś bakteria, ale nie groźna więc mamy tylko je zakrapiać i dbać o higienę.
Ja karmię piersią i po pierwszych niepowodzeniach, czyli bolących brodawkach i znacznym spadku wagi Mai wszystko powoli się stabilizuje.
Mała zjadła po przyjeździe do domu i cały czas śpi
Jestem trochę zestresowana tym wszystkim i myślę jak sobie poradzimy, ale chyba jakoś to będzie, prawda?
Poród był w moim przypadku szybki i wesoły, przynajmniej do pewnego momentu. Zostałam w Częstochowie, przyszła Rafała chrzestna i trochę dotrzymała mi towarzystwa, a że pracuje na położnictwie to wszyscy ją znają. Pewnie miało to znaczenie w traktowaniu mnie podczas porodu. Dokładnie na porodówkę weszłam o 19:40 a o 23:10 było po sprawie. Rafał przeciął pępowinę i był niesamowicie dzielny.
Ja czuję się bardzo dobrze fizycznie. Co prawda zasłabłam w łazience rano po porodzie, ale teraz jest świetnie. Niewiele krwawię, ból też nie jest duży. Byłam nacinana, ale niewiele. Załatwiam się normalnie. Nawet brzuch nie wygląda tak bardzo źle.
Jutro postaram się wrzucić fotki
Tymczasem gratuluję wszystkim nowym mamusią i życzę powodzenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 029.jpg (47,7 KB, 65 załadowań)

Edytowane przez Nisia4
Czas edycji: 2012-09-24 o 19:19
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:08   #2767
zielona1911
Zakorzenienie

a ja czuje ze mnie lapie przeziebieniewypilam mleko z miodem,mam syrop prenalen i rutinoscorbin,wyslalam tzeta po sok malinowy do herbaty. i chyba maluszek tez ma katar bo jak go nosze to slysze to chrumkanie w nosku,ale piers ssie dobrze i spi mu sie tez dobrze,wiec mam nadzieje ze to jednak nie katar. a to wszystko wina temu ze cholerne kaloryfery u mnie nie grzeja u mojej babci grzeja a u mnie nie,no szlak mnie trafi!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:17   #2768
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Coventry jest na porodówce, po masażu- krwawi, skurcze są ale jeszcze lekkie, czekamy na rozwój akcji i oby szybko poszło!!!!!!!!
Trzymam kciuki aby szybciutko poszło!!

Konczi masz jakieś wieści od Luci? Jak sie czują?

Mnie bolą nogi,no nie wiem jak je ułozyć,żeby nie bolały.
takie jakby mięśnie czy co

Zielona no u Nas na szczęście zaczęligrzać,bo zimno było już

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:20   #2769
zielona1911
Zakorzenienie

Kurde zazdroszcze Wam ze rodzicie ja znowu chcialabym to przejsc tylko zadzwonilabym po tzeta to przede wszystkim i chcialabym przy porodzie "trzezwo" myslec,bo jak sobie przypomne to wszystko dzialo sie jakbym byla na haju
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:28   #2770
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:29   #2771
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Konczi masz jakieś wieści od Luci? Jak sie czują?

Anuś niestety nie .. dostałam tylko focie Natka ale nie mam wieści czy mogę tu wrzucić więc czekam

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:

bedzie kolejny dzidziuś tak parami idziemy
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:34   #2772
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a ja czuje ze mnie lapie przeziebieniewypilam mleko z miodem,mam syrop prenalen i rutinoscorbin,wyslalam tzeta po sok malinowy do herbaty. i chyba maluszek tez ma katar bo jak go nosze to slysze to chrumkanie w nosku,ale piers ssie dobrze i spi mu sie tez dobrze,wiec mam nadzieje ze to jednak nie katar. a to wszystko wina temu ze cholerne kaloryfery u mnie nie grzeja u mojej babci grzeja a u mnie nie,no szlak mnie trafi!
własnie dzisiaj o tym myslałam, że juz chyba czas najwyzszy żeby ogrzewanie włączyli! kurcze! u mnie tez kaloryfery zimne a pogoda nie rozpieszcza. na mróz czekają czy jaki grzyb???
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:48   #2773
anesh_
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Mężul znowu wyjechał na trzy tygodnie.... a potem cały miesiąc będzie w domu. Tak załatwił, żeby być przy porodzie. Gorzej jak zacznę rodzić wcześniej...

A mi został tylko jeden króciutki podrozdział magisterki, ale dziś chyba dam sobie spokój, bo mi się mózg lansuje.... A później częścią doświadczalną muszę się zająć - na szczęście polega tylko na opracowaniu ankiety... Przez rok jakoś zdążę, no nie?

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
gda oj ból do przeżycia a nagroda życiowa ! heh taki ból przy spojrzeniu dzieciątka w nasze oczy jest tego warty ...
a zresztą nie boli aż tak masakrycznie .. tylko troszkę
Muszę sobie druknąć i na porodówce poczytywać... Strasznie się boję.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:51   #2774
lourose
Wtajemniczenie

Lucia gratki!! Coventry trzymam kciukasy!

Cytat:
wogóle dokuczają mi okropne bóle jakby klatki piersiowej promieniujące pod łopatkistrasznie to nie przyjemne,ażutrudnia oddychanie,nie wiemco to. Raz jakiśczas to mam
Też mam takie, w nocy

Cytat:
Będac w ciąży trzeba uważać żeby przy zmywaniu lub praniu nie zachlapać brzucha wodą bo dziecko będzie...pijakiem!
to Zośka niezłą patologię już załapała

Dzisiaj się podłamałam niepokój czuję i w ogóle mam już dość.

Byłam w ZUSie bo kasy nie widziałam od ponad miesiąca, a okazuje się że przelew wyjdzie 26.9 i oczywiście za część zwolnienia. A ja nie mam kasy na badania przed porodem czyli to krzepnięcie, owa, hbs i resztę muszę męża prosić a tego nie lubię nie że mamy osobne budżety ale przez to moje zwolnienie on pokrywa wszystkie wydatki a ja na łasce zusu jestem
Poszłam potem odebrać wyniki z paciorkowca i go nie mam, ale się okazało że gupia babka nie oznaczyła dobrze próbek i z odbytu miałam znowu pobrane

I chyba wypadł mi kawałek czopu jeśli to jest kawałek zbitego śluzu podbarwiony krwią ale na brunatno. Dopiero dziś się spakowałam, i dzidkę. Ale zupełnie nie wiedziałam co tej dzidce spakować i wszystkie ubranka wydały mi się brzydkie i nie wiedziałam co ze sobą zestawić.
Jak się napatrzyłam na te wszystkie podpachy i podkłady to mi się słabo zrobiło i nie chcę rodzić

Podły humor mam sorki
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:51   #2775
anesh_
Zakorzenienie

Dearlie pierzesz już i prasujesz ubranka małego? Bo ja się jeszcze nie zabrałam za pranie w tym dzidziusiowym proszku.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:52   #2776
colds
Zakorzenienie

Cytat:

pamiętam, że jak kupiliśmy szczeniaka to na spacerze każdy się nim zachwycał, zaczepiał mnie co to za rasa, głaskał i wtedy teściowa kazała mi przyczepić mu czerwoną kokardę by go nie zauroczyli

coś mi się zdaje, że z małą będzie podobnie... czeka nas kolejna ciężka wojna, choć ta o chrzest jeszcze nie skończona
Moja teściowa właśnie sobie coś wkręciła, że ma być wstążeczka i koniec No to wyśmiałam babę
Ale coś nie podziałało.. Zażyczyła sobie do wstążeczki medalik.

Więc.. Medaliki zawieszacie?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
to zaczynamy szukać się na fb?

Cytat:
Stary 2012-09-24, 20:05   #2777
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Lucia gratki!! Coventry trzymam kciukasy!

Też mam takie, w nocy

to Zośka niezłą patologię już załapała

Dzisiaj się podłamałam niepokój czuję i w ogóle mam już dość.

Byłam w ZUSie bo kasy nie widziałam od ponad miesiąca, a okazuje się że przelew wyjdzie 26.9 i oczywiście za część zwolnienia. A ja nie mam kasy na badania przed porodem czyli to krzepnięcie, owa, hbs i resztę muszę męża prosić a tego nie lubię nie że mamy osobne budżety ale przez to moje zwolnienie on pokrywa wszystkie wydatki a ja na łasce zusu jestem
Poszłam potem odebrać wyniki z paciorkowca i go nie mam, ale się okazało że gupia babka nie oznaczyła dobrze próbek i z odbytu miałam znowu pobrane

I chyba wypadł mi kawałek czopu jeśli to jest kawałek zbitego śluzu podbarwiony krwią ale na brunatno. Dopiero dziś się spakowałam, i dzidkę. Ale zupełnie nie wiedziałam co tej dzidce spakować i wszystkie ubranka wydały mi się brzydkie i nie wiedziałam co ze sobą zestawić.
Jak się napatrzyłam na te wszystkie podpachy i podkłady to mi się słabo zrobiło i nie chcę rodzić

Podły humor mam sorki
ja podobnie miałam z pakowaniem - wszystkie ciuszki jakies takie niefajne mi sie wydały ale nic to, jakos przezyjemy bo kupowac juz nie bede!

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Moja teściowa właśnie sobie coś wkręciła, że ma być wstążeczka i koniec No to wyśmiałam babę
Ale coś nie podziałało.. Zażyczyła sobie do wstążeczki medalik.

Więc.. Medaliki zawieszacie?

o medalikach nigdy nie slyszalam! ani nie widzialam. wstazeczki tylko. czerwone.
Stary 2012-09-24, 20:05   #2778
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale nie nastawiaj się, że będziesz miała problemy z lakacją! Ja widziałam w szpitalu panią, której w 2 dobie od cesarki, mleko tryskało strumieniami.

U mnie chyba ten szok i stres spowodowany bólem i potem tak nagłą cesarką, wpłynął na opóźnienie laktacji.
Ale wróciłam do domku, popiłam meliskę i mam nawał jak marzenie
Ja się na problemy nie nastawiam, ale lubię mieć świadomość, co mnie może czekać, choć oby wszystko poszło gładko, dziękuję za wsparcie

Cytat:
Lidka, właśnie zdałam sobie sprawę, że odliczam z Tobą
u mnie do porodu też maksymalnie 9 dni, bo tylko tyle można z nim zwlekać.
w poniedziałek kładą mnie na oddział i pewnie się zaczną kroplówki, baloniki i w ostateczności cc.

prawdę mówiąc gdyby mi teraz zaproponowali cesarkę to nie będę rozpaczać, nawet przyjmę to z pewną ulgą...
Oj kochana, miło, że ktoś odlicza ze mną, ale życzę ci jak najmocniej, żebyś nie dotrwała ze mną do tego terminu ostatecznego urodź wcześniej normalnie i bez komplikacji!!!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:10   #2779
mala mysz
Raczkowanie

dziewczyny a mi gin nie dał skierowania na krzepniecie. zapomnial? czy jak? powinnam miec?
cc mam w piatek to jeszcze zdarze w razie czego do laboratorium, tylko powiedzcie czy powinnam to zrobic i jak to sie dokladnie nazywa. pierwszy raz słyszę o tym badaniu
Stary 2012-09-24, 20:17   #2780
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dearlie pierzesz już i prasujesz ubranka małego? Bo ja się jeszcze nie zabrałam za pranie w tym dzidziusiowym proszku.
Ja nie Dearlie ale tygodnie mamy zbliżone i ja już mam wszystko poprane i poprasowane

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

zapomniałam napisać,że jak byłam na tętnie u gin dzisiaj to mąż poczekał z synkiem w aucie i jak przyszłam to Gracjanek mówi do mnie: nie ma dzidzi??
a ja mówie:nie jeszcze nie ma,ale nie długo będzie a on do mnie:ahhhaaa

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-24, 20:22   #2781
marta1986222
Zakorzenienie

Trzymajcie kciuki za mnie bo zaraz pierwszy raz będę sama kąpać Zuzię bo mąż dzisiaj do pracy wrócił.

Dam znać po kąpieli jak nam się udało.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:24   #2782
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za mnie bo zaraz pierwszy raz będę sama kąpać Zuzię bo mąż dzisiaj do pracy wrócił.

Dam znać po kąpieli jak nam się udało.
Kochana trzymam

Laurose teraz dopiero zauważyłam,że mamy ten sam termin porodu

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-24, 20:27   #2783
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nic dwójkami idą te nasze dzieci
Trzymam kciuki za szybką i jak najmniej bolesną akcję

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Starałam się Was nadrobić, ale to mało możliwe, chociaż widzę, że poruszałyście wiele ciekawych tematów.
My dzisiaj wróciłyśmy do domu. Trochę to trwało bo Mai ropiało oko i zrobili posiew, wyszło, że to jakaś bakteria, ale nie groźna więc mamy tylko je zakrapiać i dbać o higienę.
Ja karmię piersią i po pierwszych niepowodzeniach, czyli bolących brodawkach i znacznym spadku wagi Mai wszystko powoli się stabilizuje.
Jestem trochę zestresowana tym wszystkim i myślę jak sobie poradzimy, ale chyba jakoś to będzie, prawda?
Poród był w moim przypadku szybki i wesoły, przynajmniej do pewnego momentu. Zostałam w Częstochowie, przyszła Rafała chrzestna i trochę dotrzymała mi towarzystwa, a że pracuje na położnictwie to wszyscy ją znają. Pewnie miało to znaczenie w traktowaniu mnie podczas porodu. Dokładnie na porodówkę weszłam o 19:40 a o 23:10 było po sprawie. Rafał przeciął pępowinę i był niesamowicie dzielny.
Ja czuję się bardzo dobrze fizycznie. Co prawda zasłabłam w łazience rano po porodzie, ale teraz jest świetnie. Niewiele krwawię, ból też nie jest duży. Byłam nacinana, ale niewiele. Załatwiam się normalnie. Nawet brzuch nie wygląda tak bardzo źle.
Jaka piękna panienka
Witamy w domku

Cytat:
Kurde zazdroszcze Wam ze rodzicie ja znowu chcialabym to przejsc tylko zadzwonilabym po tzeta to przede wszystkim i chcialabym przy porodzie "trzezwo" myslec,bo jak sobie przypomne to wszystko dzialo sie jakbym byla na haju
O Boże co za szalona kobieta

Cytat:

Podły humor mam sorki
Kochanie kładź się spać bo widzę że ciężki dzień mialaś. Oby jutrzejszy przyniósł więcej słoneczka i pogody na serduchu

Mati śpi więc idę się myć i do wyrka zalegnę.

Matko Kropek odlicza dni do seksu, a ja biorąc pod uwagę konsekwencje seksu, czytaj poród, mam ochotę wprowadzić dożywotni celibat.
Stary 2012-09-24, 20:28   #2784
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

u nas zrobiło się lato i cały dzień spędziłam na zewnątrz - super

teraz trochę podnadrabiam
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:43   #2785
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana a jakie masz objawy,że nie tolerujesz?
Bo ja brałam 3x1 i teraz zmniejszyłam sobie po 2x1,bo jakoś dziwnie sie czułam..
dziwny posmak w ustach, większe mdłości i nawet wymioty, mówiąc w skrócie objawy gastryczne...
po jednej tabletce jest lepiej

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mała chyba już się do końca przekręciła, bo czuje taki nacisk na szyjkę i odbyt, że czuję jakby mi za chwilę miała wylecieć i co chwila jestem w kibelku. matko jak ja tak miesiąc wytrzymam
i brzuszek mi opadł. nawet mama to dziś zauważyła.
teraz sie boję że przez ten Fenoterol będę miała słabe skurcze a tu rowarcie sie zrobi przez ten nacisk i zacznę rodzić a do szpitala 40 km a mała tak się wierci jakby naprawde chciała już wyjść...
Dziś spakowalam się do szpitala
Wczoraj zaczęłyśmy 37 tydzień
spokojnie, można wytrzymać. ja tak wytrzymałam 2 miesiące a nawet teraz po terminie jestem
ale uczucie straszne, najgorzej jest jak idę siku, czasem mam wrażenie, że mała mi zaraz wyskoczy, taki napór czuję

Cytat:
co jedno to lepsze

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Na pieluchy jest cena normalna, nie ma żadnej promocji, na codzień są w tej cenie.
no widzisz, niby gazetka z promocjami a cena normalna... a to dziady

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

też to czytałam i powiem Wam, że ja nie wierzę w zabobony i przesądy. dlatego nie zamierzam wiązać żadnych kokardek.
A w ciąży wszystko (dosłownie wszystko, co napisane w tym artykule) robiłam odwrotnie: obcinałam i farbowałam włosy kilka razy, nosiłam chusty i łańcuszki, malowałam się, patrzyłam na księżyc, przytulałam i głaskałam mojego futrzaka (BTW Agaton, za naszym do tej pory się wszyscy oglądają. Dziś nam 2 kobietki rzuciły tekst "Ależ nasza maskotka urosła" a ma 4 kg i 1,5 roku. Kokardek mu nie wiązałam, ale smycz i szelki ma czerowne choć to przypadek, bo jakoś mi ta czerwień pięknie pasowała do jego czarno-białych włosów), tańczyłam, itede... I moja Zuzanka ani oplątana pępowiną nie była, ani łysa ani do psa podobna. i miło mi, gdy wszyscy się moim skarbem zachwycają. A jak przesądna babcia mojego męża powiedziała, że brzydkie mamy dziecko (żeby niby jej nie urzec) to myślałam ,że strzelę
oj, to mój grubasek w porównaniu do Twojego, ma niecałe 2 lata i waży prawie 7 kg
mój też ma czerwone szelki, ale też przez przypadek

Cytat:
no to czekamy.

cholera, ja też po tym masażu trochę krwawiłam i miałam lekkie skurcze, ale przeszło. pewnie jak byłabym w szpitalu to daliby coś na rozwój akcji.

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
witaj w domu

Cytat:

zielona, ja się chętnie zamienię. chcę mieć małą przy sobie ale poród niekoniecznie

Cytat:
Ja nie Dearlie ale tygodnie mamy zbliżone i ja już mam wszystko poprane i poprasowane

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

zapomniałam napisać,że jak byłam na tętnie u gin dzisiaj to mąż poczekał z synkiem w aucie i jak przyszłam to Gracjanek mówi do mnie: nie ma dzidzi??
a ja mówie:nie jeszcze nie ma,ale nie długo będzie a on do mnie:ahhhaaa
a mnie wkurzają codzienne smsy z pytaniem czy już? jak piszę, że nie to się głupio dziwną
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:43   #2786
lourose
Wtajemniczenie

Anusia - tak tak zobaczymy jak się to ułoży
Dzięki Sojka masz rację, mam dość na dziś, czuję się jakbym miała gorączkę. Wzięłam termometr który kupiliśmy dla małej i k**wa nie działa! chyba baterie się wyczerpały a użyłam termometru raz na początku jak nie urok to sraczka.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:45   #2787
lidka0308
Zadomowienie

Zmykam na dziś, więc dobranocka!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:48   #2788
aga_ton
Wtajemniczenie

mam wieści od Eleny,
od soboty są już w domku. malutka tylko je i śpi (kolejny aniołek ).

Elena zajrzy do nas później bo po porodzie trochę ją pocerowali i na tyłku ciężko siedzieć.
od wczoraj walczy z nawałem pokarmu.

gratuluje nowym mamusiom.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:50   #2789
gda
Zakorzenienie

A ja jestem jakaś załamana... Płakać mi się chce strasznie. Wrócił nasz pies od rodziców i na mnie nawarczała jak ją głaskałam... Tak jak nigdy

I do tego szczeka jak maluszek wydaje dźwięki i popłakuje... A na dokładkę ma cieczkę!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:55   #2790
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymamy kciuki!!!!

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Witajcie. Super, że tak miło wspominasz poród i szybciutko wróciłaś do formy. Nie ukrywam, że takie wiadomości podnoszą mnie na duchu, a niestety co raz częściej ogarnia mnie strach ostatnio. Cudna córunia.

Cytat:

Podły humor mam sorki
Kochana przytulam mocno! Czopem się nie przejmuj, bo jak widać po kilku przypadkach z wątku, to jeszcze o niczym nie przesądza. Tak jak radzą dziewczyny... połóż się dzisiaj wcześniej, a jutro już napewno będzie lepiej.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Na środę mam zaplanowaną segregację ubranek, a od czwartku zaczynam prać i prasować. Biorę się za to teraz, bo dopiero w weekend przytargaliśmy meble, w których będę trzymać maluszkowe rzeczy. Spokojnie, nic się nie stresuj... mamy jeszcze troszkę czasu, więc napewno zdążymy tę kwestię ogarnąć.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości