Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2331 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 11:55   #69901
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Dzierzba piękny kolor
dziękuję

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
Dzierzba Czarnoczelna, masz avatar z filmu "Pamiętnik"?
si, uwielbiam go

Odnośnie wypadania, to i ja wyciągnęłam sporo włosów przy ostatnim myciu, chociaż wydaje mi się, że po prostu były bardzo mocno splątane po imprezie i stąd ten efekt. Zobaczymy jak będzie dzisiaj
Od wczoraj popijam pokrzywę
Stary 2012-09-24, 13:02   #69902
wiew
Przyczajenie

Jaki żel jest zgodny z CG?
wiew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:10   #69903
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ale rozumiem, że czesałyście włosy z odżywką d/s?
Młodą czeszę na sucho codziennie, bo inaczej zrobiłby się jej jeden wielki kołtun(ale ona ma proste).
Sama czeszę głównie z odżywką d/s grzebienie z szerokim rozstawem, jednak zrozumiałam, że xyz chce czesać na sucho (chociaż podkreślałyśmy, by czesać z d/s), dlatego uprzedziłam, że po czesaniu TT na sucho będzie jeden wielki puch (sprawdziłam na sobie tylko raz, więcej nie zamierzam). Z d/s TT jeszcze nie sprawdzałam, bo nie czuje potrzeby-grzebień radzi sobie doskonale, pod warunkiem,ze zaczynam od końcówek.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez audiogirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, błagam o info - czy sok z cytryny może wysuszyć włosy?

Wczoraj robiłam po raz drugi laminowanie wedle metody Czarownicującej/Kascysko i zamiast 1/4 łyżeczki soku z cytryny dodałam całą... Wlałam też trochę octu jabłkowego, więc może to choć trochę je uchroniło.
Niestety efekt nie jest ciekawy - włosy powywijane w każdą stroną, wyglądają, jakby były niedomyte, suche końce i totalny mat.
A za pierwszym razem po laminowaniu były cudne!

Czy to ten przeklęty sok z cytryny może być winowajcą??
Może. Odkąd nie zakwaszam henny cytryną(treraz używam henny z amlą, która zakwasza), mam mniejszą miotłę po spłukaniu.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:37   #69904
201801220933
Konto usunięte

Witam wszystkie fale i loczki. Ostatnio dośc dużo czasu poświęcam moim włosom. Są już długie, szybko rosną, gęścieją, dlatego też chciałam ostatecznie zweryfikować, czy robię wszystko tak jak należy, gdyż niedługo nie będą miała czasu na śledzenie forum i weryfikowanie tego samodzielnie. Dlatego prosiłabym o udzielenie mi kilku rad, czy uświadomienie jakiś błędów.

Mam długie włosy, które gdy wyschną samodzielnie są napuszonym niewiadomoczym, natomiast po stylizacji uzyskuję efekt dalikatnych fal.

Stylizacja: 3 komponenty – wymienione niżej jako odżywka b/s, serum silikonowe, żel
Odżywka b/s: GlissKur z płynną keratyną na mokre włosy
Serum silikonowe: Milargan z olejkiem arganowym na wilgotne koncówki i „grzywkę”
Żel – Grafiti Bardzo mocny, Artiste z filtrem

Może przedstawię to po kolei.
W dniu mycia nakładam olejek Sesa na 3-4 godziny.
Zmywam dwukrotnie szamponem BabyDream.
Nakładam na 2-3 min odżywkę Isana -do tej pory była wygładzjąca, teraz zmienię na tą z filtrem. (Nie mam włosów farbowanych, ale mam nadzieje że mogę jej użyc...)W tym czasie rozczesuję włosy.
Spłukuję, odciskam, ociekające, spryskuję odżywką b/s, zawijam w ręcznik, zdejmuję po 5 minutach, nakładam serum, daje włosom swobodnie wyschnąć, na noc zwijam na czubku głowy

Poranek: rozwiązuję włosy, są wtedy napuszone, lekko zarysowane w fale, wcieram Jantar (8ml) w skalp, ugniatam włosy żelem, po wyschnięciu odgniatam żel ok. 1 min, przygładzam odrobiną żelu

Kolejny poranek: (na noc włosy skręcone na czubku) lekko zwilżam, spryskuję ponownie odżywką b/s, ugniatam, następnie ugniatam z odrobiną żelu, odciskam, wieczorem ponownie myję włosy

Zaznaczam, że dla moich włosów sprawdza się tylko zabezpieczanie silikonami, przy olejach stosowanych jako protektory włosy wyglądają sucho. Natomiast unikam silikonów w szamponach i odżywkach d/s.

Moim największym problemem jest płowienie włosów pod wpływem słońca. Nie farbuję ich, noszę rozpuszczone więc są narażone na płowienie, pod wpływem promieniowania rudzieją, nabierają złotych refleksów, koncówki są jaśniejsze o dobrych kilka tonów, z hebanu przechodzą w ciepły jasny brąz...
Dlatego ostatnio intensywnie poszukuję kosmetyków, które ochronią moje włosy.

Zakupiłam już żel Artiste z filtrem, niestety nie sprawdza się solo jako stylizator, muszę mu pomagać żelem Grafitti.
Zaczęłam delikatnie spryskiwać włosy Jantarem, mimo, że troche psuje wygląd włosów.
Planuję kupić Spray Ochronny Sun Ozon w Rossmanie, ma alkohol denat, ale nie znalazłam innego środka, który by się nadawał (nie biorę pod uwagę mgiełek za 40zł..). Wyszukałam jeszcze mgiełkę z linii SunProtect firmy InterFragrances (ta od Seboradinu), ale wątpie bym gdziekolwiek ją znalazła. Mam zamiar używać kosmetyk zamiast odżywki b/s.

Odżywkę wygładzającą Isany zmienię na wersję z filtrem.

Jednocześnie mam zamiar wyrównać odcień włosów papką z łupin orzecha włoskiego. Ponoć to sprawdzony domowy sposób. Teraz jest sezon i mam zamiar je zebrać samodzielnie. Szlag mnie trafia na te rude refleksy, jakbym farbowała włosy kilka lat temu i zostawiła je same sobie.
Płowienie psuje efekty mojego dbania o włosy. Rozjaśnione, z ciepłymi refleksami wyglądają, jakby końce były podniszczone mimo, że są bardzo zdrowe na całej długości. Nie chce tracić koloru.

Próbowałam sama czegoś szukać, w KWC i na forum, ale brak jest konkretnych informacji dla osób z tym problemem. Będę w zwiazku z tym bardzo wdzięczna za każdą radę.

Czy moja pielęgnacja wygląda odpowiednio? Proszę też o jakieś rady, dotyczące problemu płowienia, znacie jakieś fajne kosmetyki z filtrami(których może nie ma w kwc.. )?

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2012-09-24 o 13:38
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:47   #69905
Ignis00
Raczkowanie

Dzisiaj po reanimacji samą Joanną naturią pierdzielnik Wyglądam jakbym się nie czesała I znów końcówki mi się scaliły w sztywne coś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2831.jpg (112,8 KB, 77 załadowań)
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:01   #69906
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Dzisiaj po reanimacji samą Joanną naturią pierdzielnik Wyglądam jakbym się nie czesała I znów końcówki mi się scaliły w sztywne coś
Wcale nie jest źle! Uroki kręconych włosów Też zawsze po reanimacji marudzę, że wyglądam, jakbym się nie czesała, ale przecież koniec końców się nie czesałam
Stary 2012-09-24, 14:09   #69907
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Wcale nie jest źle! Uroki kręconych włosów Też zawsze po reanimacji marudzę, że wyglądam, jakbym się nie czesała, ale przecież koniec końców się nie czesałam
Hahaha właśnie! Faktycznie ich nie czesałam Dopiankowałam je jeszcze Isaną i kremem z biedry wysmyrałam i jest lepiej.

A to prawda, że wycofują ten zielony krem do rąk z Biedry?
Stary 2012-09-24, 14:18   #69908
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Hahaha właśnie! Faktycznie ich nie czesałam Dopiankowałam je jeszcze Isaną i kremem z biedry wysmyrałam i jest lepiej.

Mam nadzije,że to był fałszywy alarm, bo u mnie się znów pojawił.
Stary 2012-09-24, 14:28   #69909
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Melduję, że i u mnie w Biedronach jeszcze są, a ja już 3 mam w zapasie tak na wszelki wypadek

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:36   #69910
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:

tak u mnie już go nie ma

dziewczyny, ścęłam tę spodnią warstwę długość jest w miarę, jak są proste to są do zapięcia stanika, a kręcone to wiadomo pójdę najszybciej jak tylko będę mogła do lekarza po badaniaburaki mówicie, ale surowe, ugotowane??
Pokrzywy nie mogę dużo pić strasznie rozrzedza mi krew i zaraz mi z nosa leci
wrzucę zdjęcia do codziennika jak je bedę myć, z racji tego że nadal nie jestem w pełni zdrowa pwiedziałam fryzjerce żey mnie ścieła na sucho.potem nałożyła czegoś na włosy, i na razie nie chce ich moczyc...

Mój blog KLIK

Edytowane przez Dorcia91
Czas edycji: 2012-09-24 o 14:38
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:42   #69911
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Ułatwię Ci zadanie Ja widzę podobieństwo
Zdjęcie co prawda z końca sierpnia, nie mam niestety bardziej aktualnego.
Zanim napisałaś, już zdążyłam obadać wszystkie, ale dzięki . Rzeczywiście podobne - powiem więcej, wydaje mi się, że podobnych rzeczy używamy w pielęgnacji :P Pomęczę Cię na pw trochę chyba

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
CUDO!
Cytat:
Zresztą ostatnio w codzienniku same cuda: Riddim, Cyferki, Ajrisz, Hahihehy, Martysek! Tyle zapamiętałam.
jaka to radość, kiedy nie wychodzi a wreszcie się uda! Dziękuję

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Riddim, mogłabyś napisac, przy jakiej ulicy na Szwederowie mieści się ten sklep z kosmetykami Bingo? Mają znośne ceny?
Jak się dowiem i sprawdzę (piątek/sobota) to oczywiście

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Czy moja pielęgnacja wygląda odpowiednio? Proszę też o jakieś rady, dotyczące problemu płowienia, znacie jakieś fajne kosmetyki z filtrami(których może nie ma w kwc.. )
Nie wiem od czego zacząć Jeżeli chcesz stosować pielęgnację zgodną z CG to jest bardzo nieodpowiednio - ale Twoje włosy, Twój wybór, raczej pomogą Ci dziewczyny z forum pielęgnacyjnego, które często takiej pielęgnacji jak Twoja nie unikają. Z tego co pamiętam to odżywka dwufazowa aloesowa z Biovaxu ma filtr - nie pamiętam jednak jej składu.

Cytat:
Ładny pierdzielnik, co Ty od nich chcesz Myślałam o tych Twoich końcówkach i może zamiast odgniatania sprawdziłaby się metoda Eloe?
Widzę, że masz grzywkę - zapuszczasz ją? Jak sobie z nią radzisz jak się pokręci? U mnie wygląda nieruszana koszmarnie... muszę albo suszyć ją suszarką na szczotce albo prostować prostownicą albo podpinać (a z tym nie czuję się dobrze, bo mam wysokie czoło). Tragedia

Ja chyba jestem jakaś inna, bo mi o dziwo włosy na tą jesień nie wypadają (albo jeszcze nie, tfu tfu). U mnie latem była masakra . Dla równowagi jednak (bo idealnie nigdy być nie może) zaczęły mi się potwornie rozdwajać paznokcie... .
Stary 2012-09-24, 15:09   #69912
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Zanim napisałaś, już zdążyłam obadać wszystkie, ale dzięki . Rzeczywiście podobne - powiem więcej, wydaje mi się, że podobnych rzeczy używamy w pielęgnacji :P Pomęczę Cię na pw trochę chyba
U mnie ostatnio właśnie trochę zmian w pielęgnacji i kłaczki się buntują W ogóle jakoś dziwnie długo schną, po myciu dosyć długo siedzą w ręczniku i idę spać osuszonymi, a rano są jeszcze wilgotne No i postaram się jutro zaktualizować

Dorcia91 - szybka decyzja Wracaj prędko do zdrowia, czekamy na zdjęcia
Stary 2012-09-24, 16:04   #69913
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Witam wszystkie fale i loczki. Ostatnio dośc dużo czasu poświęcam moim włosom. Są już długie, szybko rosną, gęścieją, dlatego też chciałam ostatecznie zweryfikować, czy robię wszystko tak jak należy, gdyż niedługo nie będą miała czasu na śledzenie forum i weryfikowanie tego samodzielnie. Dlatego prosiłabym o udzielenie mi kilku rad, czy uświadomienie jakiś błędów.

Mam długie włosy, które gdy wyschną samodzielnie są napuszonym niewiadomoczym, natomiast po stylizacji uzyskuję efekt dalikatnych fal.

Stylizacja: 3 komponenty – wymienione niżej jako odżywka b/s, serum silikonowe, żel
Odżywka b/s: GlissKur z płynną keratyną na mokre włosy
Serum silikonowe: Milargan z olejkiem arganowym na wilgotne koncówki i „grzywkę”
Żel – Grafiti Bardzo mocny, Artiste z filtrem

Może przedstawię to po kolei.
W dniu mycia nakładam olejek Sesa na 3-4 godziny.
Zmywam dwukrotnie szamponem BabyDream.
Nakładam na 2-3 min odżywkę Isana -do tej pory była wygładzjąca, teraz zmienię na tą z filtrem. (Nie mam włosów farbowanych, ale mam nadzieje że mogę jej użyc...)W tym czasie rozczesuję włosy.
Spłukuję, odciskam, ociekające, spryskuję odżywką b/s, zawijam w ręcznik, zdejmuję po 5 minutach, nakładam serum, daje włosom swobodnie wyschnąć, na noc zwijam na czubku głowy

Poranek: rozwiązuję włosy, są wtedy napuszone, lekko zarysowane w fale, wcieram Jantar (8ml) w skalp, ugniatam włosy żelem, po wyschnięciu odgniatam żel ok. 1 min, przygładzam odrobiną żelu

Kolejny poranek: (na noc włosy skręcone na czubku) lekko zwilżam, spryskuję ponownie odżywką b/s, ugniatam, następnie ugniatam z odrobiną żelu, odciskam, wieczorem ponownie myję włosy

Zaznaczam, że dla moich włosów sprawdza się tylko zabezpieczanie silikonami, przy olejach stosowanych jako protektory włosy wyglądają sucho. Natomiast unikam silikonów w szamponach i odżywkach d/s.

Moim największym problemem jest płowienie włosów pod wpływem słońca. Nie farbuję ich, noszę rozpuszczone więc są narażone na płowienie, pod wpływem promieniowania rudzieją, nabierają złotych refleksów, koncówki są jaśniejsze o dobrych kilka tonów, z hebanu przechodzą w ciepły jasny brąz...
Dlatego ostatnio intensywnie poszukuję kosmetyków, które ochronią moje włosy.

Zakupiłam już żel Artiste z filtrem, niestety nie sprawdza się solo jako stylizator, muszę mu pomagać żelem Grafitti.
Zaczęłam delikatnie spryskiwać włosy Jantarem, mimo, że troche psuje wygląd włosów.
Planuję kupić Spray Ochronny Sun Ozon w Rossmanie, ma alkohol denat, ale nie znalazłam innego środka, który by się nadawał (nie biorę pod uwagę mgiełek za 40zł..). Wyszukałam jeszcze mgiełkę z linii SunProtect firmy InterFragrances (ta od Seboradinu), ale wątpie bym gdziekolwiek ją znalazła. Mam zamiar używać kosmetyk zamiast odżywki b/s.

Odżywkę wygładzającą Isany zmienię na wersję z filtrem.

Jednocześnie mam zamiar wyrównać odcień włosów papką z łupin orzecha włoskiego. Ponoć to sprawdzony domowy sposób. Teraz jest sezon i mam zamiar je zebrać samodzielnie. Szlag mnie trafia na te rude refleksy, jakbym farbowała włosy kilka lat temu i zostawiła je same sobie.
Płowienie psuje efekty mojego dbania o włosy. Rozjaśnione, z ciepłymi refleksami wyglądają, jakby końce były podniszczone mimo, że są bardzo zdrowe na całej długości. Nie chce tracić koloru.

Próbowałam sama czegoś szukać, w KWC i na forum, ale brak jest konkretnych informacji dla osób z tym problemem. Będę w zwiazku z tym bardzo wdzięczna za każdą radę.

Czy moja pielęgnacja wygląda odpowiednio? Proszę też o jakieś rady, dotyczące problemu płowienia, znacie jakieś fajne kosmetyki z filtrami(których może nie ma w kwc.. )?
Dłuuugo było, ale przebrnęłam. Odżywka d/s na 3 minuty wydaje mi się zdecydowanie za krótko, by cokolwiek zdziałała czy zregenerowała. Nie wiem poza tym, czy isana nie za lekka na ds. Nie znam składu tego Gliss kura, ale one mi się dobrze nie kojarzą. Może te końcówki potraktowac henną z indygo? Tylko nie jestem pewna, czy indygo się nie wypłukuje (osobiście stosuję czystą hennę jedynie z amlą)
Przydałoby się zdjęcie włosków
Stary 2012-09-24, 16:49   #69914
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Melduję, że i u mnie w Biedronach jeszcze są, a ja już 3 mam w zapasie tak na wszelki wypadek
Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
tak u mnie już go nie ma
Kurdeee ma nadzieję, że to jakieś problemy z dostawą czy coś. Na stronie producenta dalej jest w ofercie to może nie wycofują jednak?

Cytat:
Ładny pierdzielnik, co Ty od nich chcesz Myślałam o tych Twoich końcówkach i może zamiast odgniatania sprawdziłaby się metoda Eloe?
Widzę, że masz grzywkę - zapuszczasz ją? Jak sobie z nią radzisz jak się pokręci? U mnie wygląda nieruszana koszmarnie... muszę albo suszyć ją suszarką na szczotce albo prostować prostownicą albo podpinać (a z tym nie czuję się dobrze, bo mam wysokie czoło). Tragedia
A jaka to jest metoda Eloe ? Grzywkę zapuszczam na dłuższą, ale dalej chcę ją mieć. Nic z nią nie robię, o dziwo układa się tak, że nawet jak się pokręci i powywija to wygląda ok. A czasem jak mnie wkurzy to przypinam żabką
Stary 2012-09-24, 16:52   #69915
disajna
Raczkowanie

Proponuję zaopatrzyć się w profesjonalnym sklepie fryzjerskim w szampon, odżywkę i maskę do takich włosów. Ja najbardziej lubię firmę montibello
disajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 16:53   #69916
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Hej, dziewczyny!
Mam problem. Włosomaniactwo udzieliło mi się już jakieś 2 lata temu, na temat pielęgnacji wiem dużo i zwykle moje rady skutkują u innych, a u mnie samej jest jakoś... kiepsko. Po takim czasie intensywnej pielęgnacji powinna wystąpić poprawa skrętu zmniejszenie puszenia, ogólnie jakaś regularność. A tymczasem tu zrobi mi się rulonik, tu śliczna falka w stylu "hollywood waves", a ogólnie to większość kosmyków jest falowano prosta, wywija się w każdą stronę, a te włosy "z wierzchu" odstają jakoś, zamiast po prostu się zakręcić czy chociażby pofalować.
Moja pielęgnacja wygląda na chwilę obecną następująco:
- mieszanka olejów bądź oliwka fur mama
metoda OMO
- odżywka Isana babassu
- krem do kąpieli i pod prysznic z wyciągiem z aloesu Babydream
- odżywka Granat i Aloes Alterra
Po myciu odżywka b/s z Ziai
i już potem na same końcówki, dla zabezpieczenia, jedwab z biovaxu
Włosów nie suszę suszarką, nie używam prostownicy ani w zasadzie nie działam na włosy wysoką temperaturą w żadnej postaci. Czeszę na mokro, nawet, kiedy chcę je po prostu rozczesać, to spsikuję je i wtedy czeszę. Do odsączania włosów po myciu używam starej bawełnianej koszulki, nie trę ich.
Nie wiem, co robię źle, z czym przesadzam, a czego używam za mało, zmieniałam odżywki, szampony, ale ciągle jest to samo. Byłabym wdzięczna, gdybyście zechciały mi pomóc.
Pozdrawiam

Moje recenzje
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 18:24   #69917
jula85
Raczkowanie

dziewczyny czy ta odzywka nadaje sie do mycia?
Rossmann, Isana Hair, Seidenglanz-Spülung (Odżywka `Połysk jedwabiu`szukalam

szukalam na liscie zaalizowanych ale nie ma
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glyceryl STearate SE, Propylene Glycol, Quaternium-87, Panthenol, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Stearamidopropyl, Dimethylamine, Phenoxyethanol, Hydrolyzed Wheat Protein, Niacinamide, Parfum, CItrid Acid, CI 6185
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:21   #69918
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy ta odzywka nadaje sie do mycia?
Rossmann, Isana Hair, Seidenglanz-Spülung (Odżywka `Połysk jedwabiu`szukalam

szukalam na liscie zaalizowanych ale nie ma
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glyceryl STearate SE, Propylene Glycol, Quaternium-87, Panthenol, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Stearamidopropyl, Dimethylamine, Phenoxyethanol, Hydrolyzed Wheat Protein, Niacinamide, Parfum, CItrid Acid, CI 6185
ma Q więc nie bardzo

ja dziś kupiłam 2 kremy z Biedry i szczerze przyznam że u mnie jak były tak są

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:43   #69919
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Tak jak mowilam dodaje zdjecia po mojej mieszance
: love:
Cytat:
Suche i spuszone tylko nie Matrix :/

Niczym albo palcami, ewentualnie grzebieniem drewnianym z szeroko rozstawionymi zębami zastanawiałam się nad TT, ale to raczej tak z czystej ciekawości
[/LIST] Ooo proszę, ile ml i za ile $?
TT nie jest dla Ciebie mówię Ci
Cytat:

Dodałam jedno zdjęcie w codzienniku, drugie będzie tu. Ale jestem z siebie dumna dziś, jeju czemu ja się nie mogłam do żelu przekonać?!
pieknie !!!

BTW pamiętam Cię z moich poczatków, miałaś taki mega avek rasta?
Cytat:
Mam TT-kupiłam dla ośmioletniej prostowłosej córki. U niej spisuje się dobrze-łatwo sunie po wloskach, odkad ja ma , sama się rozczesuje. Natomiast dla fal i loków nie bardzo się nadaje. Nie byłabym sobą, gdybym nie wypróbowala-moje włosy spuszyła okrutnie. Fakt, że były milutkie w dotyku, ale co mi po mięciutkiej szopie...
o to to !! Tez kupiłam dla córki i tez próbowalam. Okropna drobnica jakbym przeczesała takim grzebykiem co niektorzy starsi panowie noszą w tylnej kieszeni spodni.
Cytat:
Ale rozumiem, że czesałyście włosy z odżywką d/s?
tak.
nie zbijają sie w grube locze tylko leciutkie drobne falki - do prostych włosów jest świetna, no i do włosów po hennie jak je wtedy i tak na prosto układam, to TT dale rade nie powyrywac mi kłaków.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:55   #69920
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
dziękuję

si, uwielbiam go

Odnośnie wypadania, to i ja wyciągnęłam sporo włosów przy ostatnim myciu, chociaż wydaje mi się, że po prostu były bardzo mocno splątane po imprezie i stąd ten efekt. Zobaczymy jak będzie dzisiaj
Od wczoraj popijam pokrzywę
oglądałam ostatnio, Ryan w pierwszej połowie filmu był , zdecydowanie lepiej mu bez zarostu

dodałam post to codziennika, pierwszy od daawna
mam wrażenie, że włosy cały czas stoją w miejscu
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:02   #69921
mimi1812
Raczkowanie

Co myślicie o takim składzie na porost włosów?
Wyciąg z cebuli 20,0 g, Wyciąg z rumianku 5,0 g, Sól sodowa heparyny 5000,0 j.m., Alantoina 1,0g,Substancje pomocnicze: mieszanina laurylosiarczanu sodu i alkoholu cetylostearylowego, parafina ciekła, wazelina biała, emulgator monoglicerydowy (monostearynian glicerolu) glicerol, 4- hydroksybenzoesan metylu, 4- hydroksybenzoesan propylu, woda oczyszczona
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:15   #69922
584allie
Raczkowanie

Nowe odżywki na horyzoncie Jestem bardzo ciekawa, bo szampon lniany z tej samej serii jest bardzo fajny.
http://sklep.farmona.pl/884-herbal-c...117099124.html
584allie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:35   #69923
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
A jaka to jest metoda Eloe ? Grzywkę zapuszczam na dłuższą, ale dalej chcę ją mieć. Nic z nią nie robię, o dziwo układa się tak, że nawet jak się pokręci i powywija to wygląda ok. A czasem jak mnie wkurzy to przypinam żabką
Z wątku o żelu:

"Dla mnie żel lniany to podstawa stylizacji.
Nie zdarzyło się, bym nałożyła go za dużo, bo ma chyba naturalną zdolność do "puchnięcia" pod wpływem wody. Chodzi konkretnie o to, że po wyschnięciu można wziąć kąpiel/prysznic (bez mycia głowy) i sama para spowoduje, że żel przestanie sklejać włosy.
Tak samo, jeśli ugniatamy loki po wysuszeniu - żel odpuści i wyłonią się piękne, puszyste zakrętaski"

Może właśnie para pozwoli łatwiej odpuścić?

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny!
Mam problem. Włosomaniactwo udzieliło mi się już jakieś 2 lata temu, na temat pielęgnacji wiem dużo i zwykle moje rady skutkują u innych, a u mnie samej jest jakoś... kiepsko. Po takim czasie intensywnej pielęgnacji powinna wystąpić poprawa skrętu zmniejszenie puszenia, ogólnie jakaś regularność. A tymczasem tu zrobi mi się rulonik, tu śliczna falka w stylu "hollywood waves", a ogólnie to większość kosmyków jest falowano prosta, wywija się w każdą stronę, a te włosy "z wierzchu" odstają jakoś, zamiast po prostu się zakręcić czy chociażby pofalować.
metoda OMO
- odżywka Isana babassu
Włosów nie suszę suszarką, nie używam prostownicy ani w zasadzie nie działam na włosy wysoką temperaturą w żadnej postaci. Czeszę na mokro, nawet, kiedy chcę je po prostu rozczesać, to spsikuję je i wtedy czeszę. Do odsączania włosów po myciu używam starej bawełnianej koszulki, nie trę ich.
Nie wiem, co robię źle, z czym przesadzam, a czego używam za mało, zmieniałam odżywki, szampony, ale ciągle jest to samo. Byłabym wdzięczna, gdybyście zechciały mi pomóc.
Pozdrawiam
Masz bardzo sympatyczny nick Oczami wyobraźni widzę moją Panią Doktor od organy i aż się uśmiecham
Jedyne co mi przychodzi do głowy to: nieodpowiednie oleje dla Twoich włosów albo brak różnorodności. A może zaszły jakieś zmiany w porowatości i potrzebują czegoś innego?

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
ma Q więc nie bardzo

ja dziś kupiłam 2 kremy z Biedry i szczerze przyznam że u mnie jak były tak są
A co Q robi takiego, że taka odżywka nie nadaje się do mycia? Właśnie się zastanawiałam wczoraj nad tym co musi mieć odżywka, żeby była myjadłem.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
pieknie !!!

BTW pamiętam Cię z moich poczatków, miałaś taki mega avek rasta?

Tak Jakby nie patrzeć to już grubo ponad rok pielęgnacji

Cytat:
Napisane przez 584allie Pokaż wiadomość
Nowe odżywki na horyzoncie Jestem bardzo ciekawa, bo szampon lniany z tej samej serii jest bardzo fajny.
O wygląda fajnie Skład może niezbyt bogaty, ale może do mycia albo b/s? Zobaczymy
Stary 2012-09-24, 20:40   #69924
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez disajna Pokaż wiadomość
Proponuję zaopatrzyć się w profesjonalnym sklepie fryzjerskim w szampon, odżywkę i maskę do takich włosów. Ja najbardziej lubię firmę montibello
OK, jeśli bedzie to Bingo shea bo wszystko inne mnie uczula

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny!
metoda OMO
- odżywka Isana babassu
Pozdrawiam
A proteinka jakaś? Bo nie widzę ani jednej?

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Co myślicie o takim składzie na porost włosów?
Wyciąg z cebuli 20,0 g, Wyciąg z rumianku 5,0 g, Sól sodowa heparyny 5000,0 j.m., Alantoina 1,0g,Substancje pomocnicze: mieszanina laurylosiarczanu sodu i alkoholu cetylostearylowego, parafina ciekła, wazelina biała, emulgator monoglicerydowy (monostearynian glicerolu) glicerol, 4- hydroksybenzoesan metylu, 4- hydroksybenzoesan propylu, woda oczyszczona
Szkoda że nie INCI, tamte lepiej ogarniam
wygląda całkiem miło, SLS jako promotor przejścia zamiast alk, niestety nie znam tych konserwantów (?)
niekoniecznie dla wrażliwej skóry, może szczypać

Cytat:
o chcem tylko już miejsca nie mam :P
EDIT
Ona B/S!! CHCE!!

widziana w Wispolu (podkarpacie)

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-09-24 o 20:41
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:57   #69925
audiogirl
Przyczajenie

Cytat:
Myślę, że najlepsze będzie niestety wymycie oczyszczającym szamponem z siarczanem, żeby zmyć ten nadmiar protein, a potem pielęgnacja jak zwykle Bardziej stawiałabym na przeproteinowanie jednak. Zbyt kwaśne ph wysuszyłoby włosy i tyle, a to oblepienie i niedomycie podchodzi pod przeproteinowanie.
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Jeśli nie musisz wyglądać dzisiaj superekstra to spróbuj lekkie mycie i maskę z olejem bez protein, może obejdzie sie bez szamponu
Jeśli chcesz wyglądac dobrze - musi byc szampon z SLS i potem maseczka, oleje humektanty i bez protein, dodasz je następnym razem
Ok, tak właśnie zrobiłam Tylko dzisiaj delikatny szampon, ale za to maska z olejami. Schną sobie.
Jutro wymyję mocniejszym szamponem i będę dalej olejować. I na trochę odstawię proteiny.
Zobaczymy, mam nadzieję, że szybko wrócą "do siebie"

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Może. Odkąd nie zakwaszam henny cytryną(treraz używam henny z amlą, która zakwasza), mam mniejszą miotłę po spłukaniu.[/QUOTE]

Teraz już będę pamiętać na zawsze

Ehhh, co ja bym bez Was zrobiła...!
audiogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 21:07   #69926
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
?

Tak Jakby nie patrzeć to już grubo ponad rok pielęgnacji

ja dołączyłam tu w styczniu

moje sucharki włąśnie schną

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 21:11   #69927
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja dołączyłam tu w styczniu

moje sucharki włąśnie schną
O to wtedy miałam powrót marnotrawnej włosomaniaczki do wątku
Czekam na efekty w codzienniku
Stary 2012-09-24, 21:12   #69928
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
o chcem tylko już miejsca nie mam :P
EDIT
Ona B/S!! CHCE!!
duzio gliceryny i proteiny...a zima idzie :/ ale jakaś odmiana wśród odżywek b/s by się przydała
Stary 2012-09-24, 21:12   #69929
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mi też dosłownie "sypią się" włosy. Raz w tygodniu musze wsypać Kreta do odpływu, bo woda słabiej spływa.
- Nie polecam kreta w proszku, bo on również potrafi się osadzać w rurach i prowadzić do szybszego zapychania Kret w żelu
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 21:29   #69930
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:

A proteinka jakaś? Bo nie widzę ani jednej
Proteiny biorę z laminowania, do tego raz w tygodniu maska z żółtkiem. Problem w tym, że włosy nie są sianowate. Są błyszczące i miękkie, tylko ten skręt jest jakiś taki nieciekawy, no i te sterczące z wierzchu kłaki.

Moje recenzje
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości