|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Lecę lulki
Słodkich snów Laski ! Do jutra
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już zmykam spać bo zgaga mnie męczy, wolę ją przespać
a jutro o 5 pobudka bo siostrzeńcem się muszę zająć...buziaki, dobranoc śpijcie słodko
|
|
|
|
#2853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki ja tak tylko z doskoku jestem, ale staram się czytać na bieżąco ( w miarę możliwości
)kamilka: super! niedługo pewnie wypiszą małego ze szpitala i będziesz go miała w domku ![]() Ewcia: boski brzuszek gratuluję nowych tygodni i udanych wizyt ![]() kaaamilka: Twoja malutka boska a jaką ma bródkę z dołeczkiem słodką
|
#2855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to chyba nie bardzo mi to pasuje ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej ze tak malo czasu ze soba spedzacie ![]() Cytat:
to bys na schodach pewnie rodzila w ogole TŻ przylazl dzis skruszony i w koncu przyznal sie ze przesadzil i przeprosil, no ![]() a laseczki w tesco od 27 beda przeceny na wszytskie zabawki o 1/2 ceny!!! chyba kupimy juz na gwiazdke cos dzieciakom bo potem ceny nagle wzrosna ehhhh |
||
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc kochane
![]() Ja dziś kupiłam małemu i sobię wyprawkę na allegro i zapłaciłam prawie 300zł... A same potrzebne rzeczy kupiłam... Od mamy dostałam śliczny kocyk, idealne kolory ![]() No i przyplątało się do mnie zapalenie pęcherza... Normalnie mnie przewiało w lesie jak pod krzakiem załatwiałam swoje potrzeby fizjologiczne Chyba można brać furaginum?
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
mysti ja tez wydalam w tym miesiacu duzo na wyprawke a same potzrebne rzeczy
![]() landi piekny brzuszek ![]() kamilkak90 bardzo sie ciesze ze natanielek coraz lepiej!!! agasobo łe to tez bym sie wkurzyla, ale dobrze ze na imprezie byliscie..ja to nie pamietam kiedy bylam judkama brawa dla tża , że przeprosil ![]() kurde a jakbym urodzila np. w zarze to bym miala może co miesiac dostawe ciuchów gratis kurka no
|
|
|
|
#2859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak piszesz pewnie rodziłabym gdzieś przy wejściu na schodku słuchając jednocześnie komentarzy, że tarasuję przejście ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć, że teraz są tańsze zabawki w tesco ![]() Później to nie dość, że wzrastają ceny to wystawiają często jakiś szmelc, który nie sprzedaje się w ciągu roku. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Nie wiem co my się tak upieramy na te szpitale
|
|||
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
jeny co ja tutaj robie o tej porze
spac musze isc, dobranoc laseczki |
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia , Ewcia - witajcie Ja oczywiscie nie spie bo zgaga mnie meczy .. nie wiem jak ja wytrzymam ten ostatni miesiac .. zaczyna mnie juz to wszystko irytowac . ![]() Ale masz fajny brzuchol Ewcia
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Cytat:
nawiasem mówiąc, ostatnio mam schiza że na tym ostatnim usg co mam 15 października zobaczę że z Kuby się Zuzia zrobiła no ale może jednak ma wytrzymałego siusiaka który się nie wchłonie
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
ale sie za wami stesknilam wczoaj nawet nie wchodzilam bo cieszylam sie gabbrysia i pojechalam ogladnac budowe bo koncza trynkowac a ja nie widzialam ![]() w skrocie u nas oki szyjka ma 3 cm rozwiera sie w momencie jak maly uciska glowka na 1 cm ale gin powiedziala ze jest oki maly ma dokladanie 2390 i mam brac przez 2 tyg fenoterol pozniej odlozyc i przyjechac pod koniec pazdz rodzic bo stwierdzili ze lepiej bedzie jak urodze wczesniej booo powienien byc duzy chlopak ![]() ogolnie czuje sie dobrze tylko cycki zaczely mnie bolec nooo masakra pozniej pinadrabiam bo mam pore zaleglowsci allegrowe musze powlaplacac za aukcje pokupowac reszte rzeczy npi zaczac prasowanie bo najwyzsza pora |
|
|
|
#2867 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny ... witam się przy kawie .. czy ja się jeszcze wyśpie?! dzisiaj zamiast cukier do cukiernicy to do kawy chciałam nasypać , teściówka się aż śmiała... miałam wczoraj napisać dwie akcje z niedzieli z momi M. Dla mnie obydwie są zabawnę. Jedna miała miejsce u moich rodziców: poszłam do łazienki na "dłuższe posiedzenia" czasu ja nie pilnowałam , nagle pod drzwiami słyszę głos męża.... Co ona tam tak długo robi! ejj wszystko ok..
ja na to a co w spokoju na kiblu posiedzieć nie moge, czasami tak mam czasu nie pilonuje... a biedaczek do mnie ale ja sie bałem żę coś się stało że zemdlałaś albo co ... ja zaczełam ssię smiać i stwierdziłam że by usłyszał jak bym padała bo łazienka bardzo malutka . druga akcja to myslałam że włóżko nasikam ze śmiechu .... ja już byłam wykompana siedziałam na łóżko i smarowałam brzusio. Przyszedł mój, wziął czyste majtki staną w drzwiach od pokoju założył je na głowe i krzyczy " majteckowy potwór Cie kocha !" myślałam że padnę ze śmiechu ale zrobiło mi sie bardzo miło
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png Edytowane przez dorcia2120 Czas edycji: 2012-09-25 o 07:52 |
|
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
zaraz się zbieram, bo dzisiaj szkoła rodzenia, o 9 mam autobus mzk. Dziś prawdopodobnie zwiedzanie porodówki, a jak się nie uda, to przechodzimy do opieki nad noworodkiem na szczęście słonko świeci i zapowiada się przyjemny dzień ![]() Weronika ![]() madzius90 witaj z powrotem kochana ![]() Landi i Ciebie również miło znów widzieć Ewciu rzeczywiście brzuszek masz dużo niżej, szok.emylka86 mój brzuch też coraz częściej twardnieje, macica się stawia, ale to normalne ![]() DeKajka bidulko współczuję tych pozarywanych nocek, jak mnie budzi zgaga to na oślep sięgam po paczkę migdałów i gryzę i przeżuwam aż przejdzie. Wkurzające, ale działa, także polecam. I nie denerwuj się kochana, październik zleci migiem. W ogóle wiele z Was odlicza do października, do terminu, a mi dni uciekają z prędkością światła, ledwo wstanę, już trzeba kłaść się spać, i tak dzień za dniem, raz dwa. Aż się boję ![]() Dobra kochane, zrobię sobie jeszcze szybkie śniadanko i spadam się szykować, zajrzę później. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, bo wiem, że są Buziaki i miłego dnia |
|
|
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się porannie,
próbowałam Was wczoraj pocytować wieczorem ale ... w końcu mój mąż zrobił mi masaż nóg i plecków (na sr dostaliśmy próbkę oliwki z hippa dla dzieci - ale ślicznie pachnie ) i w końcu podłam bo tak błogo mi się zrobiło. A wogóle to w zeszłym tygodniu skończyliśmy sr ![]() Co do teściowej - dzięki dziewczyny nie było źle, nic nie wspomniała choć miałam wrażenie że jeden raz miała ochotę. Ale spokojnie - dziś do Nas na chwilę wpadnie więc nic straconego raczej olałabym nie mówić czasem co myślę bo zawsze chciałam mieć dobre relacje no ale... zobaczymy.Widziałam że Sola - myśli o porodzie w tramwaju / autobusie. Stanowczo głupi pomysł - zakładam się że byłoby tak jak w końcu napisałyście (i chyba Sola też) - na schodkach i jeszcze z pretensjami że tarasuje wejście ![]() Cytat:
co prawda na to jeszcze nie wpadł ale czasem to mało ze śmiechu nie umrę ![]() Kamilkak - super że z Małym już coraz lepiej ![]() Weronika - dobrze że wróciłaś ![]() Trzymajcie kciuki - dziś mam wizytę u lekarza (oby wszystko było ok - bo troszkę się zaczynam bać) ![]() A i dziś wtorek - czyli zaczynamy nabijać 36 tydzień
|
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Dorcia niezłe przejścia
a ja wczoraj umylam sie szamponem do włosów!! I coś mi nie pasowało i w końcu lampeczka w mózgu sie zapaliła ze co ja robię i sie wydarlam a Tz przyleciał i sie pyta czy mleko mi zaczęło lecieć ze tak sie dre hehWczoraj było na ostatnich zajęciach SR o laktacji i jestem przerażona...ze właściwie to my jesteśmy jak bar mleczny 24h. Z tego co mówiła to odnioslam wrażenie ze będę tylko leżała i karmila. Było tez o pologu, chyba jednak dokupie sobie jeszcze jakiś podklad poporodowy....z jedna paczka nie zajade chyba daleko. Po 18 mam wizytę, proszę o kciuki. Nie wiem czy z usg...tzn jak mi powie ze mam przyjść za 2 tyg w 32 to nie będę sie upierac, ale jak za miesiąc dopiero to będę.
|
|
#2871 |
|
Zadomowienie
|
niteczka, mój to pczaso naprawde ma pomysły
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2872 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Weronika Madzia ale super,że już jesteście w domku ![]() Landi nareszcie jesteś,brzuszek śliczny Agosobo,nie dziwię Ci się ,że się wkurzyłaś i szczerze mówiąc nie rozumiem Twojego męża,dla mnie jego zachowanie jest niepojęte! Miało być dzisiaj słonecznie,a leje...pranie mi się suszy w ogrodzie,bo wczoraj popołudniu powieiłam i zapomniałam zebrać,pewnie już całe przemoczone
|
|
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ja już byłam w szpitalu zrobić wyniki.Po południu pojadę odebrać to zobaczymy co mi tam wyszło ![]() Od rana pali mnie zgaga więc kupiłam sobie puszkę pepsi ale czuję,że będzie mało.Noc jako tako zaliczona może być do udanych.Swędziało,bolało ale udawałam,że się tym nie przejmuję ![]() Dziś tż wraca o 10 z pracy więc chyba krócej tu posiedzę. Co do opadniętych brzuszków to mój już od piątku jest meeeega opadnięty.Pierwsza powiedziała mi o tym mama,później to nawet tż zauważył no i cała reszta rodziny. A powiedzcie mi te skurcze to Wy czujecie - w dole brzucha jak na okres tak to wiem.Ale chodzi mi o to czy to są skurcze obustronne czy czasem któraś z Was ma tylko po jednej stronie.?Bo mnie czasem boli tylko jedna strona..
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co?? ja nie wiem co się z tym światem dzieje.
ta moja koleżanka, która ma termin na jutro, zadzwoniła do mnie z płaczem. Jej facet ją zdradził z 15-latką... Po prostu w głowie mi się to nie mieści... A ja mam nagły przypływ energii - wysprzątałam już calutkie mieszkanie i zostało tylko odkurzanie i mycie podłóg. Wrzucę zaraz jeszcze pranie tylko siostrzeńcowi podam leki - antybiotyk, syrop na kaszel, zyrtec, no i inhalacje... Anett -ja mam czasem tylko połowę brzucha twardą i "postawioną"
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-09-25 o 08:37 |
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
weroniczka
mi aie dzis snilo ze mailam porod w polowie pazdziernika przez cc bo mialam duze dziecko mam dosc tych snowmialam zgage i ciagle sie budzilam a maly tak mi szalal w nocy ze masakra kupilismy wieczorem panele , listwy itd i mam nadz po weekendzie bedzie juz pieknie zrobione i bede mogla szykowac pokoik madzia ciesze sie ze wrocilas mma do was pytanie czy to prawda, ze jak sie jedzie na porod juz , to przed porodem badaja tzn mierza miednice???bo ja sie wystarszylam, ja wole sn rodzic, a jestem tak sczupla nigdy bioder nie mailam nawet lekarz mi mwoil ostatnio ze mam bardzo mala miednice...czy ona moze mi sie jeszcze rozszerzyc?
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-25 o 08:40 |
|
|
|
#2876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bym zabila
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymamy mocnoI gratulacje za kolejny tydzień ![]() Cytat:
Zaciśnięte
|
||
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
czarna też tak słyszałam. Ale nie martw się - moja siostra jest chudziutka i drobniutka, nawet drobniejsza od Ciebie, też nigdy bioder nie miała - urodziła syna 4kg siłami natury
rodziła co prawda calutki dzień, ale to dlatego że wogóle rozwarcie jej się nie robiło, a przez miednicę dzidziuś przeszedł gładziutko ![]() karolla ja wiem, praktycznie wszystkie kobiety w mojej rodzinie też tak miały. Moja mama przecież przed urodzeniem mnie zaczęła przemeblowanie robić i utknęła w przejściu z wersalką, czekała 2 godziny na ojca bo się zaklinowała a o 17 tego samego dnia odeszły jej wody - 4 tygodnie przed terminem dlatego właśnie liczę co ile mam skurcze bo wolę niczego nie przegapić co prawda to dopiero 33 tydzień, ale wszystko się może zdarzyć sam lekarz mi to mówił
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-09-25 o 08:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Słodkich snów Laski ! Do jutra

u nas by to było dobre, bo bilety wiecznie w górę a autobusy chyba sprzed 20 lat... Ale jakoś nie uśmiecha mi się rodzić w autobusie i to jesienią albo zimą
no i oczywiście mój tż poszedł do tego kina beze mnie, chociaż ja byłam zdania, że mógłby sobie odpuścić, żebyśmy poszli razem, ale on wielce chciał się integrować. 

spac musze isc, dobranoc laseczki

raczej olałabym nie mówić czasem co myślę bo zawsze chciałam mieć dobre relacje no ale... zobaczymy.