|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
hehehe
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Melduję, że jesteśmy już w domku- ale to pewnie Agusia już Wam pisała ![]() Na całe szczęście z Bartusiem jest wszystko ok i jak to pan doktor powiedział po usg "Jest chudy i długi jak Ty" ![]() Główka nadal jest nisko, ale na szczęście już tak nie napiera mi na tą krótką szyjkę i dziś na badaniu ordynator stwierdził, że szyjka mi się cofnęła I o dziwo wyniki morfologii mam idealne, mimo, że nie biorę żadnych witamin ![]() Jak cudownie być znowu z domu ![]() Nie chcę nigdy więcej takich "wczasów" ![]() Mój Tatuś, z racji tego, że miał dziś na 14 to zabrał mnie ze szpitala i przywiózł do domu (tak więc nie musiałam czekać aż TŻ skończy pracę i przyjedzie po mnie, bo tak to w domu byłabym dopiero wieczorem). Od razu teściowa wybiegła z domu, zaczęła mnie przytulac, a jak powiedziała "W końcu w domu" to się poryczałam ![]() Mam też złą wiadomośc- jakieś choróbsko sie do mnie przypałętało Już wczoraj obudziłam się z bólem gardła, a dziś jest coraz gorzej- okropny, gęsty katar, ból gardła, kaszel i ogólnie czuję się taka rozbita i nie do życia ![]() Mam tyle zaległości na wątku- ale niestety nie dam rady nadrobić ![]() Muszę leżeć, zażywać leki- fenoterol, isoptin, asmag i no-spę- tak więc będzie mnie tu mało ![]() Co się nasłuchałam i naoglądałam w tym szpitalu to moje ![]() I chyba zmienię decyzję co do szpitala w którym chcę rodzić ![]() Dziękuję Wam wszystkim za miłe smsy, słowa wsparcia i kciuki!!!!!! Jesteście kochane! |
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moment sie rozwarcie u mnie robiloza to kolezanka rodzila jakies 15 godzin i tak skonczylo sie cc a jej mam miala blyskawiczne porody 3 godziny i po sprawie |
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia jak dobrze, że jesteś !!!!!!!!!!!!!!!!!
Stęskniłyśmy się Biedulko musisz się teraz wykurowac !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witamy Kochana Madzieńko Ciebie i Bartusia
|
|
#2827 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
firmy sterntaller chyba a ze ja mam posciel z zolwikami to smialam sie wtedy ze zolwik maskotka by sie do kompletu wpasowal ![]() tylko drogi wiec licze na to ze ktos sprezentuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Madzia, jak dobrze, że wróciłaś ja też już uciekam, poleżę, pooglądam m jak miłość, a potem tż z pracy wróci, więc do jutra
|
|
#2829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzius witaj w domu
![]() Cytat:
|
|
|
#2831 |
|
Rozeznanie
|
Miał usg główki i było ok.
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
to najwazniejsze, super, czyli niech przybiera na wadze i szybko zabierzesz Go do domku
|
|
|
|
#2833 |
|
Rozeznanie
|
Kamila gratulacje
masz synka zucha ![]() A ja wcinam grejpfruta z cukrem kto mi zazdrości, bo jest pyyyyszny!
|
|
|
|
#2834 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
.Ja też musze pokombinować z pracą, na wychowawczy nie mogę sobie pozwolić (kredyt), a jakbym chciała na cały etat to i niania potrzebna więc jakiś 1000zł na nią. Niesttey nie ma u nas złobka dla takich maluchów. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
już jestem cała Wasza
ja mieszkam u rodziców, bo u babci hmm... nie czułam się dobrze. Tam też mieszka brat mojego M i zaczął o wszystko się czepiać, buntować babcię przeciwko mnie itp, i w końcu spakowałam w 10 minut swoje rzeczy i wyniosłam się do rodziców. Tutaj też kolorowo nie jest, ale przynajmniej czuję się prawie jak u siebie... Gdyby jeszcze moja siostra była inna, to byłoby idealnie. A na poprawę humoru macie mój brzuszek z dzisiaj 33tc, brzuszek powoli opada na dół niestety już ![]() No i przepraszam za to mega brudne lustro ale szczerze mówiąc nie chciało mi się go już myć dziś
|
|
|
|
#2836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak jak Judkama napisała, że w przypadku jej koleżanki było inaczej - także wcale być nie musi. Napisałam to w ramach zasłyszanej ciekawostki, która nie musi mieć nic wspólnego z rzeczywistością. Powiem Wam, że jak się o tych porodach mojej babci i mamy dowiedziałam to się zaczęłam trochę tym stresować, bo wcześniej byłam nastawiona na kilkanaście godzin porodu, a więc wszystko na spokojnie, bez stresu do szpitala, w międzyczasie kąpiel. A jak się dowiaduję, że moja mama o 12 przyjechała do szpitala ( od rana była w pracy i dobrze się czuła) i o 14 urodziła dziecko to najpierw zaczęłam się zastanawiać co będzie jak mój tż będzie w pracy i nie zdąży dojechać, bo utknie w korkach albo będzie mieć jakieś spotkanie ( nie chcę jechać bez niego). Albo inna wersja: pojadę szybko do szpitala mając na uwadze, że one rodziły szybko, ale ja będę rodzić kilkanaście godzin. Chciałabym pojechać do szpitala tak, żeby być w nim jak najkrócej. Najgorsze jest to, że nie da się tego przewidzieć ani zaplanować. |
|||
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama rodziła pierwszą córkę 6 godzin, syna tak samo, drugą córkę 3 godziny a mnie 5 godzin. W sumie krótkie porody... Ale nie zawsze to się niestety sprawdza - moja siostra rodziła syna od 5 rano do 22. Dlatego ja się wolę nie nastawiać na krótki poród - znając moje szczęście będę kilkanaście godzin się męczyła
) albo szybko pojadę na porodówkę
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie jakby opadł, ale to moze znaczyc ze za miesiac mozesz urodzic, albo i pozniej takze tym sie nie sugeruj ![]() w sumie lepiej ze jestes u rodzicow, pewnie masz wiecej miejsca niz w tej klitce tam a siostra no cóż, ostro bym z nia porozmawiala i ustawila do pionu
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
wogóle, dostałam dziś od położnej kolejne gazetki, próbki itp i w jednej książeczce jest caluteńka wyprawka, włącznie z apteczką dla niemowlaka
jak będę miała jutro chwilkę to Wam spiszę wszystko, tak w razie czego ![]() judkama - cała rodzina ją ustawia do pionu, ona sobie nic z tego nie robi... Ale zacisnę zęby - może akurat coś w niej pęknie niedługo i się choć trochę zmieni na lepsze. a u rodziców dalej mam jeden pokój, ale nie 1,5m na 2 metry tylko 4 na 4 metry i całą szafę a nie tylko dwie malutkie półeczki. I maksymalnie ogromne łóżko, prawie takie jak mieliśmy z M na swoim mieszkanku Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-09-24 o 21:56 |
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia- piękny brzunio
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że pojadę na porodówkę w odpowiednim momencie
|
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2846 | |||
|
Zakorzenienie
|
wizytę mam za 3 tygodnie...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to najważniejsze! a mi od paru dni brzuch zaczął częściej twardnieć... mam nadziję że mi się ta szyjka nie skraca... biorę nospę i odpoczywam jak tylko zaczyna się twardnienie... ale trochę się niepokoję... |
|||
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajoma mojej mamy mi ostatnio opowiadała, że ona poczuła że rodzi dopiero jak miała parte... Wtedy zaczęło ją coś boleć tak inaczej. Myślała, że chce jej się kupę. Ale coś czuła że jest nie tak... Zawołała położną, a ta jak zobaczyła główkę to tylko wielkie oczy zrobiła i od razu na porodówkę. Urodziła w pół godziny ![]() a moja mama przy pierwszym porodzie jak jej wody odeszły to do szpitala jechała tramwajem
|
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
ale z drugiej strony, jeśli dziecko miałoby do końca życia darmowe przejazdy komunikacją miejską, to sporo zaoszczędzicie na biletach...
u nas by to było dobre, bo bilety wiecznie w górę a autobusy chyba sprzed 20 lat... Ale jakoś nie uśmiecha mi się rodzić w autobusie i to jesienią albo zimą
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to mój tż się mnie pytał, czy jakbym urodziła wczoraj w klubie, to Antek miałby za friko wejścia i drinki? ![]() oczywiście nie zamierzałam tam rodzić, tylko się dobrze bawić ![]() Powiem Wam, że w ogóle nie chciałam tam iść, bo wściekłam się na tżta. Mieliśmy iść sobie razem do kina na Jestem Bogiem. Kilka dni temu powiedział, że w niedzielę idziemy do kina z jego znajomymi z pracy, bo managerka jego restauracji załatwiła bilety na Jestem Bogiem, a później do klubu na imprezę dla ludzi z branży gastronomicznej. No to się ucieszyłam bardzo, że się trochę pobawimy. No a w sobotę wieczorem okazało się, że biletów dla wszystkich nie starczy, więc do kina i na imprezę idą tylko pracownicy no i oczywiście mój tż poszedł do tego kina beze mnie, chociaż ja byłam zdania, że mógłby sobie odpuścić, żebyśmy poszli razem, ale on wielce chciał się integrować. Pewnie niektóre z Was pomyślą, że dobrze zrobił, że poszedł, ale ja brałam pod uwagę też to, że w tym miesiącu miał tylko 4 dni wolnego i uważałam, że skoro tak mało się widzimy ( tylko w nocy) to powinien spędzić ten wieczór ze mną, szczególnie, że już niedługo nie będziemy sami ![]() Na imprezę zorganizowaliśmy sobie sami zaproszenie i poszliśmy razem. Kurcze siedzę w domu już od 2 miesięcy, też mi się czasami coś z życia należy, prawda?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

kto mi zazdrości, bo jest pyyyyszny! 

no i oczywiście mój tż poszedł do tego kina beze mnie, chociaż ja byłam zdania, że mógłby sobie odpuścić, żebyśmy poszli razem, ale on wielce chciał się integrować.