|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Cytat:
Akurat siedzieliśmy wieczorem przy winku i mówię do męża "Jeszcze 5 kieliszków i nawet nie zauważę, że nie ma Durexa" ![]() Cytat:
![]() 5 miesięcy Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję i trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
A zdjęcia mega! Tylko powiedz mi - czemu Emilka gdzieniegdzie nie ma całej twarzy? Tak jakby ma kawałki powyrywane? Akurat sobie przysłoniła, czy to wody czy co? Bo moja wyobraźnia jeszcze na tak wysokich obrotach nie działa ![]() Cytat:
dla męża!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bry! Ależ miałam wczoraj paskudny dzień w pracy. Leń był przeogromny, zegarek wręcz stał, a ja dodatkowo byłam tak niewyspana i z taką niechęcią do wszystkiego, że marzyłam tylko o końcu dnia. Ciekawe, jaki będzie dzisiejszy ![]() Wczoraj wieczorem miałam solidnego doła zwieńczonego płaczem. No ale czasem trzeba... Dołek jeszcze się trochę trzyma, łzy wytarte. Ale to długa historia i na pewno nie na wątek... A poza tym laski, ratujcie! W niedzielę poparzyłam sobie obiadem przełyk i o ile w niedzielę w ogóle nie dawał o sobie znać, tak od wczoraj umieram przy każdym przełknięciu czegokolwiek ![]()
|
|
#4622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Butter
Cytat:
odpuszczamy narazie... a za lika miesięcy im powiem że pół na pół i tyle. Przecież sprzeciwu nie zgłaszali ![]() Ana, piszesz że zebraliście 3 wiaderka grzybów a teraz Ci powiem coś ciekawego ostatnio z TŻ oglądaliśmy film o grzybach i tam zalecali by na grzyby chodzić z koszykiem wiklinowym, bo zerwany grzybek rozsiewa nasionka, które przepadną przez koszyk wiklinowy przyczyniając się do tego że przy dobrych warunkach pogodowych na przyszły sezon, grzybów będzie jeszcze więcej ![]() Madzia, Cytat:
bardzo się cieszę że chrzciny udane, Majka wyczuła że to jej ważny dzień i dlatego była taka grzeczniutka dobrze że nic się jej na tej huśtawce nie stało niestety i takie rzeczy się zdarzają.Blonde, Madzia Cytat:
Żabcia, widzę że Domino również zachował się doskonale w dniu swojego święta brawa dla niego ![]() Aaby, Cytat:
![]() Już doczytałam że nic ![]() Onyks, ależ sobie po odpoczywaliście Agnusku, dużo sił życzę na ten gorący okres w pracy ![]() Kotek, dali Wam aż taki wycisk na tym fitnesie? Mrowinka, brzydka @ ![]() Blonde, super że wizyta przedszkolna udana ![]() Bika, super że wszystko dobrze, a córeczkę masz śliczną ![]() Stripi, super że z synkiem wszystko dobrze tylko uważaj na siebie ja trzymam kciuki ![]() Aaby, nie wiem jak pomóc z tym przełykiem no i
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ale żeście sie wczoraj napisałay. No i wesolutku to było Wariatki aaby coś Ty robiła , że sobie poparzyaś przełyk?? Nie wiem czy są jakies sposoby, może jakieś chłodne płyny pić?? Ide na kawusie
|
#4624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() No widzisz, w Twoim przypadku studia nic by nie zmieniły...w moim przypadku jest całkowicie inaczej!!!! Ja skończyłam dupiate studia...które nic mi nie dają. Poza tym zawsze marzyłam o psychologii, bardzo się cieszę, że mimo tego, że jestem po jednych studiach i w starszym wieku, niż teoretycznie zaczyna się studia, zdecydowałam się na taki krok I zrobię wszystko, żeby pogodzić studia i dziecko ![]() A to fakt, słodyczka z niej ![]() Cytat:
Z przełykiem nie pomogę, nie wiem ![]() Cytat:
jaka reakcja TŻ?
|
|||
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zmiana , wystarczyło się dobrze wyspać
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze się nie wyspałam, bo kurna, zasnęłam po 1 w nocy...
![]() A po drugie to nie zmienia faktu, że w tym cyklu się wstrzymamy... ale ten cykl to nie koniec... bo mi zostało 2,5 roku studiowania. Więc dalej trzeba będzie pogodzić studiowanie z byciem mamą
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi cieszę się, że będzie chłopak! Michałek to piękne imię!
I leż, odpoczywaj jak lekarz kazał! Dasz radę! Abby na przełyk niestety nic nie pomogę... nie mam pojęcia czym to złagodzić. Przytulam co do dołka... co się dzieje? Butter nie możesz myśleć, że planując coś zapeszysz. Jesteś inteligentną, mądrą kobietą i nie dziwne jest, że podejmujesz świadome decyzje. Co za tym idzie, myślisz o tym jak Wasze życie się zmieni kiedy maleństwo się pojawi itp. Jestem z Tobą, chcesz ten miesiąc odpuścić - jak najbardziej masz do tego prawo. Tym bardziej bądź spokojna, bo tak jak sama napisałaś, jesteście na początku starań. A to, że dasz radę połączyć dzieciątko i studia to jestem przekonana! ![]() Bika cieszę się, że u Emilki wszystko dobrze! To czekamy teraz na spotkanie face to face! \Blonde cieszę się, że spotkanie z "przedszkolem" ok! Seba na pewno sobie świetnie da radę! Witajcie wiecie co.... jutro mam wolne ![]()
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale serio, spać mi się chce przepotwornie
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wogóle nie potrafiłabym wytrzymać do 1w nocy. Kurde dla mnie 22 to juz pozno
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale byłoby dobrze nauczyć się chodzić spać tak o 23... wiele by mi to ułatwiło Np. wstawianie |
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korzysta teraz bo poźniej ze snem może być cienko![]() Metkaa, a Ty jak sie czujesz? Brzuch boli jak na @??
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2012-09-25 o 09:09 |
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, TŻ się już nawet nie wypowiada, on nie jest za swoją rodziną, a już napewno nie za matką. To w sumie jeszcze tylko ja, dążę do tego żeby z nimi mieć jakiś kontakt. Prawie jak u Ciebie.
Gucia, jak wykorzystasz te swoje wolne?
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to jest głupia sytuacja, borykanie się z tym, nie zazdroszczę Mam nadzieję, że wyegzekwujecie, co chcecie ![]() Gucia, ale Ci zazdroszczę wolnego...jakie plany? |
|
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jak ja się wczoraj zerwałam ze smyczy?
Wpadła do mnie koleżanka, no to ja ją wykorzystałam Spakowałyśmy Kamila i heja na zakupy (potrzebowałam pomocy bo z Kamilem na rękach się ciężko przymierza cokolwiek) no i.... pamiętacie jak Wam pisałam że moja szuflada z bielizną woła o pomstę do nieba? No to Wydałam 150zł na odnowę tej szuflady 3 staniki dość dobrze dobrane jak na mnie plus 3 pary bokserek dla TŻ Ależ jestem zadowolona POtem jeszcze weszłyśmy do rosmanna i dałam do wywołania zdjęcia od Kamilka, bo chcemy dla gości na chrzcini dać po komplecie No i 3 dałam w wielkim formacie: TŻ z Kamilem (te na golaska), moje z Kamilem (co go całuję tak z góry) i Kamilka na kocyku W nowym domu te 3 zdjęcia zawisną w widocznym miejscu ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Butter, w sensie że wtedy co w k. pisałaś że już kończysz te starania to tak serio na poważnie odpuściłaś? Ja myślałam że to w złości tylko ale jak tak to, rozumiem ciekawe jak długo to u mnie potrwa... tyle że mój teściu jest nawet w porządku czasem, no i rodzeństwo TŻ też całkiem, tylko matka jakaś nie bardzo.... ona raczej rzadko jest w porządku Narazie jeszcze będę próbować ale czy ja wiem długo to potrwa...
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plany, plany - czyste lenistwo ![]() ![]() dzisiaj idziemy na "imprezę" bo kumpel z Anglii przyjechał, więc wolimy mieć jutro wolne niż umierać w pracy... jakby co! ![]() Strong fajne zakupy!
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
ale jeszcze ze smutniejszych rzeczy to coś nam z TŻ osłabło uczucie między nami.... chciałam to wczoraj naprawić i ubrałam moją nową bieliznę a dla TŻ bokserki zapakowałam i dałam jako prezent... ale.. nawet ich nie obejrzał tylko podziękował i schował do szuflady, a potem jak widział że mi smutno to za rękę mnie chwytał i tak jakoś się próbował poprawić, no ale wiadomo że nie na to liczyłam, i zapytałam czemu w ogóle ich nie obejrzał, to powiedział że jak je będzie zakładał to przecież je zobaczy.
No nic.. bywa. No i od kilku dni się w ogóle na dobranoc ani nie przytulimy ani nic, bo ja się kladę spać i czekam na niego ale nigdy się nie mogę doczekać bo lampi się w tego laptopa do nie wiem jak późnych godzin. Chciałabym popracować nad naszym związkiem, ale totalnie nie wiem jak....
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia, zawsze jak tak gadam to mam wrażenie że jestem strasznie męcząca
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mała trzymam kciuki. Debrah ja też nie miałam styczności z takimi małymi dziećmi, co więcej bałam sie ich Dasz radę. aaby przytulam. strong super. Kiedy wy sie przeprowadzacie?? Gucia super z tym wolnym. Mój mąż ma dziś wolne. Więc super. Wieczorem jedziemy do znajomych
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
No a jaki widzisz inny spób przedstawienia mu tego, że czujesz, że sie oddalacie od siebie??
|
#4642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie!! I fajnie,że zdjęcia wywołałaś... podobają mi się takie duże zdjęcia powieszone na ścianach ![]() Tak, to co pisałam wtedy w k. To było w złości, ale decyzja była podjęta w złości, a mam zamiar ją podtrzymać. Rozmawiałam o tym z mężem, jesteśmy zgodni co do tego, nie mamy zamiary starać się, wyciągać ręki do tego kontaktu...a jedynie ograniczyć go konieczniego minimum. Szczególnie, że u nas nie tak jak u Twojego TŻ...u nas wszyscy nie są w porządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, dobry pracownik musi być z Twojego męża skoro kilka dni pracuje a już wolne ma
![]() a my się przeprowadzamy zaraz po ziemie, jak tylko zrobi się ciepło myślę że koło listopada-grudnia zaczniemy remontować dwa pokoje w których do końca 2013 będziemy urzędować, bo pod koniec 2013 będziemy remontować już cały dom i wtedy już Kamil będzie miał swój pokój, my sypialnię, jadalnię i salon, no i pokój dla babci będzie, łazienka, kuchnia, dwie garderoby i takie mini biuro, mam nadzieję że miejsce na moją pralnię też się znajdzie ale to nie jest pewne.
|
#4644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no wiesz jak sie idzie na zajecie gdzie grupa juz wie o co chodzi to jak sie chce nadazyc za reszta to trzeba sie bylo spocic ![]() Cytat:
Czesc wstalam z mega katarem |
||||
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Mysia, myślałam że albo będę dla niego bardzo miła i będę SAMA dbać o uczucie, aż on łaskawie zauważy że z jego strony coś nie halo, albo znów będę trochę oschła żeby sam zauważył że musi o mnie zawalczyć, o nas.
Buter, no i takie minimum z teściami chyba jest najlepsze ![]() bo niby po co się wzajemnie miłować na siłę? ![]() a z tym czasem... to może i wspominałam ale... nic to nie zmieniło. Może racja z tym zmęczeniem, bo TŻ pracuje, potem jest 5min w domu(dosłownie) i jedzie do szkoły, wraca o 20, kąpiel Kamila i do łóżka, tylko szkoda że w tym czasie wolnym (a nie wiele go jest) wybiera komputer zamiast mnie). ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Kotek, witaj w klubie, u nas wszyscy kichają i parskają.
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
u mnie bólu gardła ciąg dalszy, dziś będę w mieście to kupię tantum verde, może coś pomoże. Bika fotki Emilki cudne Aaby może pomogłoby to co na normalne oparzenia skóry pomaga czyli kefir, jogurty nat itp. Strong no to zaszalałaś na zakupach! Szkoda że tż taki oschły, może z nim porozmawiaj dlaczego tak się zachowuje?
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Strong... tak to jest z praca na zmiany
Pewnie sie już nie możesz doczekać przeprowadzki??Kotku zdrówka ![]() Zaraz wam wkleję zdjęcie w k. Co moja mała wyprawia
|
|
|
|
#4648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Co do TŻ, to może jest zmęczony, przy kompie się odstresowuje, odpoczywa, mój TŻ też tak ma. Pogadaj może z nim bez oskarżania, wyrzucania czegoś itp, tylko na zasadzie, że rozumiesz, że sprawia mu to frajdę, że odpoczywa przy tym, ale że byłoby fajnie gdybyście spędzili trochę czasu razem, że brakuje Ci go i tęsknisz, mimo, że jest obok. Może ustalcie sobie jakieś dni np. że zawsze poniedziałkowy i środowy wieczór spędzacie razem On bez kompa, Ty bez wizażu itp...i to są tylko dla Was
|
|||
|
|
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
Strongwomen- myślę, że tutaj nic jak szczera rozmowa bardziej nie pomoże. A takie pozawerbalne znaki mogą działać, ale po tym, jak już będzie miał naznaczony temat. Miałaś pełne prawo poczuć się dotknięta. A Twój TŻ mimo napiętej codzienności i wielu obowiazków musi coś zmienić.
PS> Zostałam dziś bez wody do 15;/ |
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia i zaciskam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

na drugi raz jak cie najdzie to idź po wino. Jak sie napijesz to nie będziesz trzeźwo myślała 

Jest przesłodka 

dla męża!
:pro si:

odpuszczamy narazie... a za lika miesięcy im powiem że pół na pół i tyle. Przecież sprzeciwu nie zgłaszali 
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.