|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cześć
![]() Magnusia, OMG, współczuję inwazji! Pozbyłaś się już tych robali? Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie dzisiejsza noc była idealna do wymrażania wszelkiego robactwa Neave, kurcze, znajoma niezbyt profesjonalna... Chyba zmieniłabym florystkę, szkoda nerwów ![]() Fajnie, że jesteście zadowolone ze swoich panieńskich Ja też byłam przedwczoraj na panieńskim (ale nie na swoim rzecz jasna ) - było super! Młoda została porwana przez przyjaciółkę, my w tym czasie razem z jej siostrą dekorowałyśmy mieszkanie. O 18 zaczęła się domówkowa część imprezy. Było nas 15, wszystkie ubrane na czarno i w opaskach z różową kokardą, a Młoda ubrana w białą elegancką sukienkę koktajlową (miała nakaz ) oraz opaskę z białą woalką i różową szarfę (dostała od nas). Zeszły chyba ze cztery litry wódki Świetna zabawa Nie mogę się doczekać wesela (6.10.)
|
|
|
|
#3632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zabawy, konkursy, prezenty- chyba panna młoda była zachwyconaA Twoje przygotowania ruszyły z miejsca? Byłaś juz szukać sukienki? O matko, trochę Ci zazdroszczę, że przed Tobą ten cudowny czas przygotowań- suknia, dodatki, kolorystyka, kwiaty ahh
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak my wszystkie, zabawa była przednia. Skoro było nas 15 (a frekwencja nie była pełna) to najwyraźniej na weselu będzie mnóstwo młodych osób = na bank będzie super Tylko nasza paczka to już prawie 20 osób w wieku 20-27 lat a zaproszeni jesteśmy oczywiście wszyscy (na moim i TŻta weselu też będzie cała ta banda ).Moje przygotowania praktycznie nadal stoją w miejscu. Na wiosnę byliśmy zarezerwować godzinę u księdza (16:00), w sobotę jedziemy zarezerwować pokoje w hotelu w którym mamy wesele. Poszukiwania sukni planowałam na październik (bo wtedy wchodzą kolekcje 2013, pytałam w kilku salonach), ale jednak trochę przesunę to w czasie bo postanowiłam sobie, że dopóki nie skończę pisać magisterki to mam szlaban na suknie Taki motywator. A że obrona planowana jest na przełom listopada i grudnia to za suknią pójdę pewnie dopiero po Nowym Roku, na spokojnie Ale mam swoje typy chociaż wiadomo, przymiarki mogą je drastycznie zweryfikować.
Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2012-09-24 o 11:09 |
|
|
|
|
#3634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyć...Pradip cieszę się że wróciłaś zadowolona i wypoczeta... ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Neave gratuluje przeprowadzki. Cieszę się że jesteście już u siebie. A mamie kupisz najwyżej nowe naczynia - będą jak nowe ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Najważniejsze że dobrze się bawiłaś... ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
ja płacę średnio 200 zł za 2 bukiety plus jakieś butonierki. Ale ceny zależne są od regionu.
|
|
#3635 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wrzucam zdjęcia swojej sukienki
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was kobietki po bardzo długiej nieobecności
![]() W czwartek wróciliśmy z urlopu i dziś jestem pierwszy dzień w pracy i nie mogę wrócić do Polskich realiów w każdej dziedzinie. Najbardziej przeraża mnie pogoda Mój TŻ od razu chory, ja chodzę z chusteczkami
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna ta sukienka. Bardzo mi sie podoba to koronkowe wdzianko. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Pogoda sprzyja niestety chorobom! trzeba uważać pić dużo ciepłej herbatki z cytryną i miodem. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Dziewczyny podczytywałam wam przez kilka dni, ale nie miałam czasu pisac, więc nadrabiam to dziś. U nas przygotowania pełną parą. Tż brakuje już tylko muchy. Wymyślił sobie granatową w kropki i nigdzie nie możemy jej dostać ![]() Mi brakuje biżuterii. Jutro planujemy jechać na sale, ustalić pewne kwestię. I mamy spotkanie z osobą która będzie nam śpiewała podczas mszy. WInietki ciągle się drukuje. No i brakuje nam alkoholu... Ale powiem wam szczerze że dziś szefowa mnie zdenerwowała. ostatniego dnia września kończy mi się umowa na okres próbny. I od jakiegoś czasu mówiła mi że z 1 października dostane umowę na czas nieokreślony ( chcemy wziąć kredyt ) a dziś się mnie pyta czy chce dalej pracować, bo jeśli tak to trzeba zmienić umowę a jak mi zmnieni umowę na lepszą to będę musiała więcej pracować, częście zmywać jej kubki po kawie... Wrrr Coraz częściej zastanawiam się czy nie otworzyć własnej działalności...
|
|
#3638 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zapłaciłam za swoj bukiet 200zł plus bukiet druhny chyba 80 plus butonierki 20+10 tak że trochę mi sie nazbierałoCiekawa kiecka jakie dodatki do niej wybrałaś (może pisałaś ale cierpię na sklerozę i nie pamiętam juz... ) Welon, woalka, kwiat? Jaki bukiet?Cytat:
Nad jaką działalnościa myślisz? My z mężem też zastanawiamy się nad swoim 'biznesikiem', ale jak narazie trochę się jeszcze boimy Cytat:
Dziewczyny mam do was ogromną prośbę o pomoc Jestem na etapie wstępnego wybierania fotoalbumu ślubnego, Fotograf podesłał nam stronkę gdzie można powybierać wzory okładek, format, ilość rozkładówek itp. I stad moje pytanie- czy robiłyście taki album? z ilu rozkładówek się składa i jaki ma format? No i cena Jestem w kropce...
|
|
#3639 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to dzwoń do niej szybciutko, nie powinien być dla niej żaden problem w wykonaniu butonierek. Dziwi mnie jej podejście- wiadomo ze zamówienie może się zmienic i możesz dodawać jakies elementy jeszcze... ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- \oj czekaj.... jakieś 1,5 m-ca wcześniej ale do ostatniego momentu cena się nie zmieniła tylko dodali właśnie że to niby LAST jest a to taki LAST że żaden LAST ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- łał suoer koszulka ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
a co ja to obchodzi czy cos jest praktyczne czy nie? Jak Ty chcesz to bierzesz a ona wykonuje- proste. Może faktycznie poszukaj kogos innego..... ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Na razie efekt taki, że to ja wymarzłam w chałupie---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- bardzo fajne zakładki na górze- lubię takie wykończenia dół jak dla mnie za szeroki ale najważniejsze abyś Ty się czuła wyjątkowo ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
witaj eh znam ten ból- powrót do rzeczywistości jest brutalny. U mnie te z zimno jak cholera i ju z mnie zatoki bolą ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
a jaką w końcu umowę dostaniesz? na czas nieokreślony? Co do kwalifikacji... eh tak to właśnie jest że często szef ma niższe od pracownika no ale jest szefem....
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Urlop bardzo udany bo gorąco było, ale oczywiście nie obyło się bez przygód
Zdecydowaliśmy się w końcu na Egipt, mieliśmy kilka przymiarek do tego kierunku, ale zawsze wybieraliśmy co innego. Egipt jako kraj cudownyByły z Nami pary które do Egiptu przylatywały co roku i powiedzieli, że od czasu rewolucji to jest już zupełnie inny kraj. Na każdym kroku trzeba było uważać :/Jednej kobiecie jakaś mała szczylówa wyciągnęła 100$ i uciekła więc trzeba było mieć się na baczności z każdej strony , ale nie ma co narzekać każdy kraj ma jakieś mankamenty ![]() Zrobiliśmy sobie z TŻ pamiątkę w postaci sesji małżeńskiej zdjęcia marzenie Wieczorem wstawię parę zdjęć do klubu bo niektóre do publicznej wizji się nie nadają ![]() TŻ ma parcie na dziecko Całe dwa tygodnie był poruszany temat potomstwa Już nawet imię wybierał Nie mamy jeszcze zdjęć ze ślubu, ani płyty. Chociaż płyty z wesela nie mamy sami przez siebie bo sami sobie obrabiamy wesele, a wiadomo jak to jest szewc bez butów chodzi, najpierw trzeba ludzi wesela oddać później dopiero swoje. Ja już planuje kolejne wakacje
|
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
justiii87- widzę że urlop z przygodami był
ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo krajobrazy napewno was zachwyciły i zrekompensowały złe doświadczenia![]() Oj już się doczekać nie mogę aż wrzucisz nam zdjęcia
|
#3642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I kwiat we włosach tez bedzie Prawdopodobnie taki jak w bukiecie czyli kalia. A bukiet taki ![]() I biżuteria tez w różu ![]() No i buty różowe ![]() Też nie dużo płacisz za kwiaty moj bukiet 350zl plus 80zl kwiaty na reke dla swidkowej plus butonierki i dekoracja samochodu i sie uzbierało. Ogólnie za wszystko płacimy 700zl
Always and forever! <3 13.10.2012 ![]() 11.01.2012 Najszczęśliwszy dzień. Anielka nasz córeczka <3 Edytowane przez blair_90 Czas edycji: 2012-09-24 o 16:03 |
|
|
|
|
#3643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna
a z tymi dodatkami będzie super ![]() Cytat:
ehh zero klasy...Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło tak jak Ty byś tego chciała. Co do alkoholu, to posypała mi się trochę lista gości i liczę, że maksymalnie będzie 60 osób, myślicie, że 25 butelek wina wystarczy? Cytat:
Czekamy na fotki
|
|
#3644 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jeśli chodzi o ceny, to niestety Warszawa króluje w wysokich cenach... i z tego co słyszałam to 1 bukiet może kosztować 250, a co dopiero 2 bukiety plus 4 butonierki plus kwiaty do włosów... Justyna - współczuję historii z szefową katie - ciężko mi coś doradzić. ja wyszłam z założenia że jeśli mam za taki album zapłacić komuś 400zł to wolę go zrobić sama... |
||
|
|
|
#3645 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sukienka bardzo mi się podoba tylko że ja do takiej góry wybrałabym gładkie okrycie a dodatki pomimo że nie przepadam za różem są super Cytat:
my też w czwartek wróciliśmy i mąż pobiegł dziś grzecznie do pracy a ja zostałam w domku chora więc doskonale Cię rozumiem...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I u nas na tapecie jest temat dzieci a jakie imię wybrał mąż?na 80 osób kupiliśmy po 2 kartony białego i czerwonego wina i z 24 butelek zostało nam około 15 niezaczętych i kilka otwartych przez kelnerów ale nieruszonych |
|||||
|
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3647 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo mi sie podoba, buty też![]() Tylko ja bym takiej biżuterii nie założyła chyba (nie przepadam za różem a i chyba bałabym sie że róż przyćmi biel sukni) Cytat:
![]() Co do fotoksiążki i zwykłego albumu- zachwyciły nas te fotoksiążki u naszego foto i chcemy sobie zrobic pamiątkę właśnie w takim stylu- skórzana oprawa, twarde karty zadrukowane naszymi zdjęciami Z mojego przelicznika wyszło -ok 20 rozkładówek w formacie 30x30 ok 400zł. Muszę porozmawiać jeszcze z mężem o tym![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- proszę powiedz gdzie na all znalazłaś taką opcję?
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-09-24 o 17:25 |
|||
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ledwo zaczęłam, rozkręcam się. Dlatego nie zakładam, żeby rajd po salonach z sukniami miał się odbyć w tym roku jak obronię pracę na początku grudnia to potem już raczej skupię się na walce o pracę (w grudniu kończy mi się umowa), świętach i sylwestrze. Kiecki poszukam w styczniu, to i tak sporo wcześniej bo ślub ostatniego dnia sierpnia ![]() Widzę, że wiele z Was choruje. W moim otoczeniu też pełno zasmarkanych osób Zdrowia dziewczyny! Modlę się żeby mnie nie dopadło, zwłaszcza teraz, bo od jutra moja współpracownica idzie na 3-tyg urlop, zostaję sama i raczej nie mogę sobie pozwolić na chorowanie
|
|
|
|
|
#3649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to szybko go wzięło ojcostwo a jakie imię wybrał? A jak Ty się na to zapatrujesz?Ja już zaplanowałam kolejne wakacje- w kwietniu, już mam wszystko załatwione ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
bardzo podobają mi sie buty Nie jestem przekonana do biżu..... nie za dużo różu będzie? Wiesz, żeny nie przesłodzić..... ale może się mylę ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
no to ładnie Cię rozłożyło.... u nas też temat dzieci zaczyna się coraz częściej pojawiać..... ehhhh ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
oj skąd ja to znam..... jak mnie przypiliło to usiadłam i w 2 tygodnie napisalam pracę pisząc po nocach itp. Materiały miałam zebrane tylko ciężko mi się było zabrać do tego ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- wczoraj byliśmy na chrzcinach u przyjaciół. Wypiździło mnie trochę pod kościołem no ale trudno ![]() potem był obiad i imprezka- było super, 30 osób fajna zabawa nawet tańce były- mało obcasów nie pogubiłam tak wywijaliśmy
|
|
|
#3650 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję Wam odwiodłyście mnie od dokupienia jeszcze kilku butelek Już się nie martwię, że będzie mało a co zostanie to się nie zmarnuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak człowiek ma nad sobą bat, to się potrafi zmobilizować Moje pisanie magisterki wyglądało bardzo podobnie ![]() Cytat:
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
do Egiptu ale już mnie justiii87 nastraszyła swoimi opowieściami.... mam nadzieję, że do kwietnia sytuacja się poprawi...
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Blair - super sukienka i śliczne dodatki
Justii - welcome back! czekam na zdjęcia ![]() Justynaaa - u nas w regionie ceny kwiatów pewnie tak wychodzą, ja płaciłam podobnie... Magnusia - a na ile lecicie? już kupiłaś bilety? opowiadaj co i jak? ile was to wyszło? Katie - co do albumu to nie pomogę, my dostaliśmy go od naszego fotografa i to on wybierał zdjęcia i album, powiedział nam jak to będzie wyglądało i my na to przystaliśmy kochane nie chorujcie! Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-09-24 o 22:07 |
|
|
|
#3653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Od dzisiaj przez 3 tygodnie jestem sama w pracy, współpracownica na urlopie... Mam nadzieję że sobie poradzę (pracuję tu dopiero od 3 miesięcy, jeszcze nie ze wszystkim miałam styczność, no i zawsze było kogo zapytać w razie wątpliwości... ).Cytat:
Gdzie te kwietniowe wakacje się odbędą? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3654 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny za dobre słowo
![]() W sobote ide na farbe wiec porozmawiam z moja fryzjerka o innej fryzurze. Jednak chce gładki kok. Nie taki z loków. Za "bazarowo" jak dla mnie ::P Kurcze, do slubu nie całe 3 tygodnie a TŻ nadal zapowiedzi nie zaniósł. Jutro pójdzie i w końcu da. I wczoraj rozmawiałam z siostra TŻ (ta co ma bliźniaki) I przyjeżdżają na nasz ślub wiec dzieci beda niosły obrączki Dzis dzwonie do krawcowej zamówić sukienkę dla dziewczynki bo chce żeby miała taka sama jak moja Aniela Taka biała z fuksjowym paskiem a chłopiec biały garniak z krawatem w kolorze fuksji Ale sie ciesze
|
#3655 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast co do bukietów i dekoracji kościoła moja wizażystka która się tym zajmuje powiedziała mi ze za 600 zł miałabym dekoracje kościoła, kwiaty, bukiety i dekoracje auta wydaje mi się że to całkiem przyzwoita cena, co sądzicie>? ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
No nie fajnie, ale dziekuje za kciuki Co do alkoholu to też sie zastanawiam my mamy 75 osób i myślimy p 80 butelkach i 25 wina. Ale jak byliśmy ostatnio na weselu to co 3 osoba piła wino ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
A co do mamy to po swoich przejściach i doświadczeniach wiem że trzeba się odrobine zdystansować bo inaczej to bym musiała oszleć z jej pomysłami i przyzwyczajemniami. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lecilimy na 2 tygodnie w kwietniu. Cena 3120 zł za osobę w ALL, hotel z aquaparkiem i innymi bajerami- łącznie z darmowym fryzjerem raz w tygodniu i restauracją sushi gdzie robią sushi przy stoliku
|
|
|
#3657 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też teraz jestem sama bo szefowa na wakacje pojechała i ciągnę po 12h ![]() Cytat:
u mnie w paafii by nie przeszło bo trzeba na zapowiedzi dać co najmniej ponad 2 miesiące przed ślubem![]() Ślicznie to wygląda jak dziewczynki mają takie same sukieneczki i chłopie w malutkim garniaku więc jednak zmiana koncepcji na fryzurę? nie będzie taka jak nam pokazywałaś na zdjęciu?
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Egipt a już zaczynamy tez powoli ustalać kierunek na wrzesień przyszłego roku . Gadaliśmy z przyjaciółmi i chyba zaczaimy się na Kos ale to jeszcze temat do obgadania a że w piątek mamy imprezkę to akurat poustalamy wszystko---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- moim zdaniem bardzo dobra cena
|
|
#3659 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() musiałabym spojrzeć na rozliczenie z dekoratorką ile nam wyszło za te rzeczy które wymieniłaś ale na pewno grubo więcej Cytat:
i ten fryzjer (zaszokowała mnie ta opcja bardzo pozytywnie
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
o masz.... ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Jeszcze tylko pół roku i znów ciepełko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

) - było super! Młoda została porwana przez przyjaciółkę, my w tym czasie razem z jej siostrą dekorowałyśmy mieszkanie. O 18 zaczęła się domówkowa część imprezy. Było nas 15, wszystkie ubrane na czarno i w opaskach z różową kokardą, a Młoda ubrana w białą elegancką sukienkę koktajlową (miała nakaz
Nie mogę się doczekać wesela (6.10.)
klik!

czyć...
ale świadkowa wysłała dziewczynom maila dopiero w piątek więc nie dziwię się, że frekwencja była poniżej 50%... Ważne, że było miło, dostałam od dziewczyn śliczną koszulkę nocną 

i nie pamiętam juz... ) Welon, woalka, kwiat? Jaki bukiet?
Jestem na etapie wstępnego wybierania fotoalbumu ślubnego, Fotograf podesłał nam stronkę gdzie można powybierać wzory okładek, format, ilość rozkładówek itp. I stad moje pytanie- czy robiłyście taki album? z ilu rozkładówek się składa i jaki ma format? No i cena
Jestem w kropce...