|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI
Cytat:
najlepiej wyslac suszarke w ramach przeprosin!Cytat:
|
|
|
#4472 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Orlico,
Nie powiedziałaś, że zadbany facet=gej, raczej, ze facet zadbany to coś dziwnego i rzadko spotykanego (a szkoda!) A jest rzadko spotykany, bo mało który nawet się przyzna do posiadania kosmetyków, żeby nie zostać w konsekwencji posądzony o to i owo - bo to w Polsce pierwsze skojarzenie niestety... Dlaczego? Bo przecież facet nie może nic wiedzieć o dbaniu o skórę czy włosy, ewentualnie paznokcie (no, ewentualnie gdzie jest pasta do zębów, szampon i mydło), nawet kobiety tak mówią! Kiedyś rozmawiałam o tym z koleżanką, której udało się zaciągnąć chłopaka do dobrego fryzjera, wcisnąć gdzieś między szampon i piankę do golenia jeszcze balsam do ciała i pomijając jej zachwyt (nie wiedziała, że chłop może po drobnej zmianie tak dobrze wyglądać) jemu samemu poczucie atrakcyjności mocno wzrosło, pewność siebie tak samo - chłopak zmienił się nie tylko z zewnątrz ale i w środku
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz słychać mój złowrogi śmiech![]() Cytat:
![]() Umyłam okna, firanki się piorą, a mój brat do mnie " Chyba szwagier jakiś przyjeżdża, bo okna myjesz"
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36740643]Nie bardzo rozumiem, po co tu ta ironia.
![]() Nie napisałam nic, co świadczyłoby że uważam, że zabrany facet to gej ani nic w tym stylu Co nie zmienia faktu, że nawet zadbany facet nie ma pojęcia o wielu rzeczach, które dla nas są "kosmetycznymi problemami".[/QUOTE]Czy ja wiem? Osoba, która o siebie dba z grubsza orientuje się w temacie, czy to męskiej czy damskiej pielęgnacji, bo problemy zwykle są podobne. Nie przychodzi mi do głowy chyba ani jeden problem kosmetyczny kobiet, który byłby niespotykany wśród mężczyzn. Poza tym, nikt raczej nie ukrywa na czym polega kobieca pielęgnacja i na co ma pomóc, mówisz o tym wychodząc spod prysznica i mówi o tym Ładna Pani w reklamie TV - na mój gust, żeby zupełnie się nie orientować w tym temacie trzeba tego po prostu nie chcieć.
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przyjęłyście tą propozycję testowania Novoxidyl'u? Ja się zastanawiam, włosy mi mocno wypadają, ale bardziej chciałam je olejowaniem i pielęgnacją wyciągnąć, a nie jakimiś preparatami. Trochę się boję czy on mi krzywdy nie zrobi, bo to taki specjalistyczny preparat. Albo co gorsza się uzależnie i tylko on będzie pomagał
![]() Byłam dzisiaj pierwszy raz w Second Handzie, odważyłam się było mi ciężko się przełamać ale wyszłam ze sweterkiem z Atmosphere cieplutkim na zimę, fioletowym za 16zł chyba będę chodzić częściej To wyście mnie zmotywowały tymi łupami wszystkimi ![]() |
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj Tzt tez juz tak o siebie dba i jak mowie, ze nie widze nic dziwnego w tym, ze facet uzywa kremu do rak to moja kolezanka sie zbulwersowala, ze jak facet moze uzywac kremu do rak jak takich rzeczy tylko kobiety uzywaja! taki facet to nie facet! smutne to....jak zobaczyla naszego wykladowce, ktory smarowal rece to myslalam, ze dziewczyna zawalu dostanie
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4479 |
|
maszyna, nie człowiek
|
O, dokładnie o to mi chodzi. Że facet może sie nie znac jakoś super na kosmetykach, ale przeciez też ma skórę, paznokcie, włosy, brwi... I widząc, że jego miękkie włosy staly się nagle szorstkie i sztywne może kupić odżywkę/zmienić szampon, choćby na taki widziany w reklamie. Tylko co na odzywke powiedzieliby koledzy? Albo dziewczyna, która zakłada, że facet to facet, więc się nie zna, bo większość facetów przecież się nie zna? I wtedy przychodzi moment, w której facet nawet jeśli chce, to boi się wychylić przed szereg.
Na szczęście widuję coraz mniej takich facetów, którzy boją się kupna pomadki nawilżającej na zimę albo balsamu do ciała, ale to po prostu przykre, że wielu jest czuje zahamowania, bo same kobiety uważają, że facet=nie powinien znać się na kosmetykach ![]() Wracając do kobiecych tematów Zmieniłam krem do twarzy, mam nadzieję, że mi to coś pomoże, bo poprzedni prawdopodobnie mi szkodził
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Boziuuuu, kupiłam właśnie w lumpku przepiękną rzecz, która niby 70 dolarów kosztowała, a ja ją mam za 20zł..
|
|
#4481 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dimiti, mój chyba nie bardziej niż ja - trudno mi to porównać, ale mając puch zamiast włosów próbował wielu - podrzucanych przez koleżanki - sposobów jak włosy ujarzmić
Tak samo nie ma oporów przed używaniem kremu do twarzy, rąk, czy pomadki ochronnej. Bo też mi przyjemność - spierzchnięte usta
|
#4482 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I gratuluję łowów w SH
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
!Cytat:
ale jak zaczelismy sie spotykac to uzywal tylko jednego kremu, zero balsamow, kremow do rak czy zeli do mycia buzi. Teraz ma wszystko no i najwazniejsze jest to, ze widzi roznice i wie, ze takie dbanie o siebie cos daje. Za to moj tata uwielbia podkradac wszystkie kremy, zele itp jakie sa jak tylko cos poloze nowego w lazience to juz jest ciekawy co to![]() no i facet powinien o siebie dbac jezeli ktos nie lubi czy nie odczuwa takiej potrzeby to ok, ale jezeli nie robi tego bo boi sie, ze beda sie z niego smiac to juz nie za fajnie:/ chce cos ze soba zrobic, ale nie moze. A tak to wlasnie i Twoj luby testowal rozne sposoby zeby swoje wlosy ujarzmic
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Oto moje nowe dziecię, sweterkowa sukienka z Asosa, chociaż ja bardziej jak tunikę będę to nosić.
Edytowane przez _polly_ Czas edycji: 2012-09-25 o 12:20 |
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co takimi osobami kieruje pod swoim nickiem słodzą a jako anonim mówi co myśli fałaszywe babsko nienawidzę takich ludzi
|
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps fajna tunika lubię takie duże dekolty na plecach |
|
|
|
|
#4489 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Choć jak czasem się leni względem pielęgnacyjnych czynności to aż coś mnie trafia ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz jak to Cię wciągnie ja nie mogę żyć bez sh
|
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Przywalili mi do płacenia VAT - 150zł, bo BH znacznie obniżyło wartość paczki, a ja musiałam podać prawdziwą wartość... Wysłałam do nich skan kwitku i czekam na decyzję w jaki sposób mi zwrócą kasę...
|
#4492 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może akurat czegoś potrzebuję ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36732601]To Paula z One Little Smile [/QUOTE]No to jestem bystra jak woda w klozecie, bo dopiero się zorientowałam, że to Paula ![]() Faaaajnie Łatwo wchodzi mi do głowy, ale też łatwo z niej ucieka, jeżeli nie ćwiczę ![]() Nie wiem, co to, ale zaraz wygoogluję ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36736085]Uwaga, bezczelnie się chwalę! [/QUOTE]Gratuluję ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36736258]Nie, okazało się, że przygotowywali grunt do jakiejś pseudoartystycznej wystawy w parku, potrzebowali prostokąta wypalonej ziemi [/QUOTE]I wypalili ładną, parkową trawkę Cytat:
Mi już troszkę lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie kremuje twarzy na co dzień, ale jak zobaczy, że ma suchą skórę, to od razu z szafki coś mi podkrada i używa Pomadki ochronne zawsze ma kupione i nosi ze sobą, a jak ja się akurat smaruję jakąś bezbarwną, to nadstawia usta żeby mu pomalować Dłonie smaruje regularnie, bo ma dość szorstką skórę. Kilka razy użył nawet odżywki do włosów, ale to jak wróciliśmy z wakacji i miał istne siano na głowie od zmiany wody i klimatu Generalnie - jak coś mu się dzieje, to z chęcią używa Dziękuję za wczorajsze życzenie mi zdrówka Już mi trochę lepiej, nawet miałam w miarę normalny głos po przebudzeniu Ale dziś sobie siedzę w domu, wygrzeję ciałko
|
||||
|
|
|
#4493 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;36743258]
Faaaajnie Łatwo wchodzi mi do głowy, ale też łatwo z niej ucieka, jeżeli nie ćwiczę ![]() Mój TŻ też dba o siebie Nie kremuje twarzy na co dzień, ale jak zobaczy, że ma suchą skórę, to od razu z szafki coś mi podkrada i używa Pomadki ochronne zawsze ma kupione i nosi ze sobą, a jak ja się akurat smaruję jakąś bezbarwną, to nadstawia usta żeby mu pomalować Dłonie smaruje regularnie, bo ma dość szorstką skórę. Kilka razy użył nawet odżywki do włosów, ale to jak wróciliśmy z wakacji i miał istne siano na głowie od zmiany wody i klimatu Generalnie - jak coś mu się dzieje, to z chęcią używa Dziękuję za wczorajsze życzenie mi zdrówka Już mi trochę lepiej, nawet miałam w miarę normalny głos po przebudzeniu Ale dziś sobie siedzę w domu, wygrzeję ciałko [/QUOTE]no to bardzo dobrze ja nieraz widzialam chlopaka, ktorego dlonie byly suche jak wior, ale mimo to nie chcial slyszec, zeby je jakos "podratowac" ![]() oj tam oj tam wszystko z glowy ucieka jak czlowiek nie cwiczy
|
|
#4495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już mam tak dosyć swojej uczelni, że głowa mała. Całe szczęście za dwa dni mam obronę i więcej moja noga tam nie postanie. Jeszcze w zeszłym tygodniu moja promotorka wyznaczając mi termin obrony nie wiedziała, o której godzinie się ona odbędzie. Miałam się mailowo jej zapytać w zeszły czwartek. Od tego czasu nie odpisała mi na żadnego z dwóch maili bo jest na konferencji. Dzwonię dzisiaj do Dziekanatu się coś dowiedzieć a oni mi mówią, że nie wiedzą bo Pani profesor im nie zgłosiła godziny. Dzwonię do jednego sekretariatu, drugiego i tam też nikt nie wie. No paranoja jakaś Bronię się z zupełnie obcymi mi ludźmi z którymi nie mam żadnego kontaktu i opcja zrzucenia się na kwiaty nie wchodzi w grę. Myślę do jakiej kwoty wiązankę wypada dać.. (w zasadzie to trzem osobom..:/ ).Co myślicie? Edytowane przez aqqA Czas edycji: 2012-09-25 o 13:57 |
|
|
|
|
#4496 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Basiago, nie żebym uważała, że to źle, ale...
A tak zupełnie na poważnie, to nie wyobrażam sobie, żebym sugerowała mojemu facetowi, że jest płci męskiej, więc po co mu balsam? Po co kupuje inny, bo tamten nie nawilża dostatecznie? Przecież zaraz zacznie się znać na kosmetykach, a faceci się nie znają, dla zasady Nie chciałabym mieć faceta, który nie umie o siebie zadbać.
|
#4497 | ||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Cytat:
. Mooooocno naciągane.Cytat:
albo podsuwam jakieś fajne. Nie protestuje ![]() Łoooo, poszalejesz ![]() Cytat:
![]() Owszem, facet może się znać, może pewne rzeczy dostrzegać i fajnie, ale... doszukiwać się rozdwojonych końcówek na ZDJĘCIU obcej osoby??? [a w ogóle to widać? bo czasem trzeba się nieźle przyjrzeć gołym okiem, a co dopiero na małym zdjęciu]. Co innego znać się na pielęgnacji, a co innego takie usilne analizowanie fotek ![]() Miałam już kiedyś do czynienia z taką, nazwijmy rzecz po imieniu - trollicą, co to na zdjęciu wielkości 200x200 px rozchylone łuski włosów widziała
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do jakiś bardziej zaawansowanych czynności kosmetycznych typu peeling, maseczka czy zwykły krem nawilżający musiałam go długi czas zmuszać, teraz tylko na szczęście mu przypominam. Ja nie cierpię jak facet o siebie nie dba - przecież to wygląda tak samo źle jak zaniedbana kobieta...
|
|
|
|
|
#4499 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4500 | |||
|
maszyna, nie człowiek
|
'Estelle', ależ mój komentarz ewidentnie odnosił się do stwierdzeń:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Takie komentarze sugerują, że ze względu na płeć takiego prawa nie ma.A że na niewyraźnej fotce bez mega zooma nie widać końcówek, to inna sprawa - co najwyżej może być widać ogólna kondycję, przesusz czy zniszczenie nadmierną stylizacją - ale to już kwestia odniesienia się do komentarza na rzeczonym blogu, a nie komentarzy stąd, tych z wątku na temat tego na czym facet może się znać, a na czym nie ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

najlepiej wyslac suszarke w ramach przeprosin!

A jest rzadko spotykany, bo mało który nawet się przyzna do posiadania kosmetyków, żeby nie zostać w konsekwencji posądzony o to i owo - bo to w Polsce pierwsze skojarzenie niestety... Dlaczego? Bo przecież facet nie może nic wiedzieć o dbaniu o skórę czy włosy, ewentualnie paznokcie (no, ewentualnie gdzie jest pasta do zębów, szampon i mydło), nawet kobiety tak mówią!

おはよう!

[/QUOTE]