|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumciu kaska doleciala?
|
|
|
|
#2552 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
Ale masz dobre serducho ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuje ale to nie była maraton Biegłam 6 km A maraton to ponad 40, Na razie mi nie grozi taka trasa ![]() Cytat:
szalona teoriaTrzymaj sie, A przypomnijmy mi czym będziesz sie zajmować w tej nowej pracy w zastępstwie Cytat:
Borysek wyglada bardzo dorośle A Ty masz wspaniały kolor włosów Cytat:
Wielki szacun dla męża za taka forme ![]() Brumciu Jak tam brumiątko dziś? U nas katarku prawie nie ma No i od wczoraj mój syn śpi u siebie w pokoju A my odzyskalismy sypialnie ![]() Trochę długo to trwało ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Brumciu bezrekawnik fajny w 5-10-15
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
teliku no niestety nie-jak parasolka się nie składa
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co, uczciliście to odzyskanie jakoś? ![]() A jaki ten bezrękawnik? Bo na ich stronie tylko dziewczęce i brązowe są. A jak mam brązo-wstręt ![]() Tak, dziękuję ślicznie A paczka pewnie jeszcze nie doszła?
|
|
#2555 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie ma. Obstawiam tak pod koniec tygodnia
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Coś Ty? Priorytet?
|
#2557 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to dobrze że to tylko to Jednak u małego to było uczulenie. Na czekoladę :/ w sobotę mu znajomi przywieźli czekoladki, odłożyłam na bok ale zanim zauważyłam, dorwali z kolegą i wsunął jedną. No ale przynajmniej mam kolejny argument jak ktoś będzie mu chciał wręczać ![]() A w ogóle pediatra była bardzo zadowolona, powiedziała że super się rozwija, i pierwszy raz widzi takiego ponad-roczniaka który tak tańczy Na odchodne dostała całusa ![]() Waży 10 kg, olbrzymem nie jest, ale cały czas gdzieś tam na 10 centylu, dawniej był na 3 ![]() O szczepienie też pytałam, powiedziałam że na razie odkładam, a ona stwierdziła że to jest jedyne szczepienie do którego rodziców nie "zmuszają" i jak ktoś chce odłożyć i zaszczepić nawet przed 2 urodzinami to się nic nie dzieje. A Adaś dziś spał od 22 do 6...oby mu tak zostało bo coraz częściej przesypia 7-8 godzin pod rząd.
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-09-25 o 07:28 |
||||
|
|
|
#2558 |
|
Rozeznanie
|
Dobry
![]() noc-horror.. leków mi Zuz nie chce brać... płacze jakbym ją otruć chciała ale niby prawie srodek tygodnia, a tu taka cisza gdzie sie wszystkie pochowalyscie?
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja dzisiaj też poszukam ciepłego miejsca w krzakach.
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
Patik! i reszta pochowanych! wylazcie z tych krzaków. Ciemno, zimno, to chociaz tutaj bedzie co poczytać
|
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
Ja też w krzakach. Shiry dawno tu nie było
![]() Nie pamiętam, co komu miałam napisać ![]() Ja kupiłam w sobotę kombinezon jednoczęściowy za całe 7,46 zł Może choć raz go założę Kurtkę i jakieś spodnie ocieplane dostałam od koleżanki, więc w miarę jesteśmy zabezpieczeni przed zimą Jeszcze muszę posprawdzać wszystkoChciałam wyjść na spacer, ale zaczęło padać Małego energia roznosi, więc chyba skorzystam z folii na wózek. Trzeba wyjść z tego więzienia
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie.
Ja z Marysia do lekarza - niech ja oslucha bo charszczy jak nie wiem. Nadrobie moze pozniej jak usnie, bo zupelnie nie wiem co u Was ![]() Stronczku dzis zrobie przelew jak wroci TZ - bo musze z jego konta puscic,a kody przychodza na jego telefon. TZ tez sie rozchorowal ![]() Pogrzeb prawdopodobnie w czwratek, bo dzis sekcja
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry!!
A u nas słoneczko i cieplutko ![]() I my dziś się szczepimy!!!! telik praca w dziale rozliczeń brumek dobrze pisałas, że z tej fabryki pomyśla, że chcę negocjowac ![]() Ma do mnie pani oddzwonic po rozmowie z prezesem hehe ale ja tam nie chce pracowac, nawet jakby dali ciut lepsze pieniążki Wychodźcie z tych krzaczorów!!!!! Każda po kolei pisać co boli, co doskwiera! |
|
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Eveewe nie ma sprawy. Agni witaj gratulacje, mówiłam ze wszystko pięknie sie uda. Wracaj do nas szybko. Na fotki tez czekam. Najbardziej intryguje mnie dekoracja z jabłek kiedys na ślubnym watku wrześniowek była jedna dziewczyna co planowała cos podobnego ale jak wyszło to nie wiem. Pisałam wczoraj ze tak pięknie przespana noc sie prędko nie powtórzy i co ... ???? I miałam racje !!!! Wiki dzis powitała dzien o 4.30 i do tej pory nie śpi ... Ide zaraz na zakupy. Musze wymienic Body w primarku. Za małe wzięłam ... Tzn są na styk ale na dlugo nie wystarcza. Aj i zapomnialam sie pochwalić. Wiki nauczyła sie schodzić z łóżka. |
|
|
|
#2565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Znowu mi zimno Amalke urządziła koło 23-24 pokaz wrzasku :/ Koło 1-szej usnęła dopiero Nie wiem, czy ją coś boli, czy co jej jest ![]() Cytat:
Cytat:
Może w tym nowym budynku, do którego się przeniesiemy przemycimy radio To będzie zależało od podejścia nowej koleżanki, z którą mam pracować ![]() Cytat:
za odzyskanie sypilani A Jas zadowolony ze zmiany? Można sie przyzwyczaić, niestety ...... za nockę Cytat:
![]() Spadam w krzaki, może tam cieplej
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dziś krzaczę...kindze sie cos pomyliło i o 6 wesoła jak skowronek, w nocy dwie pobudi na UU. do tego przed północą artur wstał z rykiem chyba na siku i obudzil kinge. ona przyczlapala za nami i tez sie rozbeczała bo nie kumała o co on ryczy (my tez nie...)
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
My już po szczepieniu, płakania nie było wcale (no może z 15sekund).
Dzielna Sarenka !!!!!!! Zgłoszę dziś w Link4 cieknącą pralkę, mamy assistance domowy do ubezpieczenia mieszkania, ciekawe jak to będzie wyglądało w praktyce... |
|
|
|
#2568 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Katar jeszcze się nie poddał No i noc znowu z przerwami. Trzema przerwami ![]() Cytat:
Odważny z niego gość! A czekolada jest be Cytat:
![]() No proszę, trafiłam ![]() Ponegocjuj, może do 10 tys. dojdziesz ![]() Cytat:
![]() I brawo Wiki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I teraz przez dwa tygodnie zaciskamy mocno kciuki, żeby nic nie wylazło
|
|
#2569 | |||
|
Raczkowanie
|
To chyba i ja się zadomowie w tych krzakach, zaraz tylko szybko opdisze
![]() a swoją pogoda taka juz bardzo z domu nie wygania do tego tyle chorowitków a tu takie pustki ![]() Cytat:
gorzej że na żaden wyjazd pewnie do przyszłego sezonu wiosennego już się nie wybierzemy![]() a co do garderoby to dostała mi się od męzą czyli mi zaprojektował zrobił, no oczywiście wyprosiłam no metraz nie pozwolił jeszcze na taką wymarzoną wymarzoną ale i tak fajnie się udało![]() Cytat:
i brawa dla Wikusi! i filmik widzialam, fajnie oglądać jak tak dziecko rośnie piękne Cytat:
Agni gratuluje i szczęscia dla Was!! i dziekuje za odpowiedz w sprawie torebki ![]() bez was pewnie bym jeszcze nie kupila niby temat przewodni druhen jest fuksja ale sukienke mam bardziej malinową jakos to wszystko wkomponuje
|
|||
|
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
U nas dziś super nocka! Julek dopiero o 4.45 przeniósł się z łóżeczka do naszego łóżka, wypił mleko i obudził się o 7.15 a mi dał jeszcze podrzemać prawie do 8 bo z drzemki wyrwał mnie t telefonem :P Wszystko zrobione, zostało tylko głowę umyć i czekać aż Jul się obudzi ![]() Wstawiam obiecane zdjęcia
|
#2571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() szczerze osobiście polecałabym o wiele bardziej ten w centrum- jest o wiele większy, lepiej wyposażony jakby wszystkie lepsze okazje tu splywały no wybór wszystkiego naprawde duży, tylko tez trzeba umiec się troche odnaleźć w tych zakupach bo to troche grzebania coś jak w lumpku tylko new
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Oklaski dla dzielnej Sarenki
Adrji kupiłam 7 pak Body z krótkim rekawkiem za 7 funtów Juz wymienilam, problemów nie było. Ja jakoś nie lubię TkMax. Mamy tu piękny, ogromny, odnowiony i powiększony i jakoś mnie do niego nie ciągnie. Ceny Troche wysokie, wole Primark ( przynajmniej jesli chodzi o ubrania dziecięce ) Wiki w koncu padła. Po 6.5 godzinach. Ale zasypiala w locie. Chyba najszybciej jak do tej pory w całym swoim życiu
|
|
|
|
#2573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile ma metrów. Zastanawiałam się kiedyś, ile najmniej trzeba wygospodarować, żeby zrobić garderobę.Cytat:
Cytat:
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
po łebkach przeczytałam
u nas znów choróbsko , mały i ja, tż się jeszcze trzyma ale śmiem twierdzić że niedługo młody ma zapalenie gardła i antybiotyk - 1 w życiu ![]() przez cały tydzień ze żłobka nici ... Paticzku mignęło mi że mnie wywołałaś co do rozliczenia to dziewczyny nie ma się co wygłupiać, szkoda by było przelew robić na te grosze, niech sie sztućce dobrze sprawują |
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też w krzaczorach
ciasno tu troche, ale ponoc im ciasniej tym przyjemniej wiec nie ma co narzekac..Lili katar ma nadal. z naszych nowosci - pieknie schodzi z łózka i kanapy iii chodzi a jutro przyjezdza do nas moj brat
|
|
|
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej... ja chyba tez w krzaczorach... bo wpadlam w ten dolek, ze nie odpisalam i teraz czytam tylko i nie moge sie zebrac, zeby Was skomentowac... No taki glupi powod na te krzaki...
Ale jak juz jestem, to ile pamietam: Aniu ja jednak tez sie nie trzymam zakazu pediatry i wychodze z Antkiem. Oliweczko Ty chyba pisalas jak sie objawia ten wirus: Generalnie najpierw dzieciaki goraczkuja (choc nie musza: Antek mial tylko raz w nocy goraczke, a Zuzia w ogole), a potem wystepuje wysypka na dloniach, stopach, w buzi. U pieluchowych dzieci jeszcze pod pieluszka. Moje gadziny maja jakas lagodna wersje, bo zadne nie ma w buzi (to ponoc baardzo boli i dzieci nie chca jesc) Brumku dlugo trzyma Tymka ten katar, to znaczy wiem, ze nawet tygodnia jeszcze nie ma, ale chodzi mi o to, ze w nocy dlugo mu przeszkadza. U Antka z reguly najgorsze sa 2 - 3 noce, potem jest juz ok, choc w dzien katar jeszcze dlugo sie utrzymuje. Cookie to moze jednak trzeba bylo wziac zastrzyki? Chelse sliczni Wy! Eve zdrowka dla Was! Mamad spacer udany? Patik co Ci? Ja tez nie lubie TKMaxow... Poza tym w weekend znowu imprezka roczkowo - 4-latkowa, wiec przygotowuje sie do zrobienia tortu, tym razem dedykowany dla Zuzi, ktora dzis wlasnie konczy 4 latka. Pierwszy raz poleciala do przedszkola jak na skrzydlach, bo miala czekoladki dla dzieci... |
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiscie nie lubie TKMaxx - mimo wszystko drozyzna. Jakos jak bylam w UK to tansze te ciuchy faktycznie. Tyle Marysi ciuszkow nakupowalam na allegro i nic jeszcze nie dostalam a ja taka niecierpliwa jestem![]() Z Marysia ok osluchowo nic nie ma. Dostala tylko cosik na to aby jej sie z gardelka wydzielina odbijala, a tak to tylko katar. teraz po ciezkich trudach usnela - musialam byc przy niej. Ani jesc ani pic tylko polozyc sie obok i usnela. ![]() W domu roboty mam od groma, a boli mnie cosik ta noga i nie chce mi sie sterczec w kuchni - choc musze bo wyjelam piers i trzeba jaki obiad zrobic. Ponadto mam jakis podly nastroj....
|
|
#2578 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o możesz z nosidełkiem i juz wogole zakupy bedą łatwiejsze![]() az specjalnie dla Ciebie zmierzyłam 1,30x2 i pewnie już mniejszej bardzo się nie da a przede wszystkim można też wstawic schować odkurzacz, deske do prasowania, mopa itd chodzilo mi bardzo tez o to bo nie mialam poza na widoku gdzie tego trzymać
|
||
|
|
|
#2579 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja mam do Was PILNE pytanie, więc wylazcie z krzaczorów..
CZY LEKI MOŻNA DAWAĆ NP DO SOKU I TAK DAĆ DZIECKU? chodzi mi np o ibuprom w plynie, antybiotyk w zawiesinie, probiotyk, flegamine.tylko nie w do odrobiny soku, ale do całego kubeczka, albo do połowy kubeczka..? JAK MYŚLICIE? bo ona nie chce nic brać do ust
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
łeee, ja to z dzieciakami i miejskim i busem i koleką wąskotorową nawet
tylko na tramwaj wodny w tym roku nie zdążyliśmy....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

. polozylam sie po 3,
. obylo sie bez smierdzi i swinskosc.
. bo z pania dyrektor rozmawialam zawsze przez telefon. i jak im 2 lata temu paczuszki zrobilam na boze narodzenie, to sie nie pokazalam

?
szalona teoria

zębole

A ile ma metrów. Zastanawiałam się kiedyś, ile najmniej trzeba wygospodarować, żeby zrobić garderobę.

Zakończone: 2