|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
MoTyleKsw to strasznie mało za wizytę zapłaciłaś, ja płacę dwa razy tyle.
Lublana mnie co chwilę coś boli i czuję ukłucia ale lekarz za każdym razem zapewnia że to normalne. A mnie znów coś zgada i wzdęcia łapią. A już było tak miło żadnych objawów
|
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ja jutro zaczynam 6 tc. Umówiłam się już na badania w 12 t na usg, przezierność, i test podwójny PAPPA. U swojego ginekologa jeszcze nie byłam czekam, może pójdę w 9 tg bo chciałabym mieć pewność że już coś pooglądamy. No i tu jestem niestety żywym przykładem.
Edytowane przez Ag_nes Czas edycji: 2012-09-25 o 19:22 |
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Ech może ja się rzeczywiście z nim źle zrozumiałam. Zobaczymy przy kolejnej jak coś zawsze mam czas zmienić lekarza.
Wiem, że mało, u nas standard jest 80 zł. Jutro będę dzwoniła do swojego lekarza gin do którego chodziłam 5 lat i pytała się co i jak, a niestety nie przyjmuje u nas w mieście już.
|
#364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hm skoro mamy ten sam tp to moje dzieciątko pewnie podobnej wielkości ![]() ach już się nie moge usg doczekać!
|
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
No tylko pozazdrościć. Ja płacę 100 zł za wizytę i mam już w tym wszystko- badanie, usg, wypisanie zwolnienia. A są lekarze co biorą 100 zł + płaci się oddzielnie za badanie, za usg a nawet wypisanie recepty czy zwolnienia. Dla mnie masakra.
Jeszcze gdybym mieszkała w wielkim mieście to ok ale ja mieszkam w małej mieścinie. Nawet w Krakowie mniej za wizytę płaciłam. Dziewczyny a wy ogólnie jak się czujecie? jak sypiacie? jakie objawy ciążowe? |
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się chce żygać i mnie wzdyma jak dmuchaną żabę.
|
|
|
|
#367 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie jakiś sposób na mdłości? Czuję się coraz gorzej, ciężko mi zjeść cokolwiek mimo głodu, wczoraj już nie byłam w stanie zapanować nad wymiotami po otworzeniu lodówki! Wystarczy że na nią patrzę i już muszę lecieć do wc! Nic mi nie smakuje, na nic nie mam apetytu, wszystkie zapachy mnie drażnia i powoduja odruch wymiotny
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Wynalazku, lacze sie z Toba w tym bolu. I mnie podobnie tylko bez wymiotow. Choc pewnie i one przyjda bo czuje sie coraz gorzej. Do tej pory slyszalam o takich.metodach: woda z cytryna malymi lyczkami, zucie skorki od chleba, zjedzenie ciastka przed wstaniem z lozka, imbir(ale nie wiem w jaki sposob), i podobno migdaly(choc na sama mysl o nich robi mi sie bardziej niedobrze.) Mi pomaga suchy chleb, bardzo wolno jem sobie kromeczke i jest lepiej. Cos czuje, ze ten pierwszy trymestr przezyje o chlebie tylko i to bialym. A do tej pory jadl.malo pieczywa i tylko pelnoziarniste...
|
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie dalej nic, lekkie mdłości tylko i coraz ciaśniej w spodniach
bo apetyt mam
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co czekam na te mdłości, ale mam nadzieję, że mnie ominą. Objawów ciąży brak, jedynie brak apetytu i rano jak wstaje to jeszcze parę mieśni na brzuchu widać
, a wystarczy, że pochodzę, napiję się to normalnie brzuchol mi się robi ![]() Jedynie zgłupiałam trochę i zapominam jak się dana rzecz nazywa
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Ja to znowu strasznie rozkojarzona jestem momentami, no i wieczorem nic mi się nie chce. A dzisiaj lecę do ginka z wynikami badań
|
#372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do samopoczucia to zdycham....jak nie zmęczenie to fatalne mdłości. Albo oba na raz. |
||
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Mi lekarz wczoraj na usg powiedział, że badanie przezierności robi się między 11 a 13 tyg i bardziej się skłania do tego 11 tygodnia.
A ja jutro idę z wynikami do mojej lekarki. |
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
I ja to samo mam napisane na opisie 1 usg, że zaleca to badanie między 11 a 13 tyg.
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
loooool... pięknie napisane
![]() mi nic nie jest w pierwszej ciąży też mi nic nie było. zgagę miałam całe 3 godziny w ostatnim tygodniu ciąży, ale byłam tak rozgarnięta, że nie wiedziałam, że to zgaga bo wydawało mi się, że głodna jestem dopiero po jakimś czasie stwierdziliśmy, że to chyba była zgaga
|
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze ja wczoraj napisałam do trzech dziewczyn. Dwie już maja dwoje dzieci, jedna jest w ciąży i każda twierdzi, ze nie miała tego badania. Chyba, że je lekarz robi i nie mówi.
|
|
#377 |
|
Raczkowanie
|
A wiesz, że to jest bardzo prawdopodobne, bo to badanie robi się podczas usg i lekarz sobie mierzy wszystko i nie koniecznie musi o tym wspominać.
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam mdłości raptem 3 dni i to tak godz dwie, może dlatego że wypijałam z rano właśnie szklankę wody z cytryną (dużo cytryny). Na razie mdłości i wymioty omijają mnie wielkim łukiem i niech tak zostanie
![]() MoTyleKsw z brzuszkiem mam tak samo, z rana płaski a wieczorem jak w 6 miesiącu Ale to chyba przez wzdęcia a już miałam kilka dni spokoju zastanawiam się kiedy mi zacznie faktycznie rosnąć brzuszek, że już po przebudzeniu będzie ładna kuleczka ![]() Koronek nie wiem czy dostałaś ode mnie wp bo wysyłałam 2 razy i za każdym razem jak dałam wyślij to mnie wyrzuciło z wizażu więc jeśli nie dostałaś to proszę o dopisanie mnie na 1 stronę:sharpnowaja- Aneta- 4 cs - TP: 03.05.2013 |
|
|
|
#379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
a dziękuję bardzo
![]() muszę się dziś zarejestrować do lekarza na piątek, mam nadzieję że mi to nie wyleci z głowy ![]() Biorę dupka od 3 tyg i w piątek lekarz ma zdecydować czy mam brać dalej czy odstawiamy. Mam do was pytanko, ile z was jeszcze pracuje a ile jest na zwolnieniu? Podzieliliście się już wieściami z rodzina/znajomymi? |
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma problemu
![]() Ja pracuję, planuję zwolnienie od stycznia, zobaczymy co powie na to mój lekarz dzisiaj Ogólnie dobrze się czuję, więc myślę, że wcześniej nie będę musiała iść na L4. U nas wie najbliższa rodzinka, czyli rodzeństwo, rodzice, dziadkowie i moja najlepsza przyjaciółka niezmiennie od 21 lat Ale już powoli się przygotowuję, żeby obwieścić to pozostałym przyjaciołom ![]() A u Ciebie jak to wygląda?
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam bardzo stresującą pracę + siedzenie przez 8 godz przed kompem. Czasami było tak że nie miałam czasu w pracy się napić nie mówiąc już o jedzeniu (a to niestety nie ja decydowałam o której idę na przerwę). Taka głupia polityka i tyle.
No ale i tak myślałam że dłużej posiedzę w pracy (tak do grudnia planowałam) no ale 3 tyg temu zaczęłam troszkę krwawić i lekarz powiedział że nie mam mowy żebym pracowała. Dostałam dupka i leżałam przez tydzień. Teraz na siebie uważam bardziej ale już normalnie chodzę, gorzej z siedzeniem bo wytrzymuję max pół godz i muszę się położyć, albo na pół-leżąco siedzieć albo chodzić. W sumie jako tako objawów ciążowych nie mam (już) po prostu czasami mam gorszy dzień i cała czuję się do niczego. A co do wieści o dziecku to wie najbliższa rodzina ( a spora jest ) i moja najbliższa koleżanka, a to tylko dlatego że mam być świadkiem na jej ślubie na początku stycznia a wiem że w niektórych regionach uważa się że świadkowa w ciąży przynosi pecha. Więc wolałam jej powiedizeć zanim mnie zgłosi do księdza, żeby w razie chęci mogła zmienić na kogoś innego.Nie mam pomysłu na obiad;/ |
|
|
|
#383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dalszym przyjaciołom to myślę, że powiemy w połowie października albo na początku - zobaczymy ![]() A ja mam dzisiaj kotleciki mielone, sałatka z pomidorka i chyba ryżyk
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
dawno nie jadłam mielonych
![]() a od ryżu mnie jakoś odrzuca, nie wiem czemu. Dziś zrobię gołąbki, może w tej formie wejdzie mi ten ryż, bo od początku ciąży ani razu nie tknęłam ryżu. |
|
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
ja pracuję w domu, mamy internetowy sklep z zabawkami więc jest spoko
![]() w poprzedniej ciąży chodziłam do pracy do 6 m-ca, potem lekarz się nie pytał czy chcę tylko wypisał L4 bo miałam mocną anemię. u nas nie wie nikt jeszcze, tzn powiedziałam jednej koleżance, która w przyszłym tygodniu ma cesarkę z bliźniakami poczekamy do pierwszej wizyty u pani doktor i wtedy roztrąbimy wszystkim
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn wie przyjaciółka, która jest siostrą mojego byłego, ale sama się domyśliła. Zna mnie już na wylot po 10 latach przyjaźni. Mama dowie się 8 października w swoje urodziny. Rodzina się dowie po niej (nie liczę mamy i siostry TŻ, bo one mieszkają 400 km i dowiedzą się przez naszą pocztę, bo dostaną USG maluszka) Przyjaciele dowiedzą się po usłyszeniu serduszka. Najgorzej będzie mi to oznajmic mojej przyjaciółce od 16 lat, bo sama 2 msc temu poroniła. A ja dziś mam ruskie, zrobione przez mojego Kochanego
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i tez sie wtedy dowie razem z reszta mojej rodziny.Na ten moment wiedza moje najblizsze przyjaciolki i rodzina tza. Wszystkim innym powiemy w drugim tyg. Pazdziernika (10 tc) wtedy tez oglosze wiesci w pracy. Juz sie nie moge doczekac. A pracowac bede, az dopoki bede mogla spokojnie moja prace wykonywac
|
||
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mam, dobrze Teraz niech zus trochę popłaci. I tak bym nie pracowała bo źle się czuję.Rodzicom i teściom powiedziałam od razu. Wie najbliższa rodzina i najbliżsi sąsiedzi ) Poza tym jeszcze nikt. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2012-09-26 o 13:56 |
|
|
|
|
#389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie niewiele osób wie. Nawet moi rodzice nie wiedzą. Powiem pewnie po następnym usg. To samo w pracy. No chyba, że wcześniej będzie widać
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tity no w naszym kraju niestety trzeba kombinować. ja_guska a w którym tyg jesteś? Ja po obiadku i spacerku po lesie. Ależ dziś piękna pogoda. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

bo apetyt mam 

więc jeśli nie dostałaś to proszę o dopisanie mnie na 1 stronę: