Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 19:18   #361
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

MoTyleKsw to strasznie mało za wizytę zapłaciłaś, ja płacę dwa razy tyle.

Lublana mnie co chwilę coś boli i czuję ukłucia ale lekarz za każdym razem zapewnia że to normalne.

A mnie znów coś zgada i wzdęcia łapią. A już było tak miło żadnych objawów
Stary 2012-09-25, 19:21   #362
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Hej
ja jutro zaczynam 6 tc. Umówiłam się już na badania w 12 t na usg, przezierność, i test podwójny PAPPA. U swojego ginekologa jeszcze nie byłam czekam, może pójdę w 9 tg bo chciałabym mieć pewność że już coś pooglądamy.

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Wady genetyczne nie zdarzają się przecież tylko w grupie ryzyka
No i tu jestem niestety żywym przykładem.

Edytowane przez Ag_nes
Czas edycji: 2012-09-25 o 19:22
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 19:48   #363
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Ech może ja się rzeczywiście z nim źle zrozumiałam. Zobaczymy przy kolejnej jak coś zawsze mam czas zmienić lekarza.
Wiem, że mało, u nas standard jest 80 zł.
Jutro będę dzwoniła do swojego lekarza gin do którego chodziłam 5 lat i pytała się co i jak, a niestety nie przyjmuje u nas w mieście już.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 20:49   #364
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jeeestem

Wizyta trwała 15 minut, ciężko mi określić czy to dużo czy mało.
Mój gigant ma 0,44 mm. Ciałko żółte się znaczy póki co, tak zrozumialam.
Ciąża umiejscowiana w dobrym miejscu czyli w dole macicy. Żadnych niepokojących zmian, objawów które mogłyby skutkować poronieniem póki co brak.
Zdjęcie USG dostałam. Miałam normalne i dopochwowe. Zapłaciłam 50 zł i pan doktor już ciężarne zapisuje w swoim kajecie.
Wizytę mam jednak na 10.10.

hm skoro mamy ten sam tp to moje dzieciątko pewnie podobnej wielkości
ach już się nie moge usg doczekać!
Stary 2012-09-25, 21:17   #365
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że mało, u nas standard jest 80 zł.
No tylko pozazdrościć. Ja płacę 100 zł za wizytę i mam już w tym wszystko- badanie, usg, wypisanie zwolnienia. A są lekarze co biorą 100 zł + płaci się oddzielnie za badanie, za usg a nawet wypisanie recepty czy zwolnienia. Dla mnie masakra.
Jeszcze gdybym mieszkała w wielkim mieście to ok ale ja mieszkam w małej mieścinie.
Nawet w Krakowie mniej za wizytę płaciłam.

Dziewczyny a wy ogólnie jak się czujecie? jak sypiacie? jakie objawy ciążowe?
Stary 2012-09-25, 22:06   #366
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy ogólnie jak się czujecie? jak sypiacie? jakie objawy ciążowe?
Mi się chce żygać i mnie wzdyma jak dmuchaną żabę.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 08:04   #367
wynalazek23
Raczkowanie

Dziewczyny macie jakiś sposób na mdłości? Czuję się coraz gorzej, ciężko mi zjeść cokolwiek mimo głodu, wczoraj już nie byłam w stanie zapanować nad wymiotami po otworzeniu lodówki! Wystarczy że na nią patrzę i już muszę lecieć do wc! Nic mi nie smakuje, na nic nie mam apetytu, wszystkie zapachy mnie drażnia i powoduja odruch wymiotny
wynalazek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 08:11   #368
Ashyshqa
Zakorzenienie

Wynalazku, lacze sie z Toba w tym bolu. I mnie podobnie tylko bez wymiotow. Choc pewnie i one przyjda bo czuje sie coraz gorzej. Do tej pory slyszalam o takich.metodach: woda z cytryna malymi lyczkami, zucie skorki od chleba, zjedzenie ciastka przed wstaniem z lozka, imbir(ale nie wiem w jaki sposob), i podobno migdaly(choc na sama mysl o nich robi mi sie bardziej niedobrze.) Mi pomaga suchy chleb, bardzo wolno jem sobie kromeczke i jest lepiej. Cos czuje, ze ten pierwszy trymestr przezyje o chlebie tylko i to bialym. A do tej pory jadl.malo pieczywa i tylko pelnoziarniste...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 08:17   #369
Koronek
Raczkowanie

A u mnie dalej nic, lekkie mdłości tylko i coraz ciaśniej w spodniach bo apetyt mam
Koronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 08:26   #370
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Ja póki co czekam na te mdłości, ale mam nadzieję, że mnie ominą. Objawów ciąży brak, jedynie brak apetytu i rano jak wstaje to jeszcze parę mieśni na brzuchu widać , a wystarczy, że pochodzę, napiję się to normalnie brzuchol mi się robi
Jedynie zgłupiałam trochę i zapominam jak się dana rzecz nazywa

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-09-26, 08:28   #371
Koronek
Raczkowanie

Ja to znowu strasznie rozkojarzona jestem momentami, no i wieczorem nic mi się nie chce. A dzisiaj lecę do ginka z wynikami badań
Stary 2012-09-26, 08:45   #372
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko w porządku po wizycie
hmm może jestem niedoinformowana, ale wydawało mi się, że badanie przezierności karkowej robi się zawsze w 10-13 tygodniu.
My idziemy jutro na wizytę, mamy dostać skierowanie na badania. już się doczekać nie mogę bo podobno są robione w 3d i trwają dłużej niż te co mamy na kontrolnych wizytach
Cytat:
Tylko, że ja chodzę prywatnie

ZObaczymy jak się to rozwinie, moze ja go źle zrozumiałam bo byłam trochę zdenerwowana samym faktem tambycia
Jest jednym z dwóch najlepszych lekarzy u nas w mieście no i w sumie u weterynarza nie byłam. Czekam spokojnie na następną wizytę
Mi też lekarz mówił, że robi się to tylko w uzasadnionych przypadkach, no chyba, że ktoś chce prywatnie sobie zrobić. I w sumie nie robiłam tego badania w pierwszej ciąży. Teraz też chyba nie będę robić, chyba że lekarz zaleci inaczej.
A co do samopoczucia to zdycham....jak nie zmęczenie to fatalne mdłości. Albo oba na raz.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 08:45   #373
ja_guska
Raczkowanie

GG do ja_guska

Mi lekarz wczoraj na usg powiedział, że badanie przezierności robi się między 11 a 13 tyg i bardziej się skłania do tego 11 tygodnia.
A ja jutro idę z wynikami do mojej lekarki.
ja_guska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 08:51   #374
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja_guska Pokaż wiadomość
Mi lekarz wczoraj na usg powiedział, że badanie przezierności robi się między 11 a 13 tyg i bardziej się skłania do tego 11 tygodnia.
A ja jutro idę z wynikami do mojej lekarki.
I ja to samo mam napisane na opisie 1 usg, że zaleca to badanie między 11 a 13 tyg.
Stary 2012-09-26, 09:16   #375
Jusiaczku
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mi się chce żygać i mnie wzdyma jak dmuchaną żabę.
loooool... pięknie napisane

mi nic nie jest w pierwszej ciąży też mi nic nie było. zgagę miałam całe 3 godziny w ostatnim tygodniu ciąży, ale byłam tak rozgarnięta, że nie wiedziałam, że to zgaga bo wydawało mi się, że głodna jestem dopiero po jakimś czasie stwierdziliśmy, że to chyba była zgaga
Jusiaczku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:08   #376
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Mi też lekarz mówił, że robi się to tylko w uzasadnionych przypadkach, no chyba, że ktoś chce prywatnie sobie zrobić. I w sumie nie robiłam tego badania w pierwszej ciąży. Teraz też chyba nie będę robić, chyba że lekarz zaleci inaczej.
A co do samopoczucia to zdycham....jak nie zmęczenie to fatalne mdłości. Albo oba na raz.
Oooo chociaż jedna się znalazła
Kurcze ja wczoraj napisałam do trzech dziewczyn. Dwie już maja dwoje dzieci, jedna jest w ciąży i każda twierdzi, ze nie miała tego badania. Chyba, że je lekarz robi i nie mówi.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-09-26, 10:15   #377
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Oooo chociaż jedna się znalazła
Kurcze ja wczoraj napisałam do trzech dziewczyn. Dwie już maja dwoje dzieci, jedna jest w ciąży i każda twierdzi, ze nie miała tego badania. Chyba, że je lekarz robi i nie mówi.
A wiesz, że to jest bardzo prawdopodobne, bo to badanie robi się podczas usg i lekarz sobie mierzy wszystko i nie koniecznie musi o tym wspominać.
Stary 2012-09-26, 11:05   #378
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wynalazek23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakiś sposób na mdłości?
ja miałam mdłości raptem 3 dni i to tak godz dwie, może dlatego że wypijałam z rano właśnie szklankę wody z cytryną (dużo cytryny). Na razie mdłości i wymioty omijają mnie wielkim łukiem i niech tak zostanie

MoTyleKsw z brzuszkiem mam tak samo, z rana płaski a wieczorem jak w 6 miesiącu Ale to chyba przez wzdęcia a już miałam kilka dni spokoju zastanawiam się kiedy mi zacznie faktycznie rosnąć brzuszek, że już po przebudzeniu będzie ładna kuleczka

Koronek nie wiem czy dostałaś ode mnie wp bo wysyłałam 2 razy i za każdym razem jak dałam wyślij to mnie wyrzuciło z wizażu więc jeśli nie dostałaś to proszę o dopisanie mnie na 1 stronę:
sharpnowaja- Aneta- 4 cs - TP: 03.05.2013
Stary 2012-09-26, 11:32   #379
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
ja miałam mdłości raptem 3 dni i to tak godz dwie, może dlatego że wypijałam z rano właśnie szklankę wody z cytryną (dużo cytryny). Na razie mdłości i wymioty omijają mnie wielkim łukiem i niech tak zostanie

MoTyleKsw z brzuszkiem mam tak samo, z rana płaski a wieczorem jak w 6 miesiącu Ale to chyba przez wzdęcia a już miałam kilka dni spokoju zastanawiam się kiedy mi zacznie faktycznie rosnąć brzuszek, że już po przebudzeniu będzie ładna kuleczka

Koronek nie wiem czy dostałaś ode mnie wp bo wysyłałam 2 razy i za każdym razem jak dałam wyślij to mnie wyrzuciło z wizażu więc jeśli nie dostałaś to proszę o dopisanie mnie na 1 stronę:
sharpnowaja- Aneta- 4 cs - TP: 03.05.2013
A nie, nic nie dostałam, ale już jesteś dopisana
Stary 2012-09-26, 11:41   #380
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koronek Pokaż wiadomość
A nie, nic nie dostałam, ale już jesteś dopisana
a dziękuję bardzo

muszę się dziś zarejestrować do lekarza na piątek, mam nadzieję że mi to nie wyleci z głowy
Biorę dupka od 3 tyg i w piątek lekarz ma zdecydować czy mam brać dalej czy odstawiamy.

Mam do was pytanko, ile z was jeszcze pracuje a ile jest na zwolnieniu?
Podzieliliście się już wieściami z rodzina/znajomymi?
Stary 2012-09-26, 11:47   #381
Koronek
Raczkowanie

Nie ma problemu

Ja pracuję, planuję zwolnienie od stycznia, zobaczymy co powie na to mój lekarz dzisiaj Ogólnie dobrze się czuję, więc myślę, że wcześniej nie będę musiała iść na L4. U nas wie najbliższa rodzinka, czyli rodzeństwo, rodzice, dziadkowie i moja najlepsza przyjaciółka niezmiennie od 21 lat Ale już powoli się przygotowuję, żeby obwieścić to pozostałym przyjaciołom

A u Ciebie jak to wygląda?
Stary 2012-09-26, 11:56   #382
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
A u Ciebie jak to wygląda?
ja mam bardzo stresującą pracę + siedzenie przez 8 godz przed kompem. Czasami było tak że nie miałam czasu w pracy się napić nie mówiąc już o jedzeniu (a to niestety nie ja decydowałam o której idę na przerwę). Taka głupia polityka i tyle.
No ale i tak myślałam że dłużej posiedzę w pracy (tak do grudnia planowałam) no ale 3 tyg temu zaczęłam troszkę krwawić i lekarz powiedział że nie mam mowy żebym pracowała. Dostałam dupka i leżałam przez tydzień. Teraz na siebie uważam bardziej ale już normalnie chodzę, gorzej z siedzeniem bo wytrzymuję max pół godz i muszę się położyć, albo na pół-leżąco siedzieć albo chodzić.
W sumie jako tako objawów ciążowych nie mam (już) po prostu czasami mam gorszy dzień i cała czuję się do niczego.

A co do wieści o dziecku to wie najbliższa rodzina ( a spora jest ) i moja najbliższa koleżanka, a to tylko dlatego że mam być świadkiem na jej ślubie na początku stycznia a wiem że w niektórych regionach uważa się że świadkowa w ciąży przynosi pecha. Więc wolałam jej powiedizeć zanim mnie zgłosi do księdza, żeby w razie chęci mogła zmienić na kogoś innego.

Nie mam pomysłu na obiad;/
Stary 2012-09-26, 12:05   #383
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
ja mam bardzo stresującą pracę + siedzenie przez 8 godz przed kompem. Czasami było tak że nie miałam czasu w pracy się napić nie mówiąc już o jedzeniu (a to niestety nie ja decydowałam o której idę na przerwę). Taka głupia polityka i tyle.
No ale i tak myślałam że dłużej posiedzę w pracy (tak do grudnia planowałam) no ale 3 tyg temu zaczęłam troszkę krwawić i lekarz powiedział że nie mam mowy żebym pracowała. Dostałam dupka i leżałam przez tydzień. Teraz na siebie uważam bardziej ale już normalnie chodzę, gorzej z siedzeniem bo wytrzymuję max pół godz i muszę się położyć, albo na pół-leżąco siedzieć albo chodzić.
W sumie jako tako objawów ciążowych nie mam (już) po prostu czasami mam gorszy dzień i cała czuję się do niczego.

A co do wieści o dziecku to wie najbliższa rodzina ( a spora jest ) i moja najbliższa koleżanka, a to tylko dlatego że mam być świadkiem na jej ślubie na początku stycznia a wiem że w niektórych regionach uważa się że świadkowa w ciąży przynosi pecha. Więc wolałam jej powiedizeć zanim mnie zgłosi do księdza, żeby w razie chęci mogła zmienić na kogoś innego.

Nie mam pomysłu na obiad;/
To ja mam w pracy podobnie, chociaż od momentu kiedy wiem, że jestem w ciąży to w pracy się ograniczam do minimum i staram się nie latać, ale swoje przed kompem też muszę wysiedzieć. Ale ja się dobrze czuję, więc pewnie pociągnę do końca grudnia

Dalszym przyjaciołom to myślę, że powiemy w połowie października albo na początku - zobaczymy

A ja mam dzisiaj kotleciki mielone, sałatka z pomidorka i chyba ryżyk
Stary 2012-09-26, 12:17   #384
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam dzisiaj kotleciki mielone, sałatka z pomidorka i chyba ryżyk
dawno nie jadłam mielonych
a od ryżu mnie jakoś odrzuca, nie wiem czemu.
Dziś zrobię gołąbki, może w tej formie wejdzie mi ten ryż, bo od początku ciąży ani razu nie tknęłam ryżu.
Stary 2012-09-26, 12:17   #385
Jusiaczku
Raczkowanie

ja pracuję w domu, mamy internetowy sklep z zabawkami więc jest spoko
w poprzedniej ciąży chodziłam do pracy do 6 m-ca, potem lekarz się nie pytał czy chcę tylko wypisał L4 bo miałam mocną anemię.

u nas nie wie nikt jeszcze, tzn powiedziałam jednej koleżance, która w przyszłym tygodniu ma cesarkę z bliźniakami poczekamy do pierwszej wizyty u pani doktor i wtedy roztrąbimy wszystkim
Jusiaczku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 12:24   #386
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jusiaczku Pokaż wiadomość
w poprzedniej ciąży chodziłam do pracy do 6 m-ca, potem lekarz się nie pytał czy chcę tylko wypisał L4 bo miałam mocną anemię.

u nas nie wie nikt jeszcze, tzn powiedziałam jednej koleżance, która w przyszłym tygodniu ma cesarkę z bliźniakami poczekamy do pierwszej wizyty u pani doktor i wtedy roztrąbimy wszystkim
U nas też jeszcze nikt nie wie.
Tzn wie przyjaciółka, która jest siostrą mojego byłego, ale sama się domyśliła. Zna mnie już na wylot po 10 latach przyjaźni.
Mama dowie się 8 października w swoje urodziny.
Rodzina się dowie po niej (nie liczę mamy i siostry TŻ, bo one mieszkają 400 km i dowiedzą się przez naszą pocztę, bo dostaną USG maluszka)
Przyjaciele dowiedzą się po usłyszeniu serduszka.
Najgorzej będzie mi to oznajmic mojej przyjaciółce od 16 lat, bo sama 2 msc temu poroniła.

A ja dziś mam ruskie, zrobione przez mojego Kochanego

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-09-26, 13:36   #387
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
U nas też jeszcze nikt nie wie.
Tzn wie przyjaciółka, która jest siostrą mojego byłego, ale sama się domyśliła. Zna mnie już na wylot po 10 latach przyjaźni.
Mama dowie się 8 października w swoje urodziny.
Rodzina się dowie po niej (nie liczę mamy i siostry TŻ, bo one mieszkają 400 km i dowiedzą się przez naszą pocztę, bo dostaną USG maluszka)
Przyjaciele dowiedzą się po usłyszeniu serduszka.
Najgorzej będzie mi to oznajmic mojej przyjaciółce od 16 lat, bo sama 2 msc temu poroniła.

A ja dziś mam ruskie, zrobione przez mojego Kochanego
Moja mama ma urodziny 7.10 i tez sie wtedy dowie razem z reszta mojej rodziny.
Na ten moment wiedza moje najblizsze przyjaciolki i rodzina tza.
Wszystkim innym powiemy w drugim tyg. Pazdziernika (10 tc) wtedy tez oglosze wiesci w pracy. Juz sie nie moge doczekac.
A pracowac bede, az dopoki bede mogla spokojnie moja prace wykonywac
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:54   #388
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już na zwolnieniu, ale ja mam specyficzną sytuację bo oficjalnie pracowałam, a nieoficjalnie siedziałam z małym, nie otrzymując wypłaty Tak mam, dobrze Teraz niech zus trochę popłaci. I tak bym nie pracowała bo źle się czuję.

Rodzicom i teściom powiedziałam od razu. Wie najbliższa rodzina i najbliżsi sąsiedzi ) Poza tym jeszcze nikt.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2012-09-26 o 13:56
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 14:20   #389
ja_guska
Raczkowanie

GG do ja_guska

Cytat:
Ja pracuję i pracować będę póki samopoczucie mi pozwoli.
Na razie niewiele osób wie. Nawet moi rodzice nie wiedzą. Powiem pewnie po następnym usg. To samo w pracy. No chyba, że wcześniej będzie widać
ja_guska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 16:46   #390
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
o to fajnie, a jakie zabawki macie? dla tych najmłodszych czy starszych dzieciaków?

Tity no w naszym kraju niestety trzeba kombinować.

ja_guska a w którym tyg jesteś?

Ja po obiadku i spacerku po lesie. Ależ dziś piękna pogoda.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości