|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
LunaO kurcze moze jest tak jak mówisz, ale ja wyraźnie zadałam mu pytanie czy przyzierność karkową bada każdy lekarz i przy każdej ciąży. Tak brzmiało moje pytanie. Jutro zadzwonię do swojego starego, mam do niego prywatny numer i się zapytam czy zmieniać czy rzeczywiście się nie zrozumieliśmy
|
#3272 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czekam na jutrzejsze wieści od Ciebie. Zobaczysz,że wszystko będzie dobrze!!!No właśnie tak jak mówisz,większość z Was długo się stara i marzy o fasolce strasznie i nie ważne czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka byle wogóle się pojawiło A u nas już męska ekipa jest i staramy się dopomóc szczęściu![]() Cytat:
Ja w wieku 22 lat rodziłam 2 syna![]() Cytat:
No teraz możesz robić test, będą II kreski ![]() Cytat:
![]() No ale grunt,że z dzidziolem wszystko super ![]() Cytat:
Nooo Maruuu A jakie ma być to ciałko żółte?? Malutkie by czworaczków nie wyżywiłoA tak na poważnie to dobrze,że ono tam wogóle jest i że jest takie duże, to znak,że szanse na fasolke masz i to duże, a pewnie i nawet na twixy Wkońcu po stymulacji jesteś więc naprawdę teraz możesz się wszystkiego spodziewać![]() No i witam się wieczorową porą lesencje;D
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wogóle napisałam, do siostry TŻ ma dwoje dzieci, do przyjaciólki, która ma dwoje szkrabów i do koleżanki, która jest w 7 msc. I każda z nich chodziła do innego gina i ŻADNA dosłownie ŻADNA nie miała takiego badania tzn przyzierności karkowej, co więcej musiałam im pisać co to za badanie. Zastanawiam się czy nie isć jeszcze do jakiegoś lekarza. MarudexuS jak nie chcesz czworaków, to chociaż bliźniaki. No ale w sumie nic konkretnego się nie dowiedziałaś...
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-09-25 o 20:30 |
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam je normalnie na NFZ.
|
|
|
#3275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Raczkowanie
|
Laski co wy tutaj straszycie tą przeziernością karkową?
Ja wróciłam od gina. Mój Bąbel ma 9t3d i 2,5 cm Następna wizyta jest 23 października czyli w moje urodziny |
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Colorblue dzięki rozbawiłaś mnie
Raczej nic z tego nie wyjdzie pobolewa mnie brzuch teraz dopiero może nie cały czas ale jednak trochu boli pewnie w końcu przyjdzie tylko dobre pytanie kiedy
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie więcej.I fakt, nie dowiedziałam się niczego a dodatkowo mam stresy. Cytat:
Więc to o tyle dziwne, że tam, gdzie były 3 pęcherze (27 i 2x24mm) nie ma w sumie nic (oprócz jakichś resztek, gin stwierdził,że to są te pęknięte ale ciałek brak) A w lewym był jeden 23mm i jeden 15mm. I tam jest ta buła. I bądź tu mądry ...
|
|
#3279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No mi też się zawsze marzyły, ale mieszane twixy
|
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
MAsakra, tyle nadrabiania, litości plisssss
![]() Jak nadrobię, to się wtopię w rozmowę bo ni kumam o co kaman ![]() Buzia
|
#3281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Się wypowiem ad przezierności, bo też jestem na bieżąco
![]() Pomiar przezierności karkowej faktycznie wykonuje się rutynowo w każdej ciąży, także na NFZ. Po prostu to jeden z parametrów, który się mierzy w trakcie usg wykonywanego między 12 a 14 tygodniem ciąży. Z tym, że dziewczyny nie wiedzą czy miały to zapewne chodzi o to, że lekarz nie użył takiej nazwy w czasie badania. Po prostu w tym 12 czy 14 tygodniu miały takie bardziej szczegółowe USG gdzie były sprawdzane parametry i narządy dziecka - w tym - przezierność (czyli badanie fałdu karkowego - zmierzenie + sprawdzenie czy obecna jest kość nosowa). Każdy lekarz to sprawdza, to nie są żadne badania genetyczne (do nich muszą być wskazania, np. wiek, czy też właśnie zła przeziernośc, za duża lub za mała). Także nie ma się co stresować raczej, z tym, że dośc dziwne, że gin Ci to tak pokrętnie przedstawił. Ale nie martw się na zapas, zawsze można zmienić gina )A właściwie, w którym jesteś tygodniu ciąży?? Gratuluję nowym zafasolkowanym i trzymam kciuki za kolejne! |
|
|
|
#3284 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pozazdrościć![]() Cytat:
A co do wielkości ciałka żółtego... to może faktycznie cos więcej się tam święci
|
|
#3285 |
|
siedzę i myślę
|
Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale jakiś tydzień temu pytałam Was o moje wczesne jak na przewidywaną ciążę mdłości ... test miałam zrobić rano, ale nie wytrzymałam... Kurde no chyba się udało !
![]() Sama nie wiem dlaczego trochę ze szczęścia trochę ze strachu ![]() Powiedzcie proszę czy powinnam iść teraz na betę żeby potwierdzić ciąże czy sam ginekolog wystarczy ?
|
#3286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi by pewnie nie powiedział gdybym nie zapytała. No bo pomysl a niby po co robi to USG? Żebys zobaczyła dziecko? Nie, po to żeby zobaczyc czy wszystko ok. Jak mierzy dziecko to też Ci przecież nie mówi wiec przy okazji mierzy przyzierność i kosc nosową i to bardzo sybko trwa. Jeśli Twój się uprze ze tego nie robi to idz do innego ale tylko na to badanie i tyle ![]() ale mi sie wydaje ze cie nie zrozumiał bo podał wskazania do genetycznego... a juz Ci pisałam "nieprawidłowości w USG" to niby jakie są? No takie ze przyzierność albo kość się nie zgadza ![]() Cytat:
![]() Gratuluje wizyty a zdjęcie kombinuj i wrzucaj ![]() 2,5 cm szczęścia toż to moje już jest ogromne a takie małe ![]() Cytat:
teraz już daj spokoj bo dalej wiesz ze moze się udało a moze nie czyli tyle co wczesniej. Pozostało "nam" tylko czekać ![]() Cytat:
![]() idź na bete bo lekarz może nie zobaczyć jeszcze tak wczesnej ciąży, a najlepiej tu i tu ![]() Mój nie widział i powiedział że gdyby nie papierek z bety to by powiedział że nie ma ciaży Ide na 9 do lekarza, ale będę troche pozniej bo potem siostrzenicy pilnuje ![]() dziś mamy równy 14tc czyli 4 miesiąc wg dziewczyn z mamus to 15tc ale ja licze tak jak lekarz
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-09-26 o 07:08 |
||||
|
|
|
#3287 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam środowo
Ja chce lato!!! Rano nie mogę się obudzić, jak wstaje jest jeszcze ciemno i się czuje jakbym wstawała w śodku nocy a najgorsze jeszcze przede mną Cytat:
Musisz sobie teraz wyszukać zajęcia, które Cię pochłonie, żeby się teraz nie zamartwiać.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem na samym początku. Lada dzień 6 tydzień.Cytat:
Cytat:
No właśnie jedni liczą tak, że 8 tydzien i 2 dni, a dla drugich to juz 9 tydzien.Cytat:
![]() Mnie dziś czeka pakowanie jabłek, ze 2,5 tony bo tyle się dozbierało, ciekawe czy szybko pójdzie ![]()
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wstaje z moim przed 7
Motylek uważaj na siebie, zebys sie nie przemeczala przy tym pakowaniu
|
|
|
|
#3290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź teraz na bete a z wynikiem do lekarza On pewnie przez badanie ciąży jeszcze nie stwierdzi, ale na podstawie bety da Ci skierowanie na wyniki i ustali kolejną wizytę![]() Cytat:
Czekamy na wieści z wizyty! Cytat:
Staraj się nie przemęczać! No Laski witam się w środę ![]() U mnie cisza przed burzą chyba Nic już nie boli i wogóle, śluz mi poszedł sobie. Susza.....A w zeszłm cyklu śluzu miałam baardzoo dużo wodnistego do samej @ i nie było wogóle sucho.. Także zgłupiałam już jak to jest.Jedynie co jest inaczej w tym cyklu to to,że przez kilka dni wieczorami miałam taki jakby stan podgorączkowy:zimne stopy i dłonie a policzki mnie paliły dosłownie a gorączki jak mierzyłam nie było, no i zawsze na 2-3 dni przed @ latam do kibelka z grubszą sprawą bo mnie czyści. W tym cyklu tak nie mam, mam za to zatwardzenieNo cóż jeszcze 2 dni do testowania, ale jak już jest susza i śluz zaniknął ( na zewnątrz go nie ma, w środku sobie nie grzebie,a może i tam on jest jakiś) to chyba jednak złudzeń mogę nie mieć:/ Zapraszam na kawkę
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-09-26 o 08:08 |
|||
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam zamiaru się przemęczać. Będę tylko jabłka wrzucać do wora, reszta będzie targać
![]() Colorblue myślałam, że tylko mnie czyściło przed i w czasie okresu ![]() A ja Wam powiem, że ja nigdy tam nie byłam mokra, śluzu tyle co na lekarstwo, także nigdy nie bylam w stanie go obserwować. Nie ma reguły chyba...
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-09-26 o 08:27 |
|
|
|
#3292 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz pozostaje czekać... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Grtulację!Idz na betę najpierw ![]() Heloooł ![]() Luna- 3mam kciuki za wizytę! Moni- 3 mam kciuki żeby wypaliło z tą pracą! A ja się witam środowo, o dziwo dziś u Nas słonecznie i niby ma być ciepło ![]() Wczoraj po pracy wyciągnęłam Tż na kebaba jeszcze a jak wróciliśmy do domu to padł jak kawka, bo po pracy sobie z kumplami urządzili małą popijawę i wyżerkę bo jeden kumpel miał imieniny... ![]() Biorę się za sprzątanie,kąpiel itp więc później do Was zajrzę
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#3293 |
|
Zadomowienie
|
coś nie działa mi cytowanie...
Lunka czwarty miesiąc...gratuluję ameliar co u Ciebie? Maru 4cm ciałko żółte????? tak na chłopski rozum musiało by zostać zapłodnione przez 2 plemniki a reszta jajek zmarnowana. To może tłumaczyć taki rozmiar ale głowy nie dam sobie uciąć. Kurcze, mi to wygląda raczej na torbiel. Trzymam żeby jednak nie karolina gratuluję fasoli! color ja w ciąży miałam zaparcia ![]() u mnie 3dc brzuch nadal boli jakoś dziwnie, ciągle jest mi niedobrze i boli mnie głowa. Od dzisiaj zaczynam brać cyclo (pisałam do ginki, mam brać najpóźniej od 5dc). Zawsze cykle miałam krótkie i teraz na hormonach pewnie będą książkowe...Niestety w tym cyklu nie mam co liczyć na fasole, bo biorąc pod uwagę terminy ostatnich owu i to tego te hormony to owu będę miała w czasie nieobecność połówka. No chyba, że pukniemy się w nd rano, przed jego wyjazdem, i plemniory wytrzymają kilka ładnych dni - myślę, że jego wyniki, jednak nie są TAK dobre... Wczoraj zrobiliśmy rajd po autosaloonach i dzisiaj ok 17 odbieram autko na testy, jedyne, które mi się spodobało - muszę je oddać dopiero jutro, więc będę mogła sobie je na spokojnie wypróbować a jak się spodoba to na początku roku już będzie moje Już nie mogę się doczekać! Miłego!
|
#3294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, ja już nic nie wiem, nie rozumiem, widzę, że nie ja jedna ![]() Cytat:
Oooby ![]() Cytat:
Anyway, z tego, co grzebałam w necie to w ogóle takiego przypadku nie znalazłam. Zdarzają się przerośnięte ciałka żółte, ale to ALBO w ciąży ALBO trochę później niż tydzień po owu. Więc jestem nadal głupia jak but. No i jeszcze - gratuluję Karolina ![]() Color i Anteria - trzymam kciuki! Zresztą za wszystkie trzymam
|
|
#3295 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam takie glupie pytanie. Po jakim czasie można zrobić test ciążowy???
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laski ....sorki sorki ze znikłam na pare dni..ale poprostu moje samopoczucie jest tragiczne....od pn. jestem na zwolnieniu 5 dni bo moj synek dostal zapalenia spojowek i nie moze do szkoły chodzic bo to bakteryjne ...a ja caly czas prawie w łóżku leze ... mdlosci 24 na dobe z wieczornymi wymiotami + biegunka porostu masakra jakas, z pierwszym napewno nie mialam takich objawow, wygladam jak cien hehe taki sam jak na tescie heheh
imbir nie pomaga migdaly tez masakraaa prosze mnie tu pocieszyc ze niedlugo sie to skonczyyyy ((( dzisiaj 7tydz. i 1 d. a ja juz od 2 tyg. zdychammmmmaa gratuluje nowym zafasolkowanym!!!!i trzymam kciuki za przyszle testujące )
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2012-09-26 o 09:30 |
|
|
|
#3297 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i gratki nowej fury;D Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze troszke i Ci przejdzie mam nadzieję. Trzymaj się tam
|
|
|
#3298 |
|
Zadomowienie
|
witajcie,,,u mnie dzis tempka 37,57...i wyglada na to ze @ przyszla....
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty za dwa dni testujesz?? a nie mozesz wcześniej???
|
|
#3300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No dzisiaj mam 26dc. Jakieś 12-13 dni od przypuszczalnej owu. O ile nie była później.. Korci mnie strasznie,żeby go zrobić ale nie wiem czy nie za wcześnie i później będe musiała lecieć do apteki po kolejny test... Jak myślicie? robić zaraz? Ale ja już pierwsze siusiu zrobiłam więc nie wiem czy wogóle jest sens:/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

pisze z tel więc nie mogę cytowac, zreszta musiałam tyle nadrobić ze już nie pamietam co komu miałam napisać 

te 8 dniowe bóle jajników przerodziły sie w ucisk jakiś i krzyz mnie boli

a zdjęcie kombinuj i wrzucaj