|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
moja psowa szału dostaje jak przez okna zobaczy kota siedzącego na płocie lub spacerującego po naszym ogródku, więc czarno to widzę
|
|
#3242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładniej nic nie pisała więc więcej szczegółów niestety Ci nie podam. Napisz do swojej gin to może faktycznie Ci pomoże
|
|
|
#3243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się raczej dobrze czuję... ale wiadomo każda z Nas ma inny organizm. ![]() W ogóle to zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny... trochę za wcześnie na owu ale tak myślę że dupek mogł mi skrócić cykl i może teraz faktycznie wypada... no nic zobaczymy :-D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-25 o 13:17 |
|
|
|
|
#3244 |
|
Rozeznanie
|
Ja po dupku średnio dobrze się czuję... Boli mnie często głowa i takie jakieś doły mam po nim. A TY Linka??
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te 8 dniowe bóle jajników przerodziły sie w ucisk jakiś i krzyz mnie boli
Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-09-25 o 13:30 |
|
|
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
No nic, ja uciekam do pracy pomału...
Miłego Dzionka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3247 |
|
Raczkowanie
|
Siemka dziewczyny!!! Dzięki za miłe przywitanie
Ale mi się dzisiaj nic nie chce, leń na całej lini Wolałabym żeby czas szybciej płynął, bo c iekawa jestem czy@ nadejdzie, czy opuści mnie na jakiś czas![]() |
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja się czuję?? Dupowato:/ Krocze mnie boli u wejścia jakby mnie kto obił, brzuch raz na jakiś czas zamuli ale bez rewelacji,łeb trzaska, śluz raczej woda. Także czekam cierpliwie na @. Pewnie do czwartku-piątku przyjdzie. Mam takie same objawy jak co miesiąc przed @ więc to chyba musiałby być cud,żeby jednak nie przyszła No tak jak rodziłam pierwszego miałam 19 lat, a drugiego 22 ![]() Spadam dziewczyny ze starszym na kontrol do ortopedy. Odezwę się później
|
|
|
#3249 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Heh ale czytania miałam wystarczyło tylko wyjśc do kolezanki na kawkę a Wy już ![]() Zlepszych wiadomości to dzwonili do mnie z tej pracy co wczoraj byłam na rozmowie jutro mam przyjśc na próbe na kilka godzin od 9 do 14 zobaczą czy będą ze mnie ludzie i czy się nadaję także trzymajcie kciuki A wiecie co dziś mam 6dc @ poszła już w nieznane a mnie powoli odzywają się mojej jajca |
|||||
|
|
|
#3250 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie dziewczyny
pisze z tel więc nie mogę cytowac, zreszta musiałam tyle nadrobić ze już nie pamietam co komu miałam napisać ![]() Witam nowe dzewczyny! ![]() Rownież polecam "jesteś bogiem" wzruszylam sie, a mój mąż był zachwycony, a on raczej wybredn jest Co do kociakow, to ja tez polecam mamy kotkę, takiego czarnego dachowca, adoptowalismy ja jak mieszkaliśmy jeszcze w Poznaniu, jest po sterylizacji ale nie wychodzi na dwór, jedynie co to na balkon![]() Kurcze no nie pamietam co jeszcze chciałam napisać ... ![]() Dzisiaj mój 30dc, @ nadal nie ma :/ i obawiam sie ze zjawi sie w sobote na złość mi :/ bo idziemy na wesele i jeszcze rano mam fryzjera i farbowanie, a wiadomo ze podczas @ cieżko z farba ehhh ![]() No ale są i dobre strony tego ze @ jeszcze nie ma, dzisiaj z mężem obchodzimy 2 rocznice ślubu, więc po romantycznej kolacji i szampanie będzie można trochę poszaleć ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3251 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Jutro mam wizyte także trzymajcie kcuiki! Może dowiem sie co z tym miesniakiem ![]() Cytat:
Cytat:
gdybyście zrobili wesele na 150 osob to pewnie zostałyby zaproszone Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem jestem ale dziś już wracam do siebie więc będę częściej ![]() dzięki za pamięć! Cytat:
Wszystkie inne to byle zajść a pierdzielić kto tam będzie ![]() chociaż wiem że trzeciego synka kochałabys tak samo Cytat:
![]() a złe przeczucia u mnie są zawsze 2 dni przed wizytą.. i na wizycie nie moge uwierzyć że mały się rusza, jak przeciez miałam takie złe przeczucia Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
|
Będzie dobrze
i będę trzymała kciukasy, tylko napisz pózniej koniecznie w wolnej chwili co sie dowiedzialas, żeby nam tu kciukasy nie odpadły ;-)
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy bede miala czas was nadobić i pisać bo jutro i pojutrze pracuje po 16 godzin:/
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3255 |
|
Raczkowanie
|
Ale zakręcone popołudnie
![]() Odwiedziły mnie koleżanki... Gdy im powiedziałam, że chcemy sie starać o dzidziusia to napadły na mnie, że chyba głupia jestem, bo ślubu nie mam (hmmmmm jakby ślub był do tego potrzebny), że mam dopiero 22 lata i za młoda jestem, że figure stracę itd........ Uwielbiam takie opowieści dziwnej treści i super miłe porady. A potem zadzwonili w sprawie pracy i teraz nie wiem czy iść jutro na rozmowę czy nie |
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Właśnie wróciłam z kursu i mam coś dzisiaj problemy żołądkowe ![]() Czuję się dziwnie ogólnie odczuwam ciągnięcie i ciężkość w dole brzucha, w jajnikach dokładnie. Ogólnie wszystko ok jest poza tym, czekam na Tż-a mam nadzieje szybciej dziś skończy ale chyba już raczej nie ma na to szans.
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeestem
![]() Wizyta trwała 15 minut, ciężko mi określić czy to dużo czy mało. Mój gigant ma 0,44 mm. Ciałko żółte się znaczy póki co, tak zrozumialam. Ciąża umiejscowiana w dobrym miejscu czyli w dole macicy. Żadnych niepokojących zmian, objawów które mogłyby skutkować poronieniem póki co brak. Zdjęcie USG dostałam. Miałam normalne i dopochwowe. Zapłaciłam 50 zł i pan doktor już ciężarne zapisuje w swoim kajecie. Wizytę mam na 10.10. Na moje pytania odpowiedział, ogólnie sympatyczny. Aleee zadnych badań nie zlecił, a na pytanie o badanie przezierności karkowej stwierdził, że to tylko w uzasadnionych przypadkach i mówił w jakich. Aaaaa i zapomniałam Wam wcześniej napisać, że mam torbiel na kości łonowej, ale pan doktor powiedział, że to nic nie szkodzi, a jak się będzie dzidziol rozwijał i będą jakieś zastrzeżenia będzie cc.
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie trzeba sie przejmowac kolezankami.. i ja i luna mamy po 22 lata.. i jeeszcze troche dziewczyn tu jest takich nie widze w tym nic zlego jesli jestescie z polowkiem szczesliwi i zgadzacie sie w tej kwestii a na rozmowe o prace idz jak sie uda to bedzie dobrze, jak nie to plakac nie trzeba bo jak widzisz.. starania o dzidzie roznie ida jesli chodzi o czas
Edytowane przez magdaammm Czas edycji: 2012-09-25 o 18:04 |
|
|
|
|
#3259 |
|
Raczkowanie
|
KasiulaNie przejmuj sie koleżankami, każdy musi sam dojrzeć do macierzyństwa, jedni decydują sie szybciej inni poźniej...zreszta co to za argumenty, brak ślubu i utrata figury, jakby to w zyciu było najważniejsze...:ściana: ale nie przejmuj sie, ja nic swoi
Koleżanka nie powiedziałam ze sie staramy, bo jak usłyszałam te komentarze jakie wyglaszaly jak jakieś nasze znajome zachodziły w ciążę, to aż mi sie słabo zrobiło A dlaczego nie wiesz czy iść na rozmowę? Motylek zamieśc proszę zdjęcie swojej kruszynki strasznie sie cieszę ze wszystko jest ok mam nadzieje ze teraz jesteś spokojna i nie stresujesz sie Dużo zdrowka życzę i dbaj o siebie
Edytowane przez 07_Pati_07 Czas edycji: 2012-09-25 o 21:46 |
|
|
|
#3260 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy iść na ta rozmowę, bo skoro staramy sie o dzidziusia to nie chciałabym zrobić numeru, że popracuję miesiąc, a potem sie okaże, że nagle ciąża do mnie zawitała. Ale chyba pójdę, bo przez prawie 3 lata pracowałam, od miesiąca siedzę w domu i brakuje mi pracy, kontaktu z ludźmi. Myśleliśmy nad założeniem własnej firmy, ale póki co remont domu nas wykończył z lekka
Dziękuję Wam za ciepłe słowa |
|
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczęłam starania jak byłam rok młodsza od Ciebie a i ślubu też nie mieliśmy. Ważne, żebyście Wy byli gotowi na dzidzie a reszta sama poleci A na rozmowe idz! zawsze to bedziesz miec swiadczenia w ciązy jak dobrze pojdzie
|
|
|
#3262 |
|
Raczkowanie
|
A z tym, że stracę figurę to mnie rozwaliły
po pierwsze to to nie jest najważniejsze w życiu. Po drugie przecież nie jest nigdzie powiedziane, że przytyję jak słoń. To, że teraz mam 43kg nie oznacza, że w ciązy będę mieć 86 i tak mi zostanie. Pojęcia nie mają co gadają. A ślub wezmę jak będzie mnie na to stać. Na razie fajnie jest nam tak |
|
|
|
#3263 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo aktualnie kabel od skanera jest przy piecu. O dziwo taki sam I dziękuję ![]() Cytat:
a nawet jak się zdarzy to pójdziesz sobie na urlop i już I dokładnie nie słuchaj koleżanek Głupoty gadają.Cytat:
![]() I jak bym poszła za tydzień to miałby już jakieś 12 mm. Wielkolud ![]() Mówił, że teraz dużo kobiet traci swoje dziecko i nic na to się nie poradzi, ot takie czasy. I wogóle myślałam, że na tym etapie widać czy będą bliźniaki, ale niestety nie
|
|
#3265 | |||
|
Zakorzenienie
|
TŻ wraca o 19
![]() i przyniesie sprita, chociaż mam w lodówce ale będę miała dwa ![]() Cytat:
koleżanki masz jeszcze "młode i głupie" moje tez nie myśla wogole o dzieciach, sa raczej anty ale z mojego szcześcia cieszyły się bardzo bo wiedzą że JA tego pragne a to najwazniejsze ![]() a po ciąży zawsze mozna schudnąć chodzby nie wiem co ![]() Cytat:
![]() pewnie na nastepnej wizycie bedziesz miec badania itp. tylko nie zgadzam sie co do przyzierności o to naprawde robi kazdy lekarz mozesz powiedziec w jakich wg niego przypadkach?przecież to jest sekunda mierzenia a przynajmniej wiadomo czy dziecko nie ma ZD Cytat:
przeciez zawsze mozesz "wpaść" i skad moglaś wiedziec przeciez takie jest zycie. a starania też nie wiadomo ile potrwają
|
|||
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
LunaO
Z tego co pamiętam Te którym się robi to : powyżej 35 lat straciły ciążę jest to kolejna ciąża w rodzinie występują choroby genetyczne bądź USG nie jest jednoznaczne i występują przesłanki ku temu i więcej nie pamiętam... Zobaczymy przy tych kolejnych wizytach. A jak nie on to przecież chyba na takie badanie mogę iść do innego lekarza? Wrzucam tutaj pierwsz stronkę z jakiegoś forum które wywaliło mi w google http://dziecko-info.rodzice.pl/archi.../t-200137.html No i jednak nie wszystkie mają... Zgubić się można
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-09-25 o 18:59 |
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Dziewczyny, zgłupiałam, zabierzcie mi internet, bo zaczynam sobie wkręcać różne dziwne rzeczy ... ale po kolei ... Po 1 endometrium mam ledwo 8mm i nie wiem,czy to nie za mało. Od ostatniego usg nie urosło. No ale to nic .. Pogmerał gin tą sondą, pogmerał ... Najpierw jajnik prawy. No i tam pęcherzy brak, torbieli brak. Super. Ale ciałek żółtych też brak. Pytam gina co z nimi - odp., że nie widzi (nie ma). Ale .. że widzi pęknięte pęcherzyki. No jak? tydzień po? coś mi nie gra, ale ok. Może tak ma być. No to oglądamy jajnik lewy ... a tam wielka bula na ponad 4cm. No to ja "o nie, torbiel ..." A gin na to, ze to NIE jest torbiel To się pytam co to jest? A on mi, że to WYGLĄDA jak ciałko żółte i że CHYBA to właśnie jest ciałko. I że być może od ciąży.. Ale heeeloooł, takie duże? Pytam go, czemu takie duże i jeśli to nie ciało to co to może być? A on, że ZOBACZYMY. Nosz w mordę misia. Teraz czytam w necie i oczywiście wygrzebałam .. torbiele tekaluteinowe .. Matko bosko zabierzcie mi internet bo zaraz mnie trafi szlag. Mam iść do niego zaraz po @ jeśli przyjdzie, a jeśli nie przyjdzie no to za 3 tyg. Masakra.
|
#3268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
moze dlatego to ciałko takie wielkie bo czworaczki? daj sobie spokój z tymi torbami już a mysl o tescie i II krechach
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz się będę zastanawiać...
Kurcze w sumie byłam u jednego z dwóch najlepszych lekarzy, moze go źle zrozumiałam, bo chodzę tak rozkojarzona, że szkoda gadać. Przy następnej wizycie powinien już coś powiedzieć. Gdyby nie Wy dziewczyny, to ja nie miałabym zielonego pojęcia co to za badanie. Dobrze, że jesteście. Jak nie będzie zalecał, to powiem, że sama sobie życzę takie badanie ![]() Wierzę w Niego ![]() Tu kolejne forum i dziewczyny o tym samym http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=16771 Ale jedna tam pisała, że sama sobie zażyczyła, wiec i ja zażyczę
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-09-25 o 19:25 |
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do dziewczyn to przeczytałam tylko początek i ktoś mądrze napisał że przyzierność to badanie rutynowe. Szkoda że Twój gin ma na ten temat inne zdanie, albo z tego co widze mógł Cie źle zrozumieć ![]() Bo te wskazania o których piszesz to nie do przyzierności, i własnie jak na USG sa przesłanki ku temu czyli przyziernośc się nei zgadza to jest jednym ze wskazań do USG genetycznego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

te 8 dniowe bóle jajników przerodziły sie w ucisk jakiś i krzyz mnie boli
Wolałabym żeby czas szybciej płynął, bo c