Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 12:37   #3241
kwitka13
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
mi się obiło o oczy na innym forum
proszę oto zalecenia
Sposób przyjmowania leku:

Dawkę i częstotliwość przyjmowania leku ustala lekarz prowadzący. Cyclo-Progynowa od 5-ego dnia krwawienia (u pacjentek nie miesiączkujących początek dowolny) przez 21 dni zgodnie z numeracją. Następnie przerwa 7 dni. Po siedmiu dniach rozpoczyna się ponownie przyjmowanie leku. Pamiętaj! Nie przyjmuj podwójnej dawki nawet wówczas, gdy przypomnisz sobie o dawce poprzednio nie przyjętej!
dzięki ale tyle to i na ulotce jest napisane a mi się z kolei obiło, że każą brać też od 1dc..i mam zagwozdkę... chyba zamailuje do gin

moja psowa szału dostaje jak przez okna zobaczy kota siedzącego na płocie lub spacerującego po naszym ogródku, więc czarno to widzę
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:42   #3242
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
dzięki ale tyle to i na ulotce jest napisane a mi się z kolei obiło, że każą brać też od 1dc..i mam zagwozdkę... chyba zamailuje do gin

moja psowa szału dostaje jak przez okna zobaczy kota siedzącego na płocie lub spacerującego po naszym ogródku, więc czarno to widzę
Podejrzewam, że ona po prostu przepisała ze swojej ulotki
dokładniej nic nie pisała więc więcej szczegółów niestety Ci nie podam. Napisz do swojej gin to może faktycznie Ci pomoże

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:15   #3243
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
dziewczyny testowalam dzisiaj i wyszla I kreska. ale owu mialam juz w trakcie dupka...w zasadzie to jakos w 8 dniu brania duphastonu.bo biore 16-25 dc. a owu mialam 23-24 dc a przytulanki 22dc wieczorem a jestem w 34dc
To przeczekaj jeszcze... ja @ dostałam 11 dni po odstawieniu dupka.

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
można sie źle czuć po dupku?? miałyście jakieś objawy ??
Ja się raczej dobrze czuję... ale wiadomo każda z Nas ma inny organizm.

W ogóle to zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny... trochę za wcześnie na owu ale tak myślę że dupek mogł mi skrócić cykl i może teraz faktycznie wypada... no nic zobaczymy :-D

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-09-25 o 13:17
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:22   #3244
lady_malgo
Rozeznanie

Ja po dupku średnio dobrze się czuję... Boli mnie często głowa i takie jakieś doły mam po nim. A TY Linka??

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:29   #3245
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Ja po dupku średnio dobrze się czuję... Boli mnie często głowa i takie jakieś doły mam po nim. A TY Linka??
ja sie czuje tragicznie ogolnie i nie wiem już na co zwalić? moze na jesień po prostu ? ogarneło mnie poczucie bezsensu , mam wzdęcia ale nie jelitowe tylko jakoś tam mi dziwnie , zimno mi cholernie, nie mam siły iść siku nawet te 8 dniowe bóle jajników przerodziły sie w ucisk jakiś i krzyz mnie boli

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2012-09-25 o 13:30
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:32   #3246
Dzastin08
Wtajemniczenie

No nic, ja uciekam do pracy pomału...
Miłego Dzionka

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:46   #3247
kasiula199
Raczkowanie

Siemka dziewczyny!!! Dzięki za miłe przywitanie

Ale mi się dzisiaj nic nie chce, leń na całej lini Ale niestety mam masę sprzątania po remoncie i powoli staram się to ogarniać. Wolałabym żeby czas szybciej płynął, bo ciekawa jestem czy@ nadejdzie, czy opuści mnie na jakiś czas
kasiula199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:51   #3248
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
nie biorę Clo tylko cyclo progynove i raczej żadna z was tego nie brała, bo to dla starych bab jest ale może na innych forach cośik wam się o oczy obije...
W sumie to nie wiem czy gin kazała mi to brać od 1dc czy jak przyjdzie@ co oznaczałoby nawet 5dc... chyba wypośrodkuję i wezmę od 3dc
Maru mniej obawiam się alergii niż reakcji mojej psowej, bo ona za kotami nie przepada
Lady śmigaj do dentysty, bo jak zafasolkujesz to będzie problem!
Dziwną mam tą @, nic mnie nie boli tylko kłuje mnie nadal w jajcorach i jest mi niedobrze.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Hej Color... jak się czujesz? Trzymam za fasole! Nie wiem czy dobrze wyczytałam ale chyba pierwsze dziecko rodziłyśmy w podobnym wieku ?
Ja z decyzją o drugim czekałam 10 lat i teraz chciałabym mieć jeszcze 2, no ale jak młody się urodził to nie planowałam nawet drugiego...

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

ta tempka to chyba dobry znak
Hmm może jednak zrób ten test po @ skoro jest inna niż powinna być
Jak ja się czuję?? Dupowato:/ Krocze mnie boli u wejścia jakby mnie kto obił, brzuch raz na jakiś czas zamuli ale bez rewelacji,łeb trzaska, śluz raczej woda. Także czekam cierpliwie na @. Pewnie do czwartku-piątku przyjdzie. Mam takie same objawy jak co miesiąc przed @ więc to chyba musiałby być cud,żeby jednak nie przyszła

No tak jak rodziłam pierwszego miałam 19 lat, a drugiego 22

Spadam dziewczyny ze starszym na kontrol do ortopedy. Odezwę się później

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:15   #3249
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
O jaaaaa ale nabazgrałyście
Ale lepiej w tą stronę niż nie miało by nie być nic
na 16 idę do ginka, na USG nie liczę, ale moze dowiem się czegoś ciekawego
dowiedziałam się, że bierze tylko 50 zł za wizytę, a na NFZ czeka się 2 msc, więc drożyzna nie jest i na NFZ też się już pozapisywałam, więc taka opcja jak najbardziej mi pasuje

Ale tą obserwacje to tylko prywatnie można chyba robić?
Bo chyba w całym kraju są takie długie terminy do gin.

Aaaaaa byliśmy wczoraj z TŻ na "Jesteś Bogiem" polecam również tym nielubiącym hh Cisza na sali w ostatnich klatkach filmach coś wbijającego w fotel
To trzymamy kciuki za wizytę daj później znac co i jak a 50 zł to na prawdę nie dużo

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No i wczoraj w nocy podstępnie po cichu przyszła @. Sama nie wiem bo kochałam w się właśnie z Tż no i okazało się że krwawię. No to przerwaliśmy poszłam założyć tampon i do snu. A w nocy oczywiście na siku sprawdzam tampon a tam nic prawie no to zostawiłam tylko podpaskę i idę spać rano wstaje i tylko troszkę tej krwi. Ani bólu ani nic tylko te sutki mnie pobolewają jak dotykam dziwne to Strasznie dziwna @ teraz nie dość że spóźniona to jeszcze bezbolesna i słaba ale pewnie się rozkręci puki co nie czuję że ją mam co normalnie w pierwszym dniu najgorzej jest z bólem. A co do byłej współlokatorki to niezłe ziółko z niej. Kłamstwo i oczernianie ludzi wychodzi jej wyjątkowo dobrze a robienie nam na złość to już w ogóle idealnie. Ma ostatnią szansę tak się wkurzyliśmy że nie dość że zamki wymieniamy to jak nie odda tego klucza to Tż powiedział że naśle na nią policję. Przecież ona od trzech miesięcy w każdej chwili może sobie wejść bez naszej zgody do naszego mieszkania. Matko jakby mało człowiek miał problemów to się jeszcze taka małpa znajdzie Mówię o tej panience
Anteria zmieniajcie zamki i to jak najszybciej nie wiadomo co tej dziewczynie jeszcze może strzelić do głowy

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki

Dzisiaj mam wizytę u gin,w końcu się doczekałam mój TŻ tak się nie może doczekać tej wizyty że mu się nawet w nocy to śniło obudził mnie i powiedział że wie że to będzie chłopczyk tak więc po co te USG jak mam mojego męża
Tylko mam jakieś złe przeczucia...jakoś nie mogę uwierzyć że naprawdę mam Go w brzuszku...
Oj tam oj tam nie możesz uwierzyć jest na pewno taki mały bombelek tam

Cytat:
Z dentystą i zębami nie ma żartów. Dokładnie.
Ja z bratem mamy bardzo słabe zęby genetycznie, dlatego oboje nadmiernie dbamy o nie i jesteśmy co miesiąc u denstystki od ładnych kilku lat z niedużymi przerwami. Niestety. Więc żaden ból związany z zębami nie jest mi już ani obcy ani straszny A za leczenia miałabym już protezę takiej jakości, że miałabym hoolywodzki uśmiech :
A mój TŻ był ostatnio z nami 2 msc temu i dentystka się śmiała do mnie i mówiła bierz go bierz to najlepszy materiał genetyczny jaki ostatnio widziałam. TŻ ani razu nie leczył zębów ani nic. Ostatni raz przed tą wizytą był 10 lat temu, a zęby ma w takim stanie, że cholernie mu zazdroszczę. Oooo skłamałam, miał wyrywaną chirurgicznie ósemkę, bo nie miał miejsca na nią

Także uciekaj do dentysty!
No to ja należę do tych co mają zdrowe żeby ostatnio byłam u dentysty jakieś 2 lata temu po 7 letniej przerwie bo mi się nie chciało a pani dentystka nie mogła się nadziwic mówi że jestem jakiś wyjątkowy egzemplarz

Cytat:
Napisane przez kasiula199 Pokaż wiadomość
Siemka dziewczyny!!! Dzięki za miłe przywitanie

Ale mi się dzisiaj nic nie chce, leń na całej lini Ale niestety mam masę sprzątania po remoncie i powoli staram się to ogarniać. Wolałabym żeby czas szybciej płynął, bo ciekawa jestem czy@ nadejdzie, czy opuści mnie na jakiś czas
No to będziemy trzymac kciuki co by nie przyszła wcale

Heh ale czytania miałam wystarczyło tylko wyjśc do kolezanki na kawkę a Wy już
Zlepszych wiadomości to dzwonili do mnie z tej pracy co wczoraj byłam na rozmowie jutro mam przyjśc na próbe na kilka godzin od 9 do 14 zobaczą czy będą ze mnie ludzie i czy się nadaję także trzymajcie kciuki
A wiecie co dziś mam 6dc @ poszła już w nieznane a mnie powoli odzywają się mojej jajca
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:04   #3250
07_Pati_07
Raczkowanie

Witam sie dziewczyny pisze z tel więc nie mogę cytowac, zreszta musiałam tyle nadrobić ze już nie pamietam co komu miałam napisać
Witam nowe dzewczyny! życzę powodzenia w staraniach
Rownież polecam "jesteś bogiem" wzruszylam sie, a mój mąż był zachwycony, a on raczej wybredn jest
Co do kociakow, to ja tez polecam mamy kotkę, takiego czarnego dachowca, adoptowalismy ja jak mieszkaliśmy jeszcze w Poznaniu, jest po sterylizacji ale nie wychodzi na dwór, jedynie co to na balkon
Kurcze no nie pamietam co jeszcze chciałam napisać ...

Dzisiaj mój 30dc, @ nadal nie ma :/ i obawiam sie ze zjawi sie w sobote na złość mi :/ bo idziemy na wesele i jeszcze rano mam fryzjera i farbowanie, a wiadomo ze podczas @ cieżko z farba ehhh
No ale są i dobre strony tego ze @ jeszcze nie ma, dzisiaj z mężem obchodzimy 2 rocznice ślubu, więc po romantycznej kolacji i szampanie będzie można trochę poszaleć
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:09   #3251
Luna0
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
Jutro mam wizyte także trzymajcie kcuiki! Może dowiem sie co z tym miesniakiem

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
bo moja mamka uparla sie, ze na wesele wypada zaprosic tesiową mojej siostry.. co wy o tym myslicie? ja tak nie lubie tej kobiety.. i jakos nie czuje sie z nia w zaden sposob zwiazana..
to Twój ślub więc jeśli nie jesteś związana to nie zapraszaj! Z jakiej niby racji

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
My życzymy sobie na przyjęciu tylko bardzo nam bliskie osoby,a reszte to możemy na popijawe w innym terminie zaprosić. Niektórzy mowią ze to egoistyczne i nie zgodne z etykietą. Trudno
Jak chca wesele..niech nam dadzą kase na to, wtedy zrobimy dla wszystkich ciotek,wujków itd
Po to robicie przyjęcie żeby było tylko z najbliższymi a nie weselicho dla kazego.. dlaczego ludzie nie potrafią tego zrozumieć
gdybyście zrobili wesele na 150 osob to pewnie zostałyby zaproszone

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
23 koła za wesele??? o kurna padłam Chyba,że już liczysz,ze wszystkim, wypasiona suknia,limuzyna orkiestra i takie tam
Bo sala to nie wiem gdzie ale przeważnie między 100-200zł za osobę chyba.
Ale warto poświęcić tyle kasy jeśli ma się tyle,aby ten dzień był niezwykły)
Sala z roku na rok drożeje o ok. 10-20 zł, u mnie w małym mieście teraz kosztuje ok 170-180 zł za osobę-jeden dzień, takze 23 tys to za mało

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Bądź dobrej myśli
I przestań już z tymi torbielami bo sobie je "wyczarujesz" dosłownie kiedyś
Dokładnie.. jak ja czytam o tych jej "torbielach" to mam ochote

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
P.S. A gdzie jest LunaO ja się pytam???
Jestem jestem tylko raz u mamy raz u siebie więc nieregularnie..
ale dziś już wracam do siebie więc będę częściej
dzięki za pamięć!

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ale mi chodziło o to,że wstrzymaliśmy się w momencie przypuszczalnej owulki. Wiesz ja już 2 synów mam, więc teraz celujemy w córkę może wkońcu się kiedyś uda
I dobrze. bo marzysz o córce, a nie masz presji pierwszego dziecka więc możesz się starać tak żeby ją mieć
Wszystkie inne to byle zajść a pierdzielić kto tam będzie
chociaż wiem że trzeciego synka kochałabys tak samo

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki
Dzisiaj mam wizytę u gin,w końcu się doczekałam mój TŻ tak się nie może doczekać tej wizyty że mu się nawet w nocy to śniło obudził mnie i powiedział że wie że to będzie chłopczyk tak więc po co te USG jak mam mojego męża
Tylko mam jakieś złe przeczucia...jakoś nie mogę uwierzyć że naprawdę mam Go w brzuszku...
Płci jeszcze nie będzie, ale 10tc to już całkiem fajny dzidziol, zobaczysz
a złe przeczucia u mnie są zawsze 2 dni przed wizytą.. i na wizycie nie moge uwierzyć że mały się rusza, jak przeciez miałam takie złe przeczucia z każdym USG czuje się jakbym powracała do życia

Cytat:
Oszalałam ze szczęścia, bo ich dzieciaczki są przesłodkie (3 i 1 latek od przyjaciółki i 6 i 1 latek od siostry) CO TU SIĘ DZIAŁO!!! istne wariactwo z moimi chłopakami na czele (połówek to ich najulubieńszy wujek!). Fajnie było.
Od tego cyklu biorę cyclo tylko nie wiem czy od 1dc, tak chyba mówiła gin, czy od 5dc, jak jest w ulotce. I nie wiem czy mogę brać dalej cast czy nie
AJUTO
a odwiedziłaś ostatnio tego niemowlaczka? Jak wrażenia?

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
T
Zlepszych wiadomości to dzwonili do mnie z tej pracy co wczoraj byłam na rozmowie jutro mam przyjśc na próbe na kilka godzin od 9 do 14 zobaczą czy będą ze mnie ludzie i czy się nadaję także trzymajcie kciuki
A wiecie co dziś mam 6dc @ poszła już w nieznane a mnie powoli odzywają się mojej jajca
trzymam kciuki i wierzę że się nadasz

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:26   #3252
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Jutro mam wizyte także trzymajcie kcuiki! Może dowiem sie co z tym miesniakiem

Jestem jestem tylko raz u mamy raz u siebie więc nieregularnie..
ale dziś już wracam do siebie więc będę częściej
dzięki za pamięć!
A no to dobrze, że jesteś, bo już się zaczęłam martwić. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i żebyś się dowiedziała, że mięśniak jest mniejszy.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:42   #3253
07_Pati_07
Raczkowanie

Będzie dobrze i będę trzymała kciukasy, tylko napisz pózniej koniecznie w wolnej chwili co sie dowiedzialas, żeby nam tu kciukasy nie odpadły ;-)
Stary 2012-09-25, 17:13   #3254
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wiem czy bede miala czas was nadobić i pisać bo jutro i pojutrze pracuje po 16 godzin:/

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 17:24   #3255
kasiula199
Raczkowanie

Ale zakręcone popołudnie

Odwiedziły mnie koleżanki... Gdy im powiedziałam, że chcemy sie starać o dzidziusia to napadły na mnie, że chyba głupia jestem, bo ślubu nie mam (hmmmmm jakby ślub był do tego potrzebny), że mam dopiero 22 lata i za młoda jestem, że figure stracę itd........ Uwielbiam takie opowieści dziwnej treści i super miłe porady. A potem zadzwonili w sprawie pracy i teraz nie wiem czy iść jutro na rozmowę czy nie
Stary 2012-09-25, 17:26   #3256
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witajcie

Właśnie wróciłam z kursu i mam coś dzisiaj problemy żołądkowe Okresu ciągu dalszego brak Ale sądzę że do jutra pewnie się rozkręci
Czuję się dziwnie ogólnie odczuwam ciągnięcie i ciężkość w dole brzucha, w jajnikach dokładnie. Ogólnie wszystko ok jest poza tym, czekam na Tż-a mam nadzieje szybciej dziś skończy ale chyba już raczej nie ma na to szans.
Stary 2012-09-25, 18:01   #3257
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Jeeestem

Wizyta trwała 15 minut, ciężko mi określić czy to dużo czy mało.
Mój gigant ma 0,44 mm. Ciałko żółte się znaczy póki co, tak zrozumialam.
Ciąża umiejscowiana w dobrym miejscu czyli w dole macicy. Żadnych niepokojących zmian, objawów które mogłyby skutkować poronieniem póki co brak.
Zdjęcie USG dostałam. Miałam normalne i dopochwowe. Zapłaciłam 50 zł i pan doktor już ciężarne zapisuje w swoim kajecie.
Wizytę mam na 10.10.

Na moje pytania odpowiedział, ogólnie sympatyczny.
Aleee zadnych badań nie zlecił, a na pytanie o badanie przezierności karkowej stwierdził, że to tylko w uzasadnionych przypadkach i mówił w jakich.
Aaaaa i zapomniałam Wam wcześniej napisać, że mam torbiel na kości łonowej, ale pan doktor powiedział, że to nic nie szkodzi, a jak się będzie dzidziol rozwijał i będą jakieś zastrzeżenia będzie cc.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:02   #3258
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Ale zakręcone popołudnie

Odwiedziły mnie koleżanki... Gdy im powiedziałam, że chcemy sie starać o dzidziusia to napadły na mnie, że chyba głupia jestem, bo ślubu nie mam (hmmmmm jakby ślub był do tego potrzebny), że mam dopiero 22 lata i za młoda jestem, że figure stracę itd........ Uwielbiam takie opowieści dziwnej treści i super miłe porady. A potem zadzwonili w sprawie pracy i teraz nie wiem czy iść jutro na rozmowę czy nie
kazdy ma swoj zegar i nie trzeba sie przejmowac kolezankami.. i ja i luna mamy po 22 lata.. i jeeszcze troche dziewczyn tu jest takich nie widze w tym nic zlego jesli jestescie z polowkiem szczesliwi i zgadzacie sie w tej kwestii a na rozmowe o prace idz jak sie uda to bedzie dobrze, jak nie to plakac nie trzeba bo jak widzisz.. starania o dzidzie roznie ida jesli chodzi o czas

Edytowane przez magdaammm
Czas edycji: 2012-09-25 o 18:04
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:06   #3259
07_Pati_07
Raczkowanie

KasiulaNie przejmuj sie koleżankami, każdy musi sam dojrzeć do macierzyństwa, jedni decydują sie szybciej inni poźniej...zreszta co to za argumenty, brak ślubu i utrata figury, jakby to w zyciu było najważniejsze...:ściana: ale nie przejmuj sie, ja nic swoi
Koleżanka nie powiedziałam ze sie staramy, bo jak usłyszałam te komentarze jakie wyglaszaly jak jakieś nasze znajome zachodziły w ciążę, to aż mi sie słabo zrobiło
A dlaczego nie wiesz czy iść na rozmowę?

Motylek zamieśc proszę zdjęcie swojej kruszynki strasznie sie cieszę ze wszystko jest ok mam nadzieje ze teraz jesteś spokojna i nie stresujesz sie Dużo zdrowka życzę i dbaj o siebie

Edytowane przez 07_Pati_07
Czas edycji: 2012-09-25 o 21:46
Stary 2012-09-25, 18:20   #3260
kasiula199
Raczkowanie

Nie wiem czy iść na ta rozmowę, bo skoro staramy sie o dzidziusia to nie chciałabym zrobić numeru, że popracuję miesiąc, a potem sie okaże, że nagle ciąża do mnie zawitała. Ale chyba pójdę, bo przez prawie 3 lata pracowałam, od miesiąca siedzę w domu i brakuje mi pracy, kontaktu z ludźmi. Myśleliśmy nad założeniem własnej firmy, ale póki co remont domu nas wykończył z lekka

Dziękuję Wam za ciepłe słowa A tam koleżanki zawsze muszą zdołować człowieka
Stary 2012-09-25, 18:21   #3261
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Ale zakręcone popołudnie

nie przejmuj się gadaniem zazdrosnych małp
Ja zaczęłam starania jak byłam rok młodsza od Ciebie a i ślubu też nie mieliśmy. Ważne, żebyście Wy byli gotowi na dzidzie a reszta sama poleci A na rozmowe idz! zawsze to bedziesz miec swiadczenia w ciązy jak dobrze pojdzie

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

Stary 2012-09-25, 18:25   #3262
kasiula199
Raczkowanie

A z tym, że stracę figurę to mnie rozwaliły po pierwsze to to nie jest najważniejsze w życiu. Po drugie przecież nie jest nigdzie powiedziane, że przytyję jak słoń. To, że teraz mam 43kg nie oznacza, że w ciązy będę mieć 86 i tak mi zostanie. Pojęcia nie mają co gadają. A ślub wezmę jak będzie mnie na to stać. Na razie fajnie jest nam tak chociaż mam nadzieję, że w ciągu najbliższych 2-4 lat to się zmieni i wreszcie zmienię nazwisko
Stary 2012-09-25, 18:28   #3263
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy bede miala czas was nadobić i pisać bo jutro i pojutrze pracuje po 16 godzin:/
Ło matko a czemu to tak długo co

Cytat:
Ale zakręcone popołudnie

Eh tam nie słuchaj koleżanek każdej z nas w innym wieku odzywa się instynkt macierzyński prawda a u Ciebie odezwał się właśnie i teraz i jest ok

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witajcie

Właśnie wróciłam z kursu i mam coś dzisiaj problemy żołądkowe Okresu ciągu dalszego brak Ale sądzę że do jutra pewnie się rozkręci
Czuję się dziwnie ogólnie odczuwam ciągnięcie i ciężkość w dole brzucha, w jajnikach dokładnie. Ogólnie wszystko ok jest poza tym, czekam na Tż-a mam nadzieje szybciej dziś skończy ale chyba już raczej nie ma na to szans.
Może wybierz się do gina i się przebadaj może powie co i jak co może być przczyną i wogóle

Cytat:
Jeeestem

Wizyta trwała 15 minut, ciężko mi określić czy to dużo czy mało.
Ciąża umiejscowiana w dobrym miejscu czyli w dole macicy. Żadnych niepokojących zmian, objawów które mogłyby skutkować poronieniem póki co brak.
Zdjęcie USG dostałam. Miałam normalne i dopochwowe. Zapłaciłam 50 zł i pan doktor już ciężarne zapisuje w swoim kajecie.
Wizytę mam na 10.10.

Aleee zadnych badań nie zlecił, a na pytanie o badanie przezierności karkowej stwierdził, że to tylko w uzasadnionych przypadkach i mówił w jakich.
Aaaaa i zapomniałam Wam wcześniej napisać, że mam torbiel na kości łonowej, ale pan doktor powiedział, że to nic nie szkodzi, a jak się będzie dzidziol rozwijał i będą jakieś zastrzeżenia będzie cc.
Łoł no to kawał dzidolka duży już osobnik nie ma co. Fajnie że lekarz sympatyczny i że wszystko z Tobą i dzidolkiem ok

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Nie wiem czy iść na ta rozmowę, bo skoro staramy sie o dzidziusia to nie chciałabym zrobić numeru, że popracuję miesiąc, a potem sie okaże, że nagle ciąża do mnie zawitała. Ale chyba pójdę, bo przez prawie 3 lata pracowałam, od miesiąca siedzę w domu i brakuje mi pracy, kontaktu z ludźmi. Myśleliśmy nad założeniem własnej firmy, ale póki co remont domu nas wykończył z lekka

Idz na rozmowę na pewno nic nie stracisz mówię Ci
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:38   #3264
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
KasiulaNie przejmuj sie koleżankami, każdy musi sam dojrzeć do macierzyństwa, jedni decydują sie szybciej inni poźniej...zreszta co to za argumenty, brak ślubu i utrata figury, jakby to w rzyciu było najważniejsze...:ściana: ale nie przejmuj sie, ja nic swoi
Koleżanka nie powiedziałam ze sie staramy, bo jak usłyszałam te komentarze jakie wyglaszaly jak jakieś nasze znajome zachodziły w ciążę, to aż mi sie słabo zrobiło
A dlaczego nie wiesz czy iść na rozmowę?

Motylek zamieśc proszę zdjęcie swojej kruszynki strasznie sie cieszę ze wszystko jest ok mam nadzieje ze teraz jesteś spokojna i nie stresujesz sie Dużo zdrowka życzę i dbaj o siebie
Wstawię kochana jutro rano bo aktualnie kabel od skanera jest przy piecu. O dziwo taki sam I dziękuję

Cytat:

Idź, przecież praca nie przeszkadza w dzidziolu a nawet jak się zdarzy to pójdziesz sobie na urlop i już I dokładnie nie słuchaj koleżanek Głupoty gadają.
Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Ło matko a czemu to tak długo co

Eh tam nie słuchaj koleżanek każdej z nas w innym wieku odzywa się instynkt macierzyński prawda a u Ciebie odezwał się właśnie i teraz i jest ok

Może wybierz się do gina i się przebadaj może powie co i jak co może być przczyną i wogóle

Łoł no to kawał dzidolka duży już osobnik nie ma co. Fajnie że lekarz sympatyczny i że wszystko z Tobą i dzidolkiem ok

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Idz na rozmowę na pewno nic nie stracisz mówię Ci
heh no taaa kawał pół centymetra i prawie nic nie widać na tym USG
I jak bym poszła za tydzień to miałby już jakieś 12 mm. Wielkolud
Mówił, że teraz dużo kobiet traci swoje dziecko i nic na to się nie poradzi, ot takie czasy.

I wogóle myślałam, że na tym etapie widać czy będą bliźniaki, ale niestety nie

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-09-25, 18:47   #3265
Luna0
Zakorzenienie

TŻ wraca o 19 juz nie pamietam kiedy tak wrocił
i przyniesie sprita, chociaż mam w lodówce ale będę miała dwa

Cytat:
Ale zakręcone popołudnie
Ja też mam 22 lata i tez bez ślubu, na dodatek z TŻ jestem niedługo bo ponad rok, ale Ci co nas znają, szczególnie moja rodzina wie że to najlepszy czas i najlepszy mężczyzna z którym mogłabym mieć dziecko..
koleżanki masz jeszcze "młode i głupie"
moje tez nie myśla wogole o dzieciach, sa raczej anty ale z mojego szcześcia cieszyły się bardzo bo wiedzą że JA tego pragne a to najwazniejsze
a po ciąży zawsze mozna schudnąć chodzby nie wiem co

Cytat:
Jeeestem

Wizyta trwała 15 minut, cężko mi określić czy to dużo czy mało.
Wizytę mam na 10.10.

Super ze wizyta udana
pewnie na nastepnej wizycie bedziesz miec badania itp.
tylko nie zgadzam sie co do przyzierności o to naprawde robi kazdy lekarz mozesz powiedziec w jakich wg niego przypadkach?
przecież to jest sekunda mierzenia a przynajmniej wiadomo czy dziecko nie ma ZD

Cytat:

Idź przeciez zawsze mozesz "wpaść" i skad moglaś wiedziec przeciez takie jest zycie. a starania też nie wiadomo ile potrwają

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-25, 18:56   #3266
MoTyleKsw
Zakorzenienie

LunaO
Z tego co pamiętam
Te którym się robi to :
powyżej 35 lat
straciły ciążę
jest to kolejna ciąża
w rodzinie występują choroby genetyczne
bądź USG nie jest jednoznaczne i występują przesłanki ku temu
i więcej nie pamiętam...

Zobaczymy przy tych kolejnych wizytach. A jak nie on to przecież chyba na takie badanie mogę iść do innego lekarza?

Wrzucam tutaj pierwsz stronkę z jakiegoś forum które wywaliło mi w google
http://dziecko-info.rodzice.pl/archi.../t-200137.html
No i jednak nie wszystkie mają...
Zgubić się można

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-09-25 o 18:59
Stary 2012-09-25, 19:04   #3267
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Bry!

Dziewczyny, zgłupiałam, zabierzcie mi internet, bo zaczynam sobie wkręcać różne dziwne rzeczy ... ale po kolei ...

Po 1 endometrium mam ledwo 8mm i nie wiem,czy to nie za mało. Od ostatniego usg nie urosło.
No ale to nic ..
Pogmerał gin tą sondą, pogmerał ...
Najpierw jajnik prawy.
No i tam pęcherzy brak, torbieli brak. Super.
Ale ciałek żółtych też brak.
Pytam gina co z nimi - odp., że nie widzi (nie ma).
Ale .. że widzi pęknięte pęcherzyki.
No jak? tydzień po? coś mi nie gra, ale ok. Może tak ma być.

No to oglądamy jajnik lewy ... a tam wielka bula na ponad 4cm.
No to ja "o nie, torbiel ..."
A gin na to, ze to NIE jest torbiel
To się pytam co to jest?
A on mi, że to WYGLĄDA jak ciałko żółte i że CHYBA to właśnie jest ciałko. I że być może od ciąży..
Ale heeeloooł, takie duże?
Pytam go, czemu takie duże i jeśli to nie ciało to co to może być?
A on, że ZOBACZYMY.
Nosz w mordę misia.
Teraz czytam w necie i oczywiście wygrzebałam .. torbiele tekaluteinowe ..
Matko bosko zabierzcie mi internet bo zaraz mnie trafi szlag.
Mam iść do niego zaraz po @ jeśli przyjdzie, a jeśli nie przyjdzie no to za 3 tyg.
Masakra.
Stary 2012-09-25, 19:19   #3268
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
LunaO
Z tego co pamiętam
Te którym się robi to :
powyżej 35 lat
straciły ciążę
jest to kolejna ciąża
i więcej nie pamiętam...

Zobaczymy przy tych kolejnych wizytach. A jak nie on to przecież chyba na takie badanie mogę iść do innego lekarza?

Zgubić się można
Przeczytałam tego linka i jedyne co mi przychodzi do głowy, ze dziewczyny tam wypowiadające się pomyliły badanie przezierności (u bliskich mi ciezarowek wszystkie mialy je robione i to nie placac za wizyty) z badaniem genetycznym płodu. Takie jakie miała Luna- za opłatą i Isia

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Bry!

Dziewczyny, zgłupiałam, zabierzcie mi internet, bo zaczynam sobie wkręcać różne dziwne rzeczy ... ale po kolei ...

Po 1 endometrium mam ledwo 8mm i nie wiem,czy to nie za mało. Od ostatniego usg nie urosło.
No ale to nic ..
Pogmerał gin tą sondą, pogmerał ...
Najpierw jajnik prawy.
No i tam pęcherzy brak, torbieli brak. Super.
Ale ciałek żółtych też brak.
Pytam gina co z nimi - odp., że nie widzi (nie ma).
Ale .. że widzi pęknięte pęcherzyki.
No jak? tydzień po? coś mi nie gra, ale ok. Może tak ma być.

No to oglądamy jajnik lewy ... a tam wielka bula na ponad 4cm.
No to ja "o nie, torbiel ..."
A gin na to, ze to NIE jest torbiel
To się pytam co to jest?
A on mi, że to WYGLĄDA jak ciałko żółte i że CHYBA to właśnie jest ciałko. I że być może od ciąży..
Ale heeeloooł, takie duże?
Pytam go, czemu takie duże i jeśli to nie ciało to co to może być?
A on, że ZOBACZYMY.
Nosz w mordę misia.
Teraz czytam w necie i oczywiście wygrzebałam .. torbiele tekaluteinowe ..
Matko bosko zabierzcie mi internet bo zaraz mnie trafi szlag.
Mam iść do niego zaraz po @ jeśli przyjdzie, a jeśli nie przyjdzie no to za 3 tyg.
Masakra.
ooo oby to było jednak na dzidzie moze dlatego to ciałko takie wielkie bo czworaczki? daj sobie spokój z tymi torbami już a mysl o tescie i II krechach

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-25, 19:23   #3269
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Teraz się będę zastanawiać...
Kurcze w sumie byłam u jednego z dwóch najlepszych lekarzy, moze go źle zrozumiałam, bo chodzę tak rozkojarzona, że szkoda gadać. Przy następnej wizycie powinien już coś powiedzieć.
Gdyby nie Wy dziewczyny, to ja nie miałabym zielonego pojęcia co to za badanie.
Dobrze, że jesteście.
Jak nie będzie zalecał, to powiem, że sama sobie życzę takie badanie
Wierzę w Niego

Tu kolejne forum i dziewczyny o tym samym
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=16771

Ale jedna tam pisała, że sama sobie zażyczyła, wiec i ja zażyczę

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-09-25 o 19:25
Stary 2012-09-25, 19:29   #3270
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
LunaO
Z tego co pamiętam
Te którym się robi to :
powyżej 35 lat
straciły ciążę
jest to kolejna ciąża
i więcej nie pamiętam...

Zgubić się można
Z tego co napisałaś to są wskazania do badan prenatalnych czyli min USG genetycznego!
a co do dziewczyn to przeczytałam tylko początek i ktoś mądrze napisał że przyzierność to badanie rutynowe. Szkoda że Twój gin ma na ten temat inne zdanie, albo z tego co widze mógł Cie źle zrozumieć
Bo te wskazania o których piszesz to nie do przyzierności, i własnie jak na USG sa przesłanki ku temu czyli przyziernośc się nei zgadza to jest jednym ze wskazań do USG genetycznego

Aniołek 25.05.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości