|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Dzień dobry
![]() Dzisiaj obudziłam się w lepszym humorze. Stwierdziłam że co ma być to będzie, dam radę ze wszystkim Oczywiście jak na zawołanie w nocy były bolesne skurcze. Ale no-spa w końcu pomogła więc dało radę. Cytat:
A poza tym to jesteś zdolna ja bym nie potrafiła sobie zbadać. Z podmywaniem mam ostatnio problemy przez brzuszek... muszę tak śmiesznie od boku podchodzić i zginać się jak zapałka....a co dopiero badanie.Cytat:
I na co mam teraz ochotę - na pomidorową ![]() Cytat:
za czwartek.I ogromne brawa za wypicie mleczka z butelki dzielna Laurka.Cytat:
Z tego co zrozumiałam to mówiła że to najbardziej naturalna pozycja porodu. Jak mówiłam coś o rodzeniu na czworaka - to powiedziała że to jest trudne dla ciężarnych i może być dłuższy poród. Ja chętnie bym spróbowała tego stołeczka. Ale od razu zaznaczyła że zależy na kogo trafię - bo jak usłyszę "zobaczymy" tzn. że skończę na fotelu (i że ta dana położna niestety jest wtedy za klasyką).Cytat:
36 tygodnia (tylko 35 dni jak to zleci).I Ja wczoraj też kalkulowałam i prawie się załamałam zastanawiając się czy my damy radę - po tej wizycie taki kalkulator mi się włączył. Gdybym miała kasę to dziś zamówiłabym wszystko od A do Z co potrzebuję. Cytat:
35 tygodnia blisko, blisko coraz bliżejCytat:
wizytyLandi - kciuki ogromne żeby wszystko było ok. ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
udanej wizyty brat bliźniak starszego - jak fajnie
|
||||||||
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to o USG tylko mogę teraz pomarzyć.. ale nic - poczekam jeszcze miesiąc, by na żywo zobaczyć.. ale chciałabym już się zakochać w dziecku - jak na razie to jeszcze ta miłość się nie narodziła wstyd się przyznać - cieszę się z ciąży i dziecka, ale miłości nie czuję jeszcze
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Micia cudowne zakupy
tez bym chciała żeby ktoś z mojej rodziny był w anglii tam takie cudeńka są za grosze ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- aa i mały jest ułożony główką w dół i nie jest owinięty pępowinką )
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dobry humor i to podejście, że dasz radę No mam nadzieję, że i mi się to udzieli.. ale mam taką naturę, że martwię się na zapas..
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
hej melduje ze nas dzis nie bedzie jade z gabi i babcia kupic jej buciki juz na zime bo pozniej nie bedzie kiedy milego dnia wszytskim
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam za was a dzidzia na prawdę ma spore "gabaryty:
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
ImmortalWoman gratuluję udanej wizyty
bardzo miło się czyta takie radosne pozytywne wieści halwaya spokojnie, poczujesz niteczka83 i bardzo się chwali takie podejście ![]() a ja już po śniadaniu i kubku owocowej herbaty, jestem pełna
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- a i dodam że 11 kg na plusie a co tam dumna jestem z tego ![]()
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja też dzisiaj w nawet dobrym humorze ![]() Co do wyników to odebrałam wczoraj i niby są w normie tzn delikatnie poniżej normy (a przy cholestazie są duuuużo powyżej normy) a mnie nadal swędzi .Dziś o 16:40 mam wizytę więc proszę o kciuki .Mam nadzieje, że szyjka cała i dzieci zdrowe.Piękna pogoda się zapowiada więc wrzuciłam już naszą pościel do pralki (bo mnie oczywiście gryzie),wieczorem bedzie pachnąco .Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni ![]() |
|
|
|
#3340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kosztowało 250 tys zł czy jakaś podobna kwota.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja czekam na pościel .... chyba napisze meila.. zamawiałam ją w zeszły wtorek Cytat:
a ja dziś idę na sr
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
no ja dziś też mam jakoś więcej energii niż wczoraj, to i może się dziś już ogarnę z pracami domowymi : ))) gratuluję nowych tygodni i udanych wizyt... kurcze ale niektóre z was już bliziutko... 35, 36 tydzień... o matko! chociaż z drugiej strony trochę wam zazdroszczę, że już tak niedługo będziecie tulić te maleństwa, a ja do grudnia muszę czekać... |
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oraz jeszcze parę kciuków dla wszystkich dzisiejszych wizyt---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- wykończy mnie to wstawamie w nocy.... co 2-3 godziny na siku... masakra... mam namiastke wstawania do dziecka hehe i zauważyłam też, że nie śpie do 10 tylko po 8 już wstaje bo jakoś nie widzę sensu dalszego leżenia
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Idę ugotować kompocik z jabłuszek
coś mnie ostatnio tak wzięło ![]() aaaaa i chcę dodać , że zrobiłam tą bułeczkę co wczoraj pisała Dorotka pyszna o 23 jeszcze ją wsuwałam
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Ja już po śniadanki, dzisiaj nwet dobrze mi się spało, ale mysz za łóżkiem mnie obudziła ![]() Gratuluję nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty!!! Lecę nadrabiać bo z 10 stron chyba mam
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
hej
niewyspana jestem.. immortal gratuluje wizyty w nocy obekjrzalam wszytstkie odc master chef i mnie wciagnelo...co prawda nie znosze magdy gessler ale za to tam jeden uczestnik to takie ciach, ze sobie popatrzylam
|
|
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
anett234 uff cieszę się, że wyniki ok i oczywiście
za wizytę zaciśnięte MiciaKicia ja na śpiworek już 2 tyg czekam, co chwilę ich ponaglam a to tel a to mailowo, napisali że dziś powinien przyjść, zobaczymy super że idziesz dziś do sr, zawsze to jakaś rozrywka
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
ImmortalWoman super wieści
|
|
#3349 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Halwaya - ja też z tych co zamartwiają się na zapas; zupełne przeciwieństwo mojego tż; w domu to zawsze się ze mnie śmieli że dzień bez stresu czy problemu (wg nich wymyślonego) byłby dla mnie dniem straconym. Ale tak mam że wybiegam wprzód myślami. Cytat:
Cytat:
za dobry humor i za dzisiejszą wizytę
|
|||
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:confused :---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- no dokładnie ![]() A wy na sr bierzecie jakiś zeszycik/notatnik i robicie notatki? Bo nie wiem czy wziąć... ja to lubię sobie ponotować bo a nuż się przyda
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam ufff
![]() Muminku trzymam kciuki za Laurkę!!!!!!!!! Immortal gratuluję udanej wizyty!!!! Dorotka to Pokrzywka robiła prawko ![]() Micia ubranka Byłam wczoraju tej moje koleżanki i jej mała ma napięcie mięsniowe czy jakoś tak, główki nie przekręca itp a do tego ma anemię dostała żelazo w tabletkach
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pychotka :P
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
My niedawno wstaliśmy piję herbatkę i zjadłam płatki z mlekiem ale trzeba się jeszcze dopchać kanapeckami ![]() Ja pierniczne oglądacie dzień dobry TVN mówią o stronie "gdzie jest moja kupa" kto to takie głupoty wymyśla. Dziś jedziemy do znajomych w czerwcu im się córa urodziła.
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mozemy sobie piatke przybic.. ja nawet jak nie mam sie czym martwic, to zaczynam sie martwic, ze cos sie spieprzy hehe
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3358 |
|
Zadomowienie
|
Dobra uciekam poczytać książkę, i zaparzyć herbatkę, i wstawić pranie, zajrzę za jakąś godzinkę
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
pomalowałam paznokcie na krwisto czerwny kolor- żeby nie mówik ku***wsko czerwony
hyhyhyhttp://www.wibo.pl/paznokcie/lakier-...i/your-fantasy dokładnie ten
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-09-26 o 09:31 |
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

ja bym nie potrafiła sobie zbadać. Z podmywaniem mam ostatnio problemy przez brzuszek... muszę tak śmiesznie od boku podchodzić i zginać się jak zapałka....a co dopiero badanie.
za czwartek.
z czego nie są podobno zadowolone niektóre....
Wizyta bardzo krótka- omówienie wyników- słabe są i mam dalej pić żelazo. Dał mi też skierowanie na alloprzeciwciała to poszłam i zrobiłam. Badania na fotelu nie było, bo było 2 tygodnie temu. Następna wizyta za 2 tygodnie i będzie badanie i usg 
sprzęt pierwsza klasa od razu pokazywało na monitorze obraz 4D - obok zwykłego. I wiecie co? uznaliśy że to bliźniak mojego starszego syna- są identyczni.. usta nosek... tak jakbym przeżywała tą samą ciążę 2 raz.. skarbek taki kochany 
tam takie cudeńka są za grosze 
(zaliczone wg OM pełne 35 tyg). Zapowiada się na 4200-4500g. 

.
czy jakaś podobna kwota.
Kroimy: 2016(?)

coś mnie ostatnio tak wzięło
Adam 18.11.2012
hyhyhy