|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cześć Kobietki
Wczoraj wieczorem wlazłam na wizaż i chyba mojej córci to się nie spodobało, bo zaczęła się wiercić, kwękać a po chwili wrzeszczeć. No to wzięłam ją do kąpania a potem do łóżka do cyca - kompa nie wyłączyła, bo miałam zamiar wrócić na wizaż. Taa, zasnęłam razem z małą ![]() Jeszcze nie nadrabiałam widziałam tylko, że nel_a ma nowy avatarek - bardzo ładny Mam pytanie techniczne dotyczące załatwiania chrztu: - kiedy za tą przyjemność się płaci? - kiedy należy dostarczyć zgodę ze swojej parafii w przypadku chrzczenia w innej parafii? Pytam bo datę chrztu mamy już ustaloną i nie płaciliśmy, poza tym kobieta która nam to ustalała powiedziała, że chyba będziemy musieli mieć zgodę za swojej parafii Teraz spotykamy się z księdzem dopiero na naukach w piątek przed chrztem.Aha i mamy sukienkę dla Amelki - sukieneczka pożyczona Prezentuje się bardzo ładnie, zdjęcie tego nie oddaje.Jeśli chodzi o strój dla mnie to jeszcze o tym nie myślę, ale do chrzcin jeszcze miesiąc. |
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a woreczki mam z babyOno
|
|
#2193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lu się od dawna umie przekręcać, ale zapomina że umie albo jej się nie chce Stawiam na to pierwsze, bo jak jej się przypomni jak to się robi, to potem przy każdym położeniu na brzuszku od razu się przekręca wczoraj ubaw mieliśmy z mężem jak taką serię zrobiła bo to wyglądało tak: ja ją na brzuch, ona bach na plecy od razu, przekręcam na brzuch, to bach na plecy ale w drugą stronę i tak raz za razem ![]() Cytat:
![]() eeee moja laktacja to żadne szaleństwo, tak w sam raz żeby córa się najadła. Na początku jak chciałam odciągać na zapas to był problem, nie było co bo mała wszystko wyjadała. Zaczynałam od odciągania koło 20ml dodatkowo, ale potem stopniowo mi się udało dojść do nawet 90ml - teraz znowu się zmniejszyło. I jest to odciąganie tylko raz dziennie, najczęściej w nocy albo nad ranem, jak jest dłuższa przerwa w karmieniu i mała zje z jednego cyca. Na początku nie dawało rady, bo Lu jadła co 2-3 godziny więc zapasów w cyckach było zero. Dopiero jak zaczęła spać 4-5 godzin ciurkiem udawało się odciągać Cytat:
Lu sie obudzila i lezala grzecznie w lozeczku, jak podeszlam i mnie zobaczyla to najpierw zaczela sie smiac w glos a potem gadac do mnie z takim przejeciem jakby mi bardzo fajny sen opowiadala ahhh ale ja kocham to moje dziecie
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-26 o 09:55 |
|||
|
|
|
#2195 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Dziękuję Cytat:
No, nie wygląda za ciekawie...sama się tam lusterkiem oglądałam i już wiedziałam, że coś nie halo (delikatnie mówiąc) Mój rozpaczliwie płacze i walczy przy czyszczeniu języka i dziąseł, wczoraj tak się rzucał że aż mu rozkrwawiłam język ![]() Najlepsze życzenia dla Jasia Cytat:
Cytat:
Cytat:
100ml- to super wynik i Ty mówisz, że masz mało ![]() Dziś Marcinek nie chciał rano wcale piersi ssać więc ściągnęłam i wyszła oszałamiająca ilość 20 ml z obu ![]() Ale fajna!!! Cytat:
Cytat:
to już nigdy nie będzie łatwiej ![]() Cytat:
Dziewczyny, które walczą z butelką, co sądzicie o czymś takim http://www.doidycup.pl/content/6-niezwykly-kubeczek to ponoć nie zaburza ssania z piersi i jest bardzo polecane przez zwolenników naturalnego karmienia |
||||||||
|
|
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
tak właśnie-mój ssak ssie wszystko, choć zaraz napiszę co się wczoraj działo...
|
#2197 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry moje kochane
dziś w świetnym humorze bo zaplanowaliśmy sobie wakacje na długi majowy weekendz nowości maluch bawi się swoim języczkiem Cytat:
![]() Cytat:
![]() 100 lat dla maluszka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-26 o 10:14 |
|||||
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
witam w 5 tygodniu zycia mojego Tymianka
![]() Nocka całkiem spoko, poszedł spac jak zwykle o 22, obudził sie o 2 a pozniej o 5.30, oczywiscie w czasie karmien szła kupa...wiec go przebieralam ale o 5 jeszcze dosadnie rzygnał...ale zasnał i obudzil sie o 7.30. Od tego czasu meczy go brzuszek, ale polozyłam go na nim i własnie czekam az zasnie.....oby...
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj to wyszlo lekko ponad 30 ml po calym dniu wiec se wkurzyłam i se wzielam cycaa zaciagnełam je.b.itnie i zleciało jesczze 20 ml
przyznam ze mleko duzo smaczoiejsze jak takie zwykle 2 %
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Eh moje dziecię ma gorsze dni
Do tej pory rano była spokojna, albo spała a dzisiaj nie chce. No i jak ja mam wizażować?Uciekam do małej, mam nadzieję, że potem da mi chwilę na kompa ![]() Miłego dnia Kobietki |
|
|
|
#2202 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę ze sporo nowych avków sie pojawiło
i znowu muszę sie przyzwyczajać, najbardziej podoba mi się Karoliny
|
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
Paula obimy zle...bardzo zle...z tym karmieniem, przeczytaj sobie.
pozdrawiam i duuuzo cierpliwosci....
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej witam sie po sniadanku i po kawce
![]() Amelia wczoraj zasnela o 22.45 i obudzla sie o 5.40! masakra piersi mnie tak bolaly cale wkladki mialam przesiaknete koszula mokra ![]() obrobilysmy sie nakarmily i do spania obudzila sie o 8 pobawila sie z tatusiem i teraz zasnela znowu Moze sie dzis wyrwe z domu bo na razie! nie pada ![]() Pisalyscie o laktacji ja nie mam nic zamrozone i na zapas tez raczek nie mam co odciagac. jezeli chce nakarmic mala to odciagam tuz przed pora karmienia, z dwoch piersi 120-150, czasem przy dobrych wiatrach 110 z jednej ale to najczesciej nad ranem. Tak piszecie ze Wasze dzieciaczki robia to tamto.. MOja oprocz pakowania lakek do buzi nie robi nic... Nie wyciaga raczek do zabawek nie trzaska nimi nie trzaska nozkami, nie przewraca sie... Do tego wydaje mi sie ze m asymetrie bo mimo ze juz lepiej odwraca glowke w druga strone to lezac na brzuszku lewa raczka jej ucieka i chwieje ja na prawo... |
|
|
|
#2205 | |
|
Wtajemniczenie
|
no więc....
wczoraj przedpołudnie było u Nas spokojne, Lilunia nawet raz zasnęła na ponad 2h....no ale potem zaczął sie cyrk, po 5 min jedzenia z piersi, zaczął się ryk taki, że nawet go już do ust nie chciała brać...drugiego też....w pośpiechu zamieszałam butlę i z krzykiem lekkim, ale trochę zjadła....potem stwierdziłam, że to musiał być brzuch, bo zrobiła kupę (ale nic na to nie wskazywało-nie wiła się jak zwykle)....i potem drugi raz analogicznie, ale wtedy to już wierzgała nóżkami, to ja delikatnie masowałam, a Małż trzymał butlę, bo tylko na niej była spokojniejsza....nie chciała smoka ani piersi.... nadmienię jeszcze, że cały dzień okropnie ulewała....chyba pierwszy raz aż tak... no a potem szykowaliśmy się do kąpieli -w dużej wannie z Tatą i tak okropnie zwymiotowała na mnie....byłam w szoku, Małż też, Lila tylko lekko zakwiliła i była b.spokojna, więc normalnie ją wykąpaliśmy i ululaliśmy.....i spała d 22 do 5 rano znów....co to mogło być??? Cytat:
za bioderkajaka jest różnica pomiędzy SAB SIMPLEX a LEFAX, wie ktoś??
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia Lu już zaczęła ładnie odwracać głowę w obie strony (kiedyś jak jej siłą próbowałam na lewą przekręcić to ciężko było o głowa zaraz uciekała w prawo, teraz sama nią kręci to w jedną to w drugą) ale na brzuszku też jej dalej jedna rączka ucieka. Spokojnie, pracuj nad nią dalej to wszystko wróci do normy, takie coś u dzieci to nic strasznego
Karolka ja stawiam na jakieś przejściowe problemy brzuszkowe, u nas czasem podobnie, mała zje trochę i zaczynają się cyrki, płacz nie z tej ziemi. I dopiero jak się jej beknie i porządnie uleje (czasem zwymiotuje, i to nawet długo po jedzeniu) to jest spokój. Na szczęście to nie jest częste, ale zaobserwowałam, że zawsze tak dzieje jak zjem za dużo nabiału, zwłaszcza jogurtu albo sera białego.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-26 o 10:34 |
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
karolka moze faktycznie bolal ja brzuszek..
NIe wiem ciezko mi powiedziec bo moja bardzo ryczala tylko po szczepieniu.. nie mam pojecia, albo po prostu miala gorszy dzien. dzieci tez miewaja rozne nastroje. a jak ta butelka ? fajna? warta kupna? Agunia pracuje ale wiesz jak jest jak inni mowia / pisza ze ich dzieci to tamto to tego samego doszukujesz sie u swojego dziecka i czujesz niepokoj jezeli tego nie ma. |
|
|
|
#2208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko ja nabiału prawie nie jem od niemal dwóch tygodni, mleko tylko bez laktozy i to nic nie dało...więc to nie od tego raczej....jadłam troszkę serka homo...może to po tym??ale wcześniej po nim nic się nie działo... ehhh oby dziś było ok ![]() a ten wymiot był fest duży... ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
tylko o nerw na pierś i to ulewanie i na końcu wymioty...butelka fajna http://www.milupa.de/mil/de/home/pro...tails_4480.jsp
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
ja obstawiam bol brzuszka, złapała butelke bo akurat moze ja przestawał bolec w tym czasie....Roznica miedzy lefaxem a sab ...chyba nie ma....z tego co slyszalam to po prostu lefax jest niemiecki a sab czeski.
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka widocznie musialo jej cos przeszkadzac ze zwymiotowala moja tez mnie pare dni temu obrzygala ale to jak... cale piersi mialam w rzygach
|
|
|
|
#2211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to minęło ![]() sab mam-jest też niemiecki ![]() ale już wyczytałam, że mają inne stężenie simeticonu.... tylko, że lefax jest w większej butli i ma pompkę co jest wygodniejsze na pewno niż odlicznie 15 kropel o 5 nad ranem ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() wszystko co miałam na sobie do prania....
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że skoro u Twojej mamy tam winda, to zostawiasz wózek w mieszkaniu. Ja wczoraj wytargałam swój z piwnicy. Obecnie mój system noszenia dziecka składa się z wózka JedoFyn, nosidełka Manduca i zdaje się, że przez jakiś czas do piwnicy i z piwnicy będę nosić małą w nosidle Baby Bag, czyli takim jak chusta kółkowa. Z wózka łatwiej mi ją przełożyć do nosidła podłużnego, niż do Manduci. Muszę jeszcze kupić lekką spacerówkę rozkładaną na płasko na szybkie wyjścia do miejsc, w których nie mogę mieć małej na sobie, a Jedo nie zdołam wnieść. Wkurza mnie, że część miejsc jest dla mnie niedostępna. |
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś mi podmienił dziecko !!!!!!!!!! Maruda że ho ho, nie mam już siły!!!!! A było tak dobrze, w ogóle nie płakała, dużo się bawiłyśmy. A teraz ledwo oczy otworzy to ryk i tak przez większą część dnia. Działa na nią tylko suszarka, ale mi łeb pęka od niej, więc nie puszczam zbyt często, żeby nie nabawić się psychozy.
Wanilka, super z ta Toskanią, zazdroszczę i muszę też o czymś pomysleć - kocham Italię ![]() Linka, moja mama mówi, że jestem nieodpowiedzialna ciągnąć ze sobą dziecko wszędzie. Ona jakby jej dziecko płakało, od razu by zawijała do domu, a nie włóczyła się i męczyła. Ja tam wolę uciszyć małą, nakarmić, napoić, przebrać w terenie, niż całe dnie spędzać w domu albo chodzić po parkach do znudzenia. Ale to kwestia charakteru. Po prostu siedzenie w domu albo na ławce w parku mnie do-bi-ja !!! Wkurzyłam się, bo zaczęłam robić tego zęba, miałam się umówić na ostateczną wizytę i okazało się, że ta stomatolog dzisiaj pracuje ostatni dzień, a potem przechodzi gdzieś indziej, nie chcą mi powiedzieć gdzie. Co za porażka. Mam nadzieję, że jednak umówię się jakoś do niej i dokończę sprawę. Najgorzej jest rozbabrać i dać do naprawy komuś innemu... |
|
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
z zasypiającym synem na reku ![]() nocka taka jak zawsze czyli ok oby dzien tez taki był dzisiaj pogoda cit lepsza u nas wiec planuje na dłuższy spacer wyjsc ![]() Cytat:
co do wozka to brak słów. podeptac kocyk dziecku?? co to za ludzie sa?? słodka
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
mała podniosla glowke
ale nie na przewijaku tylko na lozku widocznie musi miec miekko
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-09-26 o 16:45 |
|
|
|
#2217 |
|
Wtajemniczenie
|
Jacie, moje dziecko nie zasypia tylko zapada chyba w letarg
Nie dość, że przespał całą noc od 21 do 6 rano (tylko z krótką przerwą o 2 na karmienie) to teraz śpi od 8 i ani myśli się obudzić Słyszę tylko jakieś odgłosy z łóżeczka, podchodzę sprawdzić czy Kubuś obudzony i co widzę? Śpi tylko rączki inaczej ma ułożone Jak ja go uwielbiam |
|
|
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
ale sliczna dziewczynka
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
wczoraj miałam to samo jak mi Młody spał non stop oby tak zawsze![]() mam nadzieje ze u nas tez tak bedzie. Milego dnia! Mlody spi na brzuszku jak codzien o tej porze, jak sie obudzi pojde z nim na spacer
[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/74dix1hpx25aivmn.png[/url Edytowane przez eninka84 Czas edycji: 2012-09-26 o 11:28 |
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie to u mnie jest. Tylko we wtorek i poniedziałek młody nie chciał spać bo go brzuszek bolał. Tak to śpi. On to chyba ma po ojcu, bo mojemu mężowi snu zawsze za mało - jak tylko widzi łóżko to śpi A jak się kładzie to od razu nieprzytomny i zaspany No i synek podobnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

Teraz spotykamy się z księdzem dopiero na naukach w piątek przed chrztem.
Prezentuje się bardzo ładnie, zdjęcie tego nie oddaje.

małą zamiast kąpać wczoraj o 21, to kąpałam po 20. Sama bo stary mnie wku.r.wił:/ no i ok 21 już spała na amen
na szczescie gorzej tez nie jest
Mówisz ze jest tam az tak źle

Słyszę tylko jakieś odgłosy z łóżeczka, podchodzę sprawdzić czy Kubuś obudzony i co widzę? Śpi tylko rączki inaczej ma ułożone