Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 20:43   #2641
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

ewcik nie kazal CI przyjsc na wizyte kontrolna?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 20:44   #2642
natalia_23
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Panika ja z początku też nie piłam i nie sikałam dużo, ale dla mnie to obowiązkowo 1.5 litry wody niegazowanej+ zielona herbata+jakaś zupa i się uzbiera ponad 2.5 litra Z czasem zobaczysz, że Torres zacznie Ci uciskać pęcherz i nie prześpisz pełnej nocy bez wstawania, ja czasem idę z zamkniętymi oczami, bo tak mi się chce spać i sikać

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Melduję, że przygotowuję się ostro do porodu Przejechałam nogi depilatorem Będę miała spokój na miesiąc Ale powiem, wam, że to nie lada sztuka i gimnastyka Torbę już przepakowałam, dorzuciłam parę rzeczy. Śmiałam się z Zeberki jak co chwila układała, przekładała, a teraz tak sama robię
klask i:
haha przypomniałaś mi moje golenie w trakcie porodu w końcu nie wiem jak byłam ogolona bo po 2 skurczach stwierdziłam, że olewam system ;p

Brawo za pakowanie, ja się przed tym bardzo broniłam. Dopiero jak mnie krzyża zaczeły boleć i myślałam, że powoli się zaczyna, zaczełam gromadzić wszystkie rzeczy w jednym miejscu.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej!
bylam dzis u gin, wszystko ok, gin bardzo mily i w ogole zapamietal mnie pomimo tylu pacjentek, pytl jak ansz miesiac miodowy i czy wesele pomimo tego sie udalo. bardzo to mile. stwierdzil na poczatku badania ze 3 miesiace poczekac, a bo ze ok 2. nie pytalam od razu czy mozemy po pierwszej @... ale ja bardzo chce, nie wiem co mam robic ;( pow ze @ powinna brzyjsc lada dzien
To kiedy zacząć starania musisz podjąć sama. Ja jakoś lepiej przeżywałam żałobę z myślą, że po 1 @ zaczynamy starania. Udało się od razu. Są dziewczyny, które potrzebują kilka miesięcy przerwy... Na pewno podejmiesz dobrą decyzję .

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 20:46   #2643
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
ewcik nie kazal CI przyjsc na wizyte kontrolna?
kazali przyjść po pierwszej @
ale może nie doczekam pierwszej @ ???
e tam nawet jak doczekam to i tak pójdę dopiero przy podejrzeniu ciąży
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 20:53   #2644
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja wiem ze doczekam, sama nawet mowilam mu ze lada dzien sie spodziewam, zrobil usg i przyznal mi racje. bardzo chcemy z tz rozpaoczac starania od kolejnego cyklu. faktycznie to moja decyzja ale jestem taka glupia ze przejmuje sie opinami innych

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2012-09-25, 21:00   #2645
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
fajnie że Cię miło przyjął.
ja czekać nie będę a nawet do ginka się póki co nie wybieram
mam plan za jakieś 4 tygodnie iść żeby ewentualną ciążę potwierdził
trzymam kciuki za realizację twoich planów

Cytat:
kazali przyjść po pierwszej @
ale może nie doczekam pierwszej @ ???
e tam nawet jak doczekam to i tak pójdę dopiero przy podejrzeniu ciąży
Ja byłam po 1 @ na kontroli. Warto się zgłosić, żeby zobaczyć czy wszystko ok. U mojej siostry po # długo beta nie spadała. Z tego co wiem to nie można się starać jak beta nie spadnie.

Cytat:
ja wiem ze doczekam, sama nawet mowilam mu ze lada dzien sie spodziewam, zrobil usg i przyznal mi racje. bardzo chcemy z tz rozpaoczac starania od kolejnego cyklu. faktycznie to moja decyzja ale jestem taka glupia ze przejmuje sie opinami innych
Kochana nie przejmuj się !!
Twoje życie, twoje uczucia... rób jak podpowiada Ci serce !

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 21:34   #2646
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
heh ja nawet nie sikan jakos czesto. ale tez malo pije

bo sie balam schodow na IV pietro
PANIKA! ja sie troche zmuszam do picia! ale ja pieknie pokonałas, ale wierze ze sie bałas ja do rodziców na 2 gie pietro wchodze z zadyszką!

Cytat:
Melduję, że przygotowuję się ostro do porodu Przejechałam nogi depilatorem Będę miała spokój na miesiąc Ale powiem, wam, że to nie lada sztuka i gimnastyka Torbę już przepakowałam, dorzuciłam parę rzeczy.
Brawo Fio!!!! Ja juz mam trudności z obcieciem paznokci u stóp i wreszci musze ten lakier jakos zmyć. I jak , duza torba wyszła?

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
hehe- połowy rzeczy w szpitalu nie wyjęłam z walizki- może były przydatne ale pocięta szłam na minimalizm bo każdy ruch był mega wysiłkiem
ZEBERKO! a co sie nie przydało zebym wiedziała z czego ewentualnie zrezygnowac!
Cytat:
hej!
bylam dzis u gin, wszystko ok, gin bardzo mily i w ogole zapamietal mnie pomimo tylu pacjentek, pytl jak ansz miesiac miodowy i czy wesele pomimo tego sie udalo. bardzo to mile. stwierdzil na poczatku badania ze 3 miesiace poczekac, a bo ze ok 2. nie pytalam od razu czy mozemy po pierwszej @... ale ja bardzo chce, nie wiem co mam robic ;( pow ze @ powinna brzyjsc lada dzien
KATHE! ludzki lekarz!!!!! Mnie mój tez ujał tym ze mnie po prawie pół roku ze szpitala pamietał i nie musiałamwszystkiego tłumaczyc. Słuchaj serca wierze ze podejmiesz dobra decyzje!

Cytat:
EWCIK! niech Cie sie tak ulozy, choc ja bym chyba na kontrole po 1 @ poszła!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 21:45   #2647
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
trochę Ci się dziwię takiego podejścia.. skąd masz pewność, że wszystko jest ok po #, zabiegu? ja pierwsze co zrobiłam to poleciałam na kontrolę.

Cytat:
hej!
fajnie, że masz takiego lekarza
nikt nie podejmie za Ciebie decyzji, ile osób tyle opinii. ja jestem zdania, że lepiej poczekać, żeby w razie czego nie wyrzucać sobie, że nie posłuchało się lekarza. wiadomo, zawsze coś może się zdarzyć, ale przynajmniej mam pewność, że zrobiłam co mogłam, stosowałam się do wszystkich zaleceń. ale mamy też na wątku przykłady, że można od razu i szczęśliwie. nie ma reguły.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 21:57   #2648
zebrawpaski
Zakorzenienie

kathe- musisz być pewna, że Ty chcesz się starać, że to już ten czas, ale po pierwszej@ warto na konsultację się lekarzowi pokazać...

eseska- głównie książki i gazety do czytania, notatki ze szkoły rodzenia, wpatrywałam się w Kasię i nie miałam czasu nic czytać, miałam tez zapas owsianych ciasteczek, wafelków ryżowych, herbat i nawet kawy....po cc byłam na kroplówkach a potem szpitalnej diecie, nic swojego prócz wody nie wolno było tknąć (nawet soków, których zapas też miałam)
dla Kasi zabrałam za dużo pampersów
szlafrok był mi potrzebny tylko chwilę (jak na patologii spacerowałam po korytarzu zwijając się od skurczy, których ktg nie wykrywało
koszul nocnych proponuję zapas- nie ma jak świeża koszula- nawet dwa razy dziennie zmieniana bo kobieta w połogu poci się ogromnie

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Kasia mi się zmienia, każdego dnia mnie czymś zaskakuje
teraz ma taki etap, ze ciągle chce coś miąć w ręce- pieluszkę, misia -przytulaczka, moją bluzkę lub (.)
fajnie długo skupia wzrok wpatrując się w coś lub w kogoś i podnosi nogi robiąc świecę a potem przerzuca je na bok i odwraca się

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

czytam "Cisze pod sercem"
miałam jakąś wewnętrzną potrzebę...
ostatnio trochę mniej myślę o moich Aniołkach i chyba chciałam to przeczytać dla nich...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 22:13   #2649
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
eseska- głównie książki i gazety do czytania, notatki ze szkoły rodzenia, wpatrywałam się w Kasię i nie miałam czasu nic czytać, dla Kasi zabrałam za dużo pampersów
szlafrok był mi potrzebny tylko chwilę (jak na patologii spacerowałam po korytarzu zwijając się od skurczy, których ktg nie wykrywało
koszul nocnych proponuję zapas- nie ma jak świeża koszula- nawet dwa razy dziennie zmieniana bo kobieta w połogu poci się ogromnie

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Kasia mi się zmienia, każdego dnia mnie czymś zaskakuje
teraz ma taki etap, ze ciągle chce coś miąć w ręce- pieluszkę, misia -przytulaczka, moją bluzkę lub (.)
fajnie długo skupia wzrok wpatrując się w coś lub w kogoś i podnosi nogi robiąc świecę a potem przerzuca je na bok i odwraca się

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

ostatnio trochę mniej myślę o moich Aniołkach i chyba chciałam to przeczytać dla nich...
ZEBERKO! dziekuje za info!!! zastnawiam sie czy pizama jest bardzo zła w połogu bo moze własnie jako rezerwuwke bym wzieła. I ile papmkow miałas ze za duzo?
KASIENKA - akrobatka fajny widok musi byc!!!!

ZOSIA
Stary 2012-09-25, 22:35   #2650
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ewcik na na Twoim miejscu jednak poszlabym do gin, zeby sie upewnic ze ok. chociaz mi gin nic szczegolnego nie pow, ze wszystko ok, ze folik mam zaczac brac w cykl;u gdzie zamierzam sie starac. W ogole pocieszal mnie i mowil ze w zadnym wypadku nie chce ignorowac mojej tragedii bo wie jakie to dla mnie trudne... bylam na kase corych wiec kasy mu nie dalam za to zeby mi tak gadal, po prostu taki chyba jest
zyczyl mi zebysmy sie szybko zobaczyli juz w atmosferze szczesliwej dla mnie

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2012-09-25, 23:01   #2651
zebrawpaski
Zakorzenienie

esesia- nie pamiętam...
ogólnie chyba miałam jedną paczkę- trochę z baby dream a trochę pampersów....
a nie zużyłam dużo bo na początku bałam się małą dotykać i czekałam aż pielęgniarki przebiorą...zresztą nie byłam w stanie się podnieść bo byłam obolała...
piżama dla mnie raczej odpada...
koszula podwinięta i leżałam na podkładach z ligniną między nogami...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 07:20   #2652
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
mi gin nic szczegolnego nie pow, ze wszystko ok, ze folik mam zaczac brac w cykl;u gdzie zamierzam sie starac.
folik warto brać wcześniej i to kilka m-cy

natalia_23 moja lekarka nie robiła mi nigdy bety, ani przy Oliwii ani teraz więc skąd mam wiedzie czy mi spadła czy nie???

wychodzę z założenia że na pewno jest dobrze po #
wiem że trzeba iść ale po pierwsze trzeba czekać 2-3 tyg na wizytę a poza tym co mi powie? na pewno że jest ok
dobra koniec tematu
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 08:07   #2653
anitaxas
Zadomowienie

Dzień dobry

Wczorajszy dzień minął mi w miarę spokojnie.. to był taki dzień refleksji, wspomnień o Kruszynce i Kropku.. udało mi się spędzić ten dzień bez ataku spazmatycznego płaczu do utraty tchu (przeszłam go dzień wcześniej - w poniedziałek wieczorem podczas kąpieli).

Wczoraj, pewnie dlatego że nie potrafiłam uwolnić się od myśli o tym co wydarzyło się rok wcześniej czułam wręcz fizyczny ból.. taki wewnątrz mnie, który nie ma żadnego racjonalnego wytłumaczenia.

A najdziwniejsza we wczorajszym dniu była gdy włączyłam wieczorem dosłowie na 5 min radio i akurat wtedy zaczęli grać piosenkę Erica Claptona "Tears in heaven" Było mi tak szalenie smutno że nie potrafię tego opisać słowami ..

I niestety wczoraj stwierdziłam że psychicznie nie jestem jeszcze gotowa aby spróbować po raz trzeci... gdy znów skończyło się jak we wrześniu i w czerwcu to chyba skończyłabym w białym kaftanie..

Cytat:

Czytam po drugim # .. Książka w kilku miejscach przyprawiła mnie o łzawe ataki, ale ogólnie uważam że jej zakończenie i ogólnie całość daje nadzieję na lepsze dni. Jedyne co mogę dodać, to to że po jej przeczytaniu czułam niedosyt że nie wiem co dalej się wydarzy.. Ogólnie książka przypomina w formie naszej wizażowe forum.

A i przypomniałam sobie, że miałam ją którejś z Was podesłać ww. książkę. Jeśli któraś jest chętna to mogę wysłać pocztą.

Miłego dnia

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

KATHE dobrze że "wewnątrz" wszystko ok A starania rozpocznij kiedy poczujesz że jesteś pewna że to właściwy czas.

PANI wow, wow, wow Tzn. super że Twój maluszek zdrowo rośnie i że odważyłaś się wyjść z domu!! Łożysko wyżej więc już nie krwawisz?

MONIKA trzymam kciuki za wizytę
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 08:32   #2654
fiolusiek
Zakorzenienie

anitaxas masz tą książkę w formie elektronicznej
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 08:42   #2655
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Panika ja z początku też nie piłam i nie sikałam dużo, ale dla mnie to obowiązkowo 1.5 litry wody niegazowanej+ zielona herbata+jakaś zupa i się uzbiera ponad 2.5 litra
ja tez mialam takie 'obowiazki' przed ciaza. teraz kazde picie powoduje odruch. nic mi nie smakuje...
staram sie zmuszac, ale nie wychodzi

Cytat:
Z czasem zobaczysz, że Torres zacznie Ci uciskać pęcherz i nie prześpisz pełnej nocy bez wstawania, ja czasem idę z zamkniętymi oczami, bo tak mi się chce spać i sikać
w pierwszej ciazy sikalam caly czas... teraz - nic. a cisnienie siku jak u emeryta z prostata

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
może będę tam w przyszłym tygodniu
a moze w jaki dzien?

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
wierze ze sie bałas ja do rodziców na 2 gie pietro wchodze z zadyszką!
ale Ty juz masz zaawansowana ciaze... matko a ja teraz juz nie daje rady

Cytat:
wiem że trzeba iść ale po pierwsze trzeba czekać 2-3 tyg na wizytę a poza tym co mi powie? na pewno że jest ok
bym sie bala wychodzic z takiego zalozenia. na pewno jest wszystko OK, ale wedlug mnie trzeba sprawdzic...
mnie beta nie spadla. zawsze mozesz sama ja zrobic.

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Łożysko wyżej więc już nie krwawisz?
tak. bez tej informacji na pewno bym nie wyszla.
Ciezki dzien za Toba... trzymaj sie Mala!!!

Adunia, sto lat!!!!!!!!!!!!! najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!!

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2012-09-26 o 09:05
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 08:51   #2656
amilcia
Wtajemniczenie

Hej

monika -

anita -

Dziś się nie udzielam bo nawet nie wiem jak się nazywam

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:08   #2657
adunia89
Zadomowienie

Dzień dobry!

Razem z moją siostrą stawiamy dzisiaj torcik i co kto sobie życzy! Kalina 4, ja 23! Dzisiaj odpuszczam i wrzucam na totalny luz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cake.jpg (61,7 KB, 20 załadowań)

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:22   #2658
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
a moze w jaki dzien?
jeszcze nie wiem, moja siostra będzie miała zabieg, jak się uda to ją odwiedzimy.
Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
to co robiłaś w nocy?
Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Razem z moją siostrą stawiamy dzisiaj torcik i co kto sobie życzy! Kalina 4, ja 23! Dzisiaj odpuszczam i wrzucam na totalny luz.
Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:30   #2659
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wiktor dziś drugi raz z rzędu spał bez przerwy aż do 5 rano (kiedyś już mu się to zdarzyła, ale z reguły budzi się jeszcze ok 2)
ja dwa dni całkowicie sama z Wiktorem byłam troszkę mnie wymęczył, no i sam fakt że nie ma się nawet do kogo odezwać, my tu we Wro jesteśmy całkowicie sami i na siebie musimy liczyć (wiadomo jakby co to moja mama by przyjechała te 50km ale to w jakiś wyjątkowych sytuacjach)
a jak jeszcze tż wyjechał to zostałam sama, a mały akurat jakiś taki etap przechodzi że ciągle ktoś musi przy nim być i szybko się nudzi, obiad sobie gotowałam z nim w w kuchni w wózku leżał i się patrzył

dostał wczoraj od cioteczki (czyli mojej siostry) karuzelkę ale się patrzył, ale zdziwiony i wzrok taki rozbiegany
klocuszek z 5,5kg waży napewno no i jakiś taki długi sie mi zrobił. Za szybko te dziecko mi rośnie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:49   #2660
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Monika tak jak dziewczyny pisały wózka nie potrzebujesz od razu, ale powinnaś wiedzieć jaki chcesz kupić. My zamówiliśmy wózek w sklepie internetowym jak ze szpitala przyjechałam natomiast łóżeczko musi być przygotowane trochę wcześniej, inne rzeczy też bo jak wracasz z maluchem to nie masz do tego głowy

Anitka przytulam

Maguś ja przy leczonej niedoczynności urodziłam zdrowego synka, już w szpitalu badali mu tsh i potem po miesiącu miałam powtórnie zrobic badanie i wszystko ok wiec nie martw się, na pewno będzie wszystko ok

Cytat:

bylam dwie godziny na zewnatrz jak emeryt - kazda lawka moja + obiad w Mc'u Torres w koncu pozwolil hehe
czuje sie jak po zdobyciu Kamczatki...

Cytat:
Mam pytanie: Czy noworodka kilkudniowego bierze się na ręce do odbicia
tak
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
klask i:
haha przypomniałaś mi moje golenie w trakcie porodu w końcu nie wiem jak byłam ogolona bo po 2 skurczach stwierdziłam, że olewam system ;p

Wczoraj byliśmy na szczepieniu, Olek waży 7.400g i mierzy 73cm

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-09-26 o 09:55
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:01   #2661
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

czuje ze juz jestem gotowa na to, mam nieublagana chec, potrzebe bycia w ciazy/ dziecka. wszedzie gdzie wlaczam tv widze male dzieci.
wczoraj bylam mega zalamana, bo gdy bylam na wizycie wszysto mi sie przypomnialo...
dzis nie wiem czy lepiej czy nie, na 14 ide do pracy i sie mega boje tego, chyba wezme cos na uspokojenie...
wczoraj na dodatek zeby siebie przybic ogladalam na tlc porody, mega trudne...
jak ktos mi jeszcze raz powie, ze ciaza to nie choroba to naprawde... gdy czekalam na wizyte dziewczyna w ubieglym roku w 7 miesiacu stracila dziecko bo miala cukrzyce nabyta i na doatek rozwarcie, dali jej zastrzyk a cukier poszedl do tysiaca w gore, ona w spiaczce, dziecko zmarlo, lekarze nie dawali jej szans na przezycie bo gdzie tutaj tysiac cukru... wyszla z tego i dzisiaj ma 3 miesiacznego synka ale cukrzyce bedzie juz miec do kocna zycia...

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2012-09-26, 10:09   #2662
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:

Adunia wszystkiego najlepszego kochana Życzę ci tego co w jednej z piosenek, czyli: "Słodkiego, miłego życia - jest tyle gór do zdobycia"

Cytat:

anitaxas masz tą książkę w formie elektronicznej
Fio książkę posiadam w formie tradycyjnej, czyli papierowej.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość

klocuszek z 5,5kg waży napewno no i jakiś taki długi sie mi zrobił. Za szybko te dziecko mi rośnie
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

Wczoraj byliśmy na szczepieniu, Olek waży 7.400g i mierzy 73cm
Słodkie ciężarki rosną Wam chłopaki na silnych facetów

Cytat:
A co się działo w nocy kochana ?
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:16   #2663
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Aduniu wszystkiego naj Spełnienia Marzeń
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-26, 10:29   #2664
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry....

Adunia wszystkiego najlepszego ale Ty młodziutka jestes

Ewcik hmmm dziwne masz troszkę podejście....jestem w szoku małym....nie masz pewności że wszystko jest ok po zabiegu ale zrobisz jak uważasz.....ja bym jednak udała sie na wizytę po @.....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:33   #2665
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
moja lekarka nie robiła mi nigdy bety, ani przy Oliwii ani teraz więc skąd mam wiedzie czy mi spadła czy nie???

dobra koniec tematu
betę możesz zrobić zawsze, nawet teraz, będziesz wiedzieć na jakim jest poziomie, a jak będziesz przypuszczać, że jesteś w ciąży, zrobisz drugi raz.

mi na wizycie kontrolnej po # lekarz zrobił USG, bez tego raczej nie powie, że jest OK.

Cytat:
A i przypomniałam sobie, że miałam ją którejś z Was podesłać ww. książkę. Jeśli któraś jest chętna to mogę wysłać pocztą.
ja chciałam.

co do przeżyć, trudno mi sobie wyobrazić Twój ból, owszem, swoją stratę bardzo przeżyłam, skończyłam na psychotropach, jednak teraz już tyle nie myślę, teraz skupiam się na zagrożonej ciąży i tym, żeby tym razem było ok, chociaż bransoletkę z aniołkiem noszę prawie cały czas.

Cytat:
Dzień dobry!

najlepszego!

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Monika tak jak dziewczyny pisały wózka nie potrzebujesz od razu, ale powinnaś wiedzieć jaki chcesz kupić. My zamówiliśmy wózek w sklepie internetowym jak ze szpitala przyjechałam natomiast łóżeczko musi być przygotowane trochę wcześniej, inne rzeczy też bo jak wracasz z maluchem to nie masz do tego głowy
wiem, na pewno będę mieć powybierane, a część pokupowane, bo nie wyobrażam sobie inaczej. powybierane mąż może pozamawiać na necie po porodzie jak będę jeszcze w szpitalu, ale większość chcę mieć.

po wizycie. dalej mam się bardzo oszczędzać, brać luteinę, no-spę w razie potrzeby i leżeć. żadnego sprzątania, itp. zwolnienie na miesiąc, a za tydzień wizyta + usg, żeby skontrolować krwiaka.
Stary 2012-09-26, 10:47   #2666
eseska
Zakorzenienie

WITAM!!!
Cytat:
Wczorajszy dzień minął mi w miarę spokojnie.. to był taki dzień refleksji, wspomnień o Kruszynce i Kropku..

Cytat:
ale Ty juz masz zaawansowana ciaze... matko a ja teraz juz nie daje rady
PANI! ale Ty jak bedziesz smigac na 4 pietro to będziesz miec lepsza kondycje i szybciej urodzisz!
Cytat:
AMILCIA! Co jest?
Cytat:
ADUNIA!!!!!!!!!!!!!! wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!!

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Pięknie rośnie!!!

Cytat:
, na 14 ide do pracy i sie mega boje tego, chyba wezme cos na uspokojenie...
KATHE! powodzenia w pracy!!!

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
po wizycie. dalej mam się bardzo oszczędzać, brać luteinę, no-spę w razie potrzeby i leżeć. żadnego sprzątania, itp. zwolnienie na miesiąc, a za tydzień wizyta + usg, żeby skontrolować krwiaka.
MONIKA! To leżysz i pąchniesz! za tydzien podglądniesz znowu Maluszka!!!!

ZOSIA
Stary 2012-09-26, 10:49   #2667
ewel28
Rozeznanie

Cześć
już mi dzisiaj lepiej, przeziębienie daje mi spokój
Adunia wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Siostrzyczki
ewel28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 11:04   #2668
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Monika skąd się tam ten krwiak wziął? Ja tak się zastanawiam nad tym... Na pewno się wchłonie, często tak jest, ale właśnie mnie zastanawia, skąd to cholerstwo się bierze...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 11:13   #2669
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

mi gin pow ze gdyby ktos wiedzial od czego sa krwiaki to juz dawno dostalby ktos za to nagrode Nobla... nawet widac, ze lekarze sa bezradni...
kupilam tydz temu tego lapotpa, ani laptopa(f kurierska go zepsula podobno) ani kasy(po zapewnienaich ze przeleje), zastanawiam sie czy isc z tym na policje? chcialabym to zalatwic polubownie ale gosciu nie odbiera telefonow zadnych...
same problemy, zobaczymy co dzis w pracy, jakos stalam sie ostatnio obojetna, nie wiem czy przez nadchodzaca @ czy co? caly czas wkurzona na meza, nie mam ochoty na zadne przytulanie itp;/

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2012-09-26, 11:21   #2670
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36760532]Monika skąd się tam ten krwiak wziął? Ja tak się zastanawiam nad tym... Na pewno się wchłonie, często tak jest, ale właśnie mnie zastanawia, skąd to cholerstwo się bierze...[/QUOTE]

szczerze mówiąc nie mam pojęcia, gin, który robił mi usg pytał czy nie przedźwignęłam się bo mogą się robić z wysiłku (i chyba najczęściej tak jest), ale nie wiem, byłam na zwolnieniu, to gdzie mogłam się przemęczyć? owszem, nazbierało się sporo prania, to jak męża nie było sama nosiłam na balkon, rozwieszałam, robiłam zakpy, ale to takie normalne czynności. równie dobrze mogłam się "przedźwignąć" podnosząc duży garnek z zupą. jeśli tak to chyba mam wyjątkowo słaby organizm.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
mi gin pow ze gdyby ktos wiedzial od czego sa krwiaki to juz dawno dostalby ktos za to nagrode Nobla... nawet widac, ze lekarze sa bezradni...
kupilam tydz temu tego lapotpa, ani laptopa(f kurierska go zepsula podobno) ani kasy(po zapewnienaich ze przeleje), zastanawiam sie czy isc z tym na policje? chcialabym to zalatwic polubownie ale gosciu nie odbiera telefonow zadnych...
same problemy, zobaczymy co dzis w pracy, jakos stalam sie ostatnio obojetna, nie wiem czy przez nadchodzaca @ czy co? caly czas wkurzona na meza, nie mam ochoty na zadne przytulanie itp;/
może poczekaj jeszcze parę dni, od kiedy przelewa tą kasę? kupiłaś na allegro? sprawdziłaś komentarze, czy ma pozytywne, czy wysyła na czas, itp?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości