Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-26, 13:10   #3541
kaaamila1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Aha to z moim brzusiem wszystko w porzadku, nie mam za bardzo do kogo porownac bo jak bylam ostatnio w szkole rodzenia to wlasnie dziewczyny byly duze, a ja taka chudzinka siedzialam i czulam sie jakbym byla w 5 miesiacu ciazy.
Znam to Ja również na szkole rodzenia czuje się dziwnie, bo również nie mam zbyt dużego brzuszka No, ale tylko się cieszyc musimy

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ale naskrobałyście postów

Byłam wczoraj na szkole rodzenia. Było mycie niemowlaków - okazało się mniej skomplikowane niż myślałam, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce.

Dowiedziałam się natomiast ciekawej rzeczy. Może ktoś będzie zainteresowany. Podobno, od jakiegoś roku odchodzi się od przemywania pępuszka spirytusem.
Teraz polecają pielęgnację na sucho, czyli dokładne wysuszanie za pomocą patyczka higienicznego. Dopiero jak coś się zaczyna dziać to wtedy używa się Octeniseptu, a jak on nie pomaga to dopiero wtedy używa się spirytusu ( ale tak to nie poleca się go).

Druga sprawa pupcię po myciu smarujemy Linomagiem ( najlepiej maść bo najłatwiej się rozprowadza) lub Allantanem ( tak to się pisze?). Na co dzień nie stosujemy kremów z tlenkiem cynku ( większość kremów do pupy go ma oraz sławny Sudocrem). Produkty z tlenkiem cynku stosujemy jak zaczynają się jakieś problemy skórne.
Oooooo super informacje ! Ja chyba jutro będę miała pielęgnacje maluszka to ciekawe co u mnie powiedzą na podobne tematy!

......................

Ja robię dzisiaj rosołek

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:13   #3542
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Oooooo super informacje ! Ja chyba jutro będę miała pielęgnacje maluszka to ciekawe co u mnie powiedzą na podobne tematy!
To daj znać co u Ciebie powiedzą, bo jestem ciekawa
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:26   #3543
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość

przyjechala babcia moja ciocia, i wujek.
I przywieźle mi od kuzynki MNÓSTWO rzeczy znów.
Jedną fotke zrobilam,ale jeszcze stoja 2 nierozpakowane reklamowki i pościel suszy sie na balkonie.
Kupilsimy wczoraj wozek, mama dzis zalkatwila nowe lozeczko z materacem za ... butelke martini ;D
ale fajnie masz

Cytat:
Hej

Male streszczenie co umnie, wczoraj mialam wizyte u poloznej, cisnienie ok, hemoglobina skoczyla ladnie do 12.2 z 11.4 az sie zdziwila ( lekarz w polsce zapisal mi zelazo bo widzial juz u mnie poczatki anemii), zmierzyla brzuszek i tutaj zaczal sie problem, wg ich wykresow powinnam miec ok 30 cm wyskokosci dna macicy a ja mam tylko 28 a to juz 31 tydzien byl, i tak jezeli ma sie 28 cm to wg wykresu waga dzidziusia wynosi 1400, co w 31 tygodniu to stanowczo za malo, probowala tez wymacac mala jak ulozona ale tez sprawialo jej to problem. I od razu czarne mysli przychodza, czy jest az tak malutka ze jej nie moze wyczuc jak jest ulozona? Dlaczego ta macica taka mala, ach pozostaje mi czekac tydzien wtedy mam wizyte w szpitalu, moze podejrza na usg ja, w polsce sprawdzaja przeplywy , stan lozycka a tutaj nic.
Kochana nie martw się na zapas, te ich mierzenia ręczne to są gówno warte.... na pewno wszystko jest ok, a Ty się niepotrzebnie stresujesz tydzień szybko minie i zobaczysz maluszka na usg - na pewno wyjdzie coś zupełnie innego

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
A na porod posladkowy to bym sie napewno nie zgodzila .. a swoja drogą fajnie to musi wygladac ..
i te slowa '' przyj , przyj .. widać już dupkę ''

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
Pytanie z innej beczki - która wybiera sie na depilacje brazylijska przed porodem ? Ja się czaję tylko nie wiem ile wcześniej iść żeby nie odrosło za szybko, a w życiu nie byłam .
ja też nie byłam, chętnie bym poszła, ale trochę się boję - ja mam taki cienki naskórek, że jak przed ślubem babka robiła mi depilację włosków na rękach ( ma ja mam ich naprawdę malutko i to takich cieniutkich) to mi dosłownie ze skórą poodrywała - na szczęście to było kilka dni przed ślubem, więc mi się wykurowały.... nie chciałabym takiej masakry "tam na dole"

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
a cóż to za promocja? z kuponami z instyle lub elle w weekend 6-7 października jest rabat 30% na homę&you

dziewczyny a ile w ogole kosztują te koniki???może ktoś dac linka do jakies aukcji?
oooo zobacz te narzuty są już przecenione - nie za wiele, bo np. ze 129 na 99, ale zawsze więc chyba ta promocja październikowa ich już nie obejmie

ja kupiłam tutaj: http://allegro.pl/fisher-price-konik...664927833.html
praktycznie wszystkie są w podobnej cenie końcowej ( tzn z przesyłką) koło 70 pln, ale ten ma przesyłkę kurierem - zapłaciłam w poniedziałek rano, a wczoraj już go miałam

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość

też mi się ten konik spodobał, ale kupimy chyba jak już dzidzia będzie.
ja kupiłam specjalnie teraz, będę mu puszczała 2 razy dziennie, żeby mały już sobie słuchał i się przyzwyczajał - może akurat po porodzie jak usłyszy to będzie się szybciej uspokajał

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/bluzki-tuniki-kolo...630644130.html takie- jedynie link z aukcji mogę ci podesłać
nie za wiele widzę, ale ładne kolory

Cytat:
Dowiedziałam się natomiast ciekawej rzeczy. Może ktoś będzie zainteresowany. Podobno, od jakiegoś roku odchodzi się od przemywania pępuszka spirytusem.
Teraz polecają pielęgnację na sucho, czyli dokładne wysuszanie za pomocą patyczka higienicznego. Dopiero jak coś się zaczyna dziać to wtedy używa się Octeniseptu, a jak on nie pomaga to dopiero wtedy używa się spirytusu ( ale tak to nie poleca się go).

Druga sprawa pupcię po myciu smarujemy Linomagiem ( najlepiej maść bo najłatwiej się rozprowadza) lub Allantanem ( tak to się pisze?). Na co dzień nie stosujemy kremów z tlenkiem cynku ( większość kremów do pupy go ma oraz sławny Sudocrem). Produkty z tlenkiem cynku stosujemy jak zaczynają się jakieś problemy skórne.
o pępuszku też słyszałam

ja się właśnie zastanawiam czy pupkę smarować, czy pudrować....

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

dziękuję za kciukaski

Cytat:
Znam to Ja również na szkole rodzenia czuje się dziwnie, bo również nie mam zbyt dużego brzuszka No, ale tylko się cieszyc musimy

mi się cały czas wydaje, że mam wielkie brzuszysko, a wszyscy mi mówią, że wyglądam jakbym miała w styczniu albo w lutym rodzić, a w szkole rodzenia mam najmniejszy... co było dla mnie szokiem... dla mojego tżta chyba też, bo na 1szych zajęciach był zdziwiony, a wczoraj na drugich widziałam jak ukradkiem zerkał na inne brzuchy ze zdziwioną miną

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:28   #3544
tynkusia
Rozeznanie

Hej kobietki! 25 stron do nadrobienia!
To ja robie sobie cos do picia i zabieram sie za lekturke

Mam tylko pytanko do mamus, ktore maja problemy z cukrem, czym slodzicie herbate? i czy wgl slodzicie??
Stary 2012-09-26, 13:28   #3545
ausente
Zadomowienie

mam mega doła, jestem wyczerpana.
nie mam juz powoli siły na nic , przejde kawałek a czuje sie jakbym obeszla parenascie kilometrów.
niech już Melcia się urodzi
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:29   #3546
agasobo
Zadomowienie

o ja... wypatrzyłam na ajfona nawet aplikacje o karmieniu piersią i ćwiczeniach po porodzie... no czad
muszę uaktualnić mojego grata

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-26, 13:32   #3547
ausente
Zadomowienie

wiadomość na fejsie od naszej Landi
"
kochane, dziękuję za smsy ale nie mam jak odpisać a więc, na IP nie byłam bo trochę mi lepiej. Coś tam dalej leci ale to chyba tylko śluz... W każdym razie doszło nam jeszcze jedno zmartwienie - moja mama bardzo z nią źle, i chyba to z nią będzie trzeba jechać na IP albo pogotowie. Wymiotuje, zapomina słów, zachowuje się jak pijana, słabo jej... Masakra ale nie martwcie się o mnie jak będzie się coś działo to pojadę na IP i dam Wam od razu znać co i jak kocham Was "

Stary 2012-09-26, 13:32   #3548
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość

poproszę o magiczne kciuki - mam USG III trym dziś o 15:20

Cytat:

czytałam o tym wczoraj w M jak Mama

pierwsza tura prasowania za mną
teraz wypadałoby jakiś spacer zrobić
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:33   #3549
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!
Dzisiaj wizyta o 14.45, więc proszę o kciuki Bez usg, ale i tak się martwię, czy z szyjką wszystko ok. Na usg się mamy umówić na za tydzień albo 2, żeby skontrolować ten brzuszek
zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość
zaczynamy 35 tydzien
j

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
to u mnie zaniknie na bank
u mnie też

Cytat:
Hej
Male streszczenie co umnie, wczoraj mialam wizyte u poloznej, cisnienie ok, hemoglobina skoczyla ladnie do 12.2 z 11.4 az sie zdziwila ( lekarz w polsce zapisal mi zelazo bo widzial juz u mnie poczatki anemii), zmierzyla brzuszek i tutaj zaczal sie problem, wg ich wykresow powinnam miec ok 30 cm wyskokosci dna macicy a ja mam tylko 28 a to juz 31 tydzien byl, i tak jezeli ma sie 28 cm to wg wykresu waga dzidziusia wynosi 1400, co w 31 tygodniu to stanowczo za malo, probowala tez wymacac mala jak ulozona ale tez sprawialo jej to problem. I od razu czarne mysli przychodza, czy jest az tak malutka ze jej nie moze wyczuc jak jest ulozona? Dlaczego ta macica taka mala, ach pozostaje mi czekac tydzien wtedy mam wizyte w szpitalu, moze podejrza na usg ja, w polsce sprawdzaja przeplywy , stan lozycka a tutaj nic.
Nie przejmuj się. Zaczekaj na usg - zobaczysz więcej

Cytat:
2 dni temu znajoma rodziła - odeszły wody chcieli przetrzymać ja bo mała w usg miała ciągle 2500 ale w końcu musieli cc w nocy robić . Dziewczynka ma 4100 i 59 cm :P . Moja córa miała dzień przed porodem 2900 w usg a urodziłam 3400 - tyle o pomiarach pod koniec ciąży.

Pytanie z innej beczki - która wybiera sie na depilacje brazylijska przed porodem ? Ja się czaję tylko nie wiem ile wcześniej iść żeby nie odrosło za szybko, a w życiu nie byłam .
Dobra, to ja potrzebuję w drugą stronę z tymi kg Maleństwa
Ja to miałam wrażenie że na 3-4 tyg wystarczyło i dopiero zauważyłam że coś zaczyna odrastać.

Cytat:
zaciśnięte

DeKajka - czerwony pasuje do chłopca jak najbardziej
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:33   #3550
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczynki
mialam bardzo cieżką noc . masakra., prawie wogole nie spalam, i wygladam jak zombie dzis ;/
poza tym tak jak przyprzypuszczalam poklocilam sie z tż i to bardzo fest

przyjechala babcia moja ciocia, i wujek.
I przywieźle mi od kuzynki MNÓSTWO rzeczy znów.
Jedną fotke zrobilam,ale jeszcze stoja 2 nierozpakowane reklamowki i pościel suszy sie na balkonie.
Kupilsimy wczoraj wozek, mama dzis zalkatwila nowe lozeczko z materacem za ... butelke martini ;D

no tak jak już sie nastawiłaś, że bdzie kłótnia... to musiała być
Cytat:
Hej

super, że jestes
Cytat:
ah za dużo problemów teraz sie nam mnozylo i potem sa klotnie ;/ ale jutro jade sobie do Wrocławia na caly dzien to wypoczne
szkoda, że mnie jutro nie bedzie we Wrooo
Cytat:

prosze bardzo
Cytat:
Ale naskrobałyście postów

Byłam wczoraj na szkole rodzenia. Było mycie niemowlaków - okazało się mniej skomplikowane niż myślałam, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce.

dokładnie, zgadzam sie.. tak samo jak różnego rodzaju emolienty do kąpieli
Cytat:
o ja... wypatrzyłam na ajfona nawet aplikacje o karmieniu piersią i ćwiczeniach po porodzie... no czad
muszę uaktualnić mojego grata
ajfon rulezzz ! ja niestety sie jeszcze nie dorobiłam.. albo chociaż ipada

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:34   #3551
Cecilia89
Zadomowienie

Dziewczyny, powiedzcie mi czy w aptekach są w zestawie apteczki dla noworodków?
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:35   #3552
MiciaKicia
Zakorzenienie

W Tesco (w żorach - nie wiem jak w innych) jest proszek Lovela czy jakoś tak 1,8kg za 12zł !!!
Ja pojade zobaczyc czy u mnie też jest bo jak nie to musze mamie powiedzieć żeby mi kupiła bo tak to widziałam za 16, 18zł ..

Stary 2012-09-26, 13:38   #3553
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

no tak jak już sie nastawiłaś, że bdzie kłótnia... to musiała być

szkoda, że mnie jutro nie bedzie we Wrooo
no szkoda,bo bede sie tam sama szwedac bo nie chce mi sie siedziec u cioci bo co ja niby tam bede rbic? pojde sobie do magnolii ,a pozniej podjade sobie moze na rynek czy cos....

Stary 2012-09-26, 13:39   #3554
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
ajfon rulezzz ! ja niestety sie jeszcze nie dorobiłam.. albo chociaż ipada
no ja akurat dostałam od mamy sama bym go nie kupiła

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-26, 13:41   #3555
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
no szkoda,bo bede sie tam sama szwedac bo nie chce mi sie siedziec u cioci bo co ja niby tam bede rbic? pojde sobie do magnolii ,a pozniej podjade sobie moze na rynek czy cos....
łeeeeeeeeeee ale lipa.. bede we Wro w przyszła sobote dopiero

Stary 2012-09-26, 13:43   #3556
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
To daj znać co u Ciebie powiedzą, bo jestem ciekawa
Pewnie, ze dam znac

Cytat:
mam mega doła, jestem wyczerpana.
nie mam juz powoli siły na nic , przejde kawałek a czuje sie jakbym obeszla parenascie kilometrów.
niech już Melcia się urodzi
Łącze sie w bólu Kochana

Cytat:
wiadomość na fejsie od naszej Landi
"
kochane, dziękuję za smsy ale nie mam jak odpisać a więc, na IP nie byłam bo trochę mi lepiej. Coś tam dalej leci ale to chyba tylko śluz... W każdym razie doszło nam jeszcze jedno zmartwienie - moja mama bardzo z nią źle, i chyba to z nią będzie trzeba jechać na IP albo pogotowie. Wymiotuje, zapomina słów, zachowuje się jak pijana, słabo jej... Masakra ale nie martwcie się o mnie jak będzie się coś działo to pojadę na IP i dam Wam od razu znać co i jak kocham Was "
Biedna Ewcia..oby z jej mamą było wszytsko dobrze
Cytat:
W Tesco (w żorach - nie wiem jak w innych) jest proszek Lovela czy jakoś tak 1,8kg za 12zł !!!
Ja pojade zobaczyc czy u mnie też jest bo jak nie to musze mamie powiedzieć żeby mi kupiła bo tak to widziałam za 16, 18zł ..
Dzięki za info ! Muszę sprawdzic nasze Tesco !

Stary 2012-09-26, 13:45   #3557
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

któras tu pisala o smarowaniu pupci linomagiem, ale jednoczesnie ze nie mozna z tlenkiem cynku a ten linomag na pupę ma tlenek cynku to mam kupowac czy nie??
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:45   #3558
aerien83
Zadomowienie

Kurier przywiózł wózek
ale ze składaniem czekam na męża. Tako Jumper X szaro-różowy, jak w załączniku jutro się będę chwalić
chyba w salonie stał będzie póki co a gdzie Wy trzymacie swoje wózki?

dzisiaj widzę w menu prawie same zupki na naszym wątku ja wciągnęłam właśnie drugą miskę wczorajszej ogórkowej, ale kwas mniaaam. A na drugie będą warzywa na patelnię.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tako.jpg (50,5 KB, 52 załadowań)
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:51   #3559
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

z ta lovelą to slyszalma o promocji za 16 zł ale to chyba gdzie indziej

musze sprwadzic swoje tesco za taką cene to bym tą lovele kupila.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Kurier przywiózł wózek
ale ze składaniem czekam na męża. Tako Jumper X szaro-różowy, jak w załączniku jutro się będę chwalić

dzisiaj widzę w menu prawie same zupki na naszym wątku ja wciągnęłam właśnie drugą miskę wczorajszej ogórkowej, ale kwas mniaaam. A na drugie będą warzywa na patelnię.
ja dzis zrobilam żurek ale jakos mi nie smakuje...nie wiem czemu, do tego nawet grzanki zrobilama le jakos mi nei wchodzi

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

chociaz kurcze nie kupie tej loveli, bo pozniej znowu podrożeje a ja juz zdecydowalam ze bede gage kupowac lub dzidziusia bo zawsze tanio poza tym podobno lovela nie pachnie tak ladnie

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

ewcia czasem az trudno uwierzyc, ze tak ciągle jakies problemy u ciebie...trzymaj się i oby ta serią pecha sie skonczyla
Stary 2012-09-26, 13:51   #3560
kaaamila1
Zakorzenienie

Micia- sprawdziłam dwa Tesca u mnie w mieście i nie ma Loveli w gazetce.. może wkrótce się pojawi..

Ela- piękny wózeczek ! Będę czekac na real fotki !

Stary 2012-09-26, 13:56   #3561
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Kurier przywiózł wózek

Ten wózek jest ekstra Normalnie się zakochałam.

U nas na obiad dzisiaj pierogi z kapustą i mięskiem - mama zrobiła

Ja juz wykąpana,później przed samym wyjściem jeszcze tylko raz pipochę podmyję i gitara

Spadam bo zaraz tz z pracy przyjedzie.Miłego dnia kochane
Stary 2012-09-26, 14:00   #3562
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurier przywiózł wózek
ale piękny !! te kolory mm
mój sie kupi w listopadzie
Cytat:
Micia- sprawdziłam dwa Tesca u mnie w mieście i nie ma Loveli w gazetce.. może wkrótce się pojawi..
a ja nie wiem czy to w gazetce było mama poszła, przypadkiem zobaczyła na półce i dała mi cynka

Stary 2012-09-26, 14:03   #3563
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Przekrecaja przed porodem i oczywiscie mozesz na to nie wyrazic zgody .. ale moj w 29 tygodniu sobie jeszcze siedzial na pupie a teraz ladnie stoi na glowie .. takze wiesz
moj w 29 byl juz obrocony glowa w dol poltora tygodnia temu tez wiec mam nadzieje ze tak juz zostanie do porodu;p
Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Nasz Adaś już na ostatnie wizycie był główką w dół całe szczęście.

Słyszałam że można się bawić latarką na brzuszku i może to sprowokuje maleństwo do fiknięcia w dół jak będzie podążać za światełkiem
tez to slyszalam ostatnio ogladalam na youtube filmiki ze szkoly rodzenia i tam babka mowila zeby tak robic)
Cytat:
2 dni temu znajoma rodziła - odeszły wody chcieli przetrzymać ja bo mała w usg miała ciągle 2500 ale w końcu musieli cc w nocy robić . Dziewczynka ma 4100 i 59 cm :P . Moja córa miała dzień przed porodem 2900 w usg a urodziłam 3400 - tyle o pomiarach pod koniec ciąży.

wlasnie z ta waga dziecka tak jest... moja kolezanka miala miec corke 3500 a urodzilo sie pol kilograma mniejsze okolo 3000 to jest szacunkowa waga...
Cytat:
zaciskam

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

dziewczyny a Wy bedzie naklejac na sciane jakies naklejki czy nie?? bo sie tak zastanwiam;p

i prosze Was podajcie mi linka na allegro do tej krowy;p
Stary 2012-09-26, 14:07   #3564
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
moj w 29 byl juz obrocony glowa w dol poltora tygodnia temu tez wiec mam nadzieje ze tak juz zostanie do porodu;p

tez to slyszalam ostatnio ogladalam na youtube filmiki ze szkoly rodzenia i tam babka mowila zeby tak robic)

wlasnie z ta waga dziecka tak jest... moja kolezanka miala miec corke 3500 a urodzilo sie pol kilograma mniejsze okolo 3000 to jest szacunkowa waga...

zaciskam

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

dziewczyny a Wy bedzie naklejac na sciane jakies naklejki czy nie?? bo sie tak zastanwiam;p

tak ja mam juz kupione naklejki w lidlu za 19 zł jakies dwa meisiace temu juz kupilam ale czekaja na koniec remontu-ja szukalam konkretnych bo safari, i takie tez mam duże sa
wiem, że na allegro jest tego cale mnostwo , tylko ceny rozne zależne od wielkosci
Stary 2012-09-26, 14:08   #3565
kaaamila1
Zakorzenienie

Ja szukam jakiś ładnych przytulnych kocyków dla maluszka.. może coś polecicie ?

Dorotka- ja myślałam o naklejkach, ale będę chyba nad łóżeczkiem wieszac z dwie, trzy ramki ze zdjeciami maluszka

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-09-26 o 14:09
Stary 2012-09-26, 14:08   #3566
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość

ja mam duże naklejki hello kitty i kubia puchatka i reszty ,tylko jeszcze nie iwem gdzie je bd naklejac

Stary 2012-09-26, 14:08   #3567
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
ale piękny !! te kolory mm
mój sie kupi w listopadzie

a ja nie wiem czy to w gazetce było mama poszła, przypadkiem zobaczyła na półce i dała mi cynka
A my będziemy kupowali resztę brakujących rzeczy na początku października...juz się nie mogę doczekać
wózek bedziemy kupowali albo ten http://www.itsybaby.com/grander-black-baby-pram.html albo wersję GB7, czyli tę z czerwoną górą
do tego jeszcze łóżeczko, materac, pościel i zmiany pościeli, wanienkę i fotelik (bo chcemy inny niż ten w komplecie - chcemy Maxi Cosi Cabriofix czerwony)....i przewijak z ikei....i juz będziemy mieli prawie wszystko

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 14:11   #3568
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

z tą waga roznie bywa mojej siostrze prze samym porodem w ten sam dzien mowili , że ma 2500 moja siostra zmartwiona ze taka mała a sie urodzila ponad 3 kilo

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Ja szukam jakiś ładnych przytulnych kocyków dla maluszka.. może coś polecicie ?

Dorotka- ja myślałam o naklejkach, ale będę chyba nad łóżeczkiem wieszac z dwie, trzy ramki ze zdjeciami maluszka
mi sie udalo kupic w pepco za 30 zł taki gruby mieciutki, naprawde gruby zielony w misie sliczny..ale na allegro widzialam cale mnostwo kocykow, tylkoz e do mnie nie przemawialy jakos skladem i wyglądaly na cienkie
mam jeszcze drugi kocyk-tez z pepco tyle ze cieńszy, z polaru
oprocz tego z okryć mam 3 rożki (wszystkie dostalam) i śpiworek do spania wiec chyba starczy
Stary 2012-09-26, 14:12   #3569
MiciaKicia
Zakorzenienie

materac mama znalazła dziś z odpinaną powłoką, że można ją zdjąć i wyprać i mówiła, że przywiezie mi jak przyjadą na urodziny za 2,5 tygodnia. jeszcze musze kupić stojak na wanienkę.. zapomniałam

Stary 2012-09-26, 14:14   #3570
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
z tą waga roznie bywa mojej siostrze prze samym porodem w ten sam dzien mowili , że ma 2500 moja siostra zmartwiona ze taka mała a sie urodzila ponad 3 kilo

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

mi sie udalo kupic w pepco za 30 zł taki gruby mieciutki, naprawde gruby zielony w misie sliczny..ale na allegro widzialam cale mnostwo kocykow, tylkoz e do mnie nie przemawialy jakos skladem i wyglądaly na cienkie
mam jeszcze drugi kocyk-tez z pepco tyle ze cieńszy, z polaru
oprocz tego z okryć mam 3 rożki (wszystkie dostalam) i śpiworek do spania wiec chyba starczy
Ja kupiłam wczoraj w Tesco w Świdnicy kocyk 90x90 za całe 9,90 zł i śpiworek do spania za 19,90 zł do tego pięciopak skarpetusi za 6 zł .... wszystko jest takie słodkie że HO HO... może u Was też jakieś wyprzedaże w tesco są ....

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości