Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-26, 14:01   #3031
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Możesz weź ze sobą jakiś cienki kocyk (tylko błagam nie gruby wełniany bo jak mijałam takie mamy na ulicy to mi dzieci było szkoda) przykryj go kocykiem, albo tetrą bo jednak dopiero tydzień ma i jeszcze mało dworku widział, ale nie opatulaj, jest na prawdę cieplutko.
No właśnie to dopiero drugi spacerek i on taki malutki, ale chyba masz rację. Wezmę po prostu kocyk i lecimy. A jeśli wczoraj byliśmy na 20 minut, to dziś już na ile możemy...?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 14:01   #3032
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

hej wszystkim
przepraszam , ze się wtrącam w nie swój wątek ale mam termin na listopad i chciałabym sie dowiedzieć, czy jest tu ktoś kto rodził w Poznaniu jeśli tak to w jakim szpitalu , gdyż zastanawiam się nad szpitalem św. rodziny lub lutycką...i generalnie jakie "wrażenia" .z góry dzieki wielkie
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 14:02   #3033
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz weź ze sobą jakiś cienki kocyk (tylko błagam nie gruby wełniany bo jak mijałam takie mamy na ulicy to mi dzieci było szkoda) przykryj go kocykiem, albo tetrą bo jednak dopiero tydzień ma i jeszcze mało dworku widział, ale nie opatulaj, jest na prawdę cieplutko.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

rozsądna mama - a raczej po prostu już doświadczona

My też dziś wyzłyśmy z domu tak jak Zośka była w danej chwili ubrana, najgorsze co może być to przegrzewanie dzieci.
Dziekuje dziekuje ja z tych co by najchetniej dziecko rozebraly i uczulona jestem na przegrzewanie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 14:08   #3034
mala mysz
Raczkowanie

Hej,
kurcze dziewczyny ja pojutrze mam cc. chyba zaczynam sie denerwowac
miejsca sobie nie moge znalezc.
boje sie chyba i tyle...

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a ja przyszlam sie pochwalic ze u mnie kaloryfery letnie juz są wiec w nocy napewno grzali,bo czulam jakis taki komfort ciepla,ale myslalam ze moze mam goraczke,a ty taka niespodzianka od miasta...w koncu
zazdroszcze,u nasz dalej zimne jak piorun, i jak ja małą do takiego domu przywioze? no nic, najwyzej męza do castoramy pogonie po jakąś farelkę.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak sie zastanawiam czy by na pierwszej stronie nie dać jakichś info jakie leki podawać maluchom w razie kolek lub innych dolegliwości bo piszemy tutaj na różne tematy typu odparzenia, kolki i inne takie, a niezawsze jest sie w stanie nadrobić wszystkie posty i ważne informacje.

A ja przyznam sie że jestem zielona w tych tematach i czasem bezsilność łapie że małemu pomoc nie moge
Moim zdaniem dobry pomysł bo juz sie zastanawiałam jak ja mam te wszystkie rady zapamiętać

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Cześć! jesteśmy od wczoraj w domku Chciałam podziękować serdecznie za wszystkie kciuki i gratulacje jesteście Kochane!
Nie nadrobię chyba zaległości ale postaram się zaglądać i napisać więcej o porodzie
Mała jest cudowna, grzeczna, mam dużo pokarmu jesteśmy tak zauroczeni Nią zapomnieliśmy ze dzieciątko może być tak małe!
Siostry też zauroczone : D
Gratulacje!!!
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 14:18   #3035
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

rozsądna mama - a raczej po prostu już doświadczona

My też dziś wyzłyśmy z domu tak jak Zośka była w danej chwili ubrana, najgorsze co może być to przegrzewanie dzieci.
ja raz widzialam babke co w srodku lata dziecko jakas pierzyną przykryła

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 14:19   #3036
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No właśnie to dopiero drugi spacerek i on taki malutki, ale chyba masz rację. Wezmę po prostu kocyk i lecimy. A jeśli wczoraj byliśmy na 20 minut, to dziś już na ile możemy...?
na ile tylko chcecie
Stary 2012-09-26, 14:22   #3037
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Pola urodzila sie w srode a w piątek bylysmy juz na spacerze 30 min.tu w szpitalu pozwalają.a jak wyszłysmy do domu to na drugi dzien bylam z nią 3 godziny u znajomych na działce.spała jak suseł

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 14:23   #3038
gda
Zakorzenienie

Cytat:
na ile tylko chcecie
Dzięki dziewczyny

Bez Was naprawdę byłoby dużo ciężej!

W tych pierwszych dniach, przy pierwszym dziecku (szczególnie jak się jest taką "przejmującą się wszystkim" mamą, ciężko o zdrowy rozsądek...

To lecimy do sklepu na zakupy, bo moja mama potem wpada nam ugotować
Stary 2012-09-26, 14:25   #3039
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

W tych pierwszych dniach, przy pierwszym dziecku (szczególnie jak się jest taką "przejmującą się wszystkim" mamą, ciężko o zdrowy rozsądek...

a więc pryjemnego spacerku z nieprzegrzanym Heniem
Stary 2012-09-26, 14:32   #3040
Katee27
Zadomowienie

Cześć Kochane.
Wczoraj troszkę podczytałam,ale wymiękłam.Dziękuję za odpowiedzi w sprawie chusteczek nawilżanych Dada,już dziś nabyłami płyn do kąpieli nivea
Wczoraj byliśmy z Kubusiem na pierwszym spacerku i bardzo mu się spodobało,w odróżnieniu do kąpieli.Wyszliśmy dopiero po tygodniu,bo wcześniej nie czułam się na siłach,ale powiem Wam,że taki spacer działa cuda.
Mimo,że w nocy mało śpie,bo Kubuś ma jakieś nocne czuwania i medytuje przy cycu to jestem baaardzo szczęśliwa mając go przy sobie.
Oto mój maluszek kochany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 240920121581.jpg (35,2 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 210920121549.jpg (24,9 KB, 55 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 14:36   #3041
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej wszystkim
przepraszam , ze się wtrącam w nie swój wątek ale mam termin na listopad i chciałabym sie dowiedzieć, czy jest tu ktoś kto rodził w Poznaniu jeśli tak to w jakim szpitalu , gdyż zastanawiam się nad szpitalem św. rodziny lub lutycką...i generalnie jakie "wrażenia" .z góry dzieki wielkie
Ja rodziłam na Polnej.
Ogólnie trafiłam na dwie zmiany. Jedną z nieprzyjemną położną, drugą z fajnymi babkami . Przypuszczam, że gdyby nie ta fajna zmiana to niezbyt wspominałabym poród. Ale ogólnie narzekać nie mogę, jestem baaardzooo zadowolona. W momencie gdy pojawiły się regularne skurcze to położna była przy mnie cały czas, a jeżeli znikała to tylko na moment. Natomiast studentka była przy mnie non stop. Gdy o coś prosiłam to od razu mi latała, szukała, załatwiała.
Podsumowując: Poród jak najbardziej okej!

Gorzej wspominam czas na położniczym. Większość położnych nieprzyjemna.
Stary 2012-09-26, 14:46   #3042
Sojka1990
Zadomowienie

Przedstawiam 3tygodniową Zochne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07457.jpg (48,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07464.jpg (42,7 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07476.jpg (36,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07545.jpg (45,5 KB, 59 załadowań)
Stary 2012-09-26, 14:51   #3043
Sojka1990
Zadomowienie

Tamllin czekam zatem na jakieś informacje, trza załatwić sprawe w tym tygodniu :P
Stary 2012-09-26, 14:57   #3044
kraven
Zakorzenienie

Ja właśnie też zaczynam świrować. Mamę i siostre mam na drugim końcu Polski, teściową średnią i gdyby nie Wy to bym chyba usiadłą i płakała.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:00   #3045
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane.
Wczoraj troszkę podczytałam,ale wymiękłam.Dziękuję za odpowiedzi w sprawie chusteczek nawilżanych Dada,już dziś nabyłami płyn do kąpieli nivea
Wczoraj byliśmy z Kubusiem na pierwszym spacerku i bardzo mu się spodobało,w odróżnieniu do kąpieli.Wyszliśmy dopiero po tygodniu,bo wcześniej nie czułam się na siłach,ale powiem Wam,że taki spacer działa cuda.
Mimo,że w nocy mało śpie,bo Kubuś ma jakieś nocne czuwania i medytuje przy cycu to jestem baaardzo szczęśliwa mając go przy sobie.
Oto mój maluszek kochany
wiadomo że wkońcu te nieprzesoane noce miną a Kubuś słodziak
Cytat:
Zośka jest strasznie do Ciebie podobna

Sandra Twoja taka pyzunia

Gda dobrze masz z mama przyjedzie ubotuje jaki lajcik ja sie dzisiaj wcisnelam z tesciami na obiad bo mi sie gotowac nie chcialo
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:21   #3046
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ja rodziłam na Polnej.
Ogólnie trafiłam na dwie zmiany. Jedną z nieprzyjemną położną, drugą z fajnymi babkami . Przypuszczam, że gdyby nie ta fajna zmiana to niezbyt wspominałabym poród. Ale ogólnie narzekać nie mogę, jestem baaardzooo zadowolona. W momencie gdy pojawiły się regularne skurcze to położna była przy mnie cały czas, a jeżeli znikała to tylko na moment. Natomiast studentka była przy mnie non stop. Gdy o coś prosiłam to od razu mi latała, szukała, załatwiała.
Podsumowując: Poród jak najbardziej okej!

Gorzej wspominam czas na położniczym. Większość położnych nieprzyjemna.
dzieki: jestes kolejną osobą zadowolona z polnej, a niestety na necie jest mnostwo bardzo nagatywnych opinii i już głupieje od tego
gratuluje wszystkim maluszkow
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:23   #3047
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Też nie rozumiem takich facetów!!!
Na szczęście Mój Ukochany mimo że był do samego końca nie zareagował w podobny sposób. Też Mu powtarzałam że może w każdej chwili wyjść, ale był dzielny i został. Tak jak pisałam w opisie porodu - jestem pewna że to wspólne przeżycie tylko nas do siebie zbliżyło! Do tej pory powtarza mi że podziwia to jaka byłam dzielna

A córunia śliczna i silna jak widać

Gda my z Madalińskiego wyszliśmy już w środę, więc się pięknie minęłyśmy
A co do wybudzania małej gdy śpi dłużej niż 3h, to uważam to za bezsens w naszym przypadku. Położna podkreślała że przy karmieniu tylko i wyłącznie piersią nie odliczamy czasu, tylko karmimy przysłowiowo "na żądanie". Więc jeśli dłużej śpi to widocznie najada się mleczkiem i trzeba czekać aż sama się upomni
Dziś w nocy znowu spała 4,5h, potem 10 min ssania cyca i kolejne 4h
dobrze mamy z tą naszą córą!
Pięknie śpi,żeby tak mój Kubuś...

Cytat:
Ale dziś już mam na wadze 65,5kg czyli jeszcze 10,5 do zrzucenia!
No ładnie Ci leci

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Gda ja walczę z pupa mojej małej pisałam wam wczoraj i żeby było wesoło przychodzi mój małżonek z pracy z prezentem od kolegi z którym pracuję, dostaliśmy zestaw Huggies newborn, pieluszki zorganicznej bawełny i oddychające + chusteczki mokre pure też z bawełenki delikatne są i świetnie nawilżone. Efekt taki, że mała nie płacze przy wycieraniu pupy, skóra zaczyna robić się różowa a nie ogniście czerwona i maltan łagodzi te ranki. Jestem mile zaskoczona.
Kupiłam te pieluszki i w szpitalu w wyprawce też dostałam,Kubusia nie uczulają i mają wycięcie na pępuszek

Cytat:
Mamusie czy Wasze dzieci w pierwszych dniach też tak produkowały ciągle kupki? Bo Henio prawie non stop robi! Nawet na przewijaku z niego nie raz cieknie
Kochana czy ta kupa jest żółta z jakimiś grudkami?zastanawiam się czy to normalna kupamój takie robi,doktorka mówiła,że to żółtaczka wydala się z organizmu

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Kolejny malutki cud

wiecie, trochę się tego bałam (nie wiedziałam jak na męża w trakcie porodu będę reagować, ale nie wyobrażam sobie jego nieobecności!
krew mnie zalewa, jak słyszę, że pary sie rozstają bo faceci inaczej patrzą na kobietę, gdy byli obecni przy porodzie! co to za facet w takim razie! który nie docenia poświęcenia własnej żony, trudu, który włożyła w to, aby ich wspólne dziecko pojawiło się na swiecie, bólu i cudo narodzin!! taki debil nie jest wart ani jej ani dziecka!!!

Moja mała akrobatka, która coraz częściej głowkę podnosi i denerwuje się, gdy po kilku minutach jej opada
Większość ludzi dziwi się na obecność tatusia przy porodzie,wkurza mnie to!
Zuzia jest cudna,ta czuprynka i Ty super wyglądasz.Kiedy ja dojdę do siebie....

Cytat:
A. I.. Ktoras z Was polecala masc na hemoroidy. Jaka to byla? Bo krwawic przestaje, a one daja o sobie bardziej znac Az sie do kibla boje isc na dwojeczke
Proktis M albo procto-glyvenol

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
nam położna na Sr mówiła, że szkoda że nie ma testów psychologicznych dla przyszłych ojców, którzy mają być obecni przy porodzie bo jej zdaniem 1/3 z nich nie miałaby wstępu na porodówkę... opowiadała nam, że czasem trafi się taki niedojrzały gnojek, który zamiast pocieszać i wspierać małżonkę, to dodatkowo ją stresuje, podśmiewa, żartuje albo robi miny, jakby mu się rzygać chciiało...
mówiła nam, że kiedyś miała taki skrajny przypadek, że po prostu wyprosiła przyszłego tatusia z porodówki a rodząca ze łzami w oczach jej podziękowała bo sama miała opory by to zrobić...
może w sumie coś w tym jest, bo Marcin też ma takiego jednego znajomego, który odradza mu poród rodzinny, mówiąc mu, że to coś obrzydliwego i żałuje, że tam poszedł...
może rzeczywiście powinna być selekcja, kto może być przy porodzie a kto się do tego nie nadaje...

ja bardzo chcę by mój mąż był ze mną, chociaż cały czas powtarzam mu, że w każdej chwili może wyjść, że nie będę miała do niego o to żadnych pretensji. zobaczymy, jak się spisze, póki co bohatersko powtarza, że da radę
Matko co za oszołomyi jak można z kimś takim te dzieci później wychowywać?Na porodówce już bym miała depresje!
Myślę,że Twój małżonek stanie na wysokości zadania

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
louruse ja tez mialam plan by maz wyszedl na partych - tzn 2 lata temu mialam taki plan. Ale jak przyszlo co do czego to ani mi bylo w glowie zeby go wypraszac. Szukalam u niego pomocy jak rozrywalo mi tylek - jakby mogl cos temu zaradzic
Wiec teraz juz wiedzialam, ze bedzie od poczatku do konca.
a to dobreCiekawe czy mój ze mną jeszcze pójdzie kiedyś..ale chyba nie będzie miał wyjścia,bo nie wyobrażam sobie rodzić bez niego.
Porody rodzinne są super!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
to ja podobne słowa słyszę od mojej teściówki
i jeszcze dodaje, no tak Cię ginekolog straszył, że grozi Ci poród przed czasem a Ty już po terminie jesteś...
i tak zawsze, kiedy się widzimy... kochana mamusia
Ja do mojego zadzwoniłam leżąc na łóżku porodowym już po.I mówię panie doktorze właśnie urodziłam w św.Zofii,a on no tak myślałem,bo dawno pani się nie odzywała

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-09-26, 15:25   #3048
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, tak sie zastanawiam czy by na pierwszej stronie nie dać jakichś info jakie leki podawać maluchom w razie kolek lub innych dolegliwości bo piszemy tutaj na różne tematy typu odparzenia, kolki i inne takie, a niezawsze jest sie w stanie nadrobić wszystkie posty i ważne informacje.

A ja przyznam sie że jestem zielona w tych tematach i czasem bezsilność łapie że małemu pomoc nie moge
popieram
sama już sobie co prawda wszystko spisałam, ale fakt łatwo przeoczyć coś ważnego, a tak byłoby to "na wierzchu"

Cytat:
Cześć! jesteśmy od wczoraj w domku Chciałam podziękować serdecznie za wszystkie kciuki i gratulacje jesteście Kochane!
Nie nadrobię chyba zaległości ale postaram się zaglądać i napisać więcej o porodzie
Mała jest cudowna, grzeczna, mam dużo pokarmu jesteśmy tak zauroczeni Nią zapomnieliśmy ze dzieciątko może być tak małe!
Siostry też zauroczone
witamy w domu!

Cytat:
O MATKO!
Od porodu wprowadziła się do nas moja mama... Wszystko ładnie, pięknie, bo i ugotuje, i podpowie co robić z małą (wychowała 4 dzieci, a Basiek to jej 6 wnuczątko ) ALE okazuje się teraz że przez nią przegrzewamy i to OSTRO naszą Kruszynkę
Na dziś kazała nam ubrać jej poza body z długim rękawkiem i pajacem, skarpetki, buciki, kombinezonik i jeszcze śpiworek używamy taki milutki polarkowy!!!!
jestem wyrodną matką! jak ja ją tak mogła przegrzewać
moja mama to jednak stara szkoła i za jej czasów dzieci w betach z pierzyny się trzymało, POWINNAM WZIĄĆ NA TO POPRAWKĘ
moje biedne dziecię
Obiecuję poprawę, ale to i tak nie ukoi moich wyrzutów sumienia

Cytat:
Cześć Kochane.
Oto mój maluszek kochany
ale śliczności!

Cytat:
piękna Zocha!

My dziś w przychodni przyszpitalnej byliśmy. Mała zdrowiutka i przybiera ładnie - zostajemy przy wyłącznym karmieniu piersią
Stary 2012-09-26, 15:25   #3049
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

hej dziewczyny,

melduje sie jeszcze z brzuchem. termin mamy na dzisiaj ale nic nie wskazuje ze cos sie wydarzy. jedynie zacznyna mnie to irytowac ze non stop ktos pisze czy to juz a co po niektorzy nawet juz wysylaja gratulacje!
strasznie dziala mi to na nerwy!!!! przeciez jak sie urodzi to dam znac wszystkim komu trzeba nie zostawie tej informacji dla siebie. no niektorzy to zupelnie bez wyobrazni.

i sie pytaja "no kiedy no kiedy"- tak jak ja bym nie chciala zeby juz bylo po. eh...

a i jeszcze " opad ci juz" ? - nie nie opad!!!!! i moze nie opadnie!!!

ach mowie wam. mam juz dosc.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 16:24   #3050
katiem
Wtajemniczenie

Czesc laski

Czekam na meza i idziemy na spacer.

BYlam dzisiaj na usg bioderek i wszystko w porzadku

Cytat:
hej wszystkim
Ja rodzilam w Św. Rodzinie - teraz drugie dziecko. I jestem bardzo zadowolona. WEjdz jescze tu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=306621&page=11

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Cześć Kochane.
Oto mój maluszek kochany

Moj tez tak mial przez kilka dni. A w dzien spal jak susel. I wywnioskowalam ze myli dzien z noca. Pisalam o tym dziewczynom.
I zaczelam go troche bardziej uaktywniac w dzien - szczegolnie tak kolo 18 by mial dluzsze czuwanie. Jakas zmiana pieluszki gdy spal, kapiel itd. I w tej chwili jest ok.

Cytat:
dzieki: jestes kolejną osobą zadowolona z polnej, a niestety na necie jest mnostwo bardzo nagatywnych opinii i już głupieje od tego
gratuluje wszystkim maluszkow
Ja tez znam dziewczyny zadowolone z Polnej.

Cytat:
:

Kochana czy ta kupa jest żółta z jakimiś grudkami?zastanawiam się czy to normalna kupamój takie robi,doktorka mówiła,że to żółtaczka wydala się z organizmu

Większość ludzi dziwi się na obecność tatusia przy porodzie,wkurza mnie to!

a to dobreCiekawe czy mój ze mną jeszcze pójdzie kiedyś..ale chyba nie będzie miał wyjścia,bo nie wyobrażam sobie rodzić bez niego.
Porody rodzinne są super!

Ja do mojego zadzwoniłam leżąc na łóżku porodowym już po.I mówię panie doktorze właśnie urodziłam w św.Zofii,a on no tak myślałem,bo dawno pani się nie odzywała
Taka kupka jest prawidlowa. Moj nadal ma taka.

Na pewno jeszcze pojdzie Kurcze Ty naprawde myslisz o trzecim Podziwiam. poki co moj tylek jeszcze pamieta

Widze ze dalas rade zmienic podpisy - ja walczylam i poleglam

Cytat:
O MATKO!
Od porodu wprowadziła się do nas moja mama... Wszystko ładnie, pięknie, bo i ugotuje, i podpowie co robić z małą (wychowała 4 dzieci, a Basiek to jej 6 wnuczątko ) ALE okazuje się teraz że przez nią przegrzewamy i to OSTRO naszą Kruszynkę
Na dziś kazała nam ubrać jej poza body z długim rękawkiem i pajacem, skarpetki, buciki, kombinezonik i jeszcze śpiworek używamy taki milutki polarkowy!!!!
moja mama to jednak stara szkoła i za jej czasów dzieci w betach z pierzyny się trzymało, POWINNAM WZIĄĆ NA TO POPRAWKĘ
moje biedne dziecię

piękna Zocha!

My dziś w przychodni przyszpitalnej byliśmy. Mała zdrowiutka i przybiera ładnie - zostajemy przy wyłącznym karmieniu piersią
standard z babcia - u mnie to samo - eh

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,

melduje sie jeszcze z brzuchem. termin mamy na dzisiaj ale nic nie wskazuje ze cos sie wydarzy. jedynie zacznyna mnie to irytowac ze non stop ktos pisze czy to juz a co po niektorzy nawet juz wysylaja gratulacje!
strasznie dziala mi to na nerwy!!!! przeciez jak sie urodzi to dam znac wszystkim komu trzeba nie zostawie tej informacji dla siebie. no niektorzy to zupelnie bez wyobrazni.

i sie pytaja "no kiedy no kiedy"- tak jak ja bym nie chciala zeby juz bylo po. eh...

co za ludzie - potrafia wyprowadzic z rownowagi.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cudne dzieciaczki

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 16:38   #3051
zielona1911
Zakorzenienie

ja ide z malym tez zaraz bo jest cieplo to sie przejdziemy. Ide kupic pampki i chusteczki do biedrony. Wogole chodzi za mna makaron ze szpinakiem chyba dzis zrobie na kolacje,bo mam taka chcice na to żarełko
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 16:40   #3052
gda
Zakorzenienie

Cytat:
popieram
sama już sobie co prawda wszystko spisałam, ale fakt łatwo przeoczyć coś ważnego, a tak byłoby to "na wierzchu"

witamy w domu!

O MATKO!
moje biedne dziecię

ale śliczności!

piękna Zocha!

O rany! To faktycznie mocno przesadzony ten ubiór na spacer, nawet ja bym tak nie ubrała!

My jutro mamy wizytę w przychodni, a ja mam zdjęcie szwów od razu.

A Filusia mogłaś mnie jeszcze gdzieś widzieć na Madalińskiego, bo ja rodziłam od wtorku wieczorem i nocą się snuliśmy z mężem korytarzami
Stary 2012-09-26, 16:49   #3053
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Na początek wpadam z dobrymi wieściami

wiadomość od Almariel

Urodziłam Tymon przyszedł na swiat po godz 10 przez cc. Wazy 4 kg mierzy 57 cm. jest cudowny jestesmy zakochani! Pozdrawiam

no to gratulujemy

ide nadrabiac pewnie zajmie mi to duzo czasu
Gratulacje,duży chłopczyk

Cytat:
ahh od Almariel cc było dlatego ze natiuralny nie postepowal no i waga Tymonka.
Jestem żywym przykładem,że można takiego klocka wypchać bez szwankuwszyscy się dziwią,jak ja to robię

Cytat:
Mimo że dziecko mam przecudnie grzeczne to padam na twarz.
i nie pozostaje nic innego jak walnąć się do wyrka bo oczy mi się kleją od 6tej rano :P a raczej od 2,5tyg
dobrze powiedziane,u mnie podobnie ,tyle że od tygodnia

Bafi dobrze wiedzieć,że maltan dobrze się sprawuje do pupy dziecka

Enigmama witajcie w domku i czekamy na relacje

Cytat:
Sandra za nasze 3tygodniowe szczęścia
Jacie ale mnie dziś Zośka przetrzymała!!!!!!!!!!
Wstała o 7.45 i od tamtej pory oczy jak 5zł zasnela dopiero 10 minut temu!!!!!
Kurcze mój Kubuś dziś miał to samo,myślałam,że nigdy nie zaśnie

Cytat:
hej dziewczyny,

Przechodziłam przez to samo.Wytrzymaj już niedługo

Cytat:
Czesc laski

Czekam na meza i idziemy na spacer.

BYlam dzisiaj na usg bioderek i wszystko w porzadku

Moj tez tak mial przez kilka dni. A w dzien spal jak susel. I wywnioskowalam ze myli dzien z noca. Pisalam o tym dziewczynom.
I zaczelam go troche bardziej uaktywniac w dzien - szczegolnie tak kolo 18 by mial dluzsze czuwanie. Jakas zmiana pieluszki gdy spal, kapiel itd. I w tej chwili jest ok.

Taka kupka jest prawidlowa. Moj nadal ma taka.

Na pewno jeszcze pojdzie Kurcze Ty naprawde myslisz o trzecim Podziwiam. poki co moj tylek jeszcze pamieta

Widze ze dalas rade zmienic podpisy - ja walczylam i poleglam
za bioderka.
Mój wieczorem jest niespokojny,nie lubi kąpieli i w ogóle zadnych czynnosci pielegnacyjnych.Najlepiej nie odrywac go od cyca,no i ze zmęczenia tak z nim zasypiam.Mam nadzieje,ze sie nam unormuje,wczoraj skończył tydzień i tez kochana czuje tyłek,ale bardzo chce a mąz mówi,ze trzecie jak wygra w lotka

Piękne są nasze wątkowe bobasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-09-26 o 16:56
Stary 2012-09-26, 17:07   #3054
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomość od Almariel

Urodziłam Tymon przyszedł na swiat po godz 10 przez cc. Wazy 4 kg mierzy 57 cm. jest cudowny jestesmy zakochani! Pozdrawiam
Almariel GRTAULACJE!! Tymon - cudne imię!!
Cytat:
te wszystkie zdjecia mamy wywolane i wisza na scianie tak nam sie podobaja. A to tylko kilka zdjec. potem jej robil jak juz była starsza a teraz niestety nie mamy z nim kontaktu a fotografem jest swietnym
Przesłodziutka mała Zuzia śliczne zdjęcia i fantastyczna pamiątka!
[QUOTE=Konczita;36752906]

maagie jak szukanie lokalu ??? nam został tort do zamówienia - lokal mamy menu mamy no i kościół tez mamy i dzisiaj sukieneczka przyszła i płaszczyk śliczne wszystko mam nadzieje że za 3 tyg Dusia w to wejdzie

[QUOTE=colds;36754368]Już nie wiem, co robić
Konczi, szukanie lokalu idzie mi jak krew z nosa. Bardziej jestem podjarana pomocą siostrze w organizacji Jej wesela 11 maja przyszłego roku...
na razie najtańsza opcja to 70 zł/os dorosłą w tym obiad (zupa, drugie), danie ciepłe, 10 przystawek. i chyba owoce.
Cytat:
Mogę napisać coś obrzydliwego...?

Kocham czopki glicerynowe!
: hahaha:

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A co to? Wszystkie śpią?:P Tyle już mamusiek rozpakowanych, że pewnie Szkrabami się zajmujecie
o tak wczesnej porze to my Anesh się karmimy i śpimy dalej. Dziś razem spałyśmy do 10 kochane me dziecię jest i wdało się w mamusię
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Wpadam teraz z krótkim pytaniem, myślicie, że jak Mała śpi ponad 4 godziny to powinnam ją budzić na przystawienie do cyca czy cierpliwie czekać aż sama będzie chciała?
przez pierwszy miesiac w ciągu dnia moją próbowałam budzić (z różnym skutkiem), gdy spała dłużej niż 4 godz. I to nawet nie ze względu na nią (bo głoda sama by się obudziła), ale na laktację. Bałam się, że jak będę ją rzadziej karmić, to może być różnie z pokarmem. Tak mnie straszyli, więc sie stosowałam. A teraz daję jej spać ile chce w nocy i w ciągu dnia
Dziś mi przyszedł laktator i będę ściągać!! dziwacznie to urządzenie wygląda i zastanawiam się jak je podejść

Cytat:
Konczita wy macie szczepienie dzisiaj? a ja w książeczce mam napisane że teraz się szczepi po skończonym 7 tygodniu, więc dlaczego wy już dzisiaj?
nam kazali przyjść w 6 tygodniu.. i idziemy jutro? Co prawda to ostatni dzień 5 tygodnia będzie, ale tak kazali w przychodni się zapisać zobaczymy czy od razu ją zaszczepią, bo ma troszkę katar (w dzień nic, ale w nocy mi chrumka noskiem)
Cytat:

A my też dziś kończymy tydzień, hurraaaa!

Cytat:

moje dziecie konczy dzisiaj 4 tygodnie

Jaka ta herbatke koperkowa pijecie? Hippa?

piję jakąś herbatkę: owoc kopru włoskiego ze sklepu z ziołami

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 17:10   #3055
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
A my też dziś kończymy tydzień, hurraaaa!

Cytat:
moje dziecie konczy dzisiaj 4 tygodnie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
matko dziś mamy 40 tydzień
Na porodówkę w takim razie marsz

Cytat:
Witamy spowrotem

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem, że temat przewijał sie już tysiace razy ale jeszcze ostatni raz zapytam. Jak ubieracie swoje Kruszynki? Co się u Was sprawdza? Bo właśnie zrobiłam przegląd ubranek i mam wrażenie że nie potrafie z tego nic skompletować
W dzień body i śpiochy lub półśpiochy, na noc pajac i nic pod spód.

Cytat:
Oto mój maluszek kochany
Słodki
Katee a zauważyłaś że Jureczek 2 dni młodszy od Pauli i tak samo Kubuś od Mateuszka

Cytat:
Piękna panienka

Cytat:
Taka kupa normalna

W drogerii Natura i Aster pampersy po 34,99 są.
Stary 2012-09-26, 17:15   #3056
gda
Zakorzenienie

A można napoleonkę zjeść jak się karmi...???
Stary 2012-09-26, 17:15   #3057
Dearlie
Zakorzenienie

Nadrobiłam Was, ale może najpierw napiszę co u nas po wizycie.

No, więc jak widać... w szpitalu nie wylądowałam. Wyniki jednak fatalne, więc dostałam skierowanie na posiew moczu i zobaczymy co dalej z tym robimy. Miałam się wstawić w piątek z wynikami, ale nie mam jak dojechać tego dnia do niego, więc kolejną wizytę mam dopiero w poniedziałek. Do tego czasu mam łykać profilaktycznie Uro Prev, to jakiś nowy suplement na bazie ziołowych wyciągów. Kupiłam, pierwsze tabsy połknięte... co dalej, zobaczymy. Pobrał mi też wymaz na paciorkowca.

Z najważniejszych rzeczy: szyjkę badał tylko ręcznie. Rozpulchniona, ale nadal trzyma. Rozwarcia brak, więc moje marzenia o rodzeniu w połowie października są raczej nie do spełnienia. Na dodatek... głowka i brzuszek, które zawsze były większe o jakieś 10 dni niż według terminu z OM... dzisiaj idealnie się pokryłyz terminem z OM i wskazywały 35+6 Zobaczycie, pewnie się przeterminuję i będę ostatnią z wątku, która urodzi.

Hitem jest standardowo waga Antosia, który na miesiąc przed terminem waży 3401 g ! Dobijemy pewnie do 4 jak nic.

Moja waga równie wysoka. 19kg na plusie... w tym przez ostatni miesiąc dorobiłam się dodatkowych 3kg!

A ponadto przyszłam nam dzisiaj do rodziców TŻ-ta bryczka dla Antka!!! Pewnie nie wytrzymam i w weekend po nią pojedziemy do Poznania! Już nie mogę się doczekać! Przyszedł także materac z allegro i zaczęłam dzisiaj pranie i segregowanie ciuszków Małego, więc krótko mówiąc... przygotowania ruszyły pełną parą.
Stary 2012-09-26, 17:28   #3058
Dearlie
Zakorzenienie

To teraz biorę się za nadrabianie.

Na początek wielkie gratulacje, dla wszystkich maluszków, które dzisiaj świętują skończone tygodnie!!!

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Dearline podobne dolegliwości jak Ty miałam dzień wcześniej. Chyba po prostu zaczynamy się przygotowywać do tego do nie uniknione
Dzisiaj już mi znacznie lepiej.
Dokładnie! W końcu został nam już miesiąc! Dociera do Ciebie już ten fakt? Bo ja mam tak, że czasami uświadamiam sobie, bo to już tak blisko i wpadam w panikę, a czasami zupełnie odwrotnie... jakoś ciężko mi uwierzyć, że ten maluch, który wierci się tam w środku za chwilę będzie z nami. Wręcz ten fakt wydaje mi się nierealny.

Cytat:

Cytat:

Bogu dzięki noc była dobra.. Ale to tylko dlatego, że TŻ zajmował się Małą, a ja mogłam spać..
Kochany ten Twój TŻ-cior. Trzymam kciuki, żeby dziś wieczorem nie było już takich problemów!

Cytat:

Bardzo podoba mi się ten pomysł! Każda z nas rodzi w innym terminie i w innym czasie zmaga się z danym problemem. Ja teraz cały czas czytam co polecacie, ale obawiam się, że za miesiąc jak Mały się pojawi, to nie będę już pamiętała co na co. A pytanie w kółko o to samo zacznie pewnie Was niedługo drażnić, więc myślę, że to mogłoby rozwiązać ten problem.

Cytat:
Witamy w domku!!!

Cytat:

My dzisiaj (21stopni) body z długim rękawem+ półspiochy, czapeczka na głowe i wio, byłyśmy w przychodni, Zośka przez 2tyg i 2dni w domu przytyła 500gram!!!!!!!!!!!
Pięknie Zośka!

Cytat:
hej dziewczyny,

O matko, z tymi gratulacjami to już wielka przesada! Axxxa, wiem, że łatwo mówić, ale postaraj się ludziskami nie przejmować.

Masz się jakoś wstawić do szpitala albo na wizytę w związku z mijającym terminem? Załatwiłaś sobie tutaj już na miejscu lekarza?
Stary 2012-09-26, 17:30   #3059
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was, ale może najpierw napiszę co u nas po wizycie.

No, więc jak widać... w szpitalu nie wylądowałam. Wyniki jednak fatalne, więc dostałam skierowanie na posiew moczu i zobaczymy co dalej z tym robimy. Miałam się wstawić w piątek z wynikami, ale nie mam jak dojechać tego dnia do niego, więc kolejną wizytę mam dopiero w poniedziałek. Do tego czasu mam łykać profilaktycznie Uro Prev, to jakiś nowy suplement na bazie ziołowych wyciągów. Kupiłam, pierwsze tabsy połknięte... co dalej, zobaczymy. Pobrał mi też wymaz na paciorkowca.

Z najważniejszych rzeczy: szyjkę badał tylko ręcznie. Rozpulchniona, ale nadal trzyma. Rozwarcia brak, więc moje marzenia o rodzeniu w połowie października są raczej nie do spełnienia. Na dodatek... głowka i brzuszek, które zawsze były większe o jakieś 10 dni niż według terminu z OM... dzisiaj idealnie się pokryłyz terminem z OM i wskazywały 35+6 Zobaczycie, pewnie się przeterminuję i będę ostatnią z wątku, która urodzi.

Hitem jest standardowo waga Antosia, który na miesiąc przed terminem waży 3401 g ! Dobijemy pewnie do 4 jak nic.

Moja waga równie wysoka. 19kg na plusie... w tym przez ostatni miesiąc dorobiłam się dodatkowych 3kg!

A ponadto przyszłam nam dzisiaj do rodziców TŻ-ta bryczka dla Antka!!! Pewnie nie wytrzymam i w weekend po nią pojedziemy do Poznania! Już nie mogę się doczekać! Przyszedł także materac z allegro i zaczęłam dzisiaj pranie i segregowanie ciuszków Małego, więc krótko mówiąc... przygotowania ruszyły pełną parą.
co do wagi to obstawiałam 3300 g, wiec dużo sie nie pomyliłam. mam nadzieje ze moze te nasze dzieciaczki przystopują trochę, ale to pewnie marzenie ściętej głowy
a ze szyjka rozpulchniona to znaczy że skrócona?
ja tez miałam powtórzyc badanie moczu, ale dzis sie zapomniałam, a jutro nie ma mi kto zawieść, a do lab dość daleko.
trzymam kciuki zeby ten nowy specyfik Ci pomógł i wyniki sie poprawiły
Stary 2012-09-26, 17:39   #3060
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

to już czas rodzić
Cytat:

super pomysł! jestem za
Cytat:

My dzisiaj (21stopni) body z długim rękawem+ półspiochy, czapeczka na głowe i wio, byłyśmy w przychodni, Zośka przez 2tyg i 2dni w domu przytyła 500gram!!!!!!!!!!!
tak samo moją dziś ubrałam. Tylko kocykiem ją delikatnie przykryłam, ze względu na ten katarek
Cytat:
Dzięki dziewczyny

Dokładnie...

Cytat:
Zośka jest CUDNA!!!
Cytat:
Na dziś kazała nam ubrać jej poza body z długim rękawkiem i pajacem, skarpetki, buciki, kombinezonik i jeszcze śpiworek używamy taki
Filusia, wczoraj zerknęłam na Wasze zdjęcia i miałam się pytać, czy przypadkiem nie za ciepło Basieńka jest ubrana?
Cytat:
A można napoleonkę zjeść jak się karmi...???
nie wiem.. tak mi się chce słodkiego, ale nie jem ciast z drożdżami ani z proszkiem do pieczenie (hmm.. w ogóle ciast nie jem...) ani z kremami... jak to sie człowiek dla takiej małej istotki poświęca...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości