Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-26, 10:41   #3001
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Muminku wspaniałe wiadomości i w dalszym ciągu modlimy się i trzymamy za malutką żeby pokonała te problemy z główką

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Oj nasza pupunia chyba też będzie musiała spróbować tych huggiesów. Na razie używamy Maltanu i wietrzyliśmy dziś pupkę 20 minut.

Dziewczyny, jak Wasze maluchy robią kupkę? Jednorazowo czy "na części"? Bo Henio ją produkuje co chwilę małymi partiami Podczas wietrzenia chyba z 4 razy wypływała. Tak samo podczas przewijania, prawie za każdym razem coś wycieka.

A my też dziś kończymy tydzień, hurraaaa!
U mnie w trackie karmienia tez robi partiami i obowiązkowo coś wycieka podczas przewijania - więc to chyba normalne i smaruj grubo maltanem tą pupkę, ja go nie żałuje i cieszę się że w końcu mi tą pupę ładnie goi u was będzie podobnie

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-09-26 o 10:43
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:43   #3002
kraven
Zakorzenienie

Witam się i ja. Dzisiaj nocka przerywana. Jasiu ma chyba zegar w sobie bo punkt 3.00 od 3 nocy zaczyna kopniaki, które trwają tak do 4 i później mogę iśc spać.

Dearline podobne dolegliwości jak Ty miałam dzień wcześniej. Chyba po prostu zaczynamy się przygotowywać do tego do nie uniknione
Dzisiaj już mi znacznie lepiej.

Debridat to nie antybiotyk

Colds jesli faktycznie to byłaby nietolerancja lakrozy to Delicol powinien pomóc. Jesli go masz to mozesz zrobić próbe. Zacząć go podawać wg ulotki. Jesli po 3 - 4 dniach nie będzie poprawy to znaczy że to nie to.

Dziewczyny ta maść maltan którą smarujecie pupe to ta do sutków?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-09-26 o 10:45
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:48   #3003
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
czesc kochane.

wpadam na chwile bo czekam na kolezanke z 7-miesieczna cora.

nocka spokojna.

moje dziecie konczy dzisiaj 4 tygodnie

Jaka ta herbatke koperkowa pijecie? Hippa?

Bafi, Sandra dla małych.

I gratuluje rozpoczetych tygodni
Katiem dla Kubusia urodzeniowego brata bliźniaka mojej Soni

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Witam się i ja. Dzisiaj nocka przerywana. Jasiu ma chyba zegar w sobie bo punkt 3.00 od 3 nocy zaczyna kopniaki, które trwają tak do 4 i później mogę iśc spać.

Dearline podobne dolegliwości jak Ty miałam dzień wcześniej. Chyba po prostu zaczynamy się przygotowywać do tego do nie uniknione
Dzisiaj już mi znacznie lepiej.

Debridat to nie antybiotyk

Colds jesli faktycznie to byłaby nietolerancja lakrozy to Delicol powinien pomóc. Jesli go masz to mozesz zrobić próbe. Zacząć go podawać wg ulotki. Jesli po 3 - 4 dniach nie będzie poprawy to znaczy że to nie to.

Dziewczyny ta maść maltan którą smarujecie pupe to ta do sutków?
Dokładnie ta, mi świetnie wyleczyła krwiaczki na sutkach jak się zrobiły podczas pierwszych dni karmienia a teraz jak pisałam świetnie goi odparzoną pupkę Sonii

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Nic koniec wizażowania czas powiesić pranie póki piękna pogoda dzisiaj chce poprać pościel codziennie wynajduje sobie jakieś prace domowe

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-09-26, 10:53   #3004
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Hej Hej meldujemy się z 4 tygodniową Sonią. Młoda jest śpiewaczką operową - normalnie taki czasoumilacz z niej, że aż uszy puchną. Zastanawiam się czy nie zastosować u niej jakiś kropelek na gazy bo strasznie się spina jak ma pierda puścić i drze się wniebogłosy. Efekt, strasznie nerwowo ciągnie cyca i się wścieka jak jej zwieje - efekt, ja się zaczynam irytować ta włącza ryk i wszyscy maja dość

nooo ooo, u mnie to samo jest - dokładnie to samo

Cytat:
Dziewczyny, jak Wasze maluchy robią kupkę? Jednorazowo czy "na części"? Bo Henio ją produkuje co chwilę małymi partiami Podczas wietrzenia chyba z 4 razy wypływała. Tak samo podczas przewijania, prawie za każdym razem coś wycieka.

A my też dziś kończymy tydzień, hurraaaa!
U mnie różnie, ale najczęściej raz a dobrze kupoląga walnie z niezłym smrodkiem

Gratuluje tygodnia
U nas jutro będzie 3 tygodnie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:58   #3005
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Iwoncia czyli jadymy na tym samym wózku - moja od tego darcia prawie non stop ochrypnięta jest - ale dzisiaj jakieś święto lasu jak ją o 9 przebrałam, dupsko pod kranem umyłam, ciuchy świeże założyłam, bo mi zamoczyła lekkim ulaniem resztki pokarmu, nakarmiłam tak nawet śpi No fakt zapomniałam, że z wtorku na środę mój czasoumilacz nawet w nocy lubi się rozedrzeć. I to zawsze z wtorku na środę (czyżby tzw skoki ) dobra a teraz już naprawdę zwijam poślady i idę wieszać to prańsko,

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-09-26, 10:59   #3006
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Na początek wpadam z dobrymi wieściami

wiadomość od Almariel

Urodziłam Tymon przyszedł na swiat po godz 10 przez cc. Wazy 4 kg mierzy 57 cm. jest cudowny jestesmy zakochani! Pozdrawiam
gratuluje!!
nie poczekalas do terminu..

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Kochane ja mam takie pytanko,jak wygląda opieka nad ciężarną w UK?
Wie może któraś? Bo koleżanka tam mieszka i teraz zaszła w ciąże,a kompletnie nic nie wie,ile jest usg i jak tam to wszystko wyglada
prosiłabym o jakies informacje
No to powiem jak to wyglada u mnie
Po 'odkryciu',ze jestes w ciazy,trzeba umowic sie do lekarza ogolnego w przychodni(GP)(ja bylam w ok7tyg chyba),zadnych badan nie mialam robionych,ginekologa,nic. Tylko krotki wywiad,mniej wiecej obliczenie tp i wybranie szpitala,w ktorym chce rodzic.Pozniej dostalam list z tego szpitala z pierwsza data usg(w13tyg)i tam jezdzilam wlasnie na spotkania z polozna.Tam juz dokladniej zajmuja sie pacjentka -badania krwi,moczu,cisnienie tetno dziecka,pogadanki,ulotki, etc.(ale w dalszym ciagu nikt ginekologicznie nie bada).Drugie (i ostatnie)usg jest robione w ok20tyg(jest robione,jezeli sobie zyczysz--m.in choroby genetyczne wtedy mozna wykryc,syndrom downa) .Jezeli w historii rodzinnej sa cukrzycy to w ok 27tyg.robi sie tzw.glucose screen.Spotkan z polozna przez cala ciaze jest ok 10-11. Cztery ostatnie mialam u siebie w przychodni,zeby juz sie nie 'fatygowac' i nie tluc przez pol miasta.
2pazdziernika mam tp i jezeli do tej daty nic sie nie zacznie,to mam przyjechac do szpitala na spotkanie z polozna a tam czekac mnie bedzie masaz szyjki (na ktory mozna sie zgodzic badz nie)I tyle.
Omawia/ustala sie tez mniej wiecej plan porodu-mozna wybrac warunki szpitalne(gdzie dostepne masz rozne znieczulenia,gaz,epidural i lekarzy oczywiscie)lub oferowane jest tzw.birth centre-dla tych,co to chca rodzic naturalnie- wyciszona,spokojna,'domow a' atmosfera,dostepna wanna i jakies gadzety typu pilki,ale tylko polozne sa pod reka..Ja tam wybralam szpital (partner moze byc ze mna caly czas,nawet zostac na noc)-jest b.dobre zaplecze neonatologiczne i pewnosc,ze dostane znieczulenie,gdy o nie poprosze.
Oczywiscie nie wytrzymalam bez wizyty u gina i pognalam prywatnie pare razy (w Pl w kwietniu i maju)oraz tutaj,w Uk w 32 tyg na dodatkowe usg i badanie gin i w 37tyg usg i gin.dla swietego spokoju.
Jezeli wychodza jakies problemy,cos jest nie tak na pierwszym usg lub ciaza mnoga,to wtedy wszystko wyglada nieco inaczej i sa to juz czestsze wizyty,kontrole i usg.
Czyli troche inaczej niz w Pl.
Stary 2012-09-26, 11:11   #3007
sandra23s
Zadomowienie

zupa ugotowananiestety nie pojem bo z brokułami i kalafiorem
zbieram sie i ide w ten deszcz na spacer bo nie wytrzymam calego dnia w domu.przejde sie pol godzinki,odbiore młodego z przedszkola a potem pierożków narobie

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 11:21   #3008
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
ula dziękuję bardzo. Jak i w ciąży, tak i teraz staram się dbać o siebie, choć te odrosty włosy malowałam 7 tygodni temu a one już po pachy w tym tygodniu po odroście ani śladu nie będzie. W ogóle kusi mnie farbnąć się na brąz Co myślicie?
A do pełni szczęścia na zdjęciu brakuje jeszcze psa i byłby obrazek z naszej codzienności mama, córcia, pies przy boku i komputer - bo ja uzależniona jestem... od wizażu...
w ogóle to myślałam, że jej się włoski będą wycierać, ale nic takiego się nie dzieje tylko rosną i rosną a ja czeszę i czeszę... niedługo kucyki będziemy robić
mnie też kusi bardzo ale mój mąż jest zdecydowanie przeciwny, bo już z 3 razy tak zrobiłam pod wpływem chwili i zaraz tego żałowałam. jakoś tak smutniej wyglądam w tym brązie ale jak znajdziesz jakiś ciekawy odcień, to daj mi znać

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Wstawiam fotki mojej córci
Moja prawie szwagierka ma zrobić Alicji sesję zdjęciową, wtedy pewnie będzie się czym pochwalić aczkolwiek trudno mi to sobie wyobrazić z tym moim niespokojnym mlekoholikiem
Piękna i słodziutka

Almariel gratulacje

konczi to dobrze, że opuchlizna zeszła, mam nadzieję, że u mnie też tak będzie i dzięki za wiadomość!

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

matko dziś mamy 40 tydzień
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 11:23   #3009
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Iwoncia czyli jadymy na tym samym wózku - moja od tego darcia prawie non stop ochrypnięta jest - ale dzisiaj jakieś święto lasu jak ją o 9 przebrałam, dupsko pod kranem umyłam, ciuchy świeże założyłam, bo mi zamoczyła lekkim ulaniem resztki pokarmu, nakarmiłam tak nawet śpi No fakt zapomniałam, że z wtorku na środę mój czasoumilacz nawet w nocy lubi się rozedrzeć. I to zawsze z wtorku na środę (czyżby tzw skoki ) dobra a teraz już naprawdę zwijam poślady i idę wieszać to prańsko,
Mój dzidź dzisiaj dał w nocy popalić też mężowi i to chyba jemu najbardziej bo ja podczas chwilki wolności od dzidka gdy mężul usypiał małego na rękach poszłam wreszcie do kibelka to tylko usłyszałam jak mnie woła na ratunek bo malutek go nieźle "opluł" mlekiem
No i też było znowu pranie bo ciuszek upierniczony
Ale co najlepsze to spał od 22 do prawie 5

Idziemy dziś do pediatry - o 12 jest rejestracja i mam nadzieje że kolejki nie bedzie bo jak mi sie Alanek obudzi to da popis wrzasku jak zawsze po obudzeniu
Stary 2012-09-26, 11:25   #3010
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
zupa ugotowana niestety nie pojem bo z brokułami i kalafiorem
zbieram sie i ide w ten deszcz na spacer bo nie wytrzymam calego dnia w domu.przejde sie pol godzinki,odbiore młodego z przedszkola a potem pierożków narobie
kalafiora to dłuuuugo nie wezmę do ust... kojarzy mi się tylko z I trymestrem. ale pierogi mogę jeść codziennie bez ograniczeń szczególnie z serem i z owocami
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 11:41   #3011
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Cytat:
Na początek wpadam z dobrymi wieściami

wiadomość od Almariel

Urodziłam Tymon przyszedł na swiat po godz 10 przez cc. Wazy 4 kg mierzy 57 cm. jest cudowny jestesmy zakochani! Pozdrawiam

no to gratulujemy
Gratulacje

Cytat:
te wszystkie zdjecia mamy wywolane i wisza na scianie tak nam sie podobaja. A to tylko kilka zdjec. potem jej robil jak juz była starsza a teraz niestety nie mamy z nim kontaktu a fotografem jest swietnym
Super fotki a Zuzia cudna

Cytat:
a propo tyc czrnych włosów to nic z nich nie pozostało teraz ma ciemny blond
Paula też takie miała a teraz blondyna

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
byłam u położnej,więc tak..
szyjka się pieknie skróciła,ma jakiś 1 cm i jest miękka.
Rozwarcie mam na dwa luźne palce,a ujście z szyjki do macicy przepuszcza jeden palec,głowka pieknie wstawiona w kanał,niziutko,położna czuła ją przy badaniu.
Mówi,że brzuch ładnie obnizony i sytuacja do porodu jak na 38 tydzień bardzo dobra
stwierdziła,że śmie twierdzić,że do 40 tyg nie donosimy ciąży.
Ogólnie świetna z niej kobieta i ciesze sie,że będę z Nią rodziła.
W poniedziałek mam ostatnie usg i po tym mam do niej zadzwonić umówimy sie na kolejne spotkanie,zobaczyć czy coś się dzieje.
W końcu wiem cos konkretnego
Super wieści

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
No tak, mam świadomość tego, że widok fajny nie jest... I jeżeli faktycznie źle się poczuje to spoko - niech wyjdzie. Jeżeli nawet nie czuje się na silach tam być - niech mi powie o tym (chociaż bardzo chciałabym żeby był). Ale ona powiedziała, że wtedy facet na Ciebie inaczej patrzy, że był taki oschły dla dziecka i dla niej... że to go zmieniło.... Uważam tak jak Maggie, że co to za facet, który nie potrafi docenić żony, która tyle wysiłku w to wkłada...
No niestety takie typy nieczułe się trafiają. W ogóle nie raz tacy idioci na porodówce byli z żonami że tragedia.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
moja corcia ma dzis 4 tyg i uczcila to wypiciem mleczka z butelki a nie przez sądę!!!!!

Cytat:
Gda cóż za wyznanie W pełni Cię rozumiem. Co prawda teraz nie mam z tym problemu ale kiedyś uratowały mi tyłek. Dosłownie

Idziemy na spacerek.

Sojka dziś będzie u mnie ciocia co w sądzie rodzinnym pracuje to będę wiedziała co i jak z naszymi sprawami.
Stary 2012-09-26, 12:07   #3012
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Colds hmm ciekawe.. a powiedz mi myślałaś nad czymś takim jak nietolerancja laktozy bądz skaza białkowa? Bo kumpela miała podobną sytuację i młody wył dzień i noc i nic nie pomagało i okazało się ze miał nietolernacje laktyozy któa mu się objawiała okropnym bólem brzuszka.
O skazie białkowej myślałam, ale to przez chwilkę tylko..
Dzisiaj dałam Jej Espumisan i zobaczymy

Zwrócić Ci kropelki? Bo w sumie dużo nie zużyliśmy.. Czy wysłać jakiejś innej chętnej? Np. Sojce?

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A w ogóle to dzisiaj mamy dokładnie miesiąc do terminu!!!

Kurcze colds, ja jestem jeszcze zielona w temacie maluszków, ale serce mnie ściska jak czytam Twoje wiadomości. Chciałabym Ci pomóc, ale nie potrafię. Mam nadzieję, że noc minęła spokojniej i przytulam Cię mocno.

Bogu dzięki noc była dobra.. Ale to tylko dlatego, że TŻ zajmował się Małą, a ja mogłam spać..

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Jaka ta herbatke koperkowa pijecie? Hippa?

Ale zmieniam na anyżową, bo koperkowa wcale Jej nie zaspokaja..

Cytat:
Zapiszę sobie i zobaczymy. Jeżeli po espumisanie lepiej nie będzie to spróbuję i tego..

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-09-26 o 12:10
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 12:19   #3013
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dziewczyny, tak sie zastanawiam czy by na pierwszej stronie nie dać jakichś info jakie leki podawać maluchom w razie kolek lub innych dolegliwości bo piszemy tutaj na różne tematy typu odparzenia, kolki i inne takie, a niezawsze jest sie w stanie nadrobić wszystkie posty i ważne informacje.

A ja przyznam sie że jestem zielona w tych tematach i czasem bezsilność łapie że małemu pomoc nie moge
Stary 2012-09-26, 12:50   #3014
Enigmama
Raczkowanie

Cześć! jesteśmy od wczoraj w domku Chciałam podziękować serdecznie za wszystkie kciuki i gratulacje jesteście Kochane!
Nie nadrobię chyba zaległości ale postaram się zaglądać i napisać więcej o porodzie
Mała jest cudowna, grzeczna, mam dużo pokarmu jesteśmy tak zauroczeni Nią zapomnieliśmy ze dzieciątko może być tak małe!
Siostry też zauroczone : D

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:02   #3015
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
moja corcia ma dzis 4 tyg i uczcila to wypiciem mleczka z butelki a nie przez sądę!!!!!
muminku gratulacjedzieln a malutka
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:04   #3016
kraven
Zakorzenienie

Witaj Enigmama. Nareszcie w domku

Muminku super ,że córeczka coraz silniejsza

Dziewczyny wiem, że temat przewijał sie już tysiace razy ale jeszcze ostatni raz zapytam. Jak ubieracie swoje Kruszynki? Co się u Was sprawdza? Bo właśnie zrobiłam przegląd ubranek i mam wrażenie że nie potrafie z tego nic skompletować

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-26, 13:09   #3017
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
O skazie białkowej myślałam, ale to przez chwilkę tylko..
Dzisiaj dałam Jej Espumisan i zobaczymy

Zwrócić Ci kropelki? Bo w sumie dużo nie zużyliśmy.. Czy wysłać jakiejś innej chętnej? Np. Sojce?

Bogu dzięki noc była dobra.. Ale to tylko dlatego, że TŻ zajmował się Małą, a ja mogłam spać..

Ale zmieniam na anyżową, bo koperkowa wcale Jej nie zaspokaja..

Zapiszę sobie i zobaczymy. Jeżeli po espumisanie lepiej nie będzie to spróbuję i tego..
Mozesz przesac dalej. ja mam jedna butelke w domku dla siebie
Cytat:

Dziewczyny wiem, że temat przewijał sie już tysiace razy ale jeszcze ostatni raz zapytam. Jak ubieracie swoje Kruszynki? Co się u Was sprawdza? Bo właśnie zrobiłam przegląd ubranek i mam wrażenie że nie potrafie z tego nic skompletować
Ja ubieram na noc w spiochy badz pajace a w dzien body plys spodenki i skarpetki
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:25   #3018
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

w domu w dzien ubieram body z krótkim,cienką bluzeczke i półśpiochy bądz rajtuzki a na noc pajac

Stary 2012-09-26, 13:26   #3019
kraven
Zakorzenienie

Dziękuje. A czy pod pajaca zakładacie body czy koszuli. Bo ja tak wymyśliłam, ze dokupie body z krótkim rękawem i to będe zakaładac pod pajace.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-26, 13:35   #3020
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje. A czy pod pajaca zakładacie body czy koszuli. Bo ja tak wymyśliłam, ze dokupie body z krótkim rękawem i to będe zakaładac pod pajace.
Nie zakladam bo zima czy jesienia w domku sie grzeje a do tego przykrya sie koldra czy kocykiem.
Stary 2012-09-26, 13:40   #3021
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Nie zakladam bo zima czy jesienia w domku sie grzeje a do tego przykrya sie koldra czy kocykiem.
to jak jestesmy przy temacie ubioru dzieciatek to w co ubieracie je na spacery w taka pogode jak dzis np.
Stary 2012-09-26, 13:41   #3022
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
ja zakładam body

Stary 2012-09-26, 13:43   #3023
gda
Zakorzenienie

Kurczę, to ja swojego maluszka ubieram w body z krótkim i na to pajac i tak non stop Nie przykrywam go, bo śpi z nami na razie.

Ale nie poci się, to chyba nie jest mu za ciepło...? Bo ja niestety chyba z tych mam, co myślą, że noworodkowi jest zimno...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:45   #3024
gda
Zakorzenienie

Wczoraj jak byliśmy na spacerze, to założyłam mu taki jesienny kombinezonik od wewnątrz polarowy, na zewnątrz pikowany i tak sobie myślałam, że to pewnie za ciepło Do tego bawełniana czapeczka. Ale wiał wiaterek i było tak z 17-18 stopni i jak sprawdzałam karczek, to był ciepły, ale nie mokry.
Stary 2012-09-26, 13:47   #3025
Sojka1990
Zadomowienie

Sandra za nasze 3tygodniowe szczęścia
Jacie ale mnie dziś Zośka przetrzymała!!!!!!!!!!
Wstała o 7.45 i od tamtej pory oczy jak 5zł zasnela dopiero 10 minut temu!!!!!!

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

My dzisiaj (21stopni) body z długim rękawem+ półspiochy, czapeczka na głowe i wio, byłyśmy w przychodni, Zośka przez 2tyg i 2dni w domu przytyła 500gram!!!!!!!!!!!
Stary 2012-09-26, 13:54   #3026
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

My dzisiaj (21stopni) body z długim rękawem+ półspiochy, czapeczka na głowe i wio, byłyśmy w przychodni, Zośka przez 2tyg i 2dni w domu przytyła 500gram!!!!!!!!!!!
Ale przykrywasz czymś jeszcze? A ja mogę dziś wyjść w tym body + pajac...?
Stary 2012-09-26, 13:56   #3027
kraven
Zakorzenienie

Zosia slicznie przybiera na wadze

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-26, 13:56   #3028
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
to jak jestesmy przy temacie ubioru dzieciatek to w co ubieracie je na spacery w taka pogode jak dzis np.
Taka jak dzis to poprostu wychodze z domu. Nie zakladam czapki ani nie przykrywam

gda to zes ale cieplo ubrala jak jest 17 18 stopni to wtedy zakladam na body taki swetrek ewentualnie czapke i przykrywam cienkim kocem.
Stary 2012-09-26, 14:00   #3029
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Ale przykrywasz czymś jeszcze? A ja mogę dziś wyjść w tym body + pajac...?
Możesz weź ze sobą jakiś cienki kocyk (tylko błagam nie gruby wełniany bo jak mijałam takie mamy na ulicy to mi dzieci było szkoda) przykryj go kocykiem, albo tetrą bo jednak dopiero tydzień ma i jeszcze mało dworku widział, ale nie opatulaj, jest na prawdę cieplutko.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Taka jak dzis to poprostu wychodze z domu. Nie zakladam czapki ani nie przykrywam

gda to zes ale cieplo ubrala jak jest 17 18 stopni to wtedy zakladam na body taki swetrek ewentualnie czapke i przykrywam cienkim kocem.
rozsądna mama - a raczej po prostu już doświadczona

My też dziś wyzłyśmy z domu tak jak Zośka była w danej chwili ubrana, najgorsze co może być to przegrzewanie dzieci.
Stary 2012-09-26, 14:00   #3030
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

no tak,zapomnialam,ze nasze córeczki od początku w parze razem idą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości