|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XVI
Cytat:
dziewczyny, nie wydaje mi się że taka debata w ogóle ma sens.. żadna z nas chyba nie pisze pochlebnych/niepochlebnych opinii odnosząc się do wszystkich na świecie, tylko odnosismy opinie do swojej osoby, ergo to co pasuje mi nie musi wcale być dobre dla Ciebie, na tym wątku polecamy i odradzamy produkty, i niech tak zostanie mówisz natomiast że widząc tyle niepochlebnych opinii.. to tak jak z tuszem do rzęs, jednemu się sypie pod koniec dnia, innym nie, jednym pasuje, innym nie.. tak samo jest z odżywką, masz dołączoną ulotkę do odżywki, masz wypisane działania nieporządane, używasz kosmetyku na włąsną nieprzymuszoną odpowiedzialność i można by tak wymieniać w nieskończoność, jednak przepraszam ale dużo (nie twierdzę że wszystkie, ale dużo) z tych komentarzy dla mnie nie ma nawet nuty obiektywizmu, i mam wrażenie że to jakieś kurcze objawy psychozy że czytasz o objawiach i nagle wszystkie u siebie widzisz i od razu boże umieram na raka.. fajnie że napisałyście coś takiego, bo lepiej wiedzieć co sie stosuje, no ale też chyba nie możecie mówić że stosowanie odżywki wciąż i wciąż mimo że widziało się początkowe objawy niepokojące jest mądre? każda z nas ma chyba swój własny rozsądek i tym polecam się kierować ![]() stosowanie odżywki do paznokci nie mając z nimi problemu? przepraszam ale profilaktycznie bierzesz apap codziennie czy jak? odżywkę stosuje się nie dotykajac skórek i to jest w ulotce...
Edytowane przez BlueSunshine Czas edycji: 2012-09-26 o 15:58 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paznokcie mnie bolały po pierwszym zastosowaniu zgodnie z instrukcją - jedna warstwa każdego dnia przez kilka dni.. jak miałam je dwie czy trzy na paznokciach to odczułam ból palców. po zajrzeniu na KWC okazało się ze to odżywka wiec ją zmyłam i rzuciłam w kąt, doszłam do wniosku, że za dużo warstw.. po paru tygodniach zaczęłam używać jej jako bazy. jedna warstwa na siedem albo więcej dni - nic nie bolało. po miesiącu czy więcej paznokcie były bardzo słabe, dwa złamały mi się w połowie po lekkim uderzeniu. nie tknęłam więcej tej odzywki. dopiero wtedy wybuchła afera na blogach i nastąpił wysyp zdjęć z efektami gdybym wczytała się w temat dużo wcześniej to bym ją dawno wywaliła a nawet nie kupiła nigdy. stosowałam ją tylko ze wzg na tak wiele pozytywnych opinii i dlatego że myślałam że źle ją zastosowałam na początku i zmniejszenie częstotliwości stosowania do minimum załatwi sprawe.
|
|
|
|
|
#153 |
|
Wieczne Kutango
|
Zgadzam się z blue
![]() Jak już powiedzialam jednemu pasuje to, drugiemu co innego. Kazdy ma inny organizm, plytki paznokcia tez są inne. Warto i przestrzegam przed obserwowaniem reakcji nie tylko paznokci ale np. skory twarzy po zastosowaniu nowego kosmetyku po raz pierwszy. Jak cos swędzi piecze ściąga to znaczy ze produkt nalezy odstawić i nie męczyć się z nim
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osłabienie płytki i łamliwośc pokazała się po dlugim czasie, doszłam do wniosku że to wina odżywki. po zaprzestaniu stosowania zauwazyłam niesamowity wysyp negatywnych opinii na ten temat i zalowałam że nie nastąpiło to na taką skalę dużo wcześniej, wiedziałabym, że nie warto tej odżywki stosować. tym samym nie twierdze, że na wszystkich tak bedzie działać, ale tez nie wierze, że nawet bezboleśnie i niewidocznie nie wplywa negatywnie na czyjeś paznokcie i zdrowie, nawet w minimalnym stopniu.
|
|
|
|
|
#155 | ||
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
Wlasnie przeczytalam na blogu gdzies ze odzywka powoduje nawet powstawanie pryszczy ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Akurat skończył mi się tusz do rzęs, wiec kupiłam złoty skoro tak zachwalacie
a Wy sie nie mylicie ;P
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wspominajac już o zdjęciach z efektem po.. w każdym razie odradzam wszystkim stosowanie tego preparatu, lepiej nie ryzykować, a jeszcze lepiej zrobić porządny research przed zastosowaniem.
|
|
|
|
|
#158 | ||
|
Raczkowanie
|
Ufff, nadrobiłam w końcu
witam w nowym wątkuCytat:
![]() Cytat:
Moje drogie, nie szalejcie tak z zakupami Do soboty MUSI coś dla mnie jeszcze zostać. Zastanawiam się nad eyelinerem. Dawno, dawno temu kupiłam sobie kałamarzyk z Oriflame ale kreska wychodziła mi tak krzywa, że już nigdy więcej nie odważyłam się na podobne eksperymenty. Jak sądzicie, nada się dla początkującej?
|
||
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
A moja koleżanka kupiła w B położonej ode mnie jakieś 40 km już dziś łososia po 19,99 za kg
idę potem sprawdzić, czy i u mnie nie jest po tyle już
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja
![]() Chciałam się Was zapytac czy u Was w Biedronce jest żel pod prysznic Ocenia AROMA niebieski dla mężczyzn ?? bo u mnie wszystkie kolory są, i miodowy, zielony fioletowy a niebieskiego nie ma i zastanawiam co się z nim stało ![]() I czy jest płyn do podłóg CLER o zapachu mydła marsylskiego (biały), bo również wszystkie zapachy są a tego nie ma
Edytowane przez glusia8 Czas edycji: 2012-09-26 o 16:59 |
|
|
|
#161 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myslalam ze bedzie ciut wiekszy wybor , ale coz ![]() Cytat:
U mnie tez pełno ![]() Ja bym wzieła tez ujedrniajacy i ten drugi , bo ten z olejkiem bioarganowym czy jakos tak , dzis kupilam , obłędnie pachnie Cytat:
co paznokiec to inna opinia wiadomo jedne zareagują tak drugie inaczej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj jak patrzylam to normalnie kosztuje 33,90 za kg wiec to DUŻA roznica ![]() Cytat:
|
|
#162 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny strasznie pędzicie z tym wątkiem hehe, dzisiaj juz przeczyalam 8 stron!
![]() Wiec hmm zamierzam juz o 7 jutro stac pod drzwiami i polowac na Łososia, jeszcze nigdy go nie kupowałam, zawsze mrożoną pange dusialam na patelni z warzywmi i ok. 1kg szlo na 4 osoby. Czy Lososia na 4 osoby tez musze kupic ok. 1kg? heh i słuchawki wlasnie mi sie doszczetnie zepsuly od mp3 :/ Mam nadzieje ze jutro beda też w kolorze czarnym.
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dobrze że ostrzegacie przed odżywkami Eveline. Ja co prawda nigdy nie miałam, ze względu na formaldehyd właśnie, ale dobrze wiedzieć co ona powoduje
(przeczytałam na blogach). Ze swojej strony polecam wyłącznie naturalne odżywki, olejki np. Regenerum, kapsułki keratynowe Gal czy chociażby olejek rycynowy ![]() Kupiłam dziś 4 maseczki oczyszczające Chciałam też kupić lakier, ale nie było koloru, który by mi odpowiadał
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
tak jak obiecałam pokazuje lakiery pachnące eveline pachną przez 2 dni paznokcie kupiłam je w jakimś sklepie kosmetycznym kosztował jeden chyba koło 7,50 i tak nr 703 ten różowy pachnie mango a ten 712 szary pachnie jesiennymi astrami. Co do odżywki dałam za nią koło 12 zeta i jestem z niej zadowolona.
|
|
|
|
#165 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dokładnie w jakiej cenie, ale chodzi o te duże co było niedawno jako oferta dnia
|
#167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałaś też o tym , że jak ktoś obgryzał albo cos takiego to może inaczej działa odzywka, tylko , że ja nie obgryzam... A paznokcie zamiast sie poprawić popsułam.
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie ogladam gazetke z Reala i Micel z Eveline ma byc po 9,99/200ml , czyli w Biedronce sie bardziej opłaca bo 3.49/100ml
![]() a i maszynka ZELMERA ta co teraz była w Biedronce , tyle że z wkladkami szatkującymi bedzie po 199,0zł kurde ja sie rok temu zgapiłam kupiłam w B ta maszynke ale bez tych wkladek szatkujących , a jakis miesiac pozniej byla w B po 199,00 z tymi wkladkami no cóż życie
zwyczajni na własnych, http://s6.suwaczek.com/20110813290122.png Edytowane przez StarFromHell Czas edycji: 2012-09-26 o 17:56 |
|
|
|
#170 | ||
|
szef wszystkich szefów
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tak raz zrobilam i pieklo jak cholercia ale teraz juz nie mam z tym problemu
|
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stosowanie odżywki na zdrowe paznokcie to tak jak wyżej napisałam zażywanie profilaktycznie apapu-to dla mnie rzecz niepojęta, i żadne tłumaczenie się tutaj na nic nie zda chyba, wiec zostańmy przy tym, że opinie są podzielone i to wasza indywidualna sprawa co z tym zrobicie..---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
ale też mam nadzieje że będą jednak czarne poczytałam troche że na białych wszystko widać i mi odbiło
Edytowane przez BlueSunshine Czas edycji: 2012-09-26 o 17:56 |
||
|
|
|
#173 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Rety, ale gnacie, już 6 stron nowego wątku. Byłam dziś cały dzień na szkoleniu, więc już nie miałam czasu ani sił na Biedronkę. Mąż kupil 5 paczek Laysów, chciałam jeszcze farbę Schwarzkopf granatowa czerń, ale u nas były pdoobno same jasne kolory. A jak jest u was? Chciałabym, żeby w mojej B. były Blacki
![]() Co do odżywki Eveline, bolały mnie palce, wręcz mi drętwiały i czułam fizyczny ból pod paznokciami. Dermatolog mi odradził, więc ją wyrzuciłam.
All I Have To Do Is Dream... Edytowane przez agniesiaa Czas edycji: 2012-09-26 o 18:05 |
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
BlueSunshine sory, ale to Ty sama ten szum rozpoczęłaś.
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
gdybym wiedziała że to się tak rozwinie to bym tego nie komentowała uwierz lub nie
nie mogłam natomiast patrzeć na ten komentarz, cóż taka moja natura -więc przepraszam za skomentowanie negatywnej opinii na temat tej odżywki, i zarazem naprawiam swój błąd kończąc dyskusję na ten temat
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Zawędrowałam dziś do swojej Biedrony i oczywiście wszystkiego było pod dostatkiem
Kupiłam jeden lakier i zachwalany tu złoty tusz
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi osobiście chodzi o to że z daleka trzymałabym się od kosmetyku, który wywołuje takie objawy u TAK WIELU osób, to nie pojedyńcze przypadki i nie jakieś tam rozdwajanie się płytki. Wiele osób zachwala ten specyfik, stosuje go rok, dwa, wszystko idzie świetnie i nie ma żadnych niepokojących objawów a potem znienacka przyplątuje sie od razu jakieś choróbsko. ja bym po prostu dała sobie spokoj z takim kosmetykiem, który na tak wiele osób działa źle prędzej czy później, nawet jakbym miała po nim nie wiadomo jak cudowne paznokcie. Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-09-26 o 18:14 |
|
|
|
|
#178 |
|
szef wszystkich szefów
|
A ile osób z "tak wielu" może powiedzieć, że robiło kilkumiesięczne przerwy, dało odpocząć organizmowi od tej substancji?
Zresztą porzućmy ten temat To nie miejsce i czas
|
#179 |
|
Kocia i psia mama :)
|
|
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, jeśli już o tym była mowa, ale w wyszukiwarce nic mi nie wyskoczyło, a nie mam dziś zupełnie czasu, żeby się bardziej zagłębiać- była już kiedyś ta pościel z kory, co ma być od jutra? Jesli tak, to jak z jakością? Nie farbuje strasznie przy praniu? Dziękuję za odpowiedź
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

paznokcie mnie bolały po pierwszym zastosowaniu zgodnie z instrukcją - jedna warstwa każdego dnia przez kilka dni.. jak miałam je dwie czy trzy na paznokciach to odczułam ból palców. po zajrzeniu na KWC okazało się ze to odżywka wiec ją zmyłam i rzuciłam w kąt, doszłam do wniosku, że za dużo warstw.. po paru tygodniach zaczęłam używać jej jako bazy. jedna warstwa na siedem albo więcej dni - nic nie bolało. po miesiącu czy więcej paznokcie były bardzo słabe, dwa złamały mi się w połowie po lekkim uderzeniu. nie tknęłam więcej tej odzywki. dopiero wtedy wybuchła afera na blogach i nastąpił wysyp zdjęć z efektami 
Aż dziwne.
idę potem sprawdzić, czy i u mnie nie jest po tyle już
myslalam ze bedzie ciut wiekszy wybor , ale coz
wzięłabym ten ujędrniający Eveline
i teraz nie wiem czy się zrywać z rana i lecieć..

(przeczytałam na blogach). Ze swojej strony polecam wyłącznie naturalne odżywki, olejki np. Regenerum, kapsułki keratynowe Gal czy chociażby olejek rycynowy 

Przeszukałam KWC i nie znalazłam ich