|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
a u nas Hania wieczorem nie może się obejść beż odcinka teletubisiów ![]() Cytat:
a co do borelki to na razie 1:0 dla mnie ![]() pani doktor zdiagnozowała ją jako chorobę przebytą, obecnie nie aktywną. tylko ciągle nie wi9emy dlaczego tak bardzo bolą mnie nogi - jej zdaniem nie od boreliozy bo wyniki mam za dobre, nie adekwatne do mojego odczuwalnego stanu zdrowia. kazała mi poszukać przyczyn moich dolegliwości gdzie indziej... a jak się nic nie znajdzie to w grudniu czeka mnie kolejna, miesięczna terapia antybiotykowa na borelkę... Cytat:
Cytat:
a co do bucików to zajrzę chyba jak będę na spacerze, bo mnie zaciekawiłas. hania ma co prawda butki, ale może coś na zmianę bym zabyła jakby były ok ![]() Cytat:
że już po robocieCytat:
![]() jeszcze 45 minut i do domku
|
|||||||
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
mieszkamy z moją mamą, ale w domu męża więc to też inaczej sprawa wygląda mama sobie nie fika
![]() dużo mi przy małym pomaga a mały ją uwielbia. miała trudną sytuację głównie finansową i mój mąż zgodził się, żebyśmy przybłędę zgarnęli do siebie
|
#2643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Zadomowienie
|
Brumek jak czytałam o Waszych ostatnich nockach, że spałaś po 2-3 godziny, to przypomniały mi się początki mojego macierzyństwa i bardzo Ci wspólczuję. Ja sumowałam w nocy te sny po 15 minut i jak już 3 godziny były, to się cieszyłam, że aż tyle udało mi się spać. A spanie godzinę pod rząd było moim marzeniem...
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziołchy
![]() U nas jako tako. Mały znowu chorował teraz. Na szczęście już lepiej. Staram się podczytywać, ale ciężko mi idzie. Patik zostawiłaś Sarenki śliniak ostatnio !!
|
#2646 |
|
Zadomowienie
|
może nam w końcu skrzydła wyrosną
tee małe kuleczki styropianu wchodzą wszędzie...... zmalowanka
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
Shira stęskniłam się i te krzaczory tak zarosły, bo nie miał kto porządku zrobić
Gratuluję lumpkowych zdobyczy. Też wczoraj zaszalałam![]() Pieleszka oby borelioza już odpuściła A wieczorami to u nas mąż się z P. męczy, bo teraz jest faza na tatę i wszystko tata![]() AgaG tutaj nie widziałam takiego sklepu Zmalowana witaj ![]() Lili gdzie jesteś? Pusto tu bez Ciebie... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2648 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Shira no dobrze, ze wrocilas, bo faktycznie trzeba zrobic porzadek z krzakami.
Cytat:
A imprezka bedzie w weekend. Sie nalezy za pobiezne przelatywanie mnieCytat:
Tort bedzie w sobote. dla Ciebie i BrumkaMoze trzeba ja bardziej zmeczyc do poludnia i wtedy zasnie szybciej? Cytat:
Cytat:
My mamy ten etap przestawiania juz za soba, pod koniec sierpnia sie odbyl. Ja sobie chwale, bo teraz spi nawet do 3 godz, a jednoczesnie jak sie obudzi, to do wieczora jest jeszcze duzo czasu na zabawe i spacer, wiec sie chlopak zmeczy i bez problemu idzie kolo 20.30 spac. |
||||
|
|
|
#2649 | |
|
Zadomowienie
|
Aania pisałaś, że Adaś ten radiowóz wypatrzył. Ja też nieraz szczękę zbieram z podłogi, gdy Patryk z czymś wyskoczy. I właściwie codziennie czymś mnie zaskakuje.
A wczoraj wzbudziłam sensację w parku, bo karmiłam UU Choć nie wiem, co było takiego dziwnego, bo panie sobie poszły, ale jeszcze długo się oglądały![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
) i popołudniu też spał, ale później i wieczorem był problem z zaśnięciem... W niedzielę też zasnął przed południem i potem po 18. padł na siedząco na pól godziny...
|
|
|
|
|
#2650 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nr buta 21, ubranka głównie na 74 nosimy. 80 troche przy długie.
Ja zasmarkana, ledwo zipie. Agata tez ma jedną drzemkę, śpi ok. 1,5-2,5 godziny między 11 a 13 i potem do wieczora szaleje i o 20 pada. Więc sobie chwalę. |
|
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
Jakieś spodnie dla P. (3 pary), sweterek na zimę...
Ale ja tak dyskretnie karmię, więc nie wiem o co kaman ![]() Już myślałam, że tylko my taki rozmiar nosimy (wg niektórych numeracji to 6-9 miesięcy )
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do styropianu - ja woze jedna płyte styropianu w bagazniku i artur sobie codziennie jedna czastke urywa i "snieg robi" jak idziemy do klatki schodowej...
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
o. ! To znak że wrócę. Nawet nie zauważyłam że coś mi brakuje.
![]() Sara też od dawna ma 1 drzemkę taką dłuższą. Wszystko pod nią planuje, w domu sobie porobię, a jak wstanie to już tylko spacer albo gdzieś jedziemy. o 19 pada jak mucha. A ja zaraz za nią. Tylko teraz ma tą drzemkę dużo póniej. przed chwilę usnęła, a miałam jechac do koleżanki. Jak wstanie w okolicach 17 to juz nigdzie nie pojedziemy bo będzie późno. Aga ![]() Shira tak mi coś własnie nie pasowało, bo pisałas że mama zupy robi dla Żbika, i gdzie pisałaś o teściu.. A tu takie buty. Mamad no ja nie wiem czego to takie dziwne dla innych.
|
#2655 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na pozytywne wieści.Cytat:
![]() My na szczęście domofonu nie mamy, nawet dzwonka do drzwi , ale domofon u moich rodziców jest dla Julki nie lada atrakcją.Cytat:
Cytat:
A co robiłam w tym śnie? ![]() Cytat:
takie to wszystko nieznane, czasem a ostatnio coraz częściej jestem pełna obaw...Teraz jak Julka prześpi w nocy 4h pod rząd to dla mnie dużo, ale po 3 też się regeneruję ![]() Cytat:
Hej. Apropo numeracji butów, to Julka ma jesienne trampki 20, ale zakochałam się w dziecięcych emu i MUSIAŁAM kupić -kupiłyśmy 22, ale stwierdziłam że jednak za małe ciut i wymieniliśmy na 24- naprawdę ta numeracja niewiele się od siebie różniła-dziwne to...Apropo spania, to Julka od dawna ma jedną drzemkę w dzień-wstaje ok.8-9, obiad je ok.13.30, poprawia mlekiem i śpi ok 2-3h, więc jak wstaje to już jest ok.17-wtedy daję jej jogurt/owoc i idziemy na dwór. Rano to ok.11 wychodzimy i to głównie na jakies zakupy. Taki mniej więcej mamy rytm dnia- robię z nią praktycznie wszystko-odkurzamy razem, myjemy podłogi i takie tam...ale widać, że ona lubi w tym uczestniczyć. U nas to była na 100% trzydniówka Właśnie się kończy prać druga tura-ostatnio więcej się pierze ubranek Mateuszka niż Julci |
||||||
|
|
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
popisałabym ale lecimy pokorzystać jeszcze z tej pieknej pogody byłam z przyjaciółką odeberać suknie slubną i wiecie co siedziałam w tym salonie i nie moglam sobie za bardzo przypomnieć co ja robiłam dwa lata temu kilka dni przed ślubem jednak szybko się niektóre rzeczy zapomina ![]() rozmiary -Mamad nie jesteście na pewno sami, my też jeszcze i 74 i przechodzimy na jesienne 80, ale to tez wszystko zalezy od rozmiarowek firm bardzo rózne... co do butków 20. ale wiecie co mojej siostry córka 3 latka jest naprawde bardzo duża każdy ją bierze za 4-5 lat i ona nosi teraz ubrania 104, a buty 26, 'moje' 5 latki nosza 110/116 więc to chyba teraz tak dzieci jeszcze rosną a potem w tych rozmiarach jednak chodzi się dłuugo. Dobra spadamy na spacerek i podwórko porobic jeszcze baby poki piaskownica czynna
|
|
|
|
#2658 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() śnieg śnieg mam śnieg wszędzie do głowy dostanę
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Focha nie mam Jeszcze mi komputer padł a na pulpicie miałam zdjęcia z term i teraz czekam aż mąż wróci i coś poradzi. Dobrze, że mamy jeszcze laptopa to kontakt ze światem jest ![]() Radek rozmiar butków nosi 19-20 A ubranek 80 ![]() Wiecie jaką wczoraj miałam akcję z Radkiem? Otóż po drzemce zaraz sadzam go na nocnik i prawie zawsze sika, no chyba, że wcześniej zrobi w pieluszkę. Wczoraj go posadziłam, wysikał się i jak wzięłam nocnik to krzyku narobił. Nie wiedziałąm o co chodzi ale wylałam siuśki i posadziłam go spowrotem. Od razu się uspokoił i zaraz kupkę strzelił ![]() Dziś go chciałam posadzić ale poczułam, że ma ciepłego pampera to sobie odpuściłam, ale widzę, że się kręci przy nocniku to go posadziłam. Zrobił kupkę i nasikał. Chyba zaczynamy przygodę z nocnikiem ![]() Dziękuję za uwagę ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Stronczek Ty piszesz o tym bidonie? http://allegro.pl/avent-kubek-niekap...493131133.html Bo jeśli tak to wg mnie pod zakrętką jest pełno "zakamarków" ![]() W tym 360 stopni ciągle mi się czarna pleśń robi, tu pewnie będzie podobnie. |
|
|
|
#2660 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili Wlasnie ten. Juz go dostałam wczoraj. Zobaczymy czy bedzie sie zbierać cos. Mam nadzieje ze nie, ma mniej tych zakamarków niż nuby
|
|
|
|
#2661 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. U nas tez sie czasem tak zdarza, zwlaszcza jak rano wstanie przed 7, ale jak jestem sama i to ja odbieram dziewczyny, to staram sie go przetrzymac, zeby jednak nie padl o 11, bo wlasnie krotko pospi, a druga drzemka wypadalby jak ide po dziewczyny. Spoko spoko.... Aha, kiedys pytalas o aparat. My mamy Canona Ixus 107. Maly, poreczny, robi ladne zdjecia. Oczywiscie do lustrzanek sie nie umywa, ale nas na taka nie stac. Cytat:
Cytat:
![]() U nas tez nocnik to przyjaciel. 2. Zakamarki moze i sa, ale w porownaniu do innych kubkow, w miare latwo dostepne. Jest tez inny sposob: podawac z nich tylko wode. |
|||
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
coś dawno nie pisałam nie? aż mi wstyd
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy nowe słówko - lala jak lecą piosenki. Tulka przychodzi, mowi lala i dryga.
Właśnie robie na kolacje paste z brokułów, zobaczymy czy Agata zje. Brawo dla Radzia. Kurcze musze i ja kupić nocnik
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Mam wolne dzisiaj, ale czuję się jakbym robiła 12h :mdleje ![]() Od rana latam po laboratoriach, sklepach,lekarzach i teraz "odpoczywam" dama znowu ma katar i znowu kaszle,poszłam prywatnie do innej doktorki i wyczaiła powiększoną wątrobę mamy zrobić badania i USG brzuszka. Dostała kropelki które muszą zrobić w aptece i mucosolvan mini, mam nadzieję że lekarz będzie trafiony bo to ordynator działu dziecięcego w Szpitalu i ma dobre opinie wśród znajomych...dziecko zachowuje mi się normalnie jakby jej nic nie dolegało u doktorki to nie wiedziałąm za co się zabierać bo wszystkie połki otwierała i wszystko musiała dotknąć Marina mam dla Ciebie gadki takie przeciwdeszczowe, ale będą dobre na śnieg jak ubierzesz coś Igorkowi ciepłego pod spód, na sanki wg mnie dobre wzięłam też je damie , tylko musisz mi podać swój adres, bo nie mam ![]() Moja rozm 20-21 ciuchy 74-80. |
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciukasy.
Następna wizyta za około 2 lata dziurki w serduszkach się zarastają a Lilianki tętnica płucna rośnie razem z nią-no, kamień z serca(mojego).Oj odchorowałam juz ten stres dzisiaj. Zdrówka dla chorowitków.
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Czyj tytuł jest obecnie?
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Lili gdzie tam Ci się pleśń w lovi zbiera? Mi taki osad biały się osadził w zakrętce, ale mam taką mini szczotkę od butelek browna i tym wymyłam.
Wkurza mnie ten kubek, źle mis się zakręca i ciężko wychodzi/ wchodzi ten środek. Oj już nie przesadzaj że tyle roboty masz jak tżta niema
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie LOVI się nie sprawdził
moja woli pić ze zwykłego kubka, albo bidonu z rurką i też zwykły. LOVI u mnie leży i się kurzy.. |
|
|
|
#2669 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Wysypka zeszła Mogłaby któras polecic jakis tran z Vit D3? Bella Zaneta To dobrze,ze ma humor to musisz brac L4 czy ma z nia kto jutro zostac? Zdrówka i trzymam kciuki za badaniaEwka ma taka sama rozmiarowke ![]() Zanka Ty sie nie bij w piersi tylko pisz co u Was Lili83 Jaki bystrzacha ![]() Oliweczka1985Nic sie nie martw na zapas Dzisiaj pol dnia siedzialam u znajomej mamy która ma 2,5 letnia dziewczynke i 10miesiecznego synka. Jakims cudem drzemki im sie zawsze pokrywaja, w noy jedno nie budzi drugiego i wspaniale sie razem bawia Testowałam dzisiaj u tej znajomej mamy inhalator. Ma ten z linka marzenki http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...604798970.html Jak dla mniejest głosny ale ona wczesniej miala Philipsa i twierdzi,ze ten drugi głosniejszy Przez to,ze zwierzak boski Ewka była nim zafascynowana,nawet buczenie jej nie przeszkadzało...Za to nie było mowy o załozeniu maseczki![]() Ona sama bardziej poleca mi nawilzacz, jej 2,5letnia corcia sama siedzi z maseczka ale młodszemu włacza na noc nawilzacz z kropelkami. Super na noc, nic nie buczy |
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Isia tran mollera.
http://allegro.pl/wozek-jedo-bartatina-i2665423700.html przeczytajcie opis aukcji. Brechta
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-09-26 o 20:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

A wieczorami to u nas mąż się z P. męczy, bo teraz jest faza na tatę i wszystko tata

jak idziemy do klatki schodowej...