Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-26, 14:55   #871
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a no tak... zapomniałam
Lunka, ja tez mam jutro, ale dopiero o 14.40. A z tego co kojarzę, to ktoś jeszcze jutro ma Jak tam mamusie? Przyznawać się
A Ja mam jutro o 16.00

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
hej dziewcazynkiale dzis ładnie

ja wczoraj byłam na warsztatach i mimo tych wszystkich prezentacji sponsorów polecam szczególnie podobała mi się czesc o żywieniu dzieci i problemach w tym temacie co prowadziła połóżna oraz jak ratować malucha tu znów warsztat prowadził ratownik medyczny, o fotelikach i wózkach było dno i jeszcze było o banku komórek macierzystych nie zdawałam sobie sprawy ze tyle kasy to kosztuje tez dostałm sporo gratisów butelke , skarpetki sliniaczek próbki mleka i mnustwo ulotek do przestudjowania w domu osób było sporo cos ok 100 dużo było tych co przyszli sami moze z 5 par tylko wiec jak ktos ma dylemat to ja polecam
A ja niestety nie poszłam bo zmienili lokalizację i nie bardzo mi pasowało tam więc odpuściłam.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ale płodna rodzinka u mnie babcie z mojej strony mają kolejno 1 prawnuczkę a druga ma 4 prawnuków/wnuczek a ze strony TŻ nie mają wcale więc będziemy pierwsi
U mnie z żadnej strony babcie nie mają ani jednego prawnuka/wnuczki . Nasz będzie pierwszy

A ja nie dawno wróciłam z pracy i zjadłam zupę pomidorową Jeszcze tydzień i ide na zwolnienie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:02   #872
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

wizyte nastepną i usg już umówiłam
więc usg mam 4.10 w opolu i mam nadzieje poznać płeć i zacząć z tżtem poważne dyskusje na temat imienia a 12.10 we wrocławiu i mam zamiar uzyskać potwierdzenie i mieć imie już wybrane do wiadomości światowej
ja idę za 4 tyg czyli w 21tyg skończonym.
Stary 2012-09-26, 15:19   #873
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
poczujesz niedługo
Ja już 2 ciążą, więc inaczej to przechodzę już
Ale się objadłam uf uf
dziś miałam z baru chińskiego zamówienie
Sajgonki z ryżem czosnkowym, surówką z kapusty i sezamu i do tego sos słodko kwaśny mniam
O kurcze, ale mi smaka narobiłaś
A co do tego kopniaka to gratuluję i trochę zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A ja nie dawno wróciłam z pracy i zjadłam zupę pomidorową
U mnie dziś też pomidorowa ( a właściwie pomodorowo- marchewkowa bo wmiksowałam w nią z 6 marchewek )
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:25   #874
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
O kurcze, ale mi smaka narobiłaś
A co do tego kopniaka to gratuluję i trochę zazdroszczę
a ten obiad to całe 8zł hehe a tak się najadłam że muszę leżeć. Obecnie to moje ulubione jedzenie i mąż nie rozumie, że mogę jeść tylko to a inne rzeczy mi nie smakują. On mi mówi, że pewnie tam kota zmielili
a jak powiedziałam mu, że chciałabym zobaczyć jak oni robią to ciasto sajgonkowe, że jest takie kruche, a on do mnie, że pewnie miałczenie bym tam usłyszała i w szafce obroże
Stary 2012-09-26, 15:39   #875
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
a jak powiedziałam mu, że chciałabym zobaczyć jak oni robią to ciasto sajgonkowe,:
Ja mam mrożone ciasto na sajgonki w zamrażalniku (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:40   #876
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
i jeszcze tak na szybko pytanko: bo ginka powiedziała, że mogę odstawić pomały folik i przejść na witaminki dla ciężarnych...no a że ja taka zakręcona jestem u niej nie spytałam się kiedy to zrobić mam...czy to znaczy że już teraz??? połowa 13 tygodnia jest...i kupiłam w aptece Prenatal DHA -brała któraś to z Was może? a może jakieś inne witaminki są lepsze? doradźcie....
Ja biorę pregne plus ,a pregna Dha dodatkowo na oczy i mózg maluszka
Dziewczyny, czuje takie jakby bezbolesne skurcze, jakby mi tam coś nieruchomiało w brzuchu, troche sie az wystraszylam, ale wzielam nos-spe i przeszło. Normalne to, czy mam się bać?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:44   #877
Villga
Zadomowienie

Cytat:
a ten obiad to całe 8zł hehe a tak się najadłam że muszę leżeć. Obecnie to moje ulubione jedzenie i mąż nie rozumie, że mogę jeść tylko to a inne rzeczy mi nie smakują. On mi mówi, że pewnie tam kota zmielili
a jak powiedziałam mu, że chciałabym zobaczyć jak oni robią to ciasto sajgonkowe, że jest takie kruche, a on do mnie, że pewnie miałczenie bym tam usłyszała i w szafce obroże
To ładnie Ci obrzydza heheh.
Następnym razem powiedz mu, że to Ci bardziej psem albo szczurem niż kotem smakuje i ciekawe co powie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-26, 16:04   #878
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie dziś też pomidorowa ( a właściwie pomodorowo- marchewkowa bo wmiksowałam w nią z 6 marchewek )
Też często wrzucam do pomidorowej marchewki bo lubię potem takie ugotowane w kawałkach z zupy
Stary 2012-09-26, 16:08   #879
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Też często wrzucam do pomidorowej marchewki bo lubię potem takie ugotowane w kawałkach z zupy
a ja cala jarzynke daje... jak mieszkalismy z bratem to blendowalam chlopom - bo nie tkneli z warzywkami
ale u mnie w pomidorowej zawsze jest chilli i swiezo wycisniety czosnek... malo tradycyjna jestem
i obowiazkowo natka pietruszki

U mnie dzis spaghetti

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 16:18   #880
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo_78 Pokaż wiadomość
Aneta 34 l. po zeszłorocznym # w tym roku udało się ponownie zobaczyć dwie kreseczki obecnie jestem w 10 tyg. jak dotąd z okruszkiem wszystko ok choć jak u mnie nie obyło się bez niespodzianek bo se torbiel przy okazji uchodowałam więc cięgle na dodatkowym stresie choć staram się o tym nie myśleć raczej pozytywnie że wszystko tym razem będzie ok
to tak w wielkim skrócie
Witamy kolejną mamusię

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wróciłam
Wizyta miała być bez USG ale ze wzgledu na rzekomego mięsniaka była z USG
No więc mięsniaka nie ma a to chyba chodziło o torbiele o sa duże ale gin powiedział że one wogole nie sa groźne, zreszta od początku je mam
Widziałam dzidzie i serduszko wiec jestem juz spokojna

Ide pilnować mojego małego diabełka na szczęście idzie spać
No to świetnie, że wszystko ok i możesz być spokojna
właśnie a co tam z tym siusiakiem?

Cytat:
Witam mamuski w ten słoneczny dzień no więc tak na szybko wczorajsza wizyta u ginki udana, 7,3cm ma już maleństwo i sobie grzecznie całe badania spało prenatalne badania zrobione, wszystkie wymiary w normach ale chyba i tak sobie zrobię badanie krwi ten test podwójny, żebym potem sobie w brodę nie pluła...robiła któraś z Was to??
i jeszcze tak na szybko pytanko: bo ginka powiedziała, że mogę odstawić pomały folik i przejść na witaminki dla ciężarnych...no a że ja taka zakręcona jestem u niej nie spytałam się kiedy to zrobić mam...czy to znaczy że już teraz??? połowa 13 tygodnia jest...i kupiłam w aptece Prenatal DHA -brała któraś to z Was może? a może jakieś inne witaminki są lepsze? doradźcie....
za udaną wizytę .
Ja bym skończyła folik i zaczęła witaminki tak też zrobiłam sama

Cytat:

no ja też już po wizycie, mimo że bez usg to uspokoiłam się bo słuchałam serducha! bije pięknie tylko trudno złapać bo mały wiercipięta tam u mnie siedzi dostałam reklamówkę z ulotkami i próbką sudokremu.
na reklamówce jest napis zarejestruj sie na familyservice.pl aby otrzymywac bezpłatne próbki wiec zaraz to zrobie
badnie krwi i siku skierowanie mam, co prawda morfologia tylko a moja mi jeszcze kazała crp to musze zaplacic eh. na usg za jakies 2 tyg sie mam umowic. a wizyta za miesiac. no to jak serducho slychac to moze wytrzymam do 4 października do usg hehe
No to fajnie za udaną wizytę

Cytat:
ja obecnie nic, bo kwas foliowy niby ma się nie brać sam już w 2 trymestrze, niby nie wskazany, a po witaminach wymiotuję... także nie biorę nic, ale zdrowo się odżywiam, prawie same owoce jem, chude wędliny, ciemny chleb, kupiłam sobie otręby jakieś musli to będę jeść na śniadanie z mlekiem 1,5%

W ogóle wiecie co!!!! O 13:46 poczułam mocnego kopniaczka na dole po lewej stronie akurat przykładałam mocniej rękę, bo chciałam poczuć i nagle takie "bach" i mi aż oczy mgłą zaszły z wrażenia
No właśnie podobno nie wszystkie witaminy są dobrze tolerowane, i widocznie musisz sobie dopasować takie abyś nie miała nudności

super, gratulacje pierwszego kopniaka

Cytat:
Ja też wszystko mam tylko wozek chce nowy Szkoda bo po siostrze wiec wogole nie mam przyjemności kupowania, ale wiadomo że lepiej że mam niż gdybym nie miała ale zawsze coś dokupie chodzby maly miał w tym nie przejść bo połowa ciuchów od siostry to nawet nie noszona heh

właśnie mi przyszedł elancyl to zaraz bede testować
Ja też mam sporo po siostrach,więc nie muszę dużo kupować, ale wiadomo że i tak się na coś skusi człowiek bo takie piękne te ciuszki

no to będzie smarowanko

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja zawsze spałam na brzuchu teraz juz nie spie ale pewnie wróce do tego jak i po Julce więc u nas chwile lezymy przytulenie ale ja tak nigdy nie mogę usnąć bo musze na brzuch
Ja też uwielbiam spać na brzuchu, i co raz bardziej nie wygodnie mi jest, ale na pewno później wrócę do takiej pozycji bo jest najwygodniej
i też tak mam jak nie mogę usnąć to na brzuchu od razu

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czuje takie jakby bezbolesne skurcze, jakby mi tam coś nieruchomiało w brzuchu, troche sie az wystraszylam, ale wzielam nos-spe i przeszło. Normalne to, czy mam się bać?
A ja dziś mam taki brzuch wzdęty i jakieś takie kłucie rozpychanie czuję a ż mi nie wygodnie i nie wiem czy mogę coś wziąć, no spe np.
poradźcie dziewczyny
Stary 2012-09-26, 16:20   #881
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

U mnie dzis spaghetti
U mnie też z ricottą ^^

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 16:25   #882
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
mam taki brzuch wzdęty i jakieś takie kłucie rozpychanie czuję a ż mi nie wygodnie i nie wiem czy mogę coś wziąć, no spe np.
poradźcie dziewczyny
jak czujesz dyskomfort to wez no-spe...

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
U mnie też z ricottą ^^
heh... ja sie teraz boje serow i niestety mam tylko gouda posypane
pysznosci masz

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 16:33   #883
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też uwielbiam spać na brzuchu, i co raz bardziej nie wygodnie mi jest, ale na pewno później wrócę do takiej pozycji bo jest najwygodniej
i też tak mam jak nie mogę usnąć to na brzuchu od razu
To jest moja ulubiona pozycja, już się zastanawiam jak to będzie jak nie będę mogła spać na brzuchu. Bo naprawdę ciężko mi zasnąć na boku a o plecach to już w ogóle nie ma mowy.

Aaa i dzisiaj dziewczyny w pracy powiedziały, że już widać brzuszek no i wsumie jak się przyjżałam do lusterka to faktycznie wystaję już trochę

Edytowane przez monicca1989
Czas edycji: 2012-09-26 o 16:35
Stary 2012-09-26, 16:50   #884
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
A Ja mam jutro o 16.00
czyli jutro 3 wizyty

Cytat:
Aaa i dzisiaj dziewczyny w pracy powiedziały, że już widać brzuszek no i wsumie jak się przyjżałam do lusterka to faktycznie wystaję już trochę
to cykaj fote i wrzucaj

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 17:08   #885
maria28
Kniaginia

Cześć Mamusie!
Odpowiadam partiami, bo nie wyrobię

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
a ja byłam wczoraj drugi raz z Julką u lekarza bo dostała krost i plam i ma rumień jak katar prawie minął to co innego sie przyplątało
Bo to już tak jest, jak to się mówi: jak nie urok to s... Oby szybko przeszło córci.

Cytat:
ja nic nie kupuje... jeszcze nie
No właśnie ja też nie, wciąż mi się wydaje, że za wcześnie. Poza tym marze już o posiadaniu wreszcie własnego mieszkania. wtedy spokojnie będę mogła przejść do kompletowania rzeczy dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

A i dziewuszki na kiedy umawiacie się na to następne usg ? ma być pomiędzy 18 a 22 ? a Wy wybieracie bliżej 18 czy 22 ?
Ja w 20t3d.

Gratuluję wam tygodni i miesięcy
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 17:16   #886
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Zaciśnięte (;

Niestety, tylko z badaniem tętna... usg będzie dopiero w 20 tyg... tutaj standardowo są tylko dwa a jedne już miałam
Gratulację 18 tyg! (;
joanna200 gratki 16 (:

U nas 15 tyg i 1d (;
kurcze, współczuję że tak rzadko możesz maluszka podejrzeć ... Ale najważniejsze, że wszystko ok
Cytat:

No i Tż wytrzymuje czy też nerwowy? bo ja staram się nie brać tego do siebie i niech robi co chce...
wytrzymuje My oboje bardzo tolerancyjni jesteśmy dla siebie nawzajem Bo oboje nie lubimy gdy ktoś nam coś narzuca (nawet jesli chodzi o jakąś głupotę)... Stosujemy zasadę: nie rób tego komuś, co Tobie niemiłe
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A i dziewuszki na kiedy umawiacie się na to następne usg ? ma być pomiędzy 18 a 22 ? a Wy wybieracie bliżej 18 czy 22 ?
hmmm... ja w sumie nawet się jeszcze nad tym nie zastanawialam... Dzis miałam wizytę i kolejna za miesiąc - będę wtedy w 18 tygodniu. ale to będzie zwykła wizyta, więc pewnie na niej będę ustalać z ginka datę usg połówkowego
Cytat:
Hej dziewczyny
można się do was przyłączyć??
tak trochę ostatnio próbuję was podczytywać ale pędzicie strasznie ale jak ogarnę się z papierkową robotą to postaram się nadrobić
Cytat:
Aneta 34 l. po zeszłorocznym # w tym roku udało się ponownie zobaczyć dwie kreseczki obecnie jestem w 10 tyg. jak dotąd z okruszkiem wszystko ok choć jak u mnie nie obyło się bez niespodzianek bo se torbiel przy okazji uchodowałam więc cięgle na dodatkowym stresie choć staram się o tym nie myśleć raczej pozytywnie że wszystko tym razem będzie ok
to tak w wielkim skrócie
witaj Margo Torbiel to zazwyczaj nie jest nic groźnego, więc się nie przejmuj za bardzo
Cytat:
Napisane przez 22Paula22 Pokaż wiadomość
Co do podusi nie myślałyście żeby spróbować sobie taką uszyć ? Materiał zszyć to raczej sztuką nie jest i wypelnić, czytałam żę w niektórych są kuleczki styropinowe można na allegro je kupić jako wypełnienie do foteli sako albo wypchać je pocięta na kawałku gabką i wtedy sama sobie dobierasz twardość poduchy
zdaje się, że wczoraj któraś z dziewczyn podsyłała linka do gazetki Lidla - i tam w przyszłym tyg mają być chyba takie podłużne podusie za niecałe 40zł
Cytat:
za wizyte
ja nie robiłam.
tak jak dziewczyny radziły jak skończyć kwas brać to weź zacznij witaminy

no ja też już po wizycie, mimo że bez usg to uspokoiłam się bo słuchałam serducha! bije pięknie tylko trudno złapać bo mały wiercipięta tam u mnie siedzi dostałam reklamówkę z ulotkami i próbką sudokremu.
na reklamówce jest napis zarejestruj sie na familyservice.pl aby otrzymywac bezpłatne próbki wiec zaraz to zrobie
badnie krwi i siku skierowanie mam, co prawda morfologia tylko a moja mi jeszcze kazała crp to musze zaplacic eh. na usg za jakies 2 tyg sie mam umowic. a wizyta za miesiac. no to jak serducho slychac to moze wytrzymam do 4 października do usg hehe
Dragusia, super że na wizycie wszystko ok
Cytat:
W ogóle wiecie co!!!! O 13:46 poczułam mocnego kopniaczka na dole po lewej stronie akurat przykładałam mocniej rękę, bo chciałam poczuć i nagle takie "bach" i mi aż oczy mgłą zaszły z wrażenia
już nie mogę się tego doczekać
Cytat:
wszystkie już po obiedzie? ja czekam na tżta aż wróci i też będziemy siadać do obiadku
my mieliśmy dziś żurek - Tz nagotował cały gar na kolejne 3 dni A na kolację robimy hot dogi - ale takie z surówką, itp Może macie przepis na jakąs fajna surowkę?
Cytat:
klementyna, jeśli nic Cię nie boli to raczej to skurcze chyba nie są... Może maluch już zaczyna dawać o sobie znac?
Stary 2012-09-26, 17:23   #887
Mokka_83
Wtajemniczenie

A ja dzis po wizycie - z Maluchem wszystko ok Choć widze, że troszkę tempo wzrostu zmalało w porównaniu z tym co było na początku. Około 9 tygodnia to rozmiar malucha z usg wyprzedzał ten z terminu OM o nawet 3 dni... A teraz to w sumie sytuacja sie odwrociła, bo wg OM jestem w 14t6d a wg usg w14t2d No ale jesli gin mówi, że wszystko ok, to mu wierze W końcu teraz już maluchy nierowno rosną
Aha, no i dostałam zwolnienie na miesiąc - do kolejnej wizyty a do tego jeszcze rozmawaiłyśmy na temat mojego pobytu w szpitalu - moja gin nie jest przekonana, że te krwawienia pochodzily z nadżerki. Oglądała mi szyjke i powiedziała, że coś tam na szyjce jest - pobrała z tego cytologię ale jej zdaniem to nie nadżerka - tylko po prostu szyjka w ciąży jest bardziej rozpulchniona i wrażliwa na urazy. Jednak dla spokojności zaproponowała żebym sobie poszła na kolkoskopię gdy juz będę miała wyniki cytologii... Zobaczymy... "5 zl" to pewnie nie będzie kosztowało
Stary 2012-09-26, 17:27   #888
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
ja za to korzonki przewiałam i Julkę musiała moja mama wziąć do siebie
Dobrze, że przypominasz - jak wstaję lub siadam boli mnie okolica krzyża - no jak stara baba się robię... Z Igorem w ciąży też tak miałam...ale w okolicach 6-7 miesiąca a nie 4.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 17:32   #889
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny
można się do was przyłączyć??
tak trochę ostatnio próbuję was podczytywać ale pędzicie strasznie ale jak ogarnę się z papierkową robotą to postaram się nadrobić
Witaj

Cytat:
Napisane przez 22Paula22 Pokaż wiadomość
Witam
Femibion 1 zawiera kwas foliowy

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
ja niestety dopiero 11 paź u mojej gin i 19 paź zapisałam się na konsultacje do innego.

Co do podusi nie myślałyście żeby spróbować sobie taką uszyć ? Materiał zszyć to raczej sztuką nie jest i wypelnić, czytałam żę w niektórych są kuleczki styropinowe można na allegro je kupić jako wypełnienie do foteli sako albo wypchać je pocięta na kawałku gabką i wtedy sama sobie dobierasz twardość poduchy
Ja się zastanawiałam ile by wyszło za uszycie takiej ale z pierzem i puchem bo nie lubie sztucznych wypełnień. ;/

Cytat:
Wróciłam
Wizyta miała być bez USG ale ze wzgledu na rzekomego mięsniaka była z USG
No więc mięsniaka nie ma a to chyba chodziło o torbiele o sa duże ale gin powiedział że one wogole nie sa groźne, zreszta od początku je mam

Ide pilnować mojego małego diabełka na szczęście idzie spać
Brawo!!!!!))

Cytat:
Witam mamuski w ten słoneczny dzień no więc tak na szybko wczorajsza wizyta u ginki udana, 7,3cm ma już maleństwo i sobie grzecznie całe badania spało prenatalne badania zrobione, wszystkie wymiary w normach ale chyba i tak sobie zrobię badanie krwi ten test podwójny, żebym potem sobie w brodę nie pluła...robiła któraś z Was to??

barwo za wizyte! u mnie polecała albo LadeeVit albo Metruelle, ja biorę LadeeVit

Cytat:
za wizyte
ja nie robiłam.
tak jak dziewczyny radziły jak skończyć kwas brać to weź zacznij witaminy

4 to nie tak daleko szybko zleci. Też muszę zrobić badanie CRP.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie,
czytam Was od rana i nawet nic nie piszę.
Głowa mnie koszmarnie boli, a Panadol leży grzecznie w innej torebce.

Jakoś psychicznie też średnio, cholera...

Ja mam usg w piątek i bardzo liczę, że mój dzidź pokaże co tam sobie wyhodował między nóżkami. Czekam z tym na zakupy, bo jak chłopiec to tylko kilka body kupię i śpiochów, a jak dziewczynka to mogę trochę bardziej poszaleć... Ale chyba naprawdę jest obojętnie zupełnie. Do tego w przyszłym tygodniu robię badanie na te przeciwciała i to najbardziej mnie interesuje - żeby nie było konfliktu serologicznego. Ech...
megi co to się stało, że humor nie dopisuje

Cytat:
wszystkie już po obiedzie? ja czekam na tżta aż wróci i też będziemy siadać do obiadku

wizyte nastepną i usg już umówiłam
więc usg mam 4.10 w opolu i mam nadzieje poznać płeć i zacząć z tżtem poważne dyskusje na temat imienia a 12.10 we wrocławiu i mam zamiar uzyskać potwierdzenie i mieć imie już wybrane do wiadomości światowej
No czekamy na światowe ogłoszenie )
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-26, 17:34   #890
maria28
Kniaginia

Cytat:
Hej dziewczyny
Witaj!

Cytat:
Gratuluję wizyty!
Ja nie robiłam badania z krwi, jestem przed 35 rokiem życia, a na usg wszystko wyszło w porządku.
Co do witamin i kwasu foliowego, napiszę, co mój gin mi powiedział: foliowy odstawić po I trymestrze, witamin nie brać, bo są niepotrzebne (przynajmniej u mnie, bo wyniki mam dobre), ok 15 tyg. zacząć brać kwasy omega.

Cytat:
Ale super!!!

Zeżarłam na obiad górę frytek z keczupem Ale postanowilam sie poprawić na kolacje i zjeść ser biały z pomidorem i ogórkiem
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 17:35   #891
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja dzis po wizycie - z Maluchem wszystko ok Choć widze, że troszkę tempo wzrostu zmalało w porównaniu z tym co było na początku. Około 9 tygodnia to rozmiar malucha z usg wyprzedzał ten z terminu OM o nawet 3 dni... A teraz to w sumie sytuacja sie odwrociła, bo wg OM jestem w 14t6d a wg usg w14t2d No ale jesli gin mówi, że wszystko ok, to mu wierze W końcu teraz już maluchy nierowno rosną
Aha, no i dostałam zwolnienie na miesiąc - do kolejnej wizyty a do tego jeszcze rozmawaiłyśmy na temat mojego pobytu w szpitalu - moja gin nie jest przekonana, że te krwawienia pochodzily z nadżerki. Oglądała mi szyjke i powiedziała, że coś tam na szyjce jest - pobrała z tego cytologię ale jej zdaniem to nie nadżerka - tylko po prostu szyjka w ciąży jest bardziej rozpulchniona i wrażliwa na urazy. Jednak dla spokojności zaproponowała żebym sobie poszła na kolkoskopię gdy juz będę miała wyniki cytologii... Zobaczymy... "5 zl" to pewnie nie będzie kosztowało
pewnie z 5 nie będzie kosztowało ale warto zrobić dla pewności oby się już nic takiego nie powtórzyło płeć potwierdzona? czy nic nie wspominała?

Stary 2012-09-26, 17:43   #892
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
pewnie z 5 nie będzie kosztowało ale warto zrobić dla pewności oby się już nic takiego nie powtórzyło płeć potwierdzona? czy nic nie wspominała?
o płci w ogóle nie wspominala, a ja też nie pytałam - zresztą w 15 tyg na zwykłym usg to i tak chyba by nie mogła potwierdzić. Liczę na potwierdzenie na usg połowkowym - jeśli nadal będzie potwierdzała chlopaka, to chyba zaczne kupować jakieś rzeczy A tak w ogóle to powiem Wam, ze jak zobaczyłam obraz usg to miałam wrażenie, że nic się tak mocno nie rzuca w oczy jak dłuugi kręgosłup Mały ma 8,5 cm, więc troche tego kręgosłupa już jest
Stary 2012-09-26, 17:52   #893
Villga
Zadomowienie

Dziewczyny, słyszałyście to?
Jakbyście nie wiedziały co to jest ciąża i skąd się u Was w brzuchu dzidziuś znalazł to posłuchajcie
http://www.youtube.com/watch?v=j4tjl...feature=relmfu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-26, 17:53   #894
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Zeżarłam na obiad górę frytek z keczupem Ale postanowilam sie poprawić na kolacje i zjeść ser biały z pomidorem i ogórkiem
A ja na kolacje pizze Giuseppe 4 sery

Cytat:
o płci w ogóle nie wspominala, a ja też nie pytałam - zresztą w 15 tyg na zwykłym usg to i tak chyba by nie mogła potwierdzić. Liczę na potwierdzenie na usg połowkowym - jeśli nadal będzie potwierdzała chlopaka, to chyba zaczne kupować jakieś rzeczy A tak w ogóle to powiem Wam, ze jak zobaczyłam obraz usg to miałam wrażenie, że nic się tak mocno nie rzuca w oczy jak dłuugi kręgosłup Mały ma 8,5 cm, więc troche tego kręgosłupa już jest
No to prawda kręgosłup rzuca się w oczy. Chociaż mnie bardziej ciekawi wielka głowa

Stary 2012-09-26, 17:54   #895
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
...o kurcze.... przecież zaraz połówkowe..... ja się zatrzymałam na wiadomosci,że przed chwilą miałam genet. .......... a zaraz zacznę 18 ...
leci to szybko !! ale to chyba dobrze !

Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość

Zastanawiam się tylko czy ograniczyć się do usg które robi gin u siebie w gabinecie, czy jednak wybrać się do Kliniki, gdzie specjalizują się w takich badania, z tego co się orientowałam to wtedy takie badanie trwa ponad pół godziny a czasem i godzinę i dają bardzo szczegółowy opis + zdjecia + płyta, koszt ok 250 zł. Wiadomo że na wizycie w gabinecie rzadko który gin przeznaczy tyle czasu na badanie.
Była już tu o tym dyskusja, ale naprawdę nie chodzi nawet o płytkę ale po prostu o to ile chorób można wypatrzeć a które można nawet operować w Twoim brzuchu jeszcze. Ja jestem za.

Cytat:

moja kazda wizyta to taki koszt... badanie trwa od 15 minut do 35...

Raaany strasznie często i usg i koszt badania niezły. Aż takie ryzyko ?

Cytat:

Cytat:
.
co do poduszki to tez uważam,ze strasznie droga bo to tylko na chwilę-jak wszystko w czasie ciąży... to moja przecież 3 a zawsze jakoś przekładałam kupno -a szkoda.....
zwykłe usg a usg połówkowe to duża różnica i nie tylko w cenie.....
"ma na celu szczegółowa ocenę budowy nrzadów,pod kątem nieprawidłowości (wad) rozwojowych.Ze względu na wielkość płodu,w okresie tym szczególną uwagę poswięca się badaniu serca (echokardiografia).ma na celu sprawdzenie:czaszki,ukł.n erw.,twarzy,serca,dużych naczyń,kręgosłupa,kończyn .ściany brzuszka i klat.piersiow.,ukł.mocz.i pokarm. a ponadto ,stan łozyska,wód płodowych......... "
Myślę,że większość dziewczyn je zrobi - ja też ,choć też krzywię się na cenę......

cześć
Co do poduszki podobnie jak Monika uważam, że po pierwsze to na kilka dłuższych miesięcy, kilka ciąż być może więc jakoś się zamortyzuje w końcu na podkład tyle wydaję więc może być

Co do opisu badania popieram 100 %

Cytat:

co do poduszki to w sumie 22Paula22 dobrze napisała że w sumie można samemu zrobić koszt z pewnością wyjdzie mniejszy
:
Tu podobnie jak :

Cytat:
....dobry pomysł, tylko ja poprawnie nawet guzika nie umiem przyszyć ....
Tyle bym się naklęła robiąc tą poduszkę, że chyba bym to odchorowała Babcie oby dwie mam pracujące i jakoś już widzę jak moją Mama siedzi i mi to robi też by pewno pojechała i ją kupiła, to chyba zajęcie jak się ma dużo czasu i zdolności do tego Markowa nie musi być, jak ktoś poleca jakaś z allegro to chętnie skorzystam.

Cytat:

My mieliśmy robić w sumie te badania, i aż głupio się przyznać że po prostu miała tak zabiegany tydzień że nie dotarłam na badania. W grupie ryzyka nie jesteśmy , bez #, łatwo zaszliśmy w ciążę, chociaż teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam ...

Cytat:

No a poza tym zapisałam się na 31 października na usg połówkowe w 18 tygodniu kilka dni - ale zadzwoniłam do mojego Pana dr i on tak preferuje - wcześniej nie później.
Stary 2012-09-26, 17:56   #896
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakbyście nie wiedziały co to jest ciąża i skąd się u Was w brzuchu dzidziuś znalazł to posłuchajcie
Mama zaciążała a chłopcy mają jajka w innych kolorach niż dziewczynki

Stary 2012-09-26, 18:00   #897
Villga
Zadomowienie

Taaak I mama z tatą się pocałowali i ten Jasiu przeszedł z buzi do buzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-26, 18:09   #898
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
to mamy to samo, tylko że ja mam do brania dupka :/ wrrr
nie brałam nigdy dupka, mój gin chyba luteinowy.

Cytat:
a ja cala jarzynke daje... jak mieszkalismy z bratem to blendowalam chlopom - bo nie tkneli z warzywkami
ale u mnie w pomidorowej zawsze jest chilli i swiezo wycisniety czosnek... malo tradycyjna jestem
i obowiazkowo natka pietruszki

U mnie dzis spaghetti
ja też blenderuję, bo mąż nie tyka, nawet mięso bo takiego z zupy nie zje. a zblenderowanego nie czuje to je i mówi, że dobre bo mięso nie pływa

zjadłabym spagetti, muszę powiedzieć chłopu jak zrobić, bo on tylko z sosem z torebki robił i takie najbardziej lubi a mi to śmierdzi chemią i muszę mieć z pomidorkami z puszki, mięskiem mielonym, cebulką, czosnkiem, na koniec posypane żółtym serkiem.. mniam

Cytat:
A ja dziś mam taki brzuch wzdęty i jakieś takie kłucie rozpychanie czuję a ż mi nie wygodnie i nie wiem czy mogę coś wziąć, no spe np.
poradźcie dziewczyny
no-spę zawsze możesz wziąć, nie zaszkodzi. ja teraz brałam profilaktycznie 3 razy dziennie ze względu na krwiaka, żeby żadnych skurczy przypadkiem nie było.

Cytat:
heh... ja sie teraz boje serow i niestety mam tylko gouda posypane
pysznosci masz
ja jak popatrzyłam, że te nasze sklepowe, zwłaszcza tańsze z pasteryzowanego mleka i tak na prawdę niewiele wspólnego mają z oryginałami to jem na co mam ochotę. jeszcze niedawno wcinałam fetę i dodawałam do wszystkiego, do barszczu ukraińskiego wszyscy biały ser, ja fetę, pizza tylko z kurczakiem, fetą i oliwkami, itp.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
czemu nie? mi lekarz powiedział w 14 na zwykłym usg. ale i tak czekam na potwierdzenia na kolejnych usg.

Cytat:
kiedyś widziałam tą serię wypowiedzi, genialne.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 18:21   #899
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

poradźcie dziewczyny
Smiało no- spe mona lykac.

A ja wlasnie upieklam pyszne drozdziweczki z jablkiem....mniam i zajadam z mlekiem, kto chce to wpadać
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 18:29   #900
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Smiało no- spe mona lykac.

A ja wlasnie upieklam pyszne drozdziweczki z jablkiem....mniam i zajadam z mlekiem, kto chce to wpadać
No weź nie rób smaka! ślina mi cieknie po brodzie aż

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości