![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Ja już po wizycie. Z maluszkiem wszystko w jak najlepszym porządku, rośnie zdrowo. Moje wyniki wykazały początki anemii, dostałam żelazo do łykania no i wiadomo oprócz tego witaminki. Jeżeli chodzi o płeć to odrazu na początku usg gin powiedziała, że maluch dobrze ułożony i że powinniśmy dziś poznać. No i faktycznie, za chwile pokazała mi siusiaka, tak wyraźny, że ciężko go było nie zauważyć. Zawołała tż i miał sam rozpoznać, ale on wystarczy że spojrzał na moją minę i odrazu wiedział że chłopiec. Chciałam dziewczynkę, bardzo chciałam, u mnie i u tż w rodzinie dookoła same chłopy. Pani dr powiedziała że na 99% chłopczyk. Potem zmierzyła mu jeszcze główkę i nóżkę. Pokazała nam rączkę, hehe drapał się po pupci.
Po tym co teraz napisze pomyślicie, że coś ze mną nie tak. Wyszłam z gabinetu i się rozpłakałam, wiem głupie jest moje zachowanie, bo powinnam się cieszyć że dzidziuś zdrowy. I cieszę się że zdrowy i że prawidłowo się rozwija. Ale naprawdę tak marzyłam o dziewczynce, od początku wierzyłam w to że to będzie dziewczynka. Najgorzej się tak nastawić. Teraz już mi trochę emocje opadły i zaczynam racjonalnie myśleć. Oswajam się z myślą że będziemy mieć synusia. Także Strippi możesz dopisać kolejnego chłopczyka do listy. Swoją drogą coś męski się robi ten nasz wątek....
30.06.2011 --> dwie kreseczki 1.03.2013 --> tp 7.03.2013 --> KSAWERY ![]() Edytowane przez Chanel_Coco Czas edycji: 2012-09-26 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#903 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi sie przy Was smaki wkrecaja ![]() ![]() Cytat:
![]() dzieci roznie rosna. doktorek mowi, ze wachniecia moga byc nawet do... dwoch tygodni! (sic) Cytat:
a co do ceny... mnie nie byloby stac. ale moj konkubent zadowolony z doktorka, z bliskosci od naszego mieszkania (kolezankom na parapetowce nie musialam tlumaczyc gdzie mieszkamy, bo kazda robila USG w bloku obok ![]() ![]() ![]() ![]() Do kogo Ty chodzisz???? heh a ja na jednym i drugim leku jade... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no i + oliwki ![]() Konkubent zakupil Owoce Świata "Zurawina". jestem zbulwersowana skladem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() doczekasz coruni! bedzie zadowolona ze starszego brata ![]() ![]() wow. yamiiii.
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Wtajemniczenie
|
Mokka - też dostałam 300zł więcej do wypłaty, więc w budżetówce to liczą jakoś inaczej masz racje
![]() ![]()
![]() |
#905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje. Ja też czekam na następne USG i potwierdzenie, ma być baba ![]() ![]() ![]()
![]() |
#906 |
Raczkowanie
|
Dziękuje. Tylko się nie nastawiaj tak jak ja bo potem efektem tego są niepotrzebne łzy. Aż mi teraz głupio, wstyd i mam wyrzuty że się tak zachowałam.
#907 |
Zadomowienie
|
Boję się, że mogę się podobnie zachować.
Już oczka wilgotniejsze, niż zwykle ![]() Syn chce brata ![]()
#908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Starsi bracia są spoko, gdzieś na poziomie liceum bardzo żałowałam że nie mam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się za bardzo swoją reakcją. Przecież chłopca też będziesz kochać tylko nastawienie miałaś inne. Jeszcze będziesz mieć córcię ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#912 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() a co twojego płaczu to ja tam się nie dziwie...jesteśmy w jakimiś tak mega dziwnym stanie, i takie emocje nami targają, że jestem w stanie sobie wyobrazic, że skoro tak marzyłaś o dziewczynce to mogly lezki poleciec jak okazalo sie ze chlopak...i mi sie wydaje ze to nie dlatego ze jestes zawiedzona itp, ale tak po prostu ze marzyla ci sie ksiezniczka, bo kazda z nas po cichu marzy kogo by chciala miec...moze glosno nie powie tego i twierdzi ze byle zdrowe ale na pewno gleboko gleboko wolalaby kogos bardziej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oj takie szczepienia były by przydatne,np.szczepienia przeciwko teściom!!! ![]() Cytat:
![]() oj, musisz poprostu oswoić się z tą myślą-ja akurat nigdy nie oczekiwałam konkretnej płci (a mam chłopca,dziewczynkę i teraz ma być chłopiec)ale na pocieszenie powiem Ci ,że chłopcy to takie słodke przylepy ... ![]() ![]()
![]() |
#914 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się tylko, że żyjemy i wszystko ok, ale nie mam czasu chwilowo na nadgonienie wątku - w pracy zajęta jestem, wieczorami padam, a szczególnie oczy od monitora
![]() Może jutro znajdę chwilę i coś napiszę o moich wizytach lekarskich. Papatki i miłej nocy! ![]()
#915 |
Wtajemniczenie
|
Witam ja własnie wróciłam do domku. Wizyta ok. Maluszek rewelacja, serce bije jak szalone ma już całe 6,75cm i jest piękny.
Wierci się niesamowicie ![]() ![]() na bakterie w moczu dostałam żuravit. 26-10 kolejna wizyta. uff ależ ulga i jestem taka szczęśliwa zdjęcie buźki z profilu bobasa prześle jutro bo dziś już padam na pysk Dobrej Nocy ![]()
![]() |
#916 | ||||||||
Zakorzenienie
|
ooo a jest takie??
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No szkoda tylko, że tyle one kosztują, a po 2 tabletkach ostawiam :/ i muszę próbować nowych w 1 ciąży jadłam Feminatal i chyba teraz też kupię już niedługo ![]() Cytat:
![]() a co do badania, to niestety, ale mam nadzieję, że wszystko wyjdzie ok Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moja dupkowa, bo kolejny raz mam ;/ Cytat:
Dopisałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
Ale fajnie, że wszystkie wizyty u lekarza poszły dobrze
![]() ![]() Może zła passa się już skończyła na dobre - teraz czas na narzekanie, jakie mamy wielkie i ciężkie brzuchy itd. a nie banie się o malucha ![]() Boziu - dzisiaj z koleżankami rozmawiałam o porodzie i tej późnej ciąży - ale dziwne rzeczy się mi przypomniały, np. jak zakładałam majtki pod koniec ciąży - rzucałam majtki na podłogę, wtykałam stopy w otwory i jakoś w jeden bok się wyginałam, żeby podciągnąć. Skarpetki czasem musiał mi tż zakładać, bo nie dawałam rady ![]() ![]()
#918 |
Zakorzenienie
|
chanel coco gratulacje ze wszystko dobrze . Noi co tu sie dzieje same chlopy jeszcze sie okaze ze michalinka od liwki bedzie jedyna hehe. Ale zeby i dla mnie siusiakow starczylo. Hehe. anika s gratuluje wizyty super ze maluszek zdrowy. ja juz po barwach szczescia teraz lesna gora hehe
#919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja mama była w ciąży ze mną baaardzo gruba bo się ułożyłam poprzecznie i opowiadała, że tato mył jej nawet nogi, bo żadnym sposobem nie dosięgnęła... Ładnie mamę urządziłam, mam nadzieję, że moje dzidzi takie nie będzie wygodne i mnie aż tak "nie rozepcha" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zadomowienie
|
Ja też wróciłam w końcu od położnej, jakaś inna była mało sypatyczna -.- łaskawie dała mi nowe skierowanie na ustalenie grupy krwi, chociaż twardo twierdziła że to raczej w Polsce się pomylili wszak to tak dawno temu było... A ja jednak chcę 100% pewności mieć... no ale serducho bije więc jest ok. Na bóle głowy oczywiście kazała brać paracetamol
![]() Następna wizyta 24.10 a usg połówkowe 30.10 No i dzisiaj kolejna ee wymiana argumentów z moim tżtem... no i on upiera się żeby kupić mieszkanie a ja się boje bo pracujemy w jednej firmie i jakby coś się z firmą stało to oboje tracimy pracę a w tych czasach wiadomo jak z pracą jest... Strippi no jest ^^ Chanel_Coco wiesz... ja też bardzo bym chciała dziewczynkę... staram się o tym nie myśleć bo mimo wszystko przeczucie mówi mi co innego a nie chciałabym rozczarowania... ale kurczę pewnie kochane będzie tak samo czy to chłopak czy dziewczyna (;
#922 | ||||
Kniaginia
|
Cytat:
![]() U nas mąż się bardziej nastawił niż ja i chce córeczkę, już ją widzi oczyma wyobraźni. Musze go stopować, że przecież nie wiadomo i niech się tak nie nastawia. On twierdzi, że kto jak kto, ale ojciec wie, co będzie, a on wie, że będzie dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#923 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() już miałam 6 USG od początku ![]() elancyl bardzo fajny, taki wodnisty więc starczy na długo i szybciutko się wchłania, nie zostawia w sumie żadnej warstwy, jestem bardzo zadowolona, tylko zapach mi sie nie podoba ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chanel super że z dzidzią wszystko ok ![]() ![]() każdy Cie tu wspiera więc nie zrobiłaś nic złego ![]() ![]() Ja szczerze mimo ze chciałam chłopczyka to nie wierzyłam że bede miec bo zycie zawsze mi robi na przekór ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#924 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agnjeska -dziękuję za uświadomienie, nawet nie wiedziałam o czymś takim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#926 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
witajcie, qrde na nic nie mam czasu.
![]() ![]() praca szkola dom praca szkola, dzis mialam oddac 'prace domowa' z poniedzialkowego kursu, nie dalam, sie gostek pyta 'dlaczego?' to ja mu grzecznie ze kiedy jak w pon wrocilam o 22 do domu we wtrek szlam na 11 do 19, a dzis zaczelam o 8 do 16 a od 17 juz kurs sie zaczol, i ze oddam mu w nast poniedzialek i ze kazde zadania tak bd oddawala. ehh masakra ![]() lecz najwazniejsze KUPIONE BILETY DO POLSKI 27.11 do 8.12 ![]() ![]() czekam teraz na papier z KOKO z data, na kiedy mam sie stawic na usg. mogli by sie pospieszyc, bo ost czasu mam pojeCHNe mysli ![]() ![]() oki lece myju myju i do spania, jutro kolejny dzien w pracy i tylko piateczke wolny, a potem maly maraton 12 dni bez wolnego w tym 4 dni od rana do wieczora, zyc nie umierac ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
też chyba uciekam spać, bo zasypiam na siedząco
dobranoc kochane ![]()
![]() |
#929 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() na ból glowy to w polsce by ci to samo powiedzieli Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#930 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję Wam za te wszystkie słowa pocieszenia ![]() Nawet nie wiecie jak miło się to czyta. Aż się poryczałam, kolejny raz. Chyba mam dziś jakiś dzień płaczu. A do południa cały dzień się śmiałam jak oszalała. Ale już mi powoli lepiej. Porozmawiałam z przyjaciółką, potem z mamą i powoli zaczynam się godzić z tym faktem, że będzie synuś ![]() Rodzice powiedzieli, że też chcieli wnuczkę, ale zarówno w mojej rodzinie jak i u tż kobitki to rzadkość. Siusiaki, siusiaki i jeszcze raz siusiaki...hehe ![]() Dobrej nocy wszystkim!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.