![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Stosunek przerywany- jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?
Heja
![]() My z moim TŻ dosyć często zdarza nam się współżyć bez zabezpieczenia. I jest stosunek przerywany. Jak do tej pory <ok 5lat> nie zaszłam w ciąże. I czasami nawet się zastanawiam czy ze mną jest wszystko ok. Czy mamy tyle szczęścia że trafiamy tylko w te dni nie płodne dodam że ja z reguły nie licze bo nie było mi to nigdy potrzebne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- ciekawe jaka metode TY stosujesz? ;-)
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Przez stosunek przerywany spłodziliśmy z mężem drugiego syna
![]() Ja zdecydowanie nie polecam tej metody jako antykoncepcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam takie samo pytanie... przypadkiem natknęłam się na ten wątek... i szczerze mówiąc jestem troszkę przestraszona, mianowicie z moim narzeczonym kochamy się albo bez zabezpieczenia albo z użyciem prezerwatywy...
![]() Szczerze mówiąc jestem troszkę zielona w tych sprawach ![]() ![]() ![]() Więc gdy się kochamy to albo wyciąga albo prezerwatywa... z tym, że lepiej mi jest bez... Narzeczony nie chce bym stosowała jakieś hormony... zastanawiałam się nad spiralą ale nie wiem czy są odpowiednie dla nieródek.. pomóżcie... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Hmmm tak czytam i czytam..
Stosunek przerywany stosuje z mezem od prawie 9 lat. Wcale nie twierdze ze jest to godna polecenia metoda antykoncepcyjna. Wiem tylko, ze stosowana w dni nieplodne, sprawdza sie przez szereg lat u moich rodzicow ![]() Tym czasem coraz czesciej nurtuje nas temat nieplodnosci.. Najprosciej byloby zaczac starac sie o dziecko..
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Czesc.
Kochałem sie z dziewczyną w nocy z 8 na 9 dzien jej okresu. (mialem zabezpieczenie, ale zdjolem prezerwatywe i doszedlem bez niej ale nie bylo w srodku wytrysku) Była to niedziela. Minoł tydzie (pluis/minus) mowila ze miala wlasnie pod koniec tygodnia mokre dni pt/sobota/niedziela jakos tak byl to 14-17 dzien okresu. Pozniej kochałem sie z nią w 19 dzien okresu bez zabezpieczenia ale nie bylo wytrysku w srodku. (Sluz byl poowulacyjny lepki nie ciagnacy sie i metny) Mam podstawy do martwienia sie? dzisiaj jest 30 dzien okresu i jeszce nie dostala krwawienia. Ale jest obolała (jajniki ją bolą i cos tam jeszcze) Powiedzcie mi czy od czasu owulacji do nastepnego krawawienia jest zawsze 14 dni? Czy ta faza lutealna zawsze trwa 14 dni?? Czy moze to byc zmienne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Ja przez 1,5 roku stosowałam tę metodę (dosyć często) z moim partnerem aż pewnego dnia... stało się, wpadliśmy pomimo, że oboje byliśmy przekonani, że jak do tej pory nic, to znaczy, że metoda dobra... a tu psikus
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
hej,ja wraz z partnerem stosujemy metode przerywana,nawet w plodne dni i nic,ostatnio zaczelam zastanawiac sie nad tym czy moze moj partner jest bezplodny,ze mna raczej jest wszystko ok mam synka z popszedniego zwiazku. niewiem co o tym myslec ;-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Agunia6 nie martw się, pewnie mieliście do tej pory przysłowiowego fuksa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
poprzez stosunek przerywany można zajść w ciążę. To jest takie "zabezpieczenie", które albo się uda albo się nie uda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Dot.:jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?
Kochałam się z moim chłopakiem 7 grudnia. Dni płodne skończyły się 3 grudnia. Miesiaczke mialam dostac 8 grudnia. Podczas stosunku w szczytowym momencie prezerwatywa pekla i od razu skonczylismy sie kochac. jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? Okresu nadal nie ma
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
czesc. pisze odnosnie wiadomosci od dama caro. Tak wiec ja stosowalam ta metode i nic. najlepiej oblicz sobie dni plodne od pierwszego dnia okresu liczysz 14 dni i potem masz 7 dni plodnych. a jak wyszedl test?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Podbije temat
![]() Też z mężem stosujemy stosunek przerywany... a dokładnie przerwany bo nie powtarzamy go przez conajmniej 24 godziny ![]() Zawsze jednak czekamy do końca... mój mąż wychodzi i w ciągu kilku sekund dochodzi... myślicie, że jest duże prawdopodobieństwo, że moge zajść w ciażę zwłaszcza jak robimy takie "ćwiczenia" w dni płodne? nie ukrywam, że liczymy na wpadkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
aa
Edytowane przez ariana77 Czas edycji: 2012-01-26 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Ja dzięki tej "metodzie" jestem właśnie w 10 tygodniu ciaży..
![]() Stosunek przerywany "polecam" tylko dla par dojrzałych, które w razie ewentualnej ciąży nie zrobią z tego ogromnej tragedii.. ![]() My np jakoś nie moglismy się świadomie zdecydować za dziecko.. Tzn.. powiem szczerze, ze chodzilo o mnie.. Jakos nie czulam sie do konca gotowa aby swiadomie powiedziec- tak, chce starac sie o dziecko, to ten czas. Nie chcialam jednak stosowac tabletek, pozostawilam to zatem.. losowi.. Uznalam, ze co ma byc, to bedzie.. ![]() ![]() ![]() Maz sie zarzeka ze wcale sie o to nie staral, ze wrecz staral sie "wychodzic" wczesniej.. Wiec zadna to metoda w dluzszej perspektywie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Ja z kolei mam inną sytuację - stosowaliśmy przed ślubem - nie było wpadki, potem od razu jeden strzał po ślubie. Kolejny trafiony dwa lata później. I teraz mam zagwozdkę. Mam szczęście nie wpadać, bo płodna widać jestem. A wpaść chcę - chciałabym mieć trójkę. Nie mówię że już w tej chwili... ale w ogóle. A mąż niestety ma zamiar po swojemu nas zabezpieczać. W naszym przypadku wchodzi w grę jeszcze tylko kalendarzyk, czy npr - ale wtedy w płodne niet, a to o tyle bez sensu, że mąż wtedy zastosuje przerywany. Na jedno wychodzi.
Wniosek - pocieszam się czytając ten wątek, że jednak wpadki z tego są. Aha - mąż chce mieć też kolejne, ale wyłącznie jeśli się trafi samo. Bez starań... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Jestem w 12 tygodniu ciąży
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
My stosowaliśmy stosunek przerywany ponad rok potem były tabletki,potem przerwa na dziecko teraz synek ma rok i 4 msc od porodu cały czas tylko przerywany,prezerwatywy nam nie odpowiadają, do tej pory karmiłam i tabletek brać nie chciałam przy karmieniu.Teraz już mogłabym ale na drugie dziecko jakoś nie możemy się na razie świadomie zdecydować wiec będziemy nadal stosować przerywany ,odpowiada nam ,jeżeli pojawi się drugi babelek to nie będzie tragedii,chociaż boje się kolejnego porodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Wypowiadałam się w temacie 2 strony wcześniej 3 lata temu. Mogę tylko powiedzieć, że metodę stosuję nadal i w ciążę jakoś nie zaszłam. Ogólnie w życiu stosuję ją z 3 partnerem - z każdym po kilka lat. A płodna jestem - mam córeczkę. Więc to raczej kwestia umiejętnego stosowania tej metody i na pewno nie dla nastolatków. Przy każdym zabezpieczeniu trzeba się liczyć z tym, że ciąża może się zdarzyć więc co za różnica? Łącznie metodę stosuję 8 lat z 3 partnerami / z obecnym i ostatnim
![]() ![]() A komuś kto tam pisał, że przerywany stosunek jest taki męczący i straszny to chyba z choinki się urwał. Od zawsze stosujemy taką metodę, cieszymy się seksem i nawet nie wyobrażam sobie za bardzo kochać się w inny sposób - jedynie przy staraniach o dziecko. Drogi Panie, jaką metodę polecasz w takim razie? Tabletki ? Nigdy! Spiralę? Spróbuj sobie coś w tyłek włożyć i z tym żyć ![]()
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() To jest chyba jedna z najgłupszych metod jakie są wtedy gdy nie chcemy miec dzieci. Mój facet także złapał się za głowę i cały tydzień powtarzał że jak to możliwe i że on nie zrobił tego ani razu we mnie. I tak teraz za 4,5 mies urodzi się dziewczynka i ma już nawet pełno włosów na główce ![]()
![]() Edytowane przez evak1988 Czas edycji: 2012-07-26 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ja stosowałam tę metodę wiele lat i nic się nie stało,a jak zaczęliśmy się starać to udało się po roku,ale bez żadnego wspomagania i z jednym tylko jajnikiem
![]() Niemniej jednak nastolatkom, osobom niepewnym przyszłości związku tego nie polecam-zbyt duże ryzyko. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
witam!
wczoraj ze swoim chłopakiem odbyłam stosunek. był on bez zabezpieczenia w 14 dniu cyklu. trwał około minuty, a członek został umieszczony w pochwie zaraz na początku zbliżenia. dodam, że mój chłopak nie doszedł we mnie. moje cykle są regularne, okolo 27/28 dni. mój problem polega na tym - czy istnieje możliwość zajścia w ciążę poprzez takie zbliżenie (jedna minuta, zaraz na początku zbliżenia, 14 dzień cyklu, bez wytrysku)? czy preejakulat wydobywa się z członka już od początku współżycia, czy tylko im bliżej wytrysku i jak wysokie jest prawdopodobieństwo, że powoduje ciążę? co powinnam zrobić w tej sytuacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Zawsze jest możliwość. Preejakulat nie zaczyna wydobywać się przecież po konretnym czasie - jeśli partner długo jest podniecony, to siłą rzeczy na penisie pre się znajduje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
dodam, że wcześniej uprawialiśmy chwilkę miłość francuską, a mój partner przed igraszkami brał prysznic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Ja w tą metodę już nigdy nie uwierzę.
Brałam tabletki i było ok, odstawiłam, mój partner ani razu nie zrobił tego we mnie. Zaszłam zaraz w ciążę
![]() Edytowane przez evak1988 Czas edycji: 2012-10-18 o 23:40 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Prawdopodobieństwo zajścia nie tak duże jak przy normalnym stosunku ale też nie niemożliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Tak brałam tabletki prędzej przez jakiś czas poźniej przestałam. Z moim partnerem nie chcielismy jeszcze dzieci i uważaliśmy. Przez 1,5 mies ani razu nie zrobił tego we mnie i po 1,5 mies dowiedziałam się ze jestem w ciąży ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.