|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Cytat:
Gdyby tż miał sam jechać to chyba bardziej rozpaczałabym, że ja nie mogę jechać. Trzymaj się dzielnie i odwiedzaj nas często - będziemy Cię pocieszać i zapewniać towarzystwo (co prawda żeńskie towarzystwo, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma )
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3903 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
ale mi się dobrze spało - chyba pierwsza taka noc od dawna. Coś czuję że wieczorny spacer pomógł i bardzo mnie dotlenił. Peperoniku - Jakie śliczne - brzuszek z serduszkiem Troszkę zazdroszczę tego normalnego, ślicznego pępuszka. Mój jak wywaliło kilka miesięcy temu to nie chce wrócić na miejsce. A tak go lubiłam. I wogóle ślicznie wyglądasz ![]() Cytat:
Między wizytami brzuszek nic nie ruszył a dziecko ponad 1kg do przodu.Cytat:
To ona chociaż liczy na zdjęcie dziecka z mamą 1-2 min po porodzie. No myślałam że Oj coś czuję że bez odwiedzin w szpitalu to się nie obejdzie. Ja to chyba jakaś dziwna jestem ale chciałabym aby w szpitalu oprócz mojego męża pojawili się po porodzie tylko maks moi rodzice.Cytat:
Co szpital i położne to inaczej. U nas na sr np. mówili aby po odejściu wód najeść sie za wszystkie czasy, aby mieć siłę. I zabrać jakieś batoniku ze sobą. Bo to będzie bardzo wyczerpujące a nie wiadomo kiedy nam się pierwszy posiłek dostanie. I że oni w swoim szpitalu odchodzą od zakazu jedzenia i picia. Bo teraz nawet jak trzeba cesarkę to robi się w znieczuleniu takim co pozwala. Ale co szpital to inaczej. Zakładam się że tam gdzie ja chcę rodzić to nie można jeść. Cytat:
No właśnie dostaliśmy wózek od znajomych (spacerówka + gondola) i teraz fotelik trzeba dokupić Tylko ja powiem szczerze że nie wiem czy przyda mi się fotelik do wózka. W sumie rodzimy późną jesienią i zimą. I jak będę wychodziła to na pewno z gondolą. No chyba że podejść z autka do przychodni. Bo te foteliki są zwykle 0-13 kg. A podejrzewam że na wiosnę to zacznę przechodzić na spacerówkę. Zacznę rozglądać się za fotelikami. A gdzie wogóle kupujecie - na allegro, czy w sklepach z wózkami? Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
za 32 tydzieńWłaśnie i potem ja będę wyglądała jak balon a tu wycieczki odwiedzających.... jak będzie dobrze to przecież tylko 48 godz. Przecież wszyscy zdążą zobaczyć. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Aerien - śliczny wózek i jaki ładny domek
|
|||||||
|
|
|
#3904 |
|
Raczkowanie
|
Justa ja tez wczoraj zaczęłam 35 i tez mały waży 2350...
to ja juz sama nie wiem teraz. JAk Wam pomijały nocki? mi kiepsko sie spało, niestety. Na poprawe humoru od samego rana Oliwka płakała, ze nie chce isc do przedszkola wiec nie poszła. Teraz ogląda bajki, a ja mam chwile na kawke i pączusia;] |
|
|
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
kciukasy za wizyty dzisiejsze ![]() i gratuluję kolejnych tygodni aerien, śliczny wózeczek i domek Izuni też u nas na sr też mówili, żeby się najeść, bo głód źle wpływa na naszą psychikę. I, że nie powinno się głodzić kobiet, bo przecież jak kogoś z wypadku przywożą, to też nikt nie pyta czy jadł pan obiad, tylko od razu na stół jak trzeba. Mnie się to wydaje sensowne. Położna podpowiadała, żeby wziąć kawałek czekolady, czy jakiś batonik np zbożowy, żeby szybko energii dodał moja noc to dziś horror. Nie mogłam spać przez ten głupi katar Marti, śliczne te fotki na blogach
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybym na 100% wiedziała, że i ja córkę hoduje to też bym poszła w taką kolorystykę - niech się dobrze prowadzi - a brzuszek świetny - i jaki duży ale podobno właśnie przy drugim/trzecim dziecku brzuszki są większe, prawda?---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- na poprawę
|
|
#3910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dopuki nie ma w niej krwi jest oki. Mi dzis jakos dziwnie poleciało ale takie białe jak budyn... tez nie wiem co to. Może poprostu jakies upławy. |
|
|
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki kochane za ciepłe słowa
halwaya Kuba miał wózek niebiesko-seledynowy, więc chciałam teraz typowo dziewczyński gusiak23 na pewno nie czop, spokojnie czop to szara galaretka - tak nam położna na sr tłumaczyła. Poza tym czop nie zawsze sam wychodzi - mi np usuwali go lekarze (w ciąży z Kubusiem)Pani_Jasiowa głupie, wiem, ale ja w październiku rodzona to może stąd moje umiłowanie jesiennej aury ![]() Właśnie sms-a od szwagierki dostałam, ze jednak jutro przyjdzie bo dziś deszcz leje i nie ma ochoty wychodzić
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
witam.
wczoraj już nie wchodziłam, bo złapał mnie taki dół, że przeryczałam całe popołudnie... dziś czuję się już troszkę lepiej... o 16.30 szkoła rodzenia... ciekawe co dziś ciekawego będzie... |
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh dobra czas sie ubrać i troszkę ogarnąć, mam już dość tego siedzenia w domu
|
#3914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś będzie lepiej Cytat:
|
||
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie jak byłam na szkole rodzenia położna poprosiła, by się przedstawić i powiedzieć na kiedy ma się termin i babki z naprawdę dużymi brzuchami czasami miały termin później.. to zaczęłam się martwić, że mój mały.. a potem jak powiedziały, że to będzie ich drugie lub trzecie dziecko to się uspokoiłam - pierwiastek było chyba tylko 3 - tylko nie wiem po co te wielodzietne weteranki chodzą na te szkoły rodzenia.. zwłaszcza, że nic ciekawego na prawdę nie było na tych zajęciach - nic czego bym i ja nie wiedziała. strata czasu, ale no nic - jeszcze tylko dwa spotkania - pójdę, żeby nie mieć wrażenia, że a nuż coś mnie ominęło..
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Przekażę to kuzynce która przytyła w 1 ciąży 20 kg i generalnie miała brzuch olbrzym przed sobą (bo na ciele to chucherko do samego porodu, wystające kości itd) . Lekarz tak delikatnie ujął "no duży ten brzuch, naprawdę duży". A planują drugie... to będzie brzuch-gigant
|
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- po prostu za dużo już siedzę w domu... i do tego sama, zaczynam się chyba w nim dusić... ale mam nadzieję że teraz już bedzie lepiej |
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3919 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas to jest taka schiza jeśli chodzi o oblegane szpitale z super renomą (przynajmniej o jednym w Wawie słyszałam od jakiś 7 osób tę sama teorię) - że jak nie ma się lekarza prowadzącego z tego szpitala X albo zamówionej położnej (i to za jaką kasę ) albo przynajmniej zrobionej sr z tego szpitala X (lub akredytowanej przez ten szpital szkoły rodzenia) to nie ma co jechać tam rodzić bo jak będzie ciasno a prawdopodobieństwo jest duże to odeślą. Że niby tych co mają którąś z tych 3 rzeczy a najlepiej wszystkie na raz to niby nie odeślą. Chociaż ja w to nie wierzę bo gdzie by łóżka stawiali na korytarzach?A tu tak dla ciekawostki - powiem Wam że jak rozmawiałam ostatnio ze znajomą położną to powiedziała że o ile wakacje były dość spokojne pod względem liczby urodzeń dzieci to teraz w październiku i listopadzie zapowiada się "prawdziwy wysyp grzybków" ubawiła mnie tym określeniem |
|
|
|
|
#3921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a brzusio masz śliczny : ) ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- niestety nie mam tvn'u pani jasiowa, to oby od teraz było tylko lepiej |
||
|
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
z Kubą nie chodziłam, i miałam cc, więc teraz bardzo chciałam ![]() halwaya jasne, że idź ![]() emylka86 dzięki kochana |
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u nas na zajęciach były laski w 38 tygodniu i miały brzuch mniej więcej taki jak ja. więc stwierdziłam że mój jednak nie jest taki mały jak to wszyscy mówią |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż lepiej by w paszporcie wyglądało, że dziecko urodziło się w Oxfordzie hehehe. No można jeszcze w domu rodzić, ale ja jednak chyba wolę mieć profesjonalną opiekę w razie jakby co.. niby w domu masz non-stop dwie położne tylko dla siebie - ale jak coś pójdzie nie tak to jednak jest ryzyko.
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dziecko zawsze może studiować w Oxfordzie brzmi jeszcze lepiej ![]() Bałabym się rodzić w domu choć wiem że są zwolennicy. |
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężki, ale wizualnie mi się podoba... muszę sprawdzić te parametry wszystkie... |
|
|
|
|
#3927 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Mam nadzieję, że za bardzo się nie potłukłaś, bo będę miała wyrzuty sumienia ![]() Cytat:
Cytat:
Ja to sie zastanawiam jak ja to upcham do swojej małej torby Chyba będę zmuszona wziąć drugą małą na rzeczy maluszka
|
||
|
|
|
#3928 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- u mnie na sr były same pierworódki i tak się zastanawiałam czy wieloródki też chodzą ![]() Cytat:
Albo tak jak Aerien miała cc to teraz też bym poszła na sr.
|
||
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
nam też położna mówiła, by ok 36 tygodnia być już spakowanym
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Nam położna tez kilka razy powtórzyła żeby zjeść cos porządnego przed udaniem sie na porodowke. Wiadomo nie grochowke czy kilo smazonej cebuli
![]() A ja dzisiaj jadę do teściów na placki ziemnaczane mniam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

Gdyby tż miał sam jechać to chyba bardziej rozpaczałabym, że ja nie mogę jechać. Trzymaj się dzielnie i odwiedzaj nas często - będziemy Cię pocieszać i zapewniać towarzystwo (co prawda żeńskie towarzystwo, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma )

A tak go lubiłam.
No myślałam że 

taka mam na nie ochote!!
za wizytę
za 32 tydzień
na poprawę 

Chyba będę zmuszona wziąć drugą małą na rzeczy maluszka