|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Hej dziewczynki
![]() Kurcze nie mam w ciągu dnia czasu by coś napisać, więc nadrabiam po nocach zamiast spać..przerażenie mnie ogarnia na myśl co będzie jak wrócę do pracy...tylko chwila w weekend mi zostanie na wizaż.. Karolca, Karo_z i Cziqua współczuję kiepskich nocek Mój na szczęście daje mi pospać..bo jak się budzi 2 razy w nocy to 5 minut jedzonko i lulu bez problemu..za to w ciągu dnia wymaga obecności przy sobie non stop i karmienie co 2 godziny.. Cytrynka no same wydatki wokół, takie to życie...ja na dentyste przed ciążą wydałam łącznie ze 3 tysie w ciągu kilku miesięcy.. Nowaken i Aalegna zdrówka dla dzieciaczków.. Aalegna Ty też zdrowiej tam szybko.... Ewelajna ale masz małą naśladowniczkę..super Monia są plusy i minusy tej sytuacji ale reasumując ja bym skorzystała z propozycji teściowej.. Aguśka super że samochód już wasz Karolca tego Twojego szefa to tylko ![]() Brawa dla Ewelinki za wesołe oddźwięki ![]() Nikki efekty rehab widzę choć nie są spektakularne.. Na szczęście dziś malutko płakał..może z czasem się przyzwyczai i lepiej będzie... Ja jutro biorę syncia na pobieranie krwi..oby dzielny był.. A tu 2 wczorajsze fotersy..w misiowym kombinezoniku i z nowym smokersem... |
|
|
|
#1352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mysle ze lepiej dla tak malego dziecka zeby babcia sie opiekowala... Cytat:
Cytat:
![]() Flower, ale przystojniaczek Nocka z serii ''KATASTROFA''... do po 00:00 spala dobrze, a potem sie przebudzala, o 1.30 ja nakarmilam i chwile pospala a pozniej a piac od nowa.... o 4 byla pobudka na dobre, co najgorsze darla sie ciagle... nie umialam jej uspokoic, tzn umialam - stojac z nia na rekach ale plecy mi siadaja i nie mam sily jej po nocach jeszcze nosic... co usiadlam to ryk... nawet na nia pokrzyczalam zeby przestala wreszcie wyc Aguska, ciesze sie ze z praca juz wiadomo, szkoda tylko ze tak Cie traktuja.... zero szacunku, pomijajac ze masz dwoje maluszkow.... no ale najwazniejsze ze praca jest, dzisiaj takie czasy ze nielatwo znalezc prace.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1353 | ||
|
Gang Iren
|
Hej!
U mnie nocka nieciekawa,trzy razy wstawalam do Eryka,a od 5:30 juz nie spimy,bo dla niego nastal dzien ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
my dzisiaj wstaliśmy o 8.30 nie pamiętam kiedy tak długo spałam w tygodniu gdyby nie Antek który musiał się wysmarkać to spalibyśmy dalej . Ania obudziła o 2 w nocy szybko zrobiłam jej mleko wypiła i trochę się kręciła w łóżeczku ale postanowiłam ją położyć koło siebie i szybciutko zasnęła i spaliśmy do rana
|
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
u nas nocka udana , nie wiem moze to ta kaszkatak działa, ale znowu usnelo mi dziecko o 20 , a pobudka o 6-40 i od 9 od nowa spanko. dzis u mnie akcja jabłka robie mus w sloiki , bo w kuchni stoi kilka rekamówek słodziutkich jabluszek
|
#1356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest tak życiowa kobieta że aż miło się do niej chodzi. A w mojej przychodni jak prosiłam o opiekę jak Antek chorował to mi zawsze odpowiadali "a potrzebuje pani" już teraz wiem jedno że jak nawet jedno będzie chorowało to będę brała opiekę bo nie zostawię teściowej jednego chorego a drugiego zdrowego Ale nic 1 października zaczynam urlop wypoczynkowy przynajmniej dwa tygodnie żeby wczasy pod gruszą wziąć ![]() Cytat:
zasługuje. dla EwelinkiCytat:
|
|||
|
|
|
#1357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Filip rano nawrzucal zabawek Szymonowi do lozeczka, tzn Szymonkowych zabawek, grzechotek i jedną swoja-plastikowa literkę. Dobrze ze wstalam, bo Szymon mogl wziac do buzki, a poza tym caly biedak byl zasypany zabawkami ![]() Filipowi tlumacze ze nie wolno mu nic wrzucac do lozeczka, no chyba ze poprosze zeby dal Szymonowi jakas grzechotke, a tym bardziej takich malusich przedmiotow Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gosiu jak oglądam Eryczka, to wydaje mi sie, ze bardzo te nasze bobasy sa do siebie podobne Oba łysolki, pulchniutkie i te pyzate policzka hihi Eryczek chyba do taty podobny?
|
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
Boże, moje dziecię mnie kocha
![]() Zjadła o 5 mleko, pospała do 6.30 i do 8.30 bawiła się SAMA w łóżeczku Reksiem. Coś tam gadała, coś gruchała, ale spać się dało Jestem dumna z mej dzieciny - odezwała się na pobudkę gdy pampers ważył już dobry kilogram
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, brawo za zmianę podejścia
W takich sytuacjach trzeba być "egoistą". Też wychodzę z założenia, że nie ma co patrzeć na innych, bo inni tylko czekają aby nas wykorzystać. Jesteś dobra, pokaż pół du.py ![]() Puma, Ewelinka po przebudzeniu też jest cichutko, bawi się sama w łóżeczku. Chyba, że zgłodnieje, wtedy woła w płaczu "am łeeeeeee, łeeee am, łeeeeeee, łełełeeeeee, ałaaaaaa, am"
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
oj dziewczyny świeta racja ,ze w pracy nie ma co myslec i troszczyc sie za bardzo o innych ,a niestety trzeba dbac o wlasny tyłek, ja sie zawsze martwilam o kolezanki z pracy, nawet jak bylam bardzo chora to szlam, bo jak sobie jedna czy druga poradzi sama, a pozniej kolezanka sobie poszla na zwolnienie, bo jej sie zlamal paznokiec i nie mogla pracowac reką, a faktycznie pojechala na wakacje, a ja zapierdzielalam jak glupia i nikt mnie nie zalowal , z inna sie umowilam ,ze ona bedzie wychodzic godzine wczescniej ,a ja przychodzic pozniej godzine i pewnego dnia kiedy to ja mialam przyjsc godzine pozniej , ona zadzwonila do szefa ,zeby przyszedl bo cos tam,a mnie nie bylo , bo tak sie umowilismy...
Aguska dobrze, ze z praca Ci sie poukaldalo i masz racje nie miej skrupułow,zeby isc na L4 jak dziecko chore. Mateuszek jak sie budzi to szybciutko na brzuch i patrzy w kierunku naszego lozka i nie mam serca ,zeby tak sam za tymi kratami siedzial biore go do ansz i lezakujemy razem
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-09-27 o 10:46 |
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Aguska super,że się układa u Ciebie w miarę ![]() Ja niedawno przestałam się martwić co w pracy powiedzą? Bo widzę ,że mają w sumie wszystko w poważaniu.Mam jedną osobę w pracy , dla której wiem,że nie jest jej mój los obojętny i tylko tą osobą się martwię.... Lena gratuluję ząbków ![]() Gkatarzynka odzieciach w jakim wieku mówisz? o 3 latkach , które przyszły po opiece babciowej do przedszkola? Ja bym tak tych wszystkich babć do wora jednego nie wrzucała, bo nie wszystkie robią z dzieci kaleki... to zależy od podejścia danej osoby, nieważne czy to mama, babcia czy niania ....naoglądałam się różnych opiekunek , babć i mam na placach zabaw....i nadopiekuńcze potrafią być wszystkie, nieodpowiedzialne też Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-27 o 11:01 |
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Flower co to za smok?
![]() dzis pojde do apteki i popytam o strzykawke nocka u nas spoko mlody zasnal o 23 :/ obudzil sie o 2.30 na jedzenie w miezy czasie byl smoczek i o 6 juz nie spal, zjadl o 7 i spalismy do 11
|
|
|
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
wrócilam myślę że na dobre. . Mojemu głodkowi małemu nie przypasowało danie z bobovity z cukinia, nie lubi i koniec. We wanience lezec nie chce tylko siedzi, pluska tak że na około wody narozlewanej.. szkoda słów nóżki bierze do buzi i ubzdurał sobie ssać palucha nawet jak jest najedzony na amen! Dopiero co rodziłyśmy a nasze dzieci już zaczynają wtawać, to już pół roku mineło
|
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej Mamusie!
Flowerbombka, sliczny Morfik! Przystojniak z niego A smiesznego ma tego smoka, takie wielkie dziurki! W ogóle jakich używacie smoczków?? Ja miałam już nuka na samym początku i nawet się sprawdził, potem z philips avent i te długo nam służyły a pożniej zakupiłam z lovi i tragedia-za duża rozmiarówka, Matylda się dławiła i musiałąm schować na pózniej. W jakiś czas potem zakupiłam więc z TT, i też okazała się niewypał, bo ten plastik choć niby był wyprofilowany to zatykał dziurki od nosa i dziecxko nie miało jak oddychać ![]() No to za 3 razem zakupiłam znów z aventu i te są najlepsze-większe ale nie za wielkie, troszkę różnią się tym plastikiem od poprzednich ale też fajnie się dopasowuje do bużki dzidziusia. Mam nadzieje ze pozostale zakupy tez da si ewykorzystac w pozniejszym terminie... ![]() Aguśka, masz racje! Nie dawaj sie wiecej wykorzystywac, nie ma co poswiecac si edla pracodawcy kosztem dzieci, zwlaszcza ze to nie idzie w druga strone! ![]() Monia, przemyśl propozycję teściowej! Jeśli macie dobry kontakt i jestes w stanie z nia wytrzymac, to jest to z pewnoscia lepsza opcja niz zlobek! Ale co do przedszkola, jak juz mowily dziewczyny, to lepsze przedszkole zeby maluch mial kontakt z innymi dziecmi. A na teraz lepiej mu bedzie z kochajaca babcia, tak mi sie wydaje A tak ogółem, u nas nocka też taka se! Emigra, dokłądnie podobnie z Matyldą-nie da się odłożyć do łózeczka! Na rekach niby spi, oczka zamkniete a jak odkładamy to zaraz wycie! Troche to trwalo zanim udalo nam sie ja uspokoic....Kurde, czy to zabki czy jakis skok czy moze dzieci nauczyly sie juz wymuszac placzem???
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
maść na Ewelinki krosteczki chyba nie działa tak jak powinna. Niesmarowane i tak znikają po jednym dniu, wychodzą kolejne. Dziś na buzi są dwie malinowe kropki, tak jak na początku. Więc to nie było ugryzienie owada (aby nie było, w nocy zmieniałam młodej pościel, bo się przejadła i po przekręceniu na brzuszek puściła mega pawia).
Na szczęscie i tak jadę dziś do lekarza, mam nadzieję, że pani doktor obejrzy mi dziecko znacznie dokładniej niż ostatnio co rzuciła okiem "pogryziona jest". Ale co, przez cały czas coś ją gryzie?
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka dobrze że z pracą się wyjaśniło i
dla Filipka za opiekę nad Szymonkiem co do tej sytuacji z zabawkami to Filipek chciał się z nim pobawić no ale co do malutkich rzeczy to trzeba wytłumaczyć.Co do rodzeństwa Oskara to myślę że z końcem / początkiem roku może coś zaczniemy działać w tym kierunku ![]() Emigra współczuję nocki ![]() Flower najważniejsze że efekty są ... może i małe no ale nie od razu Kraków zbudowano ![]() Dobry u Nas nocka taka nijaka. Pobudka o 23 potem o 1 gdzie do 3 nie spał i potem o 6 i na dobre o 8. Mąż 5.20 wychodzi do pracy a ja nawet nie słyszałam budzika ani że wychodzi ![]() Od rana Oskar zadowolony i uśmiechnięty. Teraz miał 30min drzemkę a ja zdążyłam tylko przygotować ogórkową. Jak na razie leży w łóżeczku więc mam czas aby dokończyć pisanie. Rano robiłam porządki z ciuszkami i prawie 3/4 już za małych trzeba na all coś poszukać. Jak te dzieci szybko rosną
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia zróbcie tak ,żeby było jak najlepiej dla Hanulki, tylko Ty sama wiesz jaką masz Teściową, czy się lubicie itd. Żłobek to jednak częste choroby...a Hanulek jeszcze mały i wrażliwy.Kartka i dwie strony PLUSY MINUSY i decyzja, mam nadzieję ,że trafna Flower to kiedy się Syna drugiego spodziewasz ? hihihihi, no ja się do drugiego piszę z moją trzecią córką buahahaha, trzeba być zapobiegliwym ![]() Znajomi spodziewają się trzeciego dziecka ,dwójkę mają 4 i 2 lata , nie powiem jaki mi plan w głowie zaświtał ...buhahaha Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-27 o 11:29 |
|
|
|
|
#1368 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Konia, chyba się domyślam co za plan haha
My mamy silikonowe uspokajacze, nie spotkałam tutaj innych. Mam za to kauczukowych kilka przy butelkach, ale jeszce ich nie próbowałam bo mam też inne butelki. A czy to w ogóle jakaś zasadnicza różnica dla dziecka czy silikon czy kauczuk? A propos Matylda sama położyła się na drzemkę...Wyszłam na chwilę do 2 pokoju, wracam po chwili bo zaniepokoiła mnie cisza, a zazwyczaj moja córka głośna jest, patrzę...a ona smacznie sobie śpi w leżaczku bujaczku! Po raz pierwszy tak zasnęła! Okryłam Ją kocykiem i sobie śpi w najlepsze.... Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-09-27 o 11:59 |
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, pieniądze na drzewach nie rosną, a szkoda ....no nic, zobaczymy jak to życie się będzie układać
|
|
|
|
|
#1370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jeszcze pewnych rzeczy nie rozumieją. Co do pracy to masz w 100% racjęCytat:
|
||
|
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguśka, fajnie że napisałąś, cieszę się że wszystko się normuje ![]() Flower Morfik ma powalające oczy! ))
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-27 o 13:26 |
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
no jest to wymysł jakiś tam....ale z drugiej strony zanim dziecko samo będzie umiało przechylic kubeczek odpowiednio nie mocząc wszystkiego co ma sobie ( a to jest dość upierdliwe, szczególnie zimą, jak wszystko schnie po dwa dni ) to trochę minie ...albo butla albo niekapek ....tak żeby sobie życie ułatwić
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Flower a Ty masz chyba dziś urodzinki
??W takim razie wszystkiego najlepszego , dużo uśmiechu na twarzy,szczęścia , pociechy z Morfeuszka, spełnienia wszystkich marzeń ![]() |
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Antka nie zdały egzaminu
|
|
|
|
|
#1376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, brawo za podejście!
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() Koniakonia nie wyrywaj się tak umawiałyśmy się na za 3-4 lata na poczekalnię?![]() MOniaHan.. też długo myślałam co z Kają jak wrócę do pracy, ja to bym nawet chciała żeby miała kontakt z dziecmi i by poszła do żlobka, gdzieś w wieku roczku-półtora, ale oczywiście boję się chorób. Konia ma rację - trzeba wypisac plusy i minusy, bo jednak mieszkanie z teściową to specyficzna sytuacja. Ale może fajnie by się układało ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-27 o 13:26 |
||
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ten plan przyspieszony też by miał swój urok, mogłabym w domu zostać ciągiem dłużej....i to mnie kusi, ale rozum nie śpi i jednak wszystko powinno mieć ręce i nogi ,żeby wszystkim się dobrze żyło |
|
|
|
|
#1378 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Nocka znowu nie bardzo... ![]() może dziś spróbuję przed snem zapodać czopek przeciwbólowy, bo wydaje mi się że to przez ząbki ![]() zawsze Piotruś się budził w nocy i ne płakusiał tylko śpiewał, gadał sobie, a teraz nawet z zamkniętymi oczami płacze ![]() Dziś i jutro tż ma wolne, więc może będę miała mniej czasu na czytanie wizazu ![]() teraz czekam na Niego bo pojechał na zakupy a Piotruś śpi już ponad godzinę
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ciekawę co tam z tż ostatecznie zdecydujecie![]() w sumie gdybym mogła to też bym chyba przyspieszyła plan, bo Kaja grzeczna, więc można by szybciej Jej rodzeństwo sprawic. Ale takie życie, że na razie nijak. |
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale postanowiłam że listopad / grudzień wizyta u gina i jak wszystko Ok to chyba bierzemy się do roboty
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

)No i musialam sie nasluchac od swojej przelozonej, ktora uwaza ze powinnam byc na kazde zawolanie, umawia sie ze mna a potem twierdzi ze sie nie umawiala, zero zrozumienia dla mnie jako dla matki dwojki malych dzieci, no i traktowanie takie, ze odechciewa sie

gdyby nie Antek który musiał się wysmarkać to spalibyśmy dalej